Леките възходи и атлетическите падения на Вито

Прескочи до:

09.10.14
12:55

казано от James Hinks на 09.10.14, 12:29:

Не, напротив - хубаво е. Даже е много хубаво :)
Всеки, който иска да е функционален и да може много неща трябва да има база, а базата не се гради с олимпийски, сплитове и силови тренировки. В атлетиката има много ценни неща !
Единственото лошо в това е, че или трябва да имаш треньор атлет, или много дълго време да отсяваш какво и защо се прави.

И на мен това ми е идеята, Сашо!

Просто ми харесва идеята за надграждането. Едно време вдигах за визия, постигнах я горе-долу (с времето и до ден днешен де). После почнах да развивам силата, почнах и да клякам редовно и да дърпам тяга (2-ро стъпало).
След това минах към техниката и експлозивността - започнах да уча щангистките движения (3-то стъпало).
И сега мога да опитам да пренеса всичкото горно (визията не съм сигурен къде точно ще я включа :D) в спринта (например).

Харесва ми някак си как се нарежда и ме зарежда с енергия и ентусиазъм :))

П.П. Дари, нямам състезателни амбиции, към момента. Някой ден - защо не, но няма да е близкото бъдеще. Прекалено много работи имам да нареждам в личен и професионален план, за да достигна хармонията, нужна за една елементарна подготовка. Просто обичам да поставям тялото си под нови и нови издевателства :)

Мнението беше редактирано от Витан на 09.10.14 12:57.

09.10.14
21:41

казано от Витан на 09.10.14, 12:55:

вдигах за визия, постигнах я горе-долу

Едното от многото неща, заради които ме кефиш, е скромността:)

09.10.14
21:50

казано от James Hinks на 09.10.14, 12:19:

казано от Витан на 27.09.14, 23:35:

Все повече ме интересуват как тренират истинските атлети

Задава се нова мода - атлетиката :)

Ами айде февруари в Добрич, всички на 60-те метра:)

Атлетиката създава база, да...както и гимнастиката. Но за да напредваш, еле пък за състезания си иска мноооого целенасочена работа. Да, можеш да използваш че имаш силно обръщане, евентuaлно да ти помогне за старта, както и клека.
Но това да речем, е една стотна от всичко друго.

Мен затова си ме кефи и спринта, и кросфита и изобщо силово-скоростни спортове. Хем усещаш и сверяваш часовника, хем те свличат на земята и разбираш колко още имаш да научиш, за да разбереш на какво ти е способно тялото. Нещото, което със сигурност мога да кажа, е изобщо за да получиш някаква бегла-към-реална представа е да излезеш на полу-финал към финал на републиканско ниво. На масовите спортове де.

Но е друго наистина да имаш качествен треньор и ментор, както Сашо спомена. Затова примерно благородно завиждам на Кирилов:)

Мнението беше редактирано от slavko на 10.10.14 09:10.

09.10.14
23:47

казано от James Hinks на 09.10.14, 12:29:

Не, напротив - хубаво е. Даже е много хубаво :)
Всеки, който иска да е функционален и да може много неща трябва да има база, а базата не се гради с олимпийски, сплитове и силови тренировки. В атлетиката има много ценни неща !
Единственото лошо в това е, че или трябва да имаш треньор атлет, или много дълго време да отсяваш какво и защо се прави.

Преди като ходех по фитнесите ми беше мн смешно(по-скоро трагично) разни пубери да лягат да правят лежанка при явна невъзможност да направят над  20 лицеви опори. Но това е простия пример, като тръгнем от там обаче се стига до футболисти, баскетболисти, волйболисти и тн., които бягат на пети и клякат на пръсти, а кондиционните им тренировки включват бедрено разгъване и френско ...

Слави, няма много за завиждане, понаучил съм някои неща, но ми липсват някои вродени физически данни за атлет :)

30.10.14
21:31

30.10.14
21:45

Казват, че спринтьора се ражда...е точно за това говорят. Да усещаш и да можеш да атакуваш земята възможно най-бързо.
Рядко съм срещал толкова просто обяснено и показано.
Топ двойка клипове съм ти намерил, да знаеш Витко:)

03.11.14
23:07

В какъв смисъл атлетиката създава базата? Не е ли силата база на атлетическите качества?

04.11.14
16:23

Пробвай колко ще скочиш от място и ще си отговориш :)

05.11.14
09:57

казано от James Hinks на 04.11.14, 16:23:

След като започнах да тренирам тежести до някакво прилично ниво на сила, отскокът ми се увеличи. Станах и по - бърз на късите спринтове :)

05.11.14
14:20

Дълъг скок от място :)
Колко ?

Сега явно ще пробвам колко мога... :D

05.11.14
14:57

казано от Херцог Трън на 05.11.14, 14:33:

Сега явно ще пробвам колко мога... :D

Ейй, едно време в училище бях много добър на това, хахах :D

05.11.14
20:24

Има абсолютна сила, експлозивна сила, силова издръжливост и тн... Преди това има обаче координация и техника :)

06.11.14
13:31

Отново отупвам прахта от дневника :)))

Слави, благодаря много за клиповете (bow), събирам си ги в youtube, гледам и прилагам.

Не попълва нещо дневника и не ми харесва, но тренировките са на макс, не съм ги спирал. Правя по 3 силови и 4 на пистата. Отделно всеки ден правя упражнения за глезена, които се припокриват и с някои бегови упражнения.

Да си опиша вчерашното изтезание

06/11/14

(08:00) Лека Атлетика

1. Бегови упражнения:
1.1. Ситно бягане (напред, наляво, надясно)х 2 пъти:
1.2. Тритактово, изпълнено като фартлек: 2х 50-тина метра;
2. Ускорения: 5 пъти на около 70-80%;
3. Спринт: 3х 60-70 метра на около 80%;
4. Спринт с партньор, който ме дърпа отзад: 3 пъти;

Глезенът ме лимитира много. Не мога да натисна, както трябва и съответно крачките са несигурни на моменти.

(09:30) Силова Тренировка

15-тина мин упражнения за глезени

3 кръга от:
A.1. Обръщане от вис: 2х 2х 100 кг, 2х 90 кг;
A.2. Обръщане в подклек: 2х 2х 100 кг, 2х 90 кг;
A.3. Високо изтегляне от вис: 2х 2х 100 кг, 2х 90 кг;

3 кръга от:
Б.1. Едностранна преса с пудовка: 3х 2х 32 кг;
Б.2. Военна преса: 2х2х 65 кг, 2х 60 кг;
Б.3. Преса с дъмбели от седеж, успореден хват: 3х 2х 26 кг (единия дъмбел);

3 кръга от:
В.1. Едностранен сталкер без опора: 3х 5х 20 кг (на страна);
В.2. Ренегадско гребане: 3х 5х 45 кг (на ръка);

Размених малко местата на пресата с пудовка и военната преса за експеримент.

Храната: 500 гр кайма от телешко и агнешко (в масло), 250 гр телешка кайма (в масло), ръжен хляб и т.н. и т.н. Много храна!

За сега само това.

ПО-здрави!!!

Мнението беше редактирано от Витан на 06.11.14 13:32.

06.11.14
21:13

казано от James Hinks на 05.11.14, 14:20:

Колко ?

Дълъг не съм тествал, имам някакво подобрение във вертикалния отскок. Разбирам идеята, просто се хващам за думата “база”.

06.11.14
21:22

За базата скоро мисля да попиша, че много се спекулира:) Бат Сашо ще  ми е рецензент.
Витко, няма смисъл да ти казвам, но много ме радваш.
Наистина внимавай обаче в скокови и технчини упражнения, докато малко не олекнеш или тялото ти свикне да работи с тези килограми.
Нямаш нищо излишно по себе си, това е проблем:)

07.11.14
12:26

казано от Lachezar Tomov на 06.11.14, 21:13:

казано от James Hinks на 05.11.14, 14:20:

Колко ?

Дълъг не съм тествал, имам някакво подобрение във вертикалния отскок. Разбирам идеята, просто се хващам за думата “база”.

Да де, точно думата база е най-описателната и правилна в случая :) Бягай, скачай, хвърляй, тласкай и виж дали няма да имаш база поне с 50 % по-добра от тази със щанги за същото време ;)
Не се замаявайте с тоя вертикален отскок, знам, че по едно време и таква мода беше тръгнала - макс вертикален отскок.  Истината е, че тялото генерира максимална мощност в минимален времеви отрязък при дълъг скок от място.

07.11.14
13:05

3.20 в пясъчника от вчера.
Много ми се отдава:)

07.11.14
21:55

07/11/14

(08:00) Лека Атлетика

0. Загрявка за глезени с 1-2 упражнения
1. Бегови упражнения (стандартните, но съкратени);
2. Скокове с колената към гърдите: 5х 20 скока;
3. Скок с прави крака (само от глезени): 5х 20 скока;
4. Скок от клек напред (борцови?): 5х 10-11 скока;
5. Ускорение със 10-тина метра спринт: 4 пъти;

Трябваше и още 1 вид скокове на един крак, но са абсолютно невъзможни за глезена.
Горе-долу бях ок. При борцовите много тежко приземявам и трябва да го коригирам.

(09:30) Силова Тренировка

10-тина мин упражнения за глезени

А. Клек: до 3х 135

3 кръга от:
Б.1. Повдигане от лег, тесен хват: 2х3х85, 3х 80 кг;
Б.2. Повдигане от лег, раменен хват: 2х3х85, 3х 80 кг;
Б.3. Кофи: 3х 3х +32 кг;

Толкова. Нямах сили просто. Без кафета и на 5-6 часа сън - толкова. По-добре от нищо ;)

След тренировка: 4 бъркани яйца, 200 гр пушен свински врат, 3-4 филийки ръжен хляб, печени чушки, кетчуп малко (Heinz), 2 филийки с масло и доста сладко.

4 минути по-късно още 3 сандвича с масло, пушен врат и пак кетчуп. И те така :)

По-здрави!!!

08.11.14
09:18

Тежкото приземяване ти го отнасят коленете. Същото е при скока от глезени с прави крака, ако не си бърз на земята.
Стречвай здраво ахилесите и мачкай тибиалисите ЗАДЪЛЖЕ!

08.11.14
10:27

казано от Витан на 07.11.14, 21:55:

При борцовите много тежко приземявам и трябва да го коригирам.

Научи се да си използваш таза при скока и бедрата и глезените при приземяването. Някой ден като се видим ще ти покажа :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.11.14 10:28.

10.11.14
19:08

09/11/14

(17:30) Силова Тренировка

5 кръга от:
А.1. Преден клек: 5х 2х 120 кг;
А.2. Лег, раменен хват: 5х 2х 100 кг;

4 кръга от:
Б.1. Набиране подхват: 4х 2х +40;
Б.2. Набиране неутрален хват: 4х 2х +40;
Б.3. Набиране на въже: 4х 2х +24 кг;

Толкова. Падна ми кръвното и поради разни други субективни причини избутах набързо, един хубав стречинг и си бих камшика.

Разговор между две девойки относно моя милост, споделен ми от трета страна, при който едната казва:
- А бе, много хубаво момче, ама са му много големи краката.....

Forever alone ;(

По-здрави!!!!

ТА

10.11.14
19:18

Другия път им покажи третия крак.. направо от вратата!

10.11.14
21:15

Бегай мани ги тия несретници.
Много си си добре даже:)

Ая Палачинкова

10.11.14
21:44

Аз пък харесвам момчета с добре уформени крака 8-) Тъжно и срамно е моите да са по-големи от техните ...Тея кифли явно се впечатляват от “батка гардероб”

10.11.14
22:33

О

11.11.14
00:16

Е, нека не изпадаме до крайности :))))

Повечето девойки са си така, пък и аз не се интересувам от повечето от тях, така че няма проблеми :). Ама си беше смешно де ;)

11.11.14
15:25

Селските неграмотни пръчки са така . . . Харесват химика с големите бицари(пълни със задържана вода разбира се , не от режим )  и его на Скалата . . . Но какво става в местния домби бар дискотеката : Леко надутия сто - килограмов тип със супер яката приятелка пада проснат , в шепата си държи 2-3 зъба , а кръвта оцветява бялата му фанелка тип “боди” . . . Тогава се сеща ,че бивало да извършва и други спортни дейности освен зобене и помпене .... Разбира се пребит от местните гаменчета ,които си цъкат малко лостове , бягат по-малко и си раздават по някое друго кроше . . .
Извинявам се за леката ирония , не можах да се издържа ,веднага си представих тази картинка .

Та общо взето да не ти пука , истинските момичета ще ти се кефят на краката или най-малкото няма да го коментират изобщо ! :) По-здрави !

Мнението беше редактирано от Nachev на 11.11.14 15:28.

11.11.14
23:29

казано от Nacheff на 11.11.14, 15:25:

Селските неграмотни пръчки са така . . . Харесват химика с големите бицари(пълни със задържана вода разбира се , не от режим )  и его на Скалата . . . Но какво става в местния домби бар дискотеката : Леко надутия сто - килограмов тип със супер яката приятелка пада проснат , в шепата си държи 2-3 зъба , а кръвта оцветява бялата му фанелка тип “боди” . . . Тогава се сеща ,че бивало да извършва и други спортни дейности освен зобене и помпене .... Разбира се пребит от местните гаменчета ,които си цъкат малко лостове , бягат по-малко и си раздават по някое друго кроше . . .
Извинявам се за леката ирония , не можах да се издържа ,веднага си представих тази картинка .

Та общо взето да не ти пука , истинските момичета ще ти се кефят на краката или най-малкото няма да го коментират изобщо ! :) По-здрави !

Ако съдя по профилната ти снимка, ти си над тия неща - на теб изобщо не ти пука как изглеждаш... в гръб... почти... ама друг път.

П. П. Интервал се поставя след, а не преди препинателен знак. И още “сдържах”, а не “издържах” в този контекст, “фланелка”, а не “фанелка”, запетая преди “освен”, “надутият”, а не “надутия”, запетая след “разбира се”, “по малко”, а не “по-малко”, грамотна градска клечко.

П. П. П. Обикновено не си позволявам да правя забележки за правопис, граматика и пунктуация, но когато някой използва определението “неграмотен”, не би било зле самият той да притежава определено ниво на грамотност.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.11.14 23:48.

12.11.14
10:30

:*

12.11.14
10:35

Съгласен! Само да спомена няколко работи :

1.Целта не ми бе да покажа колко съм “грамотен” или як , или както искаш го наречи. Друга ми беше! Както и да е ... (ще поработя по грамотността)

2.Извинявам се, че профилната ми е малко стара. (не че и ся съм голямата бабанка с големия гръб...) Веднага я сменям.

3.Хубаво направи заключение ,че съм неграмотен и клечка. Ами как ,че съм градски ? По изказването или по броя запетаи ? Може да минавам 20 години , но през това време през ръцете на клечка  ми е минал адски много СЕЛСКИ, тежък, физически труд , чрез който разбира се, съм се борил за своята прехрана. Покрай всичкото това нещо съм и потренирвал. Може да съм сбъркал ,извинявам се.

4.Не се обиждам от коментара ти. Напротив, всеки има право на мнение и се радвам, че изрази твоето! Поздрави!

12.11.14
12:51

Без да се карате в дневника ми, всички сте готини и няма да го позволя!

А Боби си е съвсем осъзнат и невъзмутим трол де :))))

Някаква леека настинка се опитва да ме събори, но няма да успее. И все пак това ми се отразява сутрин, още повече че трябваше да ставам в 7 за тренировка и не успях... Полежах още 1 час, хвана ме яд и поне врътнах една бърза “силова”. Утре ще пробвам пак със стадиона.

12/11/14

Тренировка

4 кръга от:
А.1. Повдигане от лег, тесен хват: 2х 3х 90 кг, 3х 85 кг, 3х 80 кг;
А.2. Повдигане от лег, раменен хват: 3, 2х 90, 2х 85 кг, 2х 80 кг;
А.3. Кофи: 4х 3х +32 кг;

3 кръга от:
Б.1. Набиране подхват: 3х 2х +40 кг;
Б.2. Набиране неутрален хват:  3х 2х +40 кг;
Б.3. Набиране на въже: 2х 2х +26 кг, 2х +22 кг;

И бегом.

Ето една ambient снимка с мека светлина и скрити от нея участъци, умишлено смалена :D

И една песен.

По-здрави!!!!

Мнението беше редактирано от Витан на 12.11.14 12:53.

Kenny

12.11.14
13:21

казано от Boby_ на 11.11.14, 23:29:

Боби, признай си, че моите постове са една своеобразна тренировка за самоконтрол, индиректно. Шегувам се. Между другото и това си е тема за размишления - интернет писането, чрез клавиатура.

12.11.14
16:21

казано от Boby_ на 11.11.14, 23:29:

казано от Nacheff на 11.11.14, 15:25:

Ако съдя по профилната ти снимка, ти си над тия неща - на теб изобщо не ти пука как изглеждаш... в гръб... почти... ама друг път.

П. П. Интервал се поставя след, а не преди препинателен знак. И още “сдържах”, а не “издържах” в този контекст, “фланелка”, а не “фанелка”, запетая преди “освен”, “надутият”, а не “надутия”, запетая след “разбира се”, “по малко”, а не “по-малко”, грамотна градска клечко.

П. П. П. Обикновено не си позволявам да правя забележки за правопис, граматика и пунктуация, но когато някой използва определението “неграмотен”, не би било зле самият той да притежава определено ниво на грамотност.

Непоносим си понякога:))))
Рядко де, но не оставаш никога по гръб:)))

p.s. с най-добри чувства!

12.11.14
18:25

казано от Lachezar Tomov на 05.11.14, 09:57:

След като започнах да тренирам тежести до някакво прилично ниво на сила, отскокът ми се увеличи. Станах и по - бърз на късите спринтове :)

Подкрепям!!!

1-2 години не бях скачал дълъг и неочаквано за мен, скочих 2.50м ( като никога не съм бил силен в това) :)

12.11.14
21:47

казано от Кънин на 12.11.14, 18:25:

казано от Lachezar Tomov на 05.11.14, 09:57:

Подкрепям!!!

1-2 години не бях скачал дълъг и неочаквано за мен, скочих 2.50м ( като никога не съм бил силен в това) :)

Тройка в спортното, няма и да те пуснат в горния клас. Абе, как клякате с 200 и скачате 2.50…това е СРАМ!!!
Да не го беше писал, идвам горе са скачаме в Заимов:)

13.11.14
15:23

срам за лекоатлетите, ДА. На мен нито трябва да скачам по 3+ метра , нито го практикувам, така че няма от какво да ме е срам ;)
Ела де ама така щеше да идваш  и да се надклякваме:))))

13.11.14
17:13

Като се научиш да клякаш, с удоволствие:)
Дотогава слушай какво ти пее радиото.

15.11.14
12:49

сам поиска да дойдеш, аз никого не съм викал или молил ..... после плюеш:)))
  Добре ама тва радио не ми е по вкуса :)

26.11.14
01:07

Такааа... малко отчет и от мен. С тренировките по лека атлетика маалко изоставам за сметка на силовите. Целта ми е да станат 3 лека атлетика и 2 силови. А може би и 4 лека атлетика, но тогава не знам как ще интегрирам силовите, защото ги правя така, че да са в отделен ден, за да не става спортен полуден (т.е. 3-4 часа от началото на едната тренировка до края на другата). Просто ми се иска 2 дни, в които не се налага да мисля за тренировки - така е най-ползотворно за мен от към желание, мотивация и енергия. Ще видим... В залата съм станал малко мързелив, иска ми се до 1 час да съм приключил, но няма как с упражненията за глезен, вработвания и не-знам-си-какво. И все пак -> отново бели кахъри. В силовите тренировки наблягам на задния клек, обръщане, лег. Асистиращи са ми кофи, набирания, военна преса, пояс.

Относно беговите тренировки: мисля да ги натисна повече и като обем, но ще видя как ще се държи глезена. Забелязвам, че Илийката е разделил вариациите скокове след осн. бегови в тренировката и се чудя дали и при мен ще се получи, при положение, че ги правя в отделен ден и само тях (като се има предвид, че съм пълен лаик ест :) ).

Тъпото е, че още са ми абсолютно невъзможни скоковете на един крак, многоскоци и т.н. Глезенът ме прерязва като с нож, ако хубаво го нацеля с движението. При скокове с 2 крака няма проблем... Не знам до колко едните са по-важни от другите и дали, ако не мога да правя многоскоци и подобни ще дълбая дълго на едно място, но най-вероятно за начинаещ като мен още дълго време няма да е от значение :)

Основните моменти от силовата тренировка днес бяха:

1. Обръщане от земя: 2, 2, 1х 110 кг;
2. Заден клек ATG: 4х 3х 130 кг
3. Лежанка раменен хват: 8, 6, 6, 6х 80 кг;

Вчера имах възможност да гледам как тренира Илийката в НСА - доста добре, много ми хареса как се движи, стабилен! Иначе си беше яко да усетя професионална спортна атмосфера, не ми се беше случвало от много време... (макар и зад парапета де).

Ами това е. Лекувам глезена и внимателно с беговите.

По-здрави!!!

Мнението беше редактирано от Витан на 26.11.14 01:10.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1