11.12.05
19:38
Тренирам за релеф като съм дал приоритет на гърдите,защот смятам че ми изостават...Въпроса ми е дали сплита е добър като упражнения,серии и брой повторения за релеф.От време на време някое упражнение го заменям с др,но ще дам основните...
1ден-гърди,бицепс,предм и корем
1.флайс от лег-3x12-20
2.дъмбели от полулег-3x12-20
3.щанга от лег-3x12
4.концентр.сгъване с дъмбел-3x12
5.скотово с EZ щанга-3x12
6.сгъване на скрипец-3x20
7.сгъване за предмишница-3x20
8.повдигане на крака от вис-3x20
9.преси на римско столче-3x20
3ден-гръб,трапец,трицепс
1.набирания-3x колкот мога
2.гребане с щанга-3x12
3.пулдаун пред гърди-3x12
4.придърпване на долен скрипец-3x12
5.повдигане на щанга за трапец-3x20
6.изталскване на щанга,тесен хват-3x12
7.разгъване на дъмбел зад глава-3x12
8.кикбек с дъмбел-3x12
5ден-гърди,рамо,крака,корем(предмишница)
1.дъмбели от лег-3x12-20
2.пулоувър-3x12
3.пек-дек-3x12
4.раменни преси-3x12
5.разтваряне встрани-3x12
6.вертолет-3x12
7.повдигане на пръси,калф машина-3x20
8.бедрено сгъване -3x20
9.повдигане на крака от лег-3x20
10.коремни преси с тежест-3x20
Стажа ми е близо 7-8месеца без прекъсване,земам L-carnitin i млечно-яйчен протеин преди сън...174см,78кг,16години
Аз не можах да разбера,как така гърдите ти изостават,ти им даваш преоритет пък правиш релеф ?????? Егати обърканата работа :P Да не говорим,че програмата ти е много лоша.Ти сигурно не излизаш от залата поне 1.30ч. Според мен трябва да промениш доста неща а и да решиш дали да правиш релеф или маса.
Да наистина-изразил съм се неправилно,имам предвид че гърдите ми са некфи как да кажа-неоформени,докато останалата част от тялото дава вид на трениращ...Правя релеф и ако програмата е наистина толкова лоша,дай някакъв съвет в ква насока да я променя и по скоро кое да променя...
11.12.05
20:55
от колко време тренираш гърди?
ако наистина искаш релеф увеличи тренировките.тренирай поне 4 дни,прави аеробика.иначе това което го правиш е доста за един ден.ако увеличиш дните ще можеш да намалиш времетренето.но най-важно е храната
Гърди тренирам от как съм почнал да тренирам но по този начин от 1-2месеца...По принцип тичам 2-3пъти седмично,а когато няма време да излизам,скачам на въже у нас...Относно храната-смятам че се храня според изискванията на НВД или поне се опитвам колкот мога да ги спазвам...Тренирам 3пъти седмично щот съм сертификатно ниво на англ и съм и зает...
ясно :wink: щом си зает почтни нямаш голям избор.ако си сигурен,че си направил достатъчно маса продължавай и няма начин да не успееш
Добре де,каза че програмата е мн лоша,като времетраене ли си имал предвид или като упражнения...Ако имаш някакъв по добър вариант,защо не споделиш...
11.12.05
21:31
ами щом тренираш от 2месеца,неочаквай толкова бързо кой знае кво.иска се време,усилия,търпение
Голям брой повторения правиш за основните упражнения което е ГОЛЯМА ГРЕШКА , може да правиш 12 ама за изолираните упражнения така ще скапеш
Според мен няма смисъл да правиш повече от 10-12 повторения.Дори и да продължиш да правиш по 8 пов. не е грешно.Само намали почивките между сериите.Много са обемни тренировките ти,може да се преумориш и така ще изгубиш много мускули.И ако все пак успееш да намериш време за поне още един ден да тренираш, няма да е лошо.Три дни са малко,да беше за маса,да,но така ......
Упражненията не са лоши,но защо така наблягаш на гърдите.При положения,че ще хапваш по-малко ,може съвсем да ги “развалиш”.Все пак правиш релеф.Ако имаш достатъчно мускули то няма да имаш много килограми за сваляне.Щом си 174см 78 кг
Добре значи се пак големия проблем не е толкова в програмата,ами в повторенията...Добре мерси за съвета djgorgio-ASTOR
Няма как да стимулираш организма да пази масата с тези високи повторения затова ти изглеждат така гърдите изтощени са
Нещо си в неправилна посока.Хем искаш релеф да правиш,хем и преоритет на гърдите даваш,а започваш с чисто оформящо упр.,като флайса,а и на всичкото отгоре и с толкова много повторения.Вече не ми се повтаря,но в период на релеф тренировката си е същата.Тук вече играе диетата ,кардиото и почивките м/у повторенията.Ако даваш преоритет на дадена група се тренира с базови упражнения и повторенията не надвишават 10.Всичко над това задейства други мускулни влакна и тренировката се превръща за издръжливост
Ами релеф не значи ли да оформиш тялото си,какфо му е на флайса в началото...??То ясно-повторенията ще ги намаля...
аз знам че по принцип флайса се слага към края на тренировката и се почва с базово упражнение