Дневникът на V :]

Прескочи до:

Определено не е като суроватъчния.. има си различен вкус, усеща се,че е телешки, но няма вкус на месо, просто е с по-странен вкус.. с който се свиква с времето  :)

Чист и хубав вкус на шоколад :) Аз лично не усещам месо. Някои хора са ми споделяли, че имат странен остатъчен вкус, различен от млечно-яйчни протеини, например. Не съм усетила нещо подобно.

Пила съм Carnivor - шоколад, пила съм и на Bulk Powders (благодарение на Ади - Графиня фон Дачева, която ме открехна за съществуването на телешки протеин с вкус на лешници, ах! :) ), а сега сме на Pure Nutrition - двоен шоколад.

Ако трябва да класирам трите варианта, които съм пробвала, ще е нещо такова:

Вкус: 1. Bulk Powders 2. Pure Nutrition 3. Carnivor
Разтворимост: 1. Pure Nutrition 2. Carnivor 3. Bulk Powders

Това е на база лично впечатление, не е задължително при всеки да бъде така :)

Редакция: Ади, много си бърза!!!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.11.14 15:49.

08.11.14
15:51

казано от Графиня фон Дачева на 08.11.14, 15:47:

Определено не е като суроватъчния.. има си различен вкус, усеща се,че е телешки, но няма вкус на месо, просто е с по-странен вкус.. с който се свиква с времето  :)

Той няма и как да има вкус на месо...предполага, че знаете от какво се прави ;)

Да, за мен няма тайни, Сашо :) :) :)

Просто гледам да не пия често протеин, какъвто и да било (единствено, ако ми се дояде шоколад; или ако съм много гладна, а месото за деня ми е свършило).

казано от James Hinks на 08.11.14, 15:51:

казано от Графиня фон Дачева на 08.11.14, 15:47:

Той няма и как да има вкус на месо...предполага, че знаете от какво се прави ;)

Специално за телешкия на бълка, на сайта си пишат, че техният се прави от телешко месо, а не от други източници :

Importantly, HydroBEEF™ Beef Protein Isolate 97 is not made from inferior sources such as collagen; it is manufactured from lean fresh beef

Това не пречи, разбира се, да не е така, но имайки предвид, че Бълка разчитат на откритостта на формулите/съставките като едно от нещата, на които градят и добрата им репутация в това отношение, не виждам особени причини да се съмнявам. Винаги има малък шанс да греша :)

Да се надяваме, че са искрени :)

Днес - без тренировки и цял ден у дома.
Нямаше начин, трябваше да наваксам с рисуване :)
Поне се наспах и успях да свърша заплануваното.

Храна: 500 гр телешко, 2 кг карфиол, 300 гр брюкселско зеле, 1 с.л. тахан, 2 парчета билдърски ябълков пай (въглехидратите може би днес са над 150 гр), 20 мл оризово олио; какао с джинджифил и стевия

Тея комикси са тоооооооооооолкова забавниии :)))))))

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.11.14 19:28.

09.11.14
09:25

Ми така става като прекалиш с карфиола ;)
Какво става с наш’та агенция, помогна ли за червеите?

О, аз не съм прибягвала до тази опция.
Хората в магазина наистина бяха не по-малко шокирани и от мен. Убедена съм, че дори не са подозирали какво се е случвало със стоката им.
Просто усетих, че точно в този случай, е по-добре да не продължавам нататък.

Ако един ден пак ида при тях и това се повтори, тогава няма да се колебая.

Между другото, вчера не съм имала газове изобщо, просто харесах комикс картинката :D

Вкусна неделя :)

500 гр пилешко месо от бут; 2 кг краставици; 1 паница с гречка, подправена със стевия, кокосови стърготини, кафе и 5-6 стафиди; 80 гр шоколад със стевия + 1 чаша червено вино

Гръб, корем, задно бедро

Вертикален скрипец широх надхват: 3х12-10х40-45 кг (загряващи) + повдигане на краката от лакътна опора 3х15 повт
Негативни набирания 3х4 + корем на машина 3х15 (отказ)
Хоризонтални набирания, раменен подхват 3х6 + повдигане на крака от легно положение 3х20
Чукчета 1х6х50 2х6х60 кг + коси коремни на уред за хиперекстензии 3х15 на страна
Гребане от седеж 1х12,10,8 (откази)
Мъртва тяга - колегата ми от басейна започваше тренировка и реших да си начеша крастата, докато загрява. До 100 кг.
Glute ham raises 3 серии до отказ
хиперекстензии с акцент на задно бедро 3х30
Бедрено сгъване от лицев лег 3х20-15 (откази)

20 мин пътека, интервали по 1 минута - бягане с 10 км/ч и пулс 156 + ходене със 7 км/ч и пулс 135

Храна: хек, 300 г печена тиква залята с 40 г лешников тахан и доза шоколадов протеин; парче кекс от интересно брашно - оризово, тапиока, рожков, елда - стана грозен, но вкусен; тиквички; зелени чушки; зехтин
+ още едно парче кекс  и 100 гр риба тон :) :) :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.11.14 18:42.

fire.is.my.nature

11.11.14
05:15

Егати вкусната храна :Д

Нямам търпение да стане неделя (само тогава ям такива брашна и плодове), че да си изпека кексче :Д Ако не те мързи, може да сложиш рецептата, защото аз се пристрастих към готвенето напоследък...

Хахах :)
Вкусно ми е, имам си апетит и съм голяма лакомия :)

Отдай се на готвенето, щом имаш желание.
Аз почнах покрай Росен. Преди това можех само омлети и салати...

За вчерашния кекс нямам точна рецепта. Намерихме готово брашно от тази смес - дори не знам в какви пропорции бяха. Видяхме го на щанда с био храни във Фантастико, описанието по етикет ни допадна. По принцип е смес за черен хляб. Сложихме стевия, ванилия, лимонов вкус, вода и оризово олио. Консистенцията - малко по-гъсто от смес за палачинки.
Да ти кажа, май по-добре щеше да стане именно на палачинки :D
Тапиоката е като дъвка.

11.11.14
08:10

Добре, че беше този кекс, за да получа онзи уникален кадър, forever in my heart ♥

Много яко днес!

Гърди и прасец

Лежанка с дъмбели: 3 загряващи серии и после 1х6х20 кг,1х4х22 кг , дроп серия 2х24кг+3х20кг+5х16кг+9х10 кг (скоро не бях взимала два дъмбела по 24 кг ;) )
Полулег на смит: 3 тежки серии до отказ с 3,3, 2 повторения; 2 леки с 8 повторения
Обратен наклон на смит: 3х6 (първите две близки до отказа, третата - тотален отказ)
Машина със свободни тежести за гърди 3х12 (без откази)
3 смесени серии прасец: лег преса (15 повт) + повдигане от стоеж със собствено тегло (20 повт)

20 мин пътека, интервали с бягане и ходене. Пулс от 133 до 160

По принцип в залата няма обратен наклон и това ми беше голям проблем. Но днес Роско нещо ме предизвика (нали вече сме в различни зали) и аз се ядосах (спортна злоба) и си направих обратен наклон!
:) Доста си играх, за да го направя точно и стабилно, но стана суууупер.

Храна: 2 пъстърви, 2 глави айсберг, паница с картофено пюре, 40 мл зехтин; ако намеря хубави домати, ще изям 2; кафе

Квадрицепс, глутеус

лег екстензия с два крака - 3 загряващи серии
3 смесени серии с всеки крак: лег екстензия 1х25,25,20 (откази, постоянна тежест) + лег преса 1х10,15,12 (намаляваща тежест, откази)
статични напади на смит машина 3х15 на крак
хакен клек на един крак 3х15
глутеус мост с един крак 3х20
хип тръстър на уред за бедрено сгъване от лицев лег 1х20,20,15
По 3 серии абдуктор и аддуктор

15 мин пътека, ходене, голям наклон, пулс 135-147

Храна: 500 г свински бут, 2 глави карфиол, гречка + грах + сол + чесън на прах - задушени и сварени във йенско стъкло във фурната, а после и добавено оризово олио - препоръчвам

казано от veronique на 12.11.14, 16:00:

статични напади на смит машина 3х15 на крак

Туй как става?
Аз също правя странични напади, но с дъмбели.
Срещал съм упражнението и като страничен клек, нямам представа дали има разлика.

P.S. Гоуем каун съм... те били статични, а не странични... |-)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.11.14 16:16.

Нищо, Коле, на теб всичко ти е простено!!!
Веднъж да ти се случи да не догледаш :)))

Харесвам статичните напади, и когато се прави серия първо само с единия крак, а после с другия.
Така мускулите постоянно са под напрежение и ми харесва натоварването.

Странични не правя, но след като ми даде идея, приемам за знак от съдбата :)))

казано от veronique на 12.11.14, 16:27:

Нищо, Коле, на теб всичко ти е простено!!!
Веднъж да ти се случи да не догледаш :)))

Те Ъпсурт го изпяха отдавна:
“...на тая възраст всичко е изгубено!...” 8-)

Харесвам статичните напади, и когато се прави серия първо само с единия крак, а после с другия.
Така мускулите постоянно са под напрежение и ми харесва натоварването.

При много упражнения може да се работи само с едното копито, включително и при бедреното разгъване на машина (както си направила с на хакен-машината днес). Често работя така и с разни качвания върху кутия, защото има полза двата крака да не си поделят усилието през цялото време на упражнението. Това подобрява мускулния контрол (който бях занемарил и в последните години започнах да уважавам много).

Странични не правя, но след като ми даде идея, приемам за знак от съдбата :)))

Side squat / Side lunges

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.11.14 16:41.

Съгласна съм.
Умишлено включвам често едностранни движения, дори изцяло такива тренировки.
По-често при долната част, но нерядко и при горната.

Относно упражненията за крака - там експериментирам много, нали съм в стихията си.
Прилагам това, на което ме е научил Росен, отделно това, което аз уча или това, което съм придобила по време на силовия трибой.
Много харесвам смит машината, но не бих препоръчала на някой начинаещ, който даже не може да кляка със собствено тегло, да прави нещата, които правя аз.
При бедрата усилията ми да стана киборг са по-вероятни, щом в залата мъжете искат да имат като моите крака ;)

Страничните напади са ми ясни, обаче до сега не са намерили място при мен. Нямам обяснение защо. Може би, защото не можем да имаме всичко :D :D :D

Добре, Коле, решено е.
Ще си мерим квадрицепсите! Тренираме, умуваме цяла зима и като настъпи плажния сезон - ще се види кой - кой е!

казано от veronique на 12.11.14, 17:12:

Добре, Коле, решено е.
Ще си мерим квадрицепсите! Тренираме, умуваме цяла зима и като настъпи плажния сезон - ще се види кой - кой е!

Ко ша мерим - аз съм плажен! (sun) 8-)
Нежни са ми крачетата... (wasntme)

Доста по-нацепен си от мен!
И... твърд :D

казано от Кольо Пияндето на 12.11.14, 17:21:

казано от veronique на 12.11.14, 17:12:

Добре, Коле, решено е.

Ко ша мерим - аз съм плажен! (sun) 8-)
Нежни са ми крачетата... (wasntme)

КУГА КРАГА ФИГИ? :( :D

казано от Херцог Трън на 12.11.14, 18:04:

КУГА КРАГА ФИГИ? :( :D

Четвъртък... от време на време - и понеделник!
Ще ме отлъчат от ордена на плажните заради вас... ако видят тези мои признания! :D

Много интересен ден. :)
Събудих се с адски блокажи - врат, трапецовидни, под плешките - всичко беше сковано.
Имах 3 поредни часа аеробика и само чаках да минат, за да влезна във водата и да отпусна с масаж.
Да, ама след 3тия час работата стана много зле и викам: “Искам, не искам, ще взимам тенис топката, колкото и да е болезнено”.
Качих се при колегите от физиотерапията, да си търся топче и намерих нещо повече от това - едната ми колежка ми направи цяла терапия с много топчета, различни по големина и твърдост. Един час лежах върху тях, като тя ги местеше по определени точки + разни други неща, които са дълги за описване.
Е, няма такъв кеф!
Изчезнаха всякаква болка и блокажи!

После плувах 30 мин (кроул, бруст, кроул с плавници), направих 15 мин хидромасаж и 15 мин сауна... нов човек! :)

Храна: 500 г пилешко, 2 парчета билдърски ябълков пай с царевично брашно, кокосово мляко, канела; 2.3 кг краставици, супа от коприва

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.11.14 19:43.

Рамене, бицепси, трицепси, втора тренировка за корем

Раменни преси с дъмбели от седеж и лек наклон на облегалката - холистичен принцип
Раменни преси зад врат на смит машина, вертикална облегалка 1х7,6,6 откази
Разтваряне на ръце встрани с дъмбели (3х12-10 повт) + задно рамо с кабели на портален скрипец 3х12
Вертолет с щанга отпред (3х10-12 повт, откази) + вертолет зад гърба, с дъмбели и от седеж (3х10-8)
Бицепс с щанга, стоеж и облегната на стена (краката леко изнесени напред) 3х8 повт., откази + разгъване за трицепс с прав лост, горен скрипец 3х12
Скотово, крив лост, раменен хват 3х10 + трицепс с въже на горен скрипец 3х12
Чуково с въжена ръкохватка на долен скрипец 3х12-10 + разгъване над глава с въжена ръкохватка, долен скрипец 3х10
По 3 серии и 15-20 повт:
Коремни преси на земя, свити крака
Частичен драконов флаг (негативна част) (6-7 повт в серия)
Коремни преси на машина с тежести
странични наведи с диск

храна: 500 г телешко на кайма, оризовки с лешников тахан и шоколадов протеин, китайско зеле

Препоръчвам: супа от коприва с кокосова сметана, вода, сол, чесън (всичко пасирано).

Препоръчвам: свинско бонфиле, задушено в кокосова сметана - йенско стъкло, фурна, много ниска температура.

Препоръчвам: картофено пюре с кокосова сметана.

ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!! Моят Роско е велик! :)

Е, менюто за днес е това... Плюс патешко филе, айсберг, 1 ч.л. слънчогледов тахан + 1 ч.л. домашен мед.

fire.is.my.nature

15.11.14
18:42

Препоръчвам: сладкиш от тапиока, ройбос чай с вкус на крем брюле, какао, ванилия, стевия, сода бикарбонат, лимон (печен), залят с крем от замразени банани и соево кисело мляко след печенето :Д

Не си личи много де, но ме инспирира твоят крем от тапиока :Д

Тия филийки отгоре изглеждат апетитно... ;)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 15.11.14 18:44.

Много добър избор на съставки!:)

Тапиока и ванилия си отиват.
Аз не харесвам соевите продукти...
Но бих го заляла с... тахан..... ААААААХАХХХАХХАХАХ :)

Таханът свърши.
Ура!

Днес: 2 пъстърви, 1 глава карфиол, супа от коприва, червена леща, 1 шоколад със стевия, 1 чаша оризово мляко, малко оризово олио.

Спах до 12 ч, заради мача снощи.
Не ми се отразява добре стоенето до късно, но нямаше начин :)
Цял следобед - рисуване и отмятане на задачки.

Гръб, корем, задно бедро

Вертикален скрипец, широк надхват - холистичен принцип
Чукчета 1х12х40 кг 1х8х50 кг 1х6х60 кг (отказ в последната) + коремни преси от вис (откази)
Вертикален скрипец, прав лост, раменен подхват 1х10 2х6 (последните две серии до отказ; третата - дроп) + коремни преси на машина 3х20-15
Гребане от седеж 3х8-6 (последната серия - дроп, с 3 сваляния на тежестта) + странични коремни преси със собствено тегло
Привеждане на горен скрипец с прави ръце 3х12
Екстензии с акцент на задното бедро - 3 серии до отказ (бавна негативна)
Тяга на един крак - 4 серии х 15-10

30 мин пътека - първите 5 мин голям наклон и ходене, пулс 150; след това бягане/ходене без наклон и пулс 135-140

Храна:
сладък царевичен кекс, който обаче измених - добавих 100 гр червени боровинки и вместо кокосово мляко сложих оризово. Стана приказен :) 2 парчета, по около 130 гр всяко; 500 гр свински бут; броколи на пара, 6-7 сурови какаови зърна (новата ми страст).
Сега пека тиква и може да си хапна още днес :)

Гърди, прасец

лежанкка с дъмбели - холистичен принцип
полулег с дъмбели 1х12 1х6 1х6+6 (дроп), откази
Долна част на портален скрипец с кабели 3х12
Лицеви опори 4 серии до отказ
лег преса за прасец (заигравка с темпото) + повдигане собствено тегло (откази) - 3 смесени серии

Храна: 500 г пилешко, китайско зеле, оризови спагети с песто, кафе, 30г суров десерт, оризово олио

fire.is.my.nature

18.11.14
16:43

Изглеждаш все по-изчистена, храненето си казва думата :)

Хм... по принцип наистина има разлика, и във времето (колкото по-дълго спазвам ротацията) положителните страни все повече си личат.
Цикълът при мен е голям фактор - около 2 седмици месечно съм с 3-4 кг отгоре водна задръжка.
В тези периоди не мога да съм обективна с влиянието на режима. Когато изхвърля водата (в другите 2 седмици от месеца), виждам и усещам, че нещата, макар и бавно, се случват.

Благодаря ти много :)!

Забравих да напиша за днес, че имам и 30 мин кардио: първите 20 мин правих по-разнообразен вариант от пътеката - колегата ми в залата искаше да ми покаже любими комбинации с упражнения със собствено тегло. Гледах си пулса. Беше ок :) после 10 мин пътека

19.11.14
13:42

:D

Блага, искам всичко! :D

Днес: квадрицепс, глутеус

Клек 3х25-20 (откази)
3 смесени серии: лег екстензия (20 повт) + преден клек на смит машина (12-15 повт, откази)
лег преса 3х20
български клек 3х15 на крак
лег преса, широк разкрач 3х20-25 (откази)
хип тръстъри на машина за бедрено сгъване от лицев лег (видеото) 3-4 серии; последните две до отказ

пътека: 15 мин, интервали
(адска мускулна треска на задните бедра).

Храна: хек, протеин, тиквички, картофено пюре, какао и джинджифил, предозирах с какаови зърна :D

Плуване

12 дължини загрявка, (20м е една дължина) съчетано плуване
12 дължини упражнение кроул
12 дължини координация кроул
6 дължини за разпускане

30 мин сауна (излизах на всеки 5-7 мин) на 100 градуса + студени душове

Храна: 2 пъстърви, 70 г сурови ядки (бадем, кашу, орехи), 1 ябълка, 1 паница гречка със сол и олио; глава карфиол, айсберг; 5-6 какаови зърна, кафе

Днес вероятно няма да тренирам, а ако го направя - ще е нещо в домашни условия.

На един от басейните, на които ходя, има проблем с вентилацията и изпаренията с хлор остават като тапа във въздуха. Развих невероятни алергични признаци снощи, почти не съм спала; носът ми е като чешма, кихам и кашлям.

Ще си остана вкъщи.

По план храната е: свинско, краставици, прекрасен билдърски ябълков пай (най-успешният ни до сега), оризово олио, какаови зърна.

21.11.14
11:39

казано от veronique на 21.11.14, 11:33:

Д прекрасен билдърски ябълков пай (най-успешният ни до сега)

Нали знаеш, че на 7ми си на Погача :D

Спокойно. Стратегията за тогава е вече изготвена, поне мислено!!! ;) <3

Вчера се наложи да прибегна до противоалергични лекарства, защото рязко започнах да се влошавам.
Днес вече симптомите ги няма.
Надявам се това да не се повтаря, все пак работата ми е свързана с басейни, които се поддържат с хлор.

Спах 13 часа, но поне вече мога да дишам.
Естествено, не тренирах.
Тази седмица пропуснах раменете и ръцете.
Интересното е, че от плуването в четвъртък имам мускулна треска на раменете, основно в предни и средни глави.

Днес храната: ориз, коприва, оризовки, пилешко месо от гърди, олио, китайско зеле, печена тиква, какао с джинджифил.

Препоръчвам: супа от ориз и коприва, а в нея надробени оризовки....... :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1