28.05.14
15:33
Тоя колан миналата година се скъса през кожата. Даже бях пускал снимки как го преправяхме. Сега се “скъса” от другата страна, но пък халката.. :Д
С един самар би било интересно, през раменете, разпределено по 75 кг. Утежнено пончо:)
едит: тренировката е на предната страница :Д
Мнението беше редактирано от Gogo на 28.05.14 15:34.
28.05.14
15:34
Здрасти, Сашо. Може ли да ти чуя мнението относно началото на боя на улицата? Става каквото става, аз в 90 процента от случайте съм по-висок и често по-тежък с по-дългите крайници. Как е удачно да се започне, за да се приключи максимално бързо?
Благодаря.
28.05.14
15:35
От същата страна се отвори халката, даже не е отворена, а и се скъсала заварката. Другата и тя май е тръгнала.
28.05.14
15:36
Сашо почва с нокаут. Сигурна работа :Д
28.05.14
15:45
казано от Stefan Trifonov на 28.05.14, 15:34:
Здрасти, Сашо. Може ли да ти чуя мнението относно началото на боя на улицата? Става каквото става, аз в 90 процента от случайте съм по-висок и често по-тежък с по-дългите крайници. Как е удачно да се започне, за да се приключи максимално бързо?
Дълга тема... :)
Ляв - десен прав в брадата, ляво кроше-дясно кроше(ако се стигне до там въобще, аз лично 2-3 съм удрял някой с кроше в уличен бой), хидза гери в черния дроб, хидза гери в главата.
Два пъти съм свалял човек и с мае гери, по принцип избягвам да ритам всякакви такива ритници, само хидза, но това е ритник с друга дистанция, с друго приложение и друга механика.
Общо взето това е тема, която може да са се разтяга до безкрайност според това кой какво, как и колко е тренирал и колко се е бил на улицата...и универсален отговор няма.
казано от Stefan Trifonov на 28.05.14, 15:34:
Благодаря.
Моля :)
28.05.14
16:41
Една вечер вървя си аз по Витошка заедно с каката и по едно време ай сектир бе, гледам срещу нас идат 50 човека. Ам сега, ко ще стане я да се махаме защото да не се излагам пред момичето. Ама не, те онези след нас и какво да направя? Пуснах я пред мен да върви на 15 метра а аз се спрех и ги чакам. По едно време един от тях ми казва, че сега ще ям ПАПАРИЦАТА. Е ко да сторя... така вече е на около 2 метра от мен и се засилва, пък аз нали много не си поплювам и като го треснах - право в корема. Оня падна, ама в това време останалите 49 човека, като ми налетяха, като мухи да ги еб*а..., че като се ядосах, викам им ей дрисливи дупета (ама вече кипя) Те налитат, аз удрям, бе бре - по едно време зех да се уморявам и гледам да викна некой да ми помогне. Оглеждам се аз и ко да видя една мечка - не знам от де се появи, се навела и ръба кората на едно дърво. И ко да сторя, нали дядо ми беше мечкар и аз знам туй онуй - зех че я повиках. Че заедно с нея, като ги емнахме - гледай ко става. Брей ей да знаеш, един скача, друг пада, аха да ги насметем и по едно време какво си мислите - от една пресечка излезоха некъде около 400 души и право към нас. Ам сега ко ше става, не ми се мисли... Ама то Животно де я, кой ще се мери с него? А?
Абре, убре, по едно време тя зе че тръгна некъде - питам я аз, де отива та ми вика - Отивам да ям боровинки, ти защо не дойдеш?
И аз и казвам - ми хубаво да дойда.
Пък онези ги оставихме да се бият.
И айде за боровинки.
Мнението беше редактирано от Gogo на 28.05.14 16:43.
29.05.14
09:59
Втората тренировка вчера :
12 минути много леко бягане, 2600-2800 метра.
ускорения 3х30 метра, 1х40 метра.
отсечки 3х50 метра, 1х100 метра, 16 секунди на 100-те метра.
20 минути комбинации с почивки на чувал, даже и 100-ина лоукика пуснах.
Дългото бягане е ебаси безсмиленото и скучно нещо, отсечките обаче много ме зарадваха - усеща се всяко нещо как работи като си го тренирал силово :)
Имаш време бе, споко...цял месец, не почвай отсега спринтовете да не скъсаш:)
Мислех да бягам срещу теб на един крак, ама ти дотогава явно ще наякнеш:))))
:P
казано от James Hinks на 29.05.14, 09:59:
Дългото бягане е ебаси безсмиленото и скучно нещо, отсечките обаче много ме зарадваха - усеща се всяко нещо как работи като си го тренирал силово :)
(bow)
29.05.14
10:10
Ако мога да се организирам 3 пъти седмично да си пускам отсечите както едно време, ще съм много доволен и със сигурност ще има много плюсове. Както не съм бягал години, нито крос, нито спринтове, очаквах да е много рисково и трагично положението, но тялото само си намира приложение на силата - коленете високо, глутеуса и бедрата взривно, ръцете с адска скорост и обхват, контаката със земята само на пръсти. Със сигурност е далеч от истински спринт, но винаги много са ме кефели отсечките и много повече полза съм имал от тях, отколкто от дългото бягане...то от дългото бягане не се сещам някаква позла да съм имал...само навъртян километраж :)
29.05.14
10:20
Да не оформяте състезание за 100 метровка? Приемате ли учасници? :D
В 12 клас бягах за 12.45 сек. :D
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 29.05.14 10:21.
29.05.14
10:22
Със Слави мога да се състезавам на 100 метра само за Кубертеновия принцип :D
12-19 ти-юли съм в Пловдив, заповядай:)
Ще има и две официални състезания.
29.05.14
10:24
казано от James Hinks на 29.05.14, 10:22:
Със Слави мога да се състезавам на 100 метра само за Кубертеновия принцип :D
Ще му вържем две тухли на краката :D
29.05.14
10:26
казано от slavko на 29.05.14, 10:24:
12-19 ти-юли съм в Пловдив, заповядай:)
Ще има и две официални състезания.
Отправям ти предизвекателство :D за 100 м.
Ти и още 50-ина човека, подали заявки:)
Иначе, може да се пуснем бе, не ме бърка:) Ти си печен, ще ти направя кефа:)
29.05.14
10:36
казано от slavko на 29.05.14, 10:29:
Първо ще направя опит за време, за да видя след 23 години какъв е резултата )))) и дали има смисъл. Не, че разчитам да те победя, но да те затрудня на някой етап- да.))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 29.05.14 10:36.
29.05.14
10:36
казано от Carbohydrate на 29.05.14, 10:24:
Ще му вържем две тухли на краката :D
Имам подходящи - огнеупорни манганови тухли. Доста тежки са, въпреки размера на единичка :D
Аз с тежести бягам по-добре бе:)
Аз не се бъзикам, така или иначе ще тренирам двуразово всеки ден през този период. Който иска да идва, ние с бат Сашо сме на стадиона:)
29.05.14
10:51
казано от slavko на 29.05.14, 10:44:
Аз с тежести бягам по-добре бе:)
Аз не се бъзикам, така или иначе ще тренирам двуразово всеки ден през този период. Който иска да идва, ние с бат Сашо сме на стадиона:)
Кажете на кой стадион, може да мина....
29.05.14
10:52
Бившия ученически стадион, намира се точно до стадион “Пловдив”.
казано от James Hinks на 28.05.14, 15:45:
хидза гери в черния дроб, хидза гери в главата.
Ба, това как боли....
Аз като се въртях покрай охраните в Русе, най-брутално ги сваляше един кик-боксьор, даже не ги удряше в глава. Един лоу-кик и те реват от болка, а един го беше ударил с коляно в главата и после май го вкараха в затвора. Брутална сцена.
И безмислена...да си бияч и да мачкаш някакъв пиян кретен е тъпо. Хвани го, изхвърли...или айде ако много се напъва, да...ама професионален боец да бие лебед...
29.05.14
12:41
казано от slavko на 29.05.14, 10:29:
Пусни се с оня с 200 клек и намазаните шапйкове, функционалния кутурист :)
Аз ако трябва да бягам с теб ще сложа и аз с шпайкове :D
казано от slavko на 29.05.14, 10:58:
казано от James Hinks на 28.05.14, 15:45:
хидза гери в черния дроб, хидза гери в главата.
Ба, това как боли....
Аз като се въртях покрай охраните в Русе, най-брутално ги сваляше един кик-боксьор, даже не ги удряше в глава. Един лоу-кик и те реват от болка
Хидза в черния дроб боли дълго и е безотказен нокаут - нищо му няма, но не може да мръдне, уж му мине и от най-малкото движение пак го свива...само трябва да се начуиш да целиш хубаво дроба, и да потренираш малко самото хидза :)
Лоукика е на второ място, но пък е силно травматичен и къса мускули ако е изпълнен както трябва.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 29.05.14 12:42.
Той знае кога са датите, добре дошъл...аз дерт нямам.
Когато искам и реша, за 3 месеца ще клякам 5-ци с 200 по 3 пъти на ден, еле пък на 102кг. лично...:))))
Ама нали, требе и да съм чист:))))
29.05.14
13:33
казано от James Hinks на 29.05.14, 12:41:
Хидза в черния дроб боли дълго и е безотказен нокаут - нищо му няма, но не може да мръдне, уж му мине и от най-малкото движение пак го свива...само трябва да се начуиш да целиш хубаво дроба, и да потренираш малко самото хидза :)
Лоукика е на второ място, но пък е силно травматичен и къса мускули ако е изпълнен както трябва.
Чакай и аз да се намеся тук. :) Това, което казваш за лоукика и колената е така, обаче те са по-скоро за хора, които са натренирани, опитни, знаят какво правят и имат опит в много въргали. :) За неопитен и уплашен човек (всъщност, на всеки може да се случи да се уплаши, независимо колко е добър в БИ), според мен целите, които трябва да търси са точно 3 - удар в гърлото, носа или слабините. Тези места нямат защита и не подлежат на закалка. Първите два са силно зашеметяващи, а третият е много болезнен, но резултатът при добро попадение е задоволителен - имаш достатъчно време да се изнесеш от мястото на конфликта. :D В повечето случаи и 1 удар стига, но ако се налага - повтаряш. А, и още нещо - при удари в гърлото много си гълтат езиците, така че наглеждайте ги в следващите 2-3 секунди. :D Освен ако не ви е извадил нож де, тогава да се оправя. :D
Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 29.05.14 13:33.
29.05.14
15:43
лоукика е безсмислен на улицата ,подметка срещу става е къде по-удачно,също лакти ,глави,коляно в дроба е чудесен вариант за обратен гард ,коляно в глава още по-добре,има разни подсечки,може и ляв десен ,но терена не винаги позволява да се изпълни правилно механиката на боксовите удари...това пея постоянно ако си на стълбище не можеш да удариш десен прав или на неравен терен или на заледено,бокса си има приложение ,но е едно от малкото неща които могат да се използват ,не всичко...
Кроса на дълги разстояния има чудесно приложение ,не говоря да обикаляш по стадион като опитна мишка...пробвайте едно пет км в пресечен горист терен в жегата примерно и пак ще говорим дали е скука ....дългото бягане е най-добрия тест за психика и жизнена сила...аз много ги юркам за кросове има едни баири в нашия град ,тичам отзад с тях и гледам...окапващите на кроса окапват и на боя ...поздрави
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 29.05.14 15:53.
29.05.14
16:15
казано от Севастократор Стрез на 29.05.14, 13:33:
За нетренирани кое ще търсят в боя е все тая, защото те много трудно могат да уцелят точното място на подвижен(пък и на неподвижен) противник, особено като ги лепне адреналина и се разтреперят и обикновено се хвърлят на балтии и нещата свършват с някоя счупена кост на ръката. Ако са улични побойници е друг въпрос - имат си някакви изградени навици и похвати в боя и наистина обикновено това целят - нос, око, гърло, слабини.
Чистия пласиран удар на натрениран човек в уличен бой почти на 100% означава нокаут и край на нещата, та рядко се налага втори удар или чак комбинация с контри, отклони и сложни техники :)
казано от doni dimitrov на 29.05.14, 15:43:
Дони, то на уличен бой много неща не са като в залата, но общовалидно е и съм сигурен, че ще се съгласиш, че най-простите техники, които могат да се изпълнят и най-тежко и бързо са най-ефективни. На стълбище е едно, в асансьор друго, на лед трето, при слизане от колата четвърто, срещу двама пето, срещу четирима шесто...универсално няма, правилник също и за това и казах по-назад разни неща, аз лично съм на принципа “на улицата не ритай, не влизай в клинч и удряй пръв” :)
Корса...а бе избягал съм едни десетки хиляди километри крос на всякакви трасета, не ми се бяга корс, досадно ми е, тежък съм и коленете не са ми най-здравото място, а спринта има много пренос в други качества за разлика от дългия монотонен крос... :)
29.05.14
16:17
Тренировката днес :
набиране на въже 16 - кофички широко 12х(+50кг).
набиране на ръкохватката 2х(+50кг) - бутане от лег с тесен хват 5х120кг. 2 пъти.
набиране на ръкохватката 6х(+30кг) - кофички широко 6х(+50кг). 2 пъти.
пуловърпреса 5х50кг.
изометрия в горно положение на набиране два пъти по 30 секунди.
Пораздвижих горната част днес, че и тя се беше понапрегнала от спринтовете вчера :)
29.05.14
16:37
Скоро не съм виждал бой, като едно време. Сега побеждават, като те изненадат или като те нападнат групово, предварително те изненадвайки :D. Не можеш да живееш в постояно недоверие и очакване, тоест можеш, но не си за нормален живот. Това те променя и се изкривяват много нещата. Преди много време съм заобикалял ъглите на блоковете от по-далече....така не се живее.
казано от James Hinks на 29.05.14, 16:17:
пуловърпреса 5х50кг.
Това пулоувър+коремна преса ли е?
29.05.14
16:42
Сашо братле кроса в горист пресечен терен не е монотонен,или два километра изкачване със много голяма денивелация ,за такова бягане говоря, иначе те разбирам напълно ,колегата ми бивш борец не иска да пробяга и 10 метра тренера ги юркал като лекоатлети,даже казва лекоатлетите седяли и ги зяпали учудено,това навремето в спортното...
На улицата е според ситуацията не по-шаблон, хубаво е да удариш първи,да се биеш с голи ръце срещу повече противници е лудост,има едни места дето ритника върши работа.. препочитам клинча пред размяна с двуметров глянгур...поздрави
29.05.14
16:42
Да, правиш пулоувър и когато ръцете са вертикални тръгваш за коремна преса. Прави се без да накъсваш движението на две части и тежестта винаги е над главата при пресата и пускането назад.
29.05.14
16:46
казано от doni dimitrov на 29.05.14, 16:42:
За боя си прав, не споря въобще ако не си разбрал, само допълвах :)
Прав си за такъв “корс”, на мен последния ми беше преди две години точно такъв, но в Пловдив няма къде да търся денивелация, освен може би на две от тепетата, пък за единия крос да паля колата на 20 км в Родопите не ми се занимава. А и при мен положението е точно като при твоя борец - натичал съм се на кросове и не искам да видя такова бягане...
31.05.14
00:46
Тренировката днес :
клек 1х120кг - 1х140кг - 1х160кг, 1х180кг.
широка тяга/тясна тяга 1х170кг/1х200кг, 1х170кг/1х200кг.
раменна преса 6х70кг - 4х80кг - 2х90кг - 1х100кг.
тръстър с двупудовки 10х64кг.
стълби широка крачка 12 качвания без почивка.
отсечки 4х70 метра.
ускорения 4х30 метра.
борческо въртене с дъбели 12х26кг(на ръка) - раменна преса 14х70кг.
От гърдите надолу всичко е тотал щета от сряда, само глутеусите са добре, но те са доминиращ мускул :) Кръста ми крампира на клека и тръстърите.
Днес цял ден разправии с побъркани, буквално с отварянето на очите...Главоболие, нерви и мускулна треска - безценно...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 31.05.14 01:10.
Славе, в някои спортове ‘’корав’’ и ‘’разплут с шкембе’’ не са взаимно изключващи се понятия...и в този си мисля, че е така :)
31.05.14
14:30
Не са били разплути защото целогодишно са били на точните дози химия и с постоянен сериозен лекарски и треньорски контрол.
Сега взимат кой каквото му падне и когато може и мисли, че няма да го хванат и за това е така ;)
А Жиката е прав както винаги :)