23.04.14
20:31
Здравейте всички!
От доста време влизам в сайта и чета дневниците на другите потребители както и различните статии. Имам пусната тема във форума където подробно съм описала какво правих до момента. За сега ще обобщя кратко - казвам се Ивелина, на 20г, висока съм 183 см и към момента тежа 74кг. От днес започвам нов “режим” откъм тренировките, а именно кардио на гладно всяка сутрин +една произволна тренировка, която си харесам от youtube късния следобед. (към 19-19:30) Храненето - започнах кетонната диета.
Цел: да сваля последните 5 кг мазнини от тялото си.
И така, скъпо дневниче, какво правих днес?
Събудих се в 7:30, пийнах си Л карнитин, пийнах и едно кафе. 8:00 - начало на кардио тренировката - http://www.youtube.com/watch?v=eHUX2Gz_dhg съответно до 8:45 , душче, чаках да мине около час и закусих с две варени яйца.
Ходих до университета и обратно пеша - общо 8км, с умерено темпо.
Какво друго ядох днес - 50гр кашкавал (домашен), 150гр сурови ядки (бразилски орех, кашу, бадеми, лешници, кедрови ядки), салата от домат, краставица и червен лук, печено агнешко месо без тлъстини иии прегрешението - един бонбон, тъй като колегата имаше рожден ден. >.<
Всичко което хапвам го тегля предварително и смятам в онлайн калкулатор на калории. За днес всичко излезе - 1883Kcal
/109гр протеини, 140гр мазнини, 55гр въглехидрати /
Въглехидратите ми се струват доста, утре ще се постарая да са възможно най-близо до нулата.
Друго движение за деня: ето тази кратка тренировка - http://www.youtube.com/watch?v=U0bhE67HuDY от 19:30 до 19:45
Ами, май това е за днес. Като цяло съм доволна, колебая се единствено дали калориите не излязоха повечко. Ако някой има съвет относно това ще е супер. : )
Темата беше редактирана от Love на 05.07.15 13:29.
Относно калориите , има прекрасна тема във форума ето я:
http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum
Оттук можеш да се ориентираш колко и как са.
Мерси, Тео :)
Сметнах ги и излязоха около 1812Kcal, но ще ги закръгля на 1800.
——————————-
Какво правих днес?
Отново 45 минутното кардио от първия ми пост. Следобяд - ето това - http://www.youtube.com/watch?v=wOJykgn6ETY :)
Истината е, че снощи не успях да се наспя добре, а сутринта се събудих със слаба мускулна.. Въпреки това си направих кардиото и следобедната, ще видя утре как ще съм.
Храната: агнешко печено, варени яйца, кашкавал, сирене, салата, общо 1779Кcal. ^^
/протеини:122гр , мазнини: 129гр , въглехидрати: 22гр/
Около 2 л вода, зелен чай
Мнението беше редактирано от Love на 24.04.14 19:13.
24.04.14
20:44
Първо добър вечер и честит дневник :) Един съвет не се вмaниячaвaй толковa в кaлории,грaмове и т.н. и че си ялa един бонбон ..яж си спокойно ..Aз тренирaм нa лостове сaмо ям си кaквото имa ,всеки ден си ям слaдки рaботи ,пия си гaзирaно от време нa време хляб си ям и то вечер (дaже сегa изядох 4 филийки с 2 вaфли зa десер) не искaм дa се хвaля aмa прогрес имa..Преди кaто теб броях кaлории ,протеини и се побърквa човек..Тa яж си спи си тренирaй и всичко ще е ОК ( сигурно сегa ще ме изкaрaте луд но товa е голaтa истинa. :D )
24.04.14
20:53
казано от razbirachi atanasov на 24.04.14, 20:44:
.Aз тренирaм нa лостове сaмо ям си кaквото имa ,всеки ден си ям слaдки рaботи ,пия си гaзирaно от време нa време хляб си ям и то вечер (дaже сегa изядох 4 филийки с 2 вaфли зa десер) не искaм дa се хвaля aмa прогрес имa.
Предлагам ти да игнорираш това мнение :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 24.04.14 20:54.
атанасов, стига си я обърквал :)
аз също не се обременявам да смятам калории, грамажите ги гледам на око, но от четене на дневниците на хора с мойте кила знам г/д колко да ям и сега прогреса е много по-голям отколкото преди, когато се хранех по-хаотично
Ади (може ли да ти казвам така? ^^), ще го игнорирам поради две причини - първо, защото организма на всеки е различен, и второ - защото аз газираното и вафлите съм ги премахнала от менюто си още преди година :) И не ми липсват изобщо.
и на мене ме ми липсват бързите въглехидрати, свикнах напълно. даже сега на великден не хапнах грам козунак. освен малко странните погледи да околните, нямаше други проблеми
Леле, Павка, на това му казвам желязна воля! ;D
Аз хапнах козунак на Великден, и просто намалих останалата храна през деня за да паднат калориите. Пак надвиших каквото ми се полага, но не беше кой знае колко фрапантна разлика. Смея да твърдя, че преживях празника успешно хаха :D
24.04.14
21:50
Ивка - може, разбира се:) Според мен е добре в началото да знаеш г-д колко калории приемаш - не за друго, ами доста хора не могат да се ориентират количеството храна,което приемат, всъщност на колко калории се равнява - много пъти ми се случва мои приятелки да ми казват как не ядат почти нищо, а пълнеят (да, те не ядат почти нищо, но за сметка на това - супер калорично и незасищащо), в този ред на мисли - моят съвет е поне докато се ориентираш в началото (после ще става по усет) е да следиш калориите. Естествено не е нужно да се издребнява, нито една крайност не е хубава.
А аз хапнах козунак на Великден....30 грама
:)
( то аз и по принцип не го обичам)
Ива, при кетонна диета дават високоинтензивни ама кратки тренировки. Пътека бързо-бавно или велоергометър спринт-бавно въртене , специално за мазнини е супер , обаче до 30 минути не повече. А две кардиота на ден е множко ако не си трениран индивид и си на диета, пробвай само с 4 високоинтензивни през ден 1-вата седмица, да видиш как реагира организма.
Един съвет от практиката: колкото калории си сметнала гледай да консумираш 20% по-малко от нужните ти. Например казваш че са ти нужни 1800, пробвай седмица с 1400-1500. И гледаш какво се случва. И така коригираш нагоре/надолу. Щото може да се окаже че ти трябват доста повече или пък по-малко. Лично при мен се получи оптималния баланс с 30% под формулата ( по формула 3300 аз държа 2100-2500)
ПП>>Открадни си от дневника на Ади има едни много хубави работи с тахан....а в дневника на Ая има едни диетични сладки.
8-)
Мнението беше редактирано от Тео на 24.04.14 22:04.
Ади, точно затова го правя -за да се ориентирам кое колко калории съдържа и да мога да определям количествата долу горе на око. :)
Тео, преди да сметна нужните ми калории изчислих приблизителния процент на подкожните мазнини изразен в килограми. После вече от сегашното ми тегло извадих килограмите от подкожните и се получи, че активното ми тегло е около 63кг. Именно с него направих изчисленията и се получи че са ми необходими 2317,56Kcal (BMR) и от тази цифра вече махнах 500 калории, за да свалям. Мисля, че не съм объркала сметките, ако има нещо нередно ще се радвам ако ми кажете да го оправя :)
ПП:При пресмятането на BMR много се колебах при избирането на коефицента за активността, накрая се спрях на този който беше 1,55 - за тренировки от 3 до 5 пъти седмично.
24.04.14
22:51
Всичко ти е точно в сметките :) Само че те съветвам от полученото число да извадиш 20%, а не 500 калории
25.04.14
01:07
казано от Тео на 24.04.14, 21:52:
ПП>>Открадни си от дневника на Ади има едни много хубави работи с тахан....а в дневника на Ая има едни диетични сладки.
8-)
Ауу Тео благодаря,,че си споменал за сладките ми ,но аз рецепти не давам вече :Д :)
25.04.14
08:28
Здравей и от мен!
Протеина ти е малко за килограмите тъй като тренираш и искаш да постигнеш някакви резултати , то той трябва да бъде 2гр. на килограм демек в твоя случай 148 гр. горе-долу.Мазнините са ти твърде много , а пък въглехидратите много малко. Прочети тук в статийте и се ориентирай , за да направиш баланс между тези три групи , тогава ефекта ще е много повече дори и от този който търсиш.
25.04.14
08:45
Ако спазва НВД, много са си добре въглехидратите. Това, което казваш, е в сила, ако се храни РБД, а не виждам някъде да е споменала такова нещо. А специално за този ден мазнините са много заради агнешкото, предполагам, което се съмнявам да яде всеки ден:)
25.04.14
08:52
Аз говоря за попринцип , тъй като никъде не е споменала на какъв тип режим е. Но специално за мазнините , за да иска да маха мазнини трябва да приема не повече от това , което и е нужно за килограмите. И ротацията на въглехидратите е доста добро решение !
Мнението беше редактирано от Gabriela Rudarska на 25.04.14 08:53.
казано от Gabriela Rudarska на 25.04.14, 08:28:
Протеина ти е малко за килограмите тъй като тренираш и искаш да постигнеш някакви резултати , то той трябва да бъде 2гр. на килограм демек в твоя случай 148 гр. горе-долу
Първо, че 2гр/кг е по-скоро като за човек тренираш силово/за маса, и второ, че се смята на килограм активно тегло, без мазнините. 150гр. протеин е ненужно много за нея.
Мнението беше редактирано от Станимир на 25.04.14 11:33.
казано от Gabriela Rudarska на 25.04.14, 08:52:
Аз говоря за попринцип , тъй като никъде не е споменала на какъв тип режим е...
Споменала съм, че започнах кетонната диета :D Затова гледам въглехидратите да са ми на минимум, а мазнините по-високи от белтъчините. ;)
Ади, мазнините не са толкова много от агнешкото - избрала съм чисто месо. Иначе да, не го ям всеки ден :D
Специално за НВД, вчера казах и на Тео, но ще напиша и тук. Била съм на НВД и това не е моята диета просто. Още на третия ден ме хваща невероятен глад за сладко, който знам че е възможно да превъзмогна с воля и съм го правила. Проблема не е там, а в това че когато съм била на НВД, още на втория ден енергията ми почти никаква я няма, а как се очаква да тренирам редовно така? Днес ми е трети ден на кетонната, хапвам си храни които харесвам. Като за човек, който обожава сладки неща, още нямам желание за нищо такова. А за енергията да не говорим - чувствам се идеално, храненията са ми около 4-5 на ден, и съм сита, без да имам нужда да похапвам между другото. Доволна съм. :)
Мнението беше редактирано от Love на 25.04.14 14:14.
25.04.14
15:27
Здравей, сутрин кардиото го правиш на гладно за да може да се изгарят мазнините нали?
25.04.14
15:28
казано от Gabriela Rudarska на 25.04.14, 08:52:
Аз говоря за попринцип , тъй като никъде не е споменала на какъв тип режим е. Но специално за мазнините , за да иска да маха мазнини трябва да приема не повече от това , което и е нужно за килограмите. И ротацията на въглехидратите е доста добро решение !
Ако това беше вярно, нямаше с ВМ-НВД да се чисти толкова успешно :) Ротация се прави от хора, които познават добре организма си и са доста напреднали с материала - не е за начинаещи. Изобщо - не е добре да се говори наизуст.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 25.04.14 15:29.
25.04.14
16:15
Ади,хич не говоря на изуст, но явно хора с имена в бранша бъркат.А относно протеина има доста теми и не мисля да обосновавам,че 2 гр. е и за хора искащи да чистят.Както и да е за това сса тези дневници да даваме съвети,а човек сам преценява кои от тях да вземе под внимание.хубав ден! П.С ади права си ротацията не е лесно начинание.
Момичета и момчета, помагайте :S
Искам да питам нещо относно кетонната диета- разбрах че мускулите се запазват, но мога ли и да кача мускул? 0_o Питам защото аз и тялото ми не се разбираме :D По скоро с бедрата. Явно съм от хората дето лесно качват мускул там, защото с каквото и да ги стимулирам - дали ще е с клекове, подскоци, напади, повдигания и така нататък, на другия ден са като дънерчета >.< Първо си мислих, че си въобразявам (защото имам навика да се виждам по-пълна отколкото съм) и затова взех метърчето, което показа увеличаване с един сантиметър. Айде, един сантиметър повече не е кой знае какво, но ако ги нямаше 2та сантиметра мазнинки отгоре щеше да е по-добре :D Наясно съм, че все още ми е трети ден и е абсолютно нормално да не съм изгорила кой знае колко мазнини, че да си личи значително, но въпреки това е доста стъпкващо самочувствието. Чувствам се малко като бизонче :(
ПП: Днес се събудих с неприятна мускулна треска и реших да пропусна кардиото. Всъщност, нз дали някой е изгледал клипчето което пуснах, но не е чисто кардио - първо има загрявка, после упражнения за торса, следва HIIT кардио и упражнения за разтягане на мускулите. Все още се чудя дали да направя някоя кратка тренировка следобед, да почивам изцяло или само разходка?
last prince, да, кардиото го правя сутрин на гладно :)
Аз разбрах какво имаше предвид Габи. В сайта, където са дадени хранителните режими, и по специално в този за кетонната диета, наистина пише приема на протеин за жени да е между 2 и 2,5 гр на кг телесно тегло. Тоест ако вземем моето активно тегло, което ориентировъчно излезе 63 кг, трябва да хапвам по около 126гр протеин. :)
Мнението беше редактирано от Love на 25.04.14 16:27.
25.04.14
16:25
Смяташ, че за 3 (словом - три!) дни си изгорила някакво забележимо количество мазнини и/или натрупала мускулна маса? Дай по-сериозно. :D Няма такъв филм. ;)
25.04.14
16:26
Не се мери толкова често, нужно е време на организма да се адаптира :) Този 1 см може да се дължи на ред причини. Моят съвет е да се измерваш 1 път в седмицата, ако можеш даже 1 път на 2 - ще е още по-добре. Гледай огледалото, следи как се чувстваш :) Мускули няма как да качиш, ако не се храниш в излишък и не тренираш силово ( и 2те не ги правиш).
Значи пак е болния ми мозък, мерси хора :D
——————————
Храната за днес: салата, свинско филе, сиренце, варени яйца, сурови ядки. Общо: 1804Kcal
/протеини:108гр, мазнини:139гр, въглехидрати:39гр/
Около 2 л вода, чай
Днес почивка да ми мине мускулната.
Въглехидратите все ми се виждат много... =/ Днес са повече защото хапнах и сурови ядки освен зеленчуците. Не приемам никакви други въглехидрати от ориз и картофи примерно, та се чудя - въглехидратите от зеленчуците могат ли да ми объркат диетата и в крайна сметка да не вляза в кетоза? :(
Мнението беше редактирано от Love на 25.04.14 18:23.
Аз ще ти дам едно малко по-различно мнение и се надявам да ти помогне. Пишеш, че искаш да свалиш последните 5 кг., но спрямо какво? Може би целта ти е да станеш 69 кг. и спрямо тази цел ти остават 5 кг. Дори и да ги свалиш тези 5 кг., пак най-вероятно ще имаш около +20% тел. мазнини в един от доста добрите случаи (приемам, че нямаш някаква необичайна мускулатура).
И ако е така, не мога да разбера защо ти е нужно да се подлагаш на всичко това? Моят съвет е да си избереш режим, който ще ти помогне да изгориш въпросните 5 кг, но в същото време да бъде здравословен и да ти осигурява необходимата енергия, за да може да си тренираш пълноценно.
И аз минах преди години през този период на търсене на бързите резултати, но бързото винаги е лошо решение. Търси простите и лесни подходи, които може да следваш целогодишно иначе какво ще стане след като спреш с диетата? От личен опит и наблюдения върху доста хора около мен, само малко “бутане” на въглехидратите надолу и мазнините спрямо един добре структуриран и здравословен режим + малко повече тренировки, спокойно може да сваляш около 1% мазнини на месец (пак приемам, че не гоним спортна форма, а си нормално момиче). Ако направиш 2 Х 3 месеца в годината тази промяна, това са 6% мазнини надолу за 1 г. и дори няма да усетиш, че си ги свалила. И за да разбереш колко са тези 6%, намери някоя снимка на жена с 30% мазнини и друга с 24% и ще разбереш за какво ти говора. На следващата година си още 6% надолу и вече отиваш към атлетичната форма според приетите стандарти.
Иначе каква е алтернативата, сега сваляме 10 кг., от които 60-70% са мускули (забрави ги тези неща с мазнините и пазенето на мускулите). След това се връщаме на старите си навици, обаче вече с 6 кг мускули по-малко. И какво става, в най-добрия случай връщаме кг., но те вече са 10 кг само от мазнини. Така след всяка диета ставаме все по-дебели дори и кг. да не мърдат, а повярвай ми, те си мърдат нагоре за съжаление при повечето хора.
Друго нещо, хвани и си направи едни изследвания (ако имаш нужда от точно какви, пиши, макар че всеки специалист знае за какво става дума) и след там колкото седмици/мсеца ще я правиш тази диета ги повтори пак. Няма да ти харесат резултатите дори и да си 5 кг. мазнини надолу (макар че няма да са само мазнини).
Ето и няколко прости съвета, с които хората обикновено постигат доста добри резултати. Много хора ще кажат “Оффф, пак едни и същи неща!” Едни и същи, едни и същи, но голяма част от хората не ги правят, а вместо това правят глупости.
1. Остави си приема на протеини в нормалните норми. Ако ядеш 4 Х ден като мен, ~30 г./хранене са ти достатъчни.
2. Замести всички високо въглехидратни храни като зърнени, скорбяли и т.н. със зеленчуци (изключение е хр. след тренировка).
3. Вкарай повече мазнини, които да компенсират въглехидратите - ядки + хр. добавки като рибено/ленено масло са идеални.
4. Пий повече вода и спри да пиеш ккал (мляко, сокове и там каквото консумираш).
5. Ако ядеш повече плодове, замести ги със зеленчуци (но не ги махай напълно де).
6. Гледай да ядеш бавно (20 мин. е добре) и спирай когато си на 80% заситена.
7. Спри да броиш калории и дивотии. Така или иначе не можеш да ги сметнеш точно. Нито инфото в нета за съдържанието на храните е вярно, нито може да си сметнеш колко гориш. Според доста авторитетни проучвания в Щатите, има 25% допустима грешки при калкулиране на приетите ккал. и толкова при изгорените. Така че 50% си в грешка. По-лесния начин да контролираш количеството храна е да следиш кога огладняваш. 2 ч. след ядене трябва да започнеш леко да огладняваш и вече на 3.5-4 час трябва да си гладна, но не да умираш от глад. Разбира се следи и резултатите и адаптирай според това, което показват измерванията (както и да измерваш прогреса).
Ами това е и пак ще повторя, каквото и да избереш да правиш, винаги си задавай следните три въпроса:
- Прави ли ме по-здрава?
- Помага ли ми да постигна целта си (в твоя случай, да горя мазнини)?
- Зарежда ли ме с енергия, за да мога да се радвам на живота?
- Мога ли да го правя достатъчно дълго докато постигна целта си?
Ако на някой от въпросите отговора ти е „НЕ“, потърси друг подход.
Успех!
Лили...мазнини! Цел: да сваля последните 5 кг мазнини от тялото си.
Те всъщност може и да са 2кг, може и 3 да са. Аз си ги нарочих за 5, ще свалям докато се харесам. Не ми пука колко ще показва кантара след като ги сваля, мен ме интересуват обиколките. Казах че ще следвам този режим на хранене и тренировки един месец за да видя какъв ще е резултата, който смятам че ще ме удовлетвори. Никога не съм търсила бързите резултати за които говориш! Ако беше прочела другата тема за която споменавам по-рано, щеше да видиш че тези 13 кг които ги свалих, ги свалих за година и няколко месеца! Не за три месеца с гладуване. Тренирах целенасочено, правих грешки, поправях се, хранех се чисто. Така че, спокойно, осъзнавам какво правя в момента, какъв режим следвам и как ще се отрази на тялото ми. Не казвам, че съм свалила само мазнини, но повечето от това което свалих бяха мазнини. Откъде знам ли? Ами, не съм някоя увиснала лоена буца, стегната съм, с развити мускули, но все още покрити от пласт мазнини. В онлайн калкулатор за процент подкожни мазнини ми дава резултат от около 16%, така че няма как да сваля още 5 кг и да имам +20%подкожни... Знам че не е на 100% точен, но е достатъчно за да се ориентирам долу горе.
-На този режим имам достатъчно енергия за да си тренирам пълноценно.
-Да сменя високовъглехидратните храни... Аз ориз, картофи, овесени ядки и така нататък не ям. Преди си позволявах по 1-2 филийки пълнозърнест хляб на ден, и то след тренировка. От няколко месеца насам не съм припарвала до хляб - какъвто и да е.
-Наясно съм с процеса на отслабване и какво става когато следваш групава диета от интернет, която ти обещава -10кг за 5 дни. Наясно съм и с това, какво ще стане ако след като достигна целта си (дай, Боже) се върна към старите си хранителни навици. Никъде не съм писала, че “искам да отслабна само, а после да си ям квото искам” нали?
-4 пъти на ден по 30гр протеини - това колко прави 120? Долу горе толкова приемам и сега.
-Съветваш ме да вкарам повече мазнини вместо въглехидратите. Ами, виж колко мазнини приемам сега, и ги сравни с въглехидратите. ;)
-Да пия повече вода - старая се. В момента се държа на около 2 литра дневно. Калории не пия... Тук е момента да уточня, че аз не пия алкохол, не пия сокове, прясно мляко, газирано и всякакви подобни. Прясното мляко никога не ми е било особено приятно, а останалите ги махнах целенасочено и не ми липсват.
-Аз ЯМ бавно. Може би по-бавно от повечето хора. И не го правя целенасочено, просто не мога да се храня бързо.
-Ще броя калории и дивотии. Първо, защото искам да се науча какво съдържат храните които консумирам и за да знам колко енергия ми носят. Дори да са на 100% точни калкулаторите.
ПП:Реших да кача снимка за да се види за какво става на въпрос. Съжалявам за не особено доброто качество и моля не обръщайте внимание на стаята ми в квартирата :DD
Мнението беше редактирано от Love на 25.04.14 21:14.
25.04.14
22:13
Лили, чел съм проучванията за неточността при оценка на калориите. Хората систематично подценяват колко ядат и надценяват колко ккалории изгарят.
Грешиш в заключението си, обаче. Това са изследвания при хора които правят оценка (estimate) на око.
Интересно четиво от днес:
http://www.vancouversun.com/health/diet-fitness/Calories+calories/9759979/story.html
Всъщност, точно обратното е препоръчително:
Други изследвания, откриват силна корелация между това дали хората следят калориите си точно (в дневник/аппка) спрямо това колко килограма успяват да свалят от теглото си. Хора следящи точно колко калории изяждат, отславали 3 пъти повече от тези които не го правят.
Разбира се, причината не е, че магически се свалят килограми в момента на записване. Вероятни най-голям принос към това има факта, че се избягват големите грешки при груба преценка, на око. Друга причина би била, че точно се следи колко човек е изял през деня, и не забравя малки похапвания.
Въпреки, че би било страшно трудно да изчислиш колко калории има в пица например, доста точно може да изчислиш една добра диета, която обикновенно се състои от простички основни продукти. Голяма грешка няма при изчисление на чисто пилешко, зеленчуци, ядки и т.н.
Скапан, скапан ден...
-Кардио 45 мин.
-Храната за днес: сурови ядки, варени яйца, св.филе, краставица, сирене, маслини. Общо 1594Кcal Стига толкова за днес..
/протеини:92гр, мазнини:124гр, въглехидрати: 31гр/
-Вода - 3л, чай
От преди малко:
дълбок клек с гири - 50 повторения
“сумо” клек с гири - 20 повторения
скачане на въже, разни упражнения за корема и ръцете. Йей. ^^
Мнението беше редактирано от Love на 26.04.14 21:25.
Хейй :)
За днес бях планирала да правя тази кардио тренировка - http://www.youtube.com/watch?v=ZQ4cduoc32Q но в крайна сметка я правих само до 15тата минута, че нещо не я усетих така както очаквах да е. Довърших си с тази - http://www.youtube.com/watch?v=uzOe2ImO1rk и се чувствам супер - поизпотих се доста, а и пулса скочи до небето. Засега толкова, после ще дописвам.^^
Храната за днес: варени яйца, салата с лук и маслини, свинско филе, сиренце, ленено семе, лъжичка мед. Общо: 1748Kcal
/протеини: 128гр, мазнини: 120гр, въглехидрати: 33гр/
Чай, Вода - 3л
От преди малко: коремни, дълбоки клекове със и без гири, напади ии това, което намерих днес и ми се стори интересно да пробвам -
Тренировката със странното име “55”
Започни с правенето на един клек със собствено тегло и 10 лицеви. Почини 30 секунди и след това направи 2 клека и 9 лицеви. Постепенно трябва да стигнеш до 10 клека и 1 лицева. Ще си направил 55 повторения от всяко упражнение, когато приключиш (ще си тренирал сърдечно-съдовата система като от аеробно упражнение и ще напомпаш мускулите си като от една силова тренировка).
Хубав ден беше (sun)
Мнението беше редактирано от Love на 27.04.14 20:55.
що не пробваш тая цялостна програма, вместо произволни тренировки всеки път. пак е със собствено тегло доколкото помня
това им е канала - http://www.youtube.com/user/insanehomefatloss има много полезни съвети, но тренировките са разпокъсани. за разлика от горния торент
Не са произволни, карам си кардиото от първия пост. Единствено днес дето бях планирала тази Тае бо тренировка, но не се оказа това което очаквах и си довърших с друго кардио. :)
Произволни тренировки са ми тези дето си избирам за късния следобед - за стягане и тонус и допълнително изгаряне на някой друг калорий :D
Пуснах си торента да се тегли, ще го разгледам за какво става на въпрос. Мерси за линка.^^
Здравейте. :)
Да си отбележа относно кардиото - реших да го карам 2:1:2:1 :D или иначе казано - два дни с кардио един ден почивка. Във въпросния ден за почивка, какъвто ми се пада и днешния, ще наблягам яко на клекове, напади и други упражнения които стимулират негово величество gluteus maximus :D за да го стегна и повдигна.
И така, днес ме очакват яко клекове, по-късно ще драсна пак ;]
————
Eто ме пак :D
Храната за днес: сиренце, краставица, пилешки пържолки на скара, сурови ядки (бразилски орех, кашу, лешници, бадеми) Общо: 1617Kcal.
/протеини:104гр, мазнини: 119гр, въглехидрати: 38гр/
Вода - 2л, чай
Серийката клекове за днес - във следния ред, без почивки между отделните упражнения—->
10 сумо клека с гири
20 дълбоки клека
10 напада
20 сумо клека с гири
40 дълбоки клека
20 напада
10 сумо клека с гири
20 дълбоки клека
10 напада
Ивето е доволно ^^ (sun)
Мнението беше редактирано от Love на 28.04.14 22:28.
Днес е седмия ден откакто започнах. Измерих се и имам напредък - минус половин см от талията, по един см долу от долната част на корема и бедрата. Дупето е пораснало с един, но го отдавам на клековете.
За кардиото днес - изтеглих торента с упражнения от предния пост на Павел, направих това за първия ден. Беше задоволително като натоварване, но кратичко - 15 мин. Довърших си със “пирамида” от jumping jacks.
Храната за днес: сурови ядки (киснати във вода), краставичка, сиренце, печено пилешко месо. Общо: 1794Kcal
/протеини: 122гр, мазнини: 130гр, въглехидрати: 42гр/
Чай, водичка - 2л ;)
Мнението беше редактирано от Love на 29.04.14 22:37.
Здравейте :)
Днес се събудих късно и доста уморена. Защо ли? Ами просто снощи групичка превъзбудени и алкохолизирани абитуриенти решиха да избухват в близкия парк, а ехото от блоковете допълнително усилваше животинските им крясъци... даа. (dull) Общо взето дивяха до към 3, 3 и 30 вечерта, съответно дори и при затворени прозорци аз не мога да заспя, а после съня ми се развали съвсем. Както и да е, дори и да не бях много отпочинала пийнах карнитина и правих това кардио - http://www.youtube.com/watch?v=-BW6wiBnaJY За жалост кофти съня от предната вечер си каза своето - нямах много енергия и издържах само 15 мин, вместо целите 20. После пък след ставане ми се завиваше свят, абе като цяло не особено приятна сутрин днес.
Днес ми е осмия ден, утре на деветия ще правя зареждащ ден с въглехидрати. Смятам да зареждам с варен кафяв ориз.
По-късно пътувам така че ще драсна пак по-късно вечерта. Лек и ползотворен ден на всички! :)
——————————-
Здравейте отново ;)
Храната за днес: краставичка, омлет със сирене (приготвен без мазнина), печено пилешко филе, сурови ядки. Общо:1720Kcal
/протеини:107, мазнини: 131гр, въглехидрати: 31гр/
Чай, водичка - около 2 л.
Утре ден за клекове, йей! (h) ^^
Мнението беше редактирано от Love на 30.04.14 22:28.
Здравейте, хора! :)
Днес зареждащия ден мина добре - мислех за кафяв ориз, в крайна сметка се спрях на макарони ;p Eдната серийка клекове и напади я направих към обяд, следващата ще е към 19.00 часа.
Храната за днес: агнешко месо с варен грах, варено яйце, сиренце, краставичка, варени макарони, леща и малко фъстъчено масло. Общо: 1768Kcal
/протеини: 114гр, мазнини: 112гр, въглехидрати: 90гр/
2 чашки чай, вода - 2,5л., кафе
—————————
Здр отново... някой може ли да ми даде логично обяснение защо кръвното ми падна до 100 на 60, при положение, че пих силно кафе, и се храних по същата схема както досега (като часове между храненията говоря)? =/
Мнението беше редактирано от Love на 01.05.14 18:42.
Здравейте, тиймъри.
Снощи имах кошмарна нощ, последвана от ужасен ден днес. Накратко освен проблемите с кръвното което падаше и се качваше отново до нормално, цяла нощ ме мори висока температура, която ту падаше ту се качаше... Същото нещо продължи и днес през деня, сега слава богу съм малко по-добре... Така или иначе имаше ходене до болница и пускане на изследвания, които показаха, че съм си докарала ацидоза, или висока киселинност на кръвта... От кетонната диета. За капак, от голямото количество вода което изпих вчера и то за сравнително кратко време се оказа, че съм си разредила и кръвта и нивото на натрий в нея е паднало. Преляха ми някакъв разтвор венозно, за да качат нивата на натрия в кръвта. За киселинността казаха да ям алкални храни и да видя как ще съм тази вечер и утре, ако още вдигам температура било възможно да имам леко възпаление на бъбреците и пак да трябва да ходя за някакви лекарства вече. Дано да не се налага. :(
И така, очевидно това слага край на моята кетонна диета, защото здравето ми е на първо място. Тези дни ще наблягам на алкални храни, а като си стъпя на краката ще премина на равнинно балансирана, няколко дни няма да тренирам докато се възстановя и така. Иначе режима с кардио на гладно сутрин и клекове в другите дни си остава, просто сменям диетата.
Лека вечер на всички и се пазете.
Здравейте :)
Искам да ви кажа, че слава богу съм добре =] E, тея дни не броя калории и нямам на идея колко ям. Но хапвам когато усещам глад. Днес направих една хууубава тренировка на цялото тяло и съм много доволна - мускулите ми са станали по-силни и тялото откликваше на момента, каквото и да правех. Просто идеално.
От сряда отново съм на линия със кардиото сутрин, а следобедите ще тренирам с тежести и собствено тегло. Относно храненето - за известно време само ще следя калориите за деня.
Това е засега, лека вечер ^^
Хейй, Иви is back :D
Днес кардиото се отложи тъй като не спах много добре, а и реших да преговоря за изпитването по превод. Затова пък следобедната тренировка мина по план - на цялото тяло, с акцент на дупето,бедрата и корема.
Калориите за деня са ми около 2100… много са знам, просто като вкарах въглехидратите обратно в менюто ми е трудно да преценявам хапванията. Но ще си вляза в ритъм.