Няколко въпроса за фитнес програма?

04.08.14
13:43

Здравейте, от близо една седмица спазвах програмата 10х10 , но напоследък ми идва доста тежка и реших да я спра. От утре искам да започна да тренирам по системата 5х5 , но имам няколко въпроса.

1. С тази програма, ще мога ли да свалям килограми. В калориен излишък съм от 20 %
2. С кое упражнение мога да заместя гребането?
3. Мога ли да заместя набиранията с придърпване на горен скрипец “пред гърди”?
4. Какво означава “Асистиращи нисък обем трицепс и преса”?
5. Какво ще рече това “при тежест 2.5xЛТ* се правят само 3x5”

Ще съм много благодарен, ако някой може да ми обясни по-подробно. А не само с отговори “Да/Не” , също така прочетох , че програмата е за качване и повече сила, но на мен ми трябва сваляне и повече сила?

казано от Георги Петков на 04.08.14, 13:43:

Здравейте, от близо една седмица спазвах програмата 10х10 , но напоследък ми идва доста тежка и реших да я спра. От утре искам да започна да тренирам по системата 5х5 , но имам няколко въпроса.

1. С тази програма, ще мога ли да свалям килограми. В калориен излишък съм от 20 %
2. С кое упражнение мога да заместя гребането?
3. Мога ли да заместя набиранията с придърпване на горен скрипец “пред гърди”?
4. Какво означава “Асистиращи нисък обем трицепс и преса”?
5. Какво ще рече това “при тежест 2.5xЛТ* се правят само 3x5”

Ще съм много благодарен, ако някой може да ми обясни по-подробно. А не само с отговори “Да/Не” , също така прочетох , че програмата е за качване и повече сила, но на мен ми трябва сваляне и повече сила?

1. Можеш да сваляш кг с нея, ако си в калориен дефицит
2. С мечка
3.Можеш, но какъв е смисъла, ако смениш половината базови упражнения без ясна причина. 5х5 е програма на базовите упражнения, не е препоръчително да ги заменяш, най-вероятно, защото са ти трудни за изпълнение.
4. Асистиращ обем трицепс и преса означава да вкараш упражнение за трицепс (не 3-4 упражнения).
Например: упражнение за трицепс: тесен хват 3х8; преса: повдигане на краката от вис (хубаво е да редуваш упражненията за корем в различните дни - понеделник едно, сряда различно и петък отбово различно от предходните 2)
5. 2.5хЛТ означава х2.5 лично тегло. Пример ти си 100 кила и тягата я правиш с 250 кила, то тогава тя няма да бъда 5х5, а ще бъде 3х5
Прегледай из дневниците доста хора тренират или са тренираши по тая програма

Благодаря ти, а какво ще кажеш за това;

Вторник;

Клек 5x5 (еднаква тежест)
Лег 5x5 (еднаква тежест)
Набирания “на машина” 5x5
Асистиращи;
Кофички “на машина” 3х8

Сряда;

Спринтове
Коремни
Лицеви
Велоергометър

Четвъртък;

Клек 5x5
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест);
Тяга 5x5
Набиране 5x5
Асистиращи;
Кофички 5х5

Петък; - Кардио

Събота;

Клек 5x5 (покачване на тежестта във всяка серия);
Лег 5x5 (хоризонтален или от наклон, еднаква тежест);
Набиране 5x5 5x5 (еднаква тежест); - Значи тук правя 10 серии по 10 повторения?
Асистиращи;
Кофички 5х5

И от понеделник започвам така;

Понеделник-Сряда-Петък - Система 5х5
Вторник-Четвъртък-Събота - Кардио + корем

казано от Георги Петков на 04.08.14, 16:32:

Благодаря ти, а какво ще кажеш за това;

Вторник;

Клек 5x5 (еднаква тежест)
Лег 5x5 (еднаква тежест)
Набирания “на машина” 5x5
Асистиращи;
Кофички “на машина” 3х8

Сряда;

Спринтове
Коремни
Лицеви
Велоергометър

Четвъртък;

Клек 5x5
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест);
Тяга 5x5
Набиране 5x5
Асистиращи;
Кофички 5х5

Петък; - Кардио

Събота;

Клек 5x5 (покачване на тежестта във всяка серия);
Лег 5x5 (хоризонтален или от наклон, еднаква тежест);
Набиране 5x5 5x5 (еднаква тежест); - Значи тук правя 10 серии по 10 повторения?
Асистиращи;
Кофички 5х5

И от понеделник започвам така;

Понеделник-Сряда-Петък - Система 5х5
Вторник-Четвъртък-Събота - Кардио + корем

Ще кажа, че с това трениране ще каталясаш или казано по-разбираено ще претренираш. И пак ти казвам избягвай машините при тренировка.

Значи да разбирам ли, че всичко е наред освен набиранията/кофичките на машина??

Добре, след като още не мога да се набирам с собственно тегло?

Айде де, никой ли не може да помогне?

Останах с впечетлението че стажа ти е недостатъчен. Съветвам те да започнеш с 3 месечна кръгова тренировка

05.08.14
09:55

Ако наистина си на калориен дефицит и всичко друго ти е ок ще сваляш с всяка програма. От много време и се каниш на тази 5х5 - защо при условие, че всички ти казват кръгова тренировка - не знам. То не бяха спринтове, не бяха магически прахчета дето с тях вдигаше 140 клек :) Жорка, каквото и да правиш - бъди постоянен - няма програма, която да замени постоянството. Като си решил 5х5 - пробвай я - няма чудотворна програма, която за всички да действа еднакво. Има по-подходящи за моментното ти състояние и по- неподходящи. според мен “кръговете на Сашо” са по-подходящи за теб, но ако на теб не ти допадат какъв е смисълът да се мъчиш да правиш, нещо което не ти харесва?

казано от Мартин . на 05.08.14, 09:55:

Ако наистина си на калориен дефицит и всичко друго ти е ок ще сваляш с всяка програма. От много време и се каниш на тази 5х5 - защо при условие, че всички ти казват кръгова тренировка - не знам. То не бяха спринтове, не бяха магически прахчета дето с тях вдигаше 140 клек :) Жорка, каквото и да правиш - бъди постоянен - няма програма, която да замени постоянството. Като си решил 5х5 - пробвай я - няма чудотворна програма, която за всички да действа еднакво. Има по-подходящи за моментното ти състояние и по- неподходящи. според мен “кръговете на Сашо” са по-подходящи за теб, но ако на теб не ти допадат какъв е смисълът да се мъчиш да правиш, нещо което не ти харесва?

Чакай малко, какви прахчета? какви 140 клек? Струва ми се, че бъркаш човека?

05.08.14
10:45

Дали? Имаш ли някаква основателна причина да влизаш във форума през няколко различни проксита?
И дали е случайно, че едно от IP-тата, от които си влизал е на същия доставчик и от същия град, като на онзи Жоро, за когото става въпрос?

казано от Петко К на 05.08.14, 10:45:

Дали? Имаш ли някаква основателна причина да влизаш във форума през няколко различни проксита?
И дали е случайно, че едно от IP-тата, от които си влизал е на същия доставчик и от същия град, като на онзи Жоро, за когото става въпрос?

:D :D :D Ама верно сте забавни, как ще проследиш ип-то през прокси бе? С какво ип съм влизал? Влизам си с ип-то от сървара които наех за една игра ;) Че да не би да е забранено, влизането през прокси сървър? Как така през няколко различни проксита, като използвам само едно прокси? WTF OMG

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1