26.06.14
15:13
Здравейте, реших да постна видео с изпълнението ми на някои от упражненията, които правя, с цел подобряване на техниката и изчистването на грешките според вашата опитна гледна точка.
Раменна преса
Клек
Гребане
Съжалявам, че на гребането не се вижда много от гърба, но поне кръста, краката, ъгъла между тях и придърпването на щангата се виждат, ако може да прецените дали е добре.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 27.06.14 13:38.
Само на гребането ми се струваш по-изправен и нз дали не ти тежи това. Иначе завиждам, че и аз нямам градинка да си цъкам когато ми е кеф...
^ и аз си помислих същото, ама като не съм сигурен реших да не изказвам “експертно” мнение (giggle)
симо, що не гребеш с дъмбел? би трябвало същата работа да върши
27.06.14
14:18
^ Не е точно същото с дъмбел според мен :) Аз правя и двете упражнения и си ги харесвам и двете :D
27.06.14
17:06
Пич ще заспиш при такова темпо на изпълнение на повторенията, я се стегни на един мъжки дъх , 8-10 повторени се изпълняват агресивно
Относно първото ти упражнение, мога да ти гарантирам , че ако го правиш зад врат и спускаш точно до средата на врата, ще развиеш 3 пъти повече предното рамо, това не го доказвам аз, в Национална Спортна Академия имахме часове по Фитнес-... и преподавателя изрично ни караше да го правим зад врат за по добро развитие на предно рамо, няма да споря с повечето ламери тук за това.
Мнението беше редактирано от White White на 27.06.14 17:15.
Точно “на един мъжки дъх” не му трябва да прави каквото и да е. При клека наистина има нужда от малко повече експлозивност, но по-важно му е да си намери стабилна повърхност, на която да може да изпълнява спокойно упражненията. Относно самите упражнения (ако някой от по-опитните потребители чете нека ме поправи, ако греша) - на военната преса - внимавай за напрежение в кръста - стават много интересни контузии - аз гледам задника да ми е стегнат и корема колкото се може също, като навеждането назад, за да си довършиш серията доста често е критичен момент. На клека в долна позиция сякаш щангата е дръпа леко напред, не знам дали е заради неравната повърхност или заради нещо друго. Може да клякаш още малко по-надолу, но подозирам, че имаш нужда и от малко разтягане. За гребането в “Дневника на Рони Колман” е изписано повече от достатъчно защо НЕ е нужно да се прави и с какво да се замени и как да се изпълни, за да е безопасно.
Мнението беше редактирано от Мартин на 27.06.14 17:27.
казано от White White на 27.06.14, 17:06:
. и преподавателя изрично ни караше да го правим зад врат за по добро развитие на предно рамо, няма да споря с повечето ламери тук за това.
Да, развива предното рамо. И ти прецаква раменните стави.
27.06.14
18:05
http://www.youtube.com/watch?v=OZc6J89b1-E , значи той не трябва да има стави.
казано от Петко К на 27.06.14, 17:33:
. и преподавателя изрично ни караше да го правим зад врат за по добро развитие на предно рамо, няма да споря с повечето ламери тук за това.
Абе,човекът онзи ден се е регнал тука,за да ни просветли,а ти спориш с него :D
27.06.14
18:16
казано от metalex на 27.06.14, 18:06:
казано от Петко К на 27.06.14, 17:33:
Абе,човекът онзи ден се е регнал тука,за да ни просветли,а ти спориш с него :D
Просветлението от времето тук ли се създава не знаех ...Както и да е, няма да спамя на момчето темата повече успех ви желая :)
Мнението беше редактирано от White White на 27.06.14 18:18.
казано от White White на 27.06.14, 18:05:
Те с тоя аргумент ме спечели. От утре само зад врат “неламерски” преси започвам.
28.06.14
21:30
Ще се осъзнаеш кое е по добро за рамо.
28.06.14
23:46
казано от White White на 27.06.14, 18:05:
Раменeтe се тренират перфектно без нито едно движение зад врата. ;)
Мнението беше редактирано от NST на 29.06.14 02:23.
01.07.14
23:12
да обобщя
рамо се тренира
8-10 повторения зад врат
на един мъжки дъх
аха ок