28.11.05
22:18
http://powerlifting.hit.bg/articles/4.htm според мене са глупости
за маса трябва да се правят 6 повторения с 20 серии хахахах
28.11.05
22:24
хахах как е възможно примерно аз да правя по 4 упражнения за гърди и да правя общо 80 серий по 5 вдигания това няма да е натоварване а направо ПРЕТОВАРВАНЕ
Къде видя да пише за 4 упражнения за гърди? Става въпрос само за едно упражнение (лежанка).
Струва ми се че нещо не е наред чак пък 20 серии при това положение малко хора биха го направили
28.11.05
22:29
Големи глупости са писали според мен. Ако прая по 10 серии на упражнение, трябва да напрая 40 серии по 5 повторения за голяма МГ....
Абе що си мислите, че трябва да се правят по 4 упражнения за група по този метод?! Къде го прочетохте това? Там даже не ставаше въпрос за отделни мускулни групи!
Това според мен е за сила повече ,преди съм правил силова тренировка освен културистичната и съм правил и 25 серии за мускулна група но се почива по 3-4 мин
на цикъл за сила ми прилича малко :wink:
аз също четох за такава програма, в нея се казва че малките МГ се развиват от тренировки за големите като за големите се правят по 1 упр за всяка.. Бяха дадени следните упр.
1) щанга лег
2) мъртва тяга
3) клек + прасец
имаше още едно мисля за рамо
правят се в 2 дена като почивката е по мин 4 дена
На мен лично ми се стори ГЛУПОСТ...
29.11.05
19:08
петко к значи казваш че е по добре да се прави само по 1 упр и по 25 серий отколкото 4 упр по 3-4 серий
Не са глупости. С този метод на трениране се качва добре и сила и маса. Имам 8 години стаж (с 3 години прекъсване) и съм пробвал доста неща, но това определено ми харесва най-много. Естествено 20 серии са много. Аз правя 8-10-12 (в зависимост от това как се чувствам) по 5-6 повторения с много кратки почивки и без стигане до отказ. Големи мускули се правят с интензивни тренировки.
Петко К е написал, че не се правят по много упражнения за мускулна група, което е вярно. Аз правя по 2 или 3, като сериите във второто и третото упражнение са по 1-2. Или общо за МГ по около 12-15 серии. За по-ясно ето как тренирам гърди:
Първа тренировка:
1. Лег преси - 10x5-6
2. Лег преси под налкон с дъмбели - 2(3)x5-6
Втора тренировка:
1. Лег преси под налкон - 8x5-6
2. Кофички или обратен налкон - 3(4)x5-6
3. Флайс или кабели - 1(2)x6-8
Това са работните серии (без загрявката), като могат да варират в + или -.
Тренировките ги въртя, затова са 1-ва и 2-ра.
29.11.05
20:50
значи за гърди да почна да правя по 2 упражнения с 10 серий и 5-6 повторения ??
Всичко е много субективно. Номерът е да разбереш кое е добре за теб, затова трябва да опитваш - по метода на пробите и грешките.
Бе не знам, ама то може и с една серия на упражнение да стане всичко, ама айде!
[quote author=“SeLeCt”]http://powerlifting.hit.bg/articles/4.htm според мене са глупости
за маса трябва да се правят 6 повторения с 20 серии хахахах
Спорет мен не е вярно ма при секи е различно.Всеки трябва сам за себеси да предцени кое е добре и кое зле. :wink:
02.12.05
12:19
И според мен това са пълни измишлиотини!Ако искате правете по 100упр с 200 повт за маса и след това 5 часа леко бягане. :lol:
може пък и да качите а? :)
02.12.05
13:09
...а може би искат да кажат общо 20 серии...с малки почивки и яко тежести....незнам, но на мен не ми звучи чак толко измишлъотина....
Това си е тренировка за сила ,а там нещата са малко по-различни.Тренира се на 100% от МП и се правят 1-3 повторения за поне 10 серии
02.12.05
20:13
Точно така.И аз в момента тренирам за сила и от лег правя общо 16 серии.
Възможно е,в последния брой на Олимп (нз дали така се казваше във фитнеса го мернах тва списание) даваха програма за маса на трицепс на някъз известен културист и програмата беше
1)вдигане от лег 4х6
2)френско 4х6
3)разгъване(или дръпане не знам как точно се нарича) на горен скрипец 4х25 така че всичко е възможно
Този пич може и наистина да е запознат с това как работят мускулите но хвурля камъни градината на културизма за сметка на силашките истории което е малко тъпичко.Ако говорим за ББ това са пулни щуротии като любимото “е защо са ти тези мускули?”
Наистина е хубаво да си силен,но аз не познавам голям и мускулест човек,които да е мускулно слаб.Нямя как да направиш ръка над 45 с гирички по 3 кг :-)
а бе чета ви тука глупостите и не разбирам защо не процетохте цалата (или внимателно) статията на Цацулин
кои е казал че трябва да правите по 80 серий ?
само плюете без нищо да разбирате !
и защо си мислите че 4х4х8 е по добре отколкото 16х5 ?
знаете ли изобщо защо се правят различни упр ?
замислете се малко!
със каква цел се прави точно това упр, коя част натоварва другите упр как натоварват мускула и главното е каква е целта ?