05.10.14
21:12
И на мен ми е много интересно какво ще стане :)
Вълнувам се, сякаш аз ще се готвя.
Едно, обаче е сигурно: ти си супер стриктна и дисциплинирана, а Росен не обича мръсни дни (разбирай - кофти храна) и чийтинги.
Ще е забавно :)
Тези няколко месеца ще се търкууулнат бързо.
Сега - смело напред, а в процеса на подготовката, ще се нанасят корекциите.
ПП: Блага прави много вкусни малки топчести бонбони! Без глутен!
05.10.14
21:55
Много добър избор за човек, с когото да се готвиш :) Сигурна съм,че ще се получи и определено ще следя с интерес. Успех !
Вчера за първи път направих мръсен ден, както би трябвало да се прави, а не както повечето го правят ( ядат цял ден всичко, което не са яли през седмицата и минават 5-6-7 хиляди калории) и съм супер доволна, изхвърлих вода, днес съм даже по-добре от вчера.
Освен, че съм болна и ми студено съм супер и като настроние, надали е само от храната, и от Росен и Рони е, че се грижат така за мен. ;*
Също така си направих оризовата палачинка само от белтъци и един желтък, мислех си, че не е възможно, но явно е.
Няма невъзможни комбинации хаха.
Оризът със стафиди и канела е прекрасен, засега няма да го махам, когато преценя, че мога да заредя с него, но за състезание не става, защото наистина си се подува човек.
Получих предложение от бургаските рапъри East Coast Cash Crew да се снимам в някой следващ техен проект... ЧУДО :D и следващата година I’ll be dancing next to Roy Jones :D
Тренировка
Раменна преса зад врат на смит машина - 4х12,8,8,8
Раменна преса пред врат на смит в супер серия с вертолет зад гърба на смит широк хват - 3х12,8,8
Раменно разтваряне в супер серия с задно рамо наклонен лег - 3х12,10,8
Бицепсово сгъване с лост в сс с кофички на две пейки - 3х12/15
Концентрично сгъване дъмбел в сс с френско разгъване - 3х15
30 мин пътека наклон пулс 135-138
Храна - оризова палачинка ( 3 белтъка, 1 желтък), какао, 150гр кафяв ориз, 400гр грах, 6 оризовки, 400гр месо, 1 доза телешки протеин на Амикс, айсберг, домати, краставици, МЦТ 20мл, 30гр фъстъчени масло, 3 белтъка
На първо четене ми се стори лека тренировката, че пишеше и до отказ :D ЕМИ направо ми гръмнаха ръцете - до пълен отказ стигах на осмото повторение...(whew)
06.10.14
20:32
Като тренирах с Росен за една седмица, все мрънках,че правя доста по-малко упражнения и серии като цяло,сравнение с предишните ми тренировки и натоварване и че съответно тренировките ми изглеждат много...леки. Такава мускулна треска не съм имала преди това, каквато имах за тая една седмица :Д И с 4-5 упражнения толкова не съм се изтощавала...
06.10.14
20:55
Less is more. ;)
Не е нужно да правиш безброй неща, за да имаш прогрес.
Достатъчни са 3-4-5 упражнения (зависи от мускулната група) - ако стигаш до отказ (абсолютно реален отказ) при дадени серии във всяко упражнение, ако имаш пълна амплитуда, ако правиш бавна негативна фаза и т.н.
Блага, много ме кефиш! Добре започваш баш основния си период.
Не знам ама голямо ядене падна, викам си -ебаси и добре, че е тоя телешки протеин, че иначе аз трябва постоянно да ям :D
Тренировка
Тяга - 10х70кг, 3х8х100кг до отказ си беше
Екстензии - 12х15кг, 10х20кг, 2х8х20кг
Глутеус екстенсии - 3х25
Машина задно бедро - едностранно - 3х15 на крак с намаляне на тежестта
Тяга прави крака - 3х15х24кг пудовка
Коремни - 4х15 вис
Къси коремни машина - 4х20/25
Усуквания с лост - 2 по отказ
30 мин ходене на пътека на наклон 135 пулс
Храна - оризова палачинка(1 желтък, 3 белтъка), 600гр месо, доза телешки протеин Амикс, 160гр кафяв ориз, 200гр царевица, броколи, карфиол, моркови, айсберг, домати, краставци, 60гр ЛЕШНИКОВ ТАХАН, 1 желтък, 3 белтъка, стевия
И съм супер доволна, връщам си стария облик, имам доста вода за изхвърляне, но мисля, че ще изкарам един стабилен основен перид без да се омазнявам допълнително.
Мнението беше редактирано от Блажка на 07.10.14 17:28.
Тренировка - квадрицепс, прасци, кардио
Клек билдърски - 20,20,19,16х50кг
Преден клек на смит машина - 20,20,18,15
Лег преса с един крак - 3х15 на крак
Бедрено разгъване - 4х25 с намаляване на тежестта
Прасец - 4 упражнения до отказ
То всичко си беше до отказ накрая :D
Абдуктор в Супер Серия с аддуктор - 3х30
30 мин пътека наклон пулс 135
Храна: 2 желтъка, 5 белтъка, 570-600гр месо, доза протеин Амикс, 200гр грах, 100гр зелен фасул, домати, краставици, айсберг, 40гр лешников тахан, 30гр ядки ( кашу, орех)
По-късно ще се отчета и аз с някаква вкусотия от лешниковия тахан, затова съм написала и ядките, някакви груби сметки.
Вече усещам пренасищане на въглехидрати и днес вече много трудно ги ям, ще се свързвам с тренера да му кажа, че не мога да си изям храната, ще припадна :D Не мога да повярвам...
Мнението беше редактирано от Блажка на 10.10.14 13:39.
08.10.14
17:31
20 повторения клеееееееееееек кардио дей а :D
казано от Мила на 08.10.14, 17:31:
20 повторения клеееееееееееек кардио дей а :D
Не 20, ами 200 трябва да правя, ама от януари сигурно хахаха :D
#daimashmasavkrakata - моя случай :D
#daimashOBRABOTENAmasavkrakata - нейния случай :(
08.10.14
18:39
Баси, какъв хубав задни извади! Евала!
казано от Queen Cobra на 08.10.14, 18:39:
Баси, какъв хубав задни извади! Евала!
Кой аз или тя? :D
Межсу другото моя задник изглежда по-буути като не е много чист, като го позачистя и водата си отиде, седи малко квадратен, но ще работим да не е така.
Ето 2-3 часа преди сцената супер суха ( колкото можеше на тоя етап де)
08.10.14
18:58
не ме кефи с тоя бански- губи се на фона на бедрата :) със сините бикини от горния пост бих ти скочила :) По-заоблените форми ми харесват пред триъгълните, ама не съм съдия по културизъм :)
1/2 доза протеин
2 супени лъжици лешников тахан ( моя седи в хладилника), може би ако е по-течен 3/4
1 супена лъжица сусам
1 супена лъжица семена чиа
6 кашута, 6-7 ореха
( ядки по избор)
Ядките се счукват, всичко се смесва, слагат се 2 супени лъжици вода, за да стане сместа годна за моделиране и се оформят бисквитките, овалват се в какао и сусам, постаят се за 30 мин в хладника, правите си кафе и почвате.
Получават се 10 бисквитки.
Мнението беше редактирано от Блажка на 08.10.14 20:44.
Въъъъъъъх един колега ми даде плейъра си, да слушам малко музика. Направо ме уби, не го очаквах от него да ме убие с тоя трак, баси кефа :D
Значи все още има надежда за тоя свят.
Е кво- начи, за да слушаш метъл задължително трябва да се влачат вериги и да си с кубинки ли :D
казано от Бойко на 09.10.14, 13:38:
Е кво- начи, за да слушаш метъл задължително трябва да се влачат вериги и да си с кубинки ли :D
Не започвай пак :D, дъвкахме го (sun)
Е, не ама Слейър е много висока летва... не очаквах наистина :D
казано от karfi4ka на 09.10.14, 13:40:
Не започвай пак :D, дъвкахме го (sun)
Не знаех- ама какво пък- répétez s’il vous plaît и наново :D
казано от Наталья Заболотная на 09.10.14, 13:42:
Е, не ама Слейър е много висока летва... не очаквах наистина :D
Човека има вкус явно :)
Тренировка вчера
Супер серии
Повдигане на щанга от наклонен лег 35кг - придърпване на горен скрипец с широк хват - 3х12/11/11
Дъмбели от лег - гребане с щанга 30 - 3х12/11/10
Дъмбели обратен лег - долен скрипец - 3х12/12/12
Машина кофички - чукчета с акцент за плътност в горната част - 3/12/12/12
Храна - 2 желтъка, 5 белтъка, 570/600гр месо, 5 оризовки, доза протеин Амикс, 10гр стафиди, 40гр ядки, 70гр лешников тахан/фъстъчено масло, 2 парчета шоколад Милмекс със стевия, 2 сурови бисквити, домати, краставици
Треноровката беше със съобразени тежести, за да мога да се усещам кое как влиза и работи, също и доста по-бавно изпълнение.
10.10.14
11:12
М, тренировката ти от вчера ми допада много :) Много добре са съчетание упражненията
казано от Графиня фон Дачева на 10.10.14, 11:12:
М, тренировката ти от вчера ми допада много :) Много добре са съчетание упражненията
Честно да ти кажа, нищо не разбирам, правя, каквото ми кажат.
Свикнах изцяло да работя с треньор и е супер, не мислиш за нищо, просто действаш. НЕ разсъждаваш хаха.
Който иска да вярва, ама имам прогрес в горна част, особено и откогато ям, за състезанието бях с вързани ръце, нямаше как да правя каквото и да било повече.
10.10.14
12:00
Вярвам ти,че има... защото преди и аз правех като теб и откакто почнах да ям и да тренирам по подобен начин.. дръпнах доста:)
Ни мисля, че качвам И в гъза, което е нормално сигурно хахахаахахаха :D
Емии аз се опитвам да свикна с мисълта, че ще съм женския Валентин Игнатов в основен период, поне няма да седя на 40 нули като него, тренера не одобрява :D
казано от Витан на 10.10.14, 12:43:
Коте, КУГА БРАХИАЛИС :))))))))))
Правя чуково сгъване ве, баси, кво да правя, че не расте, чакай първо рамене да проимам :(
10.10.14
13:16
По-скоро дланите надолу? :)
казано от Херцог Трън на 10.10.14, 13:16:
Фак, да, моя грешка, дейба :))))
казано от Витан на 10.10.14, 13:15:
Може и на крив лост с дланите нагоре ;)
Брахиалисът ми е супер смешен нали... смисъл, защото го няма хахахаха :D Баси..
казано от Витан на 10.10.14, 13:17:
казано от Херцог Трън на 10.10.14, 13:16:
Фак, да, моя грешка, дейба :))))
Е то аз товаря така и предмишницата бая, ако правилно си го представям, де.
10.10.14
18:32
Само да кажа, че гледах видео матерял от държавното първенство и изглеждаш супер усмихната и лъчезарна, много ми хареса :) Стискам ти палци в подготовката сега и нямам търпение да видя резултата вече след няколко месеца :)
Благодаря :D
В Българгия е малко различно, едни седят в релакс, други си заемат някаква поза, то от видеото се вижда, че аз и Мирена сме гледали чуждестранни състезания, изобщо не знаем, че трявба да седим в релакс, освен ако НЕ НИ КАЖАТ!!! :D Както е в чужбина.
В чужбина заемаш позата, в която най-се харесваш и в която може да си починеш.
Тренировка вчера
Раменни преси с дъмбели седеж - 3х12,12,12
Едностранно раменно разтваряне встрани на наконена пейка в супер серия с едностранно рам. разтваряне с обратен наклон - 3х12,12,12
Задно рамо с два диска, наклон напред - 3х12,12, 12
Коремни от вис- 12, 10, 11,8
Къси коремни - 4х20
Усуквания с лост - 30, 30
Усуквания молитва - 30,27
30 мин степер
Как ли не се кривих да си снимам гърба и рамото, гледам другите как го правят... извод - телефонът ми е нисък клас :D
Храна - 2 желтъка, 5 белтъка, 550гр месо, 4 оризовки, 2 парчета шоколад със стевия, 50гр лешников тахан/фъстъчено масло, 40гр ядки, протеинов бар, домати, краставици
Мнението беше редактирано от Блажка на 11.10.14 08:17.
Събота правих 40 мин кардио ( стълби в JK Fitness и пътека наклон)
Бях на урок при Росен :D Еми все по-забавно ми става, той обяснява перефктно, надявам се с подобряването на техниката ми на определени упражнения и стриктно спазване на начина на изпълнение И диетата, да се получат нещата.
Хубавата емоция беше придружена и с кутия телешки протеин, който Графиня фон Дачева беше оставила за мен.
Страхотен подарък, благодаря ти! :* ♥
Храната вчера: 2 желтъка, 5 белтъка, 550гр месо, доза протеин амикс, 250гр грах, протеинов бар, айсберг, домати, 50гр ядки, 1.с.л. шаран
После малко подивях из Мега Денс Център...
Днес тренировка
Лег преса широк разкрач - 4х20
Хип тръстър - 3х15
Глутеус екстензии в Супер серия с абдуктор, но приклекнала, не седнала, бута се с колене, доста по-добре натоврва - 3х15/30
Ритници - 3х20
30 мин пътека наклон
Храна: 200гр нахут, 200гр царевица, 550гр месо, доза протеин Амикс, 40гр лешников тахан, 1с.л. шарлан, айсберг, домати, краставици, 20гр ядки
Защото Росен разбира от шприц :D
Не съм я заменила, Марина направи всичко, което можеше на тоя етап, всъщност тя направи най-трудното, докара ме в такъв вид, че ако отида и кажа - искам да се готвя, да ме вземат насериозно.
Ако бях отишла при Росен в тая форма, в която бях преди да почна да следвам режима от Марина, сигурно щеше да ме потупа по рамото и да ми пожелае успех в щангите... :D
В категорията Физик Жени, която си е вече тежка категория културизъм, след нея е само бодибилдинг жени, има изключително много особености в тялото, които се гледат и за които опитът ни ( моя и на Марина) е твърде малък, за да се подготвя добре само с хубав режим и изчистване. Трябваше ми мъж, културист, педант, минал няколко подготовки, с голям стаж, еми какво по-хубаво от Балкански шампион.
А и имах известни впечатления от него вече, макар и онлайн, че е много взискателен и перфекционист, трябва ми човек, който да слушам и да се страхувам да излъжа. Разбирай ясно ми е вече за какво става въпрос, единствено страхът ме спасяваше да не се наям допоследно. Последните 10 дни са критични. Тогава стават най-големите грешки.
Мнението беше редактирано от Блажка на 12.10.14 22:22.
Както най-спокойно си седиш и гледаш състезание по културизъм, изведнъж от сцената върху теб връхлитат 4-5 тежки нацепеняка да ти позират пред фейса :D :D :D
Интересна концепция имат в Нордикс. :D
13.10.14
11:50
Аахаха доста интересно ...... като частни стриптизьори са :Д
Тренировка вчера
Раменна преса зад врат/смит - 4х12,8,8,8(35)кг
Раменна преса пред врат в сс с вертолет зад гърба (смит) - 3х10,10,8(35кг)
Раменно разтвряне встрани -5кг(вертикална лежанка за опора) - раменно разтваряне (наклонен лег)- 13,14,13
Бицепсово сгъване с лост - кофички на пейка - 3х15,13,14
Концентрично сгъвне - френско с лост - 3х15,12,10
30 мин пътека
Храна - оризовка палачинка ( 3 белтъка, 1 желтък), 220гр ориз, 100гр царевица, 450гр месо, доза протеин Амикс, протеинов бар, 30мл MCT
След тая тренировка вървя като Митьо Крика из залата, така ми се помпат ръцете...пфф