21.07.14
22:30
Здравейте, сега се рових из нета и видях, че “с*ла.бг” , предлагат един доста добър стак 3 кутии MEX 20K BCAA , ги предлагат за 104 лв. А по-отделно , ако се закупят излизат 156 лв. Въпроса ми е, заслужава ли си този стак да се закупи? Вземах ме една кутия МЕХ 20К за сега, но тя почти свършва остават 2-3 дози. На ден се пият по 40 гр. от продукта. И има ли други по-добри бцаа като съотношение/количество/цена?
За парите си това е едно от най-добрите бца на пазара. Вие колко човека пиете този продукт ?
21.07.14
23:06
Само брат ми ги пие, прай по 2 дози по 20 гр. на ден и свършиха почти. За 10 дни г/д към 400 гр. изпи сега му остават още 100 гр. за 2 дни и това е.....
22.07.14
08:24
Ми сама преценете дали е рентабилно да давате по 50+ лв за 12 дни :) Брат ви всеки ден ли тренира ?
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 22.07.14 11:50.
Продуктът е много добър, но и цената е висока. 6:1:1 съотношение, добавени таурин, цитрулин малат, глутамин АКГ. Заради добавените вещества аз лично бих пил поне по 3-4 дози на ден (около 74кг съм). За по-малка дозировка обикновени БЦАА и/или протеин биха свършили същата работа.
22.07.14
14:06
казано от Графиня фон Дачева на 22.07.14, 08:24:
Ми сама преценете дали е рентабилно да давате по 50+ лв за 12 дни :) Брат ви всеки ден ли тренира ?
Тренира от понеделник до събота “включително” , 3 дни силови и 3 дни кардио има :)
22.07.14
14:07
казано от aleks на 22.07.14, 09:05:
Продуктът е много добър, но и цената е висока. 6:1:1 съотношение, добавени таурин, цитрулин малат, глутамин АКГ. Заради добавените вещества аз лично бих пил поне по 3-4 дози на ден (около 74кг съм). За по-малка дозировка обикновени БЦАА и/или протеин биха свършили същата работа.
Добре, тогава какво би препоръчал? Защото последната доза му е утре, а днес трябва да поръчаме още едно БЦАА , но ако е възможно да изкарва по-повече време с една кутия?
22.07.14
14:09
Кое налага приемането на 40 g BCAA дневно?
22.07.14
14:25
казано от Кольо Пияндето на 22.07.14, 14:09:
Кое налага приемането на 40 g BCAA дневно?
Незнам Коле, момчетата от силата така ни казаха, че най-ефективните дози БЦАА са 40 гр. Също така едно момче, от форума на лично ни написа, че най-ефективната доза е 20 гр. по време на тренировка и 20 гр. преди сън. Малко за брат ми; 188 см. 115 кг. Казаха, че зареди тези килограми трябва да приема повече бцаа
22.07.14
14:29
Ахам, ОК.
Мнението ми е различно... че и преди лягане...
...но нямам желание да влизам в такава дискусия.
22.07.14
14:44
Абсолютно е излишно, но щом ви се дават пари - давайте :)
Незнам Коле, момчетата от силата така ни казаха, че най-ефективните дози БЦАА са 40 гр. Също така едно момче, от форума на лично ни написа,
На Кольо не му се занимава ама на мен да. :D Всеки път като чуя за съвет от тоя измислен сайт и ми се иска да си забия пирон в окото. Честно! “40 грама са най-ефективни бате/како! За всяка възраст пол и килограми. Ако имаш възможност и 40 грама преди лягане за да можеш да пиеш още 40 грама в 5.00 сутринта като слезеш от тавана за малко. Щото продуктовата линия в гаража у Дупница не спира и трябва да се продава!” Що ли се ядосвам и аз...
Мнението беше редактирано от Владо на 22.07.14 15:00.
22.07.14
15:04
Добре, обяснете по-колко грама трябва да пие? Кога трябва да ги пие? Лесно ви е на вас, разбирате от тези неща и ги подминавате с лека ръка. Но не всеки разбира от тези неща, нямаме излишни пари!!!!!!!!! Предложете някакви варианти, винаги когато ще взимаме добавки се съветвам тук в форума, предния път ме посъветвахте да вземем на МЕХ , вземахме , но никой не ни обясни как да ги пием ....
22.07.14
15:18
Продуктът като суплемент не е лош.
Въпросът е, че тази дневна доза ми се вижда неефективно висока. Нормално е един търговец да препоръча двойна - нали така съкращава значително времето, след което пак ще отидете в магазина? Писали сме, коментирали сме, правили сме си експерименти, които могат да се намерят във форума. ОК, ще го синтезирам в едно изречение - едно хубаво количество, работещо достатъчно добре, е около 20 грама (да речем между 15 и 25 грама) дневно. Оправдано е да се приемат около тренировката - малко преди, по време и малко след нея. В други моменти трудно би имало някакъв ефект от прием. По-високи дози не водят до осезаема разлика в ефективността при едно прилично хранене. Това е...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.07.14 15:20.
Да, по двадесет грама преди тренировка. Както си пише на опаковката.
И като съм почнал..вие си купувате продукти и приемате съвети от тези симпатяги точно!? (Долу е копи-пейст от продуктовото описание на сайта. Болда си е мой: )
“MEX BCAA 20K е прецизно съотношение от 6:1:1 BCAA в лесно разтровима форма с моментално усвояване.
Всяка доза ви зарежда с главозамайваящите 10 000мг of BCAAs and 7500мг L-Левцин.Това е най-оргомата доза BCAA на пазара!!”
Мнението беше редактирано от Владо на 22.07.14 15:28.
22.07.14
15:32
Казано просто - да си го пие това БЦАА, но не по 40 грама на ден, а 20гр във времето преди/след и по време на тренировка. Аз пия моето по време на тренировка. В останалото време брат ви яде пълноценна храна, богата на белтъчини (поне така се предполага) и съответно е напълно излишно да хабите 1 опаковка БЦАА за 12 дена, която иначе ще ви стигне за двойно повече
22.07.14
15:48
Благодаря, вече почват да ми се изясняват нещата лека по-лека :)
Значи, да започне да пие само по една доза от 20 гр. по време на тренировка в 600 мл. вода? Сега говорих с магазина на форума, искам да попитам един друг въпрос. Кое е по-добро като БЦАА м/у тези двете. Освен, че едното е с 8 лв. по-скъпо.?
МЕХ 20К или Pure Nutrition BCAA Blast
22.07.14
15:57
В единия случай имаш съотношение 6:1:1 (Мекс), а в другия - 2:1:1 (Pure). Според мен първият продукт е по-добър. Като бонус в Мекса имаш и цитрулин малат, глутамин и таурин - да, общо всичките са 2грама, но кой ти ги дава :Д Да си продължи с Мекс, просто да си пие БЦАА-то по време на трен :)
22.07.14
16:04
Значи МЕК/а е по-добрия вариант? Благодаря ти мила, че писа по-темата както и на другите :** Не съм кака, още съм на 25 години :)
Искам да попитам нещо друго за последно;
Искам да попитам, тъй като брат ми започна да приемам креатин, но не направи зареждаща фаза. Всеки ден ли трябва да се пие? Или когато не тренирам “само в неделя” , може и да не пие? Тъй като той слага по 10 лъжички , от продукта в 200 мл. натурален сок?
Като казвам 10 лъжички, говоря 10 лъжички малко “дадоха ни я от една кутия от ALCAR Acetyl L-carnitine” , нали лъжичката вътре е 0,5 милиграма?
Креатин/а също е на фирма МЕХ
22.07.14
16:20
Няма защо, нали затова сме тук - да си помагаме :) Ако не прави зареждащата фаза, може всеки ден да си пие по 5 грама. Лъжичката от ALCAR-a е 0.5 - тоест 10 лъжички са ти точно 5 грама. Нека да го пие и в почивния ден. Креатинът действа с натрупване.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 22.07.14 16:21.
22.07.14
18:45
казано от Katiq Петковa на 22.07.14, 15:04:
Добре, обяснете по-колко грама трябва да пие? Кога трябва да ги пие? Лесно ви е на вас, разбирате от тези неща и ги подминавате с лека ръка. Но не всеки разбира от тези неща, нямаме излишни пари!
Тогава не е лошо да намерите повече време за четене... защото и в тази тема си говорим за топлата вода, а тя (както всички добре знаем) отдавна е открита.
казано от Katiq Петковa на 22.07.14, 16:04:
Искам да попитам, тъй като брат ми започна да приемам креатин, но не направи зареждаща фаза. Всеки ден ли трябва да се пие? Или когато не тренирам “само в неделя” , може и да не пие? Тъй като той слага по 10 лъжички , от продукта в 200 мл. натурален сок?
Статия
Ако трябва да сме точни - попитала си абсолютно същото във важната тема за креатина. Наистина ли не прочете първото мнение в нея или много държиш някой да отдели време и да напише за 4 729 473-ти път нещо, което е написано “само” 4 729 472 пъти?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.07.14 18:48.
Добре, тогава какво би препоръчал? Защото последната доза му е утре, а днес трябва да поръчаме още едно БЦАА , но ако е възможно да изкарва по-повече време с една кутия?
Да разбирам, че брат ти е начинаещ. Най-кратко казано: нито креатин му трябва, нито БЦАА, нито 3+3/1 тип трениране. По-добре вложените средства да отидат за няколко платени консултации с адекватен човек, който поне да нахвърля една основа за развитие. С драсканици по форуми и кучето щеше да е месар.
Мнението беше редактирано от aleks на 22.07.14 20:36.
22.07.14
20:52
казано от aleks на 22.07.14, 20:35:
Да разбирам, че брат ти е начинаещ. Най-кратко казано: нито креатин му трябва, нито БЦАА, нито 3+3/1 тип трениране. По-добре вложените средства да отидат за няколко платени консултации с адекватен човек, който поне да нахвърля една основа за развитие. С драсканици по форуми и кучето щеше да е месар.
Има известен опит. Не е напълно начинаещ, преди години тренираше също. Треньор в нашия град няма да наемем, тъй като една програма ни иска 200 лв. По-добре да ги дам за нещо друго, от колкото за програма. В нета има един куп безплатни.
22.07.14
20:53
казано от Кольо Пияндето на 22.07.14, 18:45:
казано от Katiq Петковa на 22.07.14, 15:04:
Добре, обяснете по-колко грама трябва да пие? Кога трябва да ги пие? Лесно ви е на вас, разбирате от тези неща и ги подминавате с лека ръка. Но не всеки разбира от тези неща, нямаме излишни пари!
Тогава не е лошо да намерите повече време за четене... защото и в тази тема си говорим за топлата вода, а тя (както всички добре знаем) отдавна е открита.
Статия
Ако трябва да сме точни - попитала си абсолютно същото във важната тема за креатина. Наистина ли не прочете първото мнение в нея или много държиш някой да отдели време и да напише за 4 729 473-ти път нещо, което е написано “само” 4 729 472 пъти?
Но аз съвсем различно нещо питам...... wtf?
“платени консултации с адекватен човек, който поне да нахвърля една основа за развитие.” - това изобщо не е = програма впрочем. :) Особено “безплатна от интернет”. И Алекс е много прав, че ако ще инвестирате пари в себе си, по-добре да е в треньор отколкото в прахчета, които дори не знаете как действат, как се приемат и дали изобщо са ви нужни.
А отговора на “как/кога/защо се пие креатин?” е сигурно най-лесно откриваемата информация въс форума и интернет като цяло. Направо е фрапиращо, че не можете да отделите около минута и половина четене за да се информирате за нещо, което утре ще си сипвате ежедневно в плодовия сок.
22.07.14
23:13
Цялата тема е фрапираща.
Преди да се приема нещо, е хубаво да се почете, в сайта има много и полезна информация.щ
От силабг ако чакате да ви кажат как да пиете продукти, които продават значи трябва да сте доста зле.
И едно предположение. “Авторката” на темата на 99% е “брат й”.
казано от Антон Батбаянов на 22.07.14, 23:13:
Цялата тема е фрапираща.
Преди да се приема нещо, е хубаво да се почете, в сайта има много и полезна информация.щ
От силабг ако чакате да ви кажат как да пиете продукти, които продават значи трябва да сте доста зле.
И едно предположение. “Авторката” на темата на 99% е “брат й”.
Не съм съгласен само с 3-тото изречение. Можеш да твърдиш това само, ако имаш наблюдение в/у целия търговски отдел ;)
23.07.14
07:44
казано от Katiq Петковa на 22.07.14, 20:53:
Но аз съвсем различно нещо питам...... wtf?
И какво точно питаш?
Я дай да видим, че “лекинко” започнах да се изнервям вече:
Всеки ден ли трябва да се пие?
Ясен отговор - във важната тема и в статията. Той важи и за приема в неделя.
Дай ми ЕДНА разумна причина да го повторя в тази тема!
Как трябва да се приема и може ли със сок?
Ясен отговор - във важната тема и в статията.
Дай ми ЕДНА разумна причина да го повторя в тази тема!
Аз виждам тези въпроси и категорично претендирам, че чета и разбирам български език повече от перфектно.
Лъжичката от Alcar не е ясно колко креатин събира, тъй като не знаем дали има разлика в обемното тегло на двете вещества.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.07.14 07:45.
23.07.14
08:21
казано от Кольо Пияндето на 23.07.14, 07:44:
Лъжичката от Alcar не е ясно колко креатин събира, тъй като не знаем дали има разлика в обемното тегло на двете вещества.
Коле, ясно е (blush) Мерила съм я с креатина в нея (и то точно на МЕКС :Д) (blush) (и аз я ползвах с такава цел по едно време:Д
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 23.07.14 08:22.
23.07.14
10:07
Да не спамя излишно темата си;
Антон Батбаянов - Прочетох доста за продукта, но все пак исках да попитам още веднъж. Пазарувам от сила.бг , защото имам ВИП карта, използвам намаление с нея, а и всеки път ми правят подаръци. Не , не пише брат ми, него го е срам да пита за такива неща.
Кольо Пияндето - Питах за лъжичката, тъй като моята кухн. везна не може да измери това количество. Crown CKS-900
23.07.14
10:12
За лъжичката - Графинята е отговорила изчерпателно.
Видимо това не са всички въпроси, обаче.
Местя темата в раздел ‘Често задавани въпроси’, за където е по принцип...
23.07.14
10:30
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.07.14 10:40.
23.07.14
10:32
Видях за което й благодаря/рим :)
Мнението беше редактирано от Katiq Петковa на 23.07.14 10:32.