It was about time

Темата е заключена.
Прескочи до:

8-)

Темата беше редактирана от Милена Генова на 01.12.14 15:26.

Да се отчета за днес, като първи ден:

Ставане около 5:30
2 капс. бърнър и след това тренировка - http://www.youtube.com/watch?v=Ea6o73uwVYM
1 шоколадов бонбон и 1 бисквита с шоколад - ето за това говорим
закуска - сирене, кашкавал 50гр. и чаша кисело мляко
обяд - орехи 25гр. и салата цезар
може би някое и друго хапване - ядки
вечерята се очертава зеленчукова супа и яйца

04.08.14
18:50

От колко време си на ВМ НВД и смятала ли си калорийният си баланс?
А, извинявай, първо трябваше да е “Добре дошла” :)

Да, 1800 ми е /поне толкова го изкарвах за 54кг/. Края на януари започнах режима, но не съм го спазвала сериозно - слаба ми е волята. По скоро гледам като цяло да се храня на този принцип и в дългосрочен план надявам се все по сериозно. Разлика в килограмите нямам голяма откакто го почнах - в най-добрия момент бях 52, но изглеждам доста по различно, защото качих мм :)

04.08.14
20:32

Според мен не успяваш да приемеш необходимите калории и поради дългосрочните ограничения организмът ти е гладен. Това е причината за внезапните и неконтролируеми епизоди на глад за сладко, а и за натрупването на мазнини. Естествено, възможно е и да греша, защото не разполагам с достатъчно информация за храненето ти, но в споделения ден я имаш 1000 калории, я не и то при положение, че зеленчуковата супа е била с 30% мазнини.
Дори при НВД трябва да приемаш от 0.8 до 1.1 грама въглехидрати на килограм активно тегло всеки ден. Свързано е с инсулиновата чувствителност и е основен фактор за правилното функциониране на тялото, както и за здравето ти. Допустимо е да си на стриктно ВМ НВД (с прием на въглехидрати само от зеленчуци и кисели плодове) за не повече от месец, а не в дългосрочен план. 
500 калории са почти една трета от необходимият ти дневен прием, което е огромен и излишен дефицит. Абсолютно достатъчно е да отрежеш 300 калории, за да чистиш мазнини контролирано и да поддържаш добра спортна форма. Естествено не е редно и да си в режим на сваляне през цялото време. Тялото ти трябва да знае какво е пълноценно хранене, за да реагира правилно и безопасно на последвалата го рестрикция.

Казвам всичко това с основна мисъл ЗДРАВЕ, а не бързо сваляне на килограми, които също толкова бързо се връщат, и се надявам да съм полезен.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 04.08.14 21:02.

Здравей,

Също така е важно  да знаеш,че ако спазваш ВМ НВД , 60% от калориите ти, трябва да идват от мазнини. Това го пиша,защото по-горе си написала,че протеинът трябва да е повече от мазнините - не, не трябва.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 04.08.14 21:25.

Супер благодаря много за подробния коментар :) Ще взема в предвид тези неща.  По мои сметки ги докарвам 1300, но е напълно възможно да си прав и да бъркам. Ще се постарая да дигна малко дневния прием. За съжаление от както ходя на работа не си водя толкова точни сметки, но преди гледах да приемам до 30гр. въглехидрати на ден, което явно е малко.
То така си изглежда дълго време на режима, но моето беше примерно 3 дни спазвам един нарушавам и така.
При мен това нещо с тъпченето мисля, че дойде след като пих добавки и ми дойдоха силни и нямаше и как да се храня много редовно - просто много си стресирах организма. Вече нещата сякаш се нормализират и знам да не я повтарям тази грешка.(sun)

А добър вечер! :)

За днес :
Ставане в 5.30
От 6 до 6.45 - тренировка - HIIT + Quick cardio да не ми е малко и като за накрая малко за дупе
https://www.youtube.com/watch?v=GzvAC-9MawU
https://www.youtube.com/watch?v=X1TuhAn6C-g
https://www.youtube.com/watch?v=afghBre8NlI
7.30 - сирене, кашкавал /домашни/ и кисело мляко
10.30 - два бонбона и бисквити с шоколад
13.00 - доволна порция пилешко със сметанов сос и сирена + салата зеле и моркови
19.00 - домат + 2 яица с масло, кебапче
по късно - може би 25-50гр. ядки

водата ми е малко - около 1,5-2л.

Като ти казахме,че въглехидратите ти са малко, нямахме предвид да ги набавяш от бонбони и бисквити:)

06.08.14
00:22

С изключение на бонбонкИТЕ и бисквиткИТЕ с шоколад, менюто не е никак лошо. Особено ме вълнува въпросът дали по-късно, може би е имало ядки :)

Хихи то е ясно, че въглехидратите не трябва да идват от там ама пустия му глад за сладко (dull) Днес пак по същия начин, а после само ме е яд. Отворена съм за предложения как да го убивам това желание за нещо сладичко...по едно време мислех хром да си взема.

Имаше и малко ядки вчера :)

За днес :
Почивен ден
Закуска: като миналите дни
Обяд: голяма пилешка пържола и зеленчуци по китайски /по мазнички бяха от колко трябва/
Към 5: 50гр фъстци
Вечеря: нямах много апетит - пилешка супа с картофки и фиде /пак ми беше по-мазна/

Ама значи хич не обичам да си взимам нещо готово готвено и някои да ми е изпуснал олиото!!

06.08.14
22:45

Ама значи започни да си готвиш с масло и хич няма да ти пука колко си изпуснала :)

Привет!! (sun)

Днес сякаш беше по-добре деня - почна пак с много ранно ставане - малко след 5, но последва любимата ми тренировка за долна част на тялото https://www.youtube.com/watch?v=xnM9chgA8wQ :)

Храна:
7.30 - 2 сварени яйца и малко кашкавал
10.30 - шепа фъстъци
13.00 - пилешко бутче с грах /доволна порция/
17.00 - шепа фъстъци
Вечерята предстои - малко домашно сирене, кебапче и крем супа авокадо и тиквички/ и може би и малко извара/

Тези дни много ми се хапват крем супи от зеленчуци. Днес видях тази идея - за студена крем супа от авокадо и реших да си спретна една (wasntme).Сложих едно авокадо, две тиквички, малко кисело мляко, чесън и една люта чушчица. По принцип обожавам да готвя /особено десерти и печива/, но напоследък не ми остава време.

И малко снимки - на коремче след месец и половина сладко (tmi) и супата :)

Хей хей, добър вечер :P

Да добавя към вчера вечерта - имаше леко омазване с тахан (blush), и водата от вчера 2л.
За днес да не пропусна - водата беше малко около 2л. :( и две кафенца.

Сутринта направо умирах за сън, на косъм бях да не стана да тренирам. В крайна сметка се надигнах към 5,20, като бях интересна гледка - упражненията си ги направих всичките както си трябва, само дето половината време бях със затворени очи :D :D Поглеждах от време на време да видя само какво следва...

Тренировката беше лекичка/нали си спинках докато я правя / https://www.youtube.com/watch?v=fcN37TxBE_s&index=3&list=PLlCg8kULg6L35bycpB3Ia378S9F2TOO-p. За сметка на това утре ме чака супер тренировка в южния парк с ‘Школа за характери’ (clap)(muscle)

Храната:
7,30 : малко бъркоч - 100гр. кисело мляко + 100гр. извара, 2с.л. смляно ленено семе, 1 праскова и малко какао и канела
12,30 : свинско месо и шопска салата
19,00 : втората супа от вчера с 3-4 с.л. извара

междинно имаше чаша бяло вино, две шепи фъстъци и два шоколадови бонбона :)

Днес си лягам рано да се заредя за тренировката утре!

09.08.14
08:46

Момиче изглеждаш добре!Защо ти е да отслабваш?

Благодаря, но има накъде по-добре и за чистене и за оформяне (sun)

Днес съботно ми е спокойно.
Сутринта станах, пих кафенце и хапнах половин праскова, нещо нямах апетит.
После от 9 яката тренировка с яките хора хихи - направо ни разказаха играта :) Чакам да пратят снимки и ще кача малко. 
https://www.facebook.com/shkolazaharakteri?fref=ts
След тренировката - банан, парче пъпеш и шепа орехи.
Обяда предстои приготвен за когато го огладнея - 2 яйца с извара, малко масло и розови домати.

Сега отивам на разходка с половинката :) После ще едитна остатъка от деня.
Много готини събота и неделя ви пожелавам! :P

edit:
Междинно имаше фъстъци, няколко фурми и скрежинка.
Вечерята ще бъде свинско месо със салата - домати, краставици, чушки и винце (blush)

Мнението беше редактирано от Милена Генова на 09.08.14 20:24.

Формата я докарваш :) ... добре е, ‘’натискай’’ ги яко  тренировките ;)

Мнението беше редактирано от Васил Мутафчиев на 09.08.14 23:57.

Здравейте :)

Ох днес беше тежко, такава мускулна треска не бях имала от доста време/по този случай почивка/. Имаше малко разходки из Витоша, но повече лежане на слънце от колкото ходене :D От вчера имам лека контузия на крака и май не трябва да го натоварвам много, чудя се дали утре да си направя тренировката.
Дойде ми малко повече хапването - като за неделно му отпуснах края (blush):
25гр. орехи
чаша кисело мляко + 2с.л. ленено брашно
свинска пържола с домати, краставици и сирене,кашкавал
фъстъци и слънчоглед
няколко лъжици сладолед с бисквити и 1 праскова

за вечеря се очертава - яйца може би със салата или ориз

Вчера май малко изментих - пропуснах 100гр. кокос и по-късно имаше още слънчоглед.

Днес тренировката беше лекичка заради болката в крака :(
https://www.youtube.com/watch?v=aPTeuiy0fpo

Храна:
2ч.л. тахан
з: извара 100гр. + 100гр. кисело мляко, 1 праскова
о: свинска вратна пържола + шопска салата
сл.:50гр. кокос
в: крем супа/картофи, тиквички, патладжан/ + 100гр. извара + 1 оризовка

вода - 2,5л.

Мнението беше редактирано от Милена Генова на 11.08.14 19:44.

За днес:

Ставане към 5.30
Тренировка - HIIT cardio + abs
            - Quick cardio
            - Squat Challenge
Доста хапване май стана (wasntme):
7.15 - 1ч.л тахан, 1 оризовка със 100гр. извара, парче кашкавал и парче чоризо
10.30 - редче черен шоколад
12.30 - меча стъпка на скара + шопска салата
17.00 - 50гр. кокос, 3 арменски сладки
19.00 - дробчета + шопска салата; фъстъци; половин чаша вино

Като махнем сладките и шоколада ми се струва, че са горе долу ок нещата, ама да се стягам трябва вече да ги изключа напълно!! (muscle)

13.08 - Сряда

Тренировка днес нямаше.

Храната:
- оризовка с извара, кашкавал, 2 малки наденички /не знам как им беше името/
-пилешка пържола със сос с гъби и салата
-крем супа леща с нахут и извара
-4 с.л. тахан
-50гр. кокос

Накрая правих една мини тортичка рафаело за една колежка, та поопитах малко от нея по време на процеса. :D yamiii

Хайде да станем колеги (wasntme) И аз искам торта рафаело :D

Хихи нямаш проблеми :P Днес май се очертава да правя още една такава по друг повод :D

Добър вечер :)

Днес станах към 5.15, като се посъбудих последва любимата ми тренировка за дупе и крака:

Храната:
- оризовка с извара и кашкавал
-пиле по императорски
-фъстъци
-проба на тортичката от вчера /едно не много голямо парче :D/
-2 яйца и домати със сирене

вода - около 3,5л., скрежинка, кутийка кола лайт, зелен чай;

Забелязвам, че често пропускам да си вписвам водата - обикновено гледам да е поне 2 литра.
Също така съм пропуснала да добавя, че на ден ми се събира и по малко ходене - поне 30тина минути, в по-добрите дни е и повече.

Чудя се аз сега, дали по-късно да не направя някои и други упражнения да не седя така ... :) Тъкмо преди малко приключих с приготвянето на втората торта (cake)

Хихиии добър ден!! ...или не толкова :D
Лакомията в мен пак се обади! Да си кажа - много ме е яд. Като става въпрос за сладки боклуци никога няма да тръгна да си купувам аз - съответно и не се сещам за сладко и не ям! Обаче я на работа, я вкъщи винаги се взима нещо, което да ме изкушава. Забелязвам, че понякога дори го няма и желанието за сладко - но като знам, че има нещо и зор да не изпусна - трябва да се опита /ако може да се изяде и цялото/. Е айде кажете ми какво е това, на нищо не прилича ... :D
Вчера вечерта в крайна сметка имаше малко упражнения, но след това имаше и 2-3 бонбона .... и 2-3 бисквити ... и 1 торта ...

Днес станах към 5,30 и към 6 последва тази тренировка:

Дойде ми добре, след нея бях цялата мокра, пък и я обичам, защото на следващия ден обикновено имам лека мускулна на ръцете и гърба (punch)

После хапнах 1 и 1/2 оризовка с кашкавал
Обяд - пилешко филе с песто и мариновани зеленчуци
Имаше след това някакво десертче с фруктоза и реших да го омета, както и няколко арменски сладки / ?!?! не че съм гладна ама да не изпусна /

Остатъка ще дописвам после :)

С това моето “здравословно” хранене, като гледам съм тръгнала на никъде. Уж не ям сладко, ама днес бисквитка утре бисквитка и така отива цялата кутия.....

Мнението беше редактирано от Милена Генова на 15.08.14 16:06.

Здравейте (sun)

Днес ставане към 7, и към 8 се запътихме за тренировка със Школа за характери. Беше супер както винаги, според тях направихме една лека тренировка, но ми се струва, че ще имам мускулна треска следващите 3 дни :D
Тренировка общо взето:
-тичане, няколко обиколки за загрявка и разтягане

-странично бягане + ситно бягане
-странично бягане + високи колене

-лицеви опори с бърпи + нещо като планк с изпънати ръце и тялото изнесено напред
-спринт
-някво висене от лост
-спринт

-набирания

-дърпане с въже

-няколко обиколки тичане и разтягане

Храната:
След като станах изпих няколко глътки кафе и хапнах на крак шепа фъстъци.
Преди тренировката изядох и една оризовка, а след тренировката - 5 фурми.
За обяд - 2 яйца със извара запечени на тигана с малко масло и салата
Вечеря - пилешко с малко масло и салата, чаша винце (wasntme)
Междинно орехи, може би и слънчоглед

За момента - 1,5л вода, до довечера ще ги докарам до към 2-2,5 и зелен чай

Иии днес ако може без сладки боклуци (fubar) :D

Днес - почивка :)

За вчера към вечерята имаше и добавка - суфле от тиквички. 

Закуска: 1 и 1/2 оризовка, извара
Обяд: наденица, суфле от тиквички, салата, чаша вино
Вечеря: 2 яйца с извара, салата
Междинно: слънчоглед, 3 фурми

И малко снимки от вчера.. :)

Хей хей (wave)

И така план за седмицата - понеже мисля да пътувам петък привечер за събота и неделя, ще гледам да си направя тренировките от понеделник до петък :

понеделник , сряда, петък :
-сутрин тренировка в къщи /HIIT cardio, abs .../
-вечер, ако имам сили някое и друго упражнение/body strenght/

вторник и четвъртък :
-тренировка сутрин - школата за характери

Днес станах около 5,30.

Тренировка:

За довечера евентуално: /имам гири по 2кг. до колкото могат да ми свършат работа/

Храната:
/към вчера да добавя още 3 фурми и 3 бонбона/

сутринта - 100гр извара, 100гр. кисело мляко, какао, канела, половин праскова /нещо не ми беше много вкусно/
обяд - пилешки пържолки - 2 с шопска салата
следобедно - шепа орехи
вечеря - омлет нещо със салата най-вероятно

От днес към 10 имаше 4 арменски сладки и десертче без захар - и аз умишлено като @Дани ще си ги пиша да се засрамвам малко :D

Вода за момента: 1,75л.

Привет! :)

Ставане към 5:30 - кафе
7:00 -Тренировка /Школа за характери/:

-Тичане за разгрявка и разтягане

-Клекове със задържане

-Лицеви опори - W5

Няколко кръга/3-4/
по 40 сек.
- полуклек л. крак
- полуклек д. крак
- набиране
- упражнение за трицепс/шведска стена/
- корем /шведска стена/
- китайско столче

Няколко кръга
-лицеви
-бърпи
-планк

За това се сещам :)

Храна:

след тренировка - 5 фурми
закуска - 50 гр. сурови ядки
обяд - 200гр. пиле по градинарски и 100гр. зеле с моркови
следобедно - две вафлички с лимонов крем без добавена захар или подсладители
вечеря - ще дописвам

”вечеря” - след като прегладнях леко и нямаше как да се добера до нещо здравословно, хапнах пакет солени бисквити. След това - половин чаша вино и за мезе - малко снежанка и кебапче :D

Мнението беше редактирано от Милена Генова на 19.08.14 20:37.

За днес - ставане 5,30

Тренировка 6-6,40

До момента:
1л. вода
2 кафета със съвсем малко мляко
2 фурми
оризовка с извара, 1 равна с.л. тахан
50гр. сурови ядки

+ 1л. вода
пилешко бутче без кожа с грах
крем супа тиквички и патладжан с извара
5 фурми

Мнението беше редактирано от Милена Генова на 20.08.14 19:54.

Здравейте :)

Малко съм болна :( Вече 3 седмици кашлям след една настинка, като миналата седмица лекаря ме увери, че било остатъчно и да не се притеснявам. Тази седмица от понеделник почна и болка в гърдите, та беше едно обикаляне от доктор на доктор /моя е в отпуска/ и в крайна сметка - антибиотик и бронхит. Чакам снимката и резултата да си ги взема днес, дано не е пневмония...

За днес: 

Тренировка: /Школа за характери/

леко закъснях и изпуснах първите обиколки тичане (blush)
разгряване

лицеви опори - W5 - някои със задържане, като първите 5 бяха до отказване /в моя случай около 21,2,3 + - , някой половинки/

2 кръга x 8 мин.
- лицеви с бърпи /по скоро само бърпи, че след първите лицеви просто нямаше как/
- набирания /пробвах с ластик - било по-лесно, е да ама не, та си правих натам от моите с подпряни крака/
- скокове по дължина
- бърпи
- скокове по дължина
- набиране
- корем на шв. стена
- бърпи

Нещо от този род беше, може и някъде да съм объркала подредбата, упражнение май не съм изпуснала :D

Накрая 2 обиколки тичане и разтягане.

Храна:

След тренировка и закуска:
-8 фурми
-50г сурови ядки
-2 кафета, едното с 1 течна сметанка
-1л. вода

Останалото после. Снощи реших да карам на супа,заради болестта, може би днес ще е добре да хапвам по-леки неща.

+ -1л. вода
-1 кафе със сметанка
-обяд- крем супа спанак и картофи със салата домати със сирене
-следобедно - праскова
-вечеря- крем супа тиквичка и патладжан с извара
може би малко слънчоглед после (blush)

Мнението беше редактирано от Милена Генова на 21.08.14 19:55.

Тренировката днес беше по-лека, имам много тегава мускулна треска и едвам се движа :D
Надявам се утре да наваксам малко, въпреки че мислех събота и неделя да ги пиша почивни.

Храната:
-2 кафета
-2л. вода
-2яйца с малко извара - омлет
-50 гр. сурови ядки
-телешки кюфтета на скара със салата зеле и моркови и бучка сирене
- 2 бисквити
- вечерята ще бъде наденица на скара и салата

Мнението беше редактирано от Милена Генова на 22.08.14 18:23.

Привет съботно :) (F)

Днес реших да се пораздвижа леко:

4 кръга:
-скачане на въже
-лицеви
-клек с подскок
-коремни тип колело
-бърпи

2 кръга
-напади
-планк
-fly jack
-корем с повдигане на краката и таза

И толкова, че яко ме напече слънцето :D
МТ още си имам, ръце гърди вече по-добре, краката още ме болят жестоко.

Храната си ми върви все така, напоследък си докарвам калориите до към 1500 и повече даже/случва се да пропусна да опиша всичко/
Мисля още да си откарам така, но да следя да не си минавам дневния кб /1800/, пък дано не тръгна нагоре. После ще му мисля да поизчистя още нещо, сега ми идват тежки новите тренировки, докато посвикна трябва да се зареждам :D

Днес:
закуска -домат, сирене, пр. мляко - домашни
обяд - домат и по малко от  печено прасенце, карначе, мусака с тиквички
вечеря - салата домати, печени чушки, сирене и дробчета

междинно - круша, малинки, къпини /пак от градината/ , 2 л. мед
            - фъстъци, слънчоглед
кафе, вода -  почти  2л.

Успях и една лесна торта да направя :)

Мнението беше редактирано от Милена Генова на 23.08.14 17:35.

Днес - почивен
Храна
закуска - домат, сирене, пр. мляко - домашни, 2 кафета
обяд - домат, карначе, парче диня и грозде
вечеря - яйца, домат , сирене - домашни
междинно- 4ч.л. мед, фъстъци

Напоследък се чувствам добре в тялото си, но като се гледам не се харесвам много .Има тлъстинки дето ме дразнят на паласки и крака, трябва да направя нещо по въпроса, още не съм решила какво :)

Изглеждаш добре:)

казано от Графиня фон Дачева на 24.08.14, 17:54:

Изглеждаш добре:)

Благодаря ти :)

За днес:

Тренировка - кардио /тае-бо/

Храна
след ставане - 1 ч.л. тахан
закуска - домат, сирене, чаша кисело мляко с 1с.л. ленено брашно - домашни
обяд - суджук на скара, шопска салата

ранна вечеря - пилешко шишче, краставица
чаша вино
по-късно - кисело мляко, сирене

Мнението беше редактирано от Милена Генова на 25.08.14 21:37.

Здравейте :P

Тренировката днес :
/Школата/

Няколко обиколки тичане, разтягане

4-5… серии x 1мин.
Лицеви опори - правихме ги подпрени на стълби, като гледахме техниката /че иначе дамите основно си ги правим от коляно/
Накрая беше голям зор :D

4 кръга
-странични лицеви /или опити за такива/ и отскок
-набиране на лост с подпрени крака - ръцете дърпат, краката бутат/като маймунки :D/ набиране нямаше, по скоро само висенето и задържането, което само по себе си е трудно
-трицепс на шв. стена
-корем на шв.стена
-китайско столче 

2-3 серии x 1 мин.
набирания на стълба

4-5 серии
30 сек. скачане на въже
30 сек. задържане клек

Храна:

2 кафета, 2 блокчета черен шоколад
тренировка
закуска - 2 фурми,оризовка + 2 яйца с малко маслко и  извара
обяд - ощипци с шопска салата
сл. 2 кафета, орехи - 100гр.

вода до момента - 1,75л.
Не знам какъв е тоя глад, до сега ядох орехи и обяда не ми беше малко и пак съм си гладна :(

Edit
към 6 - супа крем от тиквички и домати
по-късно - слънчоглед, кисело мляко, 1л. мед

Мнението беше редактирано от Милена Генова на 26.08.14 22:07.

Хванах се днес да прочета тук и там за режимите. Преди време помня, че си смятах всичко което хапвам подробно, но сега гледам да е ориентировъчно и май не ми се получава много. Гледам да спазвам ВМ-НВД /или НВД - на някои места пише че е едно и също на други не / и ми се иска да следя няколко дни по-подробно. Та седнах да си сметна наново, но пак не ми е ясно какво точно трябва да ми е съотношението м:б:в, на няколко места гледах все различни неща излизат. Ще съм благодарна, ако помогнете малко, че се пообърках .... (wasntme)

Забравих да добавя - след като кб ми е 1800
да кажем да приемам 1400-1500, за да има дефицит
ок и 1гр. въгл. x 54кг. = 54 гр. въгл x 17кал = 918 - не е ли много
    2,3гр. пр. x 54 = 124,2 x 4кал = 496
така и остатъка от мазнини - не е ли малко...

Абе нещо яко си обърках сметките :D

Мнението беше редактирано от Милена Генова на 27.08.14 15:04.

27.08.14
16:08

казано от Милена Маринова на 27.08.14, 14:24:

ок и 1гр. въгл. x 54кг. = 54 гр. въгл x 17кал = 918 - не е ли много

Тука нещо грешиш. Защо умножаваш по 17ккал? по 4 е въглехидрата, а мазнините по 9 :)
54х4 - 216ккал
1400 - (216+500) = 684 / 9 = 76гр мазнини :)

Мерси Gery, гледала съм kj не калории. После се усъмних, проверих го и пак това видях. Шматкава работа.... (blush)

27.08.14
16:42

Извинявай,но с тази снимка с “тлъстинките” направо е уби.Не се обиждай,но имаш тлъстинки на комар.Да не се показвам аз,че да видиш какво е наистина тлъстинки.....

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1