21.10.14
22:23
От менюто ти, с един бърз поглед, попаднах на “тахан” и “тахан” :))))))
Стискам палци за Грудака - да се оправи бързо момчето. Че да е готов за новото момче - да го посрещне подобаващо!
казано от veronique на 21.10.14, 22:23:
От менюто ти, с един бърз поглед, попаднах на “тахан” и “тахан” :))))))
Ааааамии тоо е заразително :D Всъщност много обичм лешници и този траен лешников послевкус, който оставя лешниковият...харесва ми. В съчетание с настърган кокос, става доста приятно бъркалце, от кото човек да хапва по чаена лъжица. НООО снощи.....снощи Десо донесе бадемов тахан (наречен крем, както каза Ванилка). И искам да кажа, че това е доста добро. За закуска днес бях направила кокосови палачинки (с кокосово брашно), доста успешно става като ги понамаже човек с лешниковия, бадемовия или стърготините с лешников тахан.
казано от veronique на 21.10.14, 22:23:
Стискам палци за Грудака - да се оправи бързо момчето. Че да е готов за новото момче - да го посрещне подобаващо!
Тоя стръхльо не дава да му измерим температурата вкъщи. В клиниката дава, ама там го е страх, още помни като го упоиха горкият, надявам се само да е настинал.
22.10.14
08:56
Айде и вие подкарахте таханите... (dull)
Ама хора, опитвам да се върна към чистия натурален спорт...
...те наш’те бъркат тия тахани и изобщо не се съобразяват!
Форумът се чете от хора със слаби сърца и големи лъжици! Айде малко по-така!
(giggle)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.10.14 08:57.
22.10.14
09:27
ДЕСЕТИ ДЕН СЪМ БЕЗ ТАХАН. УТРЕ ЩЕ НАСТЪПИ НОВА ЕРА!
:)
Един ден искам и аз да опитам бадемова паста... Харесвам от кашу, но бадем сигурно ще е доооста добро :) Хапвайте си...
Ааааа, Коле, ние сме в леката категория, не сме от пристрастените. Слънчогледовият те чака в шкафа. Ввземи си го или ще ппрестои още доста :D
казано от veronique на 22.10.14, 09:27:
Един ден искам и аз да опитам бадемова паста...
Знаеш къде е нашето леговище, добре си дошла да те черпим!
казано от veronique на 22.10.14, 09:27:
Хапвайте си...
Ние по малко, да има за вас, зависимите :* :D
22.10.2014г. (38+5/37+5)
Храна:
кокосова палачинка (кокосово брашно + яйца + вода) намазана с бадемов тахан (крем), чаена лъжичка лешников тахан с настърган кокос, зелен чай “Бродуей”;
две соленки с маслини, две соленки с кашкавал (купени от баничарница), студен чай (купен в пластмасово шише с изкуствени подсладители, пдообрители и прочее);
круша;
4 бъркани жълтъка, парче кашкавал, карфиол;
Добавки:
Витамин Ц, желязо, магнезий;
Днес пак на тонове и после малко разходка. Постоянно ми прималява докато вървя, имам чувсството, че ще се тупна някъде. Отказвам да ходя на разходка повече! Не става, лошо ми е, искам да си лежа! АМа и да лежа цял ден пак не става, чувствам се обездвижена и всичко ме боли. Днес сутринта констатирах..отново, че цялата ми лява част от задната верига е МАТ. Като родя....като родя отивам на масаж, минимум. Мисля, че се трансформирах в мрънкало...тотално вече :D И намусляк...а кааак не ги обичам намусляците и мрънкалатаааа... Това е малко като онези хора, дето наричат останалите “хейтъри”, без да съзнават, че те самите са “хейтъри”... Ама от друга страна аз съзнавам и си признавам, че съм намусляк и мрънкало, така, чееее не се брои! :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.10.14 19:06.
23.10.2014г. (38+6/37+6)
Храна:
ябълка;
4 бъркани жълтъка, броколи, зелен чай “Бродуей”, хавайски чай;
кюфтета от мляно свинско, карфиол;
сладко от рози (имам си проблеми, ама е и много вкусно);
протеинова бисквитка;
круша;
някакъв билков чай, който съм набутала в бурканче и не знам какво съдържа (надушвам мащерка и жълт кантарион) с черен пипер и канела;
Добавки:
Витамин Ц, магнезий, желязо, ехинацеа;
Тая нощ се наспах, пак ме боля, но Груди и Десо спаха на дивана и аз се ширих, и въртях на спокойствие...анпреки на леглото...беше чудесно! (devil)(sun)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.10.14 19:06.
23.10.14
15:24
казано от karfi4ka на 23.10.14, 14:59:
...Груди и Десо спаха на дивана и аз се ширих, и въртях на спокойствие...анпреки на леглото...беше чудесно! (devil)(sun)
На момента си представих как си им пожелала ‘лека нощ’! (giggle)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.10.14 15:26.
казано от Кольо Пияндето на 23.10.14, 15:24:
На момента си представих как си им пожелала ‘лека нощ’! (giggle)
Ааааа, те доброволноо, аз предложих аз да спя на дивана, който, между другото, е мега удобен за спане, но те се настаниха първи...е, аз не възраих да се ширя, де :D
Мммм, да, “лека-та нощ” беше нещо сходно :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.10.14 15:31.
П.П. Два дни се опитва да ме повали вирус ли е, настинка ли е, не знма какво е. Боря се, не дотам упорито, но днес вече ще мажем гърлото....опазих се 9 месеца, само веднъж анстинах от един тъп климатик, и сега, на финалната права, в нааай неподходящия момент!!! Страдам, защото нямам домашна ракия да се намажа...и компресирам!
24.10.2014г. (39 - остава само това, което е спрямо термина, защото бебето вече избързва по размери, доста е хаотично)
Храна:
парченце кокосова палачинка с 1/2 чаена лъжичка кокос с тахан;
кюфте от мляно сввинско, малко парче кашкавал, розичка карфиол;
сладко от рози;
три шоколадови бонбона;
кисело мляко с протеин с чия;
Добавки:
Витамин Ц, желязо, ехинацеа, магнезий;
39 седмици...а кога се чудехме тоя тест положителен ли е или е отрицателен :D Надявам се да съм се погрижила добре за бебето, не винаги се храних както трябва, яла съм боклучки, нервирала съм се искрено, като второто вреди повече от първото и беше причина за доста рестрикции в социалните контакти, които се отразиха особено ползотворно на нервната система и спокойствието на бебето. Но се ннаадявам искрено да съм свършила едно от най-важните неща в живота, а именно изграждането на нов живот, успешно. Надявам се скоро да се радваме на плодовете на усилията си...буквално :D Надявам се да не хващам очи и уроки, и други такива, надявам се ввсички да си насочаат само положителната енергия към нас, надявам се да не предизвиквам съдбата с този пост, надявам се да родя здраво, най-вече здраво, същество, ззащото няма по-важно от здравето, от което да направим еедин здрав човек. Исках да сложа снимки в цял ръст, направени с фотоапарат, не с телеффон, но с аамного големи и не знма как да си ги намаля, не съм много умна.Тъй..стискам си палци предстоящото да е по-близо, понеже оооще не е дощло, да е безпроблемно за вссички засегнати и успешно, и Господ да е над нас и с нас, че много ме е страх.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.10.14 19:26.
казано от Boby_ на 24.10.14, 19:38:
Тебе пък те чакам всеки път, като напишеш нещо, да е НОВИНАТА. ;)
Ахахах, Бобииии, вече на никого не мога да се обадя по телефона, всее причиаам стрес, всички ми вдигат с “Какво става!???” Нооо иаз, и аз чакам!! Ама се е запънал и си седи там, и няма никакво намерение да излезе от леговището си!
Вероничка ми оправи снимките (bow) Мисля, че не съм качила малко, всъщност не съм се мерила, щото кантарът е у нашите. Но има, има за сваляне, даже не толкова за сваляне, колкото за стягане. Щетите са най-големи по краката. Но като гледам всичко е поправимо - стриктна храна, което няма как да не се получи, ако кърмя, а аз, живот и здраве, смятам да кърмя.. След месец - месец и половина, зависи как родя, леки упражненийца, които да не рпедизвикват брутални мускулни трески, защото е вредно за кърмата, после малко повече и...после още малко повече тежести и...съм си пак аз :D Ето снимки, някои в цял ръст :D
Виждал съм и доста по-дебели бременни. :) Всичко е в рамките на напълно поправимото и то в съвсем кратки срокове от 2-3 месеца. Пък и кърменето създава най-добрите условия за отрицателен калориен баланс от всички останали човешки дейности. ;)
казано от Boby_ на 24.10.14, 20:02:
Пък и кърменето създава най-добрите условия за отрицателен калориен баланс от всички останали човешки дейности. ;)
И аз така четох, макар, че някои жени избират да не го правят, за да не надебеляват повече (!) и за да могат вееднага да започнат с рестрикциите и диетите (!), и кардиото (!) :D Разбира се някои пък предпочитат да си платят за “спешно” секцио в 7мия месец, за да не надебелеят (headbang)
24.10.14
21:26
Не мисля, че има по-красива жена от бременната! (F)
А пантофите са един път! :)
25.10.14
01:43
казано от karfi4ka на 24.10.14, 20:05:
казано от Boby_ на 24.10.14, 20:02:
Пък и кърменето създава най-добрите условия за отрицателен калориен баланс от всички останали човешки дейности. ;)
И аз така четох, макар, че някои жени избират да не го правят, за да не надебеляват повече (!) и за да могат вееднага да започнат с рестрикциите и диетите (!), и кардиото (!) :D Разбира се някои пък предпочитат да си платят за “спешно” секцио в 7мия месец, за да не надебелеят (headbang)
Лоша идея за бебешока, доколкото знам. Децата, които не са кърмени ( в това число и аз :Д), почти със сигурност имат лактозна интолерантност в последствие. Не ме питайте обаче защо, просто реших да споделя тази позната ми теза.
П.С. А за бебчето супер, че е изчакало, скорпион е една от превъзхождащите зодии в зодиака : Д Леко раждане!
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 25.10.14 01:46.
казано от fire.is.my.nature на 25.10.14, 01:43:
Лоша идея за бебешока, доколкото знам. Децата, които не са кърмени ( в това число и аз :Д), почти със сигурност имат лактозна интолерантност в последствие.
Ами не знам дали е мит и легенда, но където и да чета, всичко е ЗА кърменето. Повече са местата, на които чета, че мит и легенда всъщност са лошите страни. И аз мисля, че е лоша идея, лоша идеея, когато ссама си го избираш, в смисъл, че има случаи, в които жените просто няяммат избор. Преди няколко дни воддих разговор на тази тема (който, забележете напредъка ми, не допуснах да ме ядоса и спрях да обяснявам преди да се ядосам(!)), едно маамче каза, че кърменето било въпрос на избор и че нейното дете до 1 годинка няма сополи. Аз казвам, не го казах тогава, защото нямаше смисъл, очевидно, но аз казвам, че кърменето е естествено задължение (разграничава се от нормативно закрепеното), и не ее въпрос на избор, защото се отнема изборът на детето. Но темата е дълга, не вярвам някой тук да се интересува много, макар, че е свързано доста с идеята на сайта...ама все пак...не искам да ме пратят в друго издание, както е модерно напоследък да се прави.
Не ме питайте обаче защо, просто реших да споделя тази позната ми теза.
В моя дневник споделянето на всякакви теории е позволено, стига обсъждането им в посследствие поне да граничи с добрия тон. Добре дошла си да споделяш ;)
П.С. А за бебчето супер, че е изчакало, скорпион е една от превъзхождащите зодии в зодиака : Д Леко раждане!
Мирелче, веднага след нашата, ама няма да дочакам собствения си рожден ден, за да е най-превъзхождащата :D
25.10.14
12:49
Като кърмачка на 3 броя, съм категорично голямо ЗА кърменето. Да си кърмачка, не значи да плюскаш, като за световно. Полезно за кърмата са ядките, течностите,зеленчуците и въобще съвсем спокойно мазнините се редуцират със правилно хранене и кърмене, което ще е се отразява супер на бебето и майката. Нищо не е по - велико от природата. Боби е абсолютно прав, нищо непоправимо няма по снимките и то за много кратки срокове. Мускулчетата на доста места се виждат. А и в последните месеци се наливаме с вода и отичаме, което изчезва до 40-тия ден.Изглеждаш добре и ти желая леко раждане! Да сте живи и здрави, това е най-важното, другото ще си дойде от самосебе си. Няма по-лесно,практично, чисто хранене от кърменето и се отразява идеално и на майка и бебе.
25.10.14
17:42
Карфиче, ти в какви дози пиеше ДМАЕ-то и кога?
Мнението беше редактирано от Мила на 25.10.14 17:43.
казано от Мила на 25.10.14, 17:42:
Карфиче, ти в какви дози пиеше ДМАЕ-то и кога?
Доколкото си спомням, съгласно указанията на личния ми суплементатор, 0,5 грама, сутрин, рано рано, когато ставах да уча в 6. Случвало се е и следобед, ранния, да го пия, но рядко. Системата ми беше рано сутрин, в стак с Родиола, n-acetyl-l-tyrosine и кофеин. Ега ти бомбата беше, обичам я!!!
казано от Дани на 25.10.14, 20:14:
Eхее, голямо бебе ще е. :)
(nlove4)
Не, едва ли, както казва моя приятелка, невролог, коремът ми е релативно голям - просто аз съм малка и той изглежда по-голям. Бебето казаха, че нямало да бъде кой знае колко голямо. Надявам се да не е, честно казано, все пак трябва да го родя, а не искам да ме режат. А и, доколкото четох, малките бебета се адптират доста по-бързичко. Божа работа.
25.10.2014г. (39+1)
Храна:
баница със сирене, кисело мляко, протеЙн;
суров бонбон (по рецепта на Блага, сътворен от Десо с добавени елементи - фъстъчено масло, протеЙн, кокосово брашно, кокос, чия, маково семе, сусам и......BCAA )
пилешко, краставица, пастърма;
Добавки:
Витамин Ц, желязо, магнезий, ехинацеа;
25.10.2014г. (39+3)
Храна:
омлетена торта;
ябълка;
тиква с мляко и карамел;
половин пица “Маргарита”;
Добавки:
Витамин Ц, ехинацеа, желязо, магнезий.
И понеже те си траят, аз ще издам...тази нощ Иглика и Десо са се сдобили с (не много) малко билдърче (party)
Мнението беше редактирано от Станимир на 02.11.14 09:30.
02.11.14
11:16
Ей, една прекрасна новина рано сутрин!!! Честито карфичке и Десо! :)
02.11.14
11:35
Страхотия! (sun)
3.650 kg чиста мускулна маса и директно влиза в режим за чисто покачване! (sun)
02.11.14
11:51
С цялото си сърце се радвам за вас!!!!!!!!
Честито!
Много прегръдки! Да сте живи и здрави и тримата:)
Егаси билдъра!!!!
Честито бебче!
Да расте здраво, хубаво, усмихнато и умно дете и много, много да ви радва!
02.11.14
12:12
Честито! Бъдете живи и здрави :)
Честито! :)
Да сте живи и здрави всичките и много да ви радва малкото човече!
02.11.14
12:39
Честито бебче и от мен :* Да ви е живо и здраво и много радости да ви донесе (inlove) !
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 02.11.14 12:39.
02.11.14
13:07
Майка-героиня! Браво, Карфичке (hug) Ще чакам да разказваш (blush)
02.11.14
14:10
karfi4ka вече не бременее :)
02.11.14
14:26
Честито и от мен! (inlove) Пожеланията ги изказах предварително, та няма да се повтарям, но искрено се радвам и изпращам най-положителни вибрации към туй ми ти семейство :) (sun)
Чакаме включване :P (F)