15.08.14
20:18
Здравейте. На 19 години съм 1.73см. 66.5кг. Започнах 5-ти месец тренировки но много не съм доволен от резултатите.Видимо да има ефект, но силата съм я покачил едва с около 2.5 - 5кг макс.. много,много слабо.също така преди години съм ходил за по 1-2 месеца на фитнес и това е. Преди в нас тренирах с дъмбели 5кг. имах и един който беше 12кг. искам да покача сила
програмата ми е 2х1 ,2 тренирам 1 почивам, сегашната ми програма е
гърди трицепс - лежанка,избутване на дъмбели от лег, флайс и въжета. френско,на скрипеца и с дъмбел зад врат
гръб бицепс - набирания колкото мога по 1-2.. придърпване на скрипец отпред, долен скрипец и с дъмбели на на малка лежанка гребане ли как се води. скотово,сгъване с крив лост и сгъване с дъмбели от седеж
рамо и трапец, раменна преса с дъмбели, повдигане на ръце в страни и напред и с кривия лост до брадата, за задно рамо правя на пек бек машината само това упражнение.
крака - лег,сгъване,разгъване и за прасец на калф машината
корем почти не правя, много рядко и правя само на скрипеца ‘молитва’. Сайта го чета от 4-5 години и съм запознат с тренировки и хранения , уж гледам да хапвам колкото трябва..някакви съвети за нова програма ако може и как да кача тази сила, че не става и не става..знам, че трябва постоянство,храна и възстановяване но вече 5-ти месец почнах..което си е малко време но и силата я няма.
15.08.14
22:57
Сега ще ти го напиша... пък ако искаш го приеми...
Ти добре тренираш ама каде са ти чисто силовите упражнения? Всичко което прочетох е ъгли, скрипци, разгъвания, подгъвания, кройки и т.н....
Искаш сила... правиш нова програма с основни упражнения - клек, тяга, лег, военна преса с щанга, кофи, набирания - делиш на горна + долана част + почивка; вкарваш по 1-2 упражнения асистиращи и на основните се движеш в диапазон от 5 серии по 3-5 повторения. Корем ще трябва да правиш...не за плочки, а за по-здраво ядро.
А и трябва да ядеш нещо. Истина е че без храна не става!
Програми колкото искаш... бих ти препоръчал 5х5 или Powerbuilding
Мнението беше редактирано от Светослав Захариев на 15.08.14 23:00.