29.11.14
15:01
Здравейте, искам да попитам дали може така да направя системата, защото когато не тренирам въобще ръце, изостават доста.
Тренирам от месец 3 пъти в седмицата с клек, лег, раменна, набирания, прасец ( понякога и тяга ), когато почна да тренирам ръце, усещам че се стягат ( осонено трицепса ), сега е доста отпуснат.
Въпроса ми е, може ли да тренирам така, или се отдалечавам от системата “Клек в 20 повторения”
Понеделник и петък:
Клек 1х20 + полуовър 1х20
Лежанка 3 серии, кофи 3 серии с тежест, набирания 2-3 серии и гребане 2-3 серии
Сряда:
Клек 1х20 + полуовър 1х20
Раменна 3 серии
Встрани с дъмбели 3 серии
По 2 за бицепс и трицес
Раменната да я вкарам ли 2 дни в седмицата? Какво ще кажете, добре ли е да се тренира така, че ръцете..
29.11.14
21:54
Тренирал съм по тази програма и ако наистина правиш клека с килограми, които по принцип са ти тежки- натоварваш и ръцете с тях. Аз лично имах доволна мускулна треска в ръцете, без никога да съм ги тренирал, докато изпълнявах програмата.
От клека имаш мускулна треска на ръцете? Лол хаха
Или имаш предвид ако изпълнявам правилно програмата, ще имам трески? От лег, набирания..
Правилно правя вс но нямам треска на ръцете.
Как ви изглежда моя вариянт?
Мнението беше редактирано от fighteR на 30.11.14 09:54.
30.11.14
19:15
Мускулната треска в рацете не винаги значи че не растат?
Пък като искасш да направиш някоя серия за раце, направи... какъв е проблема? :D
10.12.14
21:56
казано от fighteR на 30.11.14, 09:52:
От клека имаш мускулна треска на ръцете? Лол хаха
Или имаш предвид ако изпълнявам правилно програмата, ще имам трески? От лег, набирания..
Правилно правя вс но нямам треска на ръцете.
Как ви изглежда моя вариянт?
Ако питаш мен, хич не се замисляй за ръцете. Прави тежък клек + набиранки и това ще помогне на ръцете да растат. Все пак, ако не можеш да спреш да мислиш за ръцете си- вкарай някой серия бицепсово сгъване. Но ще е излишно според мен :)
16.12.14
21:59
От личен опит знам, че и без да тренираш ръце могат да напреднат, но ако имаш време и желание да добавиш някое упражнение само може да ти е от полза, аз дълго време не ги тренирах , но от известно време го правя и съм доволен, няма кой знае каква разлика, но определено си има своите ползи, най-вече визуални.