оформяне на гърди - долна част .

21.08.14
16:19

Здравейте , след 2-3 години опити да изчиста и оформя долната част на гърдите реших да се допитам и до вас ... Всяко лято единствено и само заради тях чиста , но само там не свалям . Бях 88кг стигнах до 79 и никакъв резултат и промяна в тази област на гърдите около зърното и долната външна част.Незнам , какво да права вече това е единственото нещо което искам да коригирам , но не става.Но никога не съм тренирал долна част на гърди с лост или дъмбел от обратен лег , може би и там е проблема ? Кофички права много и с тежест и без .. с тежест права +20,25кг 8-10 повторения , кросоулвър и тн . Според вас да почна ли да ги тренирам с други упражнение гърдите и с тежки серии или серии с повече повторения ? Вече съм се отчаял ..

21.08.14
21:11

Най-вероятно просто задържаш мазнини там, може и от хормони да е, единственото решение е да се изчистиш още.

21.08.14
23:36

Спрях да чиста , това е голяма глупост аз изчезвам навсякъде другаде освен там , явно не е въпроса в чистенето а в натоварването конкретно в тази област според мен , незнам ....

Мнението беше редактирано от Слай на 21.08.14 23:45.

22.08.14
00:32

1. От снимката не личи да си чист.
2. Не личи да имаш мускул на гърдите.
3. На личи гърдите ти да са по-мазни от останалото.

казано от Слай на 21.08.14, 23:36:

...явно не е въпроса в чистенето...

Точно там е въпроса. Ако си свалил 10% от теглото си и изглеждаш по този начин, значи или си бил много, ама много мазен, или (по вероятно) си чистил така, че си “изчистил” най-вече мускулна маса. А че ти е малко масата, малко е. В това число и на гърдите.
Не казвам това за да се заяждам или да те обиждам, а за да разбереш, че грешиш и в тренировки и в диета.

24.08.14
21:16

Съгласен съм с Весо, имаш нужда от повече мускулна маса, и определено не си чист

казано от Veso Pervazov на 22.08.14, 00:32:

1. От снимката не личи да си чист.
2. Не личи да имаш мускул на гърдите.
3. На личи гърдите ти да са по-мазни от останалото.

казано от Слай на 21.08.14, 23:36:

...явно не е въпроса в чистенето...

Точно там е въпроса. Ако си свалил 10% от теглото си и изглеждаш по този начин, значи или си бил много, ама много мазен, или (по вероятно) си чистил така, че си “изчистил” най-вече мускулна маса. А че ти е малко масата, малко е. В това число и на гърдите.
Не казвам това за да се заяждам или да те обиждам, а за да разбереш, че грешиш и в тренировки и в диета.

Я пак? :D :D :D Някаква друга снимка гледаш.

06.11.14
15:51

Иванчо, напоследък не пиша редовно във форума по ред причини, една от които е, че не ми се занимава с глупости да отговарям на коментари от типа “нямам какво да кажа, ама все пак ще пиша, за да ме видят колко съм интересен”.
Айде да ти отделя време, да разгледаме заедно снимката, после още няколко за сравнение и да коментираме тогава сериозно:
1. Когато писах коментара си, гледах тази:
http://www.bb-team.org/?ACT=8&fid=10&aid=42915_wWU7dMXP3VEz1uvLvFLZ&board_id=1
2. Сега да погледнем тези:
http://athleanx.com/wp-content/uploads/2013/05/Body-Fat-Infographic3.jpg
http://www.nutristrength.com/blog/wp-content/uploads/2014/06/body-fat-percentage-men-women.png
http://www.motivationblog.org/wp-content/uploads/2012/11/Body-fat-percentage-photos.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-48h4nDelVco/UAeD14SaHGI/AAAAAAAAADw/25M5a5jmUWY/s1600/bfp.jpg
http://cdn.builtlean.com/wp-content/uploads/2012/09/body-fat-percentage-men-1.jpg
На снимката на Слай, единственото релефно нещо, което се забелязва в областта на корема са двата стърчащи кокъла под гърдите (липса на маса). Няма и зачатъци на плочки, няма я и линията по средата. Което го класира директно към +15% BF. Което пък ще рече, че в момента на снимката има около 12кг мазнини на 79кг лично тегло. Ако вече е бил свалил 9кг, то преди това е имал 21кг мазно или 25% BF на 88кг. А това е сериозно постижение ;) .
Липсата на маса където и да е, както и това, че е еднакво мазен навсякъде, а не само и единствено на гърдите мисля е излишно да коментирам.
Та я пак? Ти коя снимка гледаш???

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 06.11.14 15:53.

06.11.14
16:34

Нямаш никакви мазнини в повече на гърдите,просто нямаш маса и си мазен,продължавай да тренираш,храни се качествено и резултатите няма да закъснеят,ако не другаде,поне в този форум има прекалено много информация за всияко,ако желаеш може да намериш всичко,което търсиш.

казано от Veso Pervazov на 06.11.14, 15:51:

Иванчо, напоследък не пиша редовно във форума по ред причини, една от които е, че не ми се занимава с глупости да отговарям на коментари от типа “нямам какво да кажа, ама все пак ще пиша, за да ме видят колко съм интересен”.
Айде да ти отделя време, да разгледаме заедно снимката, после още няколко за сравнение и да коментираме тогава сериозно:
1. Когато писах коментара си, гледах тази:
http://www.bb-team.org/?ACT=8&fid=10&aid=42915_wWU7dMXP3VEz1uvLvFLZ&board_id=1
2. Сега да погледнем тези:
http://athleanx.com/wp-content/uploads/2013/05/Body-Fat-Infographic3.jpg
http://www.nutristrength.com/blog/wp-content/uploads/2014/06/body-fat-percentage-men-women.png
http://www.motivationblog.org/wp-content/uploads/2012/11/Body-fat-percentage-photos.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-48h4nDelVco/UAeD14SaHGI/AAAAAAAAADw/25M5a5jmUWY/s1600/bfp.jpg
http://cdn.builtlean.com/wp-content/uploads/2012/09/body-fat-percentage-men-1.jpg
На снимката на Слай, единственото релефно нещо, което се забелязва в областта на корема са двата стърчащи кокъла под гърдите (липса на маса). Няма и зачатъци на плочки, няма я и линията по средата. Което го класира директно към +15% BF. Което пък ще рече, че в момента на снимката има около 12кг мазнини на 79кг лично тегло. Ако вече е бил свалил 9кг, то преди това е имал 21кг мазно или 25% BF на 88кг. А това е сериозно постижение ;) .
Липсата на маса където и да е, както и това, че е еднакво мазен навсякъде, а не само и единствено на гърдите мисля е излишно да коментирам.
Та я пак? Ти коя снимка гледаш???

За мазнините и процентът bodyfat не съм отворил и дума, удебелил съм точка 2 от това, което си написал, а именно “Не личи да имаш мускул на гърдите.”, което е обективно невярно. Ако откровено мислиш това, а не си го написал просто от жлъч (което според мен е по-вероятно) смятам, че трябва да си преразгледаш критериите за липса на маса, защото тя изглежда така http://whatstheskinny.blog.com/files/2011/04/DSCF4048.jpg

Мнението беше редактирано от Иван Илиев на 07.11.14 10:11.

07.11.14
19:26

казано от Иван Илиев на 07.11.14, 10:09:

За мазнините и процентът bodyfat не съм отворил и дума, удебелил съм точка 2 от това, което си написал

Ами да беше цитирал само точка 2 като не си съгласен само с нея, вместо целия ми коментар. Едва ли е нужно да копираш всеки път целия пост когато отговаряш на някого. В случая е ясно, че отговора е към мен, не е нужно да разтягаме темата в безброй страници празни приказки.

а именно “Не личи да имаш мускул на гърдите.”, което е обективно невярно.

Което е обективно абсолютно вярно. Не личи да има мускул на гърдите. Първо заради липсата на релеф (загадка е какво и колко ще остане отдолу под мазнините, ако се изчисти като хората) и второ, очевидно е недостатъчно като обем.

Ако откровено мислиш това, а не си го написал просто от жлъч (което според мен е по-вероятно)

Не знам какво имаш предвид, аз проблеми със жлъчката нямам и не съм имал :D ... Не виждам защо да проявявам жлъч към някой, когото не познавам, на който очевидно се опитвам да помогна, и който (що се отнася до тренировки, визия и резултати) има още бая хляб да изяде и годинки да потренира. И съм го казал ясно още в първия си пост:

казано от Veso Pervazov на 22.08.14, 00:32:

смятам, че трябва да си преразгледаш критериите за липса на маса, защото тя изглежда така http://whatstheskinny.blog.com/files/2011/04/DSCF4048.jpg

А аз смятам, че ти трябва да преосмислиш разликата между недостатъчно масивен и мършав. А и примера със снимката, която даваш, е леко неуместен. Все едно да твърдиш, че трицилиндрова Корса с еднолитров мотор не е малолитражка, само защото има и по-малки от нея, да кажем Фиат 500 с моторче 0.6L ;)

Като за начало, спести ми урока по форумна текстообработка. Колко дълъг ще стане отговорът ми с целия цитат или само с част от него, не влияе на това колко страници ще е темата, защото все си е един пост. Ако се беше загледал по-внимателно, щеше да видиш, че съм поставил акцента върху точка 2, така че проблема не е в моя телевизор.

Съвсем уместен е примера ми, критериите ти не са в ред. Какво ще рече “недостатъчно масивен”? Спрямо кого? В сравнение с някой бодибилдър може би, в сравнение с нетрениращ човек - напротив. Как да не личи, че има мускул на гърдите? Мускулът много добре се вижда и е достатъчно релефен. Трудно ми е да си представя, че нямаш идея как изглежда нетрениран мускул, от което си вадя извода, че просто сравняваш снимката с някакъв твой си идеален образ за това какво е “достатъчно масивен” гръден мускул. Само че идеалните образи не съществуват в реалността и специално в тези снимки, които си постнал за % bodyfat, няма такава сред тях за под 15%, която да не е снимана под определен ъгъл и пипната с ефекти, докато снимката на Слай е снимана в съвсем реална обстановка.

Глупав и смешен е начинът, по който омаловажаваш чуждия труд и обявяваш, че човекът “греши в тренировки и в диета”, което само с бърз преглед на дневника му се вижда, че е твърде далеч от истината. Колкото и да твърдиш обратното, личи си, че ти прави удоволствие да сипеш пресилени негативни изказвания за визията, тренировките и диетата на други хора, без да предлагаш каквито и да е алтернативи. Това не са конструктивни забележки, а е злоба. Много малко трениращи попадат на правилните хора, които наистина разбират и са вникнали в нещата, повечето трябва да слушат разни типове като теб, дето им пълнят главата с простотии - тренировките били грешни, диетата била грешна, в крайна сметка решават и променят всичко, после като регресират се отчайват още повече. Това е единствената причина изобщо да се намесвам в дискусията, аз няма как да взема написаното от теб в първия ти пост насериозно, но 10 човека са го одобрили и по принципа на стадото още повече хора ще си помислят, че е вярно, а то не е. Спри да бъркаш субективното си мнение с обективна преценка на фактите.

08.11.14
04:41

казано от Иван Илиев на 07.11.14, 22:55:

Колко дълъг ще стане отговорът ми с целия цитат или само с част от него, не влияе на това колко страници ще е темата, защото все си е един пост.

Не променя броя на страниците, но пълниш темата с плява. И ако някой някога реши да я прегледа, вместо да намери нещо полезно, ще се изгуби в безсмислени цитати и цитати на цитати.

Съвсем уместен е примера ми, критериите ти не са в ред. Какво ще рече “недостатъчно масивен”? Спрямо кого?

Спрямо всичко след ерата на докторите от времето на майка ми, които прокламираха вълшебната формула “ръста минус сто”. Спрямо нормалните, обективни и реални критерии на всеки здравомислещ човек, който има елементарна представа от спорт и здравословен начин на живот. Е извинявай ако ти омаловажавам труда и постиженията, ама 76кг на 175см (твоите мерки) или 80кг на 181см (Слай) са малко над представата за нетренирано тяло, но все още далеч от всяка представа за тренирано и  добре сложено тяло, освен ако не си под 8, ааайде 10% телесни мазнини. Ама не си...

специално в тези снимки, които си постнал за % bodyfat, няма такава сред тях за под 15%, която да не е снимана под определен ъгъл и пипната с ефекти

Ми “пипнати” са. Щото са правени с друга цел. И са подбрани, само за да покажат приблизителната визия на човек при съответния процент. Тя и колата ми е “пипната” със зелена боя, за да изглежда...зелена.

Глупав и смешен е начинът, по който омаловажаваш чуждия труд и обявяваш, че човекът “греши в тренировки и в диета”, което само с бърз преглед на дневника му се вижда, че е твърде далеч от истината.

Само с един бърз подлед в дневника му се вижда, че за близо две години има незначителен напредък в сила и почти никакъв в размери и визия. И това не го казвам с лошо. А защото точно това показва и доказва, че някъде бърка.

сипеш пресилени негативни изказвания за визията, тренировките и диетата на други хора, без да предлагаш каквито и да е алтернативи.

Посочвам грешки, осмислянето им води до намиране на алтернативи. Не може да искате всичко да ви се сипе наготово. Внимателен прочит, кратък размисъл и алтернативите са ясни:

Въпрос: след 2-3 години опити да изчиста и оформя долната част на гърдите реших да се допитам и до вас
Отговор:
1. От снимката не личи да си чист. Т.е. не си изчистил достатъчно. Изчисти още, ако искаш оформени и отсечени отдолу гърди.
2. Не личи да имаш мускул на гърдите. Т.е. качи още ММ, за да има какво да изчистиш, отсечеш и покажеш.
3. На личи гърдите ти да са по-мазни от останалото. Т.е. ако ще чистиш, чистиш навсякъде, няма вариант да изчистиш само на гърдите.

Това не са конструктивни забележки, а е злоба.

Странно как само ти го прие така. Даже Слай, автора на темата и човека към който е насочена “злобата” ми, не се засегна. Изобщо кой си ти да адвокатстваш, той молил ли те е, упълномощавал ли те е??? Слай казва “имам проблем”, аз му посочвам грешките, а ти се появяваш да ми обясняваш, че Слай всъщност нямал проблем... Не ти ли се струва странно?

Изразявам си мнението по темата (което по стечение на обстоятелствата противоречи на твоето), това е предназначението на форума, така че не ми трябва пълномощно от когото и да е. Или може би не всеки има право на мнение? Да - тезата ми е, че Слай в случая няма проблем, гръдният мускул е налице, а аргументите ти за противното са твърде слаби и субективни. Да, твърдя, че тренировъчният му режим е правилен и ще постигне търсените резултати в бъдеще - мазнините в тази област са незначителни и ще се доизчистят без той да прави кардинални промени в тренировките и храненето си. Запазвам позицията си. От там нататък той ще прегледа темата и ще си реши кой вариант е подходящ за него.

08.11.14
22:47

казано от Иван Илиев на 08.11.14, 09:36:

... Да, твърдя, че тренировъчният му режим е правилен и ще постигне търсените резултати в бъдеще - мазнините в тази област са незначителни и ще се доизчистят без той да прави кардинални промени в тренировките и храненето си. Запазвам позицията си. От там нататък той ще прегледа темата и ще си реши кой вариант е подходящ за него.

Да бе, вярвайте си и се надъхвайте. То затова прогреса ви е толкова “впечатляващ”, за две години и половина-клек 110кг, лег 80кг и тяга 150кг... Така е, щото знаете всичко. А тези, които не знаят всичко, ама знаят как да питат, кой да питат и, най-важното, да слушат стигат оттук за два месеца и половина дотук. Т.е. от по-лошо стартово ниво, до по-добро изходно ниво, за 12 пъти по-кратко време.

Ама ти нали си знаеш, то и при тебе ще стане... Някога, евентуално, от самосебе си...
Успех.

казано от Veso Pervazov на 08.11.14, 22:47:

Да бе, вярвайте си и се надъхвайте. То затова прогреса ви е толкова “впечатляващ”, за две години и половина-клек 110кг, лег 80кг и тяга 150кг... Така е, щото знаете всичко. А тези, които не знаят всичко, ама знаят как да питат, кой да питат и, най-важното, да слушат стигат оттук за два месеца и половина дотук. Т.е. от по-лошо стартово ниво, до по-добро изходно ниво, за 12 пъти по-кратко време.

Ама ти нали си знаеш, то и при тебе ще стане... Някога, евентуално, от самосебе си...
Успех.

Хаха, просто очаквах момента, в който ще почнат личните нападки :D Ама то такива дребнави и злобни човеченца като теб лесно си изпускат нервите. Само че има един проблем - през х** ми е какво мислиш за мен и моя режим.

Да ти кажа, аз съм абсолютно доволен от постиженията си и не бързам за никъде ;) Стигнал съм до сегашното си ниво с много труд, постоянство и най-важното без нелепи травми от надценяване на тялото си. Не тренирам от днес за утре или от днес за другото лято, нито се напъвам на килограми, с които ще се гърча като глист, само за да се хваля после колко много съм вдигнал. Каквото съм си поставил за цел, съм го постигнал.

Някъде да съм написал, че зная всичко? Напротив, зная твърде малко и има тепърва много да уча, само че си подбирам източниците. И не съм тръгнал да се сравнявам с никого, така че вземи се скрий някъде с твоите чудеса за два месеца.

И между другото, нали беше много загрижен как темата се пълни с плява. Съдържанието на последното ти мнение е 100% извън темата, така че охлади си страстите и спри да спамиш. Айде със здраве :)

Мнението беше редактирано от Иван Илиев на 09.11.14 20:46.

10.11.14
02:25

Иване,
ние може да си пишем всякакви глупости и всеки да е съгласен или
несъгласен, но се въздържай от лични квалификации извън рамките на
добрия тон, както и от думи със звездички.

Това засега е само най-добронамерен съвет.

Личните квалификации са директна рефлекция на поведението, което демонстрираш в дискусията - дребнаво и злобно. Нецензурната дума в звездички е там, за да илюстрира степента, в която ме засяга твоето мнение, не е използвана като обида. И двете изказвания са съвсем на място в съответния контекст и всеки разсъждаващ човек ще види, че с тях не е търсен скандализиращ ефект - написаното от мен е в отговор на твоите нападки към мен и моите тренировки, които дойдоха след загубата на почва за аргументация по текущия въпрос. Ако модераторите трябва да обърнат внимание на нещо, то е начинът, по който тези лични нападки бяха последвани от прикрити заплахи, но на мен дори не ми се навлиза в тази материя.

Моят съвет е да знаеш докъде се простира спорът по конкретната тема и откъде почват махленските пререкания. Когато не си прав, по-добре е да престанеш да говориш/пишеш и да си вземеш поука. А самият факт, че прибягваш до софизми и избягваш всичко, което написах в предния си пост в отчаян опит да ме дискредитираш за изразните ми средства, показва че в момента губиш. Словесната ти агресия няма място в дискусия на възрастни хора. И отново подчертавам, все повече се отдалечаваме от темата и на мен ми става леко досадно да отговарям на човек, който очевидно няма нищо стойностно да напише.

10.11.14
16:03

Иване, аз не видях някой да те напада. Първо, ти се намеси съвсем без връзка с темата. Може би се припозна в думите на Весо и затова се засегна и почна да развиваш фермани? Но в случая той е прав, и аз съм съгласен с него. Съдейки по снимката на човека, задал въпроса, му липсват развити мускули, и освен това е доста мазен като цяло, така че още му е рано да мисли за релефа на долните гърди. Това са фактите, а вече кой е съгласен и кой не - това си е негов проблем.

10.11.14
17:05

Моето скромно мнение е, че това тяло на снимката е на човек трениращ не повече от 3-4 месеца. Ако блъскам “2-3 години”, като момчето и имам такива резултати, сериозно ще се замисля къде греша. Имайки предвид бързото напредване на един “новобранец”, за 6-7 месеца би могло да се постигне къде, къде по-големи резултати. Нещо определено не е наред. Нищо лично, просто мнение.

казано от Петко К на 10.11.14, 16:03:

Иване, аз не видях някой да те напада. Първо, ти се намеси съвсем без връзка с темата. Може би се припозна в думите на Весо и затова се засегна и почна да развиваш фермани? Но в случая той е прав, и аз съм съгласен с него. Съдейки по снимката на човека, задал въпроса, му липсват развити мускули, и освен това е доста мазен като цяло, така че още му е рано да мисли за релефа на долните гърди. Това са фактите, а вече кой е съгласен и кой не - това си е негов проблем.

Подреди си нещата в главата, преди да пишеш щуротии, моля те.

1. Първо аз се намесих напълно във връзка с темата след като видях смехотворното и абсурдно твърдение “Не личи да имаш мускул на гърдите”, на което очевидно и ти си привърженик. Авторът на това твърдение неуспешно се опита да го защити в следващите си три поста.

2. Аз обобщих нещата в пост #12:

казано от Иван Илиев на 08.11.14, 09:36:

.... От там нататък той ще прегледа темата и ще си реши кой вариант е подходящ за него.

с намерението да приключа участието си в дискусията, но “Veso” намеси моите тренировъчни резултати, които са напълно ирелевантни към дискусията с някакво намерение да ги омаловажи, сравняваки ги с резултатите на някакъв друг човек. Всичко това бе нападение не към аргументите ми, а към мен с цел да бъда дискредитиран, едва ли не “какъв си ти да имаш нещо различно да кажеш по темата” - евтин псевдо-логически номер за хора, чиито доводи са изчерпани. Естествено, аз посочих това и защитих методите си, същевреммено му напомних, че това няма никакво отношение към зададенияот Слай въпрос.

Подходът ви към дискусията показва егоцентричен, силно конформистки начин на мислене и пълно незачитане на различно от собственото ви мнение. Моята единствена вина в случая е, че се впуснах спор, очаквайки разсъждаващи хора срещу себе си. И извинявай, ако стилът ми на писане и моите “фермани” не ти допадат, вероятно ще е по-добре да се придържаш към четенето на етикети на буркани с креатин - нещо, което ще е по-достойно за времето и усилията ти.

Мнението беше редактирано от Иван Илиев на 12.11.14 13:53.

12.11.14
15:09

Всеки си има право на мнение, ама това не значи, че е вярно или че трябва да съм съгласен с него. Спори си колкото искаш, фактите са си факти.

Мнението беше редактирано от Петко К на 12.11.14 15:14.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1