По-скоро if it fits your macros :) Ти все ще можеш да си изпуснеш 2-3 пъти да “cheat-неш” и на следващия да е с нещо по-голямо, но мисля че няма да има нужда от такива лудници чак и ще издържаш :D Според мен ще е по-добре за теб. За cheat day се говори, ако ти е супер-стриктна диетата, но това е мое мнение.
Ехе, хареса ми това “if it fits your macros.”
Действиетелно е гъвкаво решение и както пишеше в статията ,могат да се хапват “неща, които поддържат душевното здраве “.
Но аз как бих могла да определя до къде да се простира свободният прием на “мръсни” храни - и като пише в малки количества.... за всеки “малко ” е относително понятие..хмм, ще се разровя за още инфо , дано някъде се намери примерен вариант.
Да не решиш сега, че може по цял ден на шоколади стига калориите и макронутриентите да са наред :D Става въпрос за нещо от рода на 10-20% от всичко.
Нее, но бих била истински щастлива ден през ден да се награждавам със 30-50 гр. шоколад. Примерно след тренировка. :)
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 16.11.14 20:25.
16.11.14
23:12
Два кратки съвета:
(1) не мисли за cheat day, много по-разумно е да си позволиш cheat meal, а най-добре - част от cheat meal
(2) не търси начин да легализираш junk foods в менюто си, особено като нещо с постоянно присъствие
Вярно е, че дозата прави разликата между лекарството и отровата.
Просто е хубаво да си взискателна към собственото си здраве. Ако искаш, де... :)
16.11.14
23:15
IIFYM е най-глупавата стратегия, която начинаещ, който иска да промени начина си на живот дълготрайно и да отслабне дълготрайно, може да използва.
Защо? Защото тъпкането на боклуци е пристрастяващо и рано или късно започва да си проличава под една или друга форма.
Както Кольо каза, легализирането на боклуци не ти помага да се промениш. Може и да отслабнеш със спагети и пица, ако ядеш колкото врабче (защото иначе няма как да се случи), ама няма да изглеждаш добре мека и с целулит. Е, ти си знаеш :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 16.11.14 23:16.
Прави сте и със сигурност за физическото ми здраве ще е най- добре да няма никакви мръсни храни. Аз със тях храних сетивата си, защото ми доставя истинско удоволствие - най-вече шоколада. Наречете го емоционална обвързаност,но все още я има. Аз писах и в един друг дневник, че вярвам, че след време пълномаслено кисело мляко с мед и ягоди ще ми носи същият душевен оргазъм, както бонбон Линдор. Зная, че всичко е въпрос на нагласа, навик..
И въпреки всичко си мисля, че все някъде има вратичка за шоколада.
17.11.14
00:30
Пробвай да притъпиш желанието за сладко с какаови зърна , при много хора действа :)
17.11.14
закуска: 2 парчета дом. кекс (70гр.общо) айрян... кафе с кафява захар 3к.л.
межд: студен чай
обяд: пил.шишче, салата от зеле, 1 топени сирене, 6-7 маслини, коричката от филия бял хляб (нямаше друг, там където обядвах)
вечеря: пил.шишче , салата от зеле, 2 пълн, филийки , 2 топени сиренца, 10гр.масло, 1 кисело карфиолче, 3-4 орехчета.
Мерси, Ая.
Имам какаови стърготини и дъвча от тях от време на време - доста горчат, но вършат работа.
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 17.11.14 21:27.
http://www.bodybuilding.com/fun/becker3-results.html
резултатът ми към :18.11.2014г
Endomorph: 38%
Mesomorph: 63%
Ectomorph: 0%
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 18.11.14 18:03.
18.11.14
закуска:кафе с мед, дом.кекс 70гр, 1 айрян
межд: корни,тук там малко орехи
обяд: кекс 70гр. ,1 банан
ранна вечеря (18ч) 50гр.пилешка пържола, 2 преп.пълноз. филийки с масло , 2 топени сиренца
късна вечеря: 1/2к.мляко с 1 ч.л. мед
опа имаше и още- 8маслини и 30гр.пилешко.
Днес сигурно съм избухнала калорийно, не ми се и смята даже. (shake)
Направих тренировка, защото се почувствах гузна от този кекс - днес се олях. :(
кръгова тренировка: женски лицеви, упражние за заден бедрен мускул с пясъчни тежести, опити за набиране + плавно спускане, клекове (като увеличих допълнителната тежест от 4кг на 7,5кг), малко танци. Трицепсът ми е кошмарно слаб.
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 18.11.14 22:24.
19.11.14
закуска: кафе с мед, малко кекс около 50-70гр.
межд:банан, 3суш.сини сливи
обяд: задушени картофи 170гр , с 6 маслини, 20гр.сирене, 20гр лютеница, 30гр пилешко.
вечеря: задушени картофи 100гр, 1 маслина
120мл. -розе
:( Претеглих се на кантара в залата по зумба .. показа нещо около 62кг,но слязох веднага за да не видя..и колко още. Какво става ? ;(
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 19.11.14 23:41.
Бях с една приятелка на заведение , решихме да пием вино. Тя спонтанно реши ,че иска да си поръча и суфле. Изглеждаше страхотно, сигурна съм,че беше и толкова вкусно.
Не съм го опитала дори.. този път издържах.
20.11.14
закуска: кафе с мед, 2 преп.пълноз. филийки с масло
межд: 2 ябълки, 50гр кашу
обяд: 170гр.скумрия на скара, зелева салата (1с.л.олио +оцет,сол)
межд: 50гр. черен шоколад 42%
вечеря: купичка леща(около 300гр) , 1/2филийка пълн.преп. с масло, 30гр.св.фейка, 3кисели карфиолчета
Хей, мастери, кажете ми мога ли да хапна 1-2 лъжици тахан с мед , сега? Най- после си купих (blush)
20.11.14
20:28
Първо - поздравления,храната ти започва да изглежда все по-добре! :) За тахана с мед - най-добре сутрин на гладно или към закуската, смятам че вечер не ти е от полза. Той винаги е от полза де,има много качества, но имам в предвид за редуцирането на кг. няма да е в полза вечер според мен.
Благодаря ти , Teddy.
Исках да го опитам ,но ще е утре.
Аз уж съм в режим, но мисля, че нямам никакъв прогрес, даже напротив.
Пфф.. много е демотивиращо.
21.11.14
закуска: кафе с мед, 1/2к.мляко, 2-3 лъжици тахан с мед
обяд:купичка леща с 1 преп.пълн. филийка с малко масло
вечеря : 2 преп.фил. с яйца и сирене(принцеси), малко леща.
вечерта бях на гости: 120мл, червено вино,3кисели краставички, св.филе от бут, салата моркови и магданоз
22.11.14
закуска: кафе с мен, 1/2к.мляко с 1с.л.тахан и мед.
межд: солети
обяд: 120гр. кюфте на скара, с гарнитура малка топка ориз и малка топка карт. пюре, задушени зеленчуци, таратор и 1 тънка пърленка.
вечеря: 1/2к.мляко с мед, по- късно бадеми около 40 гр.
излизах : изпих 2 лимонади всяка по 400мл (мента, портокалови резени, газирана вода и кафява захар) и 7-9бадема още.
Хей, мастерчета.. ще се радвам ако някой да ми даде отговор на въпроса.
С това ми хранене и 2пъти седмично зумба + поне още 2 домашни кръгови тренировки в седмицата, какви резултати мога да очаквам?
Струва ми се, че не правя достатъчно, за да вървят мерките надолу.
23.11.14
закуска: кафе с мед, 1/2 к.мляко 4,5% с 3с.л. овесени ядки, черв.боровинки 1 малък банан
межд: банан
обяд: 200гр.дробчета по селски, 170гр катък с орехи, 2 пълн. филийки ..1 кафе
ранна вечеря(18часа): около 200 гр. картофи на фурна с яйца, 20гр. дом. лютеница (20гр.черен шоколад 30гр.шарен слънчоглед)
късна вечеря: 1/2к.мл 4.5% с 1 ч.л. мед
1 набиране и половина -почивка още 1(начална позиция :качена върху стол с лакти свити в тъп ъгъл.)
различна тренировка: 4 кръга
женски лицеви опори тесни-за трицепс х6
клек с тежест 7.5кг х 25
коремни преси - кръстосани л.лакът срещу д.коляно х 40
за прасци: повдигане на един крак с тежест в ръка(7.5кг) х 16
разтягане
Ам, малко извън съществото на ББ-тийм темите, но някоя от вас да е ползвала антицелулитен гел,крем...и др, от който да е доволна и да има подобрение? Искам да подпомогна заличаването му.
Аз нямам проблем с целулит, но майка ми има - единственото, което при нея подейства, са антицелулитни масажи и много строга диета, и пак не напълно. И много вода. Не напълно-то го отдавам на факта, че диетата при нея трае от ден до пладне, а това е проблем, на който изпуснеш ли му края - пак се появява, поне при нея е така. Мазилата, които ползваше, ами... Преспокойно можеше по едно време да си отвори магазин за антицелулитни гелове и Н-И-Щ-О.
Благодаря ти за отговора, Аничка.
според мен Целулита ми не в напреднала фаза (съдя по това, че се на дневна всетлина не се вижда толкова, но на изкуствена е тъжно) и за това ппредположих , че с кремче мога да помогна.
Иначе идеята с антицелулитен масаж ми е номер едно в листата за премахване на портокаловата кожа - но са доста скъпи. Аз си правя в домашни условия болезнени масажи с вендуза.
Приятелят на майка ми прави, та от него знам следното - масажите помагат при по-дълбок, но остават едно като следи. Все едно е лек целулит. Тук вече идва ред на диетата и водата.
Не знам доколко е така, пак казвам, наблюдения имам само върху майка ми, която мнооого обича филии с масло, бисквити, а кафето й силно наподобява сироп за тулумбички по вкусови качества :D Така целулит НЕ СЕ МАХА, тук вече съм 100% сигурна.
Значи , ще изчакам търпеливо още поне месец за да видя дали ще имам подобрение само като съм подобрила хранителните си навици и тренировките.
Аз го казах и в по- горен коментар, че сякаш повече си личи целулита от както съм започнала да се храня по -добре.
Мерси отново, Аничка (F)
Сори за оффтопика и спама ... като прочетох за сиропа ... та се сетих за следната картинка която видях из ФБ
24.11.14
закуска: кафе с мед, 3 преп.пълн.филийки с масло и сиренце, 200мл.айрян
обяд: :/ 4 ч.л. тахан с мед.
ранна вечеря: 90гр. кюфте на скара, гарнитура от топка ориз и топка карт. пюре, задушени зеленчуци, таратор и тънка хрупкава пърленка.
малко огладнях и изчоплих към 20-30гр слънчоглед и ...2 блокчета черен шоколад.
пропуснах зумбата , но имах продължителна разходка.
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 25.11.14 00:39.
25.11.14
закуска: кафе с мед, 2 преп.пълн. филийки с масло и сиренце. (2-3 хапки кекс, но се спрях лесно и си останах с опитването му),айрян
обяд: картофи на фурна с яйце (около 200-250 гр), салата от зеле с олио и оцет, десерт 3ч.л. лъжици тахан с 1/2ч.л. мед МММ
вечеря: половин скумрия на скара, 1 преп. филийка с масло, салата от зеле, 1-2 малки пърж.картофи откраднати от съседната чиния.
по-късно: 1/2 банан, 1/2 к.мляко 1 с.л.мед
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 25.11.14 23:00.
25.11.14
23:13
Здравей,а как вървят тренировките :)
Хей, Ая :)
Ами миналата седмица бяха супер (2 пъти зумба+3 домашни кръгови тренировки)
Тази седмица я започнах по - куцо . Като в Понеделник замених зумбата с разходка, а днес нулева активност. :(
Надявам се, си добре и твориш най- вкусните и красиви торти :)
26.11.14
00:41
казано от Royals M на 25.11.14, 23:39:
Хей, Ая :)
Ами миналата седмица бяха супер (2 пъти зумба+3 домашни кръгови тренировки)
Тази седмица я започнах по - куцо . Като в Понеделник замених зумбата с разходка, а днес нулева активност. :(Надявам се, си добре и твориш най- вкусните и красиви торти :)
еее днес си си дала почивка,но браво за зумбата :) иначе даа аз ако не правя сладости не знам какво ще правя (giggle)
26.11.14
закуска: кафе с мед,1/2 к.мляко 4.5 % ,овесени ядки, 1/2 банан
межд: 40-50гр кашу
обяд: 2 кюфтета на скара, 2 преп.пълн.филийки с масло, 2 топени сиренца, 2-3 тънки резенчета кашкавал
межд: леле изядох сигурно 700гр. ананас. Ммм май ми е любимия плод.(околко 50 ккал за 100 гр)
ранна вечеря: 2 преп филийки с кашкавал и малко сушеница
късна вечеря: 1/3 к.мляко ,1/2ч.л.мед 2 парченца кашкавал
1 час интензивна Зумба и прибиране пеш 3-4км
Някакви съвети към мен? Намирате ли нещо , което е в разрез с идеята за режим?
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 26.11.14 23:25.
Мисля си, че късната вечеря може би е малко проблемна и излишна. Понеже имаш и въглехидрат и мазнини. (Не че вчера и аз не фраснах медец с тахан преди лягане... (wasntme) 8-) ).
Иначе – браво за многото движение! :)
Мерси , Зизу.
И аз подозирах, че там се корени проблема в това мерките да не слизат надолу. Затруднявам се обаче без последно хранене, защото обикновено вечерята ми е в 18-19 часа, аз си лягам към 24-1ч. и в тези часове пак съм гладна. Зная, че не трябва да хапвам плод, но все нещо трябва да дам на стомаха, за да заспя :)
Отново ще се радвам на насоки :)
Успех и на теб!
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 27.11.14 11:46.
27.11.14
13:12
Що не си направиш един акаунт в www.myfitnesspal.com ?
Там можеш да си смяташ калориите с точност и ще знаеш с точност кога ще си постигнеш целта. Като цяло можеш да отслабнеш и с тази храна, макар да не е особено чиста (много мазнини+въглехидрати заедно), но е светлинни години по-добре за метаболизма от преди. Важното е количеството, а тук никой не може да знае колко е било маслото, колко са били големи резенчетата кашкавал и т.н., за да ти каже “в режим” ли си.
Смятането е досадно първите седмици, после ще смяташ всичко на око за секунди и е приятно. Аз дори да не искам да смятам, като си помисля за храна и вече е сметната хаха :Д
Та на въпроса ти по-горе: ще си постигнеш целта, когато изгориш 21000 калории примерно (ако искаш да си 57 кг, демек -3) или нещо от сорта. Ако гориш по 500 на ден, можеш да направиш сметката. Без броене пак става, но рискуваш да се отдадеш на преяждане/недояждане, които да спънат успеха ти и трябва винаги да гледаш да си леко гладна на края на деня. Воденето “по глад” е много подвеждащо, нали уж целта е да научиш организма да огладнява по различен начин.
При зумбата се горят макс 350-400 калории за час, ако не си почиваш много. При домашните тренировки (зависи какво правиш) 150-300 за до 45 мин. Демек седмично имаш под 1500 от тренировки (които ще свият размерите допълнително заради стягането) ииии ти решаваш колко още от храна.
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 27.11.14 13:21.
Благодаря ти, Fire.
Не мога да си определя грамажа, много са ми изкривени представите кое колко е, и действително “2 резенчета кашкавал” - не хвърлят никаква яснота за количество :D Но със сигурност не са повече от 30-40гр.
Направих си регистрация, до Януари можело да сваля 2кг :D Ще го разгледам по обстойно.
Предложи ми късна вечеря :)
Мерси , отново.
Ооо не си почиваме въобще на зумбата. Страшно е интензивна не просто аеробни упражнение , а много клекове ,напади, изтласквания- подскоци . Инструкторката ми е много доволна - каза , че най- много се раздавам.
В домашните тренировки - със загрявката стигат до 45мин. (около 30 чисто), зависи само от това колко почивам между кръговете.
В застой съм сега - и в кг. и в см. Надявам се да усетя къде ми куцат нещата и да действам :)
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 27.11.14 13:45.
27.11.14
16:49
2 килограма е даже много, супер темпо е, и без това ще мине бързо времето :) 2 месеца и ще си в супер форма.. нищо не е.
Късна вечеря: зеленчуци, белтъци/яйца, плодът не е толкова зле според мен, по-добре от овесени ядки вечер..., сиренето не е добре : задържа вода поради ред причини. Честно казано е почти все тая какво ядеш вечер, важното е какво ядеш за 24 часа и колко % са м, в, б, както и как комбинираш нещата, които ядеш.
Филийки с масло не е най-перфектната комбинация, но се въздържамм да критикувам, понеже предполагам би те задоволило всяко мърдане на стрелката надолу и не си вманиачена по релеф и сваляне само на мазнини от тялото (обаче би забавило прогреса). Принципно правилото е м+б+фибри, в+б с минимално количество мазнини, нооо продължавай в същия дух, кефя се на искрения ти дневник и усърдни усилия.
Ще постигнеш целта си.
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 27.11.14 16:50.
Ооо, много блалгодаря.
Имах нужда от това “побутване” и се радвам ,че се вижда, че се старая :)
27.11.14
закуска: 1/2 кафе с мед,1 преп.пълн. филийка със 3 тънки парченца сушеница(20гр) и кашкавал(30-40гр)
межд: мисля, че имаше 1/2 банан
обяд: 2 пълн.филийки, с катък с чесън и орехи (около 50гр), 3-4 зелени маслини, 2 с.в.филета “Орехите” (30гр), 1/2 нестий, 500мл истински чай.
межд: 70-90гр ананас
ранна вечеря: 2 пълн.филийки, с катък с чесън и орехи (около 50гр), 3-4 зелени маслини, 2 с.в.филета “Орехите” (40гр), 1 топ. сиренце
късна вечеря: 3 моркова :D
Водата ми всеки ден е поне 1.5л, но не успявам да проследя ,колко точно.
Домашно раздвижване, стречинг, 5бр 1/2 набирания с почивка от 10 сек. между тях. Опити за челна стойка :D
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 28.11.14 17:08.
http://lubomirivanov.com/1322/
Направих тези изчисления, струва ми се , че резултатите са адекватни. Някой да има впечатления?
% подкожни мазнини (според схемата) =20,90
мазнини в кг= 12кг (уху, това много ли е,май да?) (168см, 60,5кг)
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 28.11.14 18:49.