25.07.2014
Сън: 7.5 ч., ставане 06:30
Храна: Много и мръсна цял ден (blush)
Закусвахме и обядвахме в хотела и за довиждане му отпуснах края все със “грешни” храни. Малко бях като руските и румънските туристи, с единствената разлика, че си изядох всичко каквото си сложих :P
На тръгване минахме и за торта “Гараш”, обаче там бях скромна - само 1 парче и 2 плезира ;)
По пътя ядох някаква протеинова вафла, а като се прибрахме ометох 1 консерва риба тон, 1 краставица, 1 пакет бисквити “Еверест” и 1 кроасан.
Стягане на багаж, последно плажче до обяд, 7 часа търкаляне с колата (с почивки, че на малкия му става лошо), “Home, sweet home” ииии старт на голямото пране :)
Добре си починах обаче, не мога да се оплача 8-)
И ако на някой му се е сторило, че ям много, да бяхте видели останалия народ - ние хапвахме като врабченца в сравнение с повечето туристи. Всеки път се изумявам от лакомията на хората. Миналите години основно руснаците и румънците влачеха тонове храна по масите, тъпчеха се като за последно и въпреки това не успяваха да изядат всичко, което са довлекли и огромни количества храна се хвърляха. Това лято с огромно съжаление отбелязвам, че и повечето българи не им отстъпваха. Масовото схващане е, че щом са платили еди-колко си лева за All inclusive, трябва да си ги избият, като се тъпчат до пръсване с всичко, което им видят очите и се наливат с алкохол от 10:00 ч. сутринта... Дори и преди да започнем с режима, пак не сме правили такива изстъпления, баси!
И като споменах алкохол, по пътя към вкъщи установихме, че всъщност не сме пили нищо през отпуската - просто не сме се сещали, не нарочно :)
26.07.2014
Сън: 8.5 ч., ставане 7:30.
Закуска: 4 яйца на очи с масло;
Обяд: 200 гр. пилешко филе + салата (домат и кръставица) със зехтин + 30 гр. кашкавал;
Следобедно: 200 гр. кисело мляко с 50 гр. извара, 2 с.л. ленено семе, стевия, пектин и кокосови стърготини;
Вечеря: 200 гр. свински карета на грил тиган + голяма салата със зехтин (айсберг, краставица, домат, чушка);
По между другото: 4-5 лъжички извара, 7-8 кашута, 2 ореха;
Вода: Не знам;
3 кафета и 1 зелен чай
Тренировка: Пране и простиране :D (то всъщност основната тренировка е за пералнята - сигурно ще има мускулна треска)
27.07.2014
Сън: 8,5 часа, ставане 08:30.
Закуска: 4 яйца на очи с масло;
Тренировка в 12:30 ч.
Следтренировъчно: Протеинов бар - Fit spo (Cookies & Cream) 75 гр. + 1 оризовка намазана със сладко от череши;
Следобедно: 150 гр. котидж;
Вечеря: 1 печена сьомгова пъстърва (450 гр. цялата сурова) + салата (айсберг, домат, краставица, пресев лук) + 1 лъжичка фъстъчено масло.
За лека нощ: 30 гр. орехи
Тренировка:
1. Мъртва тяга - 1х10 с 20, 1х10 с 30, 2х5 с 40, 1х5 с 50, 1х5 с 60 кг.;
2. Хоризонтално набиране с краката върху пейка - 4х5;
3. Гребане с дъмбел - 2х8 с 10, 2х8 с 12,5 кг. + разтоварваща серия с 10 кг. - 10 повт.;
4. Пул даун в подхват - 1х10 с 25, 2х10 с 30, 1х10 с 35 кг. + разтоварваща серия с 20 кг. - 10 повт;
5. Ренегатско гребане - 4х6 с всяка ръка с 9 кг дъмбели.;
6. Обратна коремна преса на наклонена пейка - 4х12;
7. Обръщане на шанга - 4х10 с 20 в СС с AB Wheel - 4х10.
Вода: Малко :(
3 кафета
Сутринта се мерих и теглих:
- 1 кг. (51 кг.) въпреки всичката храна;
+ 1 см. в талията;
- 1 см. в бедрата;
- 0,5 см. в бицепса.
Другите мерки са същите като преди почивката. Ще трябва да кача малко.
Тренировката я направих умишлено с малко по-малки тежести. Тягата си ми тежеше, ако трябва да съм честна. На другите упражнения имах сила и за повече, но 1 - 2 седмици ще тренирам малко по-леко по съвет на моя фитнес човек.
Храната днес ми е малко, но се получи така, че пропуснах обяда :( След тренировката пък ходихме на кино и после вече беше късно да наваксвам с калориите...
И като стана въпрос за храна: Имаше в хладилника една отворена извара Олимпус още от преди да заминем. Вчера си я доядох - нищо - нищичко и нямаше за 2 седмици. Не знам какво да мисля и каква извара да ям вече...
През изминалите две седмици корема ми се чувстваше доста добре - чувствително по-малко подуване и спазми. Или е от НВД или от липсата (почти) на млечни.
Мисля да поекспериментирам в тази насока, макар че изварата и котиджа много ги обичам и ще ми е трудно да се лиша от тях...
Хайде да си настройвам алармата и да лягам, че от утре работата ме чака...
28.07.2014
Сън: 7 часа, ставане 06:30.
Закуска: Бърканица (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, пектин, кокосови стърготини);
Обяд: 170 гр. пилешко филе на грил тиган + 65 гр. кафяв ориз с куркума + 1 голяма тиквичка на грил;
Следобедно: 150 гр. котидж + 2 ч.л. сусамово масло;
Вечеря: 170 гр. пилешко филе + 200 гр. задушени зеленчуци (моркови, карфиол, броколи);
За лека нощ: Протеинов сладолед (кисело мляко, протеин, стевия, лешници) Мммммм....
Вода: Отново е твърде малко
3 кафета и 2 зелени чая
Тренировка: Няма
Първи работен ден - лудница (tmi)
Опитали са се да ми ударят едно рамо с работата, но въпреки добрите намерения повече са омазали отколкото са помогнали ;)
И понеже нямах време да вдигна глава днес, помолих една колежка да ми вземе ленено масло от Билла, че ми беше свършило офисното зехтинче, а тя се объркала и взела сусамово - не е лошо.
Нямам време и да чета дневниците, които следя :(
Мнението беше редактирано от Светлето на 28.07.14 21:55.
29.07.2014
Сън: 8ч., ставане 06:30
Закуска: Бърканица;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 65 гр. (сурово тегло) кафяв ориз с куркума + 1 чудесен голям розов домат;
Следобедно: 100 гр. козе сирене;
Тренировка
Следтренировъчно: Протеинов бар - Fit spo (Cookies & Cream) 75 гр. (оказаха се учудващо добри на вкус, с 25 гр. протеин, малко мазнини, в Slim-варианта и с доста малко въглехидрати, а са на доста добра цена);
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с чушка, зелен лук, 150 гр. извара и мнооооого табаско + 6 оризовки + половин краставица + 1 оризовка със сладко от череши;
Вода - Около 2 л.;
4 кафета и 1 зелен чай.
Тренировка:
Военна преса - 1х10 с 10, 1х10 с 15, 2х5 с 17.5, 2х5 с 20 кг.;
Странично разтваряне с дъмбели - 3х10 с 3 кг., 1х10 с 4кг. + дропсерия - 8 повт.;
Гребане с дъмбели от полунаклон - 1х10 с 9, 2х10 с 10 кг. + дропсерия - 8 повт.;
Повдигане на дъмбели от наклонена пейка - 4х10 с 9 + разтоварваща серия с 6 кг. - 10 повт.;
Трицепсово разгъване на скрипец - 1х10 с 20, 2х10 с 25, 1х10 с 30 + разтоварваща серия с 20 кг. - 10 повт.;
Трицепсово разгъване с дъмбел над глава - 3х10 с 7 кг.+ разтоварваща серия с 5 кг. - 6 повт.;
Лицеви опори “делфин” - 3х12;
Страничен планк с обратен флайс - 3х10 с 2кг. гиричка;
Интервално на пътека - 20 мин.;
30.07.2014
Сън: 7 ч., ставане 06:30
Закуска: 1 яйце и 2 белтъка на омлет + половин краставица + 75 гр. ръжени ядки с 1 с.л. ленено семе и стевия;
Обяд: 180 гр. пилешко филе + филия и половина пълнозърнест “Местемахер” + 1 голяма тиквичка на грил тиган;
Следобедно: 150 гр. котидж с 2 ч.л. сусамово масло;
Вечеря: Около 300 гр. (сурово тегло) херинга - печена + салата (домат, краставица, чушка, лук);
Между другото: 1 сладка “орехче” (която се оказа отвратетиелна, а в същото време мега калорична) + 4-5 лешника;
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Доста работа имам, и понеже си обещах повече да не стоя по нощите, сега ми се спира тока през деня (dull).
Влизам само набързо тук да напиша какво - що, докато не съм забравила. Тези дни се надявам да понаваксам (или да ми писне) и да отделя повече време и за виртуалните и за реалните приятели :)
Мнението беше редактирано от Светлето на 31.07.14 10:11.
31.07.2014
Сън: 8 часа, ставане 06:30
Закуска: Бъркотия;
Обяд: 280 гр. пилешко филе + 65 гр. пълнозърнести макарони + голям домат;
Следобедно: 100 гр. козе сирене;
Тренировка
Следтренировъчно: Протеинов бар “Fit Spo - Slim” - 2 бр. + 9 мини оризовки с шоколад (wasntme) ;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с пилешко филе (120 гр.) и табаско + 2 оризовки + половин краставица + 1 лъжичка сладко от череши;
Добавки - Креатин;
Вода - 1.5 - 2 л.;
4 кафета и 2 зелени чая.
Тренировка:
Преден клек: 1х10 с 20, 1х10 с 30, 1х10 с 40, 2х5 с 45, 1х5 с 50;
Лег преса: 1х10 с 50, 1х10 със 70, 4х10 със 100 кг. + дропсерия - 5 повт.;
СС Бг-клек: 3х12 с 5 + Бг-тяга: 3х12 с 18;
Хип тръстер: 4х12 с 40 кг. + дропсерия - 5 повт.;
Donkey kick: 3х20 с всеки крак;
Повдигане на пръсти на 1 крак (прасец): 3х12 с всеки крак без тежест;
Много, много са ми отслабнали мускулите :( Всичко ужасно ми тежеше. На клека последната серия я направих на два пъти и с помощ от тренера. На лег пресата направо увехнах - за първи път ми се случи да не мога да си довърша последното повторение, наистина drop-нах. След това пропуснах сумо клека и въобщееееее... Нормално било след почивка, но не е приятно. Искам си силата обратно!!!
Чудя се дали глутамин да не си взема малко...
Мъжа ми е купил цяла кутия с протеинови десертчета само за мен... Как ще им устоявам не знам...
Какъв дъжд ме валя на прибиране от залата - не е за разправяне. А пред нас няма асфалтирана улица и всичко представляваше един кален океан. Г-жа кмета на район Подуяне трябва здраво да я е сърбяло някъде, защото я споменавах много и хранително. По последни уверения (след близо 4 годишна кореспонденция по въпроса), до края на септември трябва да имаме улица и тротоар, а не прашно-кални (според атмосферните условия) кратери, които собственоръчно запълваме с чакъл отвреме - навреме.
Дано следващото не прозвучи много хейтърски, защото истинските ми чувства не са такива, но съм малко фрустрирана:
Една колежка реши да идва с мен на фитнес от тази седмица. Добре е за нея, защото има крещяща нужда да направи нещо със себе си, обаче на мен ми пречи... Тя е някакъв хипер социален тип и дори без да познава никого ходи, говори си с хората, хили се, кудкудяка из цялата зала...
Вчера по едно време доста остро я скастрих, защото много ме изнерви: Има масички на които си оставяме телефоните и водите, и застанала тя до едната масичка, гледа там нечий телефон звъни и започва да вика: ”Ехоооо, един черен телефон Нокиа звъниииии” (fubar)
Не че аз съм социопат и темерут, но отивам там за да тренирам без да се офлянквам и такива като нея са ми малко дразнещи. Разбира се има хора с които разменяме по някое и друго изречение, но без хахо-хихи, пърхане с мигли и подскачане насам-натам в стил “бели пеперудки”.
Пак добре, че и туширах намеренията да прави каквито упражнения правя и аз и я насочих към инструктора, че иначе съвсем го бях закъсала. Сега ако успея някак си да я убедя и да тренираме в различни дни от седмицата, ще е перфектно (макар че тя като цяло не е от особено сериозните и нищо чудно тренировките и да са от ден до пладне)
01.08.14
19:31
Рабирам те за колежката, Светле! Наистина е фруструращо и похвално, че си успяла да я скастриш директно (аз щях да си мрънкам вътрешно).
Най-вероятно ще й писне, но ако не й писне: ами не й обръщай внимание доколкото е възможно, защото май не само тя е била причината: тежало ти е и си била изморена. И в нашата зала има две чучулиги, не тренират особено, да не кажа никак, но пък show off на макс (гримове, мазила, прически и задължително мноооооого къси шорти и топ). Просто искат и търсят внимание. А отношението на останалите трениращи към тях е меко казано грубиянско, но явно си го търсят. В такива случаи слагам капаците и гледам тъпо в една точка, а в съзнанието ми единствено е мускулът, който се напъва. И толкова. По-лесно е да се каже отколкото да се направи естествено, но няма пък да си проваляш тренировките заради някой друг. А пък ако не ти е ценна колежка направо си намери извинение следващия път, така че да се разминете. ;)
01.08.2014
Много ми беше “приятно” на 01-ви август да изляза за работа сутринта с гумени ботуши и яке (dull)
Сън: 7 часа, ставане 06:30
Закуска: Отново бъркотия;
Обяд: Салата (160 гр. разни зелении, наречени “Италианска салата”, 200 гр. риба тон, 65 гр. пълнозърнести макарони, сока от 1 лимон);
Следобедно: Половин доза протеин + 35-40 гр. бразилски орех;
Вечеря: 180 гр. свинско контра филе + салата (айсберг, домат, краставица, пресен лук) със зехтин;
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло;
Вода - 1.5 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Вечерта се сдобихме с неочакван домашен любимец.
Бяхме в двора на близкото училище с малкия и намерихме ранено вранче - със счупено крило. Обадих се на мъжа ми да дойде и проведохме спасително-заловителна акция под изумените погледи на останалите родители и деца 8-) Горкото същество цял ден обикаляло там, криело се по храсталаците, децата го гонили и крещяли по него, как пък някой не се сети да се погрижи за нещастното пиле...
Точно в 19:30, в последната минута от работното време на ветеринарите, които бяха GP-та на кучетата ни, им цъфнахме на вратата с пилето увито в една тениска... Обездвижиха му крилото с тиксо, че било по-леко и рекоха 10 дни поне да стои така, пък и после не било ясно дали ще може да литне, че крилото било много натрошено. Не го прегледаха много-много, но и на мен ми беше неудобно да ги задържам повече. Казаха вода и храна и така...
Малкия реши, че е момиче и го кръсти Гарголана :)
Та Гарголана сега пребивава на нашия балкон и след малко отиваме и търсим някаква клетка, че овърша всичко и много, ама невероятно много дриска. Оцъкала е целия балкон. Още не е яла, откъде ги вади тия неща, направо се изумявам (dull)
Нещо ми се върти, че Рапунцелина май беше ветеринар, та може да я притесня с някой и друг въпрос тези дни, колкото и да ми е неудобно (blush)
Мнението беше редактирано от Светлето на 02.08.14 10:04.
02.08.2014
Сън: 9 часа, ставане 07:30
Закуска: Овесени палачинки;
Обяд (в 16:00 ч. (dull) ): 200 гр. пилешко филе + домат + краставица + 6 оризовки;
Следобедно: 150 гр. котидж с 1 с.л. зехтин + 5-6 ядки кашу;
Вечеря: Редени телешки кюфтета с лук и патладжан + салата (домат, краставица, чушка, пресен лук) със зехтин;
Вода - около 2 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Ходихме да търсим подходяща клетка за Гарголана, после докато изтъркам целия балкон, че беше заприличал и замирисал на курник. Това пиле беше обходило и нацвъкало АБСОЛЮТНО всичко на терасата (giggle)
Снимките са на окафезеното вранче и манджичката ми за вечеря
Мнението беше редактирано от Светлето на 03.08.14 00:00.
03.08.2014
Сън: 7 часа, ставане 07:30.
Закуска: Омлет от 2 яйца и 1 белтък с чушка и 100 гр. извара + 1 печен сладък картоф (200 гр.);
Обяд (към 15:00 ч.): 2 кюфтета с прилежащия им зарзават от редената манджа + 1 филия протеинов хляб запечена с кашкавал;
Тренировка
Следтренировъчно: Половин доза протеин + 3 оризовки намазани със сладко от череши + Протеинов бар “Fit Spo - Slim”;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка със 150 гр. извара и табаско + салата (домат, краставица, чушка, пресен лук);
Добавки: Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Креатин;
Вода: 2.5 - 3 л.
4 кафета
Тренировка:
1. Мъртва тяга - 1х10 с 20, 1х10 с 30, 1х5 с 40, 1х5 с 50, 1х5 с 60, 1х5 с 65 кг.;
2. Хоризонтално набиране с краката върху пейка - 4х5;
3. Гребане с дъмбел - 1х8 с 10, 2х8 с 12,5, 1х6 с 15 + разтоварваща серия с 10 кг. - 10 повт.;
4. Пул даун в подхват - 1х10 с 30, 2х10 с 35, 1х7 с 40 кг. + разтоварваща серия с 25 кг. - 5 повт;
5. Ренегатско гребане - 2х6 с 9, 2х6 с 10 кг.;
6. Обратна коремна преса на наклонена пейка - 4х12;
7. Обръщане на шанга - 4х8 с 25;
8. AB Wheel - 4х10.
В събота и неделя излизам от всякакви графици и винаги омазвам храненията. На съотношения и калории като цяло за деня го докарвам, но не успявам винаги да си организирам добре хапването. Получават ми се големи паузи или пропускам някое хранене, а в следващите наваксвам с калориите... Не е май голяма болка за умиране, но не ми харесва принципно.
Иначе днес малко навън, после вкъщи чистене миене и подреждане, чистене на пилето, което не яде чак толкова много - как ги произвежда тези отпадъци не знам... На мъжа ми му се изпари ентусиазма и вече гледа малко на гюрултия (wasntme)
04.08.2014
Сън: 6 часа, ставане 06:30
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 6 оризовки + домат + краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж + 1 с.л. сусамово масло;
Вечеря: Почти две големи пъстърви (мъжете ми се изложиха тая вечер и аз им дояждах рибите) + салата - айсберг, домат, краставица, пресен лук;
Вода - 1.5 - 2 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Понеделнишки хич не бях настроена за работа, но ще трябва да се стягам, че ДДС-та ме чакат.
Вечерта екшън: Как се дава таблетка антибиотик в човката на дива врана.
Справихме се доста успешно като за първи път, но ни чака 10 дни по 2 пъти на ден същата процедура...
Екшънът с враната ми е много интересен. Радвам се, обаче, че се грижите за нея!
05.08.2014
Сън: 6.5 ч., ставане 06:30
Закуска: Обичайната бърканица (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, пектин, канела);
Извънредна “закуска” (РД на колежка): Парче торта + 4! бонбона (много хубави бяха, затова толкова);
Обяд: 200 гр. пилешко филе + 300 гр. (сурово тегло) печени картофи + 1 краставица;
Следобедно: Половин доза протеин;
Тренировка
Следтренировъчно: Липсва
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с чушка + пастет от 150 гр. извара, 100 гр. доматен сос и зелен лук + 7 оризовки + половин краставица + 2 мини оризовки;
Добавки: Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло;
Вода - Около 2 л.;
4 кафета и 1 зелен чай.
Тренировка:
1. Военна преса - 1х10 с 10, 1х10 с 15, 1х8 с 25, 1х5 с 25, 1х5 с 22.5 кг.;
2. Странично разтваряне с дъмбели - 4х10 с 4 кг.;
3. Гребане с дъмбели от полунаклон - 2х10 с 9, 2х10 с 10 кг.;
4. Повдигане на дъмбели от наклонена пейка - 3х10 с 9, 1х8 с 10 кг.;
5. Трицепсово разгъване на скрипец - 1х10 с 25, 3х10 с 30 кг.;
6. Трицепсово разгъване с дъмбел над глава - 3х8 с 8 кг.;
7. Лицеви опори “делфин” - 3х15;
8. Страничен планк с обратен флайс - 3х10 с 2кг. гиричка;
9. Интервално на пътека - 20 мин.;
Тренировката беше горе-долу добре. Нарочно пропуснах разтоварващите и дроп- сериите за да се довработя след почивката.
От другия път, т.е. четвъртък - нова тренировъчна програма.
Още не знам точно каква ще е. Няма да е от човека, който ми ги прави досега, ами инструктора ми в залата бил измислил нещо за мен. Дано да е добра, все пак той ме вижда как тренирам всеки път и най-добре ми познава формата и възможностите.
Храната не ми беше добре. И докато тортата и бонбоните са си лично моя изцепка и няма какво да се жалвам от тях, то пилешкото филе ме докара направо до бяс!
Още като го приготвях сутринта се зачудих пилешко ли пипам или медузешко. В интерес на истината съвсем малко се сви, но стоеше като дунапрен. На вкус - отвратително и СОЛЕНО!!! Имаше вкус на полуфабрикат от най-гадните. Уж да сменим гадните “Градус”, а на какво се натресохме, че и повече от 2 кг. взехме, сега 3 дни щем не щем - ще го ядем...
Вечерта пък се прибрах в 20:30, а успях да ям чак в 22:30, че от вратата ме подхванаха мъже и гарги, та язък ми за хубавата тренировка. Забравих и креатина да си пия... И без това мускулите ми са позаминали, а не им помогнах особено много да се възстановят :(
Гарголана още свирепо се брани от нашия тормоз с антибиотика, но ние задобряваме в манипулацията ;)
Много и харесва да си хапва червеи, та съм и уредила за понеделник доволно количество.
(giggle) Знам ли, там треньорите станали повече от трениращите :D
+ След негова тренировка се върви на зиг-заг, резултати имаш за норматив, добър е гадината, няма да съжаляваш
- Понякога е брутален и ти идва да го напсуваш.
Денис, като се запознахме, ми каза “Познаваме се от 5 години и не я понасям тая гад”, в последствие го разбрах... :D Но плюса компенсира минуса, няма да те лигави с полуклекове като някои негови колеги :)
Пп: домъчня ми :(
Ми да ти кажа, той минуса всъщност не е много минус. Понякога човек има нужда от малко сръчкване за да се мобилизира и да мине на следващото ниво.
Вярвам, че няма да върна назад с неговите тренировки ;)
Намини след моренцето да ни видиш, ще ни е приятно :)
Луда ли си, ще дръпнеш НАПРЕД, назад - в никакъв случай.
Задълже ще мина, трябва само да се разберем някак :)
06.08.2014
Закуска: Филия и половина пълнозървенст немски хляб + 150 гр. котидж + 1 с.л. ленено масло + половин краставица;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 65 гр. пълнозърнести макарони + голям домат;
Следобедно 1: 100 гр. коде сирене;
Следобедно 2: Протеиново десертче Fit Spo - Slim
Вечеря: 170 гр. пилешко филе + салата (айсберг, домат, краставица, пресен лук) с ленено масло;
Вода - твърде малко, не знам дали и до 1.5 л. я докарах :( ;
3 кафета и 1 зелен чай.
Бях си взела работа за вкъщи, но една мълния видя сметката и на интеренета, и на телевизията, и вместо да работя си лакирах ноктите 8-)
07.08.2014
Закуска: Омлет от 2 яйца и 1 белтък с чушка и червен пипер + 75 гр. ръжени ядки със стевия;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 65 гр. пълнозърнести макарони + голям домат (най-накрая свърши онова гадно месо! Толкова беше изкуствено, че сутринта сложих от него на гаргата, а вечерта, след целодневен престой на балкона, на открито, изглеждаше също както го оставих);
Следобедно: 30-35 гр. ядки микс + половин доза протеин;
Следтренировъчно: Протеиново десертче Fit Spo - Slim + 6 фурми
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с чушка + пастет от 270 гр. извара, пресен лук, домати + 6 оризовки;
Вода - отново е малко;
4 кафета и 1 зелен чай.
Тренировка (експериментална):
1. Клек с щанга зад врат: 1х10х20, 1х10х30, 1х8х40, 3х5х50 - За първи път го правя и с 50-те кила видях зор, което било странно, защото с 55 правя преден клек, ама като за опознаване така...;
2. Лежанка: 1х10х20; 1х6х25; 3х5х27,5 - Също за първи път;
3. Мъртва тяга: 1х10х40, 1х6х50, 2х5х60, 2х3х65, 2х5х60;
4. Набиране с подхват: 4х5 - Не знаех, че въобще мога да правя такова нещо (wasntme) Първите 2-3 повторения съвсем сама, а останалите от серията с малко помощ;
5. Бицепсово сгъване с крив лост (лоста + 5 кг.): 3х10;
6. Повдигане на краката от лег с противодействие: 3х20.
Добре беше :) Не се изморих много, може би защото още разучавам техниките и почивките май са ми по-дълги отколкото трябва, но като посвикна и като доизмислим как ще работим, ще се оптимизирам. Имах сила и желание и за кардио, но нямах време.
Толкова ми е сгъстено и така не се справям с времето напоследък, че си ядох следтренировъчното по пътя към вкъщи, защото знаех, че прибера ли се, ще трябва да свърша 1000 неща. Така и стана - вечерях в 23:30 (whew)
Мнението беше редактирано от Светлето на 08.08.14 00:20.
08.08.2014
Сън: 6 часа, ставане 06:30
Обяд: 160 г. салата от зелении с 220 гр. риба тон, 65 гр. макарони и сока от 1 лимон ;
Следобедно: 40 гр. ядки микс + половин доза протеин;
Вечеря: 180 гр. пилешко филе на грил + домат + краставица + половин настъргана тиквичка с оцет и 1 с.л. ленено семе (на морето правеха такава салата - тиквичка на мноооого тънки пръчици с малко морков и дресинг и на мен ми хареса);
За лека нощ: 10 гр. лешници;
Вода - 1,5 - 2 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
09.08.2014
Сън: 8,5 часа, ставане 07:00
Закуска: 1 филия пълнозърнест немски хляб + 100 гр. извара + 1 краставица;
Обяд: Омлет от 3 цели яйца, 50 гр. козе сирене, 50 гр. кашкавал и кокосово масло;
Тренировка в 13:00 ч.
Следтренировъчно: Половин доза протеин + 3 оризовки със сладко от череши;
Вечеря: 200 гр. пилешко филе + 80 гр. кафяв ориз със зеленчуци + 1 домат + 4 мини оризовки;
За лека нощ: Доза протеин + 3 оризовки;
ККал.: 2053, В: 205, М: 63, Б: 161
Вода - около 2 л.;
4 кафета.
Тренировка:
1. Клек с щанга зад врат: 1х10х20, 1х10х30, 1х8х40, 5х5х50 - Втора среща и значително по-добре откъм техника :) ;
2. Лежанка: 1х10х20; 4х6х25;
3. Мъртва тяга: 1х10х40, 1х6х50, 1х4х60, 2х3х65, 2х2х70, 2х2х72,5;
4. Кофички на пейка: 3х12, последната с 5 кг. диск в/у краката;
5. Някакво друго упражнение за трицепс на лежанката: 3х10 с малък лост - 10 кг.;
6. Повдигане на краката от стенд с 1.5 кг. гиричка: 3х12.
Значиии, схемата ще е Old school тренировка за сила и ММ - 3-те основни упражнения всеки път + по нещичко и за някоя по-малка мускулна група + интервално кардио, когато имам време.
Имам много, много да работя по клека. Малко странно, че правех хубави серии преден клек с повече килограми, но все пак ми е ново още като движение, ще го преборя, надявам се...
Пробвах стандартни кофички да правя - не се получи. Ако са ми отворени лактите става, но със събрани не мога :( Кифла!
Малко ми е странно още, че не излизам от залата на 4 крака, както преди, но така трябвало в тази система (nod)
Обаче така както се биех в гърдите, че не съм изморена, така по едно време привечер ми се разтрепери всичко и се увълчих от глад, какъвто отдавна не бях усещала (wasntme) Вечерях още в 20:00 ч. със “скромните” 630 ККал.
Сутринта в 7:00 пернатото се разграчи и ни събуди. Или си просеше червеи, или беше решила да го играе петел, защото по принцип през седмицата ставаме по-рано. Гадината е умна!
През последните дни си държи раненото крило в по-естествена позиция, а днес даже прихвръкна, въпреки, че е превързана. Много, много се надявам да успее да полети и да я пуснем на свобода!
В Лидл има прясно пуешко филе без кожа по 9 лв. килото. Произведено е в Румъния, според етикета. Взехме прилично количество, само дано не се окаже гадно и назобено като злополучното пилешко (то не беше оттам де).
10.08.2014
Сън: 7 часа, ставане 07:00
Закуска №1: Половин доза протеин + 1 киви;
Закуска №2: Бърканица;
Обяд: Две парчета наденица с топено сирене + салата (домати и краставици) с много сирене, парче диня, шепа диви джанки;
Следобедно: 150 гр. котидж с 2 ч.л. ленено масло + 1 краставица;
Вечеря: 200 гр. филе от сьомга + задушени зеленчуци + около 400 гр. скариди (мъжете не си изядоха техните и аз “спасих” всичко) ;
ККал.: 2392, В: 107, М: 138, Б: 179 (Само наденицата е над 700 ккал (dull) )
Вода - 2-3 л.;
3 кафета.
Много приятен неделен ден. Бяхме на пикник с приятелско семейство и много добре си изкарахме. Имах нужда от чист въздух и макар че по план трябваше да работя днес, не съжалявам, че “изкръшках”. Ще му мисля в следващите дни и нощи...
Малко лигави снимки + вечерята:
Мнението беше редактирано от Светлето на 10.08.14 23:07.
11.08.14
07:20
Светле, много си готина! (sun) :*
Мнението беше редактирано от JNL на 11.08.14 07:20.
11.08.14
13:50
Корава секси мама (wasntme) (F)
Използвам докато обядвам да пиша тук, че тези дни ми пушат ушите здраво (тъкмо така и ще хапвам по-бавно, че като съм под пара ям все едно някой ме гони)
11.08.2014
Закуска №2: Омлет от 2 яйца и 1 белтък с чушка и кокосово масло + 1 сладък картоф (около 200 гр);
Обяд: 170 гр. пуешко филе на грил (добро излезе Лидл-ското) + 65 гр. кафяв ориз със зеленчуци + 1 тиквичка на грил;
Следобедно: 150 гр. котидж с 2 с.л. сусамово масло;
Вечеря: 170 гр. пуешко на грил мариновано в портокалов сок + голяма салата (айсберг, домат, краставица, пресен лук) с 2 с.л. ленено масло;
ККал.: 1808, В: 137, М: 74, Б: 153
Вода - 1.5 - 2 л.;
4 кафета, 2 зелени чая.
Бач до среднощ...
Пуешкото стана много крехко и сочно с портокаловия сок, обаче ми съсипа грил тигана, защото марината се карамелизира и загоря много гадно. Имах идея да мариновам останалото месо в прясно мляко, но ще се въздържа...
12.08.2014
Сън: 4.5 часа, ставане 06:30
Закуска №1: Половин доза протеин + 100 гр. малинки;
Закуска №2: Бъркотия с кокосови стърготини;
Обяд: 200 гр. пуешко + 5 оризовки + домат и краставица;
Следобедно: 30 гр. сурови ядки микс + половин доза протеин;
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеинов десерт Fit Spo - Slim + 40 гр. фурми;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка със 150 гр. извара, чушка и лук + 5 оризовки + домат;
ККал.: 2051, В: 227, М: 47, Б: 180
Вода: Малко над 2 л.
Кафета: 4
Чай: 1
Тренировка:
1. Клек до долу с щанга зад врат: 1х10х20, 1х10х30, 1х8х40, 1х5х50, 5х3х55 - Мноооого работа ме чака тука (dull) ;
2. Лежанка: 1х10х20, 2х6х25, 4х2х30 - Tragedy;
3. Мъртва тяга: 1х10х40, 1х6х50, 1х4х60, 1х3х70, 2х2х80, 3х2х70 - Първата двойка на 80 се получи доста добре, втората ми дотежа;
4. Военна преса зад врат: 1х10х10, 1х6х15, 4х6х17,5;
5. Корем - сгъване напречно на пейка: 4х15-20
Да му се не види и клека, много трудно го избутвам и страшно се ядосвам. Предния ми беше по-лесен, ама ще трябва да боря и този - няма как.
Калабалъка много ми пречи - не мога да се концентрирам (fubar)
Разцъквах ДДС-та до 01:00 ч. пак (tmi)
Мнението беше редактирано от Светлето на 13.08.14 06:32.
13.08.14
09:02
Как издържаш с толкова малко сън?!
13.08.14
09:39
казано от Eli Ivanova на 13.08.14, 09:02:
Как издържаш с толкова малко сън?!
И аз тайничко си го задавам този въпрос, като в същото време благородно завиждам. Искам и аз да мога след 4.30 часа сън да мога да ставам в 6.30 и после да тренирам. Светле, сподели как го постигаш това нещо? :)
Да си призная честно, понякога и аз се чудя как издържам и определено не съм за завиждане, особено ако вляза в по-дълга серия.
Ама като денонощието има само някакви си 24 мижави часа, които доникъде не стигат - така ще е. Мобилизирам се и действам - това е положението! Нито някой ще ми отметне задачите, нито пък някой ми е виновен, че не обичам да върша нещата полвинчато и с компромиси ;)
А тренировките дори донякъде ме тонизират. Случвало ми се е да вляза в залата смачкана като настъпен охлюв и да изляза с достатъчно енергия за да си свърша всичката домакинска (и не само) работа вечерта ;)
13.08.2014
Сън: 3 часа и 15 мин., ставане 04:30 (shake)
Закуска №2: 150 гр. котидж с 1 с.л. ленено масло + филия и половина пълнозърнест немски хляб + 1 голяма зелена чушка;
Обяд: 180 гр. риба тон + 65 гр. пълнозърнести макарони + 1 малък айсберг + краставица + сок от лайм - всичко това на салата;
Следобедно: 40 гр. ядки микс + половин доза протеин;
Вечеря: 170 гр. пуешко + домат + краставица + 2 с.л. ленено масло + 30 гр. биволски кашкавал (не беше в сметките, ама карай);
ККал.: 1926, В: 140, М: 78, Б: 164
Вода - 1.5 л.;
4 кафета, 1 зелен чай.
От 04:30 до 07:00 свърших неочаквано много работа. На тишина и с помощта на едно силно кафе успях да се съсредоточа така, че отметнах работа колкото за цял ден в офиса ;)
Сигурно вече съм се извратила, но ми харесва спокойствието на тия ненормални часове. Чуват се само птиците навън кукумявка, косове, синигери, лястовици, сиви гугутки, гарги, свраки, сойки (врабчетата и гълъбите въобще не ги броя) - учудващо е колко много диви птички живеят почти в центъра на София!
И като стана дума за пернати - махнахме превръзката от крилото на нашия добитък и сега трябва да провеждаме тренировки по летене на закрито, което идея си нямам как и къде ще стане, защото пилето си е диво и супер много се стресира...
Накрая на деня всички ДДС-та и Интрастат-и бяха подадени, спешните задачи от клиенти - завършени, успях да поиграя с детето на полщадката, да приготвя вечерята и днешния обяд, да изчистя и нахраня пилето (100% нещо пропускам) и в 22:50:00 се паркирах в леглото. В 22:50:10 вече съм била на гости на Сънчо.
14.08.2014
Сън: 7.5 часа, ставане 06:30
Закуска №1: Половин доза протеин + 100 гр. малинки;
Закуска №2: Редовната бърканица (60 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, 1 с. л. кококсови стърготини);
Обяд: 180 гр. пуешко (изядохме го най-накрая) + 65 гр. пълнозърнести макарони + голям розов домат;
Следобедно: 40 гр. сурови ядки микс + половин доза протеин;
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеинов десерт Fit Spo - Slim + 20 гр. фурми;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка със зеленчуци и мноооого табаско + пастет от 150 гр. извара, пресен лук, 100 гр. доматена паста + 6 оризовки;
ККал.: 2051, В: 221, М: 50, Б: 184
Вода: Около 2 л.
Кафета: 4
Зелен чай: 2
Тренировка:
1. Клек до долу с щанга зад врат: 1х10х20, 1х10х30, 1х8х40, 1х5х50, 2х3х55, 3х3х60;
2. Лежанка: 1х10х20, 2х6х25, 4х3х30, 1х2х32.5;
3. Мъртва тяга: 1х10х40, 1х6х50, 1х4х60, 4х2х70;
4. Набиране в подхват: 4х5-6 (първите 3 сама, останалите с малко помощ);
5. Бицепсово сгъване с крив лост: 3х10х13;
6. Корем - повдигане на краката от стенд: 4х12.
Наболяваше ме нещо кръста и не бях сигурна дали е само от мускулна треска, поради което настроението ми беше леко минорно, а и като цяло през целия ден бях някак си отпусната. За тренировката нямах грам злоба и всичко ми тежеше (dull) За щастие като се раздвижих и се поразтегнах поне кръста ми мина.
Продължавам да имам някакви съмнения, дали това са най-подходящите за мен тренировки, като опасенията са ми следните:
1. Дали няма като цяло да се претоваря, като всеки път правя и клек, и лежанка, и мъртва тяга с почти максимални тежести;
2. От друга страна пък, не ощетявам ли по-малките мускулни групи;
3. Като тренирам с малко повторения в серия ще покача силата и ММ, но няма ли да ми се обезформят мускулите, ако не правя серии за хипертрофия;
4. Може да ми стане скучно в един момент да правя все едно и също и да загубя мотивация. Когато задобрея в техниката, започна да правя движенията чисто и да увеличавам кг. на работните серии вече няма да ми е скучно, но дотогава...;
5. Супер много време ми отнема тренировката в този и вариант (повече от 2 часа със загряването и евентуално ако правя интервално кардио накрая) и на моменти ми е адски изнервящо.
Вчера уж се разбрах с тренера да ми върти натоварванията на основните упражнения и да съкратим почивките между сериите, пък ще видим...
Хем му имам доверие, хем съм такъв Тома Неверни (не само за фитнеса, ами и по принцип), на моменти не мога да се понасям в това отношение.
А и нали по принцип не разбирам много... Досега съм се движила все по изготвени за мен програми - спазвах си ги стриктно и понеже ми се получаваха нещата, не се задълбочавах твърде много... От известно време чета разни статии и материали, но на моменти се чувствам по-объркана отколкото образована (tmi)
Ще бъда благодарна, ако се включите с коментари. По-объркана няма как да стана (giggle)
Тренираш през ден, няма да претовариш.
От друга страна, точно той ми беше казал да тренирам веднъж по-тежко, веднъж по-леко, че не можело да се пъна всеки път на максове (което мноооого обичах). Такъв вариант стои ли като опция?
От друга страна, сънят ти е трагичен. В смисъл, безобразно малко, и аз ти се чудя как издържаш. И с толкова малко почивка, не знам дали няма реално да се претовариш в един момент.
Знае ли по колко точно НЕ спиш? :)
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 15.08.14 16:45.
Сигурно така ще направим - ще е нещо от рода на Тежка - Средно - Леко, или пък в различните дни ще наблягаме на едно от базовите упражнения... Ще видим.
За съня си знам, че е зле (и той знае), обаче нищо не мога да направя по въпроса :( Честно, не знам някои хора как се справят с времето - аз не успявам :(
15.08.2014
Сън: 6 часа и малко, ставане 06:20
Закуска №2: Бърканица (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, 1 с. л. кококсови стърготини);
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 400 гр. задушени зеленчуци + 1 сладък картоф (около 200 гр.);
Следобедно: 150 гр. котидж + 1 с.л. ленено масло;
Вечеря: Една печена пъстърва + огромна салата със зехтин;
ККал.: 1826, В: 142, М: 67, Б: 162
Кафета: 3
Зелен чай: 2
Ударихме кепенците на офиса в 15:30 8-)
Понеже се прибрах по-рано и беше още топло за излизане с малкия, реших да направя сладолед (бях взела хубава животинска сметана), но по някое време машинката се повреди. Доразбърках го с миксера в охладителната купа и пак стана супер - мъжа ми много го хареса! Ще пробвам с друга смес, да не би тази да се оказала тежка за машинката, ако не - ще трябва да се разправям със сервизи, което много ме дразни по принцип.
16.08.2014
Сън: 8.5 часа, ставане 07:30
Закуска: Омлет от 3 цели яйца L, 50 гр. сирене, 50 гр. кашкавал и чушка;
Тренировка;
Следтренировъчно: Половин доза протеин + 3 оризовки с шоколад;
Обяд: 180 гр. пилешко филе + 6 оризовки + домат + краставица;
Следобедно: 200 гр. извара + 4 мини оризовки с ябълка и канела;
Вечеря: 150 гр. свинска пържола от бут + голяяяяяма салата от червено зеле със зехтин (горкия ми колит, обаче не можах да и устоя);
ККал.: 2036, В: 134, М: 88, Б: 176
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Магнезий с В6;
Зелен чай: 0
Тренировка - днеска тренера каза леко:
1. Клек до долу с щанга зад врат: 1х10х20, 1х10х30, 1х8х40, 5х5х50;
2. Лежанка: 1х10х20, 5х6х25;
3. Мъртва тяга: 1х10х40, 1х6х50, 5х5х60;
4. Кофички на пейка: 4х15-17;
5. Странно упражнение за трицепс - нещо като лежанка с тесен хват и се спуска по-към корема: 3х10х10;
6. Къси коремни преси на римско столче с повдигане на 5кг. диск над главата: 4х25.
Сутринта освободихме Гарголана!
Точно срещу нас има място с доста дървета на близко разстояние. Постояхме да я гледаме известно време. Имаше супер инфарктен момент, защото в един момент се озова на земята, баш в едни много високи треволяци (явно докато се окопити за по-дълги прелети) и отнякъде се появи котка (за щастие не беше голяма, а по-скоро поотраснало коте). Не можех да се добера бързо дотам, чу се “Грааа, грааа, грааа...” и аз направо откачих!
Докато се опитвах да стигна до нея обаче, се случи нещо, което бях виждала само веднъж дотогава. От близките дървета се спуснаха супер много свраки, разкрещяха се, за секунди отнякъде долетяха и още врани и изгониха котката! Поне 30-40 птици се насъбраха и започнаха да кръжат над Гарголаната!
Финала беше щастлив! Пилето литна, качи се първо на едно високо дърво, поседя малко там, после прелетя до друго дърво, пограчи ни малко и щипна нанякъде със своите :)
Чувствам се много щастлива и удовлетворена.
Следобед отидохме до Декатлон. Живеем доста близо, а не бяхме ходили още. Взех си доста симпатичен часовник с хронометър, да си засичам почивките в залата ;) Още си купих един клин и потник за тренировките, но не са нещо особено. Имам на USA Pro и ми харесват повече като качество.
Мнението беше редактирано от Светлето на 17.08.14 10:04.
Уау, колко интересна случка с Гарголана—невероятно! Много съм горда, щастлива и удовлетворена и аз като прочетох за случилото се! Браво Светли!!!!!!! (clap)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 17.08.14 10:19.
Четох в интересни факти за враните. че те си помагат една друга, могат да броят до три, запомнят лицата на хората и ако имате домашен любимец врана, тя ще ви даде име, което е специфичен грачешки звук, с който тя ви нарича!
Също четох, че те много добре запомнят случки, къщи, градове, хора и предават тази информация на другите врани с поколения наред! Ако в някой град биде убита врана, милиони врани знаят за този инцидент и избягват мястото с поколения наред. Така че, със сигурност сега милиони врани знаят за вашата тераса, че е убежище. (wasntme)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 17.08.14 20:26.
Хихи, по-скоро сега всички врани знаят, че нашата тераса е място за тормоз, където те затварят в клетка и по два пъти на ден те хващат и ти изсипват в гърлото със спринцовка горчив антибиотик, зле маскиран в пастет ;)
Иначе да, и аз знам че са доста умни, социални животинки и лесно се опитомяват, ако ги гледаш от малки. Ние обаче умишлено не правихме никакви опити за опитомяване. Искахме птичето да си остане диво - нищо добро няма да види, ако няма страх от хората.
Не вярвам да намине да ни види някой ден. Много страдаше по свободата си, докато беше при нас и си личеше, че единственото, което иска е да е свободна. Особено в последните дни, след като махнахме превръзката от крилото, започна много да се блъска в клетката, чак ме хвана страх да не се нарани. Пък и не излетя от терасата (не посмяхме да я пуснем оттук, че е високо и не знаехме колко добре ще може да лети на открито), ами я свалихме долу, в близост до кооперацията. Изхвърча ми от ръцете като торпедо - искаше да се махне час по-скоро :)
Само се надявам да е добре и да се справи с живота!
17.08.2014
Сън: 8,5 часа и малко, ставане 07:30
Закуска №2: Овесени палачинки, намазани с малко мед;
Обяд: Омлет от 4 белтъка със 100 гр. пилешко филе и табаско + голям розов домат + филия и половина пълнозърнест немски хляб;
Следобедно: Протеинов сладолед (с мляко и сметана);
Вечеря: Свинска пържола от бут - 200 гр. + две краставици с оцет, 1 с.л. зехтин и копър;
ККал.: 1824, В: 146, М: 71, Б: 156
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Магнезий с В6;
Вода: 1,5 л.
Зелен чай: 0
Подремнах за половин час след обяда 8-)
Ииии след това запретнах ръкави за санитарен полуден - прозорци, баня и т.н. все “приятни” занимания. И разбера се , както всеки път, преваля точно за 3 минути, тъкмо като приключих с прозорците (dull)
Допичам си картофите за утре (вече за днес) и после сънчо.