14.07
ставане 9.30
- вода с джинджифил и лимон
* Ащанга с Кино и Грег
* Не мога да нацеля “златната среда”, където не си насилвам тялото отвъд възможностите му, но пък и полагам достатъчно усилия.. всъщност правя първото и на моменти ми убягва удоволствието.
срам, не срам:
12.00 - конопено мляко, овес, п.сусам, чиа, сушен кокос*, какао, мед*
13.30 - пъпеш
15.50 - червена леща с джинджифил и гхи; (120гр общо сурова)
17.00 - конопено мляко с какао и мед*
19.00 - остатъка от лещата , с.смокиня
22.00 - малко розов домат и краставица с песто*(без сирена), крем от: банан, кокосово мляко*, сух кокос*, кокосова захар, джинджифил
- след всяко ядене дъвках един суров бар (100гр!!) и ходих до шкафа за стафиди или печено (не от мен) кашу - поне 50гр със сигурност изядох
Абсолютно се подиграх с тялото си... при това цял ден си бях вкъщи |-) не мога да различа къде ядох от глад и къде от лакомия. Но ми се ядеше много и постоянно и най-вече (само) сладко. Излишно е да казвам, че стомахът ми не беше очарован накрая...
Липсват ми малко мотивация и вдъхновение напоследък... надявам се да си ги върна по-скоро и да спра да върша подобни, а и други глупости.
Мнението беше редактирано от maggie на 15.07.14 23:19.
15.07
ставане 10.00
* вода с джинджифил ♥ и 2 сушени кайсии+6 кашута
– Ащанга 1 - 70 минути
* Този път сама (с малко консултации). Следвах си естествения ритъм на тялото и ми беше доста по-приятно.
* Естествено забравих Ardha Baddha Padmottanasana и разместих 1-2 други пози без да искам.
* Реших да се снимам (отпред, не в профил) при стойките на ръце. Оказа се, че тялото ми изписва дъга... Въпреки че се усещам права, въсщност не съм и това май е заради сколиозата. Тазът ми е изместен леко вдясно и наклонен наляво, а краката ми го следват и съм като скоба...
13.30 - тахан с мед*, какао*, сушен кокос*, маково семе*
15.00 - 2 сушени кайсии, йоги чай Licorice
16.30 - тахан с мед*, какао* и мака*
19.30 - 2 праскови
22.00 - боб мунг* с червена леща, джинджифил и куркума; малко крем от: цял кокосов орех, сушени кайсии, какаови зърна*, мака*, канела;
* добавки: магнезий, 2х коксамин, 1/4чл МСМ
тренировка 17.30 :
*загрявка стави
клек 12,12@20 7,5@30
тяга с къс лост 12@10 10,10@14 12@20
лег преса 12@20 10,8,8@30
напади с дъмбели 20,20,16@12
*стречинг, наклони на стена, лебеди, кобри, мостове, тазоотварящи
- Пропуснах бедрено сгъване и разгъване заради напрежение в коленете.
Ядох малко днес и даже се наядох! Ама то след вчерашните прасешки истории как няма |-) И все пак тази нощ сънувах коли покрити с торти (cake)
Не знам защо продължавам да си гъна гръбнака за щяло и нещяло, като само болки получавам накрая. Не знам дали от йогата, или от комбинацията й с моята сколиоза, но ме болят прешлените на кръста като ги натискам отстрани. Отделно от това ме болят ставите на раменете и тазобедрените най-вече. Купих си МСМ днес, но не знам дали е решение. Ако някой има съвет, с радост ще прочета (wasntme)
Ох колко дълго стана.. :)
казано от magi shagi на 15.07.14, 23:49:
Не знам защо продължавам да си гъна гръбнака за щяло и нещяло, като само болки получавам накрая. Не знам дали от йогата, или от комбинацията й с моята сколиоза, но ме болят прешлените на кръста като ги натискам отстрани. Отделно от това ме болят ставите на раменете и тазобедрените най-вече.
От йога не би трябвало да те боли нищо, освен евентуално мускулна треска. Всички други болки произлизат от начина по който се практикува йога, а не от самата практика, чиято цел е да премахне дисбалансите и съответно - болките. Щом имаш сколиоза, Първа серия (изпълнена правилно) е силно препоръчителна.
Не съм сигурна че имаш правилна идея как да стоиш на ръце.
Ако изпълняваш нещата грешно, МСМ няма да те спаси от сегашни и бъдещи болки.
Мнението беше редактирано от Margi на 16.07.14 09:03.
Значи нещо правя грешно, да.
Преди след тренировка се разтягах 20-30 минути и също ме болеше гръбнака (имах наклони назад/напред, мостове) и тазобедрените стави също, ако правех опити за шпагати (не съм се насилвала особено)
Стойките на ръце най-вероятно допринасят за болката, ако ги изпълнявам грешно, а то е почти сигурно макар че се старая много.
Може ли, ако не е проблем, да погледнеш снимките и да ми кажеш къде бъркам? :) Първата е по-стара - на нея се вижда, че съм по-извита. После разгледах в гугъл и реших, че може би не е правилно, затова вече се стремя да съм възможно най-изправена, но май пак бъркам някъде...
Има ли вариант просто да са ми “слаби” ставите и при натоварване като разтягане да ме заболяват? Всъщност аз затова си взех МСМ, с идеята да ми ги заздрави.
Мнението беше редактирано от maggie на 16.07.14 17:20.
Първите две стойки на глава са кривички, корема, раменния пояс, видимо изпускат. Последната изглежда доста добре. При стойките на ръце е малко по-различно все пак и не мога да гадая къде е проблема там.
Възможно е мускулите да са ти слаби и затова да те боли. Възможно е стойките на ръце да ги товарят повече. Така ми е трудно да предположа каква може да е причината за болки, евентуално свързани с движението. :)
Ох аз съм се объркала и стойката на глава съм я наричала и стойка на ръце... (blush) извинявам се! Стойки на ръце още не мога да правя, та това горе ми е единственото надолу-с-главата положение.
Мерси за насоката, ще се старая значи като последната да ги правя :)
Иначе може би ще трябва отида на лекар, макар че не знам какво толкова може да ме посъветва.. най-много да каже “като те боли, спри с йогата”. Ще отида и ще разбера де :)
ставане 10.30
* вода с джинджифил и 1/3 чл МСМ; 9 кашута
- Ащанга 1 - 90 минути
* Постоянно ми причерняваше..
14.00 - 1/2 домат и краставица; тахан с мед*, какао*, макови семена* и с.кокос*
- шепа опечен (прегорял (blush)) нахут*
17.30 - 1/2 домат и краставица, нахут*, 2-3л от вчерашното кокосово кремче
- 1 суров бонбон с коноп*
21.00 - боб мунг* от вчерашния, розов домат, хумус* ♥, 1 суров бонбон с коноп*, малко ладу*
*преди сън: магнезий
коксамин
мелатонин
вода с 1/3 чл МСМ и лимон
Продължавам да си мечтая за по-позитивни и вдъхновени дни... но пък докато не положа някакви усилия, нещата ще са си все същите.. Поне скоро започвам нещо ново и ще бъде интересно и полезно (F)
Мнението беше редактирано от maggie на 16.07.14 23:57.
17.07.14
01:34
Маги, тези звездички какво обозначават? :)
казано от cantimagineit на 17.07.14, 01:34:
Маги, тези звездички какво обозначават? :)
взима магнезий и ляга да спи след дадената храна :D
Доста спане ще ми се събере, ако след всяка звездичка си лягах (wasntme)
Иначе ги слагам след биохрани или домашни съответно. :)
Мнението беше редактирано от maggie на 17.07.14 09:33.
17.07
ставане 8.00
* вода с лимон + МСМ; мъничко печен нахут
- Ащанга - 100 минути и пак с доста причерняване
12.20 - тахан с мед, какао*, мака*, макови семена*
16.00 - пъпеш
17.00 - 4-5 лъжички хумус*, 2 сусамово-кокосови бонбона*
20-21.00 - хумус*, белен розов домат; 30-тина гр кашкавал, 1 сусамово-кокосов бонбон*, 2-3 лъжички кокосово-кайсиев крем*, 2 малки парченца ладу*; по-късно 1 ▲ диня
- преди сън 5 поздрава А
*добавки: 2/3чл МСМ
2х коксамин
магнезий
мелатонин
тренировка към 14.30
3 кръга 30:10 :
crunches + front plank
V-ups + burpee
leg lifts + commandos
abs bike + elevated side knee tucks
ОБЩО: 15-16 мин.
4 кръга:
10 burpee
10 elevated side knee tucks (на крак)
20 mountain climbers (на крак)
10 kick squat
10 elevated side knee tucks
10 toe touches
10 elevated side knee tucks
10 crunches
ОБЩО: 21 мин.
Голям глад вечерта.. малко прекалих май и пуфках дълго след това:)
Много ме дразни тоталната липса на креативност у някакви хора.. и гледат постоянно какво правиш, и повтарят като машинки. Всъщност нямам нищо против да вдъхновя някого да опита нещо! Но е малко крийпи, когато всяко второ нещо се повтаря и ме дразни моментът, когато започнат да се замозабравят и да претендират, че са много интересни и идейни, когато всъщност... не са. Грозно е. Ще ми се да не обръщах внимание на такива глупави и безумни неща - нито ще ме научат нещо, нито нищо. Пък и нали всеки може да прави каквото си поиска - то си е за него накрая :)
Мнението беше редактирано от maggie на 18.07.14 11:32.
А от какво ти причернява?
100 минути са ужасно много, особено ако правиш начинаещ вариант, където доста пози са пропуснати.
Май от липсата на закуска. От малка съм свикнала с нея и ако не ям, ми е доста безсилно и дори треперя понякога..
Напоследък се опитвам да я изпускам, защото йога на пълен стомах май не е много приятно. И се залъгвам с по 4-5 ядки, но след слънчевите поздрави на всяко изправяне ми се замайва главата. А и кръвното ми е малко по-ниско по принцип, но не съм сигурна, че двете имат общо.
Иначе правя начинаещия вариант с липсващи пози, да. Като ви гледам със Съни как за час и нещо правите всичко, ми се струва доста недостижимо и невъзможно... Проблемът може би е, че често задържам повече от 5 дихателни цикъла, защото забравям да дишам дълбоко и решавам, че трябва да поостана още малко, за да има смисъл от цялото нещо...
Да, може да има нещо общо с кръвното ти, но ми се е случвало да срещам доста хора, които в първите месеци на практика се оплакват от същото. За сега не мога със сигурност да си обясня причината. Предполагам, че е отчасти поради това, че не са свикнали с толкова честа промяна в гравитационните сили и обърнатото положение на тялото...но, както казах, само предположения.
Йога по принцип се прави на гладно, така че липсата на закуска не го виждам като проблем.
Малко смешно звучи като съвет, ама понякога, като ми причернее, бучка кафява захар върши много добра работа. :D
казано от Маргарита Манева на 18.07.14, 12:31:
Предполагам, че е отчасти поради това, че не са свикнали с толкова честа промяна в гравитационните сили и обърнатото положение на тялото...но, както казах, само предположения.
Звучи логично, да.
Иначе ще продължа с 5-те ядки преди йогата, пък в един момент и тях ще махна. То причерняването сигурно донякъде е и на психическа основа, защото като знам, че не съм яла и ме чака +1 час активност, ме обзема някаква лека паника.
Дани, сигурно и мен ще ме оправи малко мед, но по-скоро искам да се науча без никаква закуска. Едно нещо по-малко, от което да завися хаха :)
ставане 8.30 - въртях се, въртях се, въртяяяях се 3-4 часа, докато заспя.. А луната най-нахално ми осветяваше точно леглото. Дано тази вечер мелатонина ме избави от безсъниците.
*вода с лимон + МСМ; 5-6 кашута
- Ащанга 80 минути
*Не може да има по-разсеян човек от мен... не само по време на йогата, а винаги. Та голяяяяямо мислене накрая, докато лежах в Шавасана и просто се отказах - всяка тема за размисъл я минах поне по 2 пъти...
12.00 - розов домат, 30гр кашкавал
13.20 - пъпеш, диня
15.00 - розов домат, 2л хумус; кокосов крем* с 1чл мед
21-22.30 - сьомга и киноа; 2 лъжички конопено семе, 1 лъжичка смес за сурови барове; 1 кокосово-сусамов бонбон* и 2 лъжички сусамово мляко с разни неща*, 1 морков!
- и цял ден хрупах 20-тина кашута
*добавки:
2/3чл МСМ
2х коксамин
магнезий
мелатонин
Тренировка няма, защото не намерих време, но пък вървях доста. Не че е същото де :)
И не ми се получи смяната на закуската, утре си връщам мазничикя вкусен тахан ♥
Мнението беше редактирано от maggie на 19.07.14 00:42.
ставане 10.30
* йога 20-30 минути
- поздрав А - 5 пъти
- поздрав Б - 3 пъти
- тазоотварящи
- обърнати пози
* вода с лимон и МСМ
12.00 - 2-3л. тахан с мед, какао*, макови семена* и конопени*; 50гр суров бар с конопено семе*
16.30 - 1/3 пъпеш и 2 ▲ диня
18.30 - 2 лентички сьомга с 2л. черна и бяла киноа и соев сос*; малко салата: цвекло, морков, орехи, зехтин, мед, чесън;
21.30 - 1/2 белен розов домат с 2л. черна и бяла киноа и лимон; малко салата от цвекло; малко кокосов крем*; 2-3 квадратчета ладу*, към 30-50гр кашкавал;
Тренировка няма, вода не съм пила.. ям сладко...
Едно такова безразлично и вяло ми е напоследък. Хем ми е гузно за горните три неща, хем ми е все тая дали ги правя или не. Ще трябва да се взема в ръце скоро:)
Иначе 4 часа след закуската не бях особено гладна дори ! Отсега нататък само мазнинки сутрин:) Всъщност и на вечеря не бях много гладна, беше по-скоро емоционално ядене.. и тоя кашкавал беше напук някак, абе глупави работи върша.
Ох, не са ми присъщи толкова негативности :) слагам нещо позитивно - случайно попаднах и много ми заприлича на мен (giggle)
Мнението беше редактирано от maggie на 19.07.14 22:29.
19.07.14
22:49
Виж храната те харесва и ти се усмихва! Просто и се отдай!
Послушах те! и стана грозно.. :Д
Направо тук ще опиша днес. прасешки истории vol.2
Станах в 9.30 освирепяла от глад (понеже вчера не си похапнах нали (giggle) ) и директно се насочих към хладилника, т.е. изпуснах йогата. Изпих си водата с лимон и МСМ, после хапнах 3 лъжици тахан с мед, какао*, пчелен прашец и конопено семе*.
След 2 часа се донаядох с кашкавал и парче ладу* и излязох на разходка.
Обиколих Витошка и околностите 20 пъти, докато открия Vegan kitschn - много исках сандвич да ям! Ама хубав нали... е, не работеше! пф!
Та отидохме до любимото Слънце и Луна ♥, където ядох 1 пълнозърнесто като питка* със сирене и половин парче торта* с нектарини и орехи.
После към вкъщи. По време на цялата разходка изпих 500мл кокосова вода*, всъщност пишеше сок, но каквото и да е имаше вкус на купен сок от ябълка, какъвто хич, ама хич не се кефя да пия !
Вкъщи ядох череши и половин пъпеш, 1/2 бисквита* с джинджифил, 1чл ф.масло* Хармоника, палачинка с много сирене (от на мама - с бяло брашно, мляко и както си му е реда), белен розов домат, праскова и не помня какво друго.
Към 12 посреднощ пак ходих да си общувам с хладилника и ядох праскова, 1 фурма и кашкавал.
След около 30 минути отидох да нахраня кучо и си тръгнах с 3 палачинки - със сирене и с мед+заквасена сметана.
..не се гордея... но пък беше супер вкусен ден и сега ще спя като бебе :Д
Мнението беше редактирано от maggie на 21.07.14 01:45.
21.07
събуждане 10.30
*вода с лимон и МСМ; 6 кашута и чл ф.масло*
- Ащанга 60 минути
* ограничих дихателните цикли в позите до 5 и резултатът е 40 минути по-малко (wasntme)
* малко са ми досадни тези 10 слънчеви поздрава в началото... не че бързам за някъде, просто ми е скучно да повтарям 2 неща толкова много пъти
* май ще трябва да си упражнявам моста и стойката на глава отделно, защото докато дойде верме за тях ръцете ми вече са уморени
13.30 - розов домат с маслиново-магданозена паста; 3-4л. тахан с мед, маково семе, конопено*, мака* и пчелен прашец
- изстуден йоги чай* зелен с гуарана + мед
18.40 - оризовка*, 2 праскови, 4-5 кашута
21.00 - хумус с цвекло (варено и пасирано вътре), киноа, маслиново-магданозена паста, 2 хапки хляб* СЛ с маково семе; 50гр суров кокосово-конопен бар*, квадратче ладу*
*вода с лимон и МСМ
коксамин
магнезий
2х мелатонин
тренировка 17.00
* загрявка стави
dumbell bench press 12@5, 3x10@6
seated high row 12@10, 3x10@30
seated cable row 10@15, 7@20, 2x10@15
over head shoulder press 4x10@5
triceps press down 10@25,15,20,25 6@30
повд. на прави крака от наклонена лежанка 4x10
хиперекстензии с диск 12@5,10,10 (и май още 1 серия с 5)
планк 4х до отказ
повдигане на прави крака от вис 4х12
* стречинг 10-15 минути
Трябва да се понауча да ставам по-рано, че изобщо не ми стига времето за всички неща, които искам да свърша. Ама... спи ли ми се, не съм в състояние на чуя никой или нищо, което се опитва да ме събуди.
казано от magi shagi на 22.07.14, 14:23:
* малко са ми досадни тези 10 слънчеви поздрава в началото... не че бързам за някъде, просто ми е скучно да повтарям 2 неща толкова много пъти
* май ще трябва да си упражнявам моста и стойката на глава отделно, защото докато дойде верме за тях ръцете ми вече са уморени[/color]
Не са 10, а 8 поздравите.
Можеш да си ги упражняваш И отделно, но не ги отстранявай от практиката. В Ащанга не случайно всичко е подредено по специфичен начин. Ако серията се раздроби и винясите се пропускат, и ефектите и ползите съответно намаляват.
Поздрав Б само 3 пъти ли се прави? Или и двата са по 4?
Няма да изключвам нищо, то и без друго в този начинаещ вариант на серията предостатъчно неща липсват. Ще ги упражнявам когато се сетя, че съм доста кривичка още. :)
22.07
събуждане 8.00
- ако бях станала по-рано щеше да има време и за йога, но това остава в сферата на фантастиката
8.30 - 2л с.тахан с мед, мака*, мак, конопено семе*; 1л лешников тахан с неща*
13.40 - 1/2 мини пъпеш
15.00 - 2чл маслинова паста, хапки суров бар*
17.30 - хапки: суров бар* и хляб* с маслинова паста, р.домат, пъпеш
- йоги чай* зелен с гуарана+мед
21-22.00 - 3 нахутени веджи патис (кюфтенца), сос лимон с хранителна мая*; 1/2 белен розов домат, 1 и половина домашна рожкова бисквита с орехи (без животински неща); 3 оризовки* с 1чл сладко без захар*
- през деня 9-10 бадема
*МСМ 3/4 чл
магнезий
мелатонин (dull)
тренировка 15.30
-загрявка стави
клек 12@20 2x8@30 6@30 12@20
тяга 12@10 3x12@20 12@24 9@24 (в случай, че късия лост е 10кг)
лег преса 12@20 3x10@30
ходещи напади с дъмбели по 5кг 4х20 (10 на крак)
почти без почивки:
*повдигане на прави крака от лег 4х12 накрая с 2 прекъсвания
*коремни на римско столче 4х12
повдигане на прави крака от вис 4х12
-стречинг, 10-тина стойки на глава, лебеди и други
Ходих до Ортопедията в Горна баня. И дълбоко съжалявам, че си изгубих половината ден.
Погледна ме някакъв лекар набързо и каза, че нищо ми нямало. Призна, че има дисбаланс, но причината била, че всяко тяло си има стойка и моята е такава (с извит гръбнак?!).
Посъветва ме да нося обувки с леко повдигната пета (което правя отдавна), да седя правилно на стол и да тренирам. Ама все неща дето не знаех значи! А, и да ходя на минерални бани (wait)
Опитах да му обясня, че ме болят ставите и гръбнака също - с времето щяло да мине. И да избягвам упражнения, които ме разтягат, щом ме боли?
Питах го дали да си взема глюкозамин за ставите - нямало нужда от такива сериозни добавки при такъв млад човек.
Накрая се надразни колко упорито се опитвам да разбера какво ми е и ме изпрати с думите: “Най-мразя някой млад човек да ми дойде и да пита какво му е! Като сте млади и здрави какво да ви кажа? Мен като ме заболи нещо веднага ли тичам да занимавам лекаря?!”
И така, здрава съм, ще си ходя крива!
Все повече се разочаровам от тия болници и доктори. Личният ми лекар примерно, който е много свестен иначе, веднъж му споменах, че се стремя да не ям вредни неща, а той леко заобиколно ми каза да си ям всичко, защото нямало как да знам кое е вредно и кое не. Джийзъс..
Мнението беше редактирано от maggie на 23.07.14 12:25.
казано от magi shagi на 23.07.14, 12:24:
Ходих до Ортопедията в Горна баня. И дълбоко съжалявам, че си изгубих половината ден.
Погледна ме някакъв лекар набързо и каза, че нищо ми нямало. Призна, че има дисбаланс, но причината била, че всяко тяло си има стойка и моята е такава (с извит гръбнак?!).
Посъветва ме да нося обувки с леко повдигната пета (което правя отдавна), да седя правилно на стол и да тренирам. Ама все неща дето не знаех значи! А, и да ходя на минерални бани (wait)
Опитах да му обясня, че ме болят ставите и гръбнака също - с времето щяло да мине. И да избягвам упражнения, които ме разтягат, щом ме боли?
Питах го дали да си взема глюкозамин за ставите - нямало нужда от такива сериозни добавки при такъв млад човек.
Накрая се надразни колко упорито се опитвам да разбера какво ми е и ме изпрати с думите: “Най-мразя някой млад човек да ми дойде и да пита какво му е! Като сте млади и здрави какво да ви кажа? Мен като ме заболи нещо веднага ли тичам да занимавам лекаря?!”И така, здрава съм, ще си ходя крива!
Все повече се разочаровам от тия болници и доктори. Личният ми лекар примерно, който е много свестен иначе, веднъж му споменах, че се стремя да не ям вредни неща, а той леко заобиколно ми каза да си ям всичко, защото нямало как да знам кое е вредно и кое не. Джийзъс..
А защо изобщо си губиш времето да ходиш на ортопед за изкривяване? Отчасти е прав, че се опитваш под вола да търсиш теле, като си внушаваш несъществуващи проблеми.
Първа серия на Ащанга, с която си се захванала, има за цел именно да изправи дисбалансите в гръбнака и в тялото като цяло. Това, естествено не става с два - три месеца практика. На мен всички терапевти, при които съм ходила (а те съвсем не са малко), са ми казвали че имам сколиоза, но не ми личи и не ме притеснява по единствената причина че се занимавам с йога и не съм спирала да тренирам от малка. На “конвенционални специалисти” не съм си и помисляла да ходя по случая.
Ами дори този лекар потвърди, че имам изкривяване. Не е голямо, но не е и такова, че да е необходимо много взиране да се види.
Отидох, защото реших, че е правилно да се погрижа, а не да чакам да ме заболи и чак тогава да се сетя. Нагледала съм се на такива случаи около себе си.
Подозирах, че няма да ми кажат кой знае какво, но отидох “за всеки случай”. Не исках наивно да си мисля, че всичко знам и всичко мога да оправя сама и някой ден да съжалявам, евентуално.
Другата причина да отида обаче, е проблемът със ставите, който много ме измъчва. Просто не ми се струва нормално раменете ми постоянно да пукат и болят или таза също, да правя коремни преси легнала само на лявата част от гърба си и тн, няма да изпадам в подробности. И това не са неща от вчера примерно, а от няколко години. :(
Надявам се Ащанга да ми помогне на гръбнака, макар това да не е единствената причина да се захванах с нея. Въоръжила съм се с търпение все пак, просто исках да знам, че няма нещо друго съществено, което да изпускам.
За пукането на ставите - ако е свързано с болка и те притеснява, аз бих направила няколко неща:
1. Засилване на мускулатурата
2. Приема на повече течности
3. Крилово/рибено масло
Мнението беше редактирано от Margi на 23.07.14 15:28.
събуждане 10.00
*вода с лимон и МСМ; 4-5 парченца орех и чл сладко*
- Ащанга 50 минути
*поздрав А - х5
поздрав Б - х3
*Както се предполагаше, се събудих страшно скована. Мускулите по краката ми бяха изпънати като струни. И не беше особено приятно.
Таханът беше свършил! И всичко тръгна наопаки..
13.00 - оризовка*, 8 череши; прасковен кашу крем с неща*
15.00 - 2 оризовки* с маслинова паста и домат; 2 сушени смокини
- 2 йоги чая* зелен с гуарана + кокосова захар
21.00 - салата домат, нахут, киноа + сос от конопено семе, магданоз и хранителна мая*; 1 и 1/2 веджи пати с нахут; 2 лъжички кашу крем*; 3 бисквити като вчерашните, но с брашно от спелта* вместо нахутено и какао вместо рожков
11.40 - още половин бисквита
- и през деня още няколко череши
*добавки:
2/3чл МСМ
мелатонин (вече даже не ми действа особено..)
Пак не мога да заспивам. В момента, в който си легна, всички мисли ми нахлуват в главата и не ме оставят. Голямо мислене! До към 2-3…
Мечтая си за деня, в който ще стана поне мъничко непукист и няма да се впечатлявам толкова от нервните изблици на някакви рендъм хора в парка. :)
Мнението беше редактирано от maggie на 24.07.14 13:29.
казано от magi shagi на 24.07.14, 11:40:
Пак не мога да заспивам. В момента, в който си легна, всички мисли ми нахлуват в главата и не ме оставят. Голямо мислене! До към 2-3…
Мечтая си за деня, в който ще стана поне мъничко непукист и няма да се впечатлявам толкова от нервните изблици на някакви рендъм хора в парка. :)
Мелатонинче, някаква добавка за настроение, ако мога така да се изразя (5-htp, SAMe) и целенасочени опити да не ти пука. Няма да се получи веднага, нито пък лесно, но не бива да спираш да опитваш.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.07.14 19:26.
казано от Boby_ на 24.07.14, 19:26:
казано от magi shagi на 24.07.14, 11:40:
Мечтая си за деня, в който ще стана поне мъничко непукист и няма да се впечатлявам толкова от нервните изблици на някакви рендъм хора в парка. :)Мелатонинче, някаква добавка за настроение, ако мога така да се изразя (5-htp, SAMe) и целенасочени опити да не ти пука. Няма да се получи веднага, нито пък лесно, но не бива да спираш да опитваш.
...или: тинктура от мента+глог+валериан, или чай от лавандула
Тези добавки 5-htp и SAMe ги погледнах сега и ми се сториха доста.. сериозни. По-скоро второто, но може и да бъркам де. Но ми се ще да не прибягвам до такива крайни решения още. Мелатонина нещо спря да ми влияе вече.
Марги, ти лавандула откъде си взимаш? Аз отдавна търся по бабите на пазара, но никога не ми се е случвало да имат.
Има един дядо на Женския, от който съм си взимала лавандула. Пиеш 1 чай и си чао :D
Има я в билковите аптеки, но качеството и не е много добро. Ако я намериш на някой пазар - по-добре. Аз последно си я набрах от едно лавандулово поле. :D
казано от Boby_ на 24.07.14, 19:26:
и целенасочени опити да не ти пука. Няма да се получи веднага, нито пък лесно, но не бива да спираш да опитваш.
мойта стратегия :D
scientists have proven that the average human being gives 60% too much of a fuck about most daily activities (wait)
Мнението беше редактирано от Pavel D на 25.07.14 09:15.
24.07
събуждане 9.40
*вода с лимон и МСМ; чл маслинова паста
- Ащанга - 50 минути
*Някой далечен ден ще мога като седна в Пашимотанасана да не образувам прав ъгъл (F)
12.00 - 2 оризовки* с маслинова паста и домат; 1 1/2 бисквита от вчерашните
- йоги чай* зелен с гуарана+мед
14.40 - пъпеш зелен/оражев, праскова, сушена смокиня
17.30 - 1/2 розов домат, конопен сос* и киноа
19.30 - шейк: какаови зърна*, чиа*, конопено брашно*, пчелен прашец, спирулина*, мака*, какао*, канела, мед**
22.00 - 3 яйца с гхи, куркума и риган; 1/2 сурово цвекло с мед, зехтин и 10 печени бадема; малко стафиди, какаово зърно и 1 ужасно мекичка и вкусна фурма ном
- мелатонин
01.00 - 4 печени бадема и 2 какаови зърна
- през деня изядох на малки търпеливи хапки 1 бисквита или малко повече. ама свършиха!
**беше вкусно, но така и не успях да се абстрахирам от плътния зеленикаво-черен цвят. малко се чувствах все едно пия отвара от Хари Потър :Д
тренировка 16.00
по 3 СС от всяко без почивки:
А1: 8х гребане на хор. скрипец @20
А2: 8х пуш-пул на страна @10
В1: 8х придърпване на в.скрипец с прави ръце @10
В2: 12х повдигане на краката в шпиц максимално високо на стенд
С1: 3/5/7 уиндмил @4
С2: 8х на страна като ренегатско гребане само с 1 дъмбел, който оставях посредата @6
...
9-7-5-3-1-3-...9 *без почивка
бърпи
лицеви от колене
коремни на р.столче
Тренировката (без кръговете), си я “откраднах” от дневника на Марги. Промених 1-2 неща според наличностите в залата и това какво мога.
На пуш-пула в началото забравих да направя и на другата страна, а после направих на една страна 2 пъти.. (dull) тоест нищо не направих :Д но добавих 1 допълнителна СС за компенсация. Уж гледах в интернет как се прави... но бях супер тромава и много не можех да си координирам движенията, и да си синхронизирам ръцете.
Определено повече ми допада такъв тип тренировка, в който не ми минава половината време в чакане м-у сериите и обикаляне. Продължавам да ровя чуждите дневници и да крада идеи за тренировки (giggle)
Мнението беше редактирано от maggie на 25.07.14 11:25.
25.07
събуждане 9.00
*1/2 фурма
- Ащанга 45 минути
*Малко ми беше сънено и разсеяно, та забравих Purvattanasana и Uttana Padasana.
10.30 - 2сл. лешников тахан с мед*, какао, мака* и конопени семена
до 01.00 - веджи пати с нахут; печени ядки, към 15 фурми, какаови зърна, 2 шоколадови сардини, сушени смокини, стафиди, домат+сирене, кафяв басмати ориз* с конопен сос, домашен бананово-лешников сладолед, още лешников тахан с неща* иии не помня какво друго. А да - начос.. . . с 50 милиона химии вътре.
Грубо към 3000ккал. Поне да бяха от неща, които наистина ми се ядат...
Цял ден ми беше адски напрегнато и нервно, в резултат на което през 4 минути бях пред хладилника. Проблемът не е с глад/лакомия, а просто трябваше да се утешавам и разсейвам с нещо... После се ядосах на себе си и взех напук да ям, абе шашава работа :) Трябва да си измисля друга “утеха”, че всеки трети пост ми е такъв напоследък.
Бях планирала бягане+тренировка на стадиона, но като не спрях да ям малко трудно.
Мнението беше редактирано от maggie на 26.07.14 21:14.
26.07
събуждане 10.00
- Ащанга
*Време не погледнах, но бях бързичка май - към 40-45 минути. Мина приятно, пак съм у приятеля ми и стаята за йога е много светла и просторна (sun)
*Този път успях в Urdhva Padmasana да си наместя краката като в лотус (не знам как да обясня^^). И след Halasana последните пъти не ме боли гърба, което е радващо:)
12.30 - малко оранжев пъпеш
остатъка от деня - 2-3 сушени смокини, 15-20 кашута; морков и половин кисела ябълка настъргани с по 1чл: канела*, сушен кокос*, мед*; купичка оранжев пъпеш и диня;
21.30 - зеленчукова супичка с гхи и натрошени пълнозърнести спагети (малко, вместо фиде)
Днешният ден е като наказание за вчера. При мен нещата така работят и имам нужда да се “сплаша”, защото много съм се разпуснала и си се дразня.
В крайна сметка поне нарисувах няколко неща вчера, което ми е най-важно:)