My Diary : From here to There

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.05.14
15:19

Аз няма да ям нищо сладко, мисля да проверя колко време ще устискам... Идеята ми е, че дори моя любим зеленчук - морков, съдържа впечетяващо количество въглехидрати, цели 9.58г. А аз ям ... количества... Имало е дни в които за деня съм яло по 700-800гр., а в случая няма как да изям това количество... И още повече как да ям по много зеленчуци, както се препоръчва в диетата, като аз само с морковите надвишавам имита? Как се определя колко въглехидрати да консумирам за ден, каква е формулата?
Закусвах в 11 - половин кофичка киселло мляко от 0.1% масленост, такова беше останало от предишното ми пазаруване. До сега се занимавах да си почиствам пилешки сърца. Сожих ги във фурната, станаха по-добре от очаквенията ми. Обед - 189гр готова продукция пилешки сърца. Днес специално си купих кухненска везна, ха, да ми е честита! :)

Мнението беше редактирано от Ina Pesheva на 04.05.14 15:29.

До 1гр/кг тегло се счита за нисковъглехидратна диетата. Тоест ако си 50кг - до 50гр въглехидрат на ден е ОК. Морковите ги избягвай, иначе въглехидратите в повечето зеленчуци може и да не ги смяташ, те са предимно фибри. Изключение са картофите и морковите, мисля че и бобовите.

Киселото мляко 0.1% е вода с аромат на мляко. Яж пълномаслено. И не е нужно да задължаваш до последния грам, 100ккал разлика са последният ти проблем, имаш по-генерални проблеми за решаване :) И трябва да почнеш да тренираш.

05.05.14
01:29

Да, пише че не е желателна консумацията на плодове, зърнени храни, тестени изделия, масла, бобови храни, картофи, тиква, ядки. За тренировките прочетох, че е добре да комбинирам режима на хранене с две или три тренировки на ден.
Работя по генералния проблем! Днес не съм яла нищо сладко :)
Днес към 11 часа съм изяла половин кофичка кисело мляко 0.1% масленост, към 3 часа 190гр пилешки сърца, без сол, без мазнина, в 9 часа съм яла пилешко месо с четири вида сирена, една порция, която нямам и идея какви грамажи да заложа на поседното ядене, за да сметна дневния баланс... Месото ще го смятам 300гр, макар че може и да е по-малко... Сиренето ще го пропусна в сметките...

Белтъчини - 141.88
Мазнини - 54.64
Въглетидрати - 9.1
Калории - 1095.68 или 1132.45 (първата сума е, ако ги смятам по формулата, че 1г. белтъчини/въглехидрати са 4 калории и 1г. мазнини са 9калории, а втората според калориите, които са зададени като стойност на самия продукт)

Днес съм си напълно в нормите и съм без шоколад и без захарни изделия в кръвта си !

Пак казвам за киселото мляко - яж пълномаслено(3,6-4%), 0,1% е боклук.

05.05.14
12:57

Със събуждането се облякох за тичане.
Стигнах до 20мин. тичане и 10 серии по 15 повторения коремни преси, като се вдигам на свещ.
Днес коремчето ми е по-прибрано от обичайното. Високо горе, под линията на сутиена, винаги съм имала леееки мастни натрупвания, а сега ги няма, което е прекрасно!  Но ми се струва, че преди мускула отдолу беше по-обемен на пипане... Възможно ли е?
Прасците ме скъсват от болка, след миналото тичане пак ме боляха зверски...
Приготвих си закуска - 50гр. овесени ядки и 15гр. сушени червени боровинки и 200гр кисело мляко 2% масленост, не ги харесвам силно маслените...

Тренирай с тежести, тези коремни преси нямат никакъв ефект за стопяване на мазнините :) Тичането пък е силно неефективен метод.

05.05.14
13:44

казано от Херцог Трън на 05.05.14, 13:08:

Тренирай с тежести, тези коремни преси нямат никакъв ефект за стопяване на мазнините :) Тичането пък е силно неефективен метод.

Абсолютно съм съгласен с първата част на съвета ти, но за тичането не мога да се съглася. Даже бих казал, че тичането е незаменимо - естествено е хубаво да се редуват спринтове с дълги и средни дистанции, но при всяко положение си е полезно и то не само за топенето на мазнини, а и за цялостното състояние на организма.

Така е, но не е полезно по начина, по който се практикува от болшинството трениращи. И също така, при условие, че има болки в прасците след 20 минути тичане, то не мисля че тичането ще е полезно в случая. За спринтове пък не  бих и помислил - в нейното състояние опит да спринтира (което значи наистина да се напъне) най-вероятно ще доведе до минимум разтежение. В момента тренировките с тежести + интервално кардио на колело биха били по-полезни, поне докато мускулите й привикнат към някакво натоварване.

05.05.14
14:57

Преди тичах всеки ден сутрин 30мин, вечер 20мин. или 30мин., в един момент тичах сутрин по 40, вечер по 20 или 30, зависи колко ми се спи и колко съм уморена.
Спринт - при мен няма как да се получи, дори след 5 години нон-стоп тренировки и подготовки... Имам определен проблем, който ме затруднява неимоверно. След определен брой минути, които не мога да предвидя или да конкретизирам, защото е различно всеки път - започвам да се замайвам, настъпвам се сама, спъвам се, ритам се в глезените, оплитам си краката, губя правата линия, случвало се е и да падам...все весели неща :)
Но въпреки всичко съм позитивна - в началото максимума ми беше 10мин, после 12,15,20,25… Щом съм стигала до 40 няколко пъти, мога пак. Борбата с теб самия винаги е най-трудна, но и носи най-голямо удовлетворение.

Спринтовете се правят в рамките на секунди. Никой не може да спринтира за дълги периоди от време. Ефекта им е дълготраен обаче. А този проблем Е проблем и трябва да бъде оправен. А може и да се оправи с оправянето на хранителния режим.

05.05.14
15:15

Мммм не :) По-сериозен и мащабен е тоз’ проблем :) Не е като с шоколада :))) А щом спринтовете траят кратко, това значи, че стартирам със спринт, после като започна да се уморявам, пак забързвам колкото мога и като усетя, че ще рухна постепенно пак намалявам и гледам да се изцедя до край.

Пак казвам - не си готова да се напъваш за спринтове в момента и е по-вероятно да разтегнеш в момента.

Започни тренировки с тежести, малко по малко, за да може мускулите ти да добият макар и минимална кондиция. Прегледай дневниците на другите момичета, можеш да почерпиш много идеи, може да питаш и в техните дневници как са започнали, ако нещо не ти е ясно. Не опитвай неща на своя глава, защото вероятно преценката ти какво е добро, какво не е и кое може да ти навреди и кое да ти е полезно, в момента не е добра :)

06.05.14
13:03

Тичах 23 мин, можех да ги направя 30, днес имам тонус, но получих обаждане, че трябва да излизаме спешно да търсиме подарък иии трябваше да се къпя и оправям...
Вчера -
Закуска овесени ядки 75гр.,кисело мляко 200гр. и сушени червени боровинки 25гр., обед пуешко филе 40гр. с кашкавал, които ядох на няколко пъти, общо 140гр., вечеря сьомга, на фурна с канапе от домати, полята със сметана, намазана с босилеково песто, поръсена с риган и черен пипер, салата от домати с моцарела. Не мога да бъда абсолютно точна в сметките, но...
Калории около 1468
Белтъчини около 152
Въглехидрати около 87, но са толкова заради овесените ядки
Мазнини около 72
Горе-долу съм в нормите...

07.05.14
08:19

Събудих се в 7:15, не ми се спеше, беше ми някак нервно, ходих пеша до фитнеса с бързичко темпо, не знам колко време ще имам на разположение. Сега съм във фитнеса - тренирам с по-сериозни тежести :)

09.05.14
10:55

Тренирам трети ден рано сутрин с тежести

09.05.14
12:09

Храната ти ми харесва :) Доста по добре от първите постове ,Браво !

Сподели какви са ти тренировките във фитнеса . За спринтове Херцога е прав не се втурвай ей така с тях редувайки с бавно тичане или ходене .

09.05.14
13:08

Разкажи как тренира :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1