Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

Тренировка [102]

Тренировка Е

А1 Лег с дъмбели 2х2х45кг (дъмбелите са 45кг всеки)
А2 Тесен лег 2х2х105

Б1 Набиране подхват 2* 2*
Б2 Скрипец подхват 5х100 5х100 (със задържане 4-5 секунди долу)

В1 Обратен лег 3х1х115 (през 30 секунди)

Г1 Горен лег с дъмбели 5х33кг (дъмбелите са 33кг всеки)

Размисли и страсти :

Прилично, но може да се иска още. Трябва ми, трябва ми, трябва ми СЪН! Утре сутрин нямам тренировка, но пък мача ни е от 9:00 и направо ША ПОЧИНА... Легът с дъмбели ме затрудни, но основно заради взимането на дъмбелите...

Тесният лег лесен, можеше да натисна още ми се струва.

Скрипеца пак ме напомпа яко, бицарите гърмят от тия задържания :)

Сега привършвам работа, ще мина за бира и някакво мезе след работа и преди да легна ще гледам мача на Пулев и Кличко - надявам се Пулев да бие, ама шансовете му са малки, ако не нокаутира Кличко.

казано от The Reem на 15.11.14, 10:00:

Чудесен прогрес,поздравления!

От теб си е комплимент :) Прогресът можеше да е по-голям, но с постоянното недоспиване - толкоз :)

Успех и на теб, яко гърмиш! :)

Тренировка [103]

Тренировка А

Клек : загрявка до 1х170, 3х1х200 през около 30 секунди
Тяга : загрявка до 1х250, 3х1х270 през около 30 секунди

А1 СЯВ 3х+60 3х+60 (0-10-0-10)
А2 Напади 3х30 3х30
А3 Тяга с дъмбели 3х50 3х50
А4 Ренегадско 3х15 3х15

Размисли и страсти :

Сравнително прилична тренировка, макар че има какво да се желае. Не съм доволен много от клека, но пък прилично компенсирах на тягата. Нито едно повторение не беше грайнд на тягата, та вероятно можеше една идея още да сложа. От друга страна на загрявката ми тежеше повече и не бях убеден, че ще ги дръпна дори 270 :)

На четирисета - стандартни неща, СЯВ-а гърми бушоните и оттам колкото-толкова :D

Днес отново трябваше да впрегна всичките си морални сили, за да се надигна сутринта и да изляза за тренировка.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 17.11.14 14:55.

Тренировка [104]

Тренировка Б

А1 Скрипец подхват, задържане 5 секунди в долно положение 3х110 3х110 3х110
А2 Долен скрипец, тесен успореден хват 3х120 3х120 3х120

Б1 Тесен лег 3х1х110 (през 10 секунди)
Б2 Лег с дъмбели - до 5х40кг (40кг дъмбел всяка ръка!)

В1 Едностранен сталкер 3х22,5 3х22,5
В2 Пулоувър преса 3х25 3х25

Размисли и страсти :

Няма много за коментиране - скрипците са стабилни вече, ако кача още кила на тях ще има чийт, но с тези килограми е трудно, но стриктно изпълнението. Напомпване - много голямо :D

Тесният лег - доста добре, много доволно :) На лега с дъмбели - може още малко с подходящ и адекватен спотър... :)

Корема - и там доволно, сталкера пак ми разката яко раменете :)

Сега 2 дни ще се понаспя на човек :)

Днеска малко процедура - електрифициране, разместване, наместване, разглабяне и сглабяне, масаж. Имам чувството, че са ми подарили чисто нова гърбина (sun) В същото време трапецът ми го усещам като след 300 серии шръгове :D

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 19.11.14 11:11.

21.11.14
12:24

Гответе се за избухване след малко ;)

21.11.14
12:49

Виждам две неща - резерв за по около 10-20 кг на движение и как трябва да ме черпиш :)

Браво! Клека ти беше лек според мен. Тягата си я смачка! Давай здраво!

Това за черпенето е повече от ясно - само колата да ми оправят, че сега съм пешеходец :)

21.11.14
12:55

Браво! Много си заякнал на тези две движения, а както казваш Сашо, може още, особено на тягата.
Какви са тия черните дискове отвътре? По мои сметки би трябвало да са 40-килограмови.

Зелени са, Боби - 50ки :) На тягата са 50, 3х25, 15 :) Иначе то винаги може още...но просто нямам психически сили да натискам повече :) За тая година стига толкова - постигнах си целта.

21.11.14
13:05

ААААААААААААААААААА! Крик!!! Яка надъхвация! Чак спрях да дишам докато те гледах! (rock)

21.11.14
13:22

Много леки бе ! :Д Браво !

21.11.14
14:04

Б*х тоя клек, б*х тая тЕга!!! Браво машино!

Ая Палачинкова

21.11.14
18:22

300 (bow) това е 6-7 пъти по моето тегло (giggle) Браво,Ники :))

Ехаааааа!
Браво!
Големи гири и наистина с аванс!

:)

Много сериозни тежести и немалък резерв. Дано занапред да надграждаш все повече и повече върху постигнатото. БРАВО!!!

Тренировка [105]

A1 Клек 3х200 2х210 1х220 1х220

Б1 Скрипец подхват 3х100 3х110 3х110

В1 Раменна преса 3х75 2х80 1х85

Г1 Скрипец долен 3х110 3х120 3х130

Д1 Сталкер едностранен 4х21,5 3х21,5

Размисли и страсти :

Стабилна тренировка :)

На клека нямах проблеми, малко понатегнат, което ме затрудни, но нищо страшно. На горния скрипец подхват съм позагубил сякаш една идея сила, но имам странен проблем в дясната плешка - сякаш има дупка там и усещам мускула странно, но без болка.

На раменната - нов личен рекорд, 87,5 са на кантар, ама с много надъхване ще се бутнат :) На долния скрипец - също рекорд, там никакви проблеми, стриктни изпълнения.

Сталкера ми еба майката на раменете, бях се засилил за 2х4, но 4тото нямаше да го направя на 2рата серия :)

После малко лафче в залата с трибойците, разбрах че конкуренцията не спи, та на Джонито в тежка категория ще има шоу и кривене на лостове :) Това ме надъха още повече :)

Тренировка [106]

А1 Тяга 3х250 2х270 0х290

Б1 Обратен лег 3х100 2х105 1х110

В1 Висока тяга 2х310 под коляно ;

Г1 Тесен лег 3х3х105

Д1 СЯВ 3х3х40 (10 секунди позиция)

Размисли и страсти :

Днеска...горе долу тренировка. Тежка тяга за повторения - СМЪРТ!! Накрая трябваше на 290 единица, ама едвам я отлепих дори...преди това 2ката на 270 беше леш - 1во повторение много добре, второто борба яко, взе ми здравенцето...

Обратният лег - на равна лежанка, с краката на нея - днес пак много легаджии дейба...

Високата тяга - първо обърках пиновете на клетката и нагласих за над коляно - разтоварвай, натоварвай. Брутална 2ка, борба зверска и на двете повторения. И дотук - след това мозъка ми каза “Пич, ти днеска беше дотук” - едвам вдигнах 170, за да ги кача с 1 ниво нагоре, а 220 не можах дори от над коляното да ги отлепя. Просто абсолютно изключване.

На тесния лег беше леко, ама в кондиция бих могъл и повече...

СЯВ - смешни кила, но наистина бях изключил и дори те ме затрудниха ужасно.

Тия дни се опитвам да се самоубия ефектно в някакви абсурдни ситуации. Имам проблем с гърба, като се протегна надолу с дясната ръка и ме опъва една болка на широкия гръбен - не знам как съм успял да го разтегна, знам че не е от тренировка, ама откъде - никаква идея. Освен това като събера плешките и сякаш на това място няма мускул, не усещам същото като вляво. Вчера пък отидох до аптеката за паматон и връщайки се блеех - стъпих накриво с левия крак на някаква неравност, глезена ми се изкълчи почти на 90 градуса, как не го строших, идея си нямам. Продължих си де, но ме боли - не е нетърпимо, но се усеща и е по цялата обиколка, а като приклякам или стана след 40-50 минути седене доста осезаемо. Както казах - абсурдни ситуации, няма да се пречукам с някакви 200-300 кила, а ходейки по улицата...

26.11.14
13:47

казано от Херцог Трън на 26.11.14, 13:44:

...няма да се пречукам с някакви 200-300 кила, а ходейки по улицата...

Обикновено така става. Добре, че ти се е разминало нещо по-сериозно, че стъпване на криво при тежък човек може да направи голяма беля!

Бе то беля има със сигурност, ама се отървах с малкия дявол. То тоя глезен не му е за 1ви път подобно нещо, сякаш е по-мобилен от десния, за сметка разбира се на стабилността.

26.11.14
13:54

казано от Херцог Трън на 26.11.14, 13:51:

Бе то беля има със сигурност, ама се отървах с малкия дявол. То тоя глезен не му е за 1ви път подобно нещо, сякаш е по-мобилен от десния, за сметка разбира се на стабилността.

Веднъж като се разтегнат връзките и си остават по-”хлабави” именно за сметка на стабилността.

Тренировка [107]

A1 Клек 3х200 2х210 0х220

Б1 Скрипец подхват 3х110 3х110 3х110

В1 Раменна преса 3х75 2х82,5 1х87,5

Г1 Скрипец долен 3х130 3х130 3х130

Д1 Сталкер едностранен 3х21,5 3х21,5

Размисли и страсти :

От ония тренировки, дето не знам дали са ми харесали или не. Категорично виждам нещо - подмотквам ли се сутринта - тренировката никога не върви. Аларма в 7:30, излежаване до 8:15, после излизане в 9:30…..а обикновено 8:30-8:40 съм в залата.

Снощи футбол, което оказа влияние на клека - много натегнати адуктори и хип флексори, което ме затрудняваше и натоварваше краката допълнително. Прилични 3х200, сравнително прилични 2х210. И 220 още с ваденето ме смачкаха като солета. Викам си - не съм се стегнал. Върнах ги, изчаках минута, събрах се. Вадя, максимално концентриран и стегнат - е пак ме мачкаха зверски, едвам ги извадих. Нямаше смисъл да се пребивам.

След клека нещата бяха доста добре обаче. Скрипците - горният прилично, не ми е любимото, но стабилно си направих 3х3х110 без чийт :) На долния - 3х3х130 стриктни :)

Раменната преса мислех да повторя тежестите от предния път, но нещо се бях ядосал от клека и реших тук да компенсирам. Лесни 3х75, 2х82,5 бяха тегавина...Накрая обаче - нов макс - 87,5, стриктни, малко запецнах по средата, но успях да довърша :)

После на сталкера нямах рамене останали, раменната я правих буквално без почивка, само колкото да сменя тежестите.

И накрая малко кифленски снимки :D Груба необработена маса, не правя нищо директно за ръце, но те си вървят добре :) Само трябва да се изчистят и определено ще цепят :)

28.11.14
14:20

казано от Херцог Трън на 28.11.14, 14:17:

... Само трябва да се изчистят и определено ще цепят :)

Това “само” отпред е равносилно на поне година ограничения и глад. Има и преки пътища, разбира се, но те с вървят с цената.

Боби, тук не говоря да стана сух и на 3-4% мазно :) Иначе, ръцете са второто място, от което свалям като почна да свалям килограми - първо почват краката, след това са ръцете :) Няма да споменавам очебийното последно място :D

28.11.14
14:34

И аз не говоря за 3-4% мазнини. Поправи ме, ако греша в разсъжденията или допусканията си. Ти в момента си да кажем с 30-35% мазнини и си около 140 кг. Това ще рече грубо 45 кг мазнини за сваляне и около 95 кг “суха” маса. Ако допуснем, че в един идеален свят ще сваляш само мазнини и нито грам мускул, ти трябват 110 кг (95 активна маса и 15 мазнини), за да се докараш до около 14%. Това са 30 кг свалени. Само че няма да сваляш само мазнини. За да свалиш 30 кг мазнини, ще свалиш и примерно 5-10 кг мускул. Да кажем, че са само 5 (макар че 10 са по-вероятни). Това те праща на 90+15 или 35 кг минимум надолу.
35 килограма се свалят. Правил съм го. Знам какво се иска. Не е “само да се изчистят”. Това искам да кажа, а не че не става или не можеш. Просто не го подценявай.

28.11.14
14:37

казано от Von Suthaus на 26.11.14, 13:54:

казано от Херцог Трън на 26.11.14, 13:51:

Веднъж като се разтегнат връзките и си остават по-”хлабави” именно за сметка на стабилността.

а пък при частично разкъсани  е обратното

Иска се много желание и воля, Боби, знам го :)

28.11.14
14:46

казано от Von Suthaus на 26.11.14, 13:54:

Само да вметна, че “връзки” не се “разтягат” от веднъж, то може и да се разтегнат така, но ще е силно болезнено. Когато го правиш целенасочено и достатъчно плавно, стабилността също върви ръка за ръка с нея. Ако изобщо това имате предвид, може да се включвам някъде по средата.

28.11.14
14:52

тук става въпрос при травмирането на лигаментите,Слави, не за стречинг :)

28.11.14
15:06

казано от Phophy_ на 28.11.14, 14:34:

За да свалиш 30 кг мазнини, ще свалиш и примерно 5-10 кг мускул. Да кажем, че са само 5 (макар че 10 са по-вероятни).

Мускул не се губи толкова лесно и в такива количества. 10 кг. чист мускул си е много.
Освен ако не правиш разни глупости, от сорта на пълен глад и кардио, без силови тренировки.

28.11.14
15:13

казано от Петко К на 28.11.14, 15:06:

казано от Phophy_ на 28.11.14, 14:34:

За да свалиш 30 кг мазнини, ще свалиш и примерно 5-10 кг мускул. Да кажем, че са само 5 (макар че 10 са по-вероятни).

Мускул не се губи толкова лесно и в такива количества. 10 кг. чист мускул си е много.
Освен ако не правиш разни глупости, от сорта на пълен глад и кардио, без силови тренировки.

Не се губи много мускул, ако си на разумен дефицит - примерно 200 ккал на ден. За 30 кг мазнини трябват грубо 210000 ккал дефицит, което при това положение прави 1050 дни. Никой свалящ не може да се мотивира за нещо, което ще му се случи след почти 3 години, значи трябва по-голям дефицит, следователно загубата на мускулна маса ще е по-голяма. В добрия случай съотношението е 1 към 3 в полза на мазнините. В лошия при недостатъчно белтъчини и прекалено голям дефицит може да е и 50:50.

28.11.14
15:55

Боби, както сам знаеш или поне предполагам, че знаеш - метаболизма, свалянето на мазнини, качването, запазването и загубата на мускули не се влияят много от такива сметки и зависят от един куп други фактори, преди сметките да излязат верни :)

28.11.14
16:04

казано от James Hinks на 28.11.14, 15:55:

Боби, както сам знаеш или поне предполагам, че знаеш - метаболизма, свалянето на мазнини, качването, запазването и загубата на мускули не се влияят много от такива сметки и зависят от един куп други фактори, преди сметките да излязат верни :)

Разбира се, че знам. Само че сметките ми се подкрепят от личния ми опит от точно две сваляния на по 30+ кила и още поне две на по 20 (вече съм забравил всичките). Сигурно има начин да се избегне капанът на свалянето на мускулна маса заедно със сланината, но аз така и не го открих досега.
Пример - при последното ми сваляне тази пролет със силови тренировки и не особено голям дефицит започнах от 112 кг на око 18% мазнини (~20 кг). Сега съм 101 кг на 14-15% (15 кг мазнини). Значи са си заминали точно още 6 кг мускули и вода, като последното едва ли е повече от две кила. 4 кг мускул на 11 кг свалено тегло е 36%. Каквото ще да ми говорите, свалянето на 35 кг без загуба на поне 5 кг мускулна маса е химера.

28.11.14
16:06

Ами не, не е.
Как мериш мускулната маса, която си свалил ? С какъв критерий ? ;)

28.11.14
16:10

казано от James Hinks на 28.11.14, 16:06:

Ами не, не е.
Как мериш мускулната маса, която си свалил ? С какъв критерий ? ;)

Много просто. Меря процента мазнини (засичам измерването с калипер и с импеданс), вадя ги от общото тегло и получавам промяната на останалата маса. Разликата ми дава загубените общо вода, костна маса и мускули. Костна маса при човек в моята ситуация не се губи току така, значи остават мускул и вода. Не съм склонен да задържам вода, диетата ми и преди това е била със сравнително малко въглехидрати, следователно водата няма как да е много. Остава мускул.
Дори мога да ти кажа, че сметките ми за загубения мускул са консервативни.

28.11.14
16:13

Аха, пак с математика, не с практически показатели.
Щото пък аз качвам в дефицит мускули, свалям мазнини при повишаване на силата и намаляване на теглото, само че не ползвам калипер, а метър, кантар, огледало и тренировъчни тежести като ориентир.

28.11.14
16:18

казано от James Hinks на 28.11.14, 16:13:

Аха, пак с математика, не с практически показатели.
Щото пък аз качвам в дефицит мускули, свалям мазнини при повишаване на силата и намаляване на теглото, само че не ползвам калипер, а метър, кантар, огледало и тренировъчни тежести като ориентир.

И най-вероятно грешиш в преценката. :) Говоря за мускулна маса, за силата не казвам нищо.
С метър мазнини не можеш да прецениш, с кантар следиш само общото тегло, а огледалото ти дава само най-бегла представа за подкожните мазнини в определени области, но не и за общия им процент.

П. П. Бързам да се допълня. Това, което описваш, вероятно е възможно за кратък период от време на дефицит и за малка промяна в теглото.
Аз говоря за година дефицит и 30+ кила, когато физиката неминуемо взима своето.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.11.14 16:22.

Аз тази пролет свалих 7 кила с немалък дефицит, единственото, което се промени драстично е размера на талията, останалите мерки се измениха в изключително тесни, да не кажа пренебрежими граници, няма как 36% от тези 7 кг да са били ММ, разбира се тук говорим за 2 месеца чистене, но все пак мисълта ми беше, че мускул не се губи толкова лесно и определено ако всичко е преценено добре, няма как да има загуба от сорта на 10кг мускул, та дори и 5 ми звучат много.

28.11.14
16:35

Значи аз съм безнадежден случай с метаболизъм на ленивец или вие двамата със Сашо сте открили нещо, което съм пропуснал при многобройните си сваляния на няколкостотин килограма общо, а най-вероятно и двете. :) Не го казвам иронично, а съвсем сериозно.
Във всеки случай моят горчив опит показва, че никога не съм бил в състояние да свалям тегло, без да губя МНОГО мускулна маса.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1