Сила. Дисциплина. Доверие. Търпение.

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.10.14
17:59

Весел празник Дари!Бъди здрава ,усмихната и щастлива!ЧРД

22.10.14
10:08

Честит рожден ден и от мен!
Пожелавам ти здраве, щастие и да имаш какво да споделяш в дневника. :)

22.10.14
12:40

Благодаря за вниманието и за милите пожелания. Много здраве, щастие и успехи на всички!
Боби, за споделяне има, но почивката от дневника ми се отразява много добре. По някое време, може би, ще го освежа :)

22.10.14
12:55

Честит рожден ден и от мен! Бъзди здрава и силна. Много щастие (F)

12.11.14
13:12

Привет! Отбивам се да обадя, че смятам да започна да водя дневника отново. Причината е, че искам да си вкарам малко ред в ежедневието, а на хартия вече нещата ме поотегчават. Ще си дам накратко няколко насоки, в които ще работя този “сезон” (нямам необходимата квалификация да го нарека така, затова - в кавички!).
На първо място - целите. В момента тренировките ми са главно бегови и интервални със собствено тегло. Нямам силови амбиции. По план ще вкарам кондиции, но не като приоритет.
На бегови дистанции гоня резултати при 3000 и 5000 м, като се замислям дали да не натисна и 2000, съдейки по най-скорошните ми усещания и резултати там. Отсечки по 200 м също правя, но признавам, че не са ми леки.
Храната, колкото и да ми е неприятно, ще вписвам до края на годината. В момента съм 49 кг, като имам желание в първия ден на 2015 да усъмна 47, но това също не е главен приоритет, зависи как се чувствам, цифрите не са толкова важни.

Какво ще се работи при храненето:
- Колкото по-просто, толкова по-добре. Днес например съм на овесени трици с нар. Ужасно е.
- Рафинираната захар излиза, без изключения, дори от любимите ми домашни сладка, които не считам за чийт. Възможно е да си пусна ден в седмицата, в който да хапвам някакво количество след спринтове. Причината е, че наблюдавам много отчетливо влияние на захарта върху зрението си и смятам, че с подобно ограничение мога да си помогна доста.
- Млечни. Традиционно си ги позволявам около месечното кървене, понеже нямам глад за сладко в последните месеци. Мисля да оставя киселото мляко и камембера като спасителна опция в тези случаи. Маслото ще присъства, но в контролирани количества.
- Месо. Не ям. Оставям си вратичка за сланина веднъж-дваж седмично обаче.
- Ядки. Също ще са в контролирани количества, но за сметка на това сусамов тахан и фъстъчено масло (да, знам, че са бобови фъстъците) ще присъстват редовно. Без лешников тахан.
- Суперхрани - слабо. В темата, която Мила публикува, споменах кои предпочитам, но бюджета също ще си огранича. Ще инвестирам повече в плодове и зеленчуци ;)

Това са малко от нещата, но ще допълвам в хода на нещата. Част от ограниченията ще са излишни, но както започнах, причината да подновя дневника е, че имам нужда да си бия няколко шамара и да си припомня какво е дисциплина. За щастие добре знам как да се самоманипулирам :)

12.11.14
13:23

От какво изходно положение ще ги гониш резултатите на 3К и 5К?(какви са ти сегашните времена, от колко време тренираш)

12.11.14
13:46

В момента най-добрият ми резултат на 3К е 12:46, а на 5К - 22:25, като 5К съм бягала много малко, да не кажа хич. Целенасочено се захванах с бягането през октомври, преди това ми бяха много разхвърляни тренировките и тези дистанции през лятото въобще не съм ги бягала. От 2 седмици не бях бягала заради едно изсилване с обема на 200 м отсечки, което ми се отрази зле на лявото коляно, но всичко е наред. Миналата година в началото на декември си докарах по-сериозна травма от много натискане, без изразени приоритети и структура на тренировките, така че сумарно за 2013 и 2014 съм бягала 2-3 месеца :D

12.11.14
15:43

Тогава ще си интересна за следене, щом си новак в попрището.
А за тренировъчен режим си намери някакъв специално за дадената дистанция, има доста такива и общо взето прокламират едно и също, тоест за теб ще са добри поне в началото за база. То и зимата това си се прави. :)

14.11.14
14:04

Бърз отчет за изминалите дни, тъй като няма какво много да се спомене, но ако не го напиша сега, ще забравя храната.
Тренировките са 2 пъти джудо - в сряда и днес сутринта, бягане няма заради ПМС болежки в кръста и яйчниците. В сряда тренировката много ме тонизира и ми тушира всички симптоми, но днес се случи точно обратното - събудих се бодра и без никакви оплаквания и по време на тренировката ми прилоша. Стиснах зъби и се справих с всичко, макар и по-бавна от обичайното. Зверски глад за сол и порочни мисли за банички и пици, но се справих с домашни сандвичи с камембер и сеждемер и малко диетична халва. Сега съм добре, не ми се гади, но се надявам да няма повече хранения за деня, че не съм доволна от това.
В четвъртък храната беше - ябълка, овесени ядки с нар, няколко препечени филийки с лютеница, малко диетична халва, лъжица тахан. шепа фъстъци.
В сряда - на обед - портокал, овесени ядки с нар; вечерта - боб с лютеница, 2 филийки - препечени и лъжица тахан с ред черен шоколад 81%

18.11.14
18:50

15 ноември, събота:
1. 2000 м - 08:35 мин.
2. 7 пъти, без почивки, разбира се:
2.1. коремни - 20
2.2. лицеви - 10
2.3. гръбни преси - 20
2.4. американски подскоци - 10;
3. Планк 9 х 40/40/40 - Централен - Десен - Ляв;

Храната по спомени - 3 малки пълнени чушки и препечени филийки с масло, печена тиква с лъжица тахан и мед;

Бях си по родния край и си позволих домашна баница със сирене и спанак. Злоупотреби с количествата няма, пък и друго почти не съм яла, освен доволно количество броколи и тук-таме някоя фурма. Тренировките бяха със собствено тегло и леки, като че ли бях на път да се разболея, но не успях!

Днес, 18 ноември, вторник:
12:00 ч.
1. Бегова 2400 м - 10:17 мин. Отново не са 3 км поради горепосочената причина.
2. 7 пъти без почивки:
2.1. коремни - 20
2.2. лицеви - 10
2.3. гръбни преси - 20
2.4. американски подскоци - 10;
3. Планк 9 х 40/40/40 - Централен - Десен - Ляв;

15:00 ч - 16:45 ч. - Джудо

Храната за днес е: малко броколи, 4 малки препечени филийки с фъстъчено масло и едната с камембер. 23 ч фаст.
Иде им времето на пудовките :P

22.11.14
21:49

Днес вече тренирах. Малко проблеми с коляното имах вчера, но днес проблеми нямаше, за което съм много благодарна. Освен това ми дойде на 20 ноември след двуседмично закъснение... Храната май трябва и в нетренировъчни дни да пиша, че я забравям.
Тренировка в петък, 21 ноември - 10:00 - 11:45 ч. - Джудо - именно тук стана белята с коляното.

Днес, 22 ноември, събота
1. Бегова 3000 м - 13:00 мин. Бива.
2. 7 пъти без почивки:
2.1. Коремни - 20
2.2. Лицеви - 15
2.3. Гръбни преси - 20
2.4. Американски подскоци - 15;
3. Планк 9 х 40/40/40 - Централен - Десен - Централен - Ляв...

Планирам повече разнообразие в скоро време :D

Храната днес: ябълка, ръжени ядки и овесени трици с авокадо и лютеница, 2 малки филийки с фъстъчено масло, зеленчукова манджа.

23.11.14
12:45

Добър ден! Днешната тренировка е тематично подчинена на числото 5:

1. Бегова - 5000 м - 22:58 мин
2. 5 х 100 м. ходещи напади
3. 500 м леко бягане
4. 5 х 50/10 централен планк

Това засега. Днес много тегаво ми беше, както си личи от резултата при бягането. Не можах да натисна, краката ми тотално отказаха и до края на 5-те км ги чувствах като ледени блокове. Не знам защо не успях да загрея добре, дори на нападите се усещах необичайно тромава. Може би е време за малко животински протеин, така ги чувствам нещата... Но днес не заслужавам нищо освен овес, плодове и зеленчуци!

23.11.14
20:35

Ще ме извиниш, но беговите тренировки всичките ли ги правиш с висока интензивност и с дължина 3-5км, които са ти целевите дистанции?
И откъде ползваш информация, за да си структурираш беговите тренировки всъщност?

25.11.14
18:31

Здрасти, ами не, не всички. Според усещанията преценявам какво и как да бягам. Нямам структурирана програма, защото в момента не искам да тренирам по график. Най-често беговите варианти ми са 3К, 5К, отсечки по 200 или по 100 м. в обем в зависимост от моментните възможности. Когато бягам 200 м. гледам да съм свежа и отпочинала. Нямам проблем с това да си давам повече от един почивен ден, когато чувствам нужда, и обикновено след такава почивка си правя рекордите :) Така, а иначе - статии и мнения чета доста от разнообразни източници. Мисля, че мога да постигна резултат от под 12:30 за 3-те км на този етап, а когато това се случи, вероятно ще си дам повече зор със “структурата”.

Храна:
23 ноември, голям глад беше: ябълка, порция овес с нар, около 150 г хляб с масло, купичка боб с лютеница, лъжица фъстъчено масло;
24 ноември: ябълка, 2 порции овес - едната с нар, другата с рожков и мед, 3 филийки с масло, порция леща с лютеница. След това превъртях и много ми се ядеше нещо хрупкаво, та си купих “пълнозърнести” гевречета и злоупотребих.

Днес, 25 ноември, вторник:

1. 3000 м - 12:59 мин. Като го видях съжалих, че не натиснах повече в началото.
2. 6 х 100 м с почивка връщане до старта
600 м леко бягане
3. Планк - 50/10 - централен - ляв - централен - десен...

Храна: ябълка, кус-кус, 2 портокала, 2 лъжици тахан с мед.

Хаотична и направо безмислена тренировка, но така се получи. Доста мразовито сутринта, но аз по тениска си търчах. В такова време ми е трудно да се раздавам на 200 м, а трябва да се науча ;)
Един ден без масло... какъв прогрес! Цял ден се лигавосвам, едно котешко настроение ме е ударило и виждам света в розово. То поне да си личеше по тренировките... :D
Добавям още рестрикции по храната освен рафинираната захар - това са бялото брашно, т.е. никакви домашни баници до Коледа, както и всякакви псевдо-пълнозърнести в пакетчета. Още неща ще изчезват, но лека-полека :)

27.11.14
20:31

26 ноември, сряда
Тренировка:
1. 2000 м врабоване
4 х 200 м през 3 мин. с времена - 32:99; 34:51; 33:74; 35:10 сек.
600 м леко бягане
2. Централен планк 6 х 01:00/00:10

Добре започнах, но много бързо изстивам за тези 3 минути почивка. Планиран беше по-голям обем, но прецених, че няма нужда да натискам, като усетих, че няма да я бъде с резултатите, та поне да не рискувам контузия, както стана преди един месец.

Храна: 2 портокала, 3 лъжици овес, 2 лъжици тахан с мед и 4 какаови зърна, 3 ябълки

27 ноември, четвртък
Тренировка:
10:00 ч.
1. 3000 м “адаптивно” бягане, без засичане, леко и поддържано темпо. Тук също планът беше за поне 6 км, но не се чувствах в кондиция.
2. 3 х 100 м ходещи напади
3. 100 суинга до хоризонтала с 16 кг пудовка - 02:38 мин.
4. Планк - 9 х 01:00/00:10 - централен - ляв - централен - десен;

15:00 - 16:30 - Джудо - най-накрая !!!
Правихме прогресии за стойка на ръце и без да искам успях да задържа и така направих първата си стойка на ръце, макар и да трая 2 секунди :D Много се кефя !!!

Храна: портокал, 3 лъжици овес, ябълка, 8 яйца с масло и лютеница, 2 реда шоколад със стевия. Голямо прасе...

02.12.14
20:10

Пфу... откога не съм писала!
28 ноември, петък:
10:00 - 11:30 ч. - Джудо
Хапването беше с преобладаващи мазнини, същото и в събота.

30 ноември, неделя
Тренировка:
1. 3000 м - 12:50 мин.
2. 5 пъти:
2.1. Лицеви опори на един крак - 20 (10 десен, 10 ляв)
2.2. Гръбни преси - 20;
3. Планк - 9 х 01:00/00:10 централен - десен - централен - ляв;
Само 5 секунди не ми достигнаха да си подобря личния рекорд на 3К.
Храна: 24 часа фаст, последвани от броколи, 4 яйца, малко боб и ред шоколад със стевия.

1 декември, понеделник
Никаква кондиция, сутринта ми падна кръвното и до следобед не бях добре.  Храната беше обичайната порция ръжени ядки с нар, ябълка, 160 г фъстъци и някакво количество тахан с мед и какаови зърна.

Днес, 2 декември, вторник
Тренировка:
1. 3000 м “адаптивно” без засичане. Кофти вятър, тегава работа...
2. 3 х 100 м ходещи напади;
3. 50 бърпита;
4. 5 х 01:00/00:10 централен планк

Храна: 2 ябълки, ръжени ядки с чиа, печени картофи, няколко лъжици тахан с мед и какаови зърна и една - фъстъчено масло. Пак бях много гладна.

08.12.14
14:42

Здравейте, дружина! Пак пропускам да разпиша, но прецених, че е по-практично да вмествам по две-три тренировки в пост, тъй като са доста кратки. 3 и 4 декември бяха 100% почивни дни, в които си хапнах на корем тахан и фъстъци. Липсваше ми мотивация като цяло - не само в тренировките - и се отдадох на четене, сериали и хапване (giggle).

5 декември, петък - Джудо

6 декември, събота
Тренировка:
1. Бегова:
1.1. 2000 м - 8:40 мин.
2 х 100 м
1.2. 1000 м - 3:52 мин. Личен рекорд за хилядарката!
2. Работа СТ:
5 пъти:
2.1. Лицеви опори на един крак (10 - ляв, 10 - десен) - 20
2.2. Гръбни преси - 20;
3. Планк (централен  - ляв - централен - десен) - 9 х 01:00/00:10 мин.

7 декември, неделя:
Тренировка - 2000 м бягане и 2 х 100 м ускорения. Нямах желание за дълго бягане, а отсечките определено не бяха на ниво и зарязах.
Централен планк - 5 х 01:10/00:10 мин.

Храна: 3 лъжици ръжени ядки с нар, грейпфрут, лъжица тахан с мед и малко халва с фруктоза (тъпо, знам), боб.

8 декември, понеделник:
Тренировка:
1. 3000 м - 12:41 мин !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НОВ ЛИЧЕН РЕКОРД!
2. 3 х 100 м ходещи напади;
3. Планк (на 3-те страни) - 9 х 01:00/00:10

Изключително доволна от беговата днес, не само заради резултата, а и заради самото усещане по време на бягането. Темпото беше много добре балансирано, с ускорения на точните места, без никакви оплаквания и критични моменти. Статистиката е следната:
Първи 1000 м - 04:27 мин.
Втори 1000 м - 04:04 мин.
Финални 1000 м - 04:10 мин.
Може би имах възможност да дам една идея по-рано газ във финалната обиколка, но не смятам, че е фатално, нямам право да се оплаквам! Откакто видях резултата, се чувствам така (ПС: снощи ядох олио!)

Мнението беше редактирано от cocobutt на 08.12.14 14:46.

08.12.14
15:26

Един въпрос - следиш ли си количеството белтъчини в храната? Като гледам описанието, не ми изглежда добре от тази гледна точка.
Друго, което ми прави впечатление е, че не правиш силови тренировки, а поне за колената и за костите е добре да се правят, щом тичаш редовно, за плътността им, за здравето на сухожилията, за укрепването на ставите.

09.12.14
08:37

Здрасти, Лъчезар! На въпросите ти - не, не следя нищо. Единственото, което ме вълнува около храната ми в момента, е да спазвам рестрикциите, които съм си наложила. Не съм съгласна с твърдението, че количеството белтъчини е определящо в такава степен, в каквато се опитват някои информативни източници да ги изкарат. Изхождам от собствения си опит. Ям яйца и месо, когато ми се ядат, както и всичко останало. Не мога да се съглася и с второто ти твърдение - предвид факта, че фокусът ми е върху определен вид натоварване, не виждам защо трябва да си обърквам тялото и да правя 100 различни неща, както беше миналата година, което доведе до контузия и имаше далеч по-нежелани последствия върху психиката ми. Когато имам желание, правя кондиции и съм на мнение, че в момента вариантът собствено тегло за мен е най-печеливш. Не мога да си позволя одървяне и скованост нито в бягането, нито в джудото. Та разни предни клекове с по 65 кг, понеже визираш силови тренировки, няма да ми помогнат в случая. Виж обаче, ходещите напади, упражненията за баланс, здравото ядро... това са плюсове, които мога да пренеса и в силовите тренировки на по-късен етап, ако реша да ги възстановя.

09.12.14
11:04

казано от cocobutt на 09.12.14, 08:37:

Не съм съгласна с твърдението, че количеството белтъчини е определящо в такава степен, в каквато се опитват някои информативни източници да ги изкарат.

Не можеш да си представиш колко малко хора го осъзнават това и си държат инатливо на белтъчните аритметики:)
Ще стане бе, лека полека:)))

Мнението беше редактирано от slavko на 09.12.14 11:06.

09.12.14
11:24

казано от cocobutt на 09.12.14, 08:37:

в джудото

Джудото е колкото технично, толкова и силово БИ.
Варианта да станеш много силен за джудо само с джудо го има, или да станеш перфектния техничар и да не те бърка силиата, но масовие не е такъв ;) Е, зависи доколко сериозно искаш да се занимаваш с джудо и какво искаш да направиш в него.

09.12.14
12:34

казано от James Hinks на 09.12.14, 11:24:

Варианта да станеш много силен за джудо само с джудо го има

Засега в качеството си на начинаещ съм на този вариант. Не казвам, че е правилният избор, но към конкретния момент го чувствам на място.

казано от James Hinks на 09.12.14, 11:24:

Е, зависи доколко сериозно искаш да се занимаваш с джудо и какво искаш да направиш в него.

Имам сериозни намерения, но е рано за категорични решения по този въпрос и засега не се напъвам да го мисля. Старая се да усвоявам техниките, да поддържам ниво НАД средното на ОФП-тата. Добре се пазя, при контрите доста зависи от противника. Силна съм в не-вадза, но желанието ми да действам с перфектна техника понякога ми пречи на преките атаки. В момента като най-голямо предимство отчитам това, че съм бърза. В началото на о-сото-гари правех едни болезнени засечки - това, поради липсва на техника - и оттогава започнах повече да се фокусирам на техничността и инерцията, все пак без това, няма как да се получат нещата.

09.12.14
13:42

Мойте скромни наблюдения са, че до републиканско ниво може спокойно без никакви щанги, само с техника. Поне докато тренирах беше така, не вярвам сега много да се се променили нещата. Дечица 20 кила по-леки ме мятаха на учи мата, без да разбера ;Д

Мнението беше редактирано от ddd на 09.12.14 13:44.

12.12.14
14:54

10 декември, сряда
Тренировка 1:
5000 м - 21:58 мин. Личен рекорд!
Централен планк 5 х 01:20/00:20 мин.

Тренировка 2 (15:00 - 16:30): Джудо

Храна: 24 ч. фаст. Ябълка, таханово бъркало, леща с авокадо и зехтин.
11 декември, четвъртък - почивах, че си пазя лявото коляно. Заредих със 120 г печено кашу, тахан, малко масло.

Днес, 12 декември, петък
10:00 - 11:30 - Джудо. Само бой, много бой, без заучаване на нови техники. Абе много бой :D
13:30 ч - Бегова:
2000 м вработване
2 х 100 м ускорения
1000 м - 3:47мин. НОВ РЕКОРД! ЛУДНИЦА!

УмрЕла от глад отидох да бягам (не съм яла ВСЕ ОЩЕ от 17:30 ч. вчера), леко изморена от борбата се чувствах и това си пролича още на вработването, но това не ме спря, дори ме мотивира повече! Подобрих рекорда от събота с цели 5 секунди. А в сряда бях с 27 секунди по-бърза от предишния ми най-добър резултат на 5К (22:25), който дадох на 9 октомври.
Великолепна седмица, бих казала! Нямам бегова без поставен рекорд. Смятам през уикенда спокойно да си тренирам айляшката, кондицийки малко така, че ми липсват. Много съм доволна! Живи и здрави!

12.12.14
15:08

На всеки нов рекорд си осъдена на щастие и неизбежно следва снимка на Веско? :)))

12.12.14
16:35

Реших, че ми носи късмет! :D

ТА

13.12.14
09:15

Браво за постижението!

16.12.14
21:21

Благодаря, Таласъме!
Уикендът премина без кондициите, доста си починах. Хапването беше на корем, като си струва да отбележа, че ядох месо и рафинирана захар - последната след 30 дни съзнателно въздържателство. Толкова почиване, че чак по едно време ми се щеше да си почина от почивката, хаха. Почувствах се на пълен рестарт в неделя. В понеделник бях отпаднала, но ми дойде МЦ и пропуснах тренировка. Днес сутринта също бях леко подута и с дискомфорт, но сега съм добре. Забавното е, че МЦ ми подрани този месец и нямах грам синдром преди това, което идва да покаже, че съзнателните усилия в храненето, които полагам, се отплащат, както и това, че си слушам тялото и когато ми се почива - почивам.

Днес, 16 декември, понеделник
Тренировка:
3000 м - 12:35 мин. Нов рекорд :D
3 х 100 м ходещи напади
5 х 01:20/00:20 централен планк

Храна: 2 ябълки, 3 с.л. ръжени ядки с тиква, таханово бъркало, малко боб.
Наистина, не знам как да коментирам резултата си при бягането. Ще кажа само, че след 3 почивни “зареждащи” дни почувствах огромен потенциал в краката си, бяха много отпочинали и леки. Всъщност, резултатът варира според мен между 12:32-35, тъй като свалях ръкавица, преди да натисна стопа, но не мисля, че е от съществено значение, така че пиша това, което видях. Много съм доволна и това ме мотивира още повече. Мисля да направя някои промени в храненето, което включва и едно по-сериозно планиране на последното занапред, но това ще го решавам “в движение”. Яде ми се много мазно.

16.12.14
21:54

казано от cocobutt на 16.12.14, 21:21:

3000 м - 12:35 мин. Нов рекорд :D

!
:)))

Мнението беше редактирано от Витан на 16.12.14 21:56.

16.12.14
22:19

Нормално е след една нормална като продължителност почивка да се чувстваш добре и краката да са свежи. Друг е въпроса със тази странна методика, която само ти си я ползваш и с честотата на тренировките.
Та въпроса е, че ако тренираш редовно преди състезание почиваш или правиш кросове и на състезанието постигаш добри резултати.
И всъщност откъде е методиката, която ползваш?/автор/
Или как я избра, ако си е твоя хрумка и имаш ли идея какво правиш?

17.12.14
14:20

Вито, благодаря, че се сети, но реших, че този път искам нещо по-грандиозно!
Ecreas, не се състезавам. Нямам методика, всичко правя по усет. Има случаи, когато започвам да бягам без ясна представа какво ще правя и решавам според усещанията. Това, което правя, е да се забавлявам. Всъщност, храненето и тренировките, които практикувам сега, са насочени към постигане на оптимална физическа форма и здраве. Стремежът ми е към здраве със силни тренировъчни резултати и приятна визия като последствие от това, а не обратното. Следването на програма ме хаби психически и в момента искам да си го спестя.

Днес, 17 декември, сряда
2000 м вработващо бягане
11 х 100 м спринт. Почивка - връщане до старта.
600 м леко бягане

Не мога да се похваля с рекорд, защото не засичам стотачките, но мисля, че това е най-силното ми бягане на последните, което някога съм правила. Много бързо възстановявах и това ми позволи да направя всички стартове максимално експлозивни. Дупарата ми беше приятно твърда от нападите вчера, точно колкото е необходимо за спринтове. Много съм доволна, защото въпреки, че рядко пускам кратки дистанции, налице е осезаем напредък и при тях.
Скорост на възстановяване на пулса: 35-60 крачки.
Храна: 2 салати - зелена с авокадо и рукола; плодова от портокал и нар. За довечера не ми е ясно, защото след спринтове апетитът ми е много непредвидим, ще отбелязвам, ако има нещо по-така. Празнична салатка за постиженията вчера и днес (щото не празнувах цяла събота и неделя), след която обаче в портмонето ми не остана нищо празнично :D

Мнението беше редактирано от cocobutt на 17.12.14 14:48.

19.12.14
15:20

18 декември, четвъртък
Тренировка - Джудо.
Храна: голяма салата, 2 наденици, ядки и сушени плодове, ябълка.

Днес, 19 декември, петък
Тренировка 1:
10:00 - 11:30 - Джудо. Имам един много добър опит при стойките на ръце, задържах 3-4 сек.
Тренировка 2:
1. Бегова:
2000 м вработващо темпо. Инцидентно го засякох за 08:48 мин.
2 х 100 м ускорения
1000 м - 03:48 мин.
1000 м - 03:48 мин.
1000 м - 03:52 мин.
2. Планк (3 страни) - 9 х 01:00/00:10 мин.

Почивките между 1000-те м са 4 и 6 минути. Веско няма да го поствам днес, но това в известна степен ме радва, защото придава реалистичност на тренировките ми :D Доволна съм много от беговата. Сутринта, като станах, си чувствах краката бетон, но после се поотпуснаха. Харесва ми това, че въпреки че не съм на 100% физически, тренировката не ме смачка, а напротив - много ме ободри и пак много бързо възстанових. Чувствам се здрава, в смисъл не силна, а точно здрава :)
Да отбележа, че отново спирам рафинираната захар и за празниците, но оставям възможност за баница на нова година. Така като си напиша рестрикциите в дневника, съм по-мотивирана да ги спазвам. Весел ви уикенд!

Мнението беше редактирано от cocobutt на 19.12.14 15:21.

02.02.15
17:46

Привет и за много години!
Скоро не съм писала, защото тренировките ми са по-разредени и няма нищо интересно за отбелязване. Храната е качествена с малки изключения и се старая да не следя количествата, защото се затормозявам излишно. На кантар не съм се качвала и не мога да коментирам някакви промени в теглото, но пък съдейки по дрехите, май има някакво смаляване. В момента не смятам да свалям повече предвид сезона. Като ми минат изпитите, ще съм по-редовна и целенасочена, засега - поддържам някакво почти задоволително ниво :)

2 февруари, понеделник
1. Бегова:
3000 м - 12:32 мин. Нов рекорд :D
2. Планк (3 страни) - 9 х 01:00/00:10

Както се вижда - нищо ново под слънцето. В периода 20 декември - 20 януари не бягах тази дистанция, но въпреки това резултатите ми са добри. 2300 м днес ми бяха 9:38, но накрая дишането ме предаде... или просто си взех рекорда за даденост и не напънах за по-сериозна разлика... не знам :D

Храната за днес е: 1 портокал, 4 препечени филийки (малки) с домашно масло и домашен мармалад. Не знам дали ще ям по-късно, ако да - може би кисело зеле или ябълки... стига да не съм много гладна, че гостите от Червения пътуват насам и вчера ми напомниха да ги чакам (да, чрез апетита!).

25.02.15
13:12

Мисля да го подновявам този заседнал дневник.

23 февруари, понеделник
Вработващо бягане - около 1800 м май беше;
2 х 1000 м
6 х 30 м високо коляно
3 х 100 м ходещи напади

Днес, 24 февруари, сряда
3000 м  - завъртях се около 13-те мин ;(
2 х 50 м комбинация от ходещи напади и клекове с редуване на водещия крак
100 бр. лицеви опори обща бройка

Храната ще е лека - плодове, евентуално някакви ръжени ядки или нещо от рода. Май се разболявам, защото докато бягах ме втриса и след 2000-те м щях да се удавя в течове. Някакво напрежение в синусите чувствам, краката ми са меки като кашкавал днес. Направо ме е срам, докато го пиша това...

03.03.15
11:55

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!
У дома съм си в момента и не ща да си записвам храната :D (добро начало!)
Имам две неотбелязани тренировки, едната от които беше в зала и още си нося мускулната треска (вече 3-ти ден) от набиранията. Добрата новина е, че мога да се набирам след 6 месечна пауза, да не и повече :D Едвам си вдигам ръцете, така ме опъват перките.

26 февруари, четвъртък
3000 м адаптивно бягане;
100 суинга

28 февруари, събота
В залата: клекове, набирания, пуш преси, раменни преси, ходещи напади... кростренажор (не можах да издържа повече от 14 минути, много тъпо). Това без максове, като пуш пресите, клековете и набиранията бяха в нещо като трисет, но не съм гонела страшен обем. Беше пробно, за да си видя нивото след толкова време без тежести, но съм приятно изненадана. Предният клек на 50 кила ми тежеше като мартеничка, но реших, че няма нужда да правя максове и не мога да коментирам такива.

Последваха 2 дни възстановяване...

Днес нещата са малко под въпрос за навън, че се изви страшен вятър, но може би по-късно ще има работа със собствено тегло. Та така...
ПП: Премерих се. 48 кг.

Мнението беше редактирано от cocobutt на 03.03.15 11:58.

09.03.15
20:51

6 март, петък:
5 пъти без почивки от:
* Суинг - 10
Бърпи - 10
Американски подскоци - 10;
* Суинг - 10
Лицеви - 10
Високо коляно - 50.

Днес, 9 март, понеделник:
Вработващо бягане, бързини.
Ускорения 100 м
4 х 30 м
4 х 50 м
2 х 100 м
1 х 80 м

Кенгуру 3 х 10 бр.
“Кенгуру” на 1 крак - 3 х 10 бр

3 пъти:
Махове с ръце - 30 сек.
Коремни преси - 20 бр.

Храна: портокал, тахан с мед; круша, домашни брускети със зехтин

11.03.15
19:59

Привет!
11 март, сряда
10:00 - Тренировка 1 - Бегова:
Загрявка 20 мин.
Работа над препятствия
Високо коляно 4 х 30 м
Колело 4 х 30 м
Коляно към гърди на един крак 4 х 20 на крак
Кенгуру 3 х 15
5 х 100 м с лек старт

15:00 - Тренировка 2 - Джудо:
Загрявка, ОФП - записвам една хубава стойка на ръце тук :)
Борба в не вадза
О сото гари и о гоши - техника
Иппон сеои наге
Контри

Храна: 2 портокала, круша, 3 оризовки с горчица; голяма зелена салата с много зехтин и слънчогледови семки, 50 г. черен шоколад с нерафинирана захар.

Добре се поизпотих, доволна съм.

Мнението беше редактирано от cocobutt на 11.03.15 19:59.

19.03.15
12:52

Да се вясна малко... :D
13 март, петък
Вработване
Бегови упражнения
Ускорения 2 х 100 м
5 х 200 м през 6 минути
3 х 50 м високо коляно

16 март, понеделник
Вработване
Бегови упражнения
5 х 30 м ускорения
5 х 50 м
2 х 100 м
2 х 80 м

Кенгуру на 1 крак 3 х 10
Двойно кенгуру със скок - 3 пъти
Тройно кенгуру със скок - 3 пъти
Петорно кенгуру със скок - 3 пъти

17 март
Джудо - ОФП, техника

18 март
10 часа:
Вработване
3 х 200 м през 3 мин.
10 мин почивка
3 х 200 м през 3 мин.

18 часа:
3 х 50 м високо коляно
3 х 50 м многоскоци

3 пъти:
Упражнение за рамене - 30 повторения
Коляно към лакти на 1 крак - 20 пъти на крак

Коремни преси под наклон - 3 х 20
Махове с ръце 3 х 30 сек
Супермен 3 х 20 пъти

Много доволна от вчерашната тренировка. Много съм свежа, но и много гладна :D

Мнението беше редактирано от cocobutt на 19.03.15 12:53.

20.03.15
20:49

20 март, петък
10 часа
Вработване
Бегови упражнения
5 х 30 м ускорения
5 х 50 м
2 х 100 м
2 х 80 м

18 часа
Работа с препятствия
Кенгуру на 1 крак 3 х 10 за всеки крак
Двойно кенгуру със скок - 3 пъти
Тройно кенгуру със скок - 3 пъти
Петорно кенгуру със скок - 3 пъти
Динамичен планк 3 х 1 минута
Крачки 3 х 20 м

Добре, че има кой да ме запира, че ако зависеше от мен, щях да тренирам вчера и днес 2 пъти да правя бързини (dull) Храната е под контрол, а сега вечерта хич не ми се ядеше сладко, но ядох, че ми се върти в главата една манджа, която иска време, а не ми се вечеря в 10 часа.
Съфорумци! Моля някой добър човечец да ми препоръча магазин с хубави маслини в София. Изпадам в абстиненция! :D
И... честито слънчево затъмнение :D

02.04.15
15:53

Тренировките от миналата седмица.
23 март, понеделник
Вработване
Бегови упражнения
Честотно бягане над чашки - 5 пъти
3 х 50 м - 8:77, 7:70, 7:68
5 х 100 м през 5 мин.
15:68, 15:48, 15:70 ...
3 х 50 м високо коляно
3 х 50 м крачкови многоскоци

25 март, сряда
Вработване
Работа с препятствия
3 х 30 м високо коляно
3 х 30 м колело
Кенгуру 3 х 10
Кенгуру 3 х 10 ляв крак
Кенгуру 3 х 10 десен крак

27 март, петък
10 часа
Вработване + бегови упражнения
2 х 100 м ускорения
5 х 300 м през 6 минути

18 часа
Вработване
3 х 30 м високо коляно
3 х 30 м крачкови многоскоци
3 х 20 на крак коляно към гърди
3 х 30 сек. маховес ръцете
3 х 100 м технично бягане

Без джудо, заради лека контузия, която вече е ОК.

30 март, понеделник
10 часа
Вработване
Бегови
2 х 100 м ускорения
4 х 600 м през 10 мин.
Времена:  02:15, 02:08, 02:11, 02:10.

18 часа
Вработване
Високо коляно 3 х 50 м
Многоскоци 5 х 50 м
Коляно към гърди 5 х 20 бр на крак
5 х 30 сек. махове с ръце

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1