Too Little, Too Late

Прескочи до:

23.07.14
14:35

казано от Дългия на 22.07.14, 23:30:

Това им е хубавото на калорийните калкулатори, че явно демонстрират какъв подводен камък е алкохола. (Така погледнато..може и да не им е хубавото всъщност.. (dull) ) Защото реално не ми се струва, че си изял някакви твърде сериозни количества храна.

Все пак има полза от смятането на калории - ограничавам се и си правя сметката да не излизам много над неутралния баланс. Като съм жулнал пет бири, вече съм на повече от една трета от дневния калориен прием за нулев баланс и съответно първо ограничавам все пак алкохола до разумни количества и внимавам с храната, за да компенсирам поне донякъде.

казано от Дългия на 22.07.14, 23:30:

А, като каза голямата щерка и гаджето и, не знам защо си представих как си седиш до момчето и небрежно му показваш клипчета: ”Е тука вдигам едни 160 от лежанка, а тука подмятам 25 кг диск с ръка...да точно с тази която ти е зад врата в момента...” :D

Моля ти се, и без друго трудно си общувам с хлапето - едва му изкопчвам по някоя дума от устата, а ако направя нещо такова, ще млъкне завинаги. Нямам нужда от това. :)

23.07.14
22:19

23.07.2014 г.

Тренировка 51 - Бутащи (обемна)

Загрявка:
“Арнолд” преси от стоеж с дъмбели - 10х10, 10х12 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 8х20, 8х60 кг.
Лег-преса - 8х90, 8х90 кг.

Адаптация:
“Арнолд” преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.
Лег-преса - 8х130 кг.

Работни серии:
1.1. “Арнолд” преси с дъмбели от стоеж - 5х32, 4х32 кг.
1.2. Лег-преса - 8х150, 8х150, 8х150, 8х150 кг.
2.1. Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 6х120, 5х120 кг.
2.2. Бедрени екстензии на машина - 8, 8, 8 с всички плочки.
3.1. Повдигане на прав лост от наклонен лег - 4х120, 4х115 кг.
3.2. Бедрени сгъвания на машина - 8, 8, 8 с всички плочки.
4.1. Кофички с доп. тежест (на широка  успоредка) - 8х40, 6х40 кг.
4.2. Раменни преси с дъмбели от седеж (успореден хват) - 7х32, 6х32 кг.
5. Трицепсови разгъвания на портален скрипец с въженце - 6 х всички плочки.

Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.

Обобщение за тренировката:
И днес тренировка в заличката в Царево. Като влязохме, от влагата огледалата бяха замъглени точно като в турска баня. После като пуснахме климатика, положението се подобри леко. 
Иначе като тренировка горе-долу прилично. Заместих някои упражения с други, но като цяло докарах нещата до първоначалната идея.

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 3 грама L-arginine на Bulkpowders, 4 капсули AminoComplete на Now.
3. След тренировка - ~60 грама Matrix на Syntrax, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
4. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 3 капсули ZMA на PrimaForce.

Обобщение за деня:
Сутринта ходихме на плаж на Оазис... Голяма грешка! Плажната ивица е широка, с фин жълт пясък, водата сравнително чиста, но хубавото свършва дотук. Почти целият плаж е зает от стерилни на вид чадъри, подредени като столове в киносалон шезлонги с има-няма 30 см разтояние между редовете, огромни шатри с канапета и четиризвездни “капанчета” към комплекса. Свободната зона е с ширина не повече от 20 метра и е забита до скалите. На теория площта й би трябвало да е поне 50% от цялата плажна ивица, но на практика се получават не повече от 5% от ширината, без реално концесионерът да нарушава буквата на закона. Номерът е в “свободното” пространство пред платените чадъри и зад тях, където е забранено свободното плажуване, но на хартия се води незаето пространство. Толкова ми беше дискомфортно и неприятно, че дори не си направих труда да попитам за цената на чадърите. Забихме се на оставената мизерна площ и се чувствахме като пълни голтаци, въпреки че спокойно мога да си позволя и престоя в хотела, и скапаните им чадъри.
На всичко отгоре навсякъде наоколо (разбирай Лозенец, Оазис, а отчасти и в Царево) се чува само и единствено руска реч. Аз от дете съм голям почитател на руския език, култура и изкуство, но в момента ми се повдига от нискокултурни, необразовани, заможни руснаци и тлъстите им тьотки.
От утре сме си пак на Арапя и не мърдаме от там.

Отделно от тренировката добавям и към 600-700 метра плуване като физическа активност, макар че излезе вълна и ми беше малко дискомфортно.

Храна:
Към 3300 ккал с много бири... Самата храна не е интересна. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.07.14 11:05.

24.07.14
18:54

24.07.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Към 20 - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
3. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на PrimaForce.

Обобщение за деня:
Днес уж бързахме сутринта за урок по сърф на малката щерка, то пък взе, че заваля и урокът отпадна. Вместо на сърф, се оказахме на кафе, а по-късно - на бира и винце на едно от заведенията на Арапя. Този път решихме да пробваме другото местенце на малкия плаж - “Залива”. Отново страхотна кухня на приемливи цени, само малко по-мудно обслужване - сервитьорчетата явно бяха снощни, а кухнята - твърде малка за размера на заведението и броя маси. Но храната наистина беше прясна и вкусна, а аз отново се натъпках.
По-късно дъждът спря, слънцето изгря, а мен ме загриза съвестта. Бухнах се в морето на три бири, пилешка супа, порция пиле със зеле и половин свински сач и плувах към километър и то с доста прилично темпо - отиване и връщане от малкия плаж през залива до края на големия и после отиване и връщане до шамандура-варел в средата на залива.
А накрая едно момченце на 5-6 годишна възраст ми тегли една четка - като излизах от водата и се разминах с него, каза на приятелчето си “ей, гледай тоя какви големи мускули има”. Обикновено заради вродената откровеност и все още недоразвитото усещане за такт децата са доста праволинейни и можеш да чуеш от тях неща от рода на “ей, тая колко е стара” или “ей, тоя колко е дебел”, така че се почувствах доста поласкан. :)

Храна:
Какво да говоря за храна, като съм на над 3000 ккал преди вечеря (т. е. само от обяд и “малко” бира)... Все пак закачам някаква храна, макар че днес сметката е по-скоро пожелателна, отколкото реална.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.07.14 21:11.

25.07.14
20:35

25.07.2014 г.

Тренировка 52 - Дърпащи (обемна)

Загрявка:
Тясна тяга - 8х20, 8х70, 6х110 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8х60 кг.

Адаптация:
Тясна тяга - 3х150 кг.
Придърпване на горен скрипец с  раменен надхват - 4x70 кг.

Работни серии:
1.1. Набирания с неутрален хват - 15, 10 бр.
1.2. Тясна тяга - 4х170, 4х170 кг.
2.1. Борчески обръщания с прав лост - 8х75 (с прекъсване за наместване на дискове и слагане на щипки), 7х75 кг.
2.2. Мъртва тяга с широк надхват - 4х145, 4х145 кг.
3.1. Високо изтегляне от земя - 6х100, 4х100 кг.
3.2. Набирания с широк надхват - 9, 8 бр.
4.1. Скотово сгъване с дъмбели - 6х24, 5х24 кг.
4.2. Коремни преси на римско столче с диск над глава - 11х25, 9х25 кг.

Като цяло слабичка тренировка, особено набиранията, но днес сутринта малко се поувлякох с плуването и гърбът беше поизморен, така че е обяснимо.
Днес по едно време залата се изпразни и не устоях на изкушението да си прасна няколко селфита в сегашната ми форма, която като знам какво правя есенно време, вероятно ще е най-добрата поне до следващото лято. :) Излагацията - под мнението. :)
Добавям и една от плажа, където горе-долу се вижда гърбът - така и не се научих да си го самоснимам. То не че има и кой знае каква полза от това умение, де. ;)

Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 3 грама L-arginine на Bulkpowders, 4 капсули AminoComplete на Now.
3. След тренировка - ~60 грама Matrix на Syntrax, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.

Обобщение за деня:
Сутринта малката щерка изкара първия си урок по сърф, а татко й се занимаваше с плуване - днес вече над километър и то с темпо. Разпределението беше точно 90% кроул, 8% бруст, 1% бътерфлай, 1% гръб. Ако някой се съмнява в точността на преценката ми, утре да дойде да провери на живо. :) Така или иначе гърбът се поумори и това се отрази на тренировката, но какво толкова - важното е да има движение и кеф от това движение. :)

Храна:
Днес май е първият ден, откакто сме на море, в който алкохол не се очертава. Това води и до едни скромни 2400 калории, а имам усещането, че съм ял доста. :)

25.07.14
20:39

Седя си в ресторанта и гледам снимки на полугол мъж на лаптопа... Хората около мен ме гледат странно :D :D…
Браво, Боби, формата е перфектна! :)

Мнението беше редактирано от Петър на 25.07.14 20:40.

25.07.14
21:54

казано от Петър на 25.07.14, 20:39:

Седя си в ресторанта и гледам снимки на полугол мъж на лаптопа... Хората около мен ме гледат странно :D :D…
Браво, Боби, формата е перфектна! :)

:D
Подкрепям Пешака с две ръце! Браво!

26.07.14
00:17

Добра форма .....паветата прозират и проплакват отдолу ....Бобииии спри с тая бира ,пий водица ......:D

26.07.14
15:06

казано от overkill на 26.07.14, 00:17:

Бобииии спри с тая бира...:D

Изпълнявам послушно... Днес на обяд съм на литър вино...

26.07.14
22:34

26.07.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Към 20 - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.

Обобщение за деня:
Днес цял ден плажче на Арапя. Сутрина плувах към 1200 метра, после обядът се усложни с литър розе. Следобед пак плаж, а вечерта - на едно барче с жива музика. Този път се снимах с човек от едно друго поколение, когото аз лично ценя повече от актьорчета, почти набори на дъщеря ми. :)

Храна:
За “храна” днес е срамно да говоря - вино, Джак Даниелс, тирамису и пица са само част от “екстрите”. Все пак слагам нещо да си виси в дневника за изчерпателност.

27.07.14
19:49

27.07.2014 г.

Тренировка 53 - Бутащи (силова)

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 15х20, 10x70 кг.
Преден клек - 8х20, 6х60 кг.
Раменна преса от стоеж с прав лост - 8х20 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Преден клек - 4х80 кг.
Раменна преса от стоеж с прав лост - 3х60 кг.

Работни серии:
1.1. Повдигане на щанга от лег - 3+1х150, 3х155, 3х150, 2+1x150 кг.
1.2. Преден клек - 5х100, 5х100, 6х100, 5х100 кг.
1.3. Раменна преса от стоеж с прав лост - 3х80, 3х75, 3х75, 2х75 кг.

Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии.

Днес легът не тежеше много, но и на тези килограми не би и трябвало. На клека вдигнах на трицифрена тежест, но е плитък и ми тежи - така ще е засега.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес много динамичен ден, пълен с физическа активност. Записвам си ново най-добро време за плуването - 1200 метра за 40 минути. Все още е далеч от възможностите ми от времето, когато тренирах активно плуване, но се подобрявам. После пък излязохме с жена ми с каяк в залива, докато малката беше вътре със сърфа. Аз не гребах много, но то си се натрупва. В крайна сметка стигнах до залата следобед и доста уморен, но то не се губи. :)
Отпуската е към края си, а това ми е едно от най-хубавите почивки на море от много време. Арапя страшно ми допадна, а бистро Пънчетата е заведението с най-добрата кухня, която съм опитвал от много време насам и ще ми лиспва най-много от всичко. Е, от почти всичко. :) Утре е последен ден - във вторник отпрашваме обратно към София.
Остава отворен въпросът дали ще успеем да си откраднем 2-3 дни в началото на септември за още едно мини-море.

Храна:
Калориите засега са към 3000 и мисля да си останат толкова.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.07.14 21:15.

28.07.14
22:07

28.07.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес физическата активност се изчерпва с около 1200 метра плуване за под 35 минути. Не е впечатляващо, но напредвам и мисля, че резултат под 20 минути не е далеч, а защо не и по-добър.
За друго не ми се разказва.

Храна:
Храната отново е предимно течна, но отпуската приключва и на това също ще се сложи край. Калориите са за пълнота на записа и вероятно са далеч от реалността.

29.07.14
10:32

Като гледам пай чарта би могъл да си наречеш тази кратка част от дневника - “The deep purple days diary” Примерно. :D

29.07.14
17:26

казано от Дългия на 29.07.14, 10:32:

Като гледам пай чарта би могъл да си наречеш тази кратка част от дневника - “The deep purple days diary” Примерно. :D

Така се получава, да. :) А няма да има прошка и днес - изскочиха два безплатни билета за Dream Theater довечера и ще се ходи, въпреки че не съм им фен.

29.07.14
18:31

Яко. Заслужават си. На живо са още по-перфекционистични ако изобщо е възможно. Иначе са странна работа - гениални музиканти с гениални композиции, половината май преподаваха музика на други музиканти, обаче ЛаБри си звучи все едно някой мачка котки със стиропор върху черна дъска и това си е. Не можах да им свикна нещо.

29.07.14
22:57

29.07.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:

ZMA-то свърши - трябва да поръчвам.

Обобщение за деня:
Сутринта се поуспахме и решихме да не ходим на плаж, а направо да тръгваме. От там се започна едно оправяне на багажа, чистене и миене на апартамента. Успяхме да отлепим от Лозенец чак към 12:30, минахме през Черноморец да видим баба ми за половин час и към два се изнесохме от Бургас. Заради форсмажорни обстоятелства (гладно дете) спряхме и на Хепи до Пловдив, за да хапнем. Покрай всичко това в крайна сметка не можах да стигна до фитнеса, нито дори до оправяне на аквриум - двете планирани за днес дейности.
Обаче стигнахме до Dream Theater. Честно казано, по-добре да си бях починал. Имах усещането, че изсвириха едно и също парче 7-8 пъти. Винаги съм ги смятал за група техничари, за които е много важно да покажат какво могат, а музиката остава на заден план (доколкото изобщо я има в повечет им композиции). Днес това ми мнение се бетонира и стана неразрушимо.
Стерилна група, стерилна публика - все едно бях на камерен концерт в зала България, а не на метъл събитие. Имаше дори антракт... Малко след него не издържахме и си тръгнахме. Все пак не съжалявам, че отидохме - голяма, влиятелна група в световната музика, която трябва да се види веднъж, дори да не ми допада. Толкова за Dream Theater…
Фитнес - утре.

Храна:
Днес малко по-умерено във всяко отошение - под 2500 ккал.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.07.14 23:15.

30.07.14
23:12

30.07.2014 г.

Тренировка 54 - Дърпащи (силова)

Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70, 6х120 кг.

Адаптация:
Мъртва тяга -  4х150 кг.
Набирания с неутрален хват - 4.

Работни серии:
1.1. Мъртва тяга в надхват - 3х190, 3x190, 3х190, 3х190 кг.
1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х38, 3х38, 2х38, 2х38 кг.
1.3. Гребане с дъмбел - 4х82, 4х82, 4х82, 3х82 кг.

Тренировка в трисети.

Първа тренировка обратно в Лъки. Като тежести слабичко.
От подновяването на предния клек насам левият лакет ме боли много. Днес едва се подпирах с лявата ръка, за да греба с дъмбела. Това ме доведе до логично решение - връщам фитилите в обращение за неопределен период.

Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 3 грама L-arginine на Bulkpowders.
4. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Първи работен ден след отпуска. Трябва да ги забранят.

Храна:
Шест бири и оркестърът да свири...

31.07.14
00:24

И последният преди отпуска не е много нужен, ама кой ме пита...

31.07.14
09:22

казано от Бойко на 31.07.14, 00:24:

И последният преди отпуска не е много нужен, ама кой ме пита...

Всъщност е достатъчно само единият да бъде забранен. После рекурсивно всичко става отпуска. :)

31.07.14
20:06

31.07.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Към 20 - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на ON.

Обобщение за деня:
Нищо необичайно днес в офиса. Физическа активност няма.

Храна:
Храненето слабичко - към 2500 ккал. Минах само с една бира преди вечеря - повече не ми се пие.

31.07.14
20:14

казано от Boby_ на 29.07.14, 22:57:

Обобщение за деня:. Все пак не съжалявам, че отидохме - голяма, влиятелна група в световната музика, която трябва да се види веднъж, дори да не ми допада. Толкова за Dream Theater…

Понеже и аз изтърпях преди време един концерт на Тиътър, от съчуствие услужливо напомням къде и как можеш да “избиеш клина”  ;Д че миналия път за Танкард не знаеше  :)

31.07.14
23:22

казано от Joe Musashi на 31.07.14, 20:14:

казано от Boby_ на 29.07.14, 22:57:

Обобщение за деня:. Все пак не съжалявам, че отидохме - голяма, влиятелна група в световната музика, която трябва да се види веднъж, дори да не ми допада. Толкова за Dream Theater…

Понеже и аз изтърпях преди време един концерт на Тиътър, от съчуствие услужливо напомням къде и как можеш да “избиеш клина”  ;Д че миналия път за Танкард не знаеше  :)

За Тестамент отдавна се каня. Не са ми в топ 10 на любимите групи, но примерно в топ 30-40 може и да ги наместя.: )

01.08.14
10:10

Отново е време за обобщение на последния месец. Според записките ми средно за юли съм увеличил леко калорийния прием, като съм бил на около 3060 ккал на ден. По-умереното начало на месеца компенсира “кресчендото” в края на отпуската. Все пак средно съм на дефицит - сметката ми за моментния нулев баланс е около 3370 ккал на ден, което значи 310 ккал дефицит средно на ден или 9610 ккал общо за месеца. Това ще рече, че ако са верни сметките, би трябвало да съм свалил 1,25-1,3 кг.

Записките ми за теглото показват, че за месеца съм свалил от 105,3 до 104 кг, което е точно 1,3 кг. Според Libra дефицитът ми е малко по-голям - 391 ккал за последния месец, но и това е достатъчно близо, за да потвърди сметките ми.

Общо взето това е темпото, с което искам да свалям, така че зимата да се стабилизирам около 100 кг, а следващата пролет да преценя дали имам още нещо за чистене (както и мотивацията да го направя). Не се налага и да спирам съвсем алкохола, като в моя случай бирата минава за алкохол в момента, защото очевидно и с нея нещата могат да се получават, ако е в умерени количества.

Единственото, което не ми харесва в цялата работа, е загубата на доста сила, а май и на повече мускулна маса, отколкото ми се искаше, но това са неща, които са неизбежна част от свалянето и ги приемам, без да мрънкам (много).

01.08.14
22:01

01.08.2014 г.

Тренировка 55 - Бутащи (обемна)

Загрявка:
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10, 10х15 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 8х20, 8х60 кг.
Лег-преса - 8х60, 8х110 кг.

Адаптация:
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x24 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 8х70 кг.
Лег-преса - 6х160 кг.

Работни серии:
1.1. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 8х64, 7х64 кг. (тежестта е за двете)
1.2. Лег-преса - 8х190, 8х200, 8х200, 8х200 кг.
2.1. Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 6х120, 5х120 кг.
2.2. Бедрени екстензии на машина - 8х48, 8х52,5, 8х52,5 кг.
3.1. Повдигане на дъмбели от лег - 7х104, 6х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
3.2. Бедрени сгъвания на машина - 7х42,5, 7х39, 7х39 кг.
4.1. Кофички с доп. тежест (на широка  успоредка) - 7х40, 6х40 кг.
4.2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 4х40, 3х40 кг.
5.1. Трицепсови разгъвания на портален скрипец с въженце - 6 х всички плочки.
5.2. Суингове до вертикала - 16х50 кг.

Нямам много сила, но не е чак трагично положението. :)

Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 3 грама L-arginine на Bulkpowders, 4 капсули AminoComplete на Now, 2 грама L-Carnitine на Now.

Обобщение за деня:
Доста натоварен ден, но без някакви кой знае какви драми. Вечерта - гости.

Храна:
Калориите са почти 3000 днес, а се чудя дали да не пия още една бира, след като се прибрахме от гости... Но май няма. :)

02.08.14
20:24

02.08.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Към 20 - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на ON.

Обобщение за деня:
Мързелива събота у дома. Сутринта се въртях из кухнята да спретна една лазаня, после почивка. Излизахме за малко в квартално заведение с приятел и сега продължаваме “свиждането” у нас”.

Храна:
Храната - слабичка, за сметка на това продължавам с бирите... 3100 ккал - около нулевия баланс.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.08.14 20:24.

03.08.14
20:27

03.08.2014 г.

Тренировка 56 - Дърпащи (обемна)

Загрявка:
Тясна тяга - 6х120 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60 кг.

Адаптация:
Тясна тяга - 3х150 кг.
Придърпване на горен скрипец с  раменен надхват - 4x70 кг.

Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват - 17, 12 бр.
1.2. Тясна тяга - 4х175, 3х175 кг.
2.1. Борчески обръщания с прав лост - 7х75, 6х75 кг.
2.2. Мъртва тяга с широк надхват - 3х150, 4х150 кг.
3.1. Високо изтегляне от земя - 5х100, 4х100 кг.
3.2. Набирания с широк надхват - 9, 9 бр.
4.1. Скотово сгъване с дъмбели - 5х25, 5х25 кг.
4.2. “Колелце” - 1 от стоеж, 10 от колене, 1 от стоеж, 8 от колене.

Тренировката беше средна хубост, но като за сутрешна на гладно бива.

Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 3 грама L-arginine на Bulkpowders, 4 капсули AminoComplete на Now. 2 грama L-Carnitine на Now.

Обобщение за деня:
Днес направихме тренировката сутринта, а после цял ден барбекю с приятели на Лозен. Прибрахме се преди малко и сега ме чака почивка. :)

Храна:
Сигурно няма да е изненада за никого, ако кажа, че днес към половината от 3-те хиляди килокалории, които поех, са от бира. Ден за барбекю беше все пак. :)

04.08.14
15:28

04.08.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Към 20 (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на ON.

Обобщение за деня:
Нормален понеделник с много работа. В момента съм в едно безкрайно обучение-телеконференция - от 4 часа на телефона чакам да кажат разликите между старата и новата версия на едно безумно приложение, което ще стане вероятно в последните 10 минути...

Храна:
Днес минах без бира, но пък храната дойде доста, особено въглехидратите (пъпеш, къпини, круши). Все пак нищо драматично - калориите са в рамките на 2700, което е в дефицит с поне 400.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.08.14 22:56.

05.08.14
20:35

05.08.2014 г.

Тренировка 57 - Бутащи (силова)

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 15х20, 10x70 кг.
Преден клек (с кръстосан хват) - 8х20, 8х40 кг.
Раменна преса от стоеж с прав лост - 8х20 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Преден клек (с кръстосан хват) - 4х80 кг.
Раменна преса от стоеж с прав лост - 3х60 кг.

Работни серии:
1.1. Повдигане на щанга от лег - 3+1х150, 3х150, 2х150, 2+1x150 кг.
1.2. Преден клек (с кръстосан хват) - 6х100, 6х100, 6х100, 5х100 кг.
1.3. Раменна преса от стоеж с прав лост - 3х75, 3х75, 3х75, 3х75 кг.
2. Суингове до вертикала - 17х50 кг.

Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии.

За пръв път от доста време усещам малко повече сила в сравнение с предишната седмица.
На лега в първта серия си беше четворка, но не успях да заключа десния лакет на последното повторение и няма да го броя. Все пак мисля другата тренировка да сложа пак 155 - няма само надолу да вървя...
Левият лакет много ме боли и затова на клека временно изпращам в запаса щангисткото “ракване” и връщам на въоръжение кръстосаното. Междувременно раквам с леко, разтягам и мачкам, за да не загубя съвсем мобилност, докато мине.

Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 3 грама L-arginine на Bulkpowders, 4 капсули AminoComplete на Now. 2 грама L-Carnitine на Now.

Обобщение за деня:
Днес страшно натоварен ден с много и разнообразни ангажименти. Направо не ми се мисли какво ще стане другата седмица, като се върнат още колеги от отпуска.

Храна:
Калориите са под 2500 до момента и не се очертават повече.

06.08.14
19:17

06.08.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Към 20 (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на ON.

Обобщение за деня:
Днес нямах срещи и други ангажименти с фиксиран час, затова реших да работя от нас. В общи линии нищо друго за отбелязване.
След вчерашния преден клек с кръстосан хват днес раменете ми са страшно натъртени и болезнени. Явно лостът натиска на различни места в сравнение с другия вариант на хвата. Ще свикна, няма къде да ходя. :)

Храна:
Калориите са малко над 2500, което е прилично за нетренировъчен ден. Белтъчините са сравнително малко, но не толкова, че да си забъркам един протеинов шейк. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.08.14 20:24.

07.08.14
19:04

07.08.2014 г.

Тренировка 58 - Дърпащи (силова)

Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70, 6х120 кг.

Адаптация:
Мъртва тяга -  3х170 кг.
Набирания с неутрален хват - 4.

Работни серии:
1.1. Мъртва тяга в надхват - 3х195, 3x195, 2+1х195, 2х195 кг.
1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х38, 3х38, 3х38, 2х38 кг.
1.3. Гребане с дъмбел - 5х82, 4х82, 4х82, 3х82 кг.
2. Суинг до вертикала - 20х50 кг.

Ето и клипче на суинговете:

Тренировка в трисети.

Нормална тренировка. На тягата 195 не ми тежат особено на кръст и гръб, но са близо до лимита на хвата, затова ще си остана на тях още някоя тренировка, докато направя 4 стабилни тройки със заключване.
Набиранията само аз си знам докъде са точно, затова и там задържам тежестта. Същото важи и за гребането.

Гиревик от мен не става и суинговете ми не са впечатляващи - има хора из форума, на които 50-тицата вече им е лека. Но за мен тия 20 повторения са личен рекорд и преодоляна още една поставена мини-цел, така че си ги снимах и ги споделям с кеф.:)

Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 3 грама L-arginine на Bulkpowders, 4 капсули AminoComplete на Now. 2 грама L-Carnitine на Now.

Обобщение за деня:
Нормален работен ден в последната по-спокойна седмица.
След работа си взех билетче за Тестамент. Този път ще ходя без жена и деца, които да наглеждам в погото, така че си търся компания. :)

Храна:
Калроиите са малко над 2500, което е доста приличен дефицит от около 700-800 ккал.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.08.14 20:06.

08.08.14
09:04

казано от Boby_ на 07.08.14, 19:04:

...
Гиревик от мен не става и суинговете ми не са впечатляващи - има хора из форума, на които 50-тицата вече им е лека. Но за мен тия 20 повторения са личен рекорд и преодоляна още една поставена мини-цел, така че си ги снимах и ги споделям с кеф.:)
...

Айде приказки, не ставало гиревик от него... Не виждам какво ти пречи да станеш. Нищо сложно няма, просто трябва да научиш как да използваш цялото тяло (щото в случая дърпаш най-вече с рамената и импулс от таза почти няма :) ).

08.08.14
09:15

казано от Vic на 08.08.14, 09:04:

...
...

Айде приказки, не ставало гиревик от него... Не виждам какво ти пречи да станеш. Нищо сложно няма, просто трябва да научиш как да използваш цялото тяло (щото в случая дърпаш най-вече с рамената и импулс от таза почти няма :) ).

:) Вик, благодаря за съвета! Аз това, че не вкарвам достатъчно таза в суинговете, си го знам, но едно е да го знаеш, друго е да го “поправиш”. Ще опитвам.
А причината да не става гиревик от мен е много прозаична - нямам желание да ставам гиревик. Може да си “чопна” по някое упражнение за обогатяване на двигателната ми култура и за разнообразяване на тренировките ми, но не изпитвам нужда да го превръщам в основно занимание.

08.08.14
09:22

казано от Boby_ на 08.08.14, 09:15:

казано от Vic на 08.08.14, 09:04:

...
...

:) Вик, благодаря за съвета! Аз това, че не вкарвам достатъчно таза в суинговете, си го знам, но едно е да го знаеш, друго е да го “поправиш”. Ще опитвам.
А причината да не става гиревик от мен е много прозаична - нямам желание да ставам гиревик. Може да си “чопна” по някое упражнение за обогатяване на двигателната ми култура и за разнообразяване на тренировките ми, но не изпитвам нужда да го превръщам в основно занимание.

Научи техниката на обръщане, тласкане, изхвърляне и суинг за обща физическа култура пък после пак си тренирай както ти харесва. И да ти кажа, суингът е едно от най-приложимите в реална ситуация движения, говоря от личен опит.

08.08.14
11:14

07.08.2014 г.

Тренировка 58 - Дърпащи (силова)

След работа си взех билетче за Тестамент. Този път ще ходя без жена и деца, които да наглеждам в погото, така че си търся компания. :)

Вземи педесетката, да я развъртим вътре в залата :ДДДд

08.08.14
14:32

0887 714 309… ако ти се закучат нещата с компанията звънкай. Да знаеш, само че пудовката ми е тежка и не влизам в погота:))

08.08.14
16:23

казано от Niki G на 08.08.14, 14:32:

0887 714 309… ако ти се закучат нещата с компанията звънкай. Да знаеш, само че пудовката ми е тежка и не влизам в погота:))

И аз не влизам в погото, то само ме намира. :)
Майтапът настрана, не отивам на концерт, за да се блъскам с пияни хлапета. Когато ми беше времето, свалях полилеи по купони (концерти нямаше много-много тогава, поне не и такива). Сега искам да слушам музика, да рева и да се кефя с бира в ръката. :)

08.08.14
19:18

08.08.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес отхвърлих едно-две важни неща и си пооблекчих следващата седмица (надявам се). Ще видим как ще се развият нещата.
А иде понеделник...

Храна:
Храната днес е умерена, но бирата е 2 литра. Все пак около калориите са около границата на неутралния баланс или дори в лек дефицит.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.08.14 20:36.

мдаа явно етикета при теб винаги е оцветен в синьо #емочолаков #каменицаколд

09.08.14
18:43

09.08.2014 г.

Тренировка 59 - Бутащи (обемна)

Загрявка:
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 8х60 кг.
Лег-преса - 8х40 кг.

Адаптация:
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x24 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 4х90 кг.
Лег-преса - 6х140 кг.

Работни серии:
1.1. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 9х64, 7х64 кг. (тежестта е за двете)
1.2. Лег-преса - 7х210, 7х210, 7х210, 7х210 кг.
2.1. Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 6х120, 6х120 кг.
2.2. Бедрени екстензии на машина - 8х52,5, 8х52,5, 8х52,5 кг.
3.1. Повдигане на дъмбели от лег - 7х104, 6х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
3.2. Бедрени сгъвания на машина - 7х39, 7х39, 7х39 кг.
4.1. Кофички с доп. тежест (на широка  успоредка) - 8х40, 6х40 кг.
4.2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 5х40, 4х40 кг.
5.1. Трицепсови разгъвания на портален скрипец с въженце - 6 х всички плочки.
5.2. Суингове до вертикала - 15х50 кг.

Имаше сила днес, макар че ми се спеше през цялата транировка. Все пак отбелязвам лек прогрес в сравнение с предишната едноименна тренировка, което ме устройва. :)

Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 3 грама L-arginine на Bulkpowders, 4 капсули AminoComplete на Now, 2 грама L-Carnitine на Now.
3. След тренировка - ~65 грама Matrix на Syntrax, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.

Обобщение за деня:
Нормална събота - сутринта готвене и оправяне на аквариума, после ходихме до 2-3 мебелни магазина да търсим нов холски ъгъл, че старият “оплешивява” прогресивно. Не намерихме обаче нищо, което да ни хареса, а в Икея загубих търпение и се вбесих от това, че не може човек да види това, което му трябва и да си излезе, а се налага да обиколи целия магазин на зиг-заг. Ще търсим още...

Храна:
Калориите са към 3000, което е прилично с оглед на това, че излизахме и хапнах доста. Ще кажа за злите езици само, че бирата е малко - две големи светли и една малка мътна... И ако искате да знаете, свалям с бира, което си е постижение. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.08.14 22:34.

Хехе, в Икеа бях научил “тайните” проходи между редовете и редовно ги използвахме, когато ходим за нещо конкретно, но последния път се оказа, че са ги променили, явно заради “хитреци” като мен :D. И аз нямам нерви да да минавам през всичко ...

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 09.08.14 20:55.

10.08.14
19:45

10.08.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес сутринта пак обикаляхме за холен ъгъл. Трудна работа се оказа - хем да е кучеустойчив (кауза пердута), хем да е удобен, хем да е хубав, хем да е евтин (предвид скорошното начало на строежа на къща нямаме желание да инвестираме нито стотинка повече от най-необходимото в този апартамент). В крайна сметка се спряхме на един с възглавници с калъфки и цип, подлежащи на пране и претапициране,  без да се носи целият ъгъл на тапицер. Извън това е евтина, калпава изработка с твърда основа, която вероятно ще ми натърти задника, ако седя достатъчно дълго на него, но това е положението на този етап. :) В новата къща - по-хубав.

Отбелязвам си една много симпатична нова австралийса група Decimatus, която още не е издала албум - да проверя след време какво става с тях. :) А може и на някой друг да се понравят... :)

Храна:
Храната е малко, но отново съчетана с четири бирички и едно малко уиски. Все пак съм на отрицателен баланс - към 2800 ккал, а май повече няма да ям и да пия днес.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1