04.08.14
13:43
Здравейте, от близо една седмица спазвах програмата 10х10 , но напоследък ми идва доста тежка и реших да я спра. От утре искам да започна да тренирам по системата 5х5 , но имам няколко въпроса.
1. С тази програма, ще мога ли да свалям килограми. В калориен излишък съм от 20 %
2. С кое упражнение мога да заместя гребането?
3. Мога ли да заместя набиранията с придърпване на горен скрипец “пред гърди”?
4. Какво означава “Асистиращи нисък обем трицепс и преса”?
5. Какво ще рече това “при тежест 2.5xЛТ* се правят само 3x5”
Ще съм много благодарен, ако някой може да ми обясни по-подробно. А не само с отговори “Да/Не” , също така прочетох , че програмата е за качване и повече сила, но на мен ми трябва сваляне и повече сила?
04.08.14
15:47
казано от Георги Петков на 04.08.14, 13:43:
Здравейте, от близо една седмица спазвах програмата 10х10 , но напоследък ми идва доста тежка и реших да я спра. От утре искам да започна да тренирам по системата 5х5 , но имам няколко въпроса.
1. С тази програма, ще мога ли да свалям килограми. В калориен излишък съм от 20 %
2. С кое упражнение мога да заместя гребането?
3. Мога ли да заместя набиранията с придърпване на горен скрипец “пред гърди”?
4. Какво означава “Асистиращи нисък обем трицепс и преса”?
5. Какво ще рече това “при тежест 2.5xЛТ* се правят само 3x5”Ще съм много благодарен, ако някой може да ми обясни по-подробно. А не само с отговори “Да/Не” , също така прочетох , че програмата е за качване и повече сила, но на мен ми трябва сваляне и повече сила?
1. Можеш да сваляш кг с нея, ако си в калориен дефицит
2. С мечка
3.Можеш, но какъв е смисъла, ако смениш половината базови упражнения без ясна причина. 5х5 е програма на базовите упражнения, не е препоръчително да ги заменяш, най-вероятно, защото са ти трудни за изпълнение.
4. Асистиращ обем трицепс и преса означава да вкараш упражнение за трицепс (не 3-4 упражнения).
Например: упражнение за трицепс: тесен хват 3х8; преса: повдигане на краката от вис (хубаво е да редуваш упражненията за корем в различните дни - понеделник едно, сряда различно и петък отбово различно от предходните 2)
5. 2.5хЛТ означава х2.5 лично тегло. Пример ти си 100 кила и тягата я правиш с 250 кила, то тогава тя няма да бъда 5х5, а ще бъде 3х5
Прегледай из дневниците доста хора тренират или са тренираши по тая програма
04.08.14
16:32
Благодаря ти, а какво ще кажеш за това;
Вторник;
Клек 5x5 (еднаква тежест)
Лег 5x5 (еднаква тежест)
Набирания “на машина” 5x5
Асистиращи;
Кофички “на машина” 3х8
Сряда;
Спринтове
Коремни
Лицеви
Велоергометър
Четвъртък;
Клек 5x5
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест);
Тяга 5x5
Набиране 5x5
Асистиращи;
Кофички 5х5
Петък; - Кардио
Събота;
Клек 5x5 (покачване на тежестта във всяка серия);
Лег 5x5 (хоризонтален или от наклон, еднаква тежест);
Набиране 5x5 5x5 (еднаква тежест); - Значи тук правя 10 серии по 10 повторения?
Асистиращи;
Кофички 5х5
И от понеделник започвам така;
Понеделник-Сряда-Петък - Система 5х5
Вторник-Четвъртък-Събота - Кардио + корем
04.08.14
18:20
казано от Георги Петков на 04.08.14, 16:32:
Благодаря ти, а какво ще кажеш за това;
Вторник;
Клек 5x5 (еднаква тежест)
Лег 5x5 (еднаква тежест)
Набирания “на машина” 5x5
Асистиращи;
Кофички “на машина” 3х8Сряда;
Спринтове
Коремни
Лицеви
ВелоергометърЧетвъртък;
Клек 5x5
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест);
Тяга 5x5
Набиране 5x5
Асистиращи;
Кофички 5х5Петък; - Кардио
Събота;
Клек 5x5 (покачване на тежестта във всяка серия);
Лег 5x5 (хоризонтален или от наклон, еднаква тежест);
Набиране 5x5 5x5 (еднаква тежест); - Значи тук правя 10 серии по 10 повторения?
Асистиращи;
Кофички 5х5И от понеделник започвам така;
Понеделник-Сряда-Петък - Система 5х5
Вторник-Четвъртък-Събота - Кардио + корем
Ще кажа, че с това трениране ще каталясаш или казано по-разбираено ще претренираш. И пак ти казвам избягвай машините при тренировка.
04.08.14
18:49
Значи да разбирам ли, че всичко е наред освен набиранията/кофичките на машина??
Добре, след като още не мога да се набирам с собственно тегло?
04.08.14
20:25
Айде де, никой ли не може да помогне?
04.08.14
21:29
Останах с впечетлението че стажа ти е недостатъчен. Съветвам те да започнеш с 3 месечна кръгова тренировка
Ако наистина си на калориен дефицит и всичко друго ти е ок ще сваляш с всяка програма. От много време и се каниш на тази 5х5 - защо при условие, че всички ти казват кръгова тренировка - не знам. То не бяха спринтове, не бяха магически прахчета дето с тях вдигаше 140 клек :) Жорка, каквото и да правиш - бъди постоянен - няма програма, която да замени постоянството. Като си решил 5х5 - пробвай я - няма чудотворна програма, която за всички да действа еднакво. Има по-подходящи за моментното ти състояние и по- неподходящи. според мен “кръговете на Сашо” са по-подходящи за теб, но ако на теб не ти допадат какъв е смисълът да се мъчиш да правиш, нещо което не ти харесва?
05.08.14
10:10
казано от Мартин . на 05.08.14, 09:55:
Ако наистина си на калориен дефицит и всичко друго ти е ок ще сваляш с всяка програма. От много време и се каниш на тази 5х5 - защо при условие, че всички ти казват кръгова тренировка - не знам. То не бяха спринтове, не бяха магически прахчета дето с тях вдигаше 140 клек :) Жорка, каквото и да правиш - бъди постоянен - няма програма, която да замени постоянството. Като си решил 5х5 - пробвай я - няма чудотворна програма, която за всички да действа еднакво. Има по-подходящи за моментното ти състояние и по- неподходящи. според мен “кръговете на Сашо” са по-подходящи за теб, но ако на теб не ти допадат какъв е смисълът да се мъчиш да правиш, нещо което не ти харесва?
Чакай малко, какви прахчета? какви 140 клек? Струва ми се, че бъркаш човека?
Дали? Имаш ли някаква основателна причина да влизаш във форума през няколко различни проксита?
И дали е случайно, че едно от IP-тата, от които си влизал е на същия доставчик и от същия град, като на онзи Жоро, за когото става въпрос?
05.08.14
11:03
казано от Петко К на 05.08.14, 10:45:
Дали? Имаш ли някаква основателна причина да влизаш във форума през няколко различни проксита?
И дали е случайно, че едно от IP-тата, от които си влизал е на същия доставчик и от същия град, като на онзи Жоро, за когото става въпрос?
:D :D :D Ама верно сте забавни, как ще проследиш ип-то през прокси бе? С какво ип съм влизал? Влизам си с ип-то от сървара които наех за една игра ;) Че да не би да е забранено, влизането през прокси сървър? Как така през няколко различни проксита, като използвам само едно прокси? WTF OMG