24.09.14
14:32
Тренировка:
Ами харесаха си ми тези тренировки - това е трета, която правя, намерих и още една сигурно ще я направя и нея до края на седмицата :) Идват ми малко дълги и не са много леки, мисля да редувам една седмица по леки от fitness blender, една тези /или пък както ми дойде и ми е кеф :D/
Храна: /не ми харесва много/
- още със ставането в 5,15 - фъстъци /яко глад, като че не съм яла от 5 дена :D/
- 2 чушки пълнени с яйце и извара и 1 овесена бисквита
- пил. пържола, салата зеле и моркови, огретен от тиквички /със сиренце и кашкавал/, 2 бонбона с нещо алкохолно вътре ямиии
-
-
Вчера имаше и още шоколад... сутринта също се събудих умряла от глад, което предполагам се дължи на липсващата вечеря от снощи. Получи ли се по-голям прозорец в който не ям после прегладнявам и колкото и да изям пак съм гладна и съответно посягам към някви боклуци.
Ако не друго, да се похваля поне - записах си магистратурата днес /Матем. моделиране в икономиката/ (clap) Тази математика малко си ми беше писнала от бакалавъра, ама си викам да се помъча още малко да си изкарам и двете дипломи от там :)
edit: Ужасно прекалих за отрицателно време - почнах следобяда с 2/3 кутия бонбони ОТ ГОЛЕМИТЕ ,после бях гладна и 1 пълн. багета и 3 ДЕБЕЛИ парчета дом. кекс....тежичко ми е, но мога и още
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 24.09.14 19:37.
25.09.14
16:24
Днес не успях да стана да тренирам, ужасно ми се спеше /7 часа сън ми се събраха, от последните 3 дни бяха все по 5-6 часа и си ми е малко, събота неделя ще се наваксва/
Храна:
-пил. пържола и салата зеле и моркови
-зеленчукова супа /домат, тиквичка, чушка, картоф.../ с крутони
-пил. пържола и салата зеле и моркови, 2 бонбона
едит:
-капучино
-скумрия на скара + салата зеле и моркови, 1 малка чушка пълнена с извара и яйце, 1 овесена бисквита
-после може малко слънчоглед
вода - 2л. и малко, чай
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 25.09.14 20:27.
26.09.14
20:28
Имаше тренировка днес около 1 час, храна - 3 яйца, 2 краставици, мед, ощипци, шопска салата, кюфтаци, хляб, още мед, .... дом. кекс, кокос....
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 27.09.14 12:07.
27.09.14
11:50
Тренировка:
Храна:
-дом. кекс с течен шоколад
-около 50гр. кокос
-1 кисело мляко тертер 4%
-солети, сладки, бонбони /малко се черпихме на гости и много игри с малката ми братовчедка/
-св. ребра, шопска салата, малко сладолед
вода - 1л, чай
Последните дни храната е ужасна, хапвам си каквото ми се яде :) Не знам защо така, тази седмица апетита си ми беше по-голям, дали нещо от стрес и се успокоявах с ядене, или пък от тренировките, че ми бяха малко по-трудни .... Но мисля, че ми стига толкова, почвам малко по-режимно вече, иначе само ме е яд, че замазвам положените усилия :D
Другата седмица съм в командировка (Силистра и Добрич). Ходила в чужбина и знам как протичат нещата, но това ми е първата в страната и дейността с която ще се занимавам е по-различна, леко ми е притеснено...Отделно не знам как ще тренирам :( Фитнес сигурно няма да търся, т.к. тези градове са ми непознати, по-скоро мисля при възможност да излезна да потичам. Ако не ще наваксвам като се върна :) Храната надявам се няма да е проблем, забелязала съм, че като пътувам даже съм по-стриктна.
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 27.09.14 21:55.
28.09.14
18:49
Тренировка:
(от fitness blender - https://www.youtube.com/watch?v=WWylm909H_w)
8 упр. първоначално 10 сек. и всеки път се увеличават и така до 60 сек. с почивки по 15сек. между тях :)
-бърпи на 1 крак
-бърпи на другия
-странични напади
-странични напади на др. страна
-планински катерач с изправяне
-squat jacks
-лицеви опори
-високи колене
Храна:
-кисело мляко 6%
-санвич с извара, сирене и яйце
-св. гърди с краставица
-ябълка, фъстъци
-сладки
Никаква воля и желание за спазване на какъвто и да било режим.... (shake)
29.09.14
10:02
Ставане в 4:30
Тренировка от 5 до 5:50 - тае бо буут кемп
Храна:
- 2 печени чушки от градината на баба, сирене дом. прясно
- 500мл. вода и голям чай
- рибена чорба, сом пържен половин порция с домат и краставица
- още близо 1,5 л. вода
- салата домати, краставица, чушка, половин пъстърва, половин чига пържени, няколко пътжени картофа и пил. филе
червено вино 2-3-4 чаши :)
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 29.09.14 20:59.
30.09.14
13:21
Без тренировка.
Храна:
-бъркани яйца със сирене
-половин пил. супа
-500мл. вода, капучино сладко, кафе с мляко
-една препечена пълнозърнеста филийка с гъши пастет, гъши дроб на скара и по френски, месце на скара
салата капрезе, вода 1л., чаша бяло и чаша червено вино, 1/2 парче еклерова торта
Имам проблеми от вчерашното пържено цял ден ми е зле :(
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 01.10.14 12:39.
01.10.14
15:14
Без тренировка,
Храна:
-пр. филийка хляб, сирене, яйце, кашкавал, масло, 2 кафета с мляко
-капучино
-рибена чорба, половин шопска, айрян
-салата печен пипер, домат, сирене, 2 свински шишчета със зеленчуци
3 чаши червено вино
-вода 2л.
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 01.10.14 22:33.
02.10.14
16:08
Тренировка:
малко но от сърце :D
тичане в парка - 35мин. 5,3км.
4 кръга:
-10 лицеви
-50 сек. корем / сгъване на краката, тип колело, v sit/
Храна:
-вода 1,5л.
-капучино, омлет с кашкавал
-зелена салата и пилешко със зелечуци
-5 бонбона
-гъби със сирене и кашкавал, ориз, салата дом, краставици, чушки, яйце, сирене
вода, червено вино
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 02.10.14 22:48.
03.10.14
17:17
Храна:
- кафе с мляко, 2 яйца на очи, гъбки, доматче, краставица, кашкавал, бекон
- няколко ментос и фъстъци
- голяма свинска пържола с гъбен сос и селска салата
- 2 чаши айрян, 2л. вода, 2 чаши вино
- не малко количество разкошна добруджанска питка с кашкавал и сирене
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 04.10.14 09:38.
04.10.14
09:51
А добър ден! :)
Тренировка:
Храна:
- малко от питката
- пилешко с тиквички, 3 кебапчета, 80-90гр. сурово кашу, 150гр. кисело мляко, 3 бонбона
вода - 2л.
Доста си хапвах тази седмица, но миналата беше нещо страшно. Имам 1 кг. нагоре (56) толкова много не помня да съм била и се отдалечавам доста от идеалните според мен 52 :D
Да си кажа - командировката беше супер. Домакините ни бяха ужасно гостоприемни и ни водиха по какви ли не прекрасни места (с вкусна храна) и работата вървеше добре, понаучих някой неща.... и съм много доволна хиих :)
Не съм ви и чела вече 5 дни т.к. нямах достъп до компютър, а през телефона не е много удобно :( Та сега имам да си наваксвам... Хубава събота и неделя ви пожелавам! :)
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 04.10.14 20:57.
04.10.14
14:17
какво значи идеалните 52кг... мани ги тия кг... гледай се как изглеждаш :) Мускулът тежи повече от мазнината
04.10.14
17:21
казано от Графиня фон Дачева на 04.10.14, 14:17:
какво значи идеалните 52кг... мани ги тия кг... гледай се как изглеждаш :) Мускулът тежи повече от мазнината
Не тежат ли еднакво, както 1кг памук и камък, само обема е различен? :D Ако има някакъв сарказъм в думите ти и не го долавям ме извини :)
Мнението беше редактирано от cantimagineit на 04.10.14 17:30.
04.10.14
18:08
Наистина ли мислиш,че тежат еднакво? За пример - едно момиче, с моя ръст, тежи колкото мене, но изглежда 10 пъти по-зле - има корем и тн. НО тежим еднакво!
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 04.10.14 18:10.
04.10.14
18:33
казано от Графиня фон Дачева на 04.10.14, 18:08:
Наистина ли мислиш,че тежат еднакво? За пример - едно момиче, с моя ръст, тежи колкото мене, но изглежда 10 пъти по-зле - има корем и тн. НО тежим еднакво!
Точно. Изглежда по-зле, защото има повече мазнини и няма мускул, което прави корема и по-обемен, ръцете по-малки и т.н.
Тежите еднакво, но изглеждате различно, както 100кг muscle model и 100кг обикновен дебелак. :D
04.10.14
19:36
Ами не, не е така :) В момента тежа 60кг, преди 1 година тежах 54кг, сега изглеждам 300 пъти по-добре и процентът мазнини ми е много по-нисък :) Ако твоята теза беше вярна, нямаше да имам разлика в кг и да изглеждам по-добре визуално, да имам бицепс,трицепс и тн.
04.10.14
19:43
казано от Графиня фон Дачева на 04.10.14, 19:36:
Ами не, не е така :) В момента тежа 60кг, преди 1 година тежах 54кг, сега изглеждам 300 пъти по-добре и процентът мазнини ми е много по-нисък :) Ако твоята теза беше вярна, нямаше да имам разлика в кг и да изглеждам по-добре визуално, да имам бицепс,трицепс и тн.
Това сравнение няма много общо с моята “теза”. Всичко в по-добрата визия, но същите килограми идва от това, което казвам, че тежи еднакво, но обема и плътността е различна. Или не разбирам какво ми обясняваш и съм малоумник, или си се объркала в нещо :D И в двата случая не е от голямо значение този спор, ако някой може да ми обясни обратното на това, което си мисля ще се радвам :D Наистина нещо не разбирам в думите ти явно. Извинявам се на авторката, че поспамих за нещо незначително.
05.10.14
16:57
казано от Графиня фон Дачева на 04.10.14, 14:17:
Ади, това си ми е фикс идея от преди, но сега го казах по-скоро с хумор. Точно защото съм забелязала, че бях стигнала 54-5 и изглеждам по-добре от колкото преди, когато съм тежала по-малко. Определено си имат значение тренировките и как се променя тялото благодарение на тях.
Иначе половинката ми каза, че така както съм качила малко си ме харесва даже повече (blush)
Храната днес:
- парче питка
- 3 ч.л. тахан
- прот.шейк след тренировката
- пилешко с тиквички от това което готвих вчера /Стана много вкусничко - 1 пилешки гърди, 3 тиквички, къри, черен пипер и го пекох във фурната...поръсих и с малко слънчоглед да е хрупкаво/
- миш маш (с печени чушки и извара), малко сладолед
вода - 2,5 л., зелен чай - 2
Тренировка:
Днес с половинката отидохме на фитнес, опитах се нещо да направя пък до къде го докарах не знам :D
Загряване - 5 мин. на пътечката бързо ходене, после различни упражнения с гирички 1кг.
1. Клек - 15 за загряване, после с гирички 1x15@3кг. 1x15@2кг. 1x15 без - трудно ми е, защото не съм свикнала да го правя до долу
2. Чуково бицепсово сгъване 2x10@2кг. на ръка
3. Придърпване на вертикален скрипец 3X10@10кг.
4. Повдигане на гирички напред - 2X10@2кг.
5. Затваряне на пек-дек машина - 2x10@10кг.
6. Бек екстензии на стенд 2x10
7. Затваряне на краката за аддуктори на машина 3x30@15кг.
8. Придърпване на хоризонтален скрипец 2x10@16кг.
9. Повдигане на краката от стенд 2x10
10. Напади с гири по 2x10@2кг. на крак
11. Отваряне на краката за абдуктор на машина 1x30@15кг. 2x25@10кг.
После - 1мин. ходене на пътечката, 10мин. тичане - 9км/ч и накрая 1-2 мин. - 11км.
15-20 мин. сауна
Упражненията ги правих с 2мин. почивка и между сериите по 1мин.
Някои ми се струва, че са ми леки, ама с толкова ми казаха пък не знам....По-натам сигурно ще почна да си усещам сама. Установих, че явно имам широк гръб и кифли /това не знаех какво е :D/ от плуването преди ще да е...
Исках и повече тичане и сауна, ама да не ме чакат да се моткам много си ги съкратих и двете (blush)
п.с - снимка от Силистра :)
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 05.10.14 20:39.
06.10.14
21:16
Тренировка:
Храна:
- 2 ч.л. тахан
- 2 яйца с две резенчета луканков салам
- 2 пил. шишчета със зеле и моркови
- крем супа броколи и топено сирене + 1с.л. бяло сирене
- 2 пил.шишчета със зеле моркови, няколко солети
Вода - 2л. , зелен чай
Ми от вчера имам МТ само на краката от клековете /те си ме боляха май още от онзи ден/ иначе никъде другаде не усещам нищо, така че следващия път лееко ще увелича кг :)
Привет! :) Много ти се радвам на ентусиазма и на ранното ставане + тренировки, на тях и аз съм фен. :) Но чисто добронамерен съвет - не се “самосъжалявай” и подценявай следващия път в залата и хвани гири ПОНЕ по 4-5 кг, ако искаш да усетиш ефект, а не просто да си изгубиш времето. Много “познавачи” по залите дават акъли на “новите” момичета да се захванат с розовите гирички. Не ги слушай. :) Една стандартна дамска чанта тежи не по-малко от 2 кг, моята най-често е дори 5+ кг, в зависимост какво съм помъкнала с мен. :D Тоест.. мисля, че ме разбра. :) Успех! :)
07.10.14
20:41
казано от Willpower на 06.10.14, 21:28:
Привет! :) Много ти се радвам на ентусиазма и на ранното ставане + тренировки, на тях и аз съм фен. :) Но чисто добронамерен съвет - не се “самосъжалявай” и подценявай следващия път в залата и хвани гири ПОНЕ по 4-5 кг, ако искаш да усетиш ефект, а не просто да си изгубиш времето. Много “познавачи” по залите дават акъли на “новите” момичета да се захванат с розовите гирички. Не ги слушай. :) Една стандартна дамска чанта тежи не по-малко от 2 кг, моята най-често е дори 5+ кг, в зависимост какво съм помъкнала с мен. :D Тоест.. мисля, че ме разбра. :) Успех! :)
Благодаря за включването :) Абсолютно съм съгласна, засега като първа тренировка трябваше да се почне все от някъде. Следващия път ще увелича малко и така докато го усетя. Всъщност приятеля ми ми помагаше малко с тренировката и ме посъветва за по-лекичко, в последствие се съгласи, че ме е подценил :D
И моят днес ме съветва да правя вертикален скрипец с широк надхват с 15 кг,(??) при положение, че аз го правя с 25 и ми се струват даже срамно малко, а той горкия, притеснен постоянно обикаля около мен “ама не ти ли е тежко”, та “не ти ли е тежко”. :D Понякога са твърде предпазливи и грижовни. :) А ние не сме чак толкова крехки и немощни, все пак, колкото и да сме “слабия” пол. ;) :))
07.10.14
20:56
Днес тренировка:
Храна:
- 2 печени чушки с извара и яйце
- “тортичка” от патладжани, дом. сос и малко кашкавал /много добре ми се стори, но после се оказа, че патладжана е пържен/, крем супа от спанак /и картоф имаше май/
- пил. пържола и салата зеле, малко питка с шарена сол, 1 кумкуатче
вода - 2,3л., чай
Снощи много се будих, не мога да спя спокойно напоследък...и ядох някви луканки и кашкавали...
Крачката си ги чувствам ужасно в момента, не и да ме болят ами не знам и аз.... От тренировката сутринта и после цял ден стълби /ДА още няма асансьор на работа - 4-та седмица ?!/. И колежката вика, че от миналата седмица като ме замествала се е налагало да тича повече по етажите и отслабнала 2 кг, сладурка ... :D Много ме разсмя, защото ми идваше да я питам - как го правиш, аз и като се старая не успявам :D
07.10.14
21:07
казано от Willpower на 07.10.14, 20:48:
И моят днес ме съветва да правя вертикален скрипец с широк надхват с 15 кг,(??) при положение, че аз го правя с 25 и ми се струват даже срамно малко, а той горкия, притеснен постоянно обикаля около мен “ама не ти ли е тежко”, та “не ти ли е тежко”. :D Понякога са твърде предпазливи и грижовни. :) А ние не сме чак толкова крехки и немощни, все пак, колкото и да сме “слабия” пол. ;) :))
Ааа нека да се притеснява, мъж е работа му е да си гледа и пази жената (giggle) И само забравих да вметна - изглеждаш страхотно. Не знам какви точно тренировки правиш /и не само, предполагам и много воля и правилно хранене/, но резултатите ти са супер :)
08.10.14
22:09
Тренировка:
Загряване - 5-6 мин. на пътечката бързо ходене и малко тичане, после различни упражнения с гирички 1кг, малко висене
4 кръга:
1. Клек - 15 за загряване, после с диск 15@5кг.
2. Чуково бицепсово сгъване 15@3кг.
3. Придърпване на вертикален скрипец 15@15кг.
4. Повдигане на гирички напред - 15@3кг, 15@2
5. Затваряне на пек-дек машина - 15@10кг.
6. Бек екстензии на стенд 15
7. Затваряне на краката за аддуктори на машина 30@15кг.
8. Придърпване на хоризонтален скрипец 15@16кг.
9. Повдигане на краката от стенд 15
10. Напади с диск 15@5кг.
11. Отваряне на краката за абдуктор на машина 30@15кг.
Почти без почивки между упражненията, между кръговете по 1-2 мин.
Това нещо ми отне 1,30ч., което ми се струва доста, пък уж си ги правих бързичко упражненията.
На пътечката - 20мин. тичане средна скорост 9км/ч
Сауна - 15мин.
Хубаво се уморих, доволна съм (sun) Клекове и напади уж нямаше да правя, че са ми схванати крачката.
Храна:
07:30 - 4л. тахан
12:30 - крем супа зеленчуци и салата домати със сирене
16:00 - 50гр. орехи
16:45 - пил. пържола със салата зеле и малко морков
18:30 - тренировка
21:30 - няколко хапки козунак и си сипах чаша червено винце тъкмо...не съм гладна, евентуално нещо за после
вода - 2,3л.
09.10.14
20:58
Без тренировка
Храна:
- 2 яйца, 5 маслини
- пиле шанхай - пилешко (50тина гр.), моркови, царевица, грах
- 50 гр. орехи
- 1 наденица, малко краставица, пълнена чушка с извара и яйце, кашкавал...1 малка зелена ябълка и няколко хапки козунак
към 2л. вода, чай
10.10.14
07:11
Тренировка:
Храна: Днес много голям апетит....
-2 яйца с какао, кокосови стърготини, канела, мед
-пилешко със зеленчуци
-40гр. черен шоколад, 1 ябълка
-супа спанак и сирене, половин авокадо, тахан
- вафли обикновени
вода - 2,3л., чай
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 10.10.14 21:25.
11.10.14
20:36
Днес цял ден си разнасях сакчето за фитнес на лекции и по магазините...и в крайна сметка се уморих и не отидох до фитнеса, остана за утре :)
Храна:
- 1 зелена ябълка и 2 обикн. вафли
- крем супа царевица със сирене
- свинска пържола и гъби с масло
- 1/2 кофичка кисело мляко
-
вода - 1,5л. , чаша прясно мляко
И колкото да не е без хич направих това преди малко...утре усещам, че много ще ме боли Д-то и краката :D
п.с. и малко снимки от онзи ден :)
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 11.10.14 20:38.
Боб Харпър е много див :D <3 Неговите тренировки повече ме изцеждат, от колкото като тренирам в залата. :)) - Най-любимите ми мускулни трески са от него. <3 :D
12.10.14
18:43
Тренировка днес същата като миналите пъти:
на пътечката - 1 мин бързо ходене и 5 мин. тичане на скорост 10
останалото разгряване го забравих (blush)
4 кръга:
Клек - 12ст за загряване , 12@7,7,5,5кг /май ще си ги увеличавам още/
Чуково сгъване - 12@3кг
Придърпване на вертикален скрипец 12@15кг /и тук/
Повдигане на гири напред 2@3,3,2,2
Затваряне на пек дек машина 12@10 /и тук/
Бек екстензии, тук там със задържане 12
Напади 12@7,7,5,5кг
Придърпване на хоризонтален скрипец 12@23 /поотпуснах се да пробвам/
Повдигане на крака от стенд 15
Отваряне на краката за абдуктор 30@15кг
Затваряне на краката за аддуктори 30@ 15кг
Ми накрая много ме мързеше за кардио...
1 мин бързо ходене, после 2 пъти :
2 мин тичане на скорост 9,5
2 мин. на лек наклон
2 мин обратно на 9,5
2 мин. малко по висока скорост
и малко ходене накрая - общо 22-3 мин.
към 20 мин. сауна
Днес гледах как правя клековете и май колената ми отиват напред, като клякам до доле - ник’ва идея ок ли е, не е ли ... Снимах се и даже ама леко ме е срам да го кача :D
Програмата си я извадих от сайта на бб-теам, ама не точно - събрах си ден А и ден Б на едно, с упражненията, които ми харесаха и си ги правя тях 2 пъти в седмицата...защото май повече няма как да ходя, а пък да успявам да си тренирам всичко :)
Целта ми е да оформям, като особено внимавам с гърба да не става по-широк и рамене не искам да растат...а де кои упражнения да избягвам :?
Общо взето ама хич не съм ориентирана, ок ли е програмата, по колко повторения да правя/или серии/, дали правя нещата ок .... ще се радвам много, ако някой се включи със съвети и препоръки :) А може би няма да е зле да пробвам и с инструктор...
Храна:
-сладки с локум
-3 яйца с малко масло, гъби, кашкавал
-вафли /а няма ли да свършат накрая ?!/
-ябълка
-
вода - малко, към 1,5л., прясно мляко
13.10.14
10:40
Аз пак да питам за тортите (wasntme)
13.10.14
11:54
По-добре го качи, за да знаеш поне къде грешиш и да го оправиш :)
13.10.14
21:16
Не успях да отлепя днес за тренировка.
Спах много гадно, сутринта станах беше ми леко болнаво, сега вече усещам, че си се разболявам. Взех си лимонче, утре трябва и джинджифил, пих също и прополис - дано помогнат :) Може би ще си взема и инфлуцид от преди съм доволна от него.
Храна:
-суджук на скара и шопска
-черен шоколад 1-2 речета
-крем супа картофи, моркови, грах - е не знам как я бяха направили този път, но сякаш бяха сложили от тази готовата смес за пюре (dull)
-дробчета с краставица и малко кисело мляко, че са ми леко сухи, кофти ги сготвих, малко сладко домашно ябълки и круши ями :)
вода около 2л
14.10.14
06:52
Тренировка:
https://www.youtube.com/watch?v=rpz1U9U7F_g&list=PLlCg8kULg6L028tJ5CQvYsyMgzrhCmo4a&index=13
6 пъти:
- кик бокс упражнение
- кардио упражнение
10 пъти:
- 20 boxer shuffle
- 10 високи колене
- 10 упражнение /планински катерач, напади с подскок и извъртане, страничен планк, лицева опора, бърпи/
Храна:
-2 варени яйца, няколко резенчета чоризо
-крем супа от зеленчуци и салата домати със сирене
-2 бисквити със сушени плодове
-крем супа броколи с бекон, 1 бонбон, тахан
сока на един лимон + 20 капки прополис, 0,8л. вода
p.s. клякането (blush) с гиричка 7кг., следващия път може да прбовам с 10 :)
https://vimeo.com/108819686 не знам дали така се вижа, иначе не ми го зарежда
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 15.10.14 06:39.
Дълбочината е добре. Коленете ти не отиват много напред, даже са си много добре в това отношение. Принципно докато остават над ходилото всичко е ок, но това се отнася за всички посоки. Лявото ти коляно отива много навътре, което води до отлепяне на ходилото в долно положение. Мисля, че го има и на десния крак, но не е толкова изразено или не се вижда добре от този ъгъл. Това е нещо върху, което трябва да поработиш сериозно, за да избегнеш бъдещи травми.
Навеждаш се напред повече от необходимото (при първите няколко повторения вероятно е защото гледаш надолу) - стреми се да останеш с възможно най-изправен гръбнак по време на цялото движение. Запомни от мен, че всички видове усукване на гръбнака (каквото се получава, когато гледаш в огледалото в дясно от теб) по време на клек са абсолютно забранени, защото дори и със 7 кг гиричка могат до доведат до необратими последствия.
Опитай с два дъмбела във всяка ръка и не се подценявай толкова много с тези 7 кг. Има прекрасна статия за клека с дъмбели, която те съветвам да прочетеш. Заучаването на тази техника ще ти помогне в изпълняването на клек с щанга или тежест пред гърди, както и на тяга.
Позволих си малко повечко критика, но се надявам да я приемеш конструктивно и да съм полезен.
14.10.14
21:51
В последният епизод на бодиконструктор Марина Декова показва най-честите грешки при клек, както и правилната техника. Можеш да го погледнеш,ако искаш, има го качено във вбокс, какво и в сайта им.
15.10.14
06:37
Благодаря ви за съветите, днес ще се опитам да ги приложа :)
като клякам с две гирички и не знам къде да си сложа ръцете нещо ми пречат :D
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 15.10.14 12:22.
15.10.14
18:09
Привет (F)
Тренировка: същата
за загряване - 5-6 мин. пътечка бързо ходене и тичане, висене, упражнения с гирички 1кг.
4 кръга:
Клек 15 за загряване, 12@10кг старах се да внимавам с коленете да са стабилни и да не бягат, също и да не се навеждам толкова напред, сякаш добре се получава, ще снимам пак :)
Чуково бицепсово сгъване - 12@3кг
Придърпване на вертикален скрипец 12@20,20,15,15кг
Повдигане на гири напред 2@3,3,3,2кг
Затваряне на пек дек машина 12@20кг
Бек екстензии, с по малко задържане 12
Напади 12@7,7,7,5кг
Придърпване на хоризонтален скрипец 12@23кг
Повдигане на крака от стенд 12
Отваряне на краката за абдуктор 30@15кг
Затваряне на краката за аддуктори 30@ 15кг
Пак ме мързеше за кардио - 20мин. на кростренажора, слезнах мокра
Сауна - към 25мин.
Храна:
-шоколад 2 редчета
-тахан 2-3л.
-крем супа картофи и грах
тренировка
-шоколад, ябълка
-сега си сипвам голяма зеленчукова крем супа /най-накрая аз да си направя, не да взимам от някъде готова/ и ще я хапвам с извара
- 2 шепи орехи, чаша вино, половин ябълка
20 капки от прополиса, 2л. вода, после сока на 1 лимон, ще гледам да има още вода и много чай
Болна съм, ходих на лекар и до края на тази седмица съм болничен да се лекувам :) ама пък трябва да си ходя на лекциите вечер...
И въпреки настинката и мц си отидох на тренировка, добре беше...имам адската МТ от вчерашната тренировка вкъщи на ръцете и гърба
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 16.10.14 13:40.
16.10.14
13:43
Тренировка:
Храна:
-2 ябълки
-кашкавал неопределено количество
-1/2 пил. гърди, краставица, няколко лъжици тахан
-1 редче шоколад
-още един куп работи
вода - 1,4л., 2 зелени чая
Мнението беше редактирано от Милена Генова на 16.10.14 20:09.