казано от veronique на 28.01.14, 09:38:
... и по-разнообразно не съм се хранила скоро
Ако ще има някакъв ефект, той ще е заради ето това, а не от цялата история с избягването на някои храни. :)
28.01.14
15:45
Ами, да, така е, Боби - една от причините да образуваш антитела към дадена храна, освен медикаменти и тн, е именно еднообразното хранене.
Нещата се възстановяват,когато изключиш тези храни, а новите се въртят. И после не бива отново да се цикли на едно и също.
има и други неща, които подпомагат възстановяването на червата - хомеопатия, процедури. Още не знам какво ще ми назначат :)
02.02.14
15:50
Любимото ми ново сладко хапване:
тахан от слънчогледови семки - 40-50гр, доза телешки протеин с вкус на шоколад, малко вода.
Бърка се до пълното разтваряне на протеина, така че да стане гладка каша.
Обаче много прекалявам с таханите, за това след като изям последните 2 кутийки, няма да си купувам нови. Или на всеки 8 дни ще си взимам една.
Тези мерки ще са докато отвикна.
Както направих с оризовките преди няколко месеца (тях ги спрях, защото в състава на някои влиза соя, а аз не желая да приемам соеви продукти).
От както спазвам режима, съм два килограма надолу, но за мен това е незначително и на този етап не го отчитам.
Би трябвало да виждам резултати най-рано след 20-ти ден.
Снощи си направих колаж, тип ПРЕДИ и СЛЕД :)
02.02.14
15:54
Капни малко течна сметана в онуй бъркало с тахана и протеина (вместо вода)...
Зарежи я тая вода, тя не става за ядене! :D
02.02.14
15:57
Амии не мога млечни...
Не става, Коле.
Използвам разрешените неща:)))))))) Ти си го забъркай както си трябва!
10.02.14
09:33
На този етап изглеждам така (снимам се с дрехи, заради сезона!:)) и тежа 80 кг.
Имам енергия, нямам спад в силата.
То няма и как.
Въпреки че съм изключила някои храни, съм прибавила други.
Ям много мазнини, имам достатъчно въглехидрати (100г дневно), калориите даже има как да ги намаля;д
Днес ям патица за разнообразие, много е вкусно
казано от veronique на 10.02.14, 09:33:
На този етап изглеждам така и тежа 80 кг.
Аз сега тежа 64 килограма,преди година 52,но искам да ти гарантирам,че моето тяло не е на половина по-хубаво от твоето и на 52,и на 64.Прекрасна си!Браво!
10.02.14
18:25
Всичко е много относително.
Това са просто цифри. По-важен е телесният състав и ти си го разбрала:)
Аз следя килограмите поради други съображения, иначе много много не ме интересува дали съм 70, 75 или 80.
Вярвам, че можем да извадим потенциала, на който са способни телата ни.
Но с постоянство, проба-грешка, знания, експерименти, вслушване в телата, хармония.
Благодаря ти и ти желая успех:)
27.02.14
16:26
Паднах под 79 кг:Д направо ще залинея..
Две промени в тренировъчно отношение:
-от около 2 седмици правя интервално кардио: 2 пъти по 15 мин (интервали по 1 мин) и 2 пъти по 20 мин (интервали по 1.20 мин)
-от тази седмица прилагам FST-7 методи при рамо, бицепс и трицепс :)
Храната:
Изцяло свикнах с новия режим, вече почти 40 дни. Чувствам се добре, имам енергия, почнах леко да спадам на обеми.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 27.02.14 16:29.
01.03.14
10:32
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!!
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 01.03.14 10:51.
05.04.14
19:52
Две нови неща:
-от известно време пия Крилово олио, Глутамин, витамин C
-от тази седмица започнах процедури, свързани със СПКЯ и проблемите с водния метаболизъм.
Процедурите не би трябвало да навредят, ако не помогнат.
След месец ще ги коментирам, още е много рано.
Едната е на принцип на вендузи, лек ток и лимфен дренаж; а другата - биорезонанс (към която имам известни лични резерви, които се надявам да не бъдат оправдани).
Тренировките са супер - тренирам в залата в 4-дневен сплит. Намалила съм много кардиото - 4 пъти но по 15-20 мин (доста висока интензивност). Плувам 2 пъти. Имам 2 пълни дни без физическа активност.
Храненето - чудесно е, дори без яйца и овесени ядки :D
Измисляме нови рецепти, опитваме интересни комбинации.
Започнала съм да експериментирам доста в готвенето и вие ще видите това.
В смисъл, имам муза да го правя и ми е интересно :)
13.04.14
10:52
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73435
:)
31.05.14
23:18
Процедурите, за които писах последно, се оказаха неподходящи за мен и другите неща, които правя.
За това ги прекратих и отказах още почти веднага.
Новото е, че реших да намаля дневния прием на белтък, съответно - на месо.
Вече 3-та седмица ям по 500 гр на ден месо.
Това за мен си е леко забележително. До скоро ядях по 700-800, а миналата година - 1 кг.
:)
Не го заменям с нищо, просто ям повече зеленчуци и ... свиквам.
Причината е, че изобщо не усвоявам останалото.
Даже и пари ще спестя :D
Мазнините си ги набавям от зехтин, шарлан, оризово олио и, разбира се - тахан.
Реших отново да ставам яка и да си върна постиженията, когато тренирах силов трибой. Ей така, за лично удовлетворение.
И преди стандартната ми билдърска тренировка за крака или гърди, правя по-силово клек или лег. Стигам до максимум 3 повторения, най-често - 2-ки.
След което продължавам с останалите планирани упражнения.
Последните две години не бях слагала повече от 50 кг на щангата за клек.
Вчера сложих 100 :) (това беше третата тренировка, тренирам крака веднъж седмично).
Бяха тежки, но направих 2х2. Трудно го преглътва егото ми, имайки предвид, че на тази тежест спокойно правех 10-ки.
За лега - там нещата някак си са по-трудни. Но ще тръгне и той.
31.05.14
23:30
Не знам колко кг съм :)
Подозирам 78-79
ПП: Оказа се, че съм лееко по-надолу - 77 кг:) Хубаво число.
Ако сваля до 70-72 (предимно от мазнини и вода), ще съм чук :Д
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 01.06.14 08:48.
21.06.14
22:10
Закуската ми в четири поредни дни :)
27.06.14
21:18
В последно време започнах да правя два пъти седмично лежанка - тежко (2-3 повторения). Едната тренировка е стандартна техника (без да правя трибойски мост), а другата - с трупче.
Има прогрес, ама толкова малък, че ми е мъка:)
При клека - седя си на 100 кг, защото имах инцидент с едното око и се наложи да попрекратя напъните:)
При прасците - правя магарешко яздене наред с други упражнения и съм доволна.
При храната - имаме си много як пасатор с чопър и това ме вдъхновява много:))))))))
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 27.06.14 21:19.
27.06.14
21:26
Много моля - изключете звука на видеата:))))
казано от veronique на 27.06.14, 21:26:
Много моля - изключете звука на видеата:))))
Все едно ни каза ” Гледайте задължително със звук! ” :D
27.06.14
21:33
Знам, че така излиза, но наистина пъшкам прекалено силно, а музикален фон почти не се чува. Не е много приятно. Губи се фокуса от упражнението:)
И аз съм правил на машината за прасец от първото клипче към края - стори ми се най-ужасното упражнение на света :D
Къв фокус ,къв музикален фон бе Рони ... и аз имам резеда тениска (95кг) :D
01.07.14
19:38
Да питам и тук :)
Някой има ли представа от къде в София мога да намеря мъжки еспадрили (46 номер). С конопена подметка - такава, че стъпалото да стъпва върху коноп..
Обикалях много, но има само гумени имитации.
Може и на лично, за да не правим реклама :)
04.07.14
20:10
Намерихме един сайт (по-скоро страница във фейсбук) за испански еспадрили по поръчка. Ще ги видим. На снимките изглеждат супер.
От началото на седмицата започнах да пия кре-алкалин, прахообразна форма.
Та наборът ми от добавки: глутамин, аргинин, кре-алкалин
Пия по 1 г витамин C. Криловото масло свърши, трябва да възобновим запасите :)
Росен се запали много по джинджифил и започна да си прави коктейли - настърган и изстискан джинджър + лимонов сок.
На мен ми е малко хард така, но със стевия е супер :)))
Може да ми се смеете, но много ми харесва настърган джинджър и объркан с тахан (кукууу :)
Опитахме и портокал + джинджър, добро е :)
Включих към храните и амарант (моят ценен диамант) и си правим шоколадово кремче от него.
Друго ново за храна и добавки няма.
За тренировките - поддържам си същия сплит. Допада ми. Просто сменям методики :)
казано от veronique на 04.07.14, 20:10:
Росен се запали много по джинджифил и започна да си прави коктейли - настърган и изстискан джинджър + лимонов сок.
На мен ми е малко хард така, но със стевия е супер :)))
Може да ми се смеете, но много ми харесва настърган джинджър и объркан с тахан (кукууу :)
Опитахме и портокал + джинджър, добро е :)
Ако се изчерпате откъм идеи с джинджифил, обадете се - ние го ползваме от години в много различни варианти. ;)
07.07.14
17:09
Оооооооо жестоко:))
Като че ли повече клоним към напитки:) и като цяло - суров джинджифил. Ще се радвам и ще съм благодарна, ако споделиш някой коктейл;)
07.07.14
17:11
Оооооооо жестоко:))
Като че ли повече клоним към напитки:) и като цяло - суров джинджифил. Ще се радвам и ще съм благодарна, ако споделиш някой коктейл;)
Настърган пресен джинджифил слагам към ориза, докато го варя, а в последно време добавям и прясна куркума.
Имам си любим чай, който зимата гони грипа, а лятото изстудявам и става доста освежителна напитка - сварявам настърган джинджифил с малко черен пипер, като поизстине добавям сок от лимон и мед.
Ако изцедиш сока от пресния джинджифил и го смесиш с лимон и мед, можеш да добавиш газирана вода и да си направиш лимонада. Със сок от ябълка също се смесва много добре.
Обичам да слагам малко и в топло какао. :)
Не бих го комбинирала обаче със стевия - на мен ми е доста противна на вкус.
07.07.14
20:36
Уау! Марги!
Пробвах какаото със сок от джинджифил.
ЕХААААА!
Много ми харесва!!!
Благодарна съм :)
Толкова обичам какао, а сега ще е още по-приятно. Не мога да повярвам колко яко се получи
11.07.14
22:46
След като гледам какви ги прави наша Блажка и как спокойно си разцъква лежанката с 60 кг и горни гърди с 2х20 кг, се питам къде отивам аз?
:) :) :)
Пъна се на някакви 2ки на 60 кг и то със зор.
Блаже, ти си опасна за самочувствието на Колман :)
__
Колкото и да няма лято, все пак вече има дни с по-високи температури. Това се отразява и на басейните - въздухът е горещ и влажен; когато си извън водата усещаш изпаренията от хлор. След три часа водене на водна аеробика, усещам рязък спад на сила и много умора. А за съжаление точно тогава имам време за зала.
Не ми се е отразило негативно върху постиженията, но нямам и прогрес. А с моето трибойско его, все искам да качвам тежести :)
Така е може би от седмица. Надявам се да се адаптирам бързо. Все пак зад гърба си имам 6 лета по този начин :)
Хубавото е, че се възстановявам добре - след един хубав сън. Ето защо, когато имам възможност изключвам всичко и.. спя.
ПП: От както Марги ми каза за какао със сок от джинджифил......................... много е добро!!!!!
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.07.14 22:48.
И ако ме пуснеш в басейн, където не усещам дъното, ще се удавя :D Като един истински камък ще си потъна най-отговорно, даже няма да се опитам да се спася :D
16.07.14
14:28
От два месеца не бях плувала.
Имах по-сериозни проблеми с дясното око - доста време се лекувах, после пък ме беше страх и така времето излетя.
Ноооо :) миналата седмица влизах за малко, а днес - за повече.
Позагубила съм малко форма, но бързо ще наваксам.
Хубаво е да си във вода, но този хлор... :(
Слагам ви една снимка с превръзка - така ходих известно време. Снимката без превръзка ще ви спестя:)
19.07.14
20:30
Много е хубаво да имаш дневник и да вписваш основни моменти.
В лежерния съботен следобед се върнах назад във времето.
Не толкова отдавна, но все пак значим период - от 2009 година насам.
Не е истина колко се променя човек, колко може да научи, колко опит може да натрупа.
Колко грешки, колко позитиви (ако съумее правилно да анализира причината за грешките), колко знания, колко приложение в практиката.
И като виждаш какво се случва за толкова малко време, се чудиш какво може да стане след още толкова :)
Искам да благодаря на всеки един от форума на bb-team, който ми е помогнал през годините - със съвети, насоки и т.н. И да благодаря за бъдещите съвети, защото се учим непрекъснато и винаги има нещо ново, което да ни обогати.
Прегледах няколко страници от началото на дневника ми. Сега с просто око си виждам грешки, за които тогава съм водила дъъълги дебати “каква може да е причината” :)
Виждам промяната, която съм извървяла - къде със спадове, къде с пикове. Важното е, че това е моят път и всяко камъче от него е дало своя принос.
Е, живи и здрави. Да видим на къде:)
Благодаря, BB-TEAM общност!
22.07.14
15:21
Ще си впиша някоя друга тренировка. Да си ги имам.
Предстои ми разтоварващ период и е хубаво да си имам черно на бяло нещата :)
Днес: гръб в суперсерии с корем; задно бедро
Лат машина/ широк надхват 3х2х120 lbs; 1x3x160 lbs, 1x12x110 lbs, 1x20x60 lbs (темпо на последната серия 4-4-4);
-> последните три серии от гърба в СС с повдигане на прави крака от вис/лакътна опора
Гребане с щанга/ надхват 1х12х50 кг, 1х6х60 кг, 1х4х70 кг
-> в СС с коремни преси от обратен наклон
Лат PullDown/ подхват, тесен 1х12х60 кг, 1х10х70кг, 1х6х80 кг (тежестта е само на дисковете)
-> странични наведи за корем 3х15х25 кг на страна
Гребане с щанга от хоризонтален наклон на торса и много широк надхват - самостоятелни две серии за плътност на горната част
Хиперекстензии с акцент върху задни бедра 1х20хСобствено тегло, 2х15х10 кг
-> в смесена серия с бедрено сгъване от седеж 1х15х130 lbs, 1x15x140 lbs, 1x10x150 lbs
Бедрено сгъване от лицев лег 3х15-10х30, 36кг
15 мин кардио на стълби/ интервали 1:1 мин на 13:15 ниво
За деня: 4 часа водене на водна аеробика
ХРАНАТА:
500г свински бут с черен пипер, морска сол и куркума
2кг тиквички (половината сурови с чесън и копър; другата половина печени с червен пипер) + хималайска сол, зехтин
1 купа амарант с какао, рожков и стевия
Кафе
Вода (до 15ч 3 литра, после спирам да броя)
Глутамин, аргинин, диоскорея, витамин C
Абе, хора, как успявате да изпиете толкова водя!? Едвам приключвам деня на 2,5-3 литра, и то се старая много!
Пия по 8, ама става с насилване, имам един шейкър, пълен с чай - 700мл, правя си чай през около 40 мин, отделно имам едно шише вода литър и половина и на 20 минути се наливам... ако не са до мен, няма как да се сетя да пия.
Наложила съм си го, гледам часа и пия :D
22.07.14
15:43
Не забравяйте, че работя на басейни, закрити (задух, влага) и предимно аеробна дейност.
Пия толкова, колкото ми се пие. Днес засякох колко пъти си пълних шишето до 15ч :)
Основните тренировки минаха и сигурно вече ще намалява и жаждата :)
Май и аз ще трябва да си правя чай. Не става само с вода, човек. Седи до мен чашата с шишето, сипвам, сипвам, накрая на работния ден едва съм изпила 1,5л. Сутрин, докато пътувам с метрото, докато стигна до работа изпивам още 0,5л, и каквото пия вечерта... Само с наливане става, щото и т’ва дето го пия - не ми се пие :D
Именно, чая е супер, сурин пия билков, после сменям на зелен с червени боровинки, ройбос, горски плодове, и днес си взех един много хубав - сини боровинки с ванилия (inlove)
22.07.14
15:48
Карфиче, при теб е наложително (да не кажа задължително) да пийваш повече.
Чай, лимон, измисли вариант :))))
Росен по време на подготовка (преди) си правеше промишлени количества чай. Нещо като Блажка, но двойно :Д
казано от veronique на 22.07.14, 15:48:
Карфиче, при теб е наложително (да не кажа задължително) да пийваш повече.
Даааа, аз точно за товаа! Преди доста си правех чай на работа. Сега ще възстановя тази практика. Лошото е с ходенето до тоалетната, аз така прекарвам половината работен ден там, а ако увелича дозите :D Ще почнат да ми плащат половин заплата :D
А изобщо няма да обсъждаме началото на бременността, когато не можех д а близна чиста вода (headbang)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.07.14 16:02.