08.09.14
01:20
Здравейте на всички !
Казвам се Калоян, на 17 години съм с ръст 196 см. и мощното тегло от ... 69 килограма. С необясним метаболизъм съм и намирам много трудности в покачването на тегло, най-големият ми напредък са изминалите 4 месеца, благодарение на които успях да кача килограм и половина, тялото ми е изключително релефно и жилаво. До момента съм тренирал в зала и на открити лостове, главно основни упражнения като : набирания, кофички, раменни преси, избутване на лост от лежанка (в хоризонтално положение) клек, мъртва тяга, и др. От всички упражнения най-добре ми е клека като максимално съм клякал с 85 кг, имам много проблеми с горната част на тялото, но най-проблемни са ми гърдите и горната част на гърбът. Лошото в моят случай е че не мога да приемам каквито и да било добавки (протеини, анаболи и др.)
Първо: Анаболите не са добавки!!!
Второ: Защо не можеш да приемаш добавки, каквато е протеинът?
Трето: Напиши как се храниш и как точно тренираш.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 08.09.14 08:14.
08.09.14
11:40
Ти добре правиш базови упражнения, но как се храниш?
08.09.14
13:46
Храната е основата.Добавките са само бонус в съотношение 10/90% в полза на храната.Останалото зависи от теб.
Дай на мускулите си време да пораснат и изобщо дай на себе си търпение.Нещата тук стават с постоянство и воля.Старай се да се храниш на калориен излишък и само чакай.
Не се тегли и твърде често на кантара.На всеки 10 дена се тегли сутрин след WC и ако показва с 300-400 гр. повече от преди ,значи вървиш в правилната посока.
Храня се от 7 до 9 пъти дневно като във всяко хранене имам поне по две филии хляб, старая се да имам разнообразно хранене и наблягам на храни които са богати на въглехидрати, също така поне веднъж на две седмици консумирам риба, а също така се старая да ям ядки (бадеми, лешници, орехи) поне два пъти седмично, консумирам също така яйца, ориз, пилешко и свинско месо, поне веднъж седмично. Относно тренировката в момента съм на следният режим : тренирам 3 дни в седмицата (понеделник, сряда, петък) като в момента тренирам само на лостове, имам по едно бутащо (кофички) и по едно теглещо (набиране) упражнение, правя по 4 серии с 6 повторения всяка като между серия си давам по 2 минути почивка и 4 минути между упражненията.
08.09.14
23:11
Консумираш месо, яйца и ориз, веднъж седмично? Консумирай ги всеки ден, ядките можеш да ги оставиш преди лягане.