30.10.2014
Сън: 5.5 часа, ставане 06:15
Закуска №1: Шейк (половин доза протеин + 1 киви);
Закуска №2: Бъркотия (55 гр. ръжени ядки, 200 гр. козе кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: 65 гр. (сурово т.) пълнозърнести спагети със 170 гр. телешка кайма, гъби, доматен сос, подправки;
Следобедно: 30 гр. сурови ядки микс + половин доза протеин;
Тренировка;
Следтренировъчно: Доза протеин + 2 бананови-овесени курабийки;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 200 гр. задушени зеленчуци, табаско) + 6 оризовки намазани с постет от 150 гр. извара, 100 гр. доматена паста, босилек и др. подправки;
ККал.: 2043, В: 233, М: 52, Б: 164
Дни без пилешко: 7
Добавки - Вит. С, Рибено масло, ВСАА;
Вода: 1.5 л. максимум;
Кафета: 4;
Зелен чай: 1.
Тренировка:
1. 20 мин. пътека (разходка + интервално до 15 км/ч);
Загрявка: Ротации и т.н.
2. Сбирщина от упражнения за корем, докато чакам да се вредя на стойката за клек;
3. Клек под паралела (low bar): до 3х2х80 (прилично стабилни ми се получиха);
4. Наклонена лежанка: до 3х1х40;
5. Мъртва тяга: до 3х1х100 (последните две не можах да ги заключа, защото хвата ми изпуска);
6. Военна преса зад врат: 10х10, 5х15, 3х20, 4х17.5 кг.
В залата един ме пита дали се готвя за някакво състезание (giggle)
Щадих си китките (особено дясната), т.е. не въвеждах от гадните кодове, от което последваха две неща:
1. Ръцете не ме боляха толкова много;
2. Назад съм с работата, а до понеделник сутринта трябва да съм приключила този “проект” и да съм предала отчетите.
Малечко мноооого кашля :( Колкото и да не ми се искаше, пак стигнахме до вентолин.
Дани направи страхотни тикви 8-)
Мнението беше редактирано от Светлето на 31.10.14 10:45.
31.10.2014
Сън: 4.5 часа, ставане: 5:50
Закуска №1: Шейк (киви с 1/2 протеин);
Закуска: Като вчера (че е най-лесно и се приготвя от предната вечер);
Обяд: Салата айсберг с риба тон (160 гр.) и миди (70 гр) + 6 оризовки;
Следобедно: 150 гр. котидж с 1 с.л. ленено масло;
Вечеря: 200 гр. свински бут + 200 гр. задушени зеленчуци;
ККал.: 1829, В: 133 М: 75, Б: 149.
Дни без пилешко: 8
Добавки - Вит. С, Рибено масло, НМВ;
Вода: 1.5 л.;
Кафета: 3;
Чай: 2.
Тренировка: Няма
Цял ден ми беше притеснено, че малкия кашля много, а жената която го гледа нещо не се справя напоследък. Позволила му е да и се качи на главата и нито сироп може да му даде, нито инхалация да му направи... Водя преговори с него по телефона да си взима лекарствата :(
Успях да си тръгна от работа точно в 17:30 и като се прибрах набързо вкарах нещата в ред и даже излязохме малко да дишне въздух, че като е навън кашля по-малко.
В офиса пък две колежки така се скараха... Малееееее, скоро не бях гледала такъв сеир. Уж първи приятелки бяха, пък днес само дето не се заскубаха (giggle) Послушах ги малко, позабавлявах се на техен гръб, пък като ми писна ги насметох едно хубаво и после цял ден беше тишина и спокойствие - идеално за работа ;)
Още “само” един класьор с документи (всеки с по 7868934790 кода от по 20 символа) ми остава да въведа и да сглобя скапаните отчети. Трябва да се случи до понеделник (tmi)
Мнението беше редактирано от Светлето на 31.10.14 23:27.
01.11.2014
Честит ден на народните будители!
Сън: 8.5 часа, ставане: 8:30
Закуска: Овесени палачинко-питки;
Обяд: Салата с риба тон + суши с краставичка и авокадо;
Вечеря: 210 гр. свински бут + салата + 4-5 резенчета луканка;
ККал.: 1863, В: 135 М: 89, Б: 134.
Дни без пилешко: 9
Вода: Нямам представа, но е крайно малко;
Кафета: 2;
Малечко вече не кашля сухо и лаещо :)
Цял ден на пазар насам - натам. Мъжете ми са облечени за зимата, а аз го давах изключително скромно - един потник и една фланелка си взех от Декатлон и фланелката се оказа дефектна, та ще трябва да я сменям...
Много приятна среща с Аничка - изненадах я на работното и място 8-)
02.11.2014
Сън: 8 часа, ставане 07:00
Закуска №1: Половин доза протеин + 1 круша;
Закуска №2: Овесени палачинки;
Обяд: 210 гр. свинско бон филе + краставица + 5-6 бадема;
Тренировка;
Следтренировъчно: Половин доза протеин + 15 мини оризовки с шоколад;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, пресен лук, чушка) + 6 оризовки + огромен домат;
За лека нощ: 100 гр. извара;
ККал.: 2039, В: 209, М: 58, Б: 177
Дни без пилешко: 10
Добавки - Вит. С, Рибено масло, ВСАА, НМВ;
Вода: Не знам точно;
Зелен чай: 0.
Тренировка:
2. Упражнения за корем;
3. Клек под паралела (low bar): до 5х2х75 (днеска клека не ми вървеше особено);
4. Лежанка: до 3х1х40;
5. Мъртва тяга: до1х1х102,5 (леко измъчено и без да го заключвам :( );
6. Набиране (тесен подхват): 2х5;
7. Сгъване с крив лост (бицепс): 2х10х13;
Отидохме на тренировка заедно с половинката (inlove)
Нямах много сила, но пък ми беше приятно.
Никаква работа не можах да свърша през уикенда и сега уж седнах да бачкам, нооооо направо заспивам...
Утре каквото ще да става - аз си ЛЯ-ГАМ |-)
Мнението беше редактирано от Светлето на 03.11.14 09:12.
03.11.2014
Сън: 6 часа без малко, ставане: 6:20
Закуска: Омлет (2 яйца, чушка) + 250 гр. сладък картоф;
Обяд: Заешко месо (120 гр. печено тегло) + 200 гр. задушени зеленчуци + 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер ;
Вечеря: 300 гр. сьомга филе + 200 гр. задушени зеленчуци с масло;
ККал.: 1827, В: 125 М: 70, Б: 163.
Дни без пилешко: 11
Вода: Около 1.5 л.;
Явно вчера съм дърпала тягата криво, защото имам доволна мускулна треска само на лявата част на гърба (лявата ръка ми беше в надхват на тежките серии) (wasntme)
Извадих късмет днес - управителя на фирмата за която правя ония гаден отчет не е в България, та почти успях да го завърша :)
Ръцете ми са на баница обаче.
Ей сега си бърках утрешната закуска - това козе кисело мляко, което взимаме си е баш като истинско 8-) Стои леко шуплесто, не е особено гъсто и има оная позабравена кисела жилка на млякото от моето детство :)
С кученцето няма да ни огрее - развъдчика писа, че е запазено за Франция. Здраве да е! Не е било нашето куче явно.
04.11.2014
Сън: 6 часа, ставане 06:20
Закуска №2: Бъркотия (55 гр. ръжени ядки, 200 гр. козе мляко, 50гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: Ну Заяц! - 120 гр. печено тегло + 200 гр. задушени зеленчуци + 250 гр. сладък картоф;
Следобедно: 30 гр. ядки микс + половин доза протеин;
Тренировка;
Следтренировъчно: Половин доза протеин + 2 оризовки с шоколад;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 150 гр. извара, пресен лук, чушка) + 6 оризовки + краставица;
За лека нощ: Около 150 гр. извара;
ККал.: 2145, В: 234, М: 55, Б: 175
Дни без пилешко: 12
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Глюкозамин, НМВ, ВСАА, Глутамин;
Вода: Към 2 л.
Тренировка:
1. 25 мин. пътека (разходка + интервално до 15 км/ч). Това ме накара да тичам почти до припадък (rock);
2. Упражнения за корем;
3. Клек под паралела (low bar): до 5х1х85 Горе-долу биваше клека. Понякога губя стабилност докато вадя щангата, защото стойката е доста широка и дисковете се закачат, ако не я извадя идеално право назад. Та ако се закача докато излизам едно че се разконцентрирам и второ - от поклащането и стабилизирането започвам да усещам напрежение в коленете. Така както го описвам малко излиза все едно съм като пияна, ама дано ме разберете какво имам придвид. И за първи път кляках с накитници - става;
5. Мъртва тяга: до1х1х102,5 като отново не можах да го заключа. След него 2 двойки на 97.5 - хубави;
6. За трицепса не остана време.
След трибойската тренировка имах и такава по борба с една 6 килограмова риба, която трябваше да разчастя (giggle) (whew)
Отделно и готвих до никое време, та се класирах в леглото към 1 и нещо ...
В работата е някаква луд-ни-ца! Добре поне, че двете колежки не си говорят от миналата седмица, та е малко по-тихо и спокойно ;)
05.11.14
18:48
Добри постижения, да не би да си решила да се пускаш на трибой?
Неееее :D
Изобщо нямам такива намерения. Всичко е само за удоволствие 8-)
05.11.2014
Сън: Почти 5 часа, ставане: 6:20
Закуска: Бъркотия като вчерашната;
Обяд: Заешко месо (120 гр. печено тегло) + 270 гр. картофена салата + краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж с 1 с.л. ленено масло + краставица;
Вечеря: 350 гр. сьомга филе + салата (айсберг, краставица, чушка);
За лека нощ: Около 100 гр. извара
ККал.: 1892, В: 148 М: 64, Б: 176.
Дни без пилешко: 13
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Глюкозамин;
Вода: Максимум 1.5 л. да се е събрала;
Хора, кажете какво да правя с тази извара?!?! Непрекъснато ми се яде и мога да унищожа промишлени количества... Хората изпитват глад за шоколади и сладкиши, а аз за извара (dull) Вечер като хвана кофичката едвам се спирам. Сбъркана жена (wasntme)
казано от Светлето на 06.11.14, 11:13:
05.11.2014
Хора, кажете какво да правя с тази извара?!?! Непрекъснато ми се яде и мога да унищожа промишлени количества... Хората изпитват глад за шоколади и сладкиши, а аз за извара (dull) Вечер като хвана кофичката едвам се спирам. Сбъркана жена (wasntme)
По-добре да хапваш повече извара, отколкото сладкиши, но може да пробваш да пиеш повече чайчета, като ти се дояде. При мен помагат, когато съм хапнала междинното си и чакам да стане време за обяд. :)
Мнението беше редактирано от Диляна на 06.11.14 11:20.
Нещо ти липсва, но не мога да бъда сигурна какво, ако беше казала, че ти се яде сладко или мазно, едно на ръка, но да имаш неистов глад към млечни... хммм... увеличи протеина, въглехидрата, мазнините, не всичко навенъж де, на ротационен принцип и виж в кой ден ти се е яла най-малко извара и си направи извод кое е лиспващото звено в диетата ти :)
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.11.14 12:17.
Хмммм, уж гледам от нищо да не се лишавам...
Протеина няма накъде повече да го увеличавам май, въглехидратите също, евентуално може да бутна малко мазнините...
Обаче си мисля, че ми се яде толкова просто защото ми е адски вкусна (blush)
Ako ядеш суха извара ....пробвай кашкавалена да си намериш .....в пъти по вкусна и засищаща....:)
Единствения начин за мен да не ям нещо е да го няма покрай мен (: Така отвикнах да ям тахан и не ми се прияжда вече (;
Със солта как си? Аз имам апетит към сирене, кашкавал и извара, когато солта не ми е достатъчна.
Ооооо, към кашкавалена извара не смея да припаря, че съвсем ще му изтърва края (giggle)
Мъжа ми се шегува, че сигурно и слагат нещо зарибяващо ;)
За солта... Ами не знам... Ползваме само хималайска вкъщи, соля си всичко - не прекалявам, но и не пестя ;)
Снощи отворих буркана с течен шоколад (био лешников-какаов крем, сууупер вкусен и ароматен), помирисах го, топнах си върха на пръста, облизах го и... награбих кофичката с извара (blush)
06.11.2014
Сън: Почти 6 часа, ставане 06:15
Закуска №2: Омлет (2 яйца, чушка) + 75 гр. ръжени ядки със стевия и канела;
Обяд: Заешко - 120 гр. печено тегло + 270 гр. картофена салата;
Следобедно: 30 гр. бразилски орех + половин доза протеин;
Тренировка;
Следтренировъчно: Половин доза протеин + 1 голям банан + 1 мини оризовка с ябълка и канела;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, задушени зеленчуци, табаско) + пастет от 150 гр. извара, 100 гр. доматена паста, пресен лук, босилек, сол и черен пипер + 6 оризовки;
За лека нощ: Около 100 гр. извара;
ККал.: 2151, В: 237, М: 58, Б: 175
Дни без пилешко: 14
Вода: Отново е доста малко - около 1.5 л.;
Тренировка (лека):
1. 20 мин. пътека (разходка + интервално до 15 км/ч). Това заслужава отбелязване от парчетата, които слушках;
2. Упражнения за корем (крънчове със 7 кг. дъмбел): 4 х 15 в почивките между първите серии клек;
3. Клек под паралела (low bar): до 5х4х65. Лекички ми бяха и добре ми се получиха.;
4. Лежанка: до 4х2х37.5;
5. Мъртва тяга: до 2х3 и 2х2х90 кг.;
6. Лежанка тесен хват (трицепс): 3х10-12х20кг.;
7. Кофички на пейка: 3х15хСТ
В работата е... (tmi) (whew) (tmi) (whew) (tmi) (whew)
ДДС-време е, а цял ден се разправях с разни проблемни служители на наши клиенти.
Традиционно работодателите са на топа на устата, когато стане въпрос за некоректност, но ако трябва да бъда съвсем честна, много по-често се сблъсквам с портесаваща наглост, арогантност и безхаберие от страна на служители.
И понеже КТ е доста милостив, им дава възможност да си разиграват коня буквално както си искат, а работодателя е максимално затруднен да ги санкционира...
Мнението беше редактирано от Светлето на 07.11.14 11:46.
07.11.2014
Сън: Почти 6 часа, ставане: 6:20
Закуска: Стандартната бъркотия;
Обяд: Салата (220 гр. риба тон, айсберг, краставица, лимон) + 6 оризовки;
Вечеря: 200 гр. телешки кюфтета + салата със зехтин (айсберг, домат, краставица) + люта кисела краставичка;
ККал.: 1829, В: 150 М: 63, Б: 164.
Дни без пилешко: 15
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Глюкозамин, НМВ;
Бях навън по задачи днес и в един магазин на “Янко Сакъзов” видях доста симпатични ежедневни боти в милитари стил. Влязох да ги видя, гледам, гледам за цена - не намерих. Само някакъв четирицифрен код имаше на подметката. Познайте дали четирицифреното число не се оказа цената (dull)
Мнението беше редактирано от Светлето на 07.11.14 23:07.
08.11.2014
Сън: 8,5 часа, ставане: 8:30
Закуска: Овесени палачинки;
Обяд: 200 гр. руло от телешка кайма със зеленчуци + салата (краставица, домат, чушка, пресен лук) + 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер;
Вечеря: 170 гр. от рулото + 200 гр. задушени зеленчуци + 10 гр. масло;
Между другото: 20-тина гр. дивечов суджук;
ККал.: 1783, В: 132 М: 78, Б: 142.
Дни без пилешко: 16
Чай: 1.
Тренировка: Обичайното съботно - неделно раздвижване вкъщи, т.е. яко чистене ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 08.11.14 23:58.
09.11.14
17:53
Мм Светле , рулото ти се е получило превъзходно (F) Вкъщи също много похапваме.
И ако му се занимава на човек може да “нареди” зеленчуците отвътре като сърце (giggle)
09.11.2014
Сън: 7 часа, ставане 07:30
Закуска: Овесени палачинки (75 гр. овесени ядки, 2 белтъка, 1 яйце, с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: 170 гр. телешки кюфтета + 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер + домат;
Следобедно: 100 гр. извара;
Тренировка;
Следтренировъчно: Доза протеин + 3 овесени - бананови курабийки;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, чушка, пресен лук) + 150 гр. извара с кисели краставички (Мммм...) + 6 оризовки;
За лека нощ: Краставица + Guess what! - Из-ва-ра (около 100 гр.);
ККал.: 2019, В: 224, М: 46, Б: 173
Дни без пилешко: 17
Вода: Май я докарах докъм 2 л.;
Тренировка:
1. 22 мин. пътека (разходка + интервално до 15 км/ч);
2. Упражнения за корем: 4 х 15 в почивките между първите серии клек;
3. Клек под паралела (low bar): до 1х1х87.5 - Трудничко, но стана прилично;
4. Лежанка: до 1х40, после имаше два пъти 0х42.5;
5. Мъртва тяга: до 1х102.5 кг. - Много хубав опит стана, заключих го както си трябва, най добрия ми опит на тази тежест (party) ;
6. Вкъщи - раменни преси: 4х10х5 кг. гирички (нямаме по-тежки)
Нямах много време за тренировка, а на всичко отгоре ми беше и мнооого мързеливо (blush), та се подмотвах повечко между сериите и в края на краищата направих по-малко серии от обикновено, но пък ми бяха сравнително силни :)
Тъкмо към 8 вечерта се самопохвалих наум, че съм почти готова с домашните задачки, когато се обадиха, че алармата в офиса се е включила. Айде дотам... Оказа се, че са се опитвали да влизат и са счупили бравата, а аз като пъхнах ключа, той заседна и нямаше вадене... Докато се занимаваме там (СОТ, ключари) пак стана 100 часа...
Мнението беше редактирано от Светлето на 10.11.14 01:23.
Дооообре, бе...
Иначе едно фино, слабичко такова, ако не знае и не види човек, няма да каже какво прави в залата... А като отиде и засрами мъжете там :D
10.11.14
08:16
казано от Аничка Баничка на 10.11.14, 07:50:
Дооообре, бе...
Иначе едно фино, слабичко такова, ако не знае и не види човек, няма да каже какво прави в залата... А като отиде и засрами мъжете там :D
Не всички,но една голяма част. Особено тези, които казват че не клякат, защото било вредно за коленете, тягата пък била вредна за кръста :-)
Аз говоря конкретно за в залата, в която тя тренира. Там на почит бяха пътеките :D
10.11.14
08:51
казано от Аничка Баничка на 10.11.14, 08:33:
Аз говоря конкретно за в залата, в която тя тренира. Там на почит бяха пътеките :D
Ако са на почит и от мъжката част, мога да си представя за какви “мъже” става въпрос :-D. Иначе тежестите с които работи Светлето заслужават похвала!
10.11.14
10:29
Върнала си си силата, че и качваш тежести. Поздравления от мен!
Благодаря (blush) Силата ми е много непредвидима напоследък - понякога се настройвам за тежко и се смачквам като суфле от малки тежести, а друг път уж не ми е ден, пък стават нещата...
Пътечките са много тачени в “моята” зала - факт :)
За срам няма място според мен - всеки да си работи според възможностите и целите. Ако някой се чувства ударен по егото, да се старае повече ;)
Единственото от което много, много искам да им стане неудобно на 90% от “силните” мъже е, че не ме мързи да разтоварвам тежестите - и моите, и техните. Времето ми е ценно и няколкото минути, които губя в разтоварване и разриване на нахвърляните тежести, би ми било по-приятно да ги използвам за 1 - 2 серии, отколкото за хамалстване. Негодувам на висок глас и понякога има ефект ;)
П.П. На Аничка картинката ми хареса мноооого :)
Имаме едни познати - мъжа е като Джони Браво, а жената признава само зумба и пилатес. При последните ни няколко срещи отношението към мен беше изключително презрително и пренебрежително. Бях изключена от всички разговори за фитнес и спорт (дори и от мъжете), като единствената констатация беше, че това моето не е женско... Не, че съм се трогнала нещо, позабавлявахме се с мъжа ми ;) Веселото беше, че две жени с кореми и отпуснати дупета си обменяха съвети и информация за справяне с проблема, а мен ме третираха, все едно бях с шапка-невидимка, при положение, че знаят как изглеждах преди :D
Мнението беше редактирано от Светлето на 10.11.14 12:04.
10.11.14
18:39
казано от Светлето на 10.11.14, 11:43:
Единственото от което много, много искам да им стане неудобно на 90% от “силните” мъже е, че не ме мързи да разтоварвам тежестите - и моите, и техните. Времето ми е ценно и няколкото минути, които губя в разтоварване и разриване на нахвърляните тежести, би ми било по-приятно да ги използвам за 1 - 2 серии, отколкото за хамалстване.
“Любимо!” (devil) Макар, че се успокоявам, че всяко допълнително усилие и движение ми е добре дошло! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 10.11.14 18:40.
10.11.14
22:30
Аз поне винаги съм си разтоварвал щангата, но по–голяма част от хората не го правят. Така освен, че се губи време, се повреждат и лостовете (изкривяват се), Но никой не го интересува, нали е там за около час. А в чужбина, доколкото съм чувал гонят за такова нещо, но явно на тукашните собственици не им стиска да изгонят някой, който им носи пари, освен ако не е много фрапиращ случай.
10.11.2014
Сън: 5 часа, ставане: 6:20
Закуска: Бъркотия (55 гр. овесени ядки, 200 гр. козе мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, 1 с.л. кокосови стърготини);
Извънредно: 1 шоколадов бонбон (шефката черпи и не можах да откажа);
Обяд: 230 гр. тилапия + 65 гр. пълнозърнести макарони + краставица;
Вечеря: 190 гр. свинска вратна пържола + салата (айсберг, домат, краставица);
За лека нощ: Около 100 гр. извара;
ККал.: 1911, В: 153 М: 74, Б: 165.
Дни без пилешко: 18
Пак съм влязла в гладен период (blush)
До преди 10-ина дни едвам си натъпквах храната за деня, а сега съм направо като ламя. Освен това явно и усвоявам максимално от нея, защото бойкотирам едното място от няколко дни без да съм брутално подута...
Опитвам се да събера смелост да спра млечните за известно време, ей така за проба как ще ми се отрази, но засега още не ми стиска...
Не съм се мерила много отдавна. Трябваше да е миналия уикенд, но не знам какво стана тогава, тази събота и неделя не исках да се меря с пълен корем, а следващата пък ще имаме гости с преспиване от петък до неделя и пак няма да е удобно... Качила съм в краката според мен, защото всички панталони вече ми опъват на бедрата. Може би има промяна и в талията, но дупки на колана не съм местила, така че явно не е много.
Друго, което забелязвам е, че мускулна маса очевидно има, но не е така оформена, както беше преди и това си е съвсем естествено с моите тренировки. Мисля си пролетта да мина на някакъв по-билдърски режим...
Мнението беше редактирано от Светлето на 11.11.14 10:31.
11.11.2014
Сън: 6.5 часа, ставане 06:20
Закуска: Като вчера;
Извънредно: Шоколадов бонбон (пак почерпка (tmi) )
Обяд: И той като вчерашния, само че с дометче;
Следобедно: Половин доза протеин + 30 гр. бразилски орех;
Тренировка;
Следтренировъчно: Доза протеин + 11 мини оризовки (ябълка и канела);
Вечеря: Омлет (4 белтъка, чушка, пресен лук) + 150 гр. извара с кисели краставички + 6 оризовки;
ККал.: 2033, В: 219, М: 54, Б: 172
Дни без пилешко: 19
Вода: Около 2 л.;
Тренировка:
1. 22 мин. пътека (разходка + интервално до 15 км/ч);
2. Упражнения за корем: 4 х 15 в почивките между първите серии клек;
3. Клек под паралела (low bar): до 5х2х80 - Прилични;
5. Мъртва тяга: до 3х1х100 кг. - Първите две много хубавки, третото не го заключих съвсем, че ръцете ми не удържаха;
6. Военна преса зад врат: 1х10х10, 1х5х15, 3х3х20
Много работа... Направих си сега едно кафенце и уж ще работя, ама така ми се спииииии...
Освен да стана към 4-5, може да съм по-свежа ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 12.11.14 04:52.
12.11.2014
Сън: 3.5 часа, ставане: 04:20
Закуска №1: Шейк (киви с 1/2 доза протеин)
Закуска №2: Омлет (2 яйца, чушка, червен пипер) + 75 гр. ръжени ядки със стевия;
Обяд: Салата (220 гр. риба тон, 100 гр. рукола, краставица, лимон) + 6 оризовки;
Вечеря: 200 гр. свинско каре на тиган + салата с 1 с.л. зехтин (айсберг, домат, краставица);
Между другото: 20 гр. дивечов суджук
ККал.: 1877, В: 137 М: 72, Б: 174.
Дни без пилешко: 20
Вода: не знам точно, но не е много;
Кафета: 4 мисля...;
Чай: 1.
Сууупер натоварен ден! Обърна ми се хастара от работа, че и непредвидени задачи изскочиха... И за нощно домашно вкъщи си взех (fubar)
Също и домакински неща имах да върша, но те ми подействаха по-скоро терапевтично (giggle)
Към полунощ се трупясах.
13.11.14
20:31
Ще пукясаш така... Почини си 2-3 дни допълнително от тренировки и се наспи като човек. Направо ме шашваш с тази безсъница, аз един ден да спя по-малко от 8 часа и 2 дни после съм зомби.
П.С. Много добри клек и тяга, много! Колко тежиш, ако не е тайна? Така като те гледам имаш около по-скоро под 15 % мазнини, права ли съм?
казано от Queen Cobra на 13.11.14, 20:31:
Ще пукясаш така...
Да си призная честно и аз съм си го мислила, ама явно съм се случила някакво бая издръжливо говедо, та още мърдам ;)
В офиса, освен чисто оперативната ми работа, изпълнявам и разни контролни функции, които ми изяждат от времето. Вкъщи също си има куп задължения.
Каквото и да правя, времето все не ми достига... Не се оплаквам (или поне не непрекъснато), само констатирам :)
Някак си привикнах на по-малко сън. Около 6 часа са ми що-годе достатъчни, а след 7 часа сън съм супер свежа репичка. Дори ако се случи чудо и спя 8 или повече часа, се чувствам по-отпусната и летаргична поне до обед...
Теглото ми не е тайна - 52,5 кг (+- 200 гр.).
Трябва да се измеря хубаво (тегло и обиколки) на празен корем сутрин, обаче напоследък не ми се получава (празния корем).
Мазнините си ги изчислявам ориентировъчно с някаква формула по обиколки и излизат толкова - около 15-16%. Според треньора ми може и малко повече да са, но пък според смотания калипер, който купихме лятото са по-малко...
Не съм ходила някъде специално да ми ги мерят колко са и как са разпределени по тялото, но като цяло май нямам много мазно и е що-годе равномерно разположено. Има преса, на раменете си личат фибрите, само в най-долната част на корема е по-замазано, ама не е нещо фрапиращо...
13.11.2014
Сън: 4 часа, ставане 04:00
Закуска №2: Бъркотия (стандартната, овкусена с канела и пектин);
Обяд: 220 гр. риба мерлуза + 60 гр. (сурово тегло) микс от див и бял ориз + домат;
Следобедно: Филия протеинов хляб с масло + пушена сьомга (около 30-40 гр.);
Тренировка;
Следтренировъчно: Доза протеин + банан + 2 мини оризовки (ябълка и канела);
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 200 гр. задушени зеленчуци, табаско) + 150 гр. извара с кисели краставички + 6 оризовки;
За лека нощ: Извара
ККал.: 2024, В: 225, М: 43, Б: 180
Дни без пилешко: 21
Вода: Пак е малко - 1.5 л.;
Кафета: 4 или 5 - не съм сигурна;
Тренировка (силно компромисна, но не бях много във форма):
1. 20 мин. пътека (разходка + интервално до 15 км/ч) Спринтовете ми се случиха на това парче (rock);
2. Упражнения за корем: 4 х 15 повдигане на краката до свещ + повдигане с противодействие до отказ, в почивките между първите серии клек;
3. Клек под паралела (low bar): до 1х3х70, после върнахме на 5х5х60;
4. Лежанка: до 6х3х35;
5. Мъртва тяга: до 5х1х95 кг.;
В залата беше страшна лудница - за стойката за клек и лежанката имаше опашка, само дето номерца не раздаваха (dull)
Треньора беше необичайно милостив с тежестите, явно съм изглеждала по-зле отколкото се чувствах ;)
За разбуждане, в 4 ч. сутринта готвих. Предния ден след работа взех рибата, но беше замразена, та не можах да я пекна своевременно, а нямаше нищо за обяд за мен и мъжа ми. Хубава рибка е мерлузата - бедна на мазнини (т.е. върви си с всичко), с плътно месо, малко кости, не е и скъпа ;)
После включих турбото и за час и малко, съм въвела точно 209 фактури 8-) Беше тихо и спокойно и много бързо действах.
В офиса не беше толкова мирно и тихо, но в късния следобед всичките мои фирми бяха подадени (22 ДДС-та и 6 Интрастат-а) (whew) Някак си успях и този месец ;)
Колежката в моята стая е болна, обаче поради никому непонятни причини (май не и се стои в тях, че трябва да се занимава с децата си) не искаше да си ходи. С много зор и куп подкани я изгоних чак в 16:00 ч. и и забраних да идва в петък. Цял ден я тресе, затворила вратата към коридора, климатика на 27 градуса, мрънка като отварям да проветрявам, но пък ходи да пуши на терасата... Дано не ми метне някой вирус, че ще я обеся.
На тръгване от работа с огромен кеф си изключих компютъра, да си почите и той гОркия ;)
Не че успях да си легна навреме, докато се подмотвам с това - онова пак мина полунощ, но поне не съм работила :)
Мнението беше редактирано от Светлето на 14.11.14 12:54.
14.11.2014
Сън: Почти 6 часа, ставане: 06:20
Закуска №2: Бъркотия като вчеряшната;
Обяд: 220 гр. риба мерлуза + 60 гр. (сурово тегло) микс от див и бял ориз + краставица;
Следобедно: Филия протеинов хляб с масло + пушена сьомга (около 30-40 гр.);
Вечеря: 200 гр. свински карета + салата с 1 с.л. зехтин (айсберг, домат, краставица) + малко дивечов суджук;
ККал.: 1782, В: 143 М: 70, Б: 143.
Дни без пилешко: 22
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Глюкозамин. НМВ-то го забравих;
Вода: Между 1,5 и 2 л.;
Доста работа, но някак си по-спокойно :)
Метнах вечерта един бърз и вкусен пълнозърнест тарт с ябълки, че майката на мъжа ми ни дойде на гости и така...
Мнението беше редактирано от Светлето на 15.11.14 11:14.
15.11.2014
Сън: 7.5 часа, ставане: 07:30
Закуска: Овесени палачинко - питки (75 гр. овесени ядки, 1 яйце, 2 белтъка, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: 220 гр. мерлуза + 1 и 1/2 филии пълнозърнест местемахер + салата (домат, краставица, чушка, пресен лук);
Вечеря: Сьомга (срам ме е да кажа колко) + салата (айсберг, домат, краставица);
ККал.: 1988, В: 135 М: 73, Б: 197.
Дни без пилешко: 23
Вода: Около 1,5 л.;
Много спокоен ден. Имах задачи, но някак си всичко много леко отмятах и дори успях да поработя следобед, а и щангите си изгледах 8-)
Само дето прекалих с хапването на вечеря и сега ми е тежкоооо, много тежко (blush)
Хайде сега да стискаме на Кобрата палци, показалци на ръцете и краката!!!
Допълнение: Изгледах първия рунд целия, припотих се 20 пъти и стиснах очите за следващите, че сърцето щеше да ми се пръсне. Няколко пъти не издържах и поглеждах и всеки път картинката беше една и съща: Кобрата със супер нисък гард и ръце разперени така, сякаш в ръкавиците му има магнити с еднакви полюси, които се отблъскват един от друг...
Жалко!
Мнението беше редактирано от Светлето на 16.11.14 16:33.
16.11.2014
Сън: 7.5 часа, ставане 08:15
Закуска: Овесени палачинко - питки;
Обяд: 190 гр. свински карета + 200 гр. задушени зеленчуци с 10 гр. масло + 5-6 бразилски ореха;
Тренировка;
Следтренировъчно: Ябълков тарт (бях си резервирала последното парче) + протеин;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 150 гр. извара, чушка, лук, табаско) + 6 оризовки + краставица;
За лека нощ: Извара - около 150 гр.
ККал.: 2005, В: 199, М: 70, Б: 157
Дни без пилешко: 24
Вода: Около 1.5 л.;
Тренировка:
2. Повдигане на краката от стенд: 4 х 15 с 3 кг. гиричка
в СС с
3. Хиперекстензии: 4х15;
4. Клек под паралела (low bar): до 2х1х90 (първото не го пуснах много ниско, но второто стана добре), после върнахме за още 1х2х85;
5. Лежанка: до 4х1х40 (имаше и 0х42.5… супер ми е слабо това упражнение...);
6. Мъртва тяга: до 2х1х100 кг., обаче нещо ми тежаха този път, та върнахме малко за 2х2х95;
7. Набиране с тесен подхват: 3х4;
8. Сгъване с крив лост (бицепс): 3х10х13 кг.
Биваше тренировчицата, макар в началото повече да бистрихме мача Пулев - Кличко и световното по щанги, отколкото да тренираме (wasntme)
Треньора ми е качил във ФБ една тяга на 100 кг. от миналата седмица, та рекох да ви я споделя...