23.05.14
01:05
Да се запиша и за четвъртък, макар и късно :Д
Тренировката за днес беше крака - тежко
1) с швейцарската топка до стената - 12кг пудовка в ръце , 4 серии
2) бг клек с 12кг пудовка - 4 серии по 12 повторения
3) оная странната машина, която пак се казвала хакен ама не е онази стандартната (най-сетне намерих снимка)* - 10@60кг, 10@70кг, 8@80кг, 8@90кг, 6@100кг
4) едно упражнение, което не знам как точно се нарича (май е Т-клек с лост между краката?) 4 серии по 12 с всеки крак по отделно
5) римска тяга с дъмбели 10кг - 4 серии по 12
6) хип тръст - 12х50кг, 12Х60кг, 8х65, 8х70кг
Кондиционната - 25 мин, 3 рунда от :
30 клека с пудовка
15 лицеви
30 скока на кутия
15 набирания
30 напада назад с пудовка
15 коремни
30 хип тръст с диск
15 тяга с пудовка
Храната :
Днес беше зареждащ ден - следобед имаше и сладолед.. абе, добре заредих :Д
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 23.05.14 08:18.
24.05.14
15:01
Tренировката за вчера беше гърди, странично рамо и бицепс - с дъмбели всичко
Храната:
Закуска: 1 протеинов шейк с 2-3 ягодки вътре и 1ч.л мед
Обяд: 260гр сьомга
Междинно: 1 яйце + 2 белтъка
Вечеря: 200гр пилешко, малко пил.дробчета по селски, салата
Вчера се видяхме пак с няколко мацки от бб-теам-а (имаше и мъжка част този път), ще кача и снимчици :) Много приятна разходка беше.
Храната:
Закуска: 1 протеинов шейк с 2-3 ягодки
Обяд: към 250-300гр пил.бутчета без кожата + салата
Вечеря: отново пилешки бутчета със салата и малко свинско си хапнах аз - беше много сочно и вкусно;)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 24.05.14 20:24.
24.05.14
15:19
И малко актуални снимки - има какво още да се желае откъм чистене на корем в долна част, обачее прогресът ми в ръцете определено е видим :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 24.05.14 15:52.
24.05.14
20:09
И понеже явно днес е ден за снимки :Д
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 24.05.14 20:10.
Поздравления за волята,хъса и мотивацията която имаш :) Успех с начинанието да станеш учителка, де да можеше да ми бъдеш учителка миналата година, нямаше да бягам от часовете. Искам да те попитам нещо, доволна ли си от следните добавки които използваш?
1. MEX Pure Creatine Monohydrate 540g. “спрял съм се на този продукт, Но бих искал някой които го е ползвал да сподели мнение”.?
2. MEX BCAA 20k / 500g
3. Modern BCAA - чудя се м/у този и по-горния , какво би ме посъветвала ти?
Извинявам се, че спамя в дневника ти :)
26.05.14
22:06
Тази седмица тренирам с повече повторения, 70-80% тежест от възможностите. Tренировката беше крака
и 20 мин стълби след нея да се доразмажа.
Днес ми беше зареждащ ден, така че въглехидратите бяха повечеко, утре ще съм като бременна сигурно :Д
Храната:
Закуска: 1 протеинов шейк с 30гр банан, 1л тахан
Фитнес
Обяд: 100гр скумрия + 100гр пъстърва + салата + 150гр суши
Междинно: 120гр пил.филе и зелена салата с малко моркови
Кондиционна
Вечеря: 150гр сьомга, 100гр пъстърва, 200гр суши и салата
Кондиционната беше добра :
25 мин, 6 рунда от:
20 тяга с пудовка (20 кг)
10 латерални бърпита (по 5 на страна)
15 клека с пудовка
10 коремни преси (V-ups с мед.топка 5кг)
10 напада назад с пудовка (на крак - общо 20)
10 наведа с пудовка
Наблегнах на техника и изпълнение, така че почнах 6ти, но не го завърших, отделно първо не бях разбрала, че нападите са назад, та направих 10 напред... и после почнах отначало.. и разни ей такива :Д
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 26.05.14 22:28.
26.05.14
22:09
казано от ЖоретУ на 26.05.14, 16:24:
Поздравления за волята,хъса и мотивацията която имаш :) Успех с начинанието да станеш учителка, де да можеше да ми бъдеш учителка миналата година, нямаше да бягам от часовете. Искам да те попитам нещо, доволна ли си от следните добавки които използваш?
1. MEX Pure Creatine Monohydrate 540g. “спрял съм се на този продукт, Но бих искал някой които го е ползвал да сподели мнение”.?
2. MEX BCAA 20k / 500g
3. Modern BCAA - чудя се м/у този и по-горния , какво би ме посъветвала ти?Извинявам се, че спамя в дневника ти :)
Благодаря ти, Жоре:)
1)От креатина на MEX съм много доволна ! Нямам проблем с водна задръжка, дискомфорт, няма и гаден вкус - просто няма вкус. Препоръчвам го:)
2) БЦАА-то на МЕКС не е лошо, на мен лично вкусът не ми харесва, но това си е доста субективно. Ако обаче трябва да го съпоставя с това на USP Labs, определено второто ме възстановява по-добре, вкусът ми допада много повече и като цяло е по-изчистено, така че лично аз бих избрала второто,ако мога да си го позволя, но и другото също върши работа :)
27.05.14
23:23
Привет:)
Tренировката днес беше гърди, странично рамо и бицепс
и 20 мин стълби след това, като на всеки 5 мин увеличавам интензивността. Изкачила съм около 100 етажа :Д
Храната:
Закуска: 1 протеинов шейк с 30гр банан
Фитнес
Обяд: 220гр пъстърва + 100гр ориз
Вечеря: 250гр пъстърва + салата
Кондиционна
1 яйце + 1 белтък
Кондиционната беше размазваща днес:
25 мин
50 клека с пудовка
50 скока на кутия
50 wall ball
50 ходещи напада (на крак - общо 100)
50 суинга
50 лицеви опори
Като след това се почва от суинговете и наобратно до клека - кой, докъдет я докара :Д
Горките ми крачета :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 27.05.14 23:23.
28.05.14
14:52
Привет:)
Tренировката днес беше гръб, задно рамо и трицепс
и 30 мин пътека на максимален наклон, на всеки 5 мин вдигам скоростта с по 1 - накрая стигнах до 9 степен
Храната:
Закуска: 1 протеинов шейк с 30гр банан, 100гр ягоди
Фитнес
Обяд: 220гр пъстърва + 50гр съомга + 3 оризовки и салата
Вечеря: 230гр пил.филе + салата
Утре заминавам на спортен лагер в Гърция, така че няколко дена ще отсъствам :П На вас пожелавам хубави и усмихнати дни с повечеко слънце (макар че прогнозата е дъждове..), но това не трябва да скапва настроението :))
03.06.14
14:16
Здравейте :)
Завърнах се от лагера - беше уникално, по 2-3 тренировки на ден. Сутрин ставане и тичане в 7 часа на плажа. После към 10 втора тренировка и към 4-5 - още една ! Беше уникално, първият ми лагер на море - определено няма да е и последният:) Всички тренировки бяха на плажа, веднага след тренировка - в морето - безценно. Видях колко е гадно да се правят бърпи във вода, та вече нормалните ми се виждат песен :Д Хотелът беше уникален, хората на лагера - уникални, организаторите - просто нямам думи за Ефо и Рали:) Уникални хора.. храната беше невероятно вкусна и all inclusive - хранехме се като невиждали храна :Д сигурно на ден съм приемала по 4-5 000 калории, ядох неща, които не бях яла от години.. ахах прибрах се с ебати водната задръжка:) Сега продължавам с нови и свежи сили. Тренировките си остават същите - 4-5 пъти в сецмицата фитнес и 3 пъти в седмицата кондиционни, от време на време тичане или стълби. Няколко дена без интернет ми беше супер и честно казано воденето на дневник в момента ме обременява и не ми доставя същото удоволствие като преди, така че временно спирам да пиша в него, което не означава, че спирам завинаги, а просто временно, докато се породи желание. Отделно влизам в сесия, чакат ме държавни изпити.. та така :) Това е от мен, спирам да водя дневника, но не спирам с активността си във форума, ще ви следя ! (devil)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.06.14 14:22.
03.06.14
14:20
И още снимки :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.06.14 14:21.
Ако искаш да тренираш кондиционно и да имаш постижения, а вече виждаме и да се състезаваш, ще свикнеш не само с водната задръжка, а и с омазняването, което е факт при толкова високи нива на кортизола, каквито се причиняват от кросфита ;)
Гледам и аз снимки във фейса, супер ви е било, докато ние тука може да започнем да събираме по 2 животни от всеки вид за Ноевия ковчег :D
03.06.14
17:52
казано от Наталья Заболотная на 03.06.14, 14:36:
Ако искаш да тренираш кондиционно и да имаш постижения, а вече виждаме и да се състезаваш, ще свикнеш не само с водната задръжка, а и с омазняването, което е факт при толкова високи нива на кортизола, каквито се причиняват от кросфита ;)
Гледам и аз снимки във фейса, супер ви е било, докато ние тука може да започнем да събираме по 2 животни от всеки вид за Ноевия ковчег :D
Да ти кажа замисляла съм се за нещо по-сериозно като състезания, но не знам дали съм готова психически, а и честно казано не знам дали съм много наясно какво точно трябва да направя като методика, самата подготовка и то по-скоро откъм храненето, защото за тренировките има доста хора около мен, с които мога да се посъветвам, но с храната е по-пипкаво и всеки ти казва нещо различно.. в момента експериментирам и гледам да видя на мен кое как ми влияе. Иначе си напълно права за кортизола, омазняването и кросфита и дори се чудя дали да продължавам с кросфита, защото мисля, че 2-те неща май не си влияят добре едно на друго - хем искам да кача и да вдигам тежко, хем ходя на кросфит и кондициони.. май няма да станат 2-те заедно. Благодаря ти за включването :)
опитай се със състезанията и ще видиш дали е за теб :)
колкото до храната- не съм ни най малко специалист,но дневника ти ми се струва космически перфектен-само здравословни неща, и всичките тези протеини и чудеса- според мен имаш супер самоконтрол,което е важно за спортистите и за състезанията- остават само желание(което пише,че имаш) и практика(тренировки,усъвършенстване) и си ти :) ако пък не ти допадне винаги можеш да си просто любител-поне ще знаеш,че си опитала
Няма за какво да ми благодариш, просто винаги използвам момента да спомена за вредата от кросфита върху женската физика :D
Масова заблуда е, че от кросфита се става як и нацепен, професионалните атлетки ( и то само някои ) - да, останалата част от простолюдието - няма шанс. Има, но не ми се обяснява пък за вредата от тоя ‘шанс’ :D
Иначе като състезателен спорт е супер, но както и всеки състезателен спорт, и този си има минусите, дори може би повече от вдигането на тежести и леката атлетика. Дори и само на любителско ниво, затова и след организираните състезания тук си казах - ще се пускам само за пари или за добавки :D и се пуснах на Be Strong, че да ми дадат една торба суплементация за щангите и така.
Доста момичета от форума се осъзнаха, че няма да си постигнат целите с кросфит, да не кажа, че 90% от най-запалените вече предпочитаме да цъкаме боди билдинг, еми то не се търпи да си як и мазен :D
казано от Наталья Заболотная на 04.06.14, 10:18:
Няма за какво да ми благодариш, просто винаги използвам момента да спомена за вредата от кросфита върху женската физика :D
Масова заблуда е, че от кросфита се става як и нацепен, професионалните атлетки ( и то само някои ) - да, останалата част от простолюдието - няма шанс. Има, но не ми се обяснява пък за вредата от тоя ‘шанс’ :D
Иначе като състезателен спорт е супер, но както и всеки състезателен спорт, и този си има минусите, дори може би повече от вдигането на тежести и леката атлетика. Дори и само на любителско ниво, затова и след организираните състезания тук си казах - ще се пускам само за пари или за добавки :D и се пуснах на Be Strong, че да ми дадат една торба суплементация за щангите и така.
Доста момичета от форума се осъзнаха, че няма да си постигнат целите с кросфит, да не кажа, че 90% от най-запалените вече предпочитаме да цъкаме боди билдинг, еми то не се търпи да си як и мазен :D
#lapaimecha Кросфит до гроб! (devil)
казано от Juls на 04.06.14, 21:38:
Доста момичета от форума се осъзнаха, че няма да си постигнат целите с кросфит, да не кажа, че 90% от най-запалените вече предпочитаме да цъкаме боди билдинг, еми то не се търпи да си як и мазен :D#lapaimecha Кросфит до гроб! (devil)
Каза човека, дето не може да дигне дори 100 пулс на пътека без да се задъха (giggle)
#dasiobezdvijentriboec
Мнението беше редактирано от Блажка на 05.06.14 07:53.
казано от Наталья Заболотная на 04.06.14, 22:59:
казано от Juls на 04.06.14, 21:38:
Доста момичета от форума се осъзнаха, че няма да си постигнат целите с кросфит, да не кажа, че 90% от най-запалените вече предпочитаме да цъкаме боди билдинг, еми то не се търпи да си як и мазен :D#lapaimecha Кросфит до гроб! (devil)
Каза човека, дето не може да дигне дори 100 пулс на пътека без да се задъха (giggle)
#dasiobezdvijentriboec
Дреме ми на файса..като ида на състезание не ме питат колко пулс вдигам докато пърдя :D
05.06.14
18:45
казано от Juls на 05.06.14, 18:17:
Дреме ми на файса..като ида на състезание не ме питат колко пулс вдигам докато пърдя :D
АХахахахах това беше добро :Д
25.06.14
15:59
Приятелии,
отбивам се да споделя една прекрасна новина :) Официално вече завърших семестриално - взех си и последният изпит и сега ми остана само държавният. Много се гордея от факта, че успях да завърша с успех 6.00 и надминах всички от фамилията :)) Беше доста трудно, но с постоянство и АМБИЦИЯ всичко става ! С тренировките си продължавам - тренирам всеки ден, даже двуразово някои дни. Те са единственият светъл лъч в еднотипното ми ежедневие - четене постоянно:) Стискайте палци и за държавния, че имам само 8 дена да уча за него.... пф
Много усмивки на всички :)
25.06.14
16:03
Честито Ади^^ и браво за труда и себеотдаването в това което правиш
Стискам палци и държавният да мине успешно:)
25.06.14
19:54
казано от Енев на 25.06.14, 16:54:
Егати зубрачката :P :D Честито! :)
Да, да се види, че има и УМНИ спортисти ! :)
25.06.14
23:42
http://5kmrun.bg/view-text.php?id=1626 - Има ли някой навитак ? :)
25.06.14
23:43
Като гледам имаме близък вкус за храна, браво, ще следя с интерес !
казано от Графиня фон Дачева на 25.06.14, 23:42:
http://5kmrun.bg/view-text.php?id=1626 - Има ли някой навитак ? :)
Аз не знам как ще бягам, но по принцип дори и да нямаш партнер на място можеш да си намериш или да ти намерят. :)
26.06.14
08:16
Намерих си вече :П Но мерси за инфото, полезно е да го знам:) Дано не се изсипе дъжд точно събота сутрин ;д
27.06.14
12:05
Привет :)
Малко нови снимчици от тренировката вчера и днес. Имам голям прогрес в ръцете последния един месец и съм много доволна! Също така силата ми се увеличи на повечето базови упражнения:) Явно методиката ми 1 седмица леко с повече повторения, една - тежко, с по-малко определено дава резултат при мен и дръпнах доста:)
П.С на едната снимка вися като прани гащЕ, но това е 5-та серия по 10 набирания и съответно бях труп вече :Д
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 27.06.14 12:08.
29.06.14
00:46
Малко реклама на bb-team :) Днес за първи път се пуснах на 5км рън, беше много готино и свежо, бях чук след това, мисля да мина на по-дълги дистанции хаха
Пробвай това изкачване на Лалето, дето си се писала състезателно, демек си дай зор, да видиш после какъв чук ще си...там е истината :)
29.06.14
22:04
Не са ми това целите, даже кардиото ми е против тях попринцип. Просто го правя за разнообразие и кеф.. но не очаквах,че ще са ми толкова леки тия 5 км при положение, че рядко правя. Явно от кросфита съм станала мн издръжлива
30.06.14
08:18
казано от Енев на 30.06.14, 01:33:
и скромна :D
Скромността е за хора, които нямат други качества, Енев... :)) хахах
08.07.14
12:23
Привет, привет :)) Минавам малко да се отчета с 2 новини, едната от които - прекрасна за мен :)
1) Взех си държавния с отличен и така - официално вече съм бакалавър с отличен успех 6.00 (ще има медал на дипломирането март - нали си ги трупам ахаха ). Първата ми цел в образованието - изпълнена успешно !!! Последният 1 месец си скъсах дупето от четене, но наистина си заслужавашееееееее
2) Последните 2 месеца успях да кача 2кг чиста мускулна маса - от 56кг в момента варирам около 57-58 според зависи. ВАЖНОТО - успях да запазя и процента мазнини добър - 13-14% си ги поддържам от воле :) Намалила съм гънките на бицепс,трицепс,гърди и крака, което ми беше и целта, така че определено съм хепи. Малко съм омазнила корема сравнение с преди, но това в момента не ме интересува особено, а и може да е водна задръжка от креатина - who cares.. Важното е,че вървя бавно и славно към постигане на целите.
3) Вдигнала съм си силовите постижения на почти всички базови упражнения - тяга 80кг, полуклек със 100 (само с партнъор смея да го правя), пълен клек с 70. Внимавам с едното коляно,че имам проблем, затова не смея засега с 100 да пробвам до долу да не стане грешка. Горната ми част постепенно заяква и вече не ми тежи толкова щангата. Дори лежанката ми се увеличи на 50 кг - с 2 думи много съм доволна. Храната е повече, въглехидратите избягвам да ги държа на 0 дори за 1 ден, гледам да има поне 30-40гр на ден, когато е НВД, иначе си ги въртя и за момента се опитвам да нацеля точната схема за мен :) Храната си е чиста все още - без джънкове и простотии. За цялото лято съм изяла точно 2 сладоледа и това е :д
Здрасти и от мен, тежко тренираш - хип тръст със 70 .. найс :) Процента подкожни как си го измерваш? :)
08.07.14
13:01
казано от cvety.gd на 08.07.14, 12:36:
Здрасти и от мен, тежко тренираш - хип тръст със 70 .. найс :) Процента подкожни как си го измерваш? :)
Калипер:) Много е важно обаче човекът да знае как да мери и колко точно да защипе - само мастна тъкан. Има и една машина във фитнеса, която също мери г-д точно като за машина - с -1-2% процента body composition analyzer - по 30 показателя. Хип тръст вече с 80 ;п
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 08.07.14 13:03.
Респект за шестицата. Аз в университета бях от мързелите и тия с мотивационен проблем, кристализиращ в липса на време. Със спорта също бях зле. Стигнала съм до извод, че колегите, които спортуваха, бяха и по-добри с оценките—явно двете неща се взаимодопълват. А не, както, грешно се налагаше в училище, че едва ли не спортът, рисуването и музиката са излишни предмети.
Иначе и аз си взех калипер, ама ми се стори сложно и непонятно именно коя гънка да меря. Мислех си, че като си взема калипер, ще изчисля веднага мазнините—ама не! Трябва си да разбира точно човек.
08.07.14
14:18
Кико, спорта учи на дисциплина, от малка се занимавам със спорт, затова и от там съм си наложила дисциплина във всичко, вкл и ученето.. поставям си цел и вървя към нея, докато не я изпълня (иначе и мен ме мързи, все пак съм зодия лъв - обичаме да се излежаваме ..нали сме царе на животните :Д). За калипера - наистина е сложно, аз лично не мога да се измеря сама.. всеки път се меря различно :Д затова и не се опитвам вече, а и ако си взема калипер в нас, сигурно ще превъртя съвсем ( и без това съм напът вече:Д)