18.09.14
23:10
От утре ще направя корекция в хранителния режим: 50% от месото, което приемам сега, ще бъде заменено с риба.
Вместо да имам 4 поредни дни с различен вид месо, ще имам: ден риба - ден месо - ден риба - ден месо :)
Грамажът си остава както до сега - 500 грама дневно.
А като конкретни храни си представям нещо такова: пъстърва/херинга - телешко/пуешко - скумрия/хек - свинско/патешко.
Ще го направя, за да подпомогна тялото да се балансира. Също така, за да избягвам да правя крайности тип “само месо” или “само риба”.
Имам напредък, особено след като намалих месото от 1 кг на 500 гр в последната година и нещо :))) (вече загубих представа за времето).
От 3 дни пия Water Out, защото Росен ми го взе. Не мога да преценя дали ми действа, но като че ли - да, в малка степен.
В момента добавки, освен горното:
Омега-3
видамин D
Диоскорея
Глутамин
Аргинин
Кре-алкалин
Това изброяване ми напомни, че трябва да вземем витамин C, защото свърши :D
Edit: какво интересно съвпадение е новото ми начало с новата страница... Няма случайни неща! Хаха
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 18.09.14 23:11.
Защо бе, 10 дни само на риба и ставаш изведнъж изцепен :D :D :D
Това върви разбира се и с нервност, бяс, крясъц...
20.09.14
18:42
Един от крайните ми експерименти беше 6 месеца само с риба и нищо друго :)
Не ме плашиш с тези 10 дни...
Нервността и другите негативи, които изброи, не идват пряко от консумацията само на риба, а основно от: недостатъчна риба, липса на въглехидрати, че на всичкото отгоре и орязване на зеленчуците. Пък в бонус и двучасово кардио...
Егаси, как да не беснееш после? :)
20.09.14
22:07
Много си гот, Верка, супер бедро вадиш :) Браво за резултатите и организираното меню. Мене ще ме озори тая ротационна диета, много си обичам авокадото и не мога да си представя да го ям на 4 дена :( Следя ти дневника, определено ми е интересен :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 20.09.14 22:08.
20.09.14
22:21
Знам, че е стряскащо в първия миг, но още след първото завъртане на 4-те дни ще свикнеш.
Дните летят и ако не се фокусираш върху храните, които не можеш да ядеш за известно време, ще ти е лесно.
По-скоро се съсредоточи върху това какви комбинации можеш да правиш с храните, към които нямаш непоносимост.
Измисляй интересни рецепти, експериментирай, откривай нови вкусове.
Ако не беше този режим, едва ли до сега щях да съм яла амарант или гречка. Менюто ми стана по-пълноценно и разнообразно от всякога.
Радвам се, че ти е интересен дневникът ми, и съжалявам, че не съм много полезна с редовно писане на тренировки и менюта. Но назад съм посочила някакви примерни дни, по-натам може пак.
Ето, например вчера ядох пилешко месо, айсберг, домати, карфиол, царевичен кекс;
днес съм на патешко месо, краставици, картофи, авокадо, мандарини.
Утре ще бъда на: хек, тиквички, гречка.
В понеделник: херинга, чушки, оризовки
Гледам да редувам мазнините: зехтин, шарлан, тиквено и т.н.
Но тъй като вече съм 9 месеца, си позволявам да имам два поредни дни с какао (например); започнах да включвам храни, към които съм имала непоносимост - авокадото, лешници, домати, орехи.
По начало аз не ям млечни, така че от тази гледна точка ми беше лесно :)
По-трудно беше да премахна напълно глутенът - обичах пълнозърнест хляб и овесени ядки; но пък намерих чудесни заместители в лицето на разнообразни варива.
Най-тегаво беше с яйцата, но както казах - не го мислиш, намираш си нови любими храни и се забавляваш:)
20.09.14
22:44
Да, права си :) Благодаря за идеите!
Прочетох аз всичко, определено здраво си работила над себе си, личи си. :) :)
Действително човек като пробва нещо различно и му се услажда. Тва си е практически разделно хранене, няма как човек да смеси много неща така или иначе. Може да обменим идеи за ротация, аз създадох някакво калпаво меню и чакам да стане сряда да си хапна 2-3 авокадота :Д
П.С. Пратих ти мейла :)
Успех!!!!!
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 20.09.14 22:46.
20.09.14
23:01
Ето ти нагледни примери от системата ми на записване.
Това ми е грозно-бързописът :D
Трябва ти малко тефтерче, за да е винаги с теб, по-добре с твърди корици (второто ми тефтерче е с меки и става на нищо...)
Пишеш си пореден ден от режима и веднага до него - пореден ден от 4-дневната ротация.
Аз обичам 4те дни да са на една страница, а на съседната - да са следващите 4 :)
Така е най-бързо и прегледно.
Лично аз пиша всичко, за да не се затормозявам с помнене.
МНОГО ВАЖНО: не се филмирай! Ако ти се случи да повториш някоя храна 2 пъти за 4 дни, не е фатално и не е страшно.
Просто гледай 80% и повече, да ти е стриктно и разнообразно:)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 20.09.14 23:05.
29.09.14
19:33
Да отбележа и в дневника си, че днес, 29.09.2014 г, къде 10:00 часа, аз, Вероника Налбатска, опитах за първи път вкуса на лешниковия тахан!
Беше нещо невероятно и директно се изстреля на челна позиция в моя топ 5 на таханите.
Друго интересно като че ли няма.
Освен, че water out, всъщност, нищо не ми подейства :)
От както се преместих в новия фитнес не бях правила тежки клекове (тренировките ми за крака винаги са интензивни, но не винаги използвам големи килограми).
В събота си бях в Ботевград и реших да уважа новата си любима зала (едно страхотно място, от което много софийски “гиганти” могат само да се учат”) - кляках си и се раздадох; е, повече от 80 кг не слагах в сериите, но пък натоварването беше на ниво.
Като резултат - днес Рони Колман не може да ходи по равното, а при стълби да не говорим.
Отделно, че преди няколко часа направих тежко задното бедро и сигурно утре ще съм тотален киборг :)
Рони, water out е билков продукт, и като такъв, действието му се проявява след минимум месеца редовен прием. Освен това, диуретичното му действие не е така интензивно, както при синтетичните диуретици. На мен ми действаше добре. Дай му време. :)
29.09.14
19:55
Синтетични не съм ползвала, но знам какво правят :) Нямам желание да ги пипвам.
Ще те послушам и ще продължа с още една опаковка :)
Благодаря за съвета!
В крайна сметка, дори и да не ми подейства както бих желала, билките в него са си хубави :)))
Друг вариант, който можеш да пробваш, е чай от хвощ, или пресен магданоз. На мен и двете ми действат безотказно. ;)
29.09.14
20:48
И чай от листа на червена боровинка. Също чай от черешови дръжки, а той даже е вкусен. (blush)
29.09.14
21:01
Марги, след статията ти за хвоща, реших, че в един момент го искам в менюто си :) :)
Радост, при първа възможност ще опитам; не ми беше хрумвало дори.
Да, наистина е прекрасно растение с повече ползи, отколкото можем да предположим. И на мен ми е любим. Пила съм го и на чай и под формата на добавка. И в двата случая съм доволна.
Ако water out-a не ти действа и няма да го пиеш, запази ми го, аз ще го купя евентуално за следващата ми подготовка, ако разбира се тренерът ми го включи ( надявам се :D ).
Иначе на мен ми помага комбинацията от магданоз с червени боровинки, намачквам го това нещо и го изяждам на два пъти сутрин и вечер. Както и магнезиевият цитрат ми действа отводняващо, ако ми е подут корема - хлябна сода и тя ми е помоагала.
Понеже не искам да си отварям дневника, искам да се успокоят нещата, ще постна клип на жените от световното първенство по културизъм, категория женска физика до 163см, пак повтарям СВЕТОВНО, тоест се очаква в държавите си да са най-добрите.
Някои имат талия, други нямат, трети крака имат в повече, други пък нямат, четвърти не са толкова чисти, ама пък красиви и взеха че станаха 3-и, нищо, че не са нацепени на кучета :D
Относно поста ти в дневника ми и на мен ми казаха, че съм усвоила маниера на позиране и за първо състезание позинга ми е бил доста добре (sun)
Мнението беше редактирано от Блажка на 01.10.14 10:21.
01.10.14
10:57
Може ли да изкажа мнение? :) Огромни са- май доста по-едри от момичетата на българското състезание. Имат доста различни размери и форми, като че ли още не са се установили конкретни критерии, към които всички да се стремят. И тези огромни силикони на изсушената кожа стоят брутално . :)Шестата има огромен корем, когато отпусна пресата. Мацката от Австралия със зеления бански ми хареса най-много :) Защо избраха точно украинката?
Да, наистина са огромни, тези момичета в основен период изглеждат 100% още по-огромни.
На мен ми харесват най-много тази с оранжевия бански и тази с черния, с оранжевия стана 3-а, с черния 5-а. И двете момичета не са особено чисти, критериите не са ясни - да.
Украинката като че ли е най-съразмерна, най-умерено изчистена, без загуба на мускулна маса и оттам да и се получава дисбаланс, втората също не е зле откъм физика и чистота. Волните им съчетания също бяха много добре изпипани, показвайки силните страни.
Оранжевия и черния бански имат дисбаланси, но като цяло много добра визия, танцът на мацката с оранжевия бански обаче не ми хареса, но това е мое мнение, аз обичам по-изчистените танци, отсечени под такт.
Ето волните съчетания:
01.10.14
11:45
Е, за една и съща говорим говорим- черен-тъмнозелен ;) петата - най-масивна и пропорционална според мен, напълно субективно мнение, големи хубави крака. Много са различни, нещо не ми изглеждат като най-най-добрите в света.
Какво става сега със културистките от 2011-2012?
01.10.14
11:55
Ей... колко хубаво, че се заговори за културизъм и в моя дневник.
Имах нужда!;))
По-късно, когато имам бърз интернет и компютър, ще прегледам и ще коментирам :))
Блага, waterout ще си го доизпия и ще послушам Марги да му дам шанс по-дълго време.
Но! Мога и на теб да давам някое друго хапче, по братски :)))
казано от veronique на 01.10.14, 11:55:
Ей... колко хубаво, че се заговори за културизъм и в моя дневник.
Имах нужда!;))
По-късно, когато имам бърз интернет и компютър, ще прегледам и ще коментирам :))Блага, waterout ще си го доизпия и ще послушам Марги да му дам шанс по-дълго време.
Но! Мога и на теб да давам някое друго хапче, по братски :)))
Благодаря (sun), ама хич не смятам да изпадам в омагьосания кръг, в който изпадат доста родни фитнес величия от женски пол, а именно - не могат да спрат диуретиците ( пък било то и билкови) след състезание и до живот :D
До началото на същинската подготовка мисля да разчитам на магданоз и червени борвинки.
казано от Queen Cobra на 01.10.14, 11:45:
Е, за една и съща говорим говорим- черен-тъмнозелен ;) петата - най-масивна и пропорционална според мен, напълно субективно мнение, големи хубави крака. Много са различни, нещо не ми изглеждат като най-най-добрите в света.
Какво става сега със културистките от 2011-2012?
Въртят си бизнес и преглъщат тежко, или свалят маса, ядяйки като вегетарианци, за да покрият критериите за Жени Физик.
Абе трудно е... нямам търпение за семинара на Мая, надявам се да разкаже как е свалила маса, доколкото знам е била на 200гр месо, разделено на 4 или 5 приема... отвсякъде погледнато това е една пилешка пържола, разделена на 5 парчета... 3 месеца.
Когато споделях за действието на продукта, НИКОГА не съм имала предвид обезводняване преди каквото и да било състезание, било то заради чистене, или за сваляне на категория. Най-малкото, защото никога не ми се е налагало да го правя и не мога да дам мнение по въпроса.
Ползвала съм го поради дискомфорт от задържане на течности, хормонално обусловено.
Water Out според мен дори не би трябвало да спада в категорията “диуретици”, тъй като е изцяло билков продукт, който се използва временно,за постигането на комфорт при леко задържане на течности. Не говоря за екстремно обезводняване.
Както всеки билков продукт, изисква известно време да подейства и аз лично не бих го приемала повече от три месеца, да не говорим за доживот.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.10.14 13:25.
01.10.14
14:08
Естествено :)
И аз не го пия за екстремно обезводняване - нито ще се състезавам, нито ще се снимам :)
Искам просто да си повлияя на повечкото вода покрай цикъла... ако може :)
Това е така, именно същото имах предвид и аз. При по-високи дози обаче има силно диуретично действие, но трябва да се приема поне месец за постигане на ефекта, който биха имали химични диуретици за по-малък период.
Именно защото не уврежда организма, нашият треньор го предпочете като начин да изхвърлим водата от тялото, вярно, много по-бавно се забелязва екефта, но поне не изпитваш главоболие, сухота в устата и ред неща, от които се оплакваха другите състезателки, и крампи не на последно място.
Проблемът идва оттам, че когато целия шум приключи и започнеш да водиш нормален начин на живот... се пълниш целия с вода, качва ти се кортизола и какво ли още не, може да продължи до месец след състезанието, зависи вече от тялото ти и храната, която поемаш, аз бях предупредена и съм на режим.
Ето точно в този период някои от жените състезателки не могат да понесат новата визия и започват да злоупотребяват с приема на билкови диуретици, което пък вече не е добре, защото се свиква и на тях, а и се минава и на химични, защото спират да действат другите.
И не става за сваляне на категория, за съжаление...
казано от Наталья Заболотная на 01.10.14, 14:08:
Проблемът идва оттам, че когато целия шум приключи и започнеш да водиш нормален начин на живот... се пълниш целия с вода, качва ти се кортизола и какво ли още не, може да продължи до месец след състезанието, зависи вече от тялото ти и храната, която поемаш, аз бях предупредена и съм на режим.
Ето точно в този период някои от жените състезателки не могат да понесат новата визия и започват да злоупотребяват с приема на билкови диуретици, което пък вече не е добре, защото се свиква и на тях, а и се минава и на химични, защото спират да действат другите.
И не става за сваляне на категория, за съжаление...
Както казах, аз нямам два начина на живот - нормален и предсъстезателен. Имам само един, и той е да живея колкото мога по-здравословно и да се чувствам добре в кожата си. Това, за което пишеш, засяга около 0,5% от населението и не мисля че има някакво отношение към нормалните хора. В този смисъл, програми за тренировка, хранене и суплементация при подготовка за състезание, нямат никакъв пренос в живота на нормалния работещ човек. Проблемите на момичетата, за които говориш клонят много силно към психични разстройства.
Мисля че е важно да се направят тези разграничения, защото много девойки могат да залитнат към предсъстезателни режими на храна и тренировки, в желанието си да бъдат максимално изчистени, без да си дават сметка каква цена ще платят за това.
ПП: Рони, извинявай за разводняването. Не знам как от Water Out се стигна отново до предсъстезателна подготовка.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.10.14 14:30.
Обърни внимание за какво си говорим в темата, Вероник е ок да си говорим за боди билдинг, ти като не си ок, си свободна да напуснеш.
Нямаш какво да кажеш по темата, освен, че е нездравословно, казали сме го вече, говорим за други неща...
Мнението беше редактирано от Блажка на 01.10.14 14:31.
казано от Наталья Заболотная на 01.10.14, 14:30:
Обърни внимание за какво си говорим в темата, Вероник е ок да си говорим за боди билдинг, ти като не си ок, си свободна да напуснеш.
Аз говорех за десйтвието на билкова хранителна добавка, която няма общо с бодибилдинга.
Направих някои уточнения, защото очевидно има хора, които не правят разлика между нормален живот и състезания.
А като цяло съм свободна да правя и пиша каквото намеря за добре. ;) Не знам за какво се палиш, водим някакъв разговор, в който се врязваш рязко и ме гониш?!?!?!
Мнението беше редактирано от Margi на 01.10.14 14:33.
Пиши, каквото искаш, просто не ни разваляй дискусията за боди билдинг, искам да видя какво ще каже Ронката за клиповете горе, благодаря ти предварително.
Интересува ме техния начин на живот, не твоя.
Мнението беше редактирано от Блажка на 01.10.14 14:36.
Това и правя. А ти направи всичко по силите си да ми говориш по-любезно, както аз се старая да правя с теб.
ПП: Пак повтарям!!! Отговорих на питане за хранителна добавка, която съм използвала, не съм се обръщала към теб, лично.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.10.14 14:40.
01.10.14
14:39
Аз съм ОК да си говорим за бодибилдинг, но темата за water out я започнах по линия, различна от състезателна подготовка.
Всъщност, приятно ми е да говорим за всичко, свързано със спорт и хранене, стига да спазваме добрия тон.
Всеки е добре дошъл тук! Не искам дневникът ми да става поле за тънки намеци.
Харесвам Марги и имам нужда от нейните съвети. Не искам да напуска.
Харесвам Блага и общувам с нея. Приятно ми е. Включванията й са на място в моя дневник, все пак аз съм заклета културистка, макар да не обичам стероидите и синтетичните диуретици и да съм против тях :D
Не харесвам негативизма и се моля за световен мир :)
01.10.14
15:40
Хубава категория е Физик жени. Доближава се до моите предпочитания - повече мускулна маса и релеф от Боди фитнес, но доста по-човешки вид спрямо тежките Културистки :)
Със сигурност ще има какво да се чисти по критериите, особено в България. Те тук с едни “Бикини фитнес” не могат да се справят, какво остава за Физик. Но, нормално... Да се надяваме, че евентуалните предстоящи промени при избор на нов съдийски състав ще окажат своето положително влияние.
От видеата, на първо четене ми харесват най-много 110 и 114. Май 114 я наричате “с оранжевия бански”, но искам да подчертая (в качеството си на художник), че това е цвят КОРАЛ :D
Точно на нея, обаче, ми липсва повече ширина и сепарация гърба.
Номер 118 има хубав гърб, но корем и крака не ми допаднаха по никакъв критерий.
От танците - аз харесвам задържане в дадена поза за няколко секунди и добре премерени движения. Не обичам непрекъснато съкращаване, така че мускулът да потреперва. Харесвам бързо и точно стягане, леко задържане и плавно и умно преминаване в друга поза.
Блага, наистина мисля че ако решиш да се занимаваш с Фитнес и културизъм за няколко години в близко бъдеще, това е твоята категория. Да - хващаш позите, съчетанието ти е хубаво (надявам се да видя видео от него някога). Просто трябва да се работи по формата. Няма какво да се лъжем, тази форма не става само с пържоли, оризовки и безкрайно кардио (освен тежестите, разбира се).
Винаги съм казвала, че много бих искала да изглеждам така, и ме е яд, че не става лесно и натурално.
Не харесвам оупън категориите и смятам, че това ощетява много от състезателките. Тук, на родна почва, много обичат точно това да правят... Но то като няма достатъчно състезателки, явно обстоятелствата го налагат.
Между другото, имам нова, още по-любима категория и това е Фитнес. Гледах ги на Олимпията. Тук в България вече няма желаещи жени и категорията отмря.
Но тези акробатични изпълнения, тези гимнастически елементи - прекрасни са. Да гледаш такива неща, извършвани от красиви и мускулести тела... :) Радост за очите. Не са толкова масивни мацките, но са достатъчно мускулести и оформени. Разбира се, не са и толкова силно дехидратирани; иначе подобни изпълнения са немислими.
Споменахте и силиконовите импланти: не одобрявам също :)
Вкусовете ни абсолютно съвпадат откъм личен избор, обаче и 110 и корала 114 не са добре изчистени за масата си. Стоят прекрасно, но може би това, че не им се виждат толкова детайли като на украинката и по-възрастната ги дама ги запрати на по-задни позиция.
И нямат и толкова детайли в следствие на което.
Както видяхме на последното Републиканско първенство, онова нещо с розовия бански и топките в гърдите от клипа горе, щеше да е фаворитка на нашите съдии :D :D :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 01.10.14 15:49.
01.10.14
16:09
Да, 110 и 114 наистина имат нужда от още изчистване. И знаеш ли, може би точно за това ми харесват толкова. Аз не си падам много по прекаленото обезводняване и хипер ниския процент мазнини.
Ама кой ме пита :):):)
У нас имаше забележки в оценяването на не една категория; както при мъже, така и при жени.
Ама австралийката какъв багажник имааааааа, все едно е бразилка, лошо... трябвало е да намерят начин да смалят този задник, седи секси, но не ми харесва в сравнение с останалите състезателки.
01.10.14
17:09
Като цяло, напоследък не ми харесва професионалният културизъм.
Много се изродиха нещата; не е като едно време - красота, хармония, симетрия и все пак - човешки облик.
Дълга тема е, не ми се навлиза в нея, защото съм се заела с други работи сега.
За това тактично ще я сменя:D
Ще използвам случая да кажа, че вчера правих негативни набирания (нещо ги бях изоставила). Днес имам прекрасна мускулна треска. Гръб, бицепси... боли си :)
01.10.14
17:19
За отводняването по-горе при мен действа чай от глухарче (Dandelion root tea, не знам така ли се превежда) по 2-3 на ден (наистина мноооооого отводнява, но трябва да пиеш и вода), както и по 100 мл. сок от кранбери концентрат разреден в 1,5 л вода. Ако сложиш и лимон, ще си супер. С тоя подход + 3,5 л вода на ден се обезводних за 2 седмици максимално. Преди :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 01.10.14 17:20.
01.10.14
17:29
На ден рядко падам под 6 л. Най-редовно са толкова, ако не и повече....
С изключение на събота и неделя, когато не съм на басейните и нямам нужда :)
01.10.14
17:38
ДОбре, извинявам се, ти си друга водна категория, аз толкова едва ли ще мога да изпия за ден :Д Пробвай обаче глухарчето и кранберито, много действат, ако изобщо с толкова вода имаш нужда.
02.10.14
22:52
Мисля да правя някакво разместване на седмичния си сплит, за да се възстановявам по-добре.
Ще гледам да намеря баланс между залата и басейна, защото четвъртъците са ми кошмар откъм физическа активност и не е удачно да тренирам тогава и в залата.
Сега тренирам:
понеделник - гърди + прасец (1 час водна аеробика)
вторник - гръб, задно бедро и корем (4 часа водна аеробика)
сряда - почивка / плуване (1 час водна аеробика)
четвъртък - рамене, бицепси и трипцеси (5 часа водна аеробика)
петък - квадрицепс, глутеус (1 час водна аеробика)
Този график ми е от сравнително скоро (с 5-те часа) и исках да видя как ще се напасне с фитнеса. Е, не се получи :)
Сменям така:
понеделник - гръб, задно бедро и корем
вторник - гърди + прасец
сряда - квадрицепс + глутеус
четвъртък - почивка/ плуване
петък - рамене, бицепси и трицепси
Със сигурност ще ми е по-добре, защото днес съм излезнала в 7 от нас и съм карала един след друг часове. Свободното ми време беше от 15 до 17.30, след което продължих с часове до 21ч.
В свободното време се заврях в една неработеща сауна и спах като пич :)))))))))))))))))))
:))))
И аз тренирах по такъв сплит преди 8-9 години.
Само че четвъртък си правих рамо-корем, петък супер серии ръце и събота се спуквах от клякане.
Билдърче съм бил ассссс:))))