17.12.05
10:18
така хора искам да ви попитам за сьвет . почвам работа в техно маркет и предвид ,че ще имам постоянен доход реших да започна да ходя на фитнес програмка си избрах за начинаещи диета прочетох НВД , калориите само имам проблем с изчисленито тьй като ми се получи 5000 ( явно грешка ) . 1 вата ми молба е някой ако има 5 мин свободно време да ми ги сметне точно :
години 19
рьст 1.77
килограми 95 :shock: искам да си стегна малко тялото тоест да сваля килограми
другото запитване е : тьй като свьршвам в 7:30 зна4и че кьм 8:00 сьм вьв фитнеса преди фитнеса взимам 1 кафе 2 таблетки л-карнитин
а след фитнеса само да попитам какво горе доло тряя да вечерям тьй като ще е кьм 9:00 може 9:30 тьй като след тренировка трябва да взема нещо ,което да ми вьзтанови мускулните влакна , но пьк е твьрде кьсно за по сериозно хапване , та това ми е проблема моля да драснете по 2 реда с мнемието си .
Тука може никой да не ти отговори защото мястото на тази тема не тука, а в друг раздел.
Темата май наистина е за хранителни режими, но все пак - не е никак късно за сериозно ядене в 9 - 10 вечерта. Все пак си бил на тренировка преди това. Даже бих ти препоръчал две хранения, в рамките на 2 часа след тренировка (не си писал кога си лягаш). След тренировка бързи въглехидрати с белтъчини, а преди лягане нещо високобелтъчно, без въглехидрати. След тренировка е времето да приемеш голяма част от дневната си доза въглехидрати (щом си на НВД). Другото подходящо време е на закуска или в първата половина от деня.
А калориите си ги сметни отново - формулата е елементарна, и щом не ти излиза, значи смяташ грешно. Няма и на математика да се учим сега ;) Аз на 85 кг поддържам тегло с 2500 - 2800 калории, за теб 3000 ще са нормални, предполагам. За сваляне пробвай с 2500 ккал като начало (при условие, че си на НВД).