Где твой пресс ? Его убили шоколадки :D

Темата е заключена.
Прескочи до:

13.07.14
10:44

Какви противозачатъчни пиеш? Принципно не би трябвало да има проблем, въпреки че всеки организъм реагира различно.

13.07.14
14:43

Няма лошо за някакъв момент да правиш само кардио .. но все пак, ако искаш стегнато тяло, не е нужно да изключваш напълно тренировките с тежести .. не тренирай с повече от 20 кг, щом преди си ставала надута с по-големи тежести .. прави повече повтореия и гори калории .. :)

Пия противозачатъчни “ясмин”.Мисля,че проблема наистина не е в тях,а в това,че ям каквото си искам :)
Сега измислих да вдигам не километрите,а времетраенето на бягането .. т.е скоростта . Ще си правя лични рекорди .. След бягането тренирам и у дома . В youtube има много клипчета,но на мен ми харесват тези на FitnessBlender :) доста ме поизпотяват .. Тренирам на гладно ..нз кой е по-добрият вариант,но май знам,че така се изгарят мазнини,а не мускул..
Прекрасен спортен ден на всички

Мнението беше редактирано от Plamena Polihronova на 18.07.14 12:13.

18.07.14
12:01

казано от Brazilch e на 18.07.14, 09:32:

Пия противозачатъчни “ясмин”.Мисля,че проблема наистина не е в тях,а в това,че ям каквото си искам :)
Сега измислих да вдигам не километрите,а времетраенето на бягането .. т.е скоростта . Ще си правя лични рекорди .. След бягането тренирам и у дома . В youtube има много клипчета,но на мен ми харесват тези на FitnessBlender :) доста ме поизпотяват .. Тренирам на гладно ..нз кой е по-добрият вариант,но май знам,че така се изгарят мазнини,а не мускул..
Прекрасен спортен ден на всички

По пътя на каква логика знаеш, че тренирането на гладно изгаря мазнини, а не мускули? Може би това, че не приемането на сериозна закуска няма как да увеличи нивата на инсулина и соматостатина, които доказано блокират изгарянето на мазнини. Но това лесно може да се заобиколи и да се предпази мускулатурата ти от “горене”- катаболизиране на мускулната тъкан. С приемане на добро количество протеин и аминокиселини :) Също така нивата на метаболизма се забавят когато не приемаш храна, следователно изразходването след тренировка спада. Още повече, че до колкото разбирам мислиш да практикуваш HIIT, което почти сигурно, комбинирано с тренировка у дома след това ще те вкара в режим на катаболизъм и мускулите ще пострадат повече, а заради другите фактори горенето на мазнини едва ли ще бъде достатъчно. Извинявай, че така се включвам, но последното ти изречение ми привлече вниманието и ми стана интересно какви са другите гледни точки, а те са много относно този въпрос :)

Здравей!Мерси за включването в полза ми е , няма за какво да се извиняваш...
Та по пътя на “моята” логика , когато се поема храна след събуждане метаболизма се задвижва и незнам защо си мисля,че не изгаря мазнини понеже започва да харчи от това,което съм изяла.А като не съм яла метаболизма е още на режим “запаси” и по време на трен се изразходват мазнини..та това ми е логиката :) След тренировка закусвам задължително

18.07.14
12:30

казано от Brazilch e на 18.07.14, 12:14:

Здравей!Мерси за включването в полза ми е , няма за какво да се извиняваш...
Та по пътя на “моята” логика , когато се поема храна след събуждане метаболизма се задвижва и незнам защо си мисля,че не изгаря мазнини понеже започва да харчи от това,което съм изяла.А като не съм яла метаболизма е още на режим “запаси” и по време на трен се изразходват мазнини..та това ми е логиката :) След тренировка закусвам задължително

Това, което ти си изяла преди малко има доста време докато стигне до фазата, в която може да бъде изгорено. Тоест когато изядеш една торта и след 30 мин отидеш да тичаш тя не се изгаря :D За да бъдат използвани запасите, но не първо тези, които са в мускулите е нужно да приемеш протеини и градивни частици. Тези влизания и излизания от фази и хормони, които ти казах горе са важни и грешното бораване с тях може да те вкара в кръговрат, от който ти няма да получиш желания ефект. Нека някой, който прави кардио и има опит с това, на гладно или не да сподели, защото аз не правя и това, което казвам са само някакви научни факти, уж :D

И друго има .. Не ми е комфортно като се наям и да тръгна да търча ..
След тренировка като се поеме протеин не везтановява ли мускула?
Незнам не съм компетентна по тази тема,просто съм открила,че така се чувствам добре  :)

18.07.14
12:47

казано от Brazilch e на 18.07.14, 12:38:

Да - точно така:
бягаш - мускулите мистериозно изчезват
пиеш един протеин и пак се връщат...хахаха...както в рекламата: “Не си ти, когато си гладен” :D
Любимата ми тема - как лесно се “горят” мускули от тренировки на гладно. :D

Мнението беше редактирано от Margi на 18.07.14 12:52.

казано от cantimagineit на 18.07.14, 12:01:

...не приемането на сериозна закуска няма как да увеличи нивата на инсулина и соматостатина, които доказано блокират изгарянето на мазнини. Но това лесно може да се заобиколи и да се предпази мускулатурата ти от “горене”- катаболизиране на мускулната тъкан. С приемане на добро количество протеин и аминокиселини...

Хммм...
Нещата не са толкова прости. Тялото съвсем не бърза да жертва мускулатура, която системно му е нужна (т.е. се натоварва). От друга страна ритник в инсулина преди тренировка определено не е добра идея... затова е по-добре да се тренира на гладно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.07.14 12:54.

Благодаря ви хора :)
Аз тренирам и главно,за да отслабна малко...така че и според мен това е по-удачният вариант.Т.е. съм в правилната посока yess сега трябва само да оправя храната !
Поздрави !

18.07.14
13:01

След интензивно кардио, за да спреш катаболните процеси, се препоръчват 20-30гр стафиди.
Но, след кардио на гладно предполагам закусваш.. така че, не виждам проблем.
Иначе.. какво кардио вечер на гладно, ял си поне 6 часа преди това, което не е гладно ;)

18.07.14
13:10

казано от Кольо Пияндето на 18.07.14, 12:49:

казано от cantimagineit на 18.07.14, 12:01:

...не приемането на сериозна закуска няма как да увеличи нивата на инсулина и соматостатина, които доказано блокират изгарянето на мазнини. Но това лесно може да се заобиколи и да се предпази мускулатурата ти от “горене”- катаболизиране на мускулната тъкан. С приемане на добро количество протеин и аминокиселини...

Хммм...
Нещата не са толкова прости. Тялото съвсем не бърза да жертва мускулатура, която системно му е нужна (т.е. се натоварва). От друга страна ритник в инсулина преди тренировка определено не е добра идея... затова е по-добре да се тренира на гладно.

Искаш да кажеш, че независимо дали е кардио сутрин или силова тренировка, трябва да се тренира на гладно...? Да, не разграничих покачването на кръвната захар с инсулиновото отделяне. И все пак какви са негативните нещата върху тренировката, получени от инсулиновата секреция на високо протеиновото пред тренировъчно хранене? Тялото не бърза да жертва мускулатура, но не е ли по-лесна загубата на мускулна маса, пред тази на подкожни мазнини?
п.с. съвсем случайно в това изследване видях, че закуската, която е описана и калориите, на които е равна не съвпадат.

Това не зависи ли от това кой какви резултати иска да постигне?

18.07.14
13:15

казано от cantimagineit на 18.07.14, 12:30:

Тоест когато изядеш една торта и след 30 мин отидеш да тичаш тя не се изгаря :D

Тази торта се е усвоила още докато си обуеш обувките за тичане:)),някой хора дори смучат сладкото за да си вдигнат кръвната захар.:)) нека си прави кардиото на гладно няма да “катаболизира” за 10 часа фест,поради простата причина,че нещата стават много по-бавно и по различно.

18.07.14
13:16

Приемам, че желаният резултат е изгаряне на подкожни мазнини и максимално запазване на мускулната маса?

18.07.14
13:19

Ако въпросът е към мен, понеже не можах да разбера..
ДА, зависи.
Когато отслабваш неминуемо ще губиш и мускулна маса, това е в реда на нещата, въпросът е да минимизираш катаболните процеси.

В тоя ред на мисли, теглото се редуцира най-лесно и безаварийно с кардио тренировки сутрин.
Ако тренираш на гладно и без въглехидрати силова тренировка, сваляш доста повече мускулна маса.

Мнението беше редактирано от Блажка на 18.07.14 13:19.

18.07.14
13:21

казано от Тони1 на 18.07.14, 13:15:

казано от cantimagineit на 18.07.14, 12:30:

Тоест когато изядеш една торта и след 30 мин отидеш да тичаш тя не се изгаря :D

Тази торта се е усвоила още докато си обуеш обувките за тичане:)),някой хора дори смучат сладкото за да си вдигнат кръвната захар.:)) нека си прави кардиото на гладно няма да “катаболизира” за 10 часа фест,поради простата причина,че нещата стават много по-бавно и по различно.

Тази торта далеч не е само глюкоза и нейното храносмилане и усвояване не приключва за 30 минути :) Аз не и казвам какво да прави, а просто исках да обсъдим тази тема. Не казвам на никого как да си прави кардиото и тн. Не мога да пиша с 4 човека на няколко фронта, бързо ме атакуваха :D

18.07.14
13:22

казано от cantimagineit на 18.07.14, 13:16:

Приемам, че желаният резултат е изгаряне на подкожни мазнини и максимално запазване на мускулната маса?

Без да съм чела подробно целия дневник, ми става ясно, че момичето тепърва ще изгражда мускулна маса, не мисля че в момента (а и в близките години), изгарянето на мускул ще е на дневен ред.
Дори не знам как си представяте че изглежда изгарянето на мускулите в реалността...
Към авторката - тренирай здраво, яж умно, и няма нужда да мислиш за подобни глупости.

Едва ли ще постигна тялото,за което си мечтая предвид телосложението ми,но поне ще се опитам да постигна нещо и няма да се затормозявам с излишни неща...
Все ще има резултати няма как :)
Благодаря искрено на всички

18.07.14
13:33

Можеш , на мен структурата ти ми се вижда екстра.

18.07.14
13:34

казано от Наталья Заболотная на 18.07.14, 13:19:

Ако тренираш на гладно и без въглехидрати силова тренировка, сваляш доста повече мускулна маса.

Понеже сега тренирам точно така ....на гладно и въглените са ми на санитарния минимум за мен и доста рових гледах и почетох .....

Та не мога да се сетя точно къде и да дам линк ....но твърдението беше че при глад в краткосрочен аспект се повишава нивото на GH ,на който основната му цел през гладуването е да пази мускулатурата ......това в краткосрочен план ,разбирай 1-2 дена максимум глад след тва тялото си подпуква мускулите .....

Твърдението беше подплътено с изследване май на мишоци при които GH изкуствено е занижен или липсваше по време на глада и загубата на мускулна маса беше по спомен към 10-15 %  до като при нормалната група загуба е липсвала !!!!

Лично върху себе си засега не забелязвам негативи от фастовете ....напротив даже имам чувството че имам повече сила от колкото като бях на ВВД.....(wasntme)

18.07.14
13:34

казано от Маргарита Манева на 18.07.14, 13:22:

Без да съм чела подробно целия дневник, ми става ясно, че момичето тепърва ще изгражда мускулна маса, не мисля че в момента (а и в близките години), изгарянето на мускул ще е на дневен ред.
Дори не знам как си представяте че изглежда изгарянето на мускулите в реалността...
Към авторката - тренирай здраво, яж умно, и няма нужда да мислиш за подобни глупости.

Не си гопредставям, виждам го. Върху себе си съм го виждал, правил съм кардио по час, сутрин, вечер, на гладно и тн. Ефекта беше загуба на тегло, но не и на мазнини (съдя по това, че корема си беше все същия мазничък и релеф нямаше) , но аз все пак свалях и бях намалил размерите видимо. Моите премеждия преди 3 години. Е какво съм свалил? Изглеждах слаб, но не и релефен, без изразена мускулатура, която имах малко или много преди това. Сигурен съм, че всеки е виждал от онези момичета, които тичат много, не ядът, на килограми са както искат, но приличат на желе с отпусната кожа и често изглеждат по-тежки отколкото са :) Търся си статия, в която подробно се описва пътят на окисляване на мазнините и преди или след това се стига до мускулната тъкан. Ще се радвам да ми предложи някой такава :)

18.07.14
13:42

Overkill, йес точно тук идва на ход въглехидратната ротация, в момента аз се опитвам да свалям от места в тялото ми, които смятам, че подлежат на коренна промяна, има много натрупвания и неща за оправяне, със специфични упражнения и схема на хранене, но ротационна, точно за тези 2 дни става въпрос, за които си чел.

И говорим главно за въглехидратен “глад”, да отбележа.

Мнението беше редактирано от Блажка на 18.07.14 13:43.

18.07.14
14:14

Търся си статия, в която подробно се описва пътят на окисляване на мазнините и преди или след това се стига до мускулната тъкан. Ще се радвам да ми предложи някой такава :)

http://www.bb-team.org/articles/4540_zaguba-na-muskulna-masa-pri-kardio-deinost

18.07.14
17:30

казано от Дили на 18.07.14, 14:14:

Търся си статия, в която подробно се описва пътят на окисляване на мазнините и преди или след това се стига до мускулната тъкан. Ще се радвам да ми предложи някой такава :)

http://www.bb-team.org/articles/4540_zaguba-na-muskulna-masa-pri-kardio-deinost

Благодаря, точно по нашата тема. По-скоро имах предвид задълбочена статия, в която се разглежда биологичния път на окислението на мазнини. Изчерпването на гликогеновите запаси, кога и първо мазнините ли биват изгаряни заради недостига на енергия, или протеините в мускулната тъкан.. Освобождаване от депата, триглицериди.. Но това са неща, които не трябват тук, аз просто се интересувам по-задълбочено за себе си, ако ми потрябва някога. Вероятно ще потърся в чуждестранни сайтове. Благодаря, за статията пак, мисля, че тя доказва как еднозначен отговор тук няма. Един го чувства по единия начин, друг по другия. Brazilche, извинявай за предизвиканите много коментари, дано е било полезно за някого, за мен беше.

Мнението беше редактирано от cantimagineit на 18.07.14 17:31.

18.07.14
18:23

казано от Наталья Заболотная на 18.07.14, 13:42:

Overkill, йес точно тук идва на ход въглехидратната ротация, в момента аз се опитвам да свалям от места в тялото ми, които смятам, че подлежат на коренна промяна, има много натрупвания и неща за оправяне, със специфични упражнения и схема на хранене, но ротационна, точно за тези 2 дни става въпрос, за които си чел.

И говорим главно за въглехидратен “глад”, да отбележа.

Мисля че спокойно може да пробваш изцяло да минеш на ВМ-НВД за повече от 2 дена ....

Здравейте!
Аз пак съм тук :) Спряла съм тренировки от септември + лоша храна = много лоша форма + пъпки по лицето .....

От около 2 седмици съм на ВМ НВХ + тренировки и се чувствам прекрасно ! Няма глад,няма лакомия,няма пъпки :) .Има хубава качествена храна и усмивки :) Принципно немога да трая около мен да има храна без да я изям.Е вече май започна да се получава.Щастлива съм!

Чудя се как да започна да тренирам.У дома имам гири от по 2кг и от 5 , имам и щанга 20кг. Та дали да започна силови тренировки у дома или ще ми нарастнат още повече бедрата??Като ходих на фитнес миналата година,тренирах предимно с тежко,но прогрес не виждах.Е.. не се и храних правилно...

За сега правя ето тази тренировка :

https://www.youtube.com/watch?v=HCdCjUVx1OA , но май ми е лекичка.
Нещо искам съчетано силова+кардио.Обичам да бягам навън,но нямам терен тук,а и времето се прецака.
Ще я мисля ;)

Хубава вечер (F)

Добър вечер (F)

Наминавам да спомена , че тренировка днес липсваше, но менюто ми е добро ! :)

Храна:

З:кафе с мляко и масло
О:2 бъркани яйца в масло,кашкавал,малко сирене,2 кисели краставички,5маслини и зелева салата
В:риба скумрия с зелева салата полята обилно със зехтин и сметана(уникална вкусотия  Speechless ) + 1 кисела краставичка и 5 маслини.

Хубава вечер на всички и една лека подготовка за утрешния ден :P

30.10.14
18:32

казано от Маргарита Манева на 18.07.14, 12:47:

казано от Brazilch e на 18.07.14, 12:38:

Да - точно така:
бягаш - мускулите мистериозно изчезват
пиеш един протеин и пак се връщат...хахаха...както в рекламата: “Не си ти, когато си гладен” :D
Любимата ми тема - как лесно се “горят” мускули от тренировки на гладно. :D

Разцепи ме от смях - трябва да се измисли наистина реклама по повода!
Към авторката - моля те пиши “не знам”, а не “незнам”....
Силовите ти тренировки не са лоши и ще дадат резултат. Увеличавай килограмите с всяка серия и намалявай повторенията.
Отдели си поне 2 дни за кардио на гладно... след кардиото на гладно и изобщо след кардио е хубаво да правиш и корем : )

Здрасти слънчице , мерси за съветите . Грешката е моя и е нелепа дамм :)
Във фитнеса не съм стъпвала от март месец,така че силови не правя :)
“Силови” в мой си вариант и у дома започнах да правя от онзи ден,ще заложа и на кардиото пак в домашни условия.
Бъдете здрави!

Здравейте ! Ахх , че прекрасно време .. (sun)

От два дена не съм тренирала.Вървя по 6,7 км на ден само :)
Снощи определено не бях режимна.....но и не съм гузна !(до вечерта храната беше ок,но после хапнах 5-6 пуканки,след това вино,бабек,чипс,бадеми ииииии сникерсс) :)))

Днес смятам да направя едно смазващо изпотяващо кардио .... мммм Да (nlove9)

А храната до сега ми е една пилешка много мазна с кожата плешка(домашна),малко тиквички и зелева салата със зехтин.Аа и един резен бабек.
Хапнах добре. ;)
Довечера си мисля за яйцаа... Обожавам яйца и имам цял картон домашнии..
Ще е някакво омлетче или бъркани с кашкавал и сирене и малко бабек , вероятно и зелева салата(много вкусна домашна и крехка зелчица , а полята със сметана е нещо невъзмножно вкусно) :)

Хубав слънчев ден :)

Заразявам ви с усмивкииии .. :)

Здравейте :)
Много хубав ден отново !

От снощи добавям заквасена сметана с малко медец + орехи и 1 ябълка (dull)

Днес :
кафе с мляко и сметана,отделно резен масло в устата ми + 2 хапки кашкавал :D
киви , вода
Закускообяд - 2 яйца в масло , сирене и зелева салата полята със сметана , зехтин и оцет

Тренировката беше не гладно :

, направих я до 15-тата минута само ....
Хммм нещо ме домързява напоследък .. като знам ква машинка бях лятото... |-) Трябва пак да се надъхам за повече тренировки !

Хей , аз пак наминавам от тук да се отчета :)

Движението в мен се отприщи днес :D
Направих една обиколка на гребната,естествено пеша ..(бях с компания)
Реших , че не ми е достатъчно , а и сутрешната ми беше само 15 мин .. направих това:

бруталнооооо (muscle) останаха ми 15 минути от нея,но утре мисля да я направя цялата. :)

Като се пребрах от разходка си направих малко течна сметана с какао , кокос и орехи на микровълнова ( не е много готино)
След това агнешко месо със малко зелева салата и сирене

Отивам на гости и си мисля,че ще ям и нещо друго ... (dull)

Хубава вечер ! :)

Добър вечер!
От много канене вчера,днес изобщо не съм тренирала.Храната и тя не беше много Ок.Офф трудно ми е нещо.Днес се теглих 61кг съм,не съм свалила изобщо....;(
Храната днес беше:
Кафе с мляко и масло
Агнешко месо със зелева салата полята със сметана
150гр заквасена сметана с 2ч.л ягодово домашно сладко
Орехи макс50гр. + мааалко мед
Кафе с мляко
3 яйца в масло с броколи , кашкавал и сирене
Водата е достатъчно
Днес май съм похапнала доста ... Незнам какво да правя вече,немога да падна под 60кг.
Лека вечер!

Здравейте!
Тъкмо се натренирах ! Този път направих цялата тренировка на Боб Харпър , много изцеждащо (sweat) + 4км бързо ходене.

С тренировката добре,но с хранатаа....
Пребрах се към 1ч. и бях гладна,зърнах бирени фъстъци и лапнах 5-6 , след това 1 редче черен шоколад 54% какао + 4ч.л заквасена сметана.
Днес ходя по промоции . От Лидъл си купих заквасена сметана 450гр на 1,55лв.Страхотна е!И едни свински гърди ,много мазни и много вкусни. :P 700гр . Вътре са 7 парчета,т.е по 100гр всяко ,но в сурово състояние.Като ги изкарах от фурната значително бяха намалили размера си .. (незнам по колко гр. се пада , а и нямам везна).А в Кауфланд има промоция на немско масло 82% за 1.99 -взех си да има! :)

Та храненето ми днес освен това междинното :
-кафе с мляко
-1 парче свински гърди + зелева салата

Ще има и още едно основно ядене и още нещо в помеждутътка предполагам (имам греипфрут ) :)
Ще дописвам !

04.11.14
17:01

казано от Brazilch e на 04.11.14, 16:33:

!И едни свински гърди ,много мазни и много вкусни. :P 700гр . Вътре са 7 парчета,т.е по 100гр всяко ,но в сурово състояние.Като ги изкарах от фурната значително бяха намалили размера си .. !

И доста често дъхат леко на мърша. Не са добра оферта.

04.11.14
17:11

Както и не е оферта да се пазарува месо от подобни вериги.

Ами не миришеше , но определено ще си взимам от месарски магазини вече.
Отдавна не бях яла свинско.Страшно вкусно и мазничко ... ямиии :)
Еми добавям
-1 грейпфрут
-1 парче свински гърди ( то всъщност бекон ли е (wasntme)) + 1 морков на салата с малко зеле и зехтин

Сега си правя чай .. и дано да не ми се прияде нищо повече,макар че ми се върти една заквасена сметана в главатааа|-)

Айде до утре :)

*Приятеля ми ми прати тази снимка и каза,че изглежда досущ като мен хахахах ужас ! Голямо дупе - голяма работа !

Добро утро!
Отчета за вчера ..
Тренировка за долна част на тялото с FitnessBlender . Мисля да ги редувам с Боб Харпър ,горна и долна част.
Храната вчера беше заквасена сметана,40гр черен шоколад,2 парчета бекон със зелева салата и вечерта правих крем карамел с тиква и с мед.Останаха само 2 парчета....и ми обърка целия ден :@ Въглехидратите доста се качиха,а уж се старая да са на минимум.

В момента пия кафе със масло и мляко и ще ставам да бръмча по задачи.Довечера пак отчет.

Мнението беше редактирано от Plamena Polihronova на 06.11.14 09:44.

Вчера без тренировка.
Храна-заквасена сметана,малко кашкавал , после цял ден по задачи и прегладняла изядох 5 слепени големи бисквити(грешка).След това вратна пържола със задушени зеленчуци в масло и малко кашкавал за разкош.Малко ми беше храната вчера.

Днес започнах с гадните бисквити (4 на брой ) + заквасена сметана и кафе с мляко.Спирам до тук с бисквитите.В следващите дни ще опитам храната да ми е максимално чиста!
По - късно ще добавям храна и тренировка.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1