15.05.14
18:37
Здравейте, разполагам с лост и тежести, но нямам стойки, някой би ли ми казал, безопасен начин за клякания без стойки. А ако няма такъв, ще се наложи с дъмбели да клякам!
15.05.14
19:17
Пробвах го туко що, и то на празен лост, но май-май като гледам, ще си навлека, някоя контузия. Мога ли да заменя клякаията с дъмбели. Това лично според мен е най-безопасната техника!
http://www.bb-team.org/exercise/3999_klek-s-dambeli-ili-s-pudovki
Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 15.05.14 19:19.
И аз съм така ,колега. Мога да клекна макс със 60 кила ,защото не мога да си сложа лоста на врата с повече. Просто правя серии с повече повторения. Иначе варианта е да си направим по една стойка за клек ,но сега не ми се дават пари :)
15.05.14
19:30
Ако комбинирм, клекове с дъмбели+напади с дъмбели мисля, че ще е добра тренировка за крака, а както каза по-горния колега, и аз сега нямам пари за стойки. Та какво ще кажете за тази комбинация клекове с дъмбели+напади с дъмбели?
Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 15.05.14 19:32.
Може да правиш преден клек,зерчер клек,клек с дъмбели.Аз обаче бих се насочил към ходещи напади.Ако правиш доста от тях не ти трябва никаква вариация на клек.
Васко , моята тренировка е следната.
Клекове - 4 серии - 50-60 кила
Напъди -4 серии с дъмбели по 21 кг
Мъртва тяга -4 серии - с прави крака
прасец -5 серии
за 2 месеца бедрата ми от 58 станаха 62. Така ,че тежеста при клека мисля ,че не е от голямо значение. Важна е разбира се ,но явно може да се компенсира с повече упражнения и повторения.
15.05.14
20:50
Извън темата за краката, в предишен мой пост, постнах тема относно масивен гръб. Набирания не мога да правя, мога, но с голям чийтинг и малко повторения. Не мислите ли, че гребане с щанга, гребане с дъмбел, мъртва тяга с щанга и трапецовидно повдигане са напълно достатъчни за плътен и масивен гръб! :)
15.05.14
20:50
Можеш да импровизираш, като сложиш натоварената щанга на 2 здрави стола, с разстояние около метър м/у тях и я вземаш от клекнало положение - така хем ще знаеш дали би могъл да се изправиш с тази тежест. Взимаш щангата и правиш крачка напред. След серията - крачка назад и я оставяш пак на столовете. Предполагам, говориш за домашни условия - все 2 по-здрави стола ще ти се намерят.
Иначе - както sapuna посъветва - обръщане + преден клек - много добро упражнение.
15.05.14
22:06
Крайното ми решение е, клекове с дъмбели+напади!
Относно гърба. Прави всякакви упражнения каквито можеш: мъртва тяга , чукове и тн , но всяка тренировка я започвай с набирания ,колкото и малко да са те. Ще видиш как с времето ще почнеш да ги правиш и тях.
Преден клек
хакен клек
напади
български клек
клек-скок
Колкото можеш да обърнеш и да тласнеш - можеш да правиш горните неща. За хакен клека дори и стойка не ти трябва.
16.05.14
10:29
казано от Васил Стефанов на 15.05.14, 18:37:
Здравейте, разполагам с лост и тежести, но нямам стойки, някой би ли ми казал, безопасен начин за клякания без стойки. А ако няма такъв, ще се наложи с дъмбели да клякам!
Ако бях вкъщи и не можех да ходя на зала, бих си направил стойки. Щом имаш място за щанга, ще имаш и за стойки.
1 вариант. От стена. Стойките са закачени на стената и променят положението си, като на панти. Така няма да пречат и може да се прибират към стената.
2 вариант. Към тавана. Стойката е като при състезанията за клек. Виси надолу и има куки за лоста. Пак може да се прибира към тавана, когато не тренираме. Прилича на буквата “П” с распънка по средата и завършва с куки в долния край. А горния, лост в тръба, така ще може да се върти...
Или избираш други упражнения, без стойки!
казано от Наталья Заболотная на 16.05.14, 10:23:
НЕ :D
Що бе, нека се пробва :D
16.05.14
10:41
Васко... какъв беше смисълът да изместваш дискусията към разговор, който се води в друга твоя тема - така и не разбрах. Допускаш, че тук ще получиш различни отговори (разбирай - най-сетне да прочетеш това, което ти се иска) или причината е друга?
Ето ти още идеи за упражнения за крака (като допълнение на тези, които вече са ти дадени):
- български клек (имаш дъмбели)
- пистолет
- тяга на един крак (имаш дъмбели)
- качване върху сандък (височина около 60 cm е ОК)
- отскоци върху сандък
- странични напади (side lunges)
- напад+отпад (имаш дъмбели)
А ако намериш от някъде една швейцарска топка, възможностите за качествено трениране на крака се разширяват допълнително. Разбира се, всичко това не елиминира нуждата от класическия клек. Ясно е, че ще ти е трудно да клякаш с максимална тежест без стойка... но ако избереш подходящо темпо на изпълнение - ще можеш да постигнеш много добри резултати и с по-лека щанга. При темпо 4-0-2-0 или 6-0-1-0 (за 6-8 повторения в серия) така или иначе няма да си в състояние да работиш с максимална тежест и ще подобриш мускулния контрол (което в един момент може би ще можеш да оцениш колко важен фактор е).
Изобщо... тежката тренировка не е само въпрос на работна тежест. ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.05.14 10:44.
16.05.14
10:44
Много мислиш и ще се объркаш още. Клякай с повече повторения 15-20. Така ще можеш да взимаш щангата от пода.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 16.05.14 10:51.
Ето това е варианта за по-големи тежести.Би трябвало да можеш,да направиш първата част с тягата до 80-100 кг.
16.05.14
17:15
Можеш да клякаш с дискове в ръце до гърдите, май борчески клек му се викаше...
Ето и на Кемран видеото:
Мнението беше редактирано от charlie brown на 16.05.14 17:18.
16.05.14
18:11
Сложи си лоста м/у два високи стола и не се занимавай с глупости. Или си купи една стойка на старо
http://olx.bg/prodavam-stoyki-za-klek-i17811185
Мнението беше редактирано от WhiteWalker на 16.05.14 18:21.
16.05.14
19:39
казано от charlie brown на 16.05.14, 17:15:
Можеш да клякаш с дискове в ръце до гърдите, май борчески клек му се викаше...
Ето и на Кемран видеото:
Само да вмъкна( Кольо, извинявай), това момче го чакам да стане шампион!
14.06.14
15:23
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.06.14 17:34.
17.06.14
22:58
успоредка нямаш ли? върши идеална работа