The Journey ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.07.14
08:54

24.07.2014

05:25 Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 35 мин.
ॐ  - Една от “сухите” практики ;) Доста прилично си загрях мускулите и нямах дискомфорти с това, но пък се изпотих съвсем слабо… 
18:00 Следобедно раздвижване:
ॐ  - 3 поздрава А
  Прекъснаха ме! (dull) Но после продължих: (sun)
ॐ  - 5 поздрава А, пози от стоеж, тазоотварящи, разтягане на задни бедра

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ 05:25 - Йога
⌚ към 10:00 - фреш от малини** с пчелен прашец
⌚ към 12:00 - крем от: кокосов крем*, какови зърна*, мака*, рейши, чага, ванилия (шушулка) и агар
⌚ към 15:00 - тиквички** с кози кашкавал на пара (с чубрица, куркума*, малко черен пипер и хим.роз.сол*)
ॐ 18:00 - 18:40 - Раздвижване
✽ добавки ✽  МСМ*
✽ добавки ✽  1000 мг. крилово масло
⌚ от към 19:40 - зеле*, краставица*, домат*, чесън, кокосово масло*, босилек, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - малка шепичка кашу*
до към 23:00 - доста и големи шепи (wasntme) слънчогледови семки
  малко бяло вино*

Мисли разни разнообразни:
  Няколко добри довода да не бързам с кучето... :D :D :D

✍ Петък е! Времето за спане наближава (sun)

28.07.14
10:02

петък - 25.07.2014
05:25 Йога:

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 35 мин.
ॐ  - Отново сравнително “суха” практика, но пък приятна и с отзивчиви задни бедра... (sun)
ॐ  - И пак имах проблеми с баланса! Наистина си мисля, че това, че мислите ми са страшно объркани напоследък (не по време на практиката, а по принцип…) се отразява в практиката и затова губя баланс... 
18:30 Вечерно раздвижване:
ॐ  - 5 поздрава А, пози от стоеж, тазоотварящи, разтягане на задни бедра

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ 05:25 - Йога
⌚ 09:30 - малини** и къпини**
  2 глъдки кафе (цяла седмица ми се върти в главата и накрая петъчно си направих, но нещо сърчицето ми не го понесе ... (wasntme) )
⌚ към 12:00 - сусамов тахан, какови зърна*, мака*, рейши, чага
⌚ към 15:00 - тиквички** и малка краставичка** в сос от конопено семе*, копър**, куркума* и хим.роз.сол* (на вкус го докарах на таратор, но много по-вкусно ;) Ако си бях в нас със сигурност щях да му бодна и някое чесънче ;) )
ॐ 18:30 - 19:00 - Раздвижване
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:40 - зеле*, краставица*, домат*, чесън, кокосово масло*, магданоз**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - кашу*
до късно - слънчогледови семки
  малко бяло вино*

събота - 26.07.2014
  Събудих се в ужасна депресия! :( Не знам защо… Ей така… За всичко… Съответно нямах никакво движение. А пък и съм установила, че точно денят преди новолунито не съм във форма, та това ми дойде навреме… И така цял ден се носех като призрак. Като огря слънце на терасата се проснах да се пека и си поревах на воля за всичко... ;( В крайна сметка има нужда и от такива дни...
⌚  - малини** (много малини)
  кафе* (арабика с аромат на ванилия)
⌚  - 1-2 краставици** от градината
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚  - зеле*, краставица*, домат*, чесън, кокосово масло*, магданоз**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - голям котлет от сьомга на пара
до късно - слънчогледови семки (доста)

✍ Изобщо не бях гладна от малините нататък… ;) Но като хапнах салатата ми се отвори апетита и си направих сьомгата и така... 

неделя - 27.07.2014
  Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 35 мин.
ॐ  - Неочаквано приятно стана! :) Мислех, че предния обездвижен ден ще се отрази… Явно наистина съм имала нуждо от такъв... 
  Вечерно раздвижване:
ॐ  - 5 поздрава А, пози от стоеж, тазоотварящи, разтягане на задни и предни бедра, стойки на ръце...

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ  - Йога
⌚  - къпини** с пчелен прашец*
⌚ към 15:00 - тиквички** с кози кашкавал, куркума*, чубрица и хим.роз.сол*
ॐ 17:00 - 18:00 - Раздвижване
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:00 - зеле*, краставица*, домат*, чесън, кокосово масло*, магданоз**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - кашу*
до 21:00 - слънчогледови семки
  малко бяло вино*

✍ Понякога е нужно да се вгледаме внимателно в себе си, изключвайки външните фактори...

Абе, ей, Съни, я се стягай! :)

31.07.14
12:37

:)

18.08.14
16:06

Не съм писала от известно време, тъй като бях в някакъв странен период, който не харесвам … И търсех начин да се измъкна от него …
Давам си сметка, че съм позволила на разни емоции от преди години да ми объркат мозъка ужасно… Както и гинеколога ми каза, проблемът ми е в главата! (fubar)
Работата е там, че проблемът го осъзнавам и всъщност си мислех, че започвам да го превъзмогвам, но на практика се оказва, че не е така…
МЦ отново го няма, натрапчивите ми сънища бяха станали все по-натрапчиви, но сега като бонус се появиха и някакви ужасни стресиращи сънища, които не помня, но като се събудя и цялата треперя и просто ме е страх… Не знам от какво, просто страх…
В няколко поредни дни прекалих ужасно със семките… И въпреки това прекаляване на следващия ден пак ми се ядяха… И ядях до късно вечер, което си мисля, че го правех, защото ме беше страх да си легна…
Както и преди съм писала, знам и съм абсолютно сигурна, че работата със семките е абсолютно емоционална. Пробвала съм да се наям обилно преди това, но не става…
И също толкова сигурна съм, че в момента, в който се оправя емоционално, ще спра и да посягам към тях…
Но въпреки всичко, дадох всичко от себе си и не се поддадох на тая депресия, която напираше… А и вкарах друга стратегия срещу семките, която засега смятам, че работи, но за по-сигурно ще коментирам повече като се уверя!

Иначе всички дни, в които не съм писала, нещата си вървят, както обикновено като йога и храна. Само пристъпите със семките изкривяваха картинката…
Довечера или утре ще си напиша отчета за днес и си продължавам с дневника! :) (sun)

Огромна заслуга за по-позитивния ми поглед има прекрасния уикенд, който прекарах с Марги и Слави и успях да си почина наистина истински, за което съм им безкрайно благодарна! Хубаво е човек да общува с нормални хора, с които може да се държи естествено и да не се натоварва излишно! А още по-хубаво е като научаваш от тези хора много и полезни неща! Помощта на Марги по време на практиките ми тези 2 дни е повече от безценна! (sun)
Малко снимки от това прекрасно място!

19.08.14
09:56

❀ 18.08.2014 ❀ понеделник

05:15 Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 25 мин.
ॐ  - Опитвах да изпълнявам така асаните, че да усетя движението по начина, по който го усещах с помощта на Марги. Засега са само опити ;)

Храна и други:
✽ добавки ✽  отвара от коприва** с МСМ
ॐ 05:15 - Йога
⌚ 07:20 - спирулина*
⌚ 07:50 - кафе* (арабика с аромат ванилия) с рейши
✽ добавки ✽  1 капсула Мирифемин
⌚ 11:00 - пъпеш*
⌚ 12:00 - крем от: кокосов крем*, какови зърна*, мака*, чага, ванилия (шушулка), 2 листенца прясна мента** и агар
⌚ 15:30 - тиквички** с кокосово масло, черен пипер и хим.роз.сол*
⌚ 18:00 - 30-тина грама кози кашкавал
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:00 до към 20:00 - зеле*, краставици**, домати**, авокадо*, чесън, кокосово масло*, босилек, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - шам фъстък (малко, тъй като докато го хапвах прочетох, че е с произход САЩ и в главата ми се развихриха разни ГМО филми… (giggle) )
  - кашу
по-късно:  малко бяло вино* и реджувелак*

✍ Мирифемин пия от 18.07.2014 за, цитирам гинеколога ми: “за да обере колебанията…” Като пих противозачатъчните явно умът ми се е успокоил, а и не го мислех толкова, МЦ си идваше по план график… В един момент обаче хапчетата започнаха да не успяват да озаптят поривите на събудените ми хормони и МЦ “пробиваше” въпреки тях на 20-тия ден. Съответно той каза да ги спра и фактически от 7 юни насам МЦ пак липсва... След като ме прегледа и след изследванията ми преди, каза, че проблемът ми е на психическа основа и няма смисъл да ми дава хормонални препарати. Та, затова пия този билков продукт за менопауза ;)

✍ Вчера попаднах на това и много ми хареса:

“Човек е 70% вода. Ако няма мечти и цели в живота, това е просто една вертикална локва!”

:D

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 19.08.14 09:57.

20.08.14
09:55

19.08.2014 вторник
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 25 мин.
ॐ  - Пак сравнително “суха” практика. А като се сетя в събота как хубаво се изпотих… Интересно, че въпреки, че не се изпотих някак вътрешно си бях загряла...
ॐ  - Понатиснах малко повече в позите от седеж. Може би тук и страхът ми е в повече (както във всичко…)

“Body not stiff, Mind stiff”, Sri K Pattabhi Jois

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 07:10 - спирулина*
⌚ 11:00 - къпини** (Да ядеш берита с дупка в зъба! Безценно! :D )
⌚ 13:00 - крем от: кокосов крем*, какови зърна*, мака*, чага, ванилия (шушулка), 2 листенца прясна мента** и агар
⌚ 15:45 - тиквички** с конопено семе*, куркума*, черен пипер и хим.роз.сол*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:00 до към 20:00 - краставици**, домати**, пренебрежимо малко зеле*, авокадо*, чесън, кокосово масло*, копър**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - голям котлет от сьомга на пара

✍ Търся от къде мога да си поръчвам млади кокосови орехи, но засега удрям на камък!

✍  (sun) Днес съм особено щастлива! (sun) Благодаря ти, Марги (F)

20.08.14
15:12

[quote author=“Sunny S.” date=“1408517720”

✍ Търся от къде мога да си поръчвам млади кокосови орехи, но засега удрям на камък!

Аз мога да те заведа на едно място...8-)

20.08.14
16:12

казано от Маргарита Манева на 20.08.14, 15:12:

[quote author=“Sunny S.” date=“1408517720”

Аз мога да те заведа на едно място...8-)

Готова съм! ;)
Багажът, т.е. банският ми е готов :)

21.08.14
10:08

20.08.2014 сряда
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - малко повече от 1 час и 25 мин.
ॐ  - Интересен човек съм! Още в началото имах толкова хубаво дишане, но вместо да се възползвам и да се радвам на това, аз започнах да мисля колко е странно и как не може да ми се случва нещо така приятно и хубаво… По същия глупав начин подхождам и в живота! (wait)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 07:15 - спирулина*
⌚ 07:50 - кафе* (арабика с аромат ванилия) с рейши и малко кокосов крем*
⌚ 11:30 - къпини**
⌚ 13:00 - крем от: годжи бери*, кокосов крем*, какови зърна*, чага и агар
⌚ 16 и нещо - крем от: тиквички**, тиквени семки*, копър**, резен лимон* (с кората), куркума*, черен пипер и хим.роз.сол*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:00 до към 20:00 - краставици**, домати**, авокадо*, чесън, кокосово масло*, копър**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - кози кашкавал
  - шам фъстък и кашу*

✍ Включиха някакъв ужасен ароматизатор в офиса следобед и апетита ми изчезна! :( Но пък коремчето ми подаваше сигнали да му дам нещо и затова въпреки всичко си хапнах тиквичките ;)

22.08.14
10:01

21.08.2014 четвъртък
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 30 мин.
ॐ  - Събудих се с мускулна треска на делтовидните мускули, което доста ме зарадва, тъй като явно съм успяла предния ден да направя стойката на глава по-правилно като следвах това, което Марги ми каза. А именно, да изтеглям с краката нагоре. (wait) 

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 10:00 - пъпеш*
⌚ 12:00 - крем от: годжи бери*, кокосов крем*, какови зърна*, чага, мака*, ванилия (шушулка) и агар
⌚ 15:00 - крем от: тиквички**, сусамово семе*, сусамов тахан, сусамово олио*, много мъничко лимон*, кимион, черен пипер и хим.роз.сол*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:00 до към 20:00 - краставици**, домати**, авокадо*, чесън, кокосово масло*, копър**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - котлет от сьомга на пара
  - 80 гр. слънчогледови семки*
по-късно:  малко бяло вино*

23.08.14
09:52

22.08.2014 петък

05:20 Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - малко повече от 1 час и 25 мин.
ॐ  - Много ми се спеше, но желанието ми за йога беше в пъти по-голямо от това! Съответно и практиката стана хубава, загряваща и приятна! Е, разсейвах се на моменти... (blush)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 07:50 - кафе* (арабика с аромат ванилия) с рейши, мака*, канела* и малко кокосов крем Вдъхновено от рецептата на Strength & Grace
⌚ 10:00 - пъпеш*
⌚ от 12:00 до 12:30 - крем от: годжи бери*, конопено семе*, мед*, какаови зърна*, чага, ванилия (шушулка) и агар (Беше безкрайно вкусно, НО ме прекъснаха сигурно 100 пъти!!! (nbad) Полудявам така!!!)
⌚ 16:00 - крем от: тиквичка**, корнишон**, копър**, кокосов крем*, черен пипер и хим.роз.сол*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:30 до към 21:00 - краставици**, домати**, авокадо*, чесън, зехтин*, копър**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - 60 гр. кози кашкавал
  - 50 гр. слънчогледови семки* и 40 гр. шам фъстък
по-късно:  бяло вино* и реджувелак*

✍ Отново преживях тежък стрес! Но ще се стегна и ще повярвам, че вярвам в щастливата развръзка!

24.08.14
11:42

23.08.2014 събота

08:15 Йога:
ॐ  - Нещо като почивен ден ॐ
ॐ  - около 45 мин. поздрави и позите от стоеж.
ॐ  - Мислех да направя и финалните пози, но желанието ми се изпари и реших да се послушам!
ॐ  - Снимах се, което ме разсейваше безумно! Смятам дълго време да се въздържам от тази дейност... Поне докато не започна да печеля битките с егото (wait)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ 08:15 - Раздвижването
⌚ 09:15 - 09:30 - 2 големи смокини*
⌚ 13:00 - шейк от кокосово мляко*, чага, рейши, мака*, какаови зърна* и ванилия
⌚ 15:00 - студена крем-супа от: тиквичка**, корнишон**, кокосово мляко*, копър**, черен пипер и хим.роз.сол*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ 19:00 - 20:30 - краставици**, домати**, авокадо*, чесън, зехтин*, копър**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - 60 гр. слънчогледови семки* и 40 гр. кашу*
по-късно:  бяло вино*

✍ Труден ден! Цял ден бях на крачка от преяждане. Не от глад, а емоционално… Справих се със ситуацията! Забелязвам, че това се превръща в обичайно съботно състояние! Също обичайно за събота е и нежеланието ми за движение, но за него имам лесно решение - просто това ще ми бъде почивния ден. 

25.08.14
10:25

24.08.2014 неделя

07:35 Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - малко повече от 1 час и 20 мин.
ॐ  - Чак не мога да повярвам колко приятна практика се получи! (sun) Мислех си, че точно денят преди новолунието няма да съм във форма, но се изненадах… А още повече не мога да повярвам, че станах вир вода! (sun) Е това си е голяма рядкост при мен!
ॐ  - Но отново не успях да задържа Урдва Дандасана. Много бях изморена вече.

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ 07:15 - Йога
⌚ 09:30 - 1 голяма смокиня*
⌚ 11:00 - кафе* (арабика с аромат ванилия) с рейши и кокосово мляко* (доста мазничко)
⌚ 13:30 - половинката от спирулиново какаов крем* (спирулина*, какаови зърна*, мака*, чага, кашу*, мед*, ванилия)
⌚ 16:00 - другата половина на спирулиново какаовия крем*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:00 до към 20:30 - краставици**, домати**, авокадо*, чесън, зехтин*, прясна чубрица**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - 70 гр. кози кашкавал
  - 50 гр. слънчогледови семки*, 30 гр кашу* и 20 гр. шам фъстък
по-късно:  бяло вино* и няколко глътки реджувелак*

26.08.14
09:54

25.08.2014 понеделник
ॐ  - Почивен ден - новолуние ॐ

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 08:00 - кафе* (арабика с аромат ванилия) с рейши, мазно кокосово мляко* и мака*
⌚ 10:00 - 2 смокини*
⌚ 12:00 - кокосово мляко*, какаови зърна*, мака*, чага, чиа*, ванилия
⌚ 15:00 - крем супа от тиквичка**, корнишон**, кокосово мляко*, копър**, черен пипер и хим.роз.сол*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:00 до към 20:30 - краставици**, домати**, авокадо*, чесън, зехтин*, прясна чубрица**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - 60 гр. слънчогледови семки*

✍ Напрегнат и изнервен ден беше! Обидиха ме някои постъпки и действия… Но сега е нов ден и продължавам, полагайки старание да игнорирам тези емоции!

26.08.14
21:39

26.08.2014 вторник

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 25 мин.
ॐ  - Бях разсеяна и по-скована след почивния ден
ॐ  - В общи линии още в началото подходих с някакво нежелание...

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 08:00 - кафе* (арабика с аромат какао) с рейши, мака* и кокосово мляко*
⌚ 09:30 - малини**, къпини**, пчелен прашец*, мед*, 2 листенца мента** и агар
⌚ 13:00 - кокосово мляко*, чага, мака*, какаови зърна*, ванилия, чиа*
⌚ 15:30 - краставици** и тиквичка**
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 18:30 до към 21:00 - краставици**, домати**, авокадо*, чесън, зехтин*, босилек**, магданоз**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - НАД 200 ГР. слънчогледови семки* и НАД 200 ГР. кашу* (blush) (tmi) (blush) (tmi) (blush) (tmi)

✍ Е, такова омазване като тая вечер скоро не бях правила! Започнах по-рано с вечерята уж, за да приключа по-рано и да не ми е тежко сутринта, а каква стана тя… (tmi) А сега предстои опит за сън с допълнителния товар...

26.08.14
21:58

Това на снимката преяла катерица преди сън ли е? :D

27.08.14
08:46

казано от Енев на 26.08.14, 21:58:

Това на снимката преяла катерица преди сън ли е? :D

Да :D
Само дето тази точно няма корем, а аз не само, че си имам, а и още не мога да дишам... (wasntme)

Сънииииии, фантазираш си някакъв корем ми се струва :P

27.08.14
14:17

Е това е много подходящо за мене ;) (giggle)

27.08.14
20:45

27.08.2014 сряда
ॐ  - Както може да се предположи след омазването предната вечер, йогата беше немислима! Станах в 5:00. Бях се наспала! Дотук добре! Но… корема ми беше още подут и тежеше :( … Като опитах някакво движение усетих огромния риск да видя кашуто от снощи върху постелката си... (puke) И съответно се върнах в леглото! Е, дано ми е за урок! (wait)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 07:50 - кафе* (арабика с аромат ванилия) с рейши, кокосов крем* и мака*
⌚ 11:30 - спирулина*
⌚ 13:00 - къпини** с мед* и пчелен прашец*
⌚ към 15:00 - кокосово мляко*, кокосов крем*, какаови зърна*, мака*, чага, чиа*, ванилия
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:15 до към 20:30 - ОГРОМНА салата от: краставици**, домати**, авокадо*, чесън, зехтин*, копър**, магданоз**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - 160 гр. кози кашкавал

✍ За първи път ми се случва след преяждане с ядки да не ми се ядат на другия ден пак… Явно снощи съм се раздала максимално ;) А пък салатата стана огромна постепенно. Сигурно тялото ми се нуждае от зеленчуците, за да се справи с шоковата терапия от снощи... (wait)

✍ Нощта преди голямото преяждане сънувах, че обяснявам на някой, че никога няма да мога да направя Пашимоттанасана и въпросния човек безропотно се съгласи, че съм напълно права…
И явно, за да почувствам наяве и истински невъзможността, използвах услугите на ядките в шкафа ;) 

✍ Хубава вечер! :)

27.08.14
22:21

казано от Sunny S. на 27.08.14, 20:45:

✍ Нощта преди голямото преяждане сънувах, че обяснявам на някой, че никога няма да мога да направя Пашимоттанасана и въпросния човек безропотно се съгласи, че съм напълно права…

Ако пак видиш въпросната личност, кажи и че греши. ;)

28.08.14
20:46

28.08.2014 четвъртък

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - 1 час и 30 мин.
ॐ  - Много е хубаво човек да си направи практиката! Трябва да запаметя хубаво това усещане и да си го спомня, ако някога пак реша да атакувам шкафа с ядките по онзи начин! (wait)
ॐ  - Самата практика не беше от най-успешните. Някак бавна и разсеяна бях, но по-добре такава отколкото никаква!

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚ 08:00 - кафе* (арабика с аромат какао) с рейши, мака* и кокосов крем*
⌚ 10:00 - къпини**, пчелен прашец* и мед* (направо си стана сладко от къпини ;) )
⌚ 12:45 - кокосов крем*, чага, мака*, какаови зърна*, ванилия и агар
⌚ към 15:30 - краставици** и тиквичка**
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:20 до към 20:40 - краставици**, домати**, авокадо*, чесън, зехтин*, копър**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - 50 гр. слънчогледови семки*
  бяло вино*

01.09.14
20:52

29.08.2014 петък
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - малко повече от 1 час и 30 мин.
ॐ  - Отново отнесена практика! Направо си скатавах (така да се каже)...
ॐ  - Но да погледнем от добрата страна! Бях си спестила сили и стойката на глава ми се получи много приятно. И не беше на глава… ;)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ 05:20 - Йога
⌚ 07:25 - спирулина*
⌚ 08:00 - кафе* (арабика с аромат какао) с рейши, мака* и кокосов крем*
⌚ 10:00 - къпини**, пчелен прашец* и мед*
⌚ 12:20 - кокосов крем*, чага, мака*, какаови зърна*, ванилия и агар
⌚ към 15:30 - краставици** и тиквичка**
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚  - краставици**, домати**, авокадо*, чесън, зехтин*, копър**, магданоз**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - тиквички** със зехтин*
  - кашу-маслинено сирене*
  - кози сирене и кашкавал
  - малко слънчогледови семки
  бяло вино*

*  *  *

30.08.2014 събота

10:00 Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - Водена практика.
ॐ  - Беше ми трудно да се нагодя към този по-различен от моя ритъм… 
ॐ  - Като цяло ми беше полезно и приятно! :)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
⌚  - кафе* (арабика с аромат какао) с рейши, мака* и кокосов крем*
ॐ 10:00 - Йога
- кокосов шейк с ананас, мака* и асаи*
- малини** и къпини**
- 1-2 лъжички сусамов тахан
ॐ  - Разходка на Витоша
⌚  - краставици**, домати**, авокадо*, зехтин*, копър**, магданоз**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - кашу-маслинено сирене*
  - тиквички** със зехтин*
  - кози кашкавал и сирене
  - слънчогледови семки* и кашу*
  татково червено вино**

*  *  *

31.08.2014 неделя
07:50 Йога:
ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - Бях безумно разсеяна, което ме ядоса, защото Марги толкова добре намества в позите, а аз не успях да се възползвам пълноценно от възможността… Все пак гледах поне като тя ми помага да “съм там” и да запаметя нейните напътствия. Огромно благодаря за всички насоки! Безкрайно полезни са ми! (sun)
  Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ 10:00 - Йога
- Ужасно ужасен шейк от: кокосово мляко*, какаови зърна*, мака*, чага, рейши, спирулина* 
- тиквичка** със зехтин*
- конопено семе*
⌚  - краставици**, домати**, авокадо*, зехтин*, чесън, копър**, магданоз**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - слънчогледови семки*
  - шам фъстък
  - сусамов тахан
  малко бяло вино*

Омазах се стабилно с количествата на вечеря! (tmi)

✍ Благодаря на Марги за прекрасния уикенд! Беше много приятно, полезно и зареждащо за мен :) (sun)

01.09.14
21:02

казано от Sunny S. на 01.09.14, 20:52:

ॐ  - Бях безумно разсеяна, което ме ядоса, защото Марги толкова добре намества в позите, а аз не успях да се възползвам пълноценно от възможността… Все пак гледах поне като тя ми помага да “съм там” и да запаметя нейните напътствия. Огромно благодаря за всички насоки! Безкрайно полезни са ми! (sun)

Аз пък се радвам когато има кого да намествам. ;) Обикновено хората, с които работя се стягат, когато легна отгоре им, вместо да се отпускат. :D

01.09.14
21:33

казано от Маргарита Манева на 01.09.14, 21:02:

казано от Sunny S. на 01.09.14, 20:52:

Аз пък се радвам когато има кого да намествам. ;) Обикновено хората, с които работя се стягат, когато легна отгоре им, вместо да се отпускат. :D

Всъщност и аз не се отпускам като хората... (dull) От страх (незнайно от какво) ми светва лампичката “опасно” в един момент и спирам усилието... Как пък веднъж не светна докато се тъпча със семки, когато ми е наистина нужна ;)

02.09.14
09:31

01.09.2014 понеделник

ॐ  - Ащанга 1 ॐ
ॐ  - Стана приятна практика! Не го очаквах ;)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ 05:20 - Йога
⌚  - кафе* (арабика с аромат какао) с рейши, мака* и кокосов крем*
⌚ 13:00 - къпини**, годжи бери*, пчелен прашец* и мед* 
⌚ 16:00 - кокосово мляко*, какаови зърна*, мака*, чага, ванилия и чия*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ Вечеря: - краставици**, домати**, авокадо*, зехтин*, чесън, босилек**, магданоз**, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
  - кози кашкавал
  - слънчогледови семки*
  малко бяло вино*

Така…. Дотук беше добре! И после: още МНОГО кашкавал, шам фъстък, семки, кашу, сирене, кокосов крем…. И като казвам много имам предвид наистина МНОГО!!!

✍ Имах ужасно ужасен ден в работата! Около 10 пъти бях на косъм да ревна пред всички! ;(
Това е още по-ужасно, когато се случва в един от най-любимите ми дни в годината - рождения ден на брат ми (nlove9)

Искрено и лично:
  ✍ Ами имам проблем! И явно този проблем се задълбочава. Това зверско преяждане идва от емоционалните ми проблеми. И да се правя, че ги нямам явно не върши работа. Просто трябва да ги осъзная и да започна да работя по отстраняването им! Въпросът е как? И отговорът мога да го дам само и единствено аз! Точно преди да започна преяждането снощи осъзнах, че работата е сериозна. Не бях гладна дори преди вечерята! Но въпреки това ядох и се наядох доста стабилно, но нормално. И в следващия момент се почувствах сякаш има нещо празно в мен и трябва да го запълня... Знаех, че ще преям и съзнателно го направих! Сега имам някои идеи и ще опитам един различен подход. Въпросът е да успея да пречупя рамките, които аз самата си налагам. По принцип ми е безкрайно трудно да излезна от тези рамки и това ще е първото голямо предизвикателство... 

18.09.14
11:04

От доста време не съм писала. В общи линии не знам как се озовах в една доста неприятна ситуация с храната. Напълно изгубих инстинктите си за ситост и за разумно хранене. В общи линии това, което съм написала в последния си отчет продължава да важи с пълна сила! И миналата седмица, и тази имам безумни пристъпи да омета всичко налично в кухнята, че чак се плаша... Правя го вечер, съответно се лишавам от йогата сутрин, съответно това ме изнервя... Психоанализирам се постоянно и осъзнавам, че е емоционално хранене, и осъзнавам колко си вредя... Просто в останалите аспекти на живота не получавам удовлетворението, от което имам нужда и насладата, която получавам от храната си въобразявам, че компенсира това... И да, колкото и да преяждам, през цялото време ми е вкусно! И да, ям само хубава и качествена храна. Друга не купувам, а и всъщност не ям джънкове така или иначе. Но количествата са плашещи... Знам, че може да звучи като лигавщина, но за да го напиша тук, това означава, че го отчитам като проблем и имам нужда от съвет как да се справя...

И аз самата постоянно си повтарям колко е глупаво! Просто абсурдно! Казвам си “ей, аз имам проблем” и бъркам в шкафа за поредната шепа ядки… Намерила съм си оправдание! Имам проблем! Точка! Мога да си се тъпча! Нали съм човек с “проблем”! Безумно смешно е просто... (tmi)

Мислех си, че като започна да правя нещо, което ме радва и ме прави щастлива, ще преборя тези пристъпи… Е, намерих! Но нищо! Пренебрегвам тази ми страст вече 2 поредни дни, за да ям!

Мисля варианти с повече храна през деня и дори с напълно изключване на вечеря, но мисля, че това още повече ще настърви лакомията ми… Просто искам да седна в 19:30 например, да се наям като нормален човек и да седна да си рисувам!

През годините хората около мен постоянно ми повтарят, че ми се възхищават на постоянството и дисциплината относно хранене и тренировки. А какво стана сега? Сама си се саботирам… Не мога да се позная!

18.09.14
11:43

Много ми е познато това, за което говориш.
За жалост, опитът ми показа, че без кански усилия на волята и без запълване на другите празнини в живота, просто този кръг си се върти.
Не знам доколко би било приложимо при теб, но аз започнах с храните, с които бих преяла, да процедирам по 2 начина - някои спрях да купувам, а други купувам точно толкова, колкото бих искала да изям в момента. Това не изключва работа по другите фронтове.
Пс: съжалявам, че чета все повече хора с такъв проблем :(

18.09.14
11:48

казано от Sunny S. на 18.09.14, 11:04:

Просто искам да седна в 19:30 например, да се наям като нормален човек и да седна да си рисувам!

А какво те спира да го направиш?

18.09.14
12:07

казано от Ann на 18.09.14, 11:43:

Много ми е познато това, за което говориш.
За жалост, опитът ми показа, че без кански усилия на волята и без запълване на другите празнини в живота, просто този кръг си се върти.
Не знам доколко би било приложимо при теб, но аз започнах с храните, с които бих преяла, да процедирам по 2 начина - някои спрях да купувам, а други купувам точно толкова, колкото бих искала да изям в момента. Това не изключва работа по другите фронтове.
Пс: съжалявам, че чета все повече хора с такъв проблем :(

Благодаря ти! :) Наистина въпросът е в другите фронтове...

казано от Маргарита Манева на 18.09.14, 11:48:

казано от Sunny S. на 18.09.14, 11:04:

Просто искам да седна в 19:30 например, да се наям като нормален човек и да седна да си рисувам!

А какво те спира да го направиш?

Не знам! Безкрайно тъпо е! Не мога да се позная (dull)
И честно да ти кажа преглеждам ти дневника, виждам как се храниш като нормален човек с толкова храна, от колкото имаш нужда и се чудя защо не успявам да се държа нормално! Позволила съм на мисълта за храната да ми обсеби съзнанието тотално! И мисля, че всичко започна преди години като започнах много да я мисля и планирам... Лошото е, че изгубих усет кога да спра...

18.09.14
12:36

Съни, силно момиче се, стегай се навреме.
А тия мисли за храната...питай Марги докъде докараха една наша позната от Плевен. ТРАГЕДИЯ...

Горе е всичко, не го ли наредиш...се обричаш на вечна битка на физиката с психиката.

18.09.14
13:00

казано от slavko на 18.09.14, 12:36:

Съни, силно момиче се, стегай се навреме.
А тия мисли за храната...питай Марги докъде докараха една наша позната от Плевен. ТРАГЕДИЯ...

Горе е всичко, не го ли наредиш...се обричаш на вечна битка на физиката с психиката.

Благодаря ти :)
Знам, че всичко е в тая малка главица... ;) И съм се заела да предприема съответните стъпки. Сега остава да си повярвам, че мога ;) И все повече ограничавам контактите си с хора, които ми повтарят “ми това е живота”, “де да можеше да избираме” ... Защото тъкмо направя стъпката към необходимата ми промяна и в главата ми се появява точно такава мисъл... Мисълта, че нещата не могат да се случат така лесно и, че живота трябва да е несправедлив... Та така! Просто ще си повярвам най-накрая! :)

18.09.14
13:52

Да, докараха я до Александровска, в ръцете на доктори, които не знаят какво да правят с нея, защото тя няма физически проблем - на 28 години тежи 36 кила, не се храни, и никой не знае защо...както и да е, това НЕ е твоят случай.
Да - живота често поднася изпитания, които сме си мислили че не заслужаваме - вероятно нито аз, нито ти някога ще разберем защо е така. Хора, които получават всичко лесно обаче, са слаби. На тях не им се налага да изминат пътя и да научат всичко, на което ги учи. Радвай се на проблемите. Както казва Ричард Бах, те ти носят подаръци. ;)

18.09.14
14:23

казано от Маргарита Манева на 18.09.14, 13:52:

Да, докараха я до Александровска, в ръцете на доктори, които не знаят какво да правят с нея, защото тя няма физически проблем - на 28 години тежи 36 кила, не се храни, и никой не знае защо...както и да е, това НЕ е твоят случай.

Да, мисля, чи си ми казвала за нея...

Да - живота често поднася изпитания, които сме си мислили че не заслужаваме - вероятно нито аз, нито ти някога ще разберем защо е така. Хора, които получават всичко лесно обаче, са слаби. На тях не им се налага да изминат пътя и да научат всичко, на което ги учи. Радвай се на проблемите. Както казва Ричард Бах, те ти носят подаръци. ;)

О, да аз имам съвсем положителна настройка към проблемите. Знам, че идват, за да ме отведат на правилното място в живота :)
По-скоро имам предвид, че трябва да спра да подхождам към всичко с обремененото съзнание, че то ще се получи трудно и, че едва ли не граничи с невъзможното... И съм ти казвала, и ти си виждала, че съм страхлива и такива мисли не само, че ме спъват, а и ми идват като удобно оправдание да дам кръгом и да си се върна на стартовата позиция и да си цикля там...

18.09.14
14:26

казано от Sunny S. на 18.09.14, 14:23:

И съм ти казвала, и ти си виждала, че съм страхлива.

В такъв случай, започни от там - прави неща, които те плашат, преодолей страха си. :)
Започни с нещо лесно, ежедневно, например - направи Урдва Данурасана сама, без стена. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 18.09.14 14:27.

18.09.14
14:39

казано от Маргарита Манева на 18.09.14, 14:26:

направи Урдва Данурасана сама, без стена. ;)

Право в целта! (sun)

11.10.14
05:55

Здравей!Позачетох се малко из твоя дневник,но не изцяло(от тук от там).Оправи ли се гореспоменатия проблем?И аз когато ми е нервно ям доста.Като се Натъпча ми олеква и се чувствам по-щастлива.Опитай се да избягваш напрежението и това,което те кара да стига до крайностите(знам че е трудно).Аз по принцип съм тактичен човек(така съм възпитана).Ако ме ядосат си замълчавам и се отдръпвам.Не обичам да влизам в конфликти,макар от вътре да ме разяжда.И след това се успокоявам по гореспоменатия начин.Тук от близо 2 месеца стигнах до извода,че е по-добре всичко да си казвам,без значение,че ще нараня някой.По простата причина,че тези които ме провокират си избиват комплексите на мен.Вече направо здраво ги отрязвам и без да ми пука много.С техните камъни по техните глави!Успех!

11.10.14
09:45

казано от S. P. на 11.10.14, 05:55:

Здравей!Позачетох се малко из твоя дневник,но не изцяло(от тук от там).Оправи ли се гореспоменатия проблем?И аз когато ми е нервно ям доста.Като се Натъпча ми олеква и се чувствам по-щастлива.Опитай се да избягваш напрежението и това,което те кара да стига до крайностите(знам че е трудно).Аз по принцип съм тактичен човек(така съм възпитана).Ако ме ядосат си замълчавам и се отдръпвам.Не обичам да влизам в конфликти,макар от вътре да ме разяжда.И след това се успокоявам по гореспоменатия начин.Тук от близо 2 месеца стигнах до извода,че е по-добре всичко да си казвам,без значение,че ще нараня някой.По простата причина,че тези които ме провокират си избиват комплексите на мен.Вече направо здраво ги отрязвам и без да ми пука много.С техните камъни по техните глави!Успех!

Благодаря ти за подкрепата (sun)
Всъщност не е съвсем редно да определя случващото се с мен като проблем, тъй като има къде къде по-сериозни неща в тоя живот... По-скоро са тревоги, празнини, някакво лутане и търсене ... И да, работя върху това, но страховете ми много ме спъват... Както и да е... С постоянство ще ги премахна :) Моето хранене не е от нерви, а по-скоро нещо като запълване на празнини. Знам, че е глупаво, но това е усещането! В крайна сметка в момента успоредно с опитите да поподредя живота си съм увеличила и енергоразхода, за да балансирам нещата, колкото мога на този етап :)
А относно отношението към конфликти - аз също бягам надалеч като видя конфликтна ситуация. За мен това са безкрайно странни отношения. Страня максимално от такива хора. Най-малкото, защото съм забелязала, че на такъв човек, каквото и да му кажеш, той в главата си има собствен сценарий и изобщо не чува това, което казваш. Устните ти мърдат, изричайки това, което казваш, но неговите уши долавят думи, които определено не идват от тези устни.... ;)

15.10.14
10:41

Пиша, за да видя черно на бяло колко се излагам и може би да се стресна, стегна, осъзная …

След стабилно преяждане в поредни дни, като в понеделник съвсем се омазах и вчера бях като балон, МЕНЮТО (tmi) ми вчера:
- ябълка
- шейк от кокосов крем, какаови зърна, рейши, чага, мака, пчелен прашец
- салата домати, авокадо, зехтин, ябълков оцет
- 2 варени яйца с куркума и кокосово масло

Дотук добре!
И после се прибрах!
И нищо не ми се правеше! И ме обзе онова празно чувство…. (sweat) И:

- тиквени семки (Много! Не съм ги мерила!)
- 300 гр. котлет от сьомга (обожавам сьомгата, но още на половината се бях заситила, но не спрях като нормалните хора … Доядох си я! Но и това е ок, ако не следваше продължението … )
- огромна салата от: зеле, домати, авокадо, зехтин, чесън, босилек ( салатата е нещо чудесно, но кому беше нужно излишно да се издувам с толкова зеле … Тук също съм ок обаче. Салата е все пак! (wait) )

Продължението ми разказа играта (имайки предвид, че още от сутринта си ме държеше преяждането от понеделник). Ето го и него:

- слънчогледови семки (Много! Не съм ги мерила!)
- кокосов крем (сигурно имаше над 100 гр. )
- сусамов тахан с малко какаови зърна
- кашкавал ( много )
- макадамия (3-4 стабилни шепи)

Така…. Мисля, че това беше по спомен, но като спрях, седнах и започнах да мисля какво още да погълна, въпреки че физически беше доста невъзможно вече… (fubar)

Такива пристъпи съм имала преди много време в пуберските години и резултатът беше плачевен… Знам,че трябва да се стегна, знам, че е глупаво … Не знам какво се случва? Всъщност знам, но не знам как да се преборя!
Сега ми трябва един фаст поне 24 часа, за да може стомаха ми да се освести … След това си мисля да опитам Intermittent Fasting, тъй като така или иначе най-вкусно ми е да ям късния следобяд и вечер.
Страх ме е да не се предам пак довечера като се прибера! Засега психически съм си настроена да рисувам, да си почивам, да изпия някое чайче … Но като знам колко нестабилна мога да бъда… Най-малкото камъче ме препъва … Стискам си палци! (sun)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1