31.05.14
15:10
:) Здравейте на всички,казвам се Диана,от Стара Загора съм и така, нека се върнем на темата :). :Д
Висока съм 1.70 , на 13 съм и съм 63кг.(което си е доста за мен)
Искам да се науча да се набирам.
(моля ви без хейтове) :)
Ако можете да ми дадете линк , какви упражнения да правя ще съм много благодарна.(упражнения за набиране)
31.05.14
16:44
Освен негативи, други не видях в темите, може да съм пропуснал. И така:
Упражнения:
1. Негативни - на нисък лост заставате все едно вече сте се набрали и се пускате бавно надолу. Това упр. се ползва, когато не можете да се наберете нито един път.
2. Набиране, като си помагате с крака. На нисък лост.
3. Набиране, като някой ти помага, бута те нагоре.
4. Набиране с ластик. Вързвате някакъв ластик за лоста, и двата му края и стъпвате с коляно или с цал крак. Набирате се. Ластика трябва да е здрав. От вътрешна гума на камион става, ако нямате средства.
и т.н.
Що се касае до тренировките, тук изказванията са противоречиви. Едни казват, че по всяко време, като излезете на вън да се опитвате да се набирате. Други пък казват, че 1,2 пъти в седмицата е достатъчно. Но имайки предвид, че начинаещия няма опит и няма да се измъчва с едночасава тренировка))), все пак по-честото опитване е за предпочитане. Важно е да не се отказва човек.
02.06.14
11:52
по същия начин, по който се учиш да клякаш на 100 или да вдигаш 60 от лег - тренираш за сила в гърба, докато станеш достатъчно силна да повдигнеш собствената си тежест. важното е да си упорита и постоянна. успех
Аз съм учил няколко момичета да се набират, последното стигна до 8 чисти набирания за 8 месеца. Почнах с вертикален скрипец подхват - 3-ки и 5-ци. Опитвахме да покачваме тежестта. След това я карах да се набира скачайки и да пуска бавно (негативни набирания). В крайна сметка стана достатъчно силна да прави 1 набиране. От там нататък бе лесно.
Мнението беше редактирано от Витан на 02.06.14 12:23.