Домашно мюсли

16.10.14
17:37

Здравейте,
Някои сутрини хапвам по 50 - 100 гр. мюсли, което съм накиснал от предната вечер във вода с лъжица мед.
Идеята ми е да си направя собствено мюсли от овесени ядки, към които да добавя годжи бери, ядки и други “берита” :).

Приемам всякакви предложения и мнения относно пропорции на овесените ядки към другите глезотии /приеаме, че съм купил 1 кг. овесени ядки, към които в голяма празна кутия от протеин ще прибавя останалите съставки/?

Предварително благодаря на всички, които ще се включат.

16.10.14
19:49

Добавяй смело каквото се сетиш и каквото обичаш да ядеш. Според мен няма ограничения в това какво можеш да сложиш, освен ако не се пазиш от захари.

16.10.14
23:35

На 100 гр. мюсли на ден колкото и захар да има няма да ме сбърка :). По-скоро питам кои плодове и ядки смятате, че имат най-добри показатели. Имам бая почистени орехи и след като ги натроша ще добавя със сигурност. надъхан съм и за малко годжи бери, защото го водят супер храна.

17.10.14
14:17

Боровинките също не са лош вариант, а орехите ги сложи задължително, годжито също. Може да сложиш и ябълки, канела или какаови зърна, ако ги харесваш.

Орехите наистина са задължителни и според мен. :)
Сушените плодове, които се продават по магазините, почти без изключения са допълнително подслаждани. Това само като информация, за да си правиш сметката. Годжи бери е силна идея, но мен специално не ме впечатли на вкус. Напомням за чиа (добра храна също). Може да добавиш семена - лен, сусам, мак, слънчоглед.

17.10.14
15:04

Пробвал съм годжи бери и мен не ме кефи, но нали било супер храна.
Иначе мисля да пазарувам от женския пазар - някакви коментари?

17.10.14
15:37

кокосови стърготини сложи, много разнообразяват
ако ще е с прясно мляко, може да сложиш и какао

казано от Pavel D на 17.10.14, 15:37:

кокосови стърготини сложи, много разнообразяват

Чудесно допълнение, да... има и кокос на кубчета. :)
Сетих се и за тиквено, и за конопено семе.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.10.14 16:05.

17.10.14
16:01

Я да ви питам за тези парченца плодове, които продават по магазините за ядки - кокос, ананас и банан, или т.нар. от Кольо кубчета, това истински сушени плодове ли са или захар с есенция и оцветител?

17.10.14
16:09

Да, всички екзотични плодове са с някакъв вид добавки. Обикновено не обработват със захар годжи беритстафиди, смокини, сливи и кайсии.

казано от Toma Tomov на 17.10.14, 16:01:

Я да ви питам за тези парченца плодове, които продават по магазините за ядки - кокос, ананас и банан, или т.нар. от Кольо кубчета, това истински сушени плодове ли са или захар с есенция и оцветител?

Би трябвало да са плодове, не съм попадал на менте. :)

17.10.14
20:39

казано от Маргарита Манева на 17.10.14, 16:09:

Да, всички екзотични плодове са с някакъв вид добавки. Обикновено не обработват със захар годжи беритстафиди, смокини, сливи и кайсии.

Сигурна ли си, че смокините нямат добавена захар, защото по плод-зеленчуците виждам големи кутии, от които ти сипват, и ми се струва, че има бели кристалчета по тях?
За кайсиите: Дали имат захар не знам, но изглеждат твърде неествествено оранжеви. Ако не захар, то някакъв химикал със сигурност има.

22.11.14
23:10

И аз съм отвратена от купешкото мюсли и от 1 година си го правя сама. Давам ти моята “рецепта”. На вкус е супер, а като качества и съотношения по-добре да се изкажат по-компетентните :-) 1кг овесени ядки, 500г белен печен фъстък, 250г печен белен слънчоглед, 500г стафиди, 300-400г корнфлейкс. Определено засища и е много вкусно с кисело мляко и мед.

22.11.14
23:47

Аз си забърквам на момента а не в големи количества.... и обикновенно правя това

50гр. овес
35гр. орехи (една шепа)
20гр. стафиди (една малка шепа)
1 банан
1-2 супени лъжици какао
1 лъжица мед
200мл. мляко - топло

Толкова ми е яко, че нямам търпение да дойде следващия ден за да ям пак :) Иначе обичам да изчаквам докато млякото попие напълно, че чорба мюсли не ме кефи..

24.11.14
19:12

Здравейте,

някои сутрини нямам много време да се занимавам да си правя закуска за това се спрях на мюслито предварително накиснато предната вечер в кисело мляко. Купешките мюслита ми се виждат малко скъпи за това реших да си направя моя “смес” от разни такива сушени плодове, овеси и разни други. Молбата ми е да предложите какво трябва да включва една такава смес, за да знам какво и колко да сложа, понеже за сега търсенето ми в интернет не се увенчава с особен успех.

Предварително благодаря на всеки отзовал се :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1