казано от Блажка на 13.11.14, 08:21:
да вдигнеш 150/190, колкото е вдигал в 12 клас моя приятел Денис Любенов в категория до 77кг
ба...!
казано от slavko на 14.11.14, 09:24:
казано от Блажка на 13.11.14, 10:46:
Сега не вдига вече от 2 години и половина, защото не му помогнаха финансово да оправи травмата в китката, която получи. Имал е и 200 тласкане на тренировка, добър тласкач е. Бог от гърди, както му казват :D
Но това е положението в България, освен това, за да вдига след като завърши училище в Пловдив, трябва да живее в Пловдив, за да има достъп до залата, което означава - да плаща квартира или да му се даде общежитие, все неща, които изглеждат лесно осъществими за един надежден състезател. Но не и в България.
Нито клубът му, нито федерацията може ( тук да се разбира ИСКА) да отдели пари за това. Вариантът беше той да работи и тренира, за да се издържа. Какво може да работи един щангист? - барман, охрана ( свъразано с нощни смени и неспан) или строител, общ работник, хамалин (свързано с изморяване на тялото).
Оттук-нататък е ясно - край с щангите.Няма как да стане това, наистина има легенди разни и изключения, НО това да работиш еди какво си и да си в залата по два пъти на ден, да възстановяваш, да надграждаш е почти невъзможно, НЕ и за резултати за тройка на такова първенство.
Тъжната истина...
Професионалния спорт си е за професионалисти и си е everyday job.
А в CV-то му пише - Спортист, българска федерация по вдигане на тежести, национален състезател.
Вземи тоя национален състезател и между другото, докато беше в национала, средставата - основните, пак идваха от спонсор, на когото в момента обаче не може да разчита.
Мнението беше редактирано от Блажка на 14.11.14 09:29.
Тренировките са
петък
рамо, бицепс и трицепс леко
100гр оризовки, 650гр месо пилешко
събота - при Росен, много съм добра вече (sun)
Глутеус, корем, 30 мин кардио
разреждане - оризовка палачинка (30гр оризово брашно, вода, кокосово мляко), 600гр месо, доза протеин Амикс, 40гр ядки
вечерта още 30 мин кардио
неделя - 200гр кафяв ориз, 1/2 пакет оризовки, 1 портокал, 1/2 грйпфрут, 600гр месо
Рамо, ръце, 20 мин кардио
Мързи ми да пиша целите тренировки, те са ясни, нищо променено няма, измествам с един ден рамената и гърба, за да мога да си изяждам въглехидратите след тренировка в тези дни ииии това е общо взето, 8 дни без мазнини като изключим суровите ядки в събота, спаднала съм, сега си обух дънките за работа, коланът пак ми е станал голям.
Изобщо.. мазнините са гърч за мен, тотален гърч и набутвация, която не бива да си я позволявам, ако мисля да излизам в хипер-гига-мега добрата форма.
Утре и другиден обещах на Росен да пусна 2 нули, в които ще вкарам 2 до 3 супени лъжици шарлан и 40гр сурови ядки, но нищо повече.
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.11.14 12:55.
Всъщност имам с какво да се похваля, с нещото, което ми донесе Милка Манева и да кажа, че Иля Илин е щангист, който се ражда един на милиони, отново направи нещо уникално... (bow)
Лъчезар Кишкилов ( който се интересува от щанги знае кой е този човек, в момента е треньор в Латинска Америка), написа под моя снимка, че Иля Илин ще е първият четерикратен олимпйски шампион в историята на щангите и съм склонна да му вярвам.
Голямо шоу стана, 3 световни рекорда един след друг. С последния му опит на 242кг показа, че е истински шампион (досега още с първия или втория опит ставаше пръв). За мое разочарование е започнал да разчита много на изключителната сила, която притежава. Когато вдигаше в кат. до 94кг не беше така. Техниката му се е изкривила и въобще не вдига красиво и да радва окото. То и за цялото Световно беше такава тенденцията, слаби в технично отношение състезатели, но изключително силни.
Просто е малко по-тромав, Алекс :D И последния му опит си беше измъчен, ама измъчен.
Винаги е разчитал повече на сила, мен за това Тодорка ми забрани да го гледам, защото таква сила + талант се среща веднъж на 100 години едва ли не и не е точния пример специално за картофено сърце като мен.
Да, прекреасен мъж ♥
Тренировка
Набиране широк надхват - 3,3,4,4
Набиране успореден хват с изнасяне към гърди - 3,3,3,3
Екстензии +15кг - 10,10,10,9
Пулдаун - 3х15-20
Тяга прави крака 50кг - 10,10,10,10
Едностранно сгъване за задно бедро - 3х10 на крак, с два крака концентрирано пускане - 8
30 мин пътека наклон
Разтягане
Храна - 100гр кафяв ориз, 100гр оризовки, оризова палачинка (30гр оризово брашно, 2 белтъка, 1 желтък),150гр печена тиква, 400гр пилешко филе, 300гр конско-свинско, доза протеин Амикс, 150гр печена тиква, броколи
Ген, ген, колко да е ген... гърбът ми ще стане двукрилен, трикрилен, четирикрилен гардероб, завод за мебели, IKEAAAAAAAA :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.11.14 08:26.
18.11.14
09:12
Къде ги намирате тези изроди ;)
18.11.14
09:14
После защо жените се страхували от тежести хахаха
Всичко си има цена, мен ме радва, че не си е сложила силикон, няма как да си профи билдърка и да имаш гърди.
Или вие си мислите, че с някакава магия циците остават? :D
Всеки сам си избира какъв да бъде - с нисък процент мазнини, нацепен и без цици или цял живот тренираща мазна мацка с претенции за прогрес ;)
Това е положението.
И между другото Катка е готина, винаги има време да ми пише във фейса и да ме пита как ми върви подготовката.
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.11.14 09:19.
казано от Блажка на 18.11.14, 09:19:
няма как да си профи билдърка и да имаш гърди.
Оооооо, определено не и трябват! И така си е достатъчно стряскаща. :D
казано от Valdis на 18.11.14, 09:27:
казано от Блажка на 18.11.14, 09:19:
няма как да си профи билдърка и да имаш гърди.
Оооооо, определено не и трябват! И така си е достатъчно стряскаща. :D
Моите по-добре да ги няма, признавам си. :) Защото сега нито са цицепс, нито са цици :D
Но това ако го има пълнометражно, бих го гледала.. (grin)
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.11.14 12:59.
Благодарение на Дани Славов и Боди конструктор, простичко, но с кеф, за 30 секунди толкова :)
18.11.14
16:24
Трябва да призная, че е много красиво съчетание!
Но защо само толкова ... :)
казано от Queen Cobra на 18.11.14, 16:24:
Трябва да призная, че е много красиво съчетание!
Но защо само толкова ... :)
Защото имаме по 30 секунди, според правилата, много е ощетяващо, мъжете имат по 60, извън България жените имат също по 60, дано да го променят.
Именно затова сега съм си избрала по-бърза музика, за да мога за 30 секунди да направя повече пози, не искам музиката да ми е само фон, искам да се водя по нея. Някои хора просто пускат нещо да върви и си позират, на мен не ми идва отвътре, трябва да съм в ритъма.
Баси... преди три години никога нямаше да си помисля, че ще изляза по бански пред някакви хора :D
18.11.14
16:35
Музиката се връзва точно :Д
Много добре :)
18.11.14
19:29
Доживях да го видя.
Прекрасна си!!!
18.11.14
20:22
Много си красива когато се усмихваш!
Винаги да се усмихваш, ей! :)
18.11.14
20:39
казано от Блажка на 18.11.14, 16:00:
Благодарение на Дани Славов и Боди конструктор, простичко, но с кеф, за 30 секунди толкова :)
Малееееее гърбът ти е хипер мега брутален!!!!!!! Цялата си прекрасна, де... но искам го този гръб, *баси!
Благодаря ви, аз си виждам грешките, и аз както каза Рони доживях... но колкото и странно да ви се стори, не успях да се разгърна, защото постоянно мислех, че имам корем и той може да се види при много резки движения, този път ще съм по-уверена!
И малко архив.. ужас не трябваше да го отварям, ама щом сега съм изглеждала така, надявам се април да имам по-добър архив :D
Както се казва - неизлизали кадри, ексклузивно за бб-тийм хахах и въпросният ми гръб, който не е чак толкова добре, колкото ти се струва, където трябва да имам мускул, аз имам дупка :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.11.14 21:10.
18.11.14
21:14
казано от Блажка на 18.11.14, 21:09:
Благодаря ви, аз си виждам грешките, и аз както каза Рони доживях... но колкото и странно да ви се стори, не успях да се разгърна, защото постоянно мислех, че имам корем и той може да се види при много резки движения, този път ще съм по-уверена!
И малко архив.. ужас не трябваше да го отварям, ама щом сега съм изглеждала така, надявам се април да имам по-добър архив :D
Както се казва - неизлизали кадри, ексклузивно за бб-тийм хахах и въпросният ми гръб, който не е чак толкова добре, колкото ти се струва, където трябва да имам мускул, аз имам дупка :D
Е...аз където трябва да имам мускул, имам мазно...така че дупката далеч не е лошо нещо :D
казано от sLunchice ~ на 18.11.14, 21:14:
казано от Блажка на 18.11.14, 21:09:
Е...аз където трябва да имам мускул, имам мазно...така че дупката далеч не е лошо нещо :D
Тренирай и ще видиш, че няма невъзможни неща, това съм аз в гръб, а това е Славко :D Преди точно 3 години...
18.11.14
23:25
Не издържах...
19.11.14
07:22
Аз май забелязах Poison на Dior ако не греша и мога да кажа, че много ти ходи.. любииим парфюм :Д Имаш голям прогрес браво на теб и на треньора! :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 19.11.14 07:23.
Любимият ми парфюм е, да :) И Envy me двойката на Gucci, зелената опаковка, обаче вече ме влекат по-тежки аромати, сега си взех LoverDose на Diesel, който става и за през деня, че Poison-a, като се напръскам на работа и всички около мен припадат :D
Тренировка вчера
Клек билдърски 40кг - 25, 24, 24, 22
Преден клек на смит - 18,20,20,18
Лег преса един крак - 3х15, с два крака тесен разкрач - 2х20
Бедрено разгъване - 18,17,20,22,17
Прасец - 3х8 с тежест, 2 серии до отказ без тежест
30 мин ходене на пътека под наклон
Разтягане
Храна - 3 цели яйца, 350гр пилешко, 300гр конско-свинско, 1 с.л. шарлан, 30гр сурови ядки, 1с.л. лешников тахан, броколи, зелена салата, 1/2 домат
Трябваше да пия MCT, ама забравих, нищо днес ще пия :)
казано от veronique на 18.11.14, 23:25:
Не издържах...
Сега след тая снимка си длъжна и да намериш кой вдига самолета при вида на завод за мебели :P
19.11.14
12:26
Много яко състезателно тяло има Катка, ама в лице сякаш преди е била доста по-добре. Сега изглежда малко мъжко, е може и на мен така да ми се струва де. :D
Загрубели са и чертите, но не я намирам за грозна в никакъв случай, но може и да съм свикнала да гледам такъв тип контури вече и да не ми прави впечатление.
Забравих да споделя нещо от вчера, което ме накара да се чувствам хем щастлива, хем тъжна и днес се сещам на няколко пъти за това.
Седях си на машината за коремни преси при силачите, бях свършила тренировка отдавна, изстинала отвсякъде, дрънкахме глупости и видях на лежанката 70 кила, станах легнах и направих една лекичка 3-ка. После сложих две петици и на 80 - единица.
Тодорка се хвана за главата... без разгрявка, без колан за кръста, без накитници... бутам килата, за които тренирах ли тренирах да ги направя. И въпреки диетите, бодибилдинга и обезводняването съм яка, дори статистически погледнато по-яка от преди.
Имам ген за щанги. True Story. Длъжна съм след като си ремоделирам тялото - да се върна и да продължа да вдигам щанги.
На себе си го дължа. Моля за кърпичка :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.11.14 12:44.
Супер си! Все така лъчезарна и упорита да продължаваш (sun)
казано от Zozo на 19.11.14, 14:16:
Супер си! Все така лъчезарна и упорита да продължаваш (sun)
Благодаря, дано Бог ми дава сили и да ми осветява пътя.
Тренировка вчера
Гръб-гърди, корем, кардио
Набиране широк надхват - 4,4,4,3
Супер серии
Наклонен лег с щанга 40кг - горен скрипец 55кг - 4х11-10
Лег с дъмбели 2х15 - гребане с щанга 50кг - 3х10
Едностранно гребане с дъмбел - 3х10-8х20кг
Обратен лег с дъмбели 2х15 - долен скрипец 50-40кг - 3х10
Мечка тясна ръкохватка - 3х8
Кофички на машина - чукчета за плътност - 3х10
Коремни преси от вис с извиване до отказ 3 серии
Коремни на машина - 3х25-28
Повдигане на краката от лег до отказ - 3- 4 серии
20 мин ходене на пътека под наклон
Разтягане
Храна - 2 желтъка, 3 белтъка, 750гр конско-свинско, броколи, 30гр ядки, 20мл MCT
Днес стартирах сутринта с 30мин стълби в блока, уникално, бях забравика защо толкова обичах сутрешното кардио! Защото ми става лошооооооооо :D и губя апетит и ми се повръщааааа, пулс 135 през цялото време, резултат - подай Аспирина там.
Но като цяли съм very happy и почвам сутрешно кардио обезателно. (sun)
Между другото Катка в основен...няма как, няма как постоянно да си в състезателна форма, макар че те честно казано правят поне 2 подготовки в годината средни по 3 месецаааааа.. значи има време да се нащтрака достатъчно :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.11.14 08:04.
казано от Блажка на 20.11.14, 07:57:
Днес стартирах сутринта с 30мин стълби в блока, уникално
Понеже влязох в болницата два дни преди термина (сряда) и ми казаха, че, ако не родя до понеделник, в понеделник ще ми влеят окситоцин и ще предизвикат раждане, познай с какво се занимавах от сряда до събота :D М, да, Майчин дом...от първия до десетия етаж и обратно, пеша, по стълбите, с шкембето, по 10-15-20 пъти на ден. Бях си изградила комплекс - 3 пъти от 10-тия до първия и обратно...за време :D Всъщност за четири дена аз изобщо не се бях качвала на асансьора :D Накрая, като родих, педиатърката първия ден като ме видя с розовото халатче, вика: “Амаааа тиии не си ли онова момиченце, дето трамбоваше по стълбите нагоре-надолу?!” :D Стълби рулЗ, за всякакви цели, включително контракции :D
Снимах се на любимото ми място, happy съм, миналата седмица бях задържала доста вода, и Росен го забеляза, сега май налучках режима и ще се окажа права - No FAT for Fat-Born Bitches :D
И имам бицепс!!!!! Най-накрая, ама пак се губи на фона на раменете и трицепса.. нищо, скоро (devil)
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.11.14 12:11.
Тренировка вчера
Рамо, кардио
Раменни преси с дъмбели седеж - 4х10-9
Супер серия
Раменно разтваряне едностранно, опора наклонена пейка - раменно разтваряне обратен наклон - 3х10 на всяко
Раменно разтваряне лек наклон с 2 диска по 10кг - 3х10-11
30 мин пътека наклон
Храна - оризова палачинка (1 яйце, 20мл оризово мляко, 30гр оризово брашно), 200гр оризовки ( 2 пакетa по 73гр въгл. на 100гр), 500гр пилешко месо, айсберг, домат, 2-3 брокола, 20гр ядки
And my new love hahaha :*
Ooooo не мога НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, тоя Джим Кери е скандален просто хаха :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.11.14 11:35.