казано от Александър Костадинов на 11.10.13, 00:45:
казано от Херцог Трън на 10.10.13, 16:58:
Преди да правиш някаква програма, научи техниката на упражненията. Гледам, че си доктор (предполагам лекар, макар че опазил Господ от такива лекари като теб) - аналогията е да опиташ да правиш мозъчна операция преди да си минал учебника по анатомия за 8 клас.
По скоро съм доктор, но на пациентите ми, им е безразлично как ще ги лекувам , патоанатом съм.
:D :D :D :D
Мнението беше редактирано от slavko на 11.10.13 09:59.
15.10.13
17:31
казано от Д-р Костадинов на 11.10.13, 00:33:
казано от Петко К на 10.10.13, 17:26:
Май го бях писал и по-напред, но да се прави подобна програма с 30 кила или изобщо с двуцифрени тежести е загуба на време.
За мен не е загуба, не съм стъпвал във фитнес от 15г., и не трябва да се изхвърлям много с тежести. Днес направих третата си тренировка по програмата, и петата фитнес тренировка след многогодишно прекъсване. Вдигам с 5кг. на тренировка и след 2-3 месеца ще стигна 100кг. Ще почина месец от тази система и ще правя повторение.
След като нямаш опит и краката са ти “закърнели” е по-добре да почнеш с кардио за една, две седмици. Това директно са скочиш да правиш клек, а ти се мъчиш с 30 кг не е работа.
казано от WhiteWalker на 15.10.13, 17:31:
казано от Д-р Костадинов на 11.10.13, 00:33:
казано от Петко К на 10.10.13, 17:26:
Май го бях писал и по-напред, но да се прави подобна програма с 30 кила или изобщо с двуцифрени тежести е загуба на време.
За мен не е загуба, не съм стъпвал във фитнес от 15г., и не трябва да се изхвърлям много с тежести. Днес направих третата си тренировка по програмата, и петата фитнес тренировка след многогодишно прекъсване. Вдигам с 5кг. на тренировка и след 2-3 месеца ще стигна 100кг. Ще почина месец от тази система и ще правя повторение.
След като нямаш опит и краката са ти “закърнели” е по-добре да почнеш с кардио за една, две седмици. Това директно са скочиш да правиш клек, а ти се мъчиш с 30 кг не е работа.
Не се мъча, просто правех неправилно упражнението. Последната ми тренировка беше с 40кг. Четири тренировки за крака имам общо, качил съм 3кг. без омазняване и без употреба на млечни продукти, с 2 хранения дневно + 200гр. гейнър разделен сутрин и вечер и настойка от бабини зъби. Така че системата работи и с малко килограми.
31.10.13
21:21
Днес прочетох “супер клекове” на Рендъл Стросен.
Програмата е леко нечовешка, някой пробвал ли е да тренира по нея?
1.раменни преси от седеж 3х10
2. лег 3х12
3.гребане с щанга 2х15
4.сгъване с щанга прав 2х10
5.клек 1х20
6.райдер гръдно разтягане 1х20
7.мъртва тяга с прави крака 1х15
8.рейдър гръгно разтягане 1х20
9.повдигане на прасци 3х20
10.коремни преси 1х25
И всичко това Понеделник-Сряда-Петък :)
Има и съкратена тренировка, може да се насочиш към нея ако обема ти идва в повече. Аз в момента тренирам по тази система, но съм си я нагодил за мене си, нещо между съкратената и цитирата от теб програма.
Може да тренираш и през два дена - не е проблем.
17.12.13
16:48
При положение, че програмата има за цел покачване на тегло, и е много вероятно да се омазним през този период, удачно ли е да се правят вакуумки или ще са по-ефикасни в период на изчистване ?
казано от swift на 17.12.13, 16:48:
При положение, че програмата има за цел покачване на тегло, и е много вероятно да се омазним през този период, удачно ли е да се правят вакуумки или ще са по-ефикасни в период на изчистване ?
Винаги можеш да правиш вакуумки.
22.12.13
19:19
Реших и аз да започна с тази програма, и още на първата тренировка се убедих, че това не поредната фитнес програма, това си е истинско предизвикателство. Може би в по-голяма степен психическо, никога не съм гледал лоста с такова страхопочитание. Сега разбирам колегата, който беше написал “Имах чувството, че отивам на война” :))
Няма да говоря за килограми, но започнах да се съмнявам, че ще стигна до 20 още на 8-мото повторение. Тогава започнах да дишам по-интензивно, някак оцелях до 13 - 14, после започна да не ми стига въздуха, вдишвах вече по 5 пъти между повторенията, главата ми започна да се замайва, на 17-тото вече дишах като кон, започнаха да играят бели точици пред очите ми и от продължителното поддържане на тежестта, кръста ми започна да умалява. След 19-тото направих 7 вдишвания и успях.
Краката ми оцелаха, дори мисля, че имах сили за още 2 повторения, но въздуха не ми стигаше, аз при кардио не се умарям толкова.
След това правих леко лег и малко преса просто да убия още 20-тина минути.
Един ден почивка и преди малко се връщам от втората тренировка ..... беше малко странно да сложа 2 дискчета по 1.25 кг до големите, но реших да спазвам предписанията. Не успях. Стигнах до 16 оставих лоста за 5 секунди, дръпнах още 2, оставих го за още 5 секунди и станаха 20, но смятам опита за неуспешен, другия път ще правя със същите килограми. Имам още сила в мускулите, но не ми стига въздуха, просто немога да се надишам докато килограмите ме затискат.
Въпреки всичко съм доволен, мисля, че това е идеята на програмата, да намерим предела си и да изпратим съобщение: “Ако до следващия път не си готов, ще те убия отново”.
Мнението беше редактирано от tosh на 22.12.13 19:21.
26.12.13
20:38
Еми ще добавяш 2 или 5 кг когато вече със старата тежест правиш 20 повторения без кой знае колко усилия. То така или иначе бързо се достига до момент, в който да прибавяш допълнителни дискове след всяка тренировка не е възможно.
08.06.14
23:12
казано от tosh на 22.12.13, 19:19:
Реших и аз да започна с тази програма, и още на първата тренировка се убедих, че това не поредната фитнес програма, това си е истинско предизвикателство. Може би в по-голяма степен психическо, никога не съм гледал лоста с такова страхопочитание. Сега разбирам колегата, който беше написал “Имах чувството, че отивам на война” :))
Няма да говоря за килограми, но започнах да се съмнявам, че ще стигна до 20 още на 8-мото повторение. Тогава започнах да дишам по-интензивно, някак оцелях до 13 - 14, после започна да не ми стига въздуха, вдишвах вече по 5 пъти между повторенията, главата ми започна да се замайва, на 17-тото вече дишах като кон, започнаха да играят бели точици пред очите ми и от продължителното поддържане на тежестта, кръста ми започна да умалява. След 19-тото направих 7 вдишвания и успях.
Краката ми оцелаха, дори мисля, че имах сили за още 2 повторения, но въздуха не ми стигаше, аз при кардио не се умарям толкова.
След това правих леко лег и малко преса просто да убия още 20-тина минути.
Един ден почивка и преди малко се връщам от втората тренировка ..... беше малко странно да сложа 2 дискчета по 1.25 кг до големите, но реших да спазвам предписанията. Не успях. Стигнах до 16 оставих лоста за 5 секунди, дръпнах още 2, оставих го за още 5 секунди и станаха 20, но смятам опита за неуспешен, другия път ще правя със същите килограми. Имам още сила в мускулите, но не ми стига въздуха, просто немога да се надишам докато килограмите ме затискат.
Въпреки всичко съм доволен, мисля, че това е идеята на програмата, да намерим предела си и да изпратим съобщение: “Ако до следващия път не си готов, ще те убия отново”.
Напротив, точно това се търси в тази програма всеки път, когато правиш клек. Само че вместо да оставяш лоста на поставката, седиш изправен с него и дишаш 5-10 секунди и продължаваш.
Аз на 160кг правех 10ка, после с паузи без оставяне на щангата стигах 20.
Искам да Ви попитам, дали е нормално да нямам никаква мускулна треска на краката, когато тренирам по тази система. Чувствам някаква умора в бедрата на следващия ден, но не и мускулна треска. Питам Ви, защото докато тренирах по сплит с 3-4 тежки упражнения за квадрицепсите, на следващия ден едва ходех, а сега нищо. Дали това има значение за покачването на мускулна маса в бедрата ?
Някой от тези резултати ме съмняват, някой друг който я е пробвал, ще изкаже ли някакво мнение. Прочетох 20 хиляди статии за различни методи на трениране с базови упражнения и всичките ми харесват, вече съм объркан, кой метод да пробвам :D. Също така не разбрах едно нещо за клека в 20 повторения. Ако примерно правя клек с 70 кг 10 пъти ( макс ), слагам 70 кг, правя 10 пъти и се опитвам да направя още 10 ( като някой ме наглежда, естествено ), греша ли или е така?
08.10.14
20:06
Не грешиш. И системата бачка. Ако се съмняваш, проблемът е твой :D
Днес направих втората тренировка по системата, като започнах със 100 на клека.
Като ефект ме налегна адски глад, напр. преди около час боцнах две пържолки с гарнитура, а вече съм така гладен, все едно не съм ял от сутринта :D
Здравейте, стажът ми във фитнес залите е 3 години, спрях за 3 месеца и сега пак почвам. Първите 2-3 седмици ще правя цяло тяло 3 пъти в седмицата и после почвам тази система. Целта ми е покачване на мускулна маса.
2 пъти в седмицата достатъчно ли ще са ми по тази система? Тегло - 60 кг, ръст 175, калориите за деня ще са около 3000.
Всеки прави различно и добавя други упражнения, аз измислих нещо такова. Ще редувам А и Б, какво мислите?
Тренировка А:
Клек х20 + пулловър х15-20
Набирания - 3 серии
Раменни - 3 серии
Кофи - 3 серии
Бицепсово - 2-3 серии
Тренировка Б:
Клек х20 + пулловър х15-20
Лег - 3 серии
Френско - 3 серии
Тяга - 4 серии
Мнението беше редактирано от Виктор на 24.10.15 21:06.
25.01.16
00:55
Здравейте, не съм влизал във фитнеса от 10 годи, но в последно време почнах да потренирвам и да чета туй унй по форумите. Ще ми се да се постегна малко :) и ненадейно попаднах на тази тема, ако трябва да съм честен не я четох цялата, но искам да ви кажа, че докато я чета се сетих, че преди 15 или 16 години съм тренирал по нея. Тренирах с малко по голе големи момчета от мен и те тогава ми казваха “ще тренираме по нова програма тежка и старомодна” това е било около 2000 година(който е тренирал по това време си спомня едно 16 годишно момче каква информация е имало за добавки, химия и програми). Та, тога преди това си мислих, че съм се запарчи, пиехме бионабол като полудели и нищо не стваше. От тая програма съм има най- добрите резултати през цялото времето което съм тренирал през живота ми.