16.10.14
17:37
Здравейте,
Някои сутрини хапвам по 50 - 100 гр. мюсли, което съм накиснал от предната вечер във вода с лъжица мед.
Идеята ми е да си направя собствено мюсли от овесени ядки, към които да добавя годжи бери, ядки и други “берита” :).
Приемам всякакви предложения и мнения относно пропорции на овесените ядки към другите глезотии /приеаме, че съм купил 1 кг. овесени ядки, към които в голяма празна кутия от протеин ще прибавя останалите съставки/?
Предварително благодаря на всички, които ще се включат.
Добавяй смело каквото се сетиш и каквото обичаш да ядеш. Според мен няма ограничения в това какво можеш да сложиш, освен ако не се пазиш от захари.
16.10.14
23:35
На 100 гр. мюсли на ден колкото и захар да има няма да ме сбърка :). По-скоро питам кои плодове и ядки смятате, че имат най-добри показатели. Имам бая почистени орехи и след като ги натроша ще добавя със сигурност. надъхан съм и за малко годжи бери, защото го водят супер храна.
Боровинките също не са лош вариант, а орехите ги сложи задължително, годжито също. Може да сложиш и ябълки, канела или какаови зърна, ако ги харесваш.
17.10.14
14:36
Орехите наистина са задължителни и според мен. :)
Сушените плодове, които се продават по магазините, почти без изключения са допълнително подслаждани. Това само като информация, за да си правиш сметката. Годжи бери е силна идея, но мен специално не ме впечатли на вкус. Напомням за чиа (добра храна също). Може да добавиш семена - лен, сусам, мак, слънчоглед.
17.10.14
15:04
Пробвал съм годжи бери и мен не ме кефи, но нали било супер храна.
Иначе мисля да пазарувам от женския пазар - някакви коментари?
кокосови стърготини сложи, много разнообразяват
ако ще е с прясно мляко, може да сложиш и какао
17.10.14
15:59
казано от Pavel D на 17.10.14, 15:37:
кокосови стърготини сложи, много разнообразяват
Чудесно допълнение, да... има и кокос на кубчета. :)
Сетих се и за тиквено, и за конопено семе.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.10.14 16:05.
17.10.14
16:01
Я да ви питам за тези парченца плодове, които продават по магазините за ядки - кокос, ананас и банан, или т.нар. от Кольо кубчета, това истински сушени плодове ли са или захар с есенция и оцветител?
Да, всички екзотични плодове са с някакъв вид добавки. Обикновено не обработват със захар годжи беритстафиди, смокини, сливи и кайсии.
17.10.14
16:12
казано от Toma Tomov на 17.10.14, 16:01:
Я да ви питам за тези парченца плодове, които продават по магазините за ядки - кокос, ананас и банан, или т.нар. от Кольо кубчета, това истински сушени плодове ли са или захар с есенция и оцветител?
Би трябвало да са плодове, не съм попадал на менте. :)
казано от Маргарита Манева на 17.10.14, 16:09:
Да, всички екзотични плодове са с някакъв вид добавки. Обикновено не обработват със захар годжи беритстафиди, смокини, сливи и кайсии.
Сигурна ли си, че смокините нямат добавена захар, защото по плод-зеленчуците виждам големи кутии, от които ти сипват, и ми се струва, че има бели кристалчета по тях?
За кайсиите: Дали имат захар не знам, но изглеждат твърде неествествено оранжеви. Ако не захар, то някакъв химикал със сигурност има.
И аз съм отвратена от купешкото мюсли и от 1 година си го правя сама. Давам ти моята “рецепта”. На вкус е супер, а като качества и съотношения по-добре да се изкажат по-компетентните :-) 1кг овесени ядки, 500г белен печен фъстък, 250г печен белен слънчоглед, 500г стафиди, 300-400г корнфлейкс. Определено засища и е много вкусно с кисело мляко и мед.
Аз си забърквам на момента а не в големи количества.... и обикновенно правя това
50гр. овес
35гр. орехи (една шепа)
20гр. стафиди (една малка шепа)
1 банан
1-2 супени лъжици какао
1 лъжица мед
200мл. мляко - топло
Толкова ми е яко, че нямам търпение да дойде следващия ден за да ям пак :) Иначе обичам да изчаквам докато млякото попие напълно, че чорба мюсли не ме кефи..
Здравейте,
някои сутрини нямам много време да се занимавам да си правя закуска за това се спрях на мюслито предварително накиснато предната вечер в кисело мляко. Купешките мюслита ми се виждат малко скъпи за това реших да си направя моя “смес” от разни такива сушени плодове, овеси и разни други. Молбата ми е да предложите какво трябва да включва една такава смес, за да знам какво и колко да сложа, понеже за сега търсенето ми в интернет не се увенчава с особен успех.
Предварително благодаря на всеки отзовал се :)