казано от Phophy_ на 05.12.14, 22:11:
Вито в последно време ни пренебрегваш системно и не пишеш). :)
Замислих се, че щом мога да се възползвам от ценни мнения и хора, трябва и аз да дам своя принос.
Последните 2 тренировки бяха:
05/12/14
Лека атлетика
1. Бегови упражнения:
1.1. Ситно бягане: 2х 30-40 метра;
1.2. Тритактово: 2х 30-40 метра;
1.3. Високо коляно: 2х 30-40 метра;
2. Ускорения: 4х 60-70 метра;
3. Скокове с колената към гърдите: 4х 20 скока;
4. Скок с прави крака (само от глезени): 4х 20 скока;
5. Скок от клек напред: 4х 12 скока;
Ок беше, лекичко, глезенът се държи. Трапецът се схвана яко. След това в залата имах на ум да правя трисети от тръстъри на 60 кг, скок с пудовка от дефицит и странични подскоци на пейка, но имах странно усещане и напрежение в едната капачка и отложих. Вместо това:
1. Обръщания и тласкания с 50 кг пудовка: общо 5-6 на ръка;
2. Четири трисета от:
2.1. Набиране подхват: 4x 2x +40 кг;
2.2. Набиране неутрален хват: 4x 2x +40 кг;
2.3. Набиране на въже: 4х 2х +24 кг;
След това имаше работа за ядро. За първи път направих едностранен пълен сталкер (от обратен наклон) с 32-ката! Доволен!
Неделя вечер към 23:00 часа:
07/12/14
1. Бегови упражнения:
1.1. Ситно бягане: 3х 40 метра;
1.2. Тритактово: 3х 40 метра;
1.3. Високо коляно: 3х 40 метра;
2. Ускорения: 4х 60-70 метра;
3. Спринт: 2х 100 метра;
4. Многоскоци: 4х 50 метра;
5. Спринт: 5х 50 метра;
Толкова. Имах идея за други неща, ама така се случи. Имах краста да пробвам пак многоскоците и глезенът пак се държа! Обаче направих голяма грешка след тренировка. Забравих да разтегна. Легнах да гледам филм и след 2 часа краката ми бяха гипс!!! Не трябва да се повтаря.
Доста намалих захарта. Иска ми се да падна малко на лично тегло, но това ще стане само на калориен дефицит, а това ще ме натовари психически доста... Ще видим какво ще правя. За сега толкова. Утре ще е следващата тренировка.
По-здрави!!!
12.12.14
11:42
казано от Витан на 09.12.14, 14:32:
Иска ми се да падна малко на лично тегло, но това ще стане само на калориен дефицит, а това ще ме натовари психически доста...
По-здрави!!!
Не...не давам да падаш на тегло, това ще означава по-малку мускули за нас дамите:))))))))
Мнението беше редактирано от Мила на 12.12.14 11:42.
казано от Мила на 12.12.14, 11:42:
Не...не давам да падаш на тегло, това ще означава по-малку мускули за нас дамите:))))))))
Мускули няма да мога да сваля много, Мила, най-много да се нацепя още :))). И пак ще съм готин! :D
Сряда (10/12/14)
Силова тренировка
Упражнения за глезени + rumble roller
1. Изхвърляне от вис: 4х 3х 60 кг;
2. Заден клек: 4х 2х 130 кг;
3. БГ клек: 3х 5х 52 кг (2х 26 кг дъмбели);
Имаше и още неща, но в момента не мога да се сетя какво беше....
Стречинг.
Нищо за отбелязване, раздвижих и това е. Не ми се натиска на силовите упражнения, че и без друго съм адски вдървен. Гледам да са малко по-експлозивни.
Четвъртък (11/12/14)
Лека атлетика
1. Бегови упражнения:
1.1. Ситно бягане: 2х 30-40 метра;
1.2. Тритактово: 2х 30-40 метра;
2. Ускорения: 4х 100 метра;
3. Спринт: 2х 100 метра през 30 сек, 4 пъти общо през 6-8 минути;
4. Високо коляно: 3х 40 метра;
Открадната тренировка :)). Кондицията е зле, но е нормално, все пак съм на много ниско ниво и критерият не трябва да е висок :).
Петък (12/12/14)
След тренировката вчера глезенът пулсираше яко, което не беше се случвало от доста време. Събуждам се днес, навън времето е перфектно! Слънчице грее, ден е за скокови упражнения - идеално. Ставам, глезенът продължава да пулсира и леко подут... Еми, хайде пак в залата... Тренира ми се яко спринтове, но трябва да го давам по-леко. Поставил съм си го за цел догодина да напредна сериозно в рехабилитацията и в бъдеще време да мога пълноценно да тренирам. До тогава ще правя, каквото мога, за да допринасям пасивно към тази цел (рехабилитацията и спринта като цяло). Това е положението :). Any points taken?
В залата:
1. Суперсерии:
1.1. Тръстър: 3х 10х 60 кг;
1.2. Изхвърляне от вис с двупудовка: 3х 5х 32 кг;
2. Суперсерии:
2.1. Високо коляно с наглезенка, която е закачена към порталния скрипец: 3х 20 повт (на крак);
2.2. Качване на 50 см кутия и високо коляно с другия крак (с тежести на глезените): 3х 10 (на крак);
3. Суперсерии:
3.1. Лицеви опори с тежест: 10х +20 кг, 8х +30 кг, 2х 5х +35 кг;
3.2. Набиране подхват: 6х +30 кг, 5х +35 кг, 2х 4х +40 кг;
На тръстърите и изхвърлянето не напъвах, защото щях да се одървя тотално, а имам планове неделя да бягам, ако всичко е наред с глезена. Храната за момента е 0 калории, тренировката беше до 12 ч. на обяд. Планирам първо ядене към 18:30 - сандвич със сьомга (50 гр месо) и вечерта телешки суджуци с печени чушки и т.н. Трети ден без захар е днес.
По-здрави!!!
Мнението беше редактирано от Витан на 13.12.14 00:16.
казано от slavko на 12.12.14, 23:52:
Стягай се, имаш време до 5-6 януари и почваме:)
Ако знаеш колко се радвам, че ще идвате в София! Искрено ви желая успех, Слави! Ще се смачкваме от тренировки ;)
Уикендът бе изпълнен с домашни суджуци, пържоли, кюфтета. По много. От всичко. Захарта беше по-малко от очакванията, но калориите си бяха поне около 4000. Екстра :D. От днес отново в ритъм. Вчера:
Неделя (14/12/14)
Лека атлетика
1. Бегови упражнения:
1.1. Ситно бягане: 3х 50 метра;
1.2. Тритактово: 3х 50 метра;
2. Ускорения: 4х 100 метра;
3. Спринт:
3.1. 30 метра, 2 пъти;
3.2. 50 метра, 2 пъти;
Прекратих, че започнаха някакви усещания в глезена и реших да се застраховам. След това в залата:
Силова тренировка
1. Суперсерии:
1.1. БГ клек с щанга (не наблягах на височината, а на експлозивността): 5х 3х 60 кг (на крак);
1.2. Лежанка, раменен хват: 5х 2х 100 кг;
2. Изхвърляне от вис с двупудовка: 3х 10х 32 кг;
3. Високо коляно с наглезенка, която е закачена към порталния скрипец: 4х 15 повт (на крак);
От този БГ клек ще ми хвръкнат капачките... трябва да внимавам. Другото си е протоколно.
Днес:
Понеделник (15/12/14)
Лека атлетика:
1. Бегови упражнения:
1.1. Ситно бягане: 3х 50 метра;
1.2. Тритактово: 3х 50 метра;
2. Ускорения: 3х 70 метра;
2. Спринт:
2.1. 30 метра, 2 пъти;
2.2. 50 метра, 2 пъти;
2.3. 50 метра бързо, 20 метра бавно, 30 метра бързо, общо 4 пъти;
Стречинг.
Тренировката бе от 11:30 до 12:20. Храната почна в 15:30 със салата с шопска салата с домашно сирене и домашни пържоли. Към 18:30 имаше една мандарина. Като се прибера към 00:00 ще има пак месо с тас кебап (зеле, ориз, сготвени в доста зехтин).
Толкова. Стомахът стърже, коленете и глезенът също :D
По-здрави!!!
“От този БГ клек ще ми хвръкнат капачките... трябва да внимавам. Другото си е протоколно.”
Е бутвай го без тежест де, поне в началото или поне с по-малка, кви са тея 60 кг. Христо Марков ли ще гониш :)
То на твоите бедра трудно ще натежи :) Аз тва не смея с повече от лоста да го правя, особено за взрив и ако има отделяне на крака от земята ...
През изминалата седмица направих 3 бегови тренировки и 2 силови. Не съм клякал, съсредоточих се на горната част. Всичко е стандартно, няма особено изпъкващи моменти. Опитах се да настина, но отново “болестта” се изрази в отпадналост и възпалено гърло. Нищо сериозно, за 3 дни и съм на 80-90 % :). Иска ми се да съм като майка ми, която по рудниците в големите студове се е къпала със студена вода всеки ден и е излизала с мокра коса, ама къде съм аз, къде е тя :)))))
Ще седна тези дни да си поставя цели за следващата година (тренировъчни). До сега не съм го правил, смятам, че ще ми се отрази добре.
Вчера не бях много възстановен от настинката и си направих кръговете с лежанка (3 повт от лег тесен хват + 3 повт лег раменен хват + 3 повт кофи) и набирания (2 повт подхват + 2 повт успореден + 2 повт набиране на въже). Добре беше, вдигнах една идея килограмите и на 2-та кръга.
Иска ми се малко по-малко да сънувам за работа, че прекалено много ме натоварва това. С времето, предполагам, ще стане.
По-здрави!!!
Мнението беше редактирано от Витан на 23.12.14 23:55.
23.12.14
15:49
казано от Витан на 23.12.14, 15:00:
Иска ми се малко по-малко да сънувам за работа, че прекалено много ме натоварва това. С времето предполагам ще стане.
По-здрави!!!
Вито, много смешно, но след като разказа историята за съня с акциите, аз сънувах също акции същата нощ :D
казано от Витан на 23.12.14, 17:17:
Смешно, смешно, ама не е смешно :D
Сигурно зависи и от работата. Има професии дето не искам да си мисля какво сънуват :D
Отчет за изминалата седмица:
Първите 2 дни бяха работни и доста изнервящи, което ме накара да си взема следващите 3 дни офф. Прибрах се в Сливен и се размазах от спане и ядене. Яденето бе 2 пъти на ден и преобладаваха меса и салати, но имаше и други неща де, но на 90 % всичко бе домашно, просто калориите бяха повечко, но на мен това не ми се отразява кой знае колко. Т.е. нямах напредък с редукцията на килограми, но още не съм почнал да я гоня кой знае колко :D
Направих 3 тренировки в Сливен и една днес (двойна). В родния град побягах малко, ама много малко, заради остатъчните симптоми от болестта. Наблегнах на беговите упражнения (особено ме кефи това, което Слави ми беше постнал преди няколко страници (на 65 стр.), което представлява бягане с един крак). Първата тренировка пуснах 50 метра, 8 серии (снимка едно показва началото на тренировката). На следващия ден се заиграх с едни стълби. И в двете тренировки имаше скок на височина от място. Височината варираше от 80 до 100 см за по 10-15 повт. И в края на двете тренировки пуснах и едни леки лостове. Едно нещо, което наистина си струва да се отбележи - и двата дни на първите серии направих 8 раменни опори! Това ми е изравнен рекорд от периода с най-много напъни!
Третият ден бе почивен, а на четвъртия влязох в залата, поради метеорологичните условия. Клек до 3х3х 130 кг, бг клек, суперсерии набирания и кофи с +40 кг, високо изтегляне от вис. Голям мързел :)
Днес по-сериозно
Силова тренировка:
Заграявка:
Rumble-roller
Упражнения за глезени, кръст, ротации....
Работни серии:
3 кръга от:
A.1. Обръщане от вис: 2х 2х 100 кг, 2х 90 кг;
A.2. Обръщане в подклек: 2х 2х 100 кг, 2х 90 кг;
A.3. Високо изтегляне от вис: 2х 2х 100 кг, 2х 90 кг;
3 кръга от:
Б.1. Военна преса: 1х 75+0х 75 кг +0х 75 кг +1х 70* кг, 1+1х 70* кг, 2х 65 кг;
Б.2. Едностранна преса с пудовка: 3х 2х 32** кг;
Б.3. Преса с дъмбели от седеж, успореден хват: 3х 2х 26 кг (единия дъмбел);
* между опитите има 30-40 сек почивка, поради отказ
** на последната серия стана пуш-преса
3 кръга от:
В.1. Едностранен сталкер без опора: 3х 3х 24 кг (на страна);
В.2. Ренегадско гребане: 3х 4х 45 кг (на ръка);
Коментар:
Супер тренировка, почивката и липсата на грижи си казаха думата! Както подозирах от 8-те ХСПУ-та, 75-те кг раменна преса ми бяха в кърпа вързани и си изравних стария рекорд. Само 2 пъти съм ги бутал тези 75 кг. Останалото си е нормално. Казвал съм, че подредбата и съчетанието на упражненията в тази тренировка много ме кефят :). След около час, час и половина:
Бегова тренировка
А. Вработване: 2500 метра;
Б. Отсечки на около 70-80 % (накрая си стават на 100 %): 4х 250 метра;
Стречинг
Коментар:
Екстра, напънах малко, доволен съм. Идеята на отсечките бе да държа едно темпо и накрая да натисна, колкото мога. Натиснах :)
Лягам, че ми стана късно. Тези дни ще си поставя целите (спортните) за новата година и така смятам да предотвратя сравнително хаотичната постройка на тренировките. Ще го напиша в следващия пост, мисля.
П.П. Малко бонус съдържание от Сините камънье :))
По-здрави!!!
П.П.2. Днес в залата един пич ми вика: “Ти гърди не тренираш, нали?”
А си мислех, че имам напредък и гордо си бях сложил най-прилепналата тениска, демек по-добри не мога да ги изкарам ;(((((((((((((((
Отново sad-нат и forever alone ;(
казано от Блажка на 29.12.14, 09:38:
Винаги можеше да го питаш дали тренира КРАКА....
Ако имахме спречквания, винаги можех да те викна да го удушиш, коте... с крака.... около врата му :))))
09.01.15
08:19
Тя щеше да му направи една хватка от БЖЖ “триъгълник”, но на голо. ..естествено
казано от Витан на 29.12.14, 00:49:
П.П.2. Днес в залата един пич ми вика: “Ти гърди не тренираш, нали?”
А си мислех, че имам напредък и гордо си бях сложил най-прилепналата тениска, демек по-добри не мога да ги изкарам ;(((((((((((((((
Отново sad-нат и forever alone ;(
Забележи обаче колко хора са го лайкали тоя пост (включая и аз самия).
ЧРД ли имал днес Вито?!? :)
Честит рожден ден! Съвсем тематично ти пожелавам най-после тази година гърдите да настигнат краката. А независимо дали това се случи или не, ти желая да си здрав и поне малко да се доближиш до мечтите си. ;)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.01.15 14:39.
Честит Рожден Ден, Коте Мое! Да си жив и здрав и все по-успешен и як :* и красив!
P.S. Sorry, не се сдържах : )))))))))))))))))))
Мнението беше редактирано от Блажка на 09.01.15 14:39.
09.01.15
21:36
Честит рожден ден, Вито. Желая ти да си здрав, щастлив и много обичан! (sun)
10.01.15
10:41
Жив и здрав, Вито !
Всичко най-най-добро, успех в каквото и да захванеш :)
Добре, въпрос имам: колко голям властелин на прокрастинацията трябва да съм, за да отлагам едно нормално човешко мнение, с което да благодаря на милите ви пожелания.... от преди 1 месец?!?!? Наистина надминавам себе си.
Имах на ум да съчетая това мнение с целите, които смятам да си поставя за годината (тя започнаааа :D). Затова ще си ви благодаря, пък по-късно днес ще напиша и целите, както и кратък анализ за миналата година (евентуално ;))
Благодаря ви, най-големите сте и съм горд, че ви познавам!
Честит рожден ден и от мен, макар и с леко закъснение :)! Здрав, прав, щастлив и успял :)!
Оп то било преди месец :D. Ама който не гледа...Нищо де :). Поне е от сърце :D
Мнението беше редактирано от Петър на 10.02.15 13:08.
(wave)
Време е да продължа дневника си (за N-ти път), тъй като вече мога да вкарам смисъл в него, както и цели.
Започнах да тренирам лека атлетика и искам да видя колко добър мога да стана в това начинание. Харесва ми, че имам професионален треньор и ще мога да се възползвам от базата и обстановката на НСА.
За сега коментарът е, че съм доста повече издръжлив, от колкото бърз (Cardio bunny ;() и съответно спринтът леко почва да се изпарява. Но пък дългите ми крака ми дават някакъв потенциал за 400 м. с препятствия, което ме изненада крайно... Само, че ще трябва да стана малко шишарка (-10 кг), съдейки по професионалните състезатели в тази дисциплина. Каквото - такова, важното е да ми доставя удоволствие и да има състезание. Ще видим :)
Целта е да участвам в официално състезание. От там нататък целите стават мечти.
Начало на Леките възходи и Атлетическите падения на Вито
20/04/2015
10:00 ч.
1. Вработващо бягане (1200 м.)
2. Бегови упражнения (ситно бягане, тритактово, високо коляно): 2х 30 метра от всяко;
3. 4х 500 метра през 8 минути;
4. Високо коляно: 3х 40 метра;
Стречинг
(Бонус) HSPU общо 23 повторения: 6 + 4 + 4 + 3 + 3 + 3;
Коментар: Първите 500 метра бяха за 1:33 (17 сек първите 100 метра), вторите бяха за 1:37:52, третите за 1:41, а последната беше all-in на последните 100 метра и завърших за 1:32 (последните 100 метра за 15 сек). Естествено на първата отсечка дадох повече газ в началото и после сгънах, но в началото са нормални такива грешки. Мисля, че мога да подобря сериозно тези времена.
Храната до тук бе: 300 гр суджук (80% телешко, 20% агнешко), 150 гр хляб, салата (домати, маслини, печени тиквички, лук, малко сирене), 3 яйца. Остана вечеря.
По-здрави!!!
22/04/2015
2. Бегови упражнения (ситно бягане, тритактово, високо коляно): 1x 30 метра от всяко;
3. Ускорения: 2х 100 м;
4.
4.1. 3х 300 метра през 2 минути;
20 минути почивка
4.2. 3х 300 метра през 2 минути;
5. Високо коляно: 3х 40 метра;
6. Скокове на стъпала само от глезени: 6х 15 стъпала
Стречинг
(Бонус)
7.1. Набирания надхват: 23 + 15 + 12 + 10 = 60 повт;
7.2. Кофи: 20 + 15 + 12 + 12 = 59 повт;
Коментар: Времената на всички отсечки трябваше да са около 50 секунди. Първите 3 бяха съответно 56 сек, 52 сек, 47’‘50 сек. Първата беше прекалено бавна, тъй като не бях сигурен за възможностите си и бях твърде предпазлив. На 3-тата бях на около 95 % от възможностите си. Вторият триплет бе съответно - 52 сек, 50 сек, 47’‘20 сек. На последната бях all-in.
Петък по-къси дистанции :)
Храната до тук бе: 100 гр козе кашкавал, 4 филии черен хляб с малко лютеница и 20-30 гр. сурови слънчогледови семки. След 1 час ударих 1 литър пастьоризирано (но не хомогенизирано) прясно мляко 3,6 %.
По-здрави!!!
Мнението беше редактирано от Витан на 22.04.15 15:44.
23/04/2015
1. Изхвърляне от вис в подклек: 10-тина серии до 3х 60, 65, 65 кг;
2. Високо изтегляне с широк хват от поставки: 3х 3х 80 кг;
3. Суперсерии:
3.1. Военна преса: 3, 3, 2х 65 кг;
3.2. Преса с пудовка: 2, 2, 1х 32 кг на ръка;
Коментар: Нищо кой знае какво, лека и ненатоварваща тренировка. Поставям си като цел да изхвърлям в подклек 100 кг. До следващото лято. На края на тренировката Тоди се съблече за снимки.... :x
Храната след тренировка: 2-3 филийки препечен ръжен хляб със 100-150 гр козе кашкавал и малко лютеница, 1 зелена ябълка.
Утре лека атлетика :)
По-здрави!!!
казано от Витан на 20.04.15, 19:40:
За сега коментарът е, че съм доста повече издръжлив, от колкото бърз (Cardio bunny ;() и съответно спринтът леко почва да се изпарява. Но пък дългите ми крака ми дават някакъв потенциал за 400 м. с препятствия, което ме изненада крайно... Само, че ще трябва да стана малко шишарка (-10 кг), съдейки по професионалните състезатели в тази дисциплина. Каквото - такова, важното е да ми доставя удоволствие и да има състезание. Ще видим :)
Много се радвам как разсъждаваш(отново)...!!!
За мен никак не е изненадващо къде са те насочили, но ВЕРВАЙ ми ще има голям проблем със свалянето на кила, защото ти почти нямаш откъде. Казвам да ми вярваш, защото аз така дерзах от 91-92кг. да падна на 84-85 и е АД:))) Като разбира се, поддържаш и определени силови показатели, които определено ще ти трябват в такава трудна дисциплина.
Може тази година да не се състезаваш, но съм сигурен че догодина ще си готов.
Дерзай, радвам се че правиш това което наистина искаш:)
Ще напълним пистите, все от бб-тийм ей:))))
Трябва да има предизвикателство, Славко иначе не виждам смисъл, мързи ме да тренирам, не ми се правят повече от 3 серии по 3 повторения и усещам, че губя потенциал за нещо повече от това, което съм в момента. Наскоро бях чел статия точно за предизвикателствата, интересно ще е за всеки :) -> ЦЪК
Натискам и това е. На работа ще натискам, в тренировките ще натискам, навсякъде ще натискам. Един ден ще се обърна назад и ще ми е кеф :)
24/04/2015
2. Бегови упражнения (ситно бягане, тритактово, с прави крака, butt-kick): 1x 30 метра от всяко;
4. 3х 30 м.;
6 минути почивка
5. 3х 50 м.;
6 минути почивка
6. 3х 100 м. през 6 минути
20 минути почивка
7. 80 м.;
8. Кенгуру скок: 3х 10 повт;
9. Скок на един крак: 3х 6-7 на крак;
Стречинг
Коментар: Времената, които мисля, че запомних, са: Първите 30 метра бяха за 3.81 сек, първите 50 м. бяха за 5.97, вторите за 6.00 сек, вторите 100 метра за 11.82, третите за 12.20 (много се изморих за тях).
Доволен, дано времето на 100 метра да е било истинско, това ще ми е отправната точка, догодина под 11 ;)
Храната след тренировка бе: 5 тънки филии със 150 гр козе кашкавал, 30-40 гр биволски суджук, краставица. След 1 час 400 мл фреш от портокал. Планът е чак вечер да ям.... след планувани наргилета и т.н., че се понатоварих на работа от сега още :D
По-здрави!!!
Мнението беше редактирано от Витан на 24.04.15 15:47.
Като начален ориентир, с маратонки и с това тегло, 11.8 е супер бе човек!!!
За под 11, със стартов сигнал, от блокче, в състезание....ще е бая зор, да знаеш:))) Ама то пък ти не е като да не си се “зорил”...:))))
Мачкай си квадратус лумборум, най-вече след упражнения над препятствия, където хип флексорите ти са товарят сериозно.
25.04.15
12:21
Страшен си машино. Чак ме ентусиазираш да правя спринтове... в парка :D
Това търся, Слави, зор да има :))
Деско, ти си ме мотивирал цял живот ;)
25/04/2015
13:00 ч.
1. Обръщане от блокове в подклек: серии до 3, 2, 2х 100 кг;
2. Щангистка тясна тяга от поставки: 3х 3х 110 кг;
3. Суперсерии (3 пъти по 3 серии на упражнение):
3.1. Набиране успореден хват: 3х +32 кг;
3.2. Кофи: 3х 32 кг;
4. Суперсерии:
4.1. Преса с пудовка: 3, 2, 1х 32 кг;
4.2. Ренегадско гребане: 3х 6х 32 кг (на ръка);
Коментар: Още една разпускаща тренировка. Друго си е да обръщам от поставки, макар че пак се изпотявах и се хлъзгаше. Трябва да почна да използвам магнезий. Опитах лежанка, но ме боли рамото от нея и я прекратявам окончателно, докато не го възстановя (не изваденото, а другото рамо, което ме боли от много време).
Храната след тренировка: 3 яйца на очи, биволски суджук, 200 гр зелева салата със доста зехтин, фреш от портокал. Вечерта имаше домашна баница, моцарела с чери домати, прошуто, синьо сирене, ементал.
По-здрави!
Мнението беше редактирано от Витан на 26.04.15 19:04.
27/04/2015
2. Бегови упражнения (ситно бягане, тритактово, високо коляно, камшичен удар, butt-kick): 2x 30 метра от всяко;
4.
4.1. 4х 200 метра през 3 минути;
15 минути почивка
4.2. 4х 200 метра през 3 минути (преди последната отсечка почивката бе 4 минути);
Стречинг
(Бонус)
7.1. HSPU: 5 + 5 + 3 = 13 повт;
Коментар: Първите осечки на двете серии бяха за 29.76 и 29.80 сек. На най-последната натиснах, но не както трябваше. Дадох всичко на последните 50 метра, а идеята беше да го направя след първите 50 метра. Т.е. трябва ми силова издръжливост за това нещо, защото не мисля, че щях да успея да го направя. Завърших отсечката за 28.56 сек.
Храна след тренировка: 250 гр телешки антрикот в масло и доматен сос, салата от зелении и чери домати със зехтин, 200-300 гр. пълнозърнест хляб с 50 гр кашкавал, 1 ябълка.
По-здрави!!!
Мнението беше редактирано от Витан на 27.04.15 15:52.
29/04/2015
2. Бегови упражнения (ситно бягане, високо коляно, с прави крака): 2x 30 метра от всяко;
4. 5х 30 м.;
6 минути почивка
5. 5х 50 м.;
6 минути почивка
6. 3х 100 м. през 6 минути
15 минути почивка
7. Кенгуру скок: 3х 10 повт;
8. Скок на един крак: 3х 10 на крак;
9. Скок колене към гърди: 5х 10 на крак;
Стречинг
Коментар: Тежка, много тежка тренировка. Увеличен обем на 50 и 30 метра, доста скоци, ветровито време, което ме принуди да бягам с анцунг, който си ме опъва стабилно. На 30 метра най-доброто беше за 3.74 сек, на 50 метра за 6.14 сек (не съм сигурен за това време), на 100 метра се изнервих и хвърлих дрехите и стигнах до 11.98 сек. За стотачките почти не ми остана вътък, много напънах на 30 и 50 метра. Накрая скоковете ме довършиха и почна да ми се повдига...
Интересен коментар върху крачката ми. На око ми дадоха 2.20 м +/- няколко см. До няколко месеца трябва да я направя 2.30 м. За сравнение, на Юсеин Болт е 2.70 м.
Храната след тренировка бе: 200-300 гр телешки антрикот в масло, лук и доматен сос, 3 филийки пълнозърнест хляб, зелева салата със зехтин. След 1 час 500 мл фреш от портокал и 2 къси кафета.
За утре имам заръчана силова тренировка на изхвърляне, обръщане, клек, сед, лег. Едвам ме навиха :)
Яко ме зареди тренировката.
По-здрави!!!
Мнението беше редактирано от Витан на 29.04.15 15:05.