Клек-7х5х135 -40 мин го правих. Не съм доволен, исках да е 30-тина...
Почва да се усеща клека вече, което е хубаво :) Трябваше да правя и военна, но реших да се пазя за клека утре, че от набиранията предните дни може и да съм си изял малко от храната за краката :Д Тея набирания СТ, ги правя с идеята да си пазя ЦНС, ама нещо не ми допада и ще взема да си правя само с тежко както си знам, че и без тва ми е досадно, пък да видим. След клека 20-30 мин. рязтягах. Трябва да почна да го правя всеки път, колкото и да ми е досадно. Контрастните душове и мачкането също. Военната я оставям за утре, тамън ще правя 10х3 и на двете.
16.06.14
21:28
Хайде тая страница да е доволна като първия коментар!
Плаши ме този Смолов!
Малък съм ,по точно голям /възрастен/ за нея и все пак ми се иска да се пробвам!Следя подобни дневници ,кефя се и се надъхвам!
Седем петици на 135 от “моята камбанария” са блян!
Напъвай! ;)
Ще напъвам, няма къде да ходя, а ми е и кеф най-важното. Смолова не го почвам толкова заради килата, които ще кача, а по-скоро заради тръпката, ако мога така да се изразя. Единственото кофти е, че ограничавам другите движения и че не правя тяга, която много обичам. Честно казано доста ме сърбят ръцете, да дърпам, за сега обаче се въздържам :Д Хубавото е, че покрай клека и тя ще дръпне. Ще видим по-натам, може в суича, малко да подърпам :Д
Такааам днес:
Клек- 10х3х145
Военна- 12х3х70
50 мин.
Тежеше си клека днес, вижда се и във времето. Военната беше екстра, за това направих и още две серии, докато си свърша клека.
Поразтегнах малко и това беше :)
Днес отскочих до залата да пораздвижа малко.
Набирания подхват- 3,2,2,2,1 на 60 и 3,4,3 на 50.
Обръщания, планкове, малко клек, колкото да загрея и след това разтягане.
Утре гнусните 9-тки... мачкане сега и дано утре си ги направя :Д
Клек- 4х9х125 20-тина минути.
Душата ми взе :Д Краката и кръста се напомпаха и одървиха, ходих като пингвин, домързя ме да разтягам и да правя планкове. Малко моабет и дома :)
Отидох до залата за малко, макар че явно не трябваше. Наболяваше ме ръката, но нали си бях наумил да бутна 90 на военната, та направих два неуспешни опита и ми умря желанието за тренировка :Д. Направих 2,2,1,1 на 80 и 5х70, колкото да не е без хич. На набиранията мислех да правя 10х3х55. Направих една 3-йка и тук усещах малко ръката и спрях, направих няколко серии СТ до отказ и тва беше. Сега като гледам, от 8ми не съм почивал и си мисля, че нямаше да е лошо днес да го пиша почивен, ама както и да е, и такива дни има :) Добре че поне не беше клека днес :Д
Утре 5х7х135- ще има напъване. Други ден ще взема да почина от всичко, че май си трябва, а пък ми предстоят и последните 2 дни от цикъла, ще е хубаво да съм на 100%, ако може :Д
Клек- 5х7х135 35 мин.
Бая тегаво :Д Иска ми се 2 дни почивка от клека ама няма... :Д Обема просто ме сцепва, както не съм и свикнал... 2 тренировки останах от този цикъл де. Вярно, че Интензивния изглежда тежък, ама поне ще ми е по-приятен, нямам търпение да го почвам :)
Мнението беше редактирано от ddd на 23.06.14 22:12.
Вчера бях почивка.
Днес Клек- 7х5х140 45 мин. тежичко си беше :) Утре последните 3йки :)
Последна тренировка днес- 10х3х148. В началото видях часовник, ама в края въобще не ми беше до него :Д Мисля, че съм клякал около 50-60 мин., някъде там.
По програма трябва да си правя макса на 1-ви, надявам се на 180. За начало ще почина два дни, а Петък мисля да направя 3-4 тежки 3-йки. През това време ще пораздвижда горната част, че последните тренировки я пропусках.
Доволен съм като цяло, натовари си ме тоя цикъл. Хубаво извадих 10 кила от макса в началото, иначе можеше и да не довърша някоя друга тренировка, или пък да правя още по-големи компромиси с техниката. Добавки не пия. Те това е май... Отивам да се помачкам, че съм се натегнал здравата :)
Бях да се понабирам малко в залата. От 4-5 дни не бях, а всеедно бяха 2 седмици. Набързо до 1х65, после 5х50,3х50 и 10-тина серии СТ до отказ всяка, като започнах с 25 повторения. Всичко това в подхват.
Днес :
Военна- 1х80,85; 10х1х80- без много напъване, внимавах за ръката, но тя се държа прилично, така че пак натискам от следващия път. След това лицеви СТ някви серии без да броя.
Клек- 3х3х160, 1х165.
Уууу, че приятна тренировка, бях забравил какво е :Д Няма напомпани крака, кръст, недостиг на въздух... На теория, ако се познавам добре, след днешната тренировка би трябвало да мога 1х180. Уикенда мисля да почина от клека, Понеделник да направя една лека единица, понеже не ми върви да правя макс след почивен ден и Вторник, дай боже, 180 :)
Мнението беше редактирано от ddd на 27.06.14 20:29.
Подхват набирания: 3х1х65; 5х50; 4х50; 3х50; 5-6 серии СТ до отказ. После наредих 200 кила на щангата за клек, вадих ги и ги задържах доста пъти, малко да посвикне гърба с по-тежко. Щях да правя и планк, ама бях сам в залата и нямаше кой да ми реди тежестите и направо тръгнах.
Това с “вадене и задържане” е много добра идея!За това и ви чета дневниците на вас младите! ;)
28.06.14
21:09
казано от ddd на 28.06.14, 20:47:
После наредих 200 кила на щангата за клек, вадих ги и ги задържах доста пъти, малко да посвикне гърба с по-тежко.
Това пък за какво ти е? Според мен поемаш ненужен риск по този начин. Ако ще ги клякаш - ОК, но не се сещам за никаква полза от това да вадиш щанга над възможностите ти за клек и да стоиш с нея.
Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 28.06.14 21:09.
Е как, прави си се, не виждам проблем... от време на време го правя, пък и е с около 20 кила повече, не е нещо много по-тежко :)
Военна- 1х85, 2х80, 3х3х75.
Подхват- 3х1х65; надхват СТ някви рандом серии.
Понеже вчера се набирах, днес мислех да пропусна, ама ме досърбя и нямаше как :Д Интересното беше, че хич не бях уморен от вчера, ако знаех, че толкова лесно ще ги направя тея 3 единици, щях да пробвам 70.
Правих макса днес. Бях си подготвен, храната добре, надъхан, работи. Доста набързо загрях, за 10тина мин стигнах до 180, клекнах ги ама доста, доста грозно :Д. Сгънаха ме доволно, от там и дълбочината не е тази дето искам, ама тва е.. за това е макс :Д След това обръщания и набирания малко, че много бързо иначе трябваше да си тръгна от залата, а не обичам.
Ето ги кривите 180 :Д
01.07.14
23:32
Пича пред теб с дъмбелчето нарочно ли си го сложил там? :D На мен това много би ми повлияло на концентрацията.
02.07.14
08:45
Браво!
Че те сгъна малко - натисна те, 180 кила са все пак, това си е една трета трабантче, но клека си беше достатъчно дълбок. А и както казваш - то затова е макс. Ако не те сгъне и не те озори на макс, значи можеш още ;)
Ето скрийншот - паралела е минат доволно, даже на дълбок клек отива.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 02.07.14 09:01.
Сгънаха те наистина, но пък ти в крайна сметка се изправи, което е и целта на упражнението. :) Браво!
02.07.14
11:34
Рисковано те натиснаха.
Първо, благодаря на всички ви за мненията, оценявам ги :)
Относно пича пред мен дори не го виждах, въобще не ми беше там акъла :Д Иначе да, клекнах ги по-грозно отколкото предполагах :Д.
По време на целия цикъл съм клякал с макс 150 кила на гърба и някак не се чувствах комфортно за 180, което си е 15 кила над стартовия макс. Свикнал съм с протоколи по-близо като процент до макса ми и предполагам за това сега така ме сгънаха. Редките планкове напослдък може също да са фактор, макар че с 4 дни седмично клек корема би трябвало да е окей, знам ли... като цяло през Интезивния ще гледам да правя по-често.
Този двуседмичен Суич цикъл не ме кефи изобщо. Знам, че щом е разписан трябва да се прави, но при мене кефа е водещото нещо, така че ще се опитам компромисен вариант- 1 седмица по-лек клек и после направо ще почвам Интензивния. Има го и момента, че за 2 седмици със сигурност ще излезна от час, от което също ме е страх. Военната и набиранията ще си ги правя редовно, не вярвам да ми идват много на ЦНС. Дори и да прегоря по някое време на Интензивния, пак си си е опит :)
Днес почивка от клека. Утре може малко тяга да подърпам, че не съм правил от 3 месеца някъде (понеже преди смолова пак натисках клека) и вече мнооого ми се прави. От друга страна пък, през тази седмица трябва да го карам по-леко и няма да ми е кеф да дърпам лека тяга. Не знам... :Д както ми дойде на момента. Със сигурност обаче ще съкратя суича и като гледам на 10ти ще почвам Интензивния.
02.07.14
16:32
казано от LiftThatShit на 02.07.14, 14:40:
Пробваш макс на клека и то без колан!!
За какво му е колан, не е с дънки ;)
02.07.14
16:39
Ейй браво! Чак и аз се озъбих! :Д
Сам си ги клекна и сам си ги стана, евала! Аз ако сложа 180, ще трябва 3-ма да ги клякаме :>>> .., а за останалите, по двама :]
п.с.: яки бутове :>
Мнението беше редактирано от Gogo на 02.07.14 16:41.
Хех, мерси Гого :) Трябва много по-яки да станат обаче :Д А ти ще наваксаш, да не си случаен ;)
Няма да дърпам тяга- дрънци... :Д
Почнах с набиранията днес. Отново не се дръпнах със 70, пак за много малко. След това почнах да правя военна- 1х85, 3х78 и в този момент викам я да подърпам малко тяга. Почнах. Мислех до 180 първоначално, дръпнах си ги, ма ми беше леко и не изпитах удоволствие :Д Сложих 200, 210,210 пак, тук вече мислех да спра, но в края на краищата си дръпнах 220. Вече разума проговри и спрях. 220 днес ги усетих, но като за 1-ва тяга от 3 месеца насам, след макс на клека предния ден и след набирания съм доволен. За 2 седмици бих могъл да я докарам до 240, което ще ми е почти 3 пъти личното (в момента съм 81). Трябва да се въздържам обаче, след Смолова ще я оправя :Д.
Та такааа, покрай тягата забравих за военната и не я довърших, ама здраве да е :)
Мнението беше редактирано от ddd на 02.07.14 20:59.
03.07.14
00:20
Поздравление за силовите постижения, които лично за мен са доста сериозни, интересно ми е от колко време тренираш силово, ако може да споделиш:)
казано от ddd на 02.07.14, 20:59:
Няма да дърпам тяга- дрънци... :Д
...Сложих 200, 210,210 пак, тук вече мислех да спра, но в края на краищата си дръпнах 220. Вече разума проговри и спрях...
Трябва да се въздържам обаче
Ти си ебаси въздържателя!!! ;)
Мнението беше редактирано от Redalex на 03.07.14 00:58.
03.07.14
12:05
казано от ddd на 02.07.14, 16:49:
Хех, мерси Гого :) Трябва много по-яки да станат обаче :Д А ти ще наваксаш, да не си случаен ;)
ше навакса той...Тренера е над такива неща, за него 150 кила аванс на клека са шега работа :)
03.07.14
12:49
Ся ме караш да спамя хубавия дневник. Базикай се ти с аванса, ама от всичко дето си раждал, ей тая комбинация клек и тяга, та даже и да не са едно след друго, ми да са в една тренировка и то все тежки, е няма по-голяма гадория, да не кажа друга дума. След тежък клек, да се хвърлиш на тежка тяга и да се очаква да я правиш стриктно, абсурд. А като се вдигне изгърбено, ей тъй като мен, после пропускам, щото вече боли където не трябва. Акъли не давам, ама след клек вече тяга не напъвам. С лекичко за техника. Аз ще се потроша преди да съм се залепил още.
“Напъвай с краката” - как да напъвам, като вече съм ги изморил. То й кръста съм уморил в клека, а не загрял :)
След клека, всеки се криви, или ако не се криви, не успява да завърши повторението на тягата. Е, вчера като се наложи да пропусна половината тяги, после тренировката ми потръгна. Няма проблеми на обръщането, стабилизирането при раменната 6, абе въобще, като не съм разкатал кръста, всичко върви по вода. Тва са си лични наблюдения над мен самия. Нищо не критикувам. ;)