Yennefer's Diary

Прескочи до:

16.09.14
09:53

Не знам как прецени полярността на заряда ми. ;) Не съм имала нищо лошо предвид с написаното - нито сега, нито когато и да било. По-скоро ти си по някакъв начин предубедена към всичко, което казвам/пиша.
ПП: Не съм те спирала от участие в дневника ми, те затова са в публичното пространство, за да могат всички да се включват, но все пак ще уважа желанието ти, за да е мирно селото. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 16.09.14 09:58.

16.09.14
10:19

Така сега по същество..
Вчера тренировка вечерта рамо и бицепс

Раменно разтваряне със свити лакти - 3х12
Раменно разтваряне опънати лакти - 3х12
Предно рамо с дъмбели от наклонен лег - 3х10
Задно рамо от наклонен лег - 3х12
Раменни преси стоеж - 3х10
Опъване на кръстосани ластици - 30
Едностранно гребане на машина - 3х10
Машина за рамо ( удря средната глава и част от трицепса) - 3х20
Бицепсово сгъване с дъмбели - 3х12
Чуково - 3х12

Днес сутринта, въпреки дъжда тичах да направя една тренировчица

35 мин степер
Шутове на скрипец - 3х25 на крак
Глутеус екстензии в супер серия с абдуктор - 3х30/40

Вечерта ще дописвам, най-вероятно ще си сцепя гърба :D :D

Не се освинвам, създадох си навици, има идея какво трябва и не трябва да се яде, кога и къде, увеличила съм умерено калориите и както винаги ги приемам от здравословна храна.

Та вчера  - 70гр овес, 20гр стафиди, 3 смокини, 200гр оризовки, 400гр телешко, салата айсберг, 1/3 домат, 20гр сирене, преди лягане 70гр извара, 10гр суров слънчоглед, 1 лъжица фъстъчено масло

Днес  се очертава - 50гр овес, 20гр стафиди, 3 смокини, 100гр оризовки, кочан и половина царевица (трябва да погледна колко въглехидрати са това и ще реша дали ще е е кочан и половина :D :D :D), 200гр свинско, 250гр пилешко, салата зеле, домат, преди лягане 15гр протеин с 50гр извара, 30гр ядки ( още не съм ги измислила), масло някакво или тахан

Общо взето толкова много не съм яла от доста време и се радвам исккрено на хранат си :D
Всичко горе-описано е разделено на 6-7 хранения.

Мнението беше редактирано от Блажка на 16.09.14 10:49.

16.09.14
11:35

Блага, кое е топ състезанието по бодибилдинг в България? На кое състезание атлетите излизат в най-добра форма?

16.09.14
11:38

казано от aleks на 16.09.14, 11:35:

Блага, кое е топ състезанието по бодибилдинг в България? На кое състезание атлетите излизат в най-добра форма?

Доколкото ми е известно Турнир Пловдив април месец. Тогава се правят кфалификациите за Балканско и Европейско първенство.
Тоест първите 2-ма от всяка категория могат да отидат на горепосочените първенства, естествено като си покрият всички разходи, като федерацията заплаща само такса участие. Ако състезателят е в челната тройка, има вероятност да му се възстановят разходите.

16.09.14
11:59

Продължавам да отговарям и на други въпроси в снимки.

Катка Куптова - топ атлет женска физика в Европа.
Бивша трибойка, голям лег има ама не знам точно колко, почитателка на кросфит спорта.

До преди две години е била културистка, но след като махат тази категория и се налага, за да влезе в женска физика да свали около 10/12кг мускулна маса, иначе ще бъде дискфилифицирана. Свалила ги е като е намалила протеина до минимум (150гр МЕСО на ден) и се е хранила главно със супер храни и вегетариански продукти.

Мнението беше редактирано от Блажка на 16.09.14 13:16.

16.09.14
13:01

казано от Наталья Заболотная на 16.09.14, 11:59:

..намалила протеина до минимум (150гр на ден)

Ще ме извиняваш, ама 150 гр белтъчини на ден за жена никак не са малко. Едва ли е била над 100 кг тази дама. Други неща е намалила тя, за да свали мускулна маса, не протеина.

16.09.14
13:16

казано от Boby_ на 16.09.14, 13:01:

..намалила протеина до минимум (150гр на ден)

Ще ме извиняваш, ама 150 гр белтъчини на ден за жена никак не са малко. Едва ли е била над 100 кг тази дама. Други неща е намалила тя, за да свали мускулна маса, не протеина.

Оффффффффф Боби да :D, не 150гр протеин, пиша тука хранителни режими и съм се забила, главата ми само числа.

150гр МЕСО, разделено на 4 приема.

Мнението беше редактирано от Блажка на 16.09.14 13:41.

16.09.14
16:26

да свали около 10/12кг мускулна маса

Свалила ги е като е намалила протеина до минимум (150гр МЕСО на ден) и се е хранила главно със супер храни и вегетариански продукти.

Край, никакви супер храни!!! :D Обмисляла ли си кариера в рекламния бизнес?

16.09.14
16:57

Ахахаха, да, мислила съм да се реализирам в спортния мениджмънт, но ми е трудно все още да се бия с “вълци” :D
Иначе лично за себе си, все по-често искам да се върна към сцената, най-хубавите ми години минаха на сцена и си бях казала, че повече в никакви представления няма да учавствам, не съм стъпила в театъра от 6 години.
Но доста хора ми пуснаха мухата да отида на някой кастинг, когато обявят, това е.
Ако имаш друго предвид - уточни.

Иначе супер храните ги е яла, за да си набавя това, което не е можела и за енергия и тонус :D Не се шашкай!

16.09.14
17:53

Продължавам да отговарям и на други въпроси в снимки.

Катка Куптова - топ атлет женска физика в Европа.
Бивша трибойка, голям лег има ама не знам точно колко, почитателка на кросфит спорта.

До преди две години е била културистка, но след като махат тази категория и се налага, за да влезе в женска физика да свали около 10/12кг мускулна маса, иначе ще бъде дискфилифицирана. Свалила ги е като е намалила протеина до минимум (150гр МЕСО на ден) и се е хранила главно със супер храни и вегетариански продукти.

Същински назобен мутант е Катка. Не е удачен пример за подражание

16.09.14
21:18

Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало гъза.
В тези спортове всички са вълци, големите спортистки са вълци, всеки се спасява както може.
Аз я харесвам, падам си даже по нея (devil)

Примерът беше даден, защото хората ме питат ЗАЩО боди билдинг пък сега, исках да видят, че има и други, които се преориентират :)

Много е яка:D

Между другото, на не малко упражнения изобщо не ми харесва техниката й. Предпочитам да сложа по-малки тежести, но да го правя по-изолирано. Макaр че при нея... е нужно само да напомпа леко и то нещата почват да си влизат по местата :D

Не виждам лошо в преориентирането.
Опитваш различни неща, виждаш кое как действа, кое - какво ти носи;
правиш си заключения: плюсове/минуси; дали искаш да се занимаваш по-професионално - какво ще ти коства/носи това; заслужава ли си и т.н.
Изпитваш на свой гръб и решаваш в кое да се профилираш евентуално.
Добиваш опит :)

И аз, от трибой - на културизъм и съм благодарна за всеки етап, през който съм минала  от както се занимавам с тежести. Благодарна съм на всеки, от който съм се учила.

Наслаждавай се :)

17.09.14
08:22

Най-добрият екип (inlove)

17.09.14
09:18

Да, Вероник, абсолютно съм съгласна, ако не бяха щангите изобщо нямаше да имам толкова маса. Много хора на състезанието, които разбират повече от културизъм от мен, казаха, че имам най-много маса от всички състезателки, но ще са ми нужни от порядъка на 5-6 месеца да я понаглася в определени зони като гърба, раменете, задното бедро. Не 5 седмици, за които се подготвях аз със специфични упражнения :D
Няма как 5 седмици преди състезание Физик Жени аз да дърпам 170 тяга и да клякам 160 :D на 66кг лично тегло и да очаквам да съм изцепена на куче само от диета и да са ми се наместили мускулните групи адекватно. То животно бе !
Естествено и на тази песен излизах, надявам се скоро да качат волното ми съчетание, ще го постна тук.

Тренировка 2 вчера

Супер серии
Пулдаун с лост - пулдаун с въже - 3х12
Горен скрипец т.х. - Гребане с щанга - 3х10
Горен скрипец ш.х. - Задно рамо машина - 3х12
Едностранно гребане с дъмбел - гребане долен скрипец - 3х10/12
На машината за гръб - 6 серии по 15 повторения с различни хватове
Малко коремни преси и усуквания

Между другото и във връзка с Катка, последните 5 седмици тренировката ми за гръб беше копирана от нейна тренировка, познати ме поздравиха колко съм си подобрила гърба от последния път, когато са ме виждали. Така че Катка си е Катка, може да е вълк, може да не е много технина, но съм и благодарна за тази тренировка, наистина е имало полза от нея.

Храната днес - 50гр овес, 30гр стафиди+червени боровинки, 1 круша, 200гр свинско, 200гр пилешко, 120/30гр ориз, салата (домат, краставица, зеле), домашен протеинов бар, 30гр ядки, 60гр извара, 1 лъжица фъстъчено масло

Мнението беше редактирано от Блажка на 17.09.14 09:20.

18.09.14
09:22

Аллах Акбар за тебе, Коле (bow) :D

Тренировка вчера вечерта

Лег - 4х5х50кг
Наклонен лег дъмбели - 3х12
Кросоувър в супер серия с машина за гърди - 3х12/15
Пек дек - 4х12
Раменно разтваряне - 3х10
Предно рамо - 3х10
Трицепсово разгъване едностранно с дъмбел - 3х10
Трицепсово зад врат на скрипец - 3х15
Трицепсово с въже - 2х15

20 мин кардио

Тренировка 1 днес

30 мин степер
Глутеус екстензии в СС с абдуктор - 3х30/40
Шутове на скрипец - по 50 на крак
Шутове от колене - по 30 на крак
Коремни

18.09.14
09:55

Офф храната забравих да напиша, че я следя.
За днес

10 белтъка, 4 желтъка, 70гр извара, 600/700гр месо ( пилешко, свинско), зеле, домати, краставици, залена салата, чушки домашен протеинов бар, 2-3 лъжици тахан, фъстъчено масло, шарлан, 60гр ядки, чоплене на семки ще има довечера най-вероятнооо и май това е :D

19.09.14
09:40

Тренировка 2 вчера

Супер серии по 10/12/15 повторения
Горен скрипец ш.хв - гребане с щанга 40кг
Горен скрипец много тесен успореден хват - машина за гръб
Машина за гребане - задно рамо на пек дек

Машина за кофички - 3х20
Пулдаун с въже - 2 серии до отказ

Бицепсово сгъване
Чуково сгъване

Направо си сцепих гърба, много започнаха да ме кефят тея боди билдинг тренировки за гръб, откачам и после ходя като бургаска батка до нас, че не мога да си прибера ръцете :D :D :D

Вчера изядох само 5 белтка и 2 желтъка, както и не успях да ям свинко, останах си на пилешкото, но пък чоплих тиквени семки и изядох около 100гр ядки, не 60, както бяха по план.
Днес храната ще е...
5 белтъка, 70гр извара, 600/700гр месо, зеле, краставици, домати, зелена салата, 80гр ядки, домашен протеинов бар, 2-3 лъжици фъстъчено масло и тахан, шаралн

Планирам няколко чаши вино или водка, ще видим, че трябва пак скоростно да се изсуша и хич не ми се прибягва отново до културистичните методиии... Така че ще видя сега на какъв хал съм с няколко снимки и може би ще махна мазнините след 2 часа, за да не ми прецакат изсушаването.

Единственото лошо на боди билдинга е, че ти остава време да мислиш за ненужни неща...чувството е много по-различно от щангите и преди и след тренировка. Дори не мога да го определя, не знам дали от диетите или от повторенията, но си по-лесно как да кажа.. уязвим и раним.
Е, както казва един приятел - Винаги можеш да кажеш, че прайш двойка на 150 клек и макса ти е 160 :D
Демек, успокоява ме, че исторята остава, гледам бая хора лежат на стари снимки и стари лаври, ще се възползвам и аз, ако ми се наложи хахахаа :D

20.09.14
09:22

Вчера сауна и почивка, после няколко водки...

Пазя режим и задържам вода като мамут, Тоди не пази режим никакъв и задържа вода яко... ходихме на сауна, поолаби се положението, ама тая след състезателна вода е ужасна, аз поне не се издух в лицето, почна да пада ама пак си е гадно.

Тааа понеже ме упрекват, че не се отпускам точно седмицата след състезанието, реших от вчера до неделя да ям и правя любимите си неща, днес си стегнах раницата за работа ( отработвам си двуразовото трениране и пикането през 10 мин преди състезанието), сега сядам да пиша какво ще изям и искам да си ударя главата в стената.
Бъгнала съм се тотално :D Страхувам се от нормална храна вече. Но от алкохол не ме е страх, ти да видиш. :D

Та като изключим Линдора и Карлинга, който надигам в момента, а за Линдора не е сигурно, че ще го отворя... изисква се смелост... хапнах домашен протеинов бар ( протеин, ядки, фъстъчено масло, вода, кокос), очакват ме оризовки, фъстъчено масло, по-нататък ако ми стигне времето ще взема една торта от фантастико да почерпя момчетата, дето ще ми удисват на акъла за фотосесията в Лъки Джим, водка ще пия 100%, че в 3 часа вече трябва да съм влязла в образ и така.

Ако не се шахматирам и не ме боли цялото тялло от стягането при позиране, ще правя ръце и глутеус, за утре планирам НАЙ-НАКРАЯ КРАКА :D

20.09.14
09:40

Свръх висша степен на актьорско майсторство! Епохален! Няма друг такъв на нашата сцена в момента.
Той дори не може да излезе от образ, как се ожени не знам :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 20.09.14 10:06.

Мила

20.09.14
21:44

http://vbox7.com/play:05e4577ee8

Мнението беше редактирано от Мила на 20.09.14 21:44.

20.09.14
22:47

Да си с младо ново гадже си е най-добре :D

Лудница си, Благааа!
Секси, красива, и стилно провокативна :)

Какво нещо прави спортът с хората, а?:)

20.09.14
23:26

:D Не знам какво прави с хората, но явно се отразява добре на животните....

21.09.14
13:47

Тренировка днес

Рамо, ръце

Раменно разтваряне - 3х10/12
Раменно разтваряне високо - 2х10
Предно рамо наклонен лег - 3х8
Задно рамо наклонен лег - 3х10
Вертолет - 2х20
Трицепсово разгъване едностранно в СС с бицепсово с крив лост - 3х10/20
Трицепс въже скрипец в СС с чуково - 3х16/20
Машина кофички до отказ

30 мин пътека наклон
Глутеус екстензи в СС с абдуктор - 3х30/40
Шутове на скрипец - 3х20 на крак
Аддутор - до отказ

21.09.14
13:53

Eй, звездата! :*
Ама ти ходи червено червило, евала! :)

21.09.14
13:57

Просто жестока.
Лично аз не забелязвам, че не си сама по снимките, имаш толкова силно излъчване. И червилото (inlove)
Фен клубът е доволен (rock) (F)

21.09.14
14:31

Хората като мен, дори и заобиколени от хора, са винаги сами, когато вътрешното им състояние е такова. :)
Но както е казал Станиславски - Когато влизаш в театъра, си остаяш галошите навън ;)

22.09.14
14:53

Тренировка 1 днес

Щанги...

Изхвърляне - 2х1х60кг
Изтласкване - 2х1х80кг

Без коментар.... много съм яка, не знам, прогнозите бяха за 50-70 със зор и да потренирам за 60 80, обаче явно съм станала още по-здрава и от преди, ако се хвана да вдигам тея дни 70-90 не ми мърдат, ЕБАСИМО!

30 мин степер
Коремни преси всякакви
Ритници на машина - 3х20 на крак

Благодаря на Тодорка Иванова, че ми даде самочувствието да се наричам истински спортист, не мога да повярвам, че за 2 години с нея имам такъв прогрес отвсякъде.

Ще ходя по-късно за втора тренировка - крака
А щанги ще тренирам, 3-4 пъти преди боди билдинга, защото обещах да ида октомври за нормативите.

Иде ми да се гръмна :D Не знам, може да вдигах добре днес и заради младото гадже, поне той така изтъкна, на 4 часа сън бива :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 22.09.14 14:55.

22.09.14
15:37

Ей тва гадже бее :Д Гледай го кви работи прай :P
Браво, машинке! :)

22.09.14
16:55

Какво да ти кажа, Иви, не мога да му дам годините, лошото е, че знам колко са :D :D :D
Седя и си мисля - аз ли не съм в час или децата вече наистина растат много бързо!!!

22.09.14
17:17

Ами, и аз няма какво друго да кажа освен - дал Бог всеки му едно такова :P :)

Мнението беше редактирано от Love на 22.09.14 17:18.

22.09.14
17:49

От тук нататък - само с червено червило да ходиш!

22.09.14
20:30

Ann… за пред камера, сцена, вечерно парти може, но иначе е много гротескно, не върви някак...

Тренировка 2 днес

Едностранно разгъване задно бедро - 3х15
Тяга прави крака широк разкрач - 3х15х40кг
Тяга с дъмбели прави крака тесен разкрач - 2х20
Абдуктор -4х30
Качване -слизане - 3х15 на крак
Ходещи напади - 3х50
Клек билдърски - 10х50, 2х10х70
Аддуктор - 5х30

Relax and take notes…. Правя камембер със смокини на фурна и препечен домашен хляб от тиквено и овесено брашно, аххх ♥

Мнението беше редактирано от Блажка на 22.09.14 20:50.

23.09.14
00:06

И аз имам такава камуфлажна пола :D

23.09.14
00:47

казано от Наталья Заболотная на 22.09.14, 20:30:

Клек билдърски - 10х50

50 кг или 50 повторения са това :D

Мнението беше редактирано от WhiteWalker на 23.09.14 00:48.

23.09.14
06:48

казано от Наталья Заболотная на 22.09.14, 20:30:

Правя камембер със смокини на фурна и препечен домашен хляб от тиквено и овесено брашно, аххх ♥

И къде каза, че живееш?

23.09.14
08:49

Десетки на съответна тежест, още е рано да првя по 1000000 бройки на упражнение, а и на клек не повече от 90 в период на чистене, ясно защо :D
Джулс, то това беше рокля, ама я срязах, иначе не ми беше удобна за снимките. На тя снимка ясно си личи как се е разнищитила УЖ ризата :D
В Студентски живея :)

Мнението беше редактирано от Блажка на 23.09.14 08:50.

Мила

23.09.14
16:56

казано от Наталья Заболотная на 23.09.14, 08:49:

Десетки на съответна тежест, още е рано да првя по 1000000 бройки на упражнение, а и на клек не повече от 90 в период на чистене, ясно защо :D
Джулс, то това беше рокля, ама я срязах, иначе не ми беше удобна за снимките. На тя снимка ясно си личи как се е разнищитила УЖ ризата :D
В Студентски живея :)

Студенче със студенче младо!
Само мога да ви кажа, че на живо Блага изглежда 20 пъти по-хубава от тези картинки в дневника и:)))))

23.09.14
17:00

Еййййййййййй не издържа да не зачекнеш темата за нашата среща в метрото, където аз бях със статистаааа... който не е студент все още :ДДДДДДДДДДДДДДДД

23.09.14
17:38

Бъди добра кака и му покажи на какво си способна :Д

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1