Извинявам се за късната реакция, но два дни съм с адско главоболие и само прелетях набързо.
Теди, благодаря ти (F) , непременно ще ги разгледам подробно след празниците. Ще се коригирам и за лицевите опори.
Тео, благодаря и на теб за включването (F) . Сетила съм се за йога, но проблем ми е намирането на група и добър инструктор. Не съм в София и при нас за йога почти няма избор. Намерила съм на две места и мисля да ги пробвам.
26.04. Събота
Сутринта след нощната с колегата отидохме да си купим овче прясно мляко и съответно си направих крема сирене и кисело мляко.
-1 варено яйце, прясно сирене, домат, каймак от овчето мляко и няколко лъжици кисело мляко от подквасата
сън
Легнах си по-късно и ме събудиха в 16:20 часа. Станах с адско глаболие, пих кафе, хапнах малко кисело мляко и излязох.
19:40 - салата зеле с морков, зехтин, лимон
- порция от задушената в масло св.плешка
- 20гр шоколад Линд 85%, да си поглезя главичката
Пък и с изненада установих, че този месец му изтича срока и трябва да го хапна. Не мога да повярвам, че толкова време не съм го нападнала :D .
Спорта беше само 5км бързо ходене + още ходене по задачки. Започнах да правя упражненията, но ми стана по-зле и се отказах.
27.04. Неделя
- турско кафе с пр мл
около 11:00 - кокосова палачинка от 2 яйца с пълнеж дом. овче крема сирене, маслини и домат
- дом. овче кисело мляко, трябваше само да го опитам, ама ...
- турско кафе с пр мл
около 16:00 - 1/2 компотен буркан домашен бульон тип пача със съвсем малко месо
- 2 малки кюфтенца на скара, домат
20:25 - шопска салата с извара и прясно сирене
- 20 гр шоколад 85%
спорт:
- 5км бързо ходене
Мнението беше редактирано от Лиана на 27.04.14 21:25.
28.04. Понеделник
06:30 - кафе с пр мл
09:10 - 1 варено яйце, дом.овче крема сирене, 1/2 краставица
- кафе с пр мл
12:20 - салата маруля, зехтин, лимон
- св. плешка задушена с масло
- кафе
17:25 - дом. овче кис мл + чия /така беше стегнало, че като обърнах кутийката не трепна :)/
21:30 - салата зеле, морков, ябълка + 2 настъргани варени яйца, маслини, прясно сирене, зехтин, лимон
- 20 гр 85% шоколад
спорт:
- упр на Л.Ив.
Днес установих, че бицепси имам, ама трицепси май не. При лакти настрани свалям тялото до нивото на лакътя, така правех лицевите опори. Попрочетох малко за правилна техника и се опитах да ги правя с лакти назад, като стрелка, леле мале. Не знам това, което правех дали да го броя и за опит за лицева опора :D .
С тези нощни смени вампирясвам на моменти и се чувствам като парцал (envy) . Снощи си отвисях до късно и тази сутрин се събудих уморена и гладна. Изпих половината кафеварка с по една чаена лъж с връх кокосово и краве масло, но пак бях гладна.
Та до тук:
- кафе с кокосово и краве масло
- 1/2 компотен буркан пача
- омлет от 2 яйца направен на палачинка с пълнеж около 70гр кашкавал, прясно сирене и домат
- дом. овче кисело мляко
- остатъка от кафето с пр мл
Всичко това го хапнах между 9 и 10 часа. Сега доволно нахранена хуквам по задачи.
16:00 - пица с блат от кайма
Направих половината пица по рецептата от тук и другата половина с домат, прясно сирене и кашкавал. Изядох 3/8 от пицата и излязох да си направя разходката, защото нямаше да спра. Стана прекрасна. Преди съм правила опити за такава пица с готова кайма, но няма нищо общо. Каймата ми беше смляна пред мен, около 450-500гр използвах, формата ми е с диаметър 30см.
Довечера на работа ще хапна 1/4 от пицата и може би краставица и шоколад. Утре ще допиша по-точно.
21:00 - 1/4 от пицата, 1 краставица, 20 гр 85% шоколад
Мнението беше редактирано от Лиана на 30.04.14 08:51.
30.04. Сряда
Както винаги след нощна, гладна.
- 1/8 от вчерашната пица
сън
Успах се и пак бях гладна.
– 1/4 от вчерашната пица (няма повече), 2 резена домат с дом.овче крема сирене
- 1 кафеварка кафе с пр мл
Обикновено след сън не съм гладна и ям поне час два по-късно, само пия кафе. Днес не знам от къде този глад, но след това ми стана доста тежко.
- 5км бързо ходене
- упр на Л.Ив.
Лицевите опори вече ги правя от коляно и до долу, 2х7 и 1х5. Имам силна мускулна треска от рамото отпред надолу по предната горна част на ръката. Много странно преди какви лицеви съм правила, но нямах никаква мускулна треска.
- салата маруля, св вратна пържола, домат
01.05. Четвъртък
-упр на Л.Ив.
11:00 - кокосова палачинка от 2 яйца, завита на дюнер с пълнеж дом.овче крема сирене и кис.краставички
- 5 км ходене съчетано с капучино с еспресо
- капучино с безкофеиново кафе
18:40- салата домат, краставица, печена червена чушка, пресен кромид, магданоз, зехтин
- 2 кюфтета на скара съчетани на сандвич с 2 яйца на очи
- домашно овче кис.мляко
Направо преядох на вечеря, но от скитосване бях примряла от глад.
Днес си направих измерванията и съм леко разочарована от крайния резултат. Явно двудневното зареждане на Великден е нарушило ритъма ми на отслабване.
За месец и половина някъде,от 16.03.до 30.04. имам следните намаления:
кг - -3кг
талия - -4см
ханш - -2,5см
бедро горе - - 1см
По дрехите имам усещане за по-голямо намаление и затова съм разочарована малко. А може би не трябва, защото последните години не можех да сляза под 80 кг, а вече съм 78 кг.
Е, нов месец, нов късмет. Предстои кратка почивка, надявам се да няма поражения и от вторник отново на старта.
06.05.14
20:22
Не се отказвай! :)
Хубавите работи стават бавно.
Няма, няма, за сега държа фронта. :)
Доволна съм много от кратката почивка, която си направих предните почивни дни. За разлика от друг път нямаше оливане с храната. Храних се по моя си начин, като си позволих трите вечери десерт към шопската салата с месце. Първата вечер ядох френска нуга, но не беше хубава и може би това ме спря от повече експерименти в тази посока. Другите две вечери ядох биволско мляко със сладко от боровинки и горски ягоди.
Бях на едно хубаво местенце с минерална вода, която се отрази прекрасно на вратните ми проблемчета. Имаше малко разходки и вечер хорца. Времето не позволи плуване на външния басейн, но спа центъра с джакузи, сауна и парна баня ми дойде много добре. За първи път от година и половина някъде имах дълги периоди, в които не усещах никакъв дискомфорт. Сигурно и физиотерапията преди това си оказа влиянието, но ми подейства много добре психически. Явно страха ми е по-голям от действителните ми проблеми и смятам да се задействам по-смело с упражненията.
След два 12 часови работни дни + допълнително доста висене на лаптопа в къщи да си наваксам с четенето насам натам, където си следя разни темички, врата ми се обади по-сериозно. Явно трябва да се постарая повече с ежедневното движение и правилната стойка. Пробвах от тук упражнения за в офиса от Маргарита Манева, ама не са ми много по силите. Винаги съм си била дърво, но сега съвсем.
Това е за сега от мен. Довечера ще подновя воденето на дневника. Вчера сутринта мерих само кг и съм задържала от преди почивката на 78кг, което е добре. Да видим от тук нататък какво ще направя.
Рапорт даден. :D
08.05.14
18:20
Рапорт приет! :D
Теди (F).
08.05. Четвъртък
Както обикновенно след нощна, гладна
- 1 кюфте запечено с кашкавал
сън
. кафе с пр мл
-омлет от 2 яйца, завит с извара и кашкавал, домат
-турско кафе с пр мл
- около 200гр кис мл +ягоди
-1/4 пица с блат от кайма
спорт:
- 5км бързо ходене
Пробвах и една йога за начинаещи, но съм много зле. Пречат и кг и обеми, и не знам изобщо правя ли нещо като хората. От липсата на гъвкавост не мога да заемам доста от позициите и така, това за днес.
09.05. Петък
Днес бях много гладна от сутринта.
08:30 - 1 моцарела, 1 домат
- кафе с пр мл
12:00 - 1/4 от пицата с блат от кайма, 1 краставица
- кафе с пр мл
След работа имах малко задачки и се прибрах около 17:30 умряла от глад. Не знам дали, защото на почивката правех доста стабилна закуска, но толкова гладна отдавна не съм била.
17:50 - 1/4 от пицата, 1 домат
- 1 кюфте и малко кълцана наденичка
- 200 гр кис мл 3,6%
10.05. Събота
08:30 - омлет от 2 яйца, завит с извара и кашкавал, домат
- кафе с пр мл
По някое време пробвах няколко ягодки и черешки на работата.
12:30 - 1/4 от пицата с блат от кайма, затоплена с допълнително кашкавал, 1 краставица
- прясно мл с нес
17:00 - св месо готвено с прясно зеле
Вечерта бях на събор. Имаше пържолки и кюфтета на барбекю и много народни хора.
11.05. Неделя
Събудиха ме в 11:30 часа, отдавна не ми се беше случвало да спя до толкова късно.
- кафе с пр мл
Днес беше втората част на събора и имаше курбан.
- 1 порция супа + 1 порция боб, готвени с агнетата от курбана.
Прибрах се и реших да се раздвижа малко: 5км ходене
20:15 - омлет от 2 яйца завит с извара и кашкавал, домат, айран
- ягоди
12.05. Понеделник
06:30- кафе с пр мл
закуска - парче кашкавал, чаша айран
- кафе с пр мл
обяд - омлет от 2 яйца, завит с извара и кашкавал, 1 домат, чаша айран
- прясно мл с нес
вечеря - свински бут задушен с гъби, кромид, лютеница, доматена подправка, масло
- ягоди
Този месец съм с много шантав график, смес между редовни смени по 8 часа и нормалните ни от по 12 часа и не мога да се организирам. Не остана време за разходката, но започнах нов опит на програмата на Руми Илиева за начинаещи :) .
спорт: Тренировка 1 от Наднормено тегло
13.05. Вторник
08:30 - омлет от 2 яйца, завит с извара и кашкавал
- кафе с пр мл
13:00 - св бут задушен с ...
- прясно мляко с нес
18:15 - резен кашкавал с доста масло
21: 40 - шопска салата, малко сланинка
- ягоди
Тези дни нямам време за 5 км-вата разходка в парка, но имам доста ходене из града.
спорт: Тренировка 2 от Наднормено тегло /от програмата за начинаещи на Р.Илиева/
14.05. Сряда
08:30 - омлет от 2 яйца завит със сирене и кашкавал
- кафе с пр мл
Хапнах и малко ягоди по някое време.
13:00 - св бут задушен ..., 1 краставица
- прясно мляко с нес
21:40 - 1/2 кисело мл 3.6% + ягоди
спорт: Аеробика, която пази коленете /Р.Илиева/
Пак имах доста ходене по задачки. Късничко направих аеробиката и след това не бях гладна. Реших все пак да хапна нещо леко и затова само кис.мл и ягоди за вечеря.
15.05. Четвъртък
08:30 - омлет от 2 яйца, завит със сирене и кашкавал
- кафе с пр мл
12:30 - св бут задушен ..., 1 краставица
20:20 - 1/2 св вратна пържолка, 4 бр ребърца, малко чушки с извара, 1 доматче
- ягоди
- 20 гр 85% шоколад
спорт: Тренировка 1 от Наднормено тегло
Днес успях да си направя тренировката по-рано и съответно вечерята ми е по-стабилна. Тъкмо ми се хапваше нещо на скара.
Доволна съм, че този път нямам проблеми с програмата на Руми Илиева. Явно упражненията на Л. Иванов добре са ме подготвили. Имам лека мускулна треска на бедрата от втората тренировка, но това е нормално.
И да се похваля, от 8 май до днес имам намаление от 0.5 кг :) .
16.05. Петък
Събудих се тъжна днес. Обикновено сутрин съм в настроение и само имам силно желание за кафе. Май кафето е новото ми пристрастяване :) . Ако не се спирам, че ме разтреперва като прекаля, мога да си пия по цял ден кафенце.
08:45 - 1/2 омлет от 2 яйца, завит с чушки с извара, айран
- кафе с пр мл
Към 11:30 ходих на тъжно събитие. По няколко хапки халва, сирене и погача, малко пшеница.
- 2-3 лъжици боб, 1 кебапче, 1/2 кюфте, 3-4 боцвания салата домати и краставици
- прясно мляко с нес
16:30 - 1/2 омлет от 2 яйца, завит с чушки с извара, 1/2 св вратна пържола, айран
- 6 броя черешки, само толкова защото черешката е малка и трябва да остане и за другите
Прибрах се от работа към 21 часа. Не бях гладна и не ми се правеха упражнения. Към 22 часа ми дойде вдъхновение и си направих тренировката от програмата на Руми.
23:30 - 110гр заквасена сметана хармоника 30% + ягоди
Снощи стана доста късно и затова днес давам отчет и за двата дни.
Радвам се, че успях да направя първата седмица от 6 седмичната програма за начинаещи на Руми Илиева. Какво се оказа обаче. Програмата е комбинация от 3 подпрограми, редуващи се по седмици. Всяка подпрограма има 2 силови и 2 аеробни тренировки за седмицата и 1 почивен ден. Оказа се, че аз съм смесила 2 от подпрограмите, като съм правила по 1 тренировка и от двете. Снощи го установих това. Клипчетата са едно под друго и съм отваряла едната вечер едната програма, а на другата вечер следващата програма :D . Чудя се аз, усещам че нещо не е наред, а то какво се оказа. Ами другата седмица, ако пак не объркам нещо, ще редувам другите две тренировки. А на третата седмица ще си направя третата подпрограма. Началото на юни ще имам едно 10 дневно отсъствие и след това се надявам да ги редувам правилно при повторението.
17.05. Събота
Събудих се късно и нямаше закуска.
- кафе с пр мл
11:50 - омлет от 3 малки яйчица, завит със сирене и кашкавал, домат
- кафе с пр мл
Днес по програма е ден за почивка, но имах нужда да се раздвижа и след първото кафе направих упражненията на Любомир Иванов, както преди, в три серии.
- 5км бързо ходене
16:50 - 1/2 св вратна и 4 ребърца, печени на скара; салата домат +1/2 краставица, айран
21:20 - 2 ребърца, чушки със сирене, домат
Мнението беше редактирано от Лиана на 18.05.14 13:06.
18.05. Неделя
Както обикновено, след нощна съм гладна. Реших да хапна нещо креместо.
- 110 гр сметана хармоника 30% + сусамов тахан + какао, канела
сън
- кафе с пр мл
обяд - 1/2 свинска вратна пържолка, чушки с извара, домат
- 1/2 кофичка кис мл 3,6%
вечеря - салата зеле, 1 крилце от печено пиле, прясно зеле готвено със свинско/доста малко беше месцето/
спорт: няма
Разгледах степ аеробиката предния ден и не ме вдъхнови, а и никога не съм си падала по аеробни тренировки. Не това е причината да не я направя, но не ми се обяснява.
19.05. Понеделник
Както установих вече, миналата седмица съм правила тренировка №1 от Идеално тяло и тренировка №2 от Наднормено тегло. Тази седмица ще направя другите две тренировки.
- тренировка №1 от Наднормено тегло
- 1-2 лъжици маскарпоне
-няколко хапки погача
обяд - 2 яйца на очи, сирене, лютивка, парче погача, пшеница, 1 кутия миражки
- шоколадово суфле с ванилов сладолед и сладко от ягоди
- вечеря - 2 кюфтета на скара, сирене и един огромен домат
Такава простотия с яденето много отдавна не бях правила, но просто нямах сили да се преборя.
20.05. Вторник
закуска - 1/2 кофичка кис мл + 3сл маскарпоне + 2сл сусамов тахан + какао
- кафе с пр мл
обяд - 2 кюфтета на скара + сирене + домат
- пр мляко с нес
вечеря - шопска салата с много дом извара, 1 кюфте на скара, сланинка на скара, маслини
- ягоди
спорт: Тренировка №2 от Идеално тяло
От нападите вчера имам приятна мускулна треска на дупето и бедрата. Тези две тренировки са ми по-трудни от двете, които правих миналата седмица, но не са непосилни.
21.05.14
00:46
В първата от двете тренировки на Руми има едни упражнения от колянна упора и за това навремето ги отхвърлих, иначе ми изглеждат о.к. за раздвижване (http://www.youtube.com/watch?v=ft3jignBu28).
Радвам ти се за мускулната :) Клековете са много готини упражнения.
Да, като цяло програмата много добре и балансирано ме раздвижва. С тези упражнения, за които говориш, нямам проблем с коленете. Но има едно, в което се редуват лицеви опори от колене, с планк и движения с краката от позиция планк, това си е едно упражнение, и там въпреки одеалцето, което слагам върху постелката, никак не ми е комфортно на колената. Може от кг да е, а може и просто да са ми слаби коленете.
Тази програма се води за начинаещи с наднормено тегло, но за мене не е за абсолютно начинаещи. Първия път като се опитах да я правя имах силни болки в кръста и коленете, въпреки че пробвах да правя тренировките през ден, а не всеки ден. След около 2 месеца други по-леки упражнения, основно тези на Л. Иванов, които правех, сега почти нямам проблеми. Но клек в началото почти не можех да направя като хората, постепенно ми се раздвижиха коленните стави и сухожилия явно. Така си го обяснявам. Може би годините и дългото обездвижване също допринасят.
Вчера правих нискоинтензивната аеробика. Е това не е за мен. Правих леки паузи, защото аз и при другите тренировки вдигам пулса до около 140 и ме беше страх да не го кача прекалено много. До задъхване не съм стигала. При силовите също не го усещам този пулс от 140, но си го замерих за проверка. Но не е за мен, защото я усетих тази аеробика върху колената. Особено дясното направо си ме болеше снощи. В разтягането след аеробиката също има едно упражнение, в което тежестта ми пада на колената и никак не ми се отрази добре. Може да е помогнало за негативните усещания и това, че освен аеробиката си направих и 5 км бързо ходене с нови обувки. Ще стане ясно следващите дни дали не е от новите бих ги нарекла кожени платненки. Подметката не е дебела, като на класическите маратонки, а са от тези с тънките подметки.
21.05. Сряда
06:30 - кафе с пр мляко
08:45 - 3сл маскарпоне + 3сл кис мл 3.6% + 2сл тахан + 2сл кокосови стърготини + какао
- кафе с пр мл
12:00 - омлет от 2 яйца, завит с кашкавал и дом овче крема сирене; домат
- прясно мл с нес
17:30 - 2 кюфтета на скара, парче сирене, домат
късна вечеря - кремче от маскарпоне с извара, по 3сл + ягоди
След работа направих:
- 5км бързо ходене.
Имах нужда да си проветря главата и реших да се възползвам от дългия ден :) .
Чудех се дали да правя аеробиката, която ми е по програма и към 22 часа реших все пак да я направя. Както писах и в предния пост, не ми се отрази добре на колената.
Какво ще кажете, мога ли да пропускам аеробните тренировки, или да правя просто бързите си разходки в тези дни?
Дори и като студентка не обичах аеробиката и ходех на каланетика, фитнес и други подобни. Като аеробно натоварване предпочитам бягане, баскетбол, но сега заради кг не смея да тичам, а баскетбол няма с кого.
Сега се сетих, че зимата и при народните танци ме боляха коленете и кръста и затова ги спрях. Явно кг все още са ми много за този тип аеробика.
Мнението беше редактирано от Лиана на 22.05.14 10:01.
22.05. Четвъртък
- кафе с пр мл
09:50 - омлет от 2 яйца/второто се оказа с два жълтъка :)/, завит с кашкавал и извара; домат
- кафе с пр мл
От вчера лявото коляно не ми е в ред и реших, че не е подходящо да правя тренировката на Руми с нападите и си направих упражненията на Л.Иванов. Утре ще преценя според състоянието си дали да правя нещо и какво.
15:20 - кремче от 3сл маскарпоне + 3сл кис мл 4.5% + 2сл кокосови стърготини, божествено ммммм
- хапнах и 2бр какаови зърна, този път ги усетих много горчиви, ужас направо
18:15 - свински гърди на фурна, 1/2 краставица
По-късно на работа ще хапна пак от кремчето по-горе, но с ягодки :) .
Да допиша, че кремчето отпадна. Свинските гърди се оказаха доста мазнички и затова към 22 часа хапнах само ягоди, но прилично количество.
Мнението беше редактирано от Лиана на 23.05.14 09:11.
23.05. Петък
08:20 - свински гърди + 1/2 краставица
- кафе с пр мл
14:15 - омлет от 3 яйца, завит с пълнеж от дом овче крема сирене и 5 маслини каламата; домат
- турско кафе с пр мл
Не можах да спя добре след нощната и лявото коляно още е проблемно, така че не се знае днес дали ще има тренировка. Във всеки случай раздвижване ще има, но с домакински фитнес :) .
19:15 - свински гърди на фурна, плочка сирене, домат
спорт - няма
Мнението беше редактирано от Лиана на 23.05.14 19:50.
В събота, 24.05., прекрасната ми любима племенница беше абитуриентка. Да ни е жива и здрава, и много късмет и успехи да има в живота. След режимна закуска, от ранния следобяд до късно доби, яли пили и се веселили :) .
В неделя се събудих с леко главоболие и направих 5км разходка за освежаване. Не съм прекалявала с алкохола предния ден, но понеже обикновено не пия, дори и малкото количество което изпих не ми се отрази добре. Днес ядох шарен боб със сланинка, но се подух много от него. А може да е и от двойния десерт предния ден. Десерта беше домашно приготвен и не можах да устоя. Прибавих към сметката и 1 шоколадче мерси и тахан с доста мед този път. Много обърках храненето тези два дни и не се чувствам комфортно така.
26.05. Понеделник
Днес ще се стягам.
- кафе с пр мляко
- Тренировка 1 от Програма при хипертония
- 5км ходене
Все още усещам проблем с лявото коляно и петата ми е като набита, но реших да подновя тренировките. Няма да правя аеробните тренировки, а ще редувам другите. Започнах с тези за хипертония, след което ще довърша пропуснатите тренировки от миналата седмица. Ще се опитам и по-често да правя 5км-те разходки, защото другата седмица ми предстои много ходене.
Днес съм отново на абитуриентска, този път на дъщерята на моя много близка приятелка. Дано не прекаля с храната, с алкохола едва ли, пък и довечера се наложи да съм на работа и направо не знам как ще оцелея до утре :) . Всичко ще си призная :) .
26.05.14
15:34
Късмет и много успехи от тук нататък на пременницата!
Да те помоля да постеш един линк към упражненията за хипертония, за да не ги търся. На Руми Илиева ли са или на Любомир Иванов?
26.05.14
15:38
А за това главоболие, като оставим настрана нощните дежурства, аз лично подозирам диетата и по-точно месцето като ключов фактор. Няма да те разубеждавам да я смениш. Избрала си я, но ти предлагам да включиш зелен чай. Като ходих в Китай и ми направи впечатление, че хората там по цял ден се разхождат с едни термоси и нон стоп пият. Не е случайна работата :)
Теди (hug)
Програмата за хипертония е част от 6 седмичната програма за начинаещи на Руми Илиева. Въртят се три програми - Наднормено тегло, Идеално тяло и При хипертония. Срам ме е, но не мога да пускам линкове. Това е първата тренировъчна програма от сайта, която е и най-лесна, подредени са по трудност.
Последното ми главоболие е със сигурност от алкохола. Последно бях пила 2 чаши червено вино на Трифон зарезан. Иначе си имам наследствено хронично главоболие, което преди години се е случвало да продължава и по седмица. Ходех като пияна по улиците. Тип мигренозно е според мен и понякога си усещам, че няма смисъл да пия обезболяващи, защото не помагат. Сега вече предполагам и хормонални причини, така че няма отърване. Ако продължи да е по 1 ден само, се търпи, свикнала съм.
За течностите нищо не споменавам, но аз пия доста вода, кафе и чай също. Особено като съм на работа, около 1.5-2 литра вода, 2 чая и 2 кафета с пр мл обикновено. В момента имам в работата някакъв немски с ройбос, зелен чай с мента на ахмад тии и един шантав от била с черен пипер и т.н., който купих от любопитство, но ми е интересен за от време на време само и не върви много. Гледам да купувам хубав чай според възможностите си и да имам поне два вида за разнообразие.
В къщи не пия чай от пакетчета, а набран от гората билков, или има едни на Тронка биочайове също са много хубави, мурсалски чай много обичам. Но да си призная, в къщи по-рядко си правя чай.
Газирано в момента пия само сода, нищо друго не пия.
Да се доотчета за вчера, 26 май.
закуско-обяд - салата домат с прясно краве сирене, зехтин, босилек
- допих си кафеварката, с пр мл както обикновенно
на празненството - шопска салата, сухи мезета, печени ядки
- пилешко роле, 2 пресни картофчета, 2-3 хапки ориз, задушен грах
Пих вода, едно кафе с пр мл и малко бърбън с мед. Е това си е направо извращение, не ми хареса.
Като тръгнах за работа си взех за всеки случай едно кис.мляко 3,6% и един шоколад (blush). Не ядох десерт, а след това изведнъж реших, че искам нещо сладичко. После обаче не почувствах глад и си останаха и двете. Много се радвам, че размислих за шоколада :) .
27.05. Вторник
Към сутринта още на работа бях вече много гладна и затова нападнах киселото мляко.
07:00 - 1/2 кофичка кис мл 3.6%
сън
- кафе с пр мл
14:40 - 1чаша таратор, омлет от 2 яйца завит с дом. овче крема сирене и кашкавал
- кафе с пр мл
20:10 - тиквички на фурна + 1 ребро останало от свинските гърди
- кремче от маскарпоне, кис мл и кокосови стърготини
спорт:
- Тренировка 2 от Програма при хипертония
- 10 км ходене
Разходките ги правя в един парк и разстоянието е маркирано. Днес направих двойна разходка. Първо сама и веднага без почивка още веднъж минах разстоянието, този път с компания.
28.05. Сряда
Спах достатъчно и добре, но имах силно желание за кафе и затова си изпих кафеварката наведнъж.
- кафе с пр мл
11:40- 1чаша таратор, омлет от 2 яйца завит със сирене и кашкавал
13:10 - турско кафе с пр мл
17:00 - 1 чаша таратор, шопска салата, маслини
вечеря - Вечерята ми стана доста късно и се почудих малко дали да ям, но реших все пак да хапна 1/2 порция.
22:30 - свинско (бекон и бут) задушено в плик със стар кромид
спорт:
- Тренировка 1 от Наднормено тегло
- 5 км ходене
Мнението беше редактирано от Лиана на 28.05.14 22:39.
28.05.14
20:50
казано от Лиана на 27.05.14, 21:39:
27.05. Вторник
- Тренировка 2 от Програма при хипертония
Каква е тая програма?
Карбохидрате, тъй като не мога да постна линк (blush), ще обясня накратко.
Започнах 6-седмичната програма с упражнения за начинаещи в домашни условия на Румяна Илиева(онлайн инструктор за хранене и домашни тренировки). Програмата се състои от 3 подпрограми - За хора с наднормено тегло, За идеално тяло и При хипертония. Последната е най-лека, като и трите се състоят от 2 силови(изпълняват се по 2 пъти) и 2 аеробни тренировки седмично.
29.05.Четвъртък
09:00 - кашкавал, прясно краве сирене, домат, 1/2 кофичка кис мл 3.6%
- кафе с пр мл
13:10 - таратор, добра порция от задушеното в плик свинско със стар кромид
- прясно мляко с нес
18:10 - таратор, кашкавал, прясно краве сирене, домат
22:00 - тиквички с кис мл
спорт: Тренировка 2 от Наднормено тегло
31.05.14
03:46
казано от Лиана на 22.05.14, 09:35:
Какво ще кажете, мога ли да пропускам аеробните тренировки, или да правя просто бързите си разходки в тези дни?
Понеже сега е месец май, цъфнало е и температурите са идеални, аз гласувам с двете ръце за разходките на открито. Колко бързи са ти бързите разходки? Мерила ли си с крачкомер? Аз бързото ходене на пътека не мога да го правя с повече от 6 км/час. При повече и направо ще си стане леко подтичване.
За ползите от х минути кардио непоследствено след основната тренировка нека някой по-знаещ да се обади.
Моите бързи разходки Теди, са горе долу като твоите на пътеката. Маркираното разстояние, което минавам е около 5км и 300м. Отнема ми 56-60 минути, което прави почти същата скорост. Понякога ходя и по-бавно, ако говоря по телефона или има още някой с мен. Има и лек наклон, който не се вижда, но се усеща. Преди години правех опити да тичам по този маршрут, но на отиване винаги редувах с ходене. Не ми стигаше въздух без почивки, въпреки че бях по-млада и с доста по-малко кг. Но и за бавна разходка е много приятно, защото е природа, зелено, чист въздух, птички пеят, катерички виждам често. Ако не друго, поне си правя анти-стрес терапия :).
30.05.Петък
- кафе с пр мл
10:30 - кокосова палачинка, завита със сирене и кашкавал
- капучино с еспресо
14:00 - нещо с италианско име, състоящо се от яйца, пресен лук и бекон/не беше това, което си представях, разочарование направо/, няколко хапки пиле със зеле
18:30 - от задушеното в плик свинско със стар кромид
22:00 - ягоди, кремче от кис мл с извара и какао
спорт: Тренировка 1 от Идеално тяло
31.05.Събота
08:20 - кисело мляко
сън
13:15 - омлет от 2 яйца, завит със доста сирене и кашкавал, домат
- кафе с пр мл
вечеря - ще допиша
20:00 - св вратна на тиган с добавка масло, салата зеле с морков
- ягоди /сега ги започвам/
спорт: Тренировка 2 от Идеално тяло
Мнението беше редактирано от Лиана на 31.05.14 20:55.
31.05.14
19:56
Здравей не ти ли е малко храната :? :))