15.12.05
15:05
кажете ми какво да правя за трапец колко серии , повторения и съответно упражнения... а и моля дане ми предлагате някои овехтели опражнения за врат като си закачам тежести на главата... щото нема да го правя :roll:
15.12.05
16:13
Аз трапецът го трениръм с мъртва тяга.Четох в едно списание,че без това упражнение не може да се направи добър трапец.
Ефекта е наистина голям.
Може освен с дъмбели и с щанга аз така го правя слагаш големи кила и започваш да повдигаш с рамене като точно в най високата точка задържаш за няколко секунди.Серите можеш да правиш 3х8 както прецениш.
УсПех!
При мен си расте само от 1 упражнение (с щанга, повдигане на раменете) правя го в деня с раменете
15.12.05
19:40
Вземаш по един дъмбел в ръка и си повдигаш раменете нагоре като горе задържаш няколко секунди, после бавно отпускаш - това е много важно! Правиш по средно 8 повторения за 3 серии и накрая удряш една дроп серия и ще расте :wink:
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]При мен си расте само от 1 упражнение (с щанга, повдигане на раменете) правя го в деня с раменете
Хаха един път привършвам с дроп серия за задно рамо и реших, че сега му е времето за трапеца хаха да видиш как нищо не се получава :P
15.12.05
20:57
Моя съвет е трапеца да го тренираш с гърбът, едно упражнение в 4-5 тежки серий ( повдигане на рамене с щанга, дъмбели или с щанга зад тялото - наи добре е да ги редуваш в различните тренировки ). И тъи като трапеца не е малък мускул и има много залавни места, участва активно в упражненията за гръб и рамене, включи в тренировката си за гръб гребане с щанга и мъртва тяга, а в тренировката за рамене Вертолет. Това са все упражнения при които до голяма степен участва трапеца и е хубаво да ги използваш !
Успех :)
Моля пишете с черен цвят на шрифта зеления и др. са запазени за Модераторите
DJGorgio-Astor
17.12.05
13:44
Трапецовидно повдигане на рамене (Shrugs) . ами аз това упражнение си го правя отдоста време но ми се стори малко само 1 упражнение за мускулна група... иначе го правя прав с дъмбели като последно управнение слет раменете...
Напълно достатъчно е ако го испълняваш правилно, качествено и с нужния брои сери които ще ти го натоварят.
17.12.05
16:51
[quote author=“Player”]Може освен с дъмбели и с щанга аз така го правя слагаш големи кила и започваш да повдигаш с рамене като точно в най високата точка задържаш за няколко секунди.Серите можеш да правиш 3х8 както прецениш.
УсПех!
Можеш да го правиш на машина за прасец прав ,ако има в залата
18.12.05
18:29
неискам да отварям нова тема,затова ще питам направо тук - какво представляват дроп сериите?явно съм ги пропуснал като информация за себе си
18.12.05
19:08
реших задното рамо да не го тренирам с гърба а с предно и средно , а трапеца при рамото ли да го сложа или при гърба / гърба го прая в отделен ден , а рамото го прая с крака/
Повдигане на раменете със щанга.Ползвай фитили и слагай големи тежещи,защото трапецът расте от тежко..аз например правя последнатата серия една шестица на 240…със 100 трябва да загряваш някъде:)
w0w nesudi po avatara mi az tqgata mi e 150 kila toi iska trapec da pravq s 240 :lol: samo 65 kila sum se pak ....
сам прецени с колко кг можеш, добре е с около 80% от максимума ти, не е нужно да се изхвърляш на 240 :lol: :lol: :lol: :lol:
Значи 120-140 ще са ти добре според мен:)Слагай фитили след 120 ,защото лостът се изплъзва.
Зависи от хвата аз нямам проблеми с изплъзването и при макс кила коита са много над 120
имам един приятел които не е правил трапец от много време в смисал със щанга и с дъмбели Той прави упражнение за врат като застава надолъ с главата и си вдига краката нагоре и след тва започва да движи врата си и казва че му напряга трапеца и наистина има оформен трапец
[quote author=“Kulturistche”]Аз трапецът го трениръм с мъртва тяга.Четох в едно списание,че без това упражнение не може да се направи добър трапец.
Ефекта е наистина голям.
И аз не правя друго за трапец и съм доволен от резултата.Преди правех и повдигания с дъмпели,ама полза не съм видял от това упражнение.
Според мене или правиш малко повторения с пълния ти макс(4-6),като изцеждаш на последното,или много, с по-малка тежест(15-20),докато го напомпаш.