Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

14.10.14
14:30

Не съм попадала точно на това. Розенщайн ми е познат във връзка най-вече с йога-нидра. Засега не се занимавам особено активно с пранаяма, според традициите на Ащанга, за пранаяма започва да се говори едва в Трета серия. Имам още доста да уча и практикувам до тогава. Честно казано, не мисля че бих се пробвала сама да я изучавам. Всяко нещо с времето си. На този етап ми е трудно дори да поддържам стабилно Уджаи по време на цялата си практика, какво остава за други техники. ;)

14.10.14
18:25

казано от Маргарита Манева на 14.10.14, 14:30:

Честно казано, не мисля че бих се пробвала сама да я изучавам.

Така е Пранаяма и Йога са доста мощни “оръжия” и ако не знаеш как да ги използваш, вместо да си изпишеш вежди можеш да си извадиш очите...
Но като няма Гуру рискувам, човек все от нещо трябва да умре...
:)

14.10.14
19:24

казано от Lasim Zeb на 14.10.14, 18:25:

Но като няма Гуру рискувам, човек все от нещо трябва да умре...
:)

Така съм и аз с Ащанга - лутам се между Първа и Втора серия, опитвам се да слушам тялото си и да не му преча. Когато егото замлъкне, тялото започва да подава изключително ясни сигнали. ;)

14.10.14
19:31

Вторник, 14.10
Движение:
колелце за корем
обръщане на рамене
спускане и изправяне от колянна опора с черния ластик
Йогалатес
на стадиона - малко загрявка и силови стойки на ръце

Добавки:
МСМ, рибено масло, аспирин, магнезий, АК

Храна:
след ставане и преди лягане - чай витекс*...вече дори започва да ми харесва вкуса му ;)
08.00 - лешников тахан* с лимонов сок, какаови зърна*, мед*, канела*
10.30 - какаов чай* с мед*
13.00 - кокосово масло* с мед* (общо количество - 1 ч.л.), няколко какаови зърна*
15.00 - зелен чай*
19.00 - студена супа* от целина, магданоз, цвекло, морков, зехтин*, малко домат; 2 малки пиперки с 1-2 лъжички домашен катък*; 2 лимецови палачинки* с разтопен кашкавал*; сметана с домашно сладко то смокини*; 50-60 гр фафла (като вчерашната), 3 малки овесени бисквитки*

14.10.14
20:36

казано от Маргарита Манева на 14.10.14, 19:24:

Когато егото замлъкне...

Това е, хванеш ли цаката на Егото и на ВНС ставаш Бог, в твоя случай Богиня ;)

14.10.14
21:30

казано от Lasim Zeb на 14.10.14, 20:36:

казано от Маргарита Манева на 14.10.14, 19:24:

Когато егото замлъкне...

Това е, хванеш ли цаката на Егото и на ВНС ставаш Бог, в твоя случай Богиня ;)

Нямам такива амбиции, просто искам практиката ми да върви. :)

15.10.14
20:37

Сряда, 15.10
Движение:
колелце за корем
обръщане на раменете
изометрично напади с пудовката
Ащанга 2 - около 70 минути
Пауър йога - час и половина
(sweat)

Добавки:
МСМ+ вит Ц, Д3, АК, рибено масло, аспирин, магнезий, цинк, още една АК преди лягане

Храна:
след ставане и преди лягане - чай витекс*
08.30 - лешников тахан* с лимонов сок, мед*, какаови зърна*, пчелен прашец*, канела*
13.00 - шейк* от какаова паста*, чиа*, годжи бери*, кокосово масло*, тинктура от родиола*, ванилия*, мед*
16.00 - шейк* от ябълка* и грозде*
18.30 - 3 корнишона, бъркало от 3 варени яйца и останалия от вчера домашен катък* и още малко джинджифил; сметана с домашен сироп от глог*, вафла с кокос
20.30 - домашен сок от глог* с малко тинктура МГВ...много скоростно ме събори, ще трябва по-рано да си легна днес

Мнението беше редактирано от Margi на 15.10.14 22:33.

15.10.14
23:51

казано от Маргарита Манева на 14.10.14, 19:31:

13.00 - кокосово масло* с мед* (общо количество - 1 ч.л.),

Марги, би ли ми казала комбинацията от кокосово масло с мед какво ти дава? Виждам, че често, по обяд си взимаш по една лъжичка. Имам кокосово масло в нас и затова се интересувам. Изчетох доста, но ти си извора.

16.10.14
07:29

казано от maria на 15.10.14, 23:51:

Марги, би ли ми казала комбинацията от кокосово масло с мед какво ти дава? Виждам, че често, по обяд си взимаш по една лъжичка. Имам кокосово масло в нас и затова се интересувам. Изчетох доста, но ти си извора.

Енергия да си продължа деня. ;) Приемам го като храна, не като добавка. Просто нямам  полза да си тъпча корема с неща, които ще ме издуят и ще ме направят летаргична, затова търся нещо висококалорично, с минимален обем, което да прихапвам.

16.10.14
16:12

казано от maria на 15.10.14, 23:51:

Разбирам, че въпросът не е към мен, но да си кажа: тази комбинация е изключително вкусна и засищаща.

Мнението беше редактирано от TheVikk на 16.10.14 16:13.

16.10.14
19:53

Четвъртък, 16.10
Движение:
Йогалатес - час
Ащанга 2 - до Карандавасана - около час
Йогалатес - час
за цял ден ми се събра горе-долу 15 минути да не извършвам физическа дейсност..скоро не бях имала подобни напъни ;)

Добавки:
МСМ+вит. Ц, Д3, рибено масло, магнезий, АК

Храна:
08.00 - таханово бъркало* с лешников тахан*, като вчерашното
12.30 - ябълка*
13.30 - шейк* от какаова паста*, мед*, рейши*, кокосово масло*, вода от зелен кокос* тинктура от родиола, от която ако бях сложила с 1 ч.л. повече, щях да се напия :D
16.30 - ябълка*
18.30 - 3-4 корнишона, 2 моркова, 3 яйца, бъркани в масло*, с люта чушка, куркума и сирене*, домашно брауни*, 1 джинджър-бисквитка и 1 бонбон с рожков* (последните две почерпка от колежката) :)
21.30 - шепа сурово кашу

Нещо, което ми стана много интересно днес: Изпратих шефката ми до аптеката до работа да си вземе витамин Б3, а там и казали, че такъв витамин НЕ СЪЩЕСТВУВА!!! Мисля че такива хора е редно да си върнат дипломите там откъдето са ги взели.

Мнението беше редактирано от Margi на 16.10.14 21:16.

16.10.14
20:41

Нещо, което ми стана много интересно днес: Изпратих шефката ми до аптеката до работа да си вземе витамин Б3, а там и казали, че такъв витамин НЕ СЪЩЕСТВУВА!!! Мисля че такива хора е редно да си върнат дипломите там откъдето са ги взели.

Следващия път и кажи да си вземе ниацин, може и да и дадат vit.B3 без да знаят :D А и доста студенти вече се явяват нещо като фармацевти по аптеките, освен да си върнат дипломата за средно образование. Често ми се случва за лекарства, които се продават без рецепта да ми искат такава и обратното, което е малко странно.

Мнението беше редактирано от aleks на 16.10.14 20:44.

казано от Маргарита Манева на 16.10.14, 19:53:

Мисля че такива хора е редно да си върнат дипломите там откъдето са ги купили.

Поправено :P

16.10.14
21:09

Днес най-после намерих приложение на така модерните йога - аксесоари, в случая блокчета. ;)

16.10.14
22:24

А преди две години само цивреше как това е невъзможно да се направи.
Те, на...невъзможно е:)

17.10.14
07:44

казано от slavko на 16.10.14, 22:24:

А преди две години само цивреше как това е невъзможно да се направи.
Те, на...невъзможно е:)

Да, оказва се че има и по-невъзможни неща. ;)

17.10.14
18:44

Петък, 17.10
Движение:
Пауър йога - час и половина
масаж на гръб
имах желание да си направя практиката, но масажа ме размаза и правих Ащанга 2 - до Капотасана (в моя случай - Капут Асана) + обърнати и финални пози

Добавки:
АК (снощи забравих да ги пия), МСМ + вит. Ц, Д3, рибено масло, магнезий, аспирин

Храна:
07.30 - лешников тахан* с мед*, канела* и меласа*
11.30 - половин доза шейк* от какаова паста, вода от зелен кокос*, рейши*, мед*, чиа протеин*
13.30 - другата половина от шейка*
18.00 - 2 корнишона; салата от моркови, целина, копър, джинджифилов сос*; 3 бъркани яйца* със сирене*, пиперка и подправки; доста брауни*; доста шоколад линдт с лешници...ако съдя по настървението, с което вечерях, ПМС е налице (dull)
20.30 - както казах - ПМС е факт: 2 филийки вита препечени, с кашкавал, някакъв шоколадов мус намерих в хладилника (blush)

Имам си чага на парчета и утре започвам да експериментирам с нея. Благодаря ти, Съни. (sun)

Мнението беше редактирано от Margi на 17.10.14 20:34.

17.10.14
20:43

Интересен ми е този джинджифилов сос? Може ли рецепта, ако не е тайна? ;)

17.10.14
20:55

Рецептата беше на момента каквото имаше: зехтин, джинджифил на прах (не че нямах корен, но ме мързеше да го стържа), морска сол, черен пипер, бял оцет. ;)

18.10.14
19:14

Събота, 18.10
Движение:
Ащанга 1 - 75 минути, през цялото време тежах, но се получи ок - без драми

Добавки:
МСМ + вит. Ц, рибено масло, магнезий, аспирин, Д3

Храна:
09.00 - шейк* от чай чага*, какаова паста*, кокосово масло*, мед*, тинктура родиола*
10.00 - половин голяма ябълка*
11.30 - втората половина на ябълката*
малко след това - лешников тахан* с мед* и лимонов сок
15.30 - чай от чага* с мед*
18.30 - салата от моркови, копър*, магданоз, целина, джинджифил, зехтин*, бял оцет; корнишон; няколко вида сирена, вкл. сирене* на тиган с малко сос от стриди; малко домашно брауни*; пак доста шоколад, 1 хапка кроасан с тахан - последните няколко дни няколко човека ми ги похвалиха, и решихме да вземем пробно от пекарната....ами, не знам как може да им е вкусна на хората комбинацията на тахан с тесто, просто отврат! (puke)

Мнението беше редактирано от Margi на 18.10.14 20:08.

19.10.14
16:24

Неделя, 19.10
Движение:
колелце за корем
скачащи напади
обръщане на раменете
Ащанга 1 - не гледах време, но ми се стори че доста се забавих, въпреки че всичко вървеше с прилично темпо
после, на стадиона:
кенгуру подскоци
силови стойки на ръце, с опити за бавно спускане до шпагат...за сега само си тупвам по дупе, но на един от опитите, като усетих, че няма да имам сили да се спусна и да балансирам, ненадейно се върнах в стойка на ръце...нещо, което когато целенасочено опитвам, не се получава... :D

Добавки:
МСМ, рибено масло, Д3, вит. А, магнезий, аспирин

Храна:
09.30 - горещ шоколад* (чай чага*, какаова паста*, кокосово масло*, кокосова захар*, родиола, ванилия*)
10.00 - половин голяма ябълка*
12.30 - 2 с.л. лешников тахан* с лимон, малко мед* и меласа*
16.00 - втората половина ябълка*
16.30 - домашна пина колада* (тъмен ром, вода от зелен кокос*, сок ананас)
17.00 - крем супа* от моркови; пиперка, авокадо, 5 ръжени сухара с малко сос от стриди; малко домашно брауни*, шоколад, 2-3 хапки (за проба) от някаква тортичка, хлебче с гауда
преди лягане - чай витекс* и хвощ*
18.45 - 15 сурови бадема*, 3 сушени смокини

Мнението беше редактирано от Margi на 19.10.14 18:46.

20.10.14
19:53

Понеделник, 20.10
Движение:
Ащанга 1 - малко над час
Balance flow yoga - час и половина

Добавки:
МСМ, рибено масло, магнезий, А

Храна:
08.00 - шейк* от чага чай*, мака*, какаова паста*, кокосова захар*, т. родиола*, ванилия*, кокосово масло*
09.30 - лешников тахан* с лимонов сок, мед*, канела*, жен шен*
13.00 - ябълка*
15.00 - чага чай* с мед*
16.00 - ябълка*
19.00 - остатъка от вчерашната морковена крем супа*, пиперка, тиквичка с някакви кози овчи и крави кашкавали и сирена; сметана с домашно сладко от арония*, доста шокоалдово ладу* и...шоколад

20.10.14
20:30

Супта Кур(ку)масана ;) с асистенция. :)
Чага чай и шоколадовите ладу са ми новите кафе с бисквитка. (nlove9)

21.10.14
08:52

казано от Маргарита Манева на 20.10.14, 20:30:

...

Пръвата снимка... :D Още съвсем мъничко и докарваш моряшки възел (giggle) (rock)

21.10.14
11:23

казано от Vic на 21.10.14, 08:52:

казано от Маргарита Манева на 20.10.14, 20:30:

...

Пръвата снимка... :D Още съвсем мъничко и докарваш моряшки възел (giggle) (rock)

Да, не съм затегнала ръцете... :D

21.10.14
11:59

казано от Маргарита Манева на 19.10.14, 16:24:

Неделя, 19.10
домашна пина колада* (тъмен ром, вода от зелен кокос*, сок ананас)

Каква прекрасна идея ми даваш! От доста време се чудя с какво мога да си пийна едно джинче и сега си го представям чудесно с кокосова вода :) (sun)

21.10.14
15:21

Да, кокосовата вода е много хубава добавка към...всичко. (nlove10)

Вторник, 21.10
Движение:
Йогалатес, час
на стадиона:
кенгуру подскоци
обръщане на раменете
силови стойки на ръце - около 15 - много стабилни и свежи (sun)
По едно време дойде един възголемичък уличен пес, завъртя опашка и най-безцеремонно се настани върху постелката ми. След кратки преговори, го настаних на сянката до мен, за да си продължа стойките на ръце. Той си подремна прилично, а когато си тръгнах с колелото от стадиона, ме изпрати бягайки. (sun) Забелязвам, че кучетата са особено привлечени от йога практиката, може би не случайно две от основните пози в йога са кръстени на тях. :)

Добавки още няма, а храната ще я дописвам после. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 21.10.14 15:23.

21.10.14
19:57

Ние така, ходим по магазините, харесаме си чаша и се окаже че към нея продават и бутилка ром:)

21.10.14
21:04

казано от slavko на 21.10.14, 19:57:

Ние така, ходим по магазините, харесаме си чаша и се окаже че към нея продават и бутилка ром:)

Да, коктейла беше в чест на новата чаша, и понеже на нея пишеше Капт. Морган, нямаше как да не уважа и бутилката в “пакета” ;)

Храната днес:
07.30 - ябълка*
08.15 - накиснати чиа* и годжи бери* с кокосово масло*, мед*, меласа*
11.30 - шейк* от чага чай*, мед*, кокосово масло*, мака*, ванилия*, какаова паста*
13.30 - ябълка*
14.30 - малко по-малко от цяло авокадо (малко)
15.30 - чага чай* с мед*
17.30 - понеже ядох на работа, и ми се искаше да нося минимален обем храна - настърхана тиквичка, накълцана пиперка, копър, магданоз, целина, настъргано сирене и сметана...стана много сполучливо бъркало; 3-4 шоколадови ладу*, няколко бонбона Линдт
20.00 - една чаша вода от зелен кокос* с парченца, подсладена

Добавките днес ги няма - МСМ-а свърши, а утре ше докарат в магазина, забравих си рибеното масло вкъщи, така че оставам само със слънчевото Д3 от стадиона и евентуално магнезий и АК...ако не забравя да ги изпия. Три дни подред пих диклак, че пак ме беше приболял кръста, масажа почти не помогна и се наложиха по-сериозни мерки. Сега е ОК (надявам, се за по-дълго).

Мнението беше редактирано от Margi на 21.10.14 21:15.

22.10.14
21:16

Сряда, 22.10
Движение:
колелце за корем
обръщане на раменете
изометрични воини с пудовката
Ащанга 2, на стадиона - 75 минути, + още почти час припичане на слънце (sun)
Пауър йога - час и половина - много изморителна, въпреки елементарните пози, имаше много нови хора и постоянно трябваше да бродя между тях и да ги намествам, за да не се очистят (giggle) Този интерес, естествено е похвален и много ме радва, но ми е малко странно как живеят тези хора и защо нямат ЕЛЕМЕНТАРНИ двигателни умения и усет за телата си. Много ми е мъчно, като трябва да поправям елементарни неща, които трябва от инстинкт за самосъхранение да се правят, като позицията на китките в Гледащо надолу куче.

Добавки:
МСМ-а ми още не беше пристигнал...умрял град е Плевен, дори един МСМ не можеш да отидеш да си купиш от магазина, трябва да го чакаш седмица да прситигне
рибено масло, вит. А, аспирин, магнезий

Храна:
07.30 - ябълка*
08.00 - лешников тахан* с мед*, какао*, меласа*, лимонов сок
14.00 - шейк* от чага чай*, мед*, мака*, ванилия, какаова паста*
15.30 - ябълка*
18.30 - като вчерашния бъркоч (сметана, сирене, копър, магданоз, целина, тиквичка, пиперка); 3 малки парчета домашен щрудел*, в който вложих пренебрежително малко количество лешников тахан*; 2 кленови бонбона*
доста сок от ананас вечерта

Мнението беше редактирано от Margi на 22.10.14 21:57.

Идеален град си е Плевен, недей така с лошо :)

22.10.14
21:48

казано от инж. Марин Маринов на 22.10.14, 21:35:

Идеален град си е Плевен, недей така с лошо :)

Абе, не е лош града, ама много неща, които ми трябват, ги няма и трябва да чакам дълго за да пристигнат. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 22.10.14 21:49.

23.10.14
09:26

(rain) Винаги съм предпочитала ако ме валят дъждове, те да са тропически, а не есенни.

23.10.14
10:46

казано от Маргарита Манева на 22.10.14, 21:16:

но ми е малко странно как живеят тези хора и защо нямат ЕЛЕМЕНТАРНИ двигателни умения и усет за телата си

Имам едно интересно наблюдение в последната една година - колкото по-обездвижен и с по-ниска двигателна култура е един човек, толкова по-дълго време може да прекара седнал в неудобна поза. То не, че има удобна поза седнал де. Като допълнение на това и колкото е по-затлъстял, толкова по-малко активност и наместване през това време му е нужна. Много тлъст и обездвижен може да седи буквално като статуя с часове...

23.10.14
10:52

казано от James Hinks на 23.10.14, 10:46:

Имам едно интересно наблюдение в последната една година - колкото по-обездвижен и с по-ниска двигателна култура е един човек, толкова по-дълго време може да прекара седнал в неудобна поза. То не, че има удобна поза седнал де. Като допълнение на това и колкото е по-затлъстял, толкова по-малко активност и наместване през това време му е нужна. Много тлъст и обездвижен може да седи буквално като статуя с часове...

Когато ми се наложи да пътувам, независимо с какво превозно средство, имам нужда да си сменям позицията през около 5-10 минути, иначе започва да ме боли... :D А съм забелязала, има хора, които като седнат в седалките - остават, както казваш - като статуи по време на цялото пътуване.
А иначе, за йога - наместванията, точно тези хора, които споменаваш, гледам много деликатно да намествам, защото колкото е по-ригидна една мускулатура, толкова по-лесно се контузва, ако се опиташ да я вкараш в правилна позиция...абе - трябва да се движат хората, обездвижването неусетно изсмуква живота.

Мнението беше редактирано от Margi на 23.10.14 10:53.

23.10.14
11:05

Говори ми...път над 1 час, особено ако няма много възможност за мърдане е убийствено наказание :)
По-добре да тръгна пеш.

23.10.14
12:46

Много интересна тема сте подхванали!
Аз мислех, че нещо съм дефектна и не мога да стоя в една поза повече от 15минути. Затова още от студентските години винаги предпочитам да пътувам на дълги разстояния с влак, за да мога да се разхождам, а хората ме обявяват/ха за луда: как може да не предпочитам комфорта на автомобил/автобус?!
Отдъхнах си (whew) Благодаря!

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 23.10.14 12:47.

23.10.14
14:51

Четвъртък, 23.10
Движение:
обръщане на раменете
каране на колело в дъжда ;)
Ащанга 2 - 75 минути, без седемте стойки на глава, но си направих мостовете; стойките на ръце също ги пропуснах, тъй като от утре пак ще досаждам на тренерката в залата по акробатика (party) , та реших да си пощадя раменете, които и без това са с мускулна треска. Мускулна треска имам и на ромбоидите - не мога да разбера дали е заради масажите, или заради йогата.

Добавки:
метил Б9 и Б12, Д3, рибено масло, магнезий, аспирин

Храна:
07.30 - ябълка*
08.30 - шейк* (по-скоро крем) от чиа протеин*, мака*, какао*, годжи бери*, мед*, ванилия*
10.30 - ябълка* (направих гешка, че я изядох половин час преди практиката, но бях гладна и това ми се стори приемливо на момента ;) )
12.30 - лешников тахан* с мед*, лимонов сок и какао*
15.00 - чага чай* с мед*
16.00 - 2 лъжички домашно кьополу*, 2 с.л. от вчерашната сметанова салата*, омлет от 3 малки яйца* с много куркума; 4 шоколадови ладу*; една купичка мляко* с жасминов ориз*, кафява захар*, куркума, кардамон, бонбон Линдт
20.30 - ябълка*
21.00 - 3 ладу*, много тънко парченце домашен кекс* (blush) и кокосова вода*

Мнението беше редактирано от Margi на 23.10.14 21:35.

24.10.14
12:19

Петък, 24.10
Днес отчета е кратък от към движение, и подозирам че до вечерта ще стане доста дълъг откъм храна. (dull)

Движение:
новолуние - почивка от Ащанга
обръщане на раменете
колелце за корем
спускане и изправяне от колянна опора с черния ластик
в залата по акробатика направих няколко сполучливи опита за Карандавасана, няколко криви силови стойки на ръце, доста шпагати, и после, понеже за всички явно петъка беше айляшки, започнах да уча децата на лотоси и да си слагат краката зад главата...те ме питаха, де не че съм настоявала това да им показвам...:D

Добавки:
Д3, А, рибено масло, аспирин, магнезий

Храна:
07.00 - лешников тахан*, с накисната чиа* и годжи бери*, мед*, лимонов сок*, няколко какаови зърна*
12.00 - ябълка*
13.00 - шейк* от чага чай*, какаова паста*, мед*, мака*, кокосово масло*; няколко шоколадови ладута*
после ще пътуваме, така че не е ясно какво ще е за останалата част от деня

преди лягане продължавам да си пия витекса, но забравям да го пиша

28.10.14
21:45

Петък, 18.30 - вино*, салата домати, краставици, сметанова салата*, 2 препечени филии с кашкавал* и домашно кьополу*, домашни щрудел*, кекс* с желе от дюли* и 2 вафли

Събота, 25.10
Движение:
разходка из все още скромния сняг, стигащ едва до глезените
Ащанга 2, до Карандавасана

Добавки:
Д3, Е, ориндж триад, магнезий, милгама

Храна:
08.30 - какао* с чага чай*, мака*, кокосова захар*
09.30 - ябълка*
10.30 - масло* с мед* и малко къпиново сладко*
12.00 - шоко-грог* с родиола*
14.00 - ябълка*
16.00 - сметанова салата*, купичка леща*, 1 малко парче щрудел*, 3 парчета кекс* с течен шоколад*, вафла
19.00 - 1 лъжичка сметанова салата*, препечена филия с кьополу*, бисквитка* с мармалад от глог*
преди лягане - чай витекс*

Мнението беше редактирано от Margi на 28.10.14 22:13.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1