28.04.14
00:05
казано от James Hinks на 27.04.14, 23:57:
Втори път ви казвам - дайте нещо и за чалга :D
Айде да ходим на Планета, бат Сашо. :Д
28.04.14
00:08
Първо трябва на мач, после на кръчма с жива музика, чак тогава е апологея - чалга бара :)
28.04.14
07:57
казано от Борето на 27.04.14, 21:53:
Ами съжалявам, но не мога да се съглася.Челси ако другият отбор не сбърка (както стана и днес) си стоят в тяхната половина и едвам стигат до вратата на противника.(Става въпрос, когато играят срещу силен съперник)
еми щом са на второ място във висшата лига и на полуфинал в шампионска лига значи противника често греши ;) то реално ако никой не сбърка резултатите ще са 0-0 винаги :) както и да е де в момента най-големия фаворит не са нито Челси нито Ливърпул така, че... :)
28.04.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 2 капсули Herbal Burn на Now.
2. Към 18 (план) - 2 капсули Herbal Burn на Pure, 10 грама рибено масло, 10 мл Flexcode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
3. Преди лягане (план) - 4 капсули ZMA на ON.
Храна:
Планирам 20-21 часа фастинг. Храната ще е като вчера - супа топчета, руло Стефани и още нещо.
Обобщение за деня:
Страшно много работа днес и до края на работната (а май и не само) седмица. Бързаме с подготовката на една презентация за началото на следващата седмица, а в централата на никого не му пука, че в България има 6 почивни дни един след друг...
Нямам време нито да погледна форума, нито да коментирам футбол. И все пак ще се самоцитирам...
казано от Boby_ на 13.04.14, 17:38:
Предчувствам, че Евъртън ще ни направят шампиони. :)
Нещо ми подказваше, че нещата ще опрат до Евъртън - Манчестър Сити... :(
Шансовете не са големи, но в крайна сметка каквото стане - няма да си оскубя косите. За 24 години посвикнах с “няма да е и тази година”. :)
29.04.2014 г.
Тренировка 11 - Бутащи (обемна)
Загрявка:
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10, 10х12 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 8х20, 8х60 кг.
Адаптация:
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 6х90 кг.
Работни серии:
1.1. Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 8х120, 6х125 кг.
1.2. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 8х64, 7х64 кг. (тежестта е за двете)
2.1. Повдигане на дъмбели от лег - 7х104, 6х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
3.1. Кофички с доп. тежест (на широка успоредка) - 8х32, 8х32 кг.
3.2. Раменни преси с дъмбели от седеж (с хват, перпендикулярен на тялото) - 8х30, 9х30 кг.
3.3. Разгъване с дъмбели от седеж с гърди, опрени в коленете - 8х30, 8х30 кг.
Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.
Обобщение за тренировката:
Прилична тренировка с оглед на това, че по принуда е осакатена. Раменете ги направих на салата.
Добавки:
1. Към 7 - 2 капсули Herbal Burn на Pure.
2. Преди тренировка - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 10 мл FlexCode, 4 капсули ZMA на ON, 2 капсули Herbal Burn на Pure.
Храна:
1. Към 12:30 - зелена салата със сушени домати, тиквички със спанак, пилешка пържола на скара, домати с моцарела.
2. Към 18 - две дози протеин, малко шпеков колбас, малко спагети с доматен сос, един банан, няколко резена ананас.
3. Между 19 и 21 (план) - вероятно ще хапна нещо леко, защото след тренировката “вкарах” едно непредвидено ядене, което на всичко отгоре съдържаше доста въглехидрати.
Обобщение за деня:
Днес работа по една важна презентация, уточняване на подробностите, срещи... Утре пак. Най-вероятно обаче ще успея да си поприключа нещата и ще почивам по празниците, което е повод за малко добро настроение.
29.04.14
22:23
казано от Boby_ на 26.04.14, 14:35:
казано от Lachezar Tomov на 26.04.14, 11:55:
Джеймс Хинкс казва обратното - след раменна преса може лежанка, след лежанка не може раменна преса.
казано от Boby_ на 26.04.14, 11:33:
И накрая принципно съображение - мога да бутам раменна преса с уморени гърди, но тежък лег с уморено рамо си е рецепта за проблеми според мен.
;)
Ясно беше според кого е, исках да стане дебат :)
Моите аргументи са очевидни и почиват на здрав разум и няколко лични експеримента. Сашо има по-дълбоко разбиране за механиката на движенията и вероятно може да ме опровергае, а може да има и съвсем различни съображения и да е имал предвид частен случай. Така или иначе аз не виждам особена полза от такава дискусия, а след като Сашо не реагира по никакъв начин, вероятно и той, макар че не мога да говоря от негово име.
30.04.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Към 18 - 2 капсули Herbal Burn на Pure, 10 грама рибено масло, 10 мл Flexcode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Храна:
1. Към 12 - купичка свинска супа, порция “Пастицио” (макарони със сос Болонезе на фурна).
2. Към 19:30 - руло “Стефани”, пържени тиквички с кисело мляко, салата от червено цвекло с варени яйца и сирене, малко лютеница, няколко резена ананас.
Днес втори ден подред с много въглехидрати, но за сметка на това без алкохол.
Обобщение за деня:
Доста работа днес. Даже се наложи да остана в офиса до по-късно от обикновено, заради което тренировката отпадна, но пък презентацията за другата седмица се пооформи. Ще тренираме утре на спокойствие.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.04.14 19:48.
В крайна сметка за тези празници решихме да мръднем към морето и по-конкретно към Лозенец и Варна.
Мислим с жена ми и малката щерка утре да пътуваме за Лозенец (имаме осигурен апартамент там), после в събота сутринта към Варна, където да се разходим, да направим една тренировка и после евентуално виждане с всеки от варненската група, който има желание, преспиване вечерта във Варна и после обратно към Лозенец.
В тази връзка си търсим зала във Варна (задължително с лежанка :)), зала в района на Лозенец/Царево (не някоя хотелска с две пътеки, а такава, където може да се дърпа тяга) и препоръка за приличен хотел във Варна за една нощ (събота срещу неделя). Мислех направо да букна нещо през букинг.ком, но жената сега ще се хвърли да търси нещо с ваучери в последния момент, така че още не знам къде ще сме точно. :)
Сега хем е хубаво време да дойдете (заради регатата), хем супер неподходящо (целият център е разкопан и в ремонт)
Хвърлете едно око на хотел Аква. Чувал съм добри отзиви от познати, които са отсядали там. Като гледам снимките, фитнеса им има лежанка, само не знам дали ще им стигнат тежестите като за теб ;)
Иначе ако има някоя срещичка може да се появя и аз :)
01.05.2014 г.
Тренировка 12 - Дърпащи (обемна)
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х50, 8х50 кг.
Борчески обръщания с прав лост - 8х20 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 4x60 кг.
Борчески обръщания с прав лост - 8х50 кг.
Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват - 12, 12, 12 бр.
1.2. Борчески обръщания с прав лост - 7х75, 7х75, 5х75 кг.
1.3. Хиперекстензии с тежест - 12х25, 12х25, 12х25 кг.
2.2. Набирания с раменен подхват - 11, 10.
2.2. Планк с тежест - 45 сек. х 30 кг, 45 сек. х 30 кг.
2.3. Придърпване на долен скрипец - 8х100, 5х115 кг.
3.1. Набирания с широк надхват - 8, 6 бр.
3.2. “Колелце” от колене - 10, 8.
3.3. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х65, 4х65 кг.
Какво да коментирам... Малко висене на лоста ми припомни учителя ми по физическо от 4-ти ди 6-ти клас, другаря Николов, който ми крещеше, че съм като кренвирш на висилката. Е, нещата не са се променили много оттогава. :)
Добавки:
1. Към 9 - 2 капсули Herbal Burn на Pure.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 2 грама L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 2 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 10 мл FlexCode, 4 капсули ZMA на ON, 2 капсули Herbal Burn на Pure.
Храна:
1. Към 9 - чаша мляко с нес
2. Към 12:30 - бъркани яйца с бекон и пресен лук, салата домати, салата от червено цвекло.
3. Към 14 - една ябълка, няколко ягоди.
3. Към 18:30 - двойна доза протеин (матрица), филийка ръжен хляб с резен руло Стефани.
4. Между 19 и 20 (план) - сега мятам няколко вратни пържоли и ребърца на скарата.
Обобщение за деня:
Днес май само тренировката си струва да бъде отбелязана.
В крайна сметка планът се оформи. Утре сме в Лозенец, в събота сутрин отпрашваме към Варна. Жена ми измисли някакво хотелче с минерален басейн на Св. Св. Константин и Елена, което си е практически Варна.
Ако някой иска, може да направим тренировчица около обяд и после да седнем да се видим с който дойде от варненската група. Поради обясними причини (не познавам града и нямам идея къде може да се отиде) не мога да се ангажирам с организацията.
Вечерта пък имам уговорка с един приятел, собственик на клуб в града. Очертава се забавно пътуване. :)
казано от Boby_ на 01.05.14, 19:08:
Ако някой иска, може да направим тренировчица около обяд и после да седнем да се видим с който дойде от варненската група.Вечерта пък имам уговорка с един приятел, собственик на клуб в града. Очертава се забавно пътуване. :)
Искаме искаме (clap)
Само ти ли имаш уговорка с този приятел? Да вземам аз жената, да и покажа нощна Варна ;) (wasntme)
02.05.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Към 18 - 2 капсули Herbal Burn на Pure, 10 грама рибено масло, 10 мл Flexcode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Храна:
1. Към 11 - 1 литър айрян.
2. Към 12:30 - салата домати и краставици, свински ребра и вратна пържола на скара, салата с цвекло и яйца, филия ръжен хляб.
3. Към 19 - салата домати, печени чушки и кьопоолу, омлет натюр, три бири.
Похапвах и между яденията - луканка, ябълки.
Обобщение за деня:
Сутринта се излюпихме умерено рано, после път до Черноморец. Там хапнахме при баба ми, после докривя ми за продадената вече къща, свързана с много сантиментални спомени. Следобед към Лозенец, където се разходихме до плажа, скалите и центъра. На вечеря мръднахме до Царево. Утре - към Варна...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.05.14 13:48.
03.05.2014 г.
Тренировка 13 - Бутащи (силова)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 20х20, 12x60, 8х100 кг.
Раменна преса с дъмбели от седеж - 10х10, 8x20 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Раменна преса с дъмбели от седеж - 4х30 кг.
Работни серии:
1.1. Повдигане на щанга от лег - 3х165, 2х165, 3x165, 2х165, 2x165 кг.
1.2. Раменна преса с дъмбели от седеж - 6х40, 5х40, 4х40, 4х40, 3x40 кг.
Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии.
Тренировка във фитнес Класик във Варна. Залата за свободни тежести е в мазе и таванът е доста нисък, заради което нямаше как да правя раменни преси от стоеж. Освен това беше доста задушно и нямаше въздух, но каквото - такова.
Тежестите бяха достатъчно. Тия 165 кила на лежанката бяха подозрително леки, а освен това едното от двете момчета, които ми пазиха, малко се престараха, но все пак прилично.
Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 2 грама L-arginine на Now, 2 капсули Herbal Burn на Pure.
3. По време на тренировката - 2 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
5. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 10 мл FlexCode, 4 капсули ZMA на ON.
Храна:
1. Към 8 - чаша мляко с нес.
2. Към 14 - салата домати и краставици, свински вратни пържоли на скара.
3. Към 18 - две дози протеин.
4. Между 19 и 24 - зелена салата с пушена сьомга, свински рамстек с лук, десет бири, няколко уискита.
Обобщение за деня:
Сутринта се излюпихме и тръгнахме от Лозенец към Варна. Там се настанихме в Св. Св. Константин и Елена. Хотелчето не е нищо особено, но има минерално басейнче с топла миризлива вода, където пада голямо къпане дори и в момента. :)
Вечерта излязохме на ресторант с един приятел, а после изкарахме до среднощ в неговия клуб (всъщност клубове). Първо слушахме местна трибют банда на Disturbed (много прилична, даже повече от прилична), а после - малко ретро в по-спокойна обстановка. Много бира, много Джак... Прибрахме се в хотела и после нощно къпане на пияна глава докъм 4 сутринта. За щастие поражения няма. :)
04.05.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 10 - 2 капсули Herbal Burn на Now.
2. Към 19 - 2 капсули Herbal Burn на Pure, 10 грама рибено масло, 10 мл Flexcode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Храна:
1. Към 11 - три филии ръжен хляб с масло и колбас, две варени яйца, домати, няколко солети.
2. Към 17:30 - салата Цезар с пиле, две кюфтета с картофено пюре, три бири.
Обобщение за деня:
Поспахме, поплацикахме се в басейна, после ходихме в делфинариума. Представлението не беше лошо. След това се видяхме със Стела и се разходихме в центъра на Варна. Хапнахме в Хепи и после обратно в хотела.
05.05.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 9 - 2 капсули Herbal Burn на Now.
2. Към 19 - 2 капсули Herbal Burn на Pure, 10 грама рибено масло, 10 мл Flexcode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Храна:
1. Към 10:30 - две яйца на очи, мек колбас, домати, кашкавал, половин филия хляб.
2. Към 14 - две парчета пилешко филе.
3. Между 20 и 22 (план) - омлет, бира.
Обобщение за деня:
Днес обратно към София. Реших да се възползвам от магистралата и да не се мъкна през северна България с 80. Резултатът беше Св. Св. Константин и Елена-Варна-Бургас-София за 4 часа и 30 минути - доста добре с оглед на мъкненето с 30 зад микробус по завоите край Обзор. Отворих си биричка, гледам последния епизод на “Игра на тронове” (въпреки че съм чел петата книга и знам какво точно ще се случи), след малко Селби и набора продължават, а после - Пуул и Кристъл Палас. Изобщо приятна вечер на всички - от мен за днес толкова! :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.05.14 20:43.
06.06.2014 г.
Тренировка 14 - Дърпащи (силова)
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 5х120 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с прави крака - 10x150, 5х170, 4x170, 3x170 кг.
Видео на първите две серии на тягата с прави крака под надслов “не правете така у дома”:
1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 4х32, 3х32, 3х32, 3х32 кг.
1.3. Гребане с дъмбел - 8х72, 6х72, 6х72, 6х72 кг.
Тренировка в трисети.
Днес набиранията слабички, но тягата с прави крака я поизкъртих. Сложих 150, то пък стана живо кардио, затова минах на 170. На последната серия ме позаболя кръстът, та скоро може да търся направо инвалидна количка, вместо да мисля за тренировки за крака - по-лесно и евтино ще ми излезе. Иначе коленете са по-добре, но още им е рано за по-сериозно натоварване.
През залата днес намина и Juls, но освен да се запознаем, за друго нямаше време.
Добавки:
2. Преди тренировка - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
Поради явната липса на всякакъв ефект от липотропния бърнър и прекаленото количество стимуланти в термогенните, смятам да започна своя собстена иновативна серия добавки. Първият продукт ще е психотропен фетбърнър - и с него не сваляш, но не ти дреме, защото в спалнята има розов слон, а тежестите в залата ти отговарят, когато ги питаш нещо. Смятам, че ще е финансов хит.
Храна:
1. Към 9 - две чаши мляко с нес.
2. Към 12:30 - зелена салата, две купички пилешка супа, маслини, сирене.
3. Към 18 - две дози протеин.
4. Между 19 и 20 (план) - вероятно пилешка каша и някава салата.
Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване днес - пазаруване, оправяне на аквариум...
Утре пътувам в еднодневна командировка и после пак на тръстиката.
Боби,защо я дърпаш криво,като си знаеш че нищо чудно да те заболи кръста после.На тия 150 по - добре да беше направил петица,но с изпъчен гръб(или поне лумбалната част).Малко ми се възпали нерва само като те гледах :D
казано от Vintage на 06.05.14, 21:32:
Боби,защо я дърпаш криво,като си знаеш че нищо чудно да те заболи кръста после.На тия 150 по - добре да беше направил петица,но с изпъчен гръб(или поне лумбалната част).Малко ми се възпали нерва само като те гледах :D
При мен за да съм изпъчен и да е прав гърбът, трябва или да ми е толкова леко, че да е безсмислено, или да има лек ъгъл в коленете, което в момента не искам да правя. Но си прав, че и така е глупаво и рисковано. Искаше ми се все пак да натоваря поне малко задната верига.
Ако ми се размине възпалението, по-скоро ще започна с класическа тяга с по-леко - коленете вървят на подобрение и скоро ще може.
06.05.14
21:57
казано от Boby_ на 06.05.14, 19:04:
Поради явната липса на всякакъв ефект от липотропния бърнър и прекаленото количество стимуланти в термогенните, смятам да започна своя собстена иновативна серия добавки. Първият продукт ще е психотропен фетбърнър - и с него не сваляш, но не ти дреме, защото в спалнята има розов слон, а тежестите в залата ти отговарят, когато ги питаш нещо. Смятам, че ще е финансов хит.
Идеята ми харесва :D Ще съм първият ти клиент :D :D
07.05.14
00:05
Обещах да не се обаждам, но при такова изпълнение на тягата няма как. Незнам откъде идва тази заблуда за тягата с прави крака.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 07.05.14 00:08.
казано от kaloyan на 07.05.14, 00:05:
Обещах да не се обаждам, но при такова изпълнение на тягата няма как. Незнам откъде идва тази заблуда за тягата с прави крака.
Каква заблуда? Дори не си се доизказал. Ще ти обясня съвсем доброжелателно защо подобни изказвания са непродуктивни и вредни - заради липсата на аргументация. Дори спрелият часовник е верен два пъти в денонощието. Ако постоянно мърмориш и сочиш с пръст това или онова упражнение, рано или късно ще уцелиш и тогава ще има “аз нали ви казах” до побъркване, като много бързо ще забравиш предишните към хиляда изтърсени в празното пространство незаслужени хули за други движения.
Тягата с прави крака е рисковано упражнение по ред причини, особено когато се прави със заключени колене и извит гръб, както го правя аз на двата клипа. Сигурен съм обаче, че не можеш да обясиш защо. А аз мога. Знам какво правя, знам какво рискувам, знам колко сила имам и каква тежест може да ми причини проблем. Ако искаш да кажеш нещо, говори с аргументи. Обясни ми кои точно прешлени под какъв ъгъл се срещат, кои мускули участват, при намалени пространства между дисковете (остеохондроза) къде точно може да възникне риск от нараняване на нерва и съответно последващо възпаление, какво се променя при прав или извит навътре гръб и т. н. Иначе просто хвърляш изстрели в тъмното и после се заемаш със следващото упражнение в безкрайния ти черен списък. :)
Кимни три пъти, ако си ме разбрал.
07.05.14
10:32
Хахахха :) не, въобще нямам за цел да казвам нали ви казах, в крайна сметка нищо не печеля. Иначе кимвам 3 пъти, това ми харесва. Обаче сутрин не ми се пише много много :)
07.05.14
12:14
Аз пък нищо фрапиращо не видях в тая тяга.
При 80 кила под макса може да си позволиш да се изкривиш толкова, колкото е на клипа.
Отделно ми се струва, че много хора не знаят колко крив и къде точно извит трябва да е гърба, на каква тежест да се случи, при каква позиция на тялото да стане това, за да може един опит да мине за рисков ;)
Не бъркайте безболезнените опити на 40% под макса от силен и натренираш човек с опит, с максималните криви опити на някой с една година тренировки и изнасилен макс :)
07.05.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 8 - 2 капсули Herbal Burn на Pure.
2. Към 22 - 2 капсули Herbal Burn на Pure, 10 грама рибено масло, 10 мл Flexcode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Храна:
1. Към 8 - две чаши мляко с нес.
2. Към 14 - две-три парчета сьомга на скара, задушени зеленчуци (карфиол, броколи, зелен фасул, тиквички), една ябълка.
3. Между 22 и 23 (план) - не знам още какво.
Обобщение за деня:
Днес от най-омразните командировки - сутринта полет натам, вечерта връщане. Работният ден ще се върже 15 часа. Все пак по-добре, отколкото с преспиване, а и този път е близо (Виена) и само с по един полет във всяка посока.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.05.14 17:58.
08.05.2014 г.
Тренировка 15- Бутащи (обемна)
Загрявка:
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10, 10х12 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 8х20, 8х60 кг.
Адаптация:
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 6х90 кг.
Работни серии:
1.1. Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 5х125, 6х120 кг.
1.2. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 8х64, 8х64 кг. (тежестта е за двете)
2.1. Повдигане на дъмбели от лег - 7х104, 6х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
3.1. Кофички с доп. тежест (на широка успоредка) - 8х32, 8х32 кг.
3.2. Раменни преси с дъмбели от седеж (с хват, перпендикулярен на тялото) - 9х30, 9х30 кг.
3.3. Разгъване с дъмбели от седеж с гърди, опрени в коленете - 8х30, 8х30 кг.
4. Суингове до вертикала - 10х50 кг.
Между сериите - малко раздвижване на лег-преса с къса амплитуда до 90 кг.
Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.
Днес слабичко в почти всяко отношение. Започнах полека да натоварвам коленете на лег пресата, но още са напрегнати, а в добавка пукат и болят. Все пак има значително подобрение след почивката.
Добавки:
1. Към 7 - 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
2. Към 12 - 1 таблетка (400 мг) SAMe.
5. Преди лягане - 1 таблетка (400 мг) SAMe, 10 грама рибено масло, 10 мл FlexCode, 4 капсули ZMA на ON, 2 капсули Herbal Burn на Pure.
Пристигна ми и първата порция SAMe днес. Започнах ги - ще карам с 1200 мг. Имам запас за 20-тина дни, чакам за още десет, а скоро ще поръчам и за още месец. Към края на втория ще преценя ефекта и ще мисля.
Храна:
1. Към 12:30 - пилешка супа, свински стек, салата домати, задушени зеленчуци, парче пица, няколко шоколадови бонбона.
2. Към 18 - две дози протеин, малко шоколад.
3. Между 19 и 21 - салата домати, цедено кисело мляко, сирене и варено яйце, свински хапки с чушки, суши, четири бири.
Голямо ядене днес! Утре фаст, че не съм го правил от десетина дни.
Обобщение за деня:
Поотхвърлих доста изостанали мейли днес, погледнах някои нови материали, помислих и за нови продукти, на които се възлагат много надежди, но при нас ще се позабавят с две-три години след реимбурсацията им в нормалните европейски държави и съответно още е рано за детайлни прогнози. Изяснихме някои финансови условия с един дистрибутор и вече можем да подпишем новия договор... Изобщо доста продуктивен ден.
Вечерта бяхме на рожден ден и яденето определено ми дойде в повече. Ще видим какво ще покаже кантарът утре. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.05.14 10:52.
09.05.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 8 - 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
3. Към 18 (план) - 10 грама рибено масло, 10 мл Flexcode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
4. Преди лягане (план) - 4 капсули ZMA на ON.
Днес приключих с Herbal Burn-а. Ефект - нулев. Следващия липотропен бърнър ще пробвам след 2-3 години, като ми мине усещането, че пак съм се прецакал. :)
Храна:
Най-после подходящи условия за един 20-21 часов фастинг. Храната после най-вероятно ще е пилешка супа, салата и пилешка каша (това има за дояждане у нас).
Обобщение за деня:
Май няма нищо за отбелязване днес, освен солидната мускулна треска в задната част на бедрата, която ми държи влага вече втори ден след тягата с прави крака, толкова детайлно обсъдена по-горе. :)
казано от Boby_ на 09.05.14, 13:27:
.........
Май няма нищо за отбелязване днес, освен солидната мускулна треска в задната част на бедрата, която ми държи влага вече втори ден след тягата с прави крака, толкова детайлно обсъдена по-горе. :)
Аз пък никога не съм имала мускулна треска на задните бедра ... и след тяга (прави крака), и след клек, и след бедрено сгъване, въобще никога. Всичко го отнасят предните бедра и глутеусите. Някакъв съвет / идея защо е така? Явно не ги натоварвам добре, а натоварвам предимно глутеусите (дали?)
Сори за спама.
казано от Жанета Тончева на 09.05.14, 14:38:
казано от Boby_ на 09.05.14, 13:27:
.........
Май няма нищо за отбелязване днес, освен солидната мускулна треска в задната част на бедрата, която ми държи влага вече втори ден след тягата с прави крака, толкова детайлно обсъдена по-горе. :)Аз пък никога не съм имала мускулна треска на задните бедра ... и след тяга (прави крака), и след клек, и след бедрено сгъване, въобще никога. Всичко го отнасят предните бедра и глутеусите. Някакъв съвет / идея защо е така? Явно не ги натоварвам добре, а натоварвам предимно глутеусите (дали?)
Сори за спама.
Ако тренираш редовно и не си правила промени в упражненията или протокола (включване на нови упражнения, голямо увеличение на работната тежест или повторенията и т. н.), няма прична да имаш силна мускулна треска където и да било. При мен се получи заради принудителната почивка на коленете.
Иначе това дали имаш или нямаш мускулна треска на даден мускул не е показателно дали си го натоварила добре или не - не си прави изводи на тази база.
казано от Boby_ на 09.05.14, 14:42:
Ако тренираш редовно и не си правила промени в упражненията или протокола (включване на нови упражнения, голямо увеличение на работната тежест или повторенията и т. н.), няма прична да имаш силна мускулна треска където и да било. При мен се получи заради принудителната почивка на коленете.
Иначе това дали имаш или нямаш мускулна треска на даден мускул не е показателно дали си го натоварила добре или не - не си прави изводи на тази база.
На мисълта, че може би не го натоварвам добре ме наведе фактът, че често имам мускулна треска навсякъде другаде, кога лека и почти незабележима, кога силна, но си я има. А на задното бедро - никога :) Затова така си мисля - щом всички други мускули реагират по този начин, а бедрото - не, дали пък не го натоварвам твърде малко? Иначе знам, че не е абсолютен показател треската :)
Благодаря ти за отговора.
Мнението беше редактирано от Жанета на 09.05.14 15:25.
Някои мускули и мускулни групи са по-”устойчиви” на мускулна треска от други. Не мога да обясня защо, но е факт. При мен например такива са широкият гръбен и бицепса.
10.05.2014 г.
Тренировка 16 - Дърпащи (обемна)
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х50, 8х50 кг.
Борчески обръщания с прав лост - 8х20 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 4x60 кг.
Борчески обръщания с прав лост - 8х50 кг.
Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват - 14, 12, 12 бр.
1.2. Борчески обръщания с прав лост - 9х75, 6х80, 5х80 кг.
1.3. Хиперекстензии с тежест - 12х30, 12х30, 12х30 кг.
2.2. Набирания с раменен подхват - 10, 10.
2.2. Планк с тежест - 40 сек. х 40 кг, 40 сек. х 40 кг.
2.3. Придърпване на долен скрипец - 6х115, 5х115 кг.
3.1. Набирания с широк надхват - 8, 7 бр.
3.2. “Колелце” от колене - 10, 10.
3.3. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х65, 5х65 кг.
Днес прилична тренировка. Започва да ми харесва да тренирам без клек и тяга. Ще ми е нанагорно, като започна да ги правя пак. :)
Добавки:
1. Към 9 - 1 таблетка (400 мг) SAMe.
3. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 2 грама L-arginine на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 10 мл FlexCode, 4 капсули ZMA на ON, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
Храна:
1. Към 9 - две чаши мляко с нес, една ябълка.
2. Към 12:30 - пилешки гърди с галета, доматен сос, пармезан и кашкавал на фурна, салта Снежанка, домати, няколко ягоди.
3. Към 17:30 - двойна доза протеин (матрица), две-три чаши бяло вино.
4. Между 19 и 20 (план) - не знам още какво ще се хапва.
Обобщение за деня:
Сутринта разчиствахме стари шкафове. Аз се занимавам предимно с преглед на разни стари CD-та и DVD-та със снимки и лични файлове. В наши дни освен физическото клошарство, има и електронно такова и аз си признавам с чиста съвест, че съм точно такъв. Пазя неща, които всеки нормален човек би изтрил веднага след отварянето им...
След тренировката реших да си снимам гърба. Дали защото не умея да позирам или просто защото са огромни, но паласките надделяват. Нищо, ще чистим полека. Няма да е за това лято (както винаги), но все някога ще стигна до състояние, в което се харесвам. Ето две “пози” на мазен гръб:
11.05.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 8 - 1 таблетка (400 мг) SAMe.
3. Към 18 (план) - 10 грама рибено масло, 10 мл Flexcode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 1 таблетка (400 мг) SAMe.
4. Преди лягане (план) - 4 капсули ZMA на ON.
Храна:
1. Към 8 - две чаши мляко с нес.
2. Към 12 - четири-пет парчета солена палачинка с плънка от пилешко, две филийки от франзела с шунка, домат и кашкавал.
3. Към 13:30 - чушка със сирене, салата домати и краставици, свинско филе, маслини, пъшеш.
4. Към 16 - шопска салата,
5. Между 19 и 21 (план) - сега ще метна едни котлети на фурната.
Днес доста ядене описах, но всъщност порциите не бяха впечатляващи.
Обобщение за деня:
Сутринта принудителна обиколка из мола. В момента едновременно оправям аквариум и гледам Формула 1, че съвсем изпуснах тая година събитията, а после идва последният кръг в Премиършип. Ясно е, че Сити държат титлата в ръцете си, но все пак трябва да си я вземат. Шансовете на Ливърпул клонят към нула, но на теория ги има, а надеждата умира последна. Ако не, феновете на Пуул ще си поплачем малко, ще си кажем “догодина вече със сигурност” и ще минем на вълна световно. Няма да ни е за пръв път. :)
11.05.14
17:48
Особено сега ако паднат от Нюкасъл...
Много исках да я вземат Ливърпул тази година само заради Джерард, но след като отбор от долната половина на таблицата за 10мин им вкара 3 гола съм на мнение, че въобще не я заслужават.
Обаче пък ако стане някакво много голямо чудо и Ливърпул спечелят титлата си мисля, че следващите няколко години ще са им много силни. :)
казано от Георги Попов на 11.05.14, 17:48:
Особено сега ако паднат от Нюкасъл...
Много исках да я вземат Ливърпул тази година само заради Джерард, но след като отбор от долната половина на таблицата за 10мин им вкара 3 гола съм на мнение, че въобще не я заслужават.
Обаче пък ако стане някакво много голямо чудо и Ливърпул спечелят титлата си мисля, че следващите няколко години ще са им много силни. :)
Нещата са прости. Титлата я заслужава онзи, който я вземе. :) При това положение явно Ливърпул не я заслужават. По всичко личи, че ще си вземат мача с Нюкасъл, но това е след дъжд качулка.
Здраве да е. Догодина всичко започва на нова сметка. :)
11.05.14
21:09
И Ливърпул и Челси имат сравнително къса скамейка или поне всички мачове ги изкараха по 15човека от двата отбора което за Висшата лига е много малко... верно Пул играха само за първенството но пак е трудно. Сити имат страшни резерви ако такива играчи могат да се нарекат резерви и имат най-много стилове на игра докато Челси и Ливъпрул има един наложен добре изразен стил.. разбира се могат да играят всякак но не всякак е ефективно докато при Сити всякак май е ефективно. Другата година ще е още по-напечено но като гледам Сити и Челси как пак ще извадят големите мангизи червените ще трябва да се охарчат.. няма да стане само с вдъхновение и Суарес...
Т’ва им беше шанса на Ливърпул догодина и в 4ката няма да влезнат :Д ..същите като Атлетико Мадрид цял сезон с 1 и същи играчи добре че нямаха контузии
Иска ми се да завършим темата за английския футбол.
За мен Ливърпул е символ на романтичното в играта, а английското пръвенство е едно от последните в Европа, в които тази тръпка все още съществува.
Идва някой от някъде с някакви пари, купува позакъсал отбор-средняк, налива средства, прави селекция тип “пътуващ цирк” и за две години става шампион. Без значение е дали това са петро-доларите на арабски шейх или газорублите на руски олигарх.
В Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал, а защо не и Евъртън, Астън Вила, Уест Хем и другите отбори със стари традиции също има частни интереси - те си имат собственици и акционери. Да, но се управляват като футболни клубове и балансът се запазва. Не се наливат безконтролно пари без оглед на възвращаемостта. Развиват се школите на отборите, излизат млади местни играчи, връзката с публиката се запазва, а на традициите се гледа като на нещо свещено.
Юнайтед на Фъргюсън беше явление, което до голяма степен успяваше да парира този процес на “челсизация” в Англия. Но сега вече с два такива “гранда” като Челски и Сити и без Съра не виждам след 2-3 години по какво точно ще се различава английската висша лига от калчото или примера. Фалшиви отбори без идентичност ще си разменят гръмки победи, които ще кънтят на кухо като удари в кеч-мач със стълби, ще се купуват и продават едни измислени титли без съдържание, ще се връткат шампионски лиги на ротационен принцип и толкова.
Имаше шанс тази година това развитие да се отложи, но не се получи. Естествено, че това беше златна възможност за Ливърпул, каквато вероятно няма да се повтори в следващите 4-5 години. Не знам - не съм врачка, за да кажа дали ще е така. Но при всички случаи за английския футбол щеше да е по-добре титлата да вземе английски отбор.
Така или иначе футболът отдавна е игра на парите и по-богатият печели. Затова сега ще гледам световното, където нещата не са съвсем такива и ще си правя илюзии, че нещо може да се промени. :)
12.05.14
15:00
Не съм фен на Челси, но те всъщност имат доста работеща и добре печеливша схема - купуват много перспективни млади играчи на килограм, развиват ги и ги дават под наем за доста пари (Куртоа, Лукаку са само от най-ярките примери). Изгодно е за Челси - не плаща заплата, а прибира чисто наем, изходно е за клубове като Атлетико Мадрид, които не плащат трансферна сума но ползват качествен играч 2-3 години, изгодно е и за играча защото може да иска по-голяма заплата. Според анализа, който четох, парите за Челси са в крайна сметка доста сериозни.