karfi4ka тренира - интервали он холд

Прескочи до:

13.12.14
08:35

Първо, много е сладък малкия . Да ви е жив и здрав :)

Споко, бебетата са доста по издържливи отколкото изглеждат. Аз мойто диване докато се науча да го държа като хората ... що инфаркти е претърпяла майка му ... колко июмятания и на главата и на тялото ... според неговата педиатърка бебетата имат сподобноста да са издържливи почити колкото хлебарки (звучи много гадно ... но е така).

П.С. При такива орисници смятам че в детската градина вече ще е на фибри :)

Ааааа :)
Аз лично съм го орисала да е най-якият батка, и най-умният, и най-успешният и обичаният.. обаче!- да е в баланс и хармония.
Тоест, да е най-якият билдър, но натурален и да е мнооого здрав.
Та, фибрите може да не се проявят още в детската градина, но там поне ще се личи аглетизма му :P
Дори бас ловя, че в детската градина ще може да се набира на лоста на майка си повече от нея :))))))

15.12.14
15:14

ох, не съм много редовна с вписването...нещо ме примързява да описвам! То само храна да описва човек... А и тя не е нищо интересно. Малко ми се прияжда в повече сладко и Десо ми купува едни мини био курабийки с кокос и сушени сливи...тук таме вкарвам някой шоколадов бонбон, а вчера ядох пица, Маргарита, разбира се. Останалото е в норма, напълно, на течностите им губя дирята, не падам под 3,5л.

Нещо в петък простинах, защото с еподлъгах по слънцето и с еоблякох със зимно яке, но с едно тънко полце под него и тънки дънки. Детето го навлякох, ама себе си... Десо също се прибра с болящо гърло и целия уикенд се мотаеше с маска. Дано не е нещо вирусно, та да го лепнем на детето!

Ето малко дамянчески снимки :D

15.12.14
15:49

Кокерът е страшен! :D

E, и бебето си го бива. ;)

Втората снимка е направо разтапяща! :)
Е, и кокерът си го бива! :D
Да са ти живи и здрави мъжете!

16.12.14
13:29

Благодаря, другари, синовете ми са прелестни, така е... и съпругът го бива...макар да е малко инатлив!

15.12.2014г.

Храна:

бадеми;
пилешко бяло месо;
свинска вратна;
два шоколадови бонбона;
бадеми;
овесено-лимецов апалачинка;

Добавки:

бенедиктински трън, сминдух, рибено масло, магнезий, витамин Д, витамин Ц;

Т. Тодорова

16.12.14
16:43

Карфиче, разтопи ме с тия снимки! :)
Кучо внимателен ли е с бебчо?

Ох, безценна гледка, сигурно няма нищо по-готино! :))))

17.12.14
16:29

казано от Т. Тодорова на 16.12.14, 16:43:

Карфиче, разтопи ме с тия снимки! :)

Ох, безценна гледка, сигурно няма нищо по-готино! :))))

Хехе, радвам се и аз на всичко. Малко, не, много съм страхлива, но се опитвам да работя по въпроса...Ноооо сладури, сладури са ...

казано от Т. Тодорова на 16.12.14, 16:43:

Кучо внимателен ли е с бебчо?

Глупости. Няколко пъти, в желанието си да го оближе по лицето докато той си седи в шезлонга, щеше да стъпи върху краката му, които са завити с одеало и не се виждат... Не знам дали познаваш породата, кокер шпаньол е диагноза... слон в стъкларски магазин. Няколко пъти така се засили да скочи на дивана, че блъсна шезлонга, не, че на  бебето му правят впечатление тия неща, на него му е кеф като му ближат ръцете и само това го вълнува. Да не казвам голяма дума, засега се разбират прекрасно, но все още ме е страх да ги оставя двамата сами в стаята.

16.12.2014г.

Храна:

овесени ядки с кисело мляко, банан и чия;
варени яйца, бадеми;
овесена палачинка;
свински пържоли, орехи;
хапка шоколад;

Течности:

вода - около 2,5л;
чай - 500мл;

Добавки:

сминдух, бенедиктински трън, витамин Д, витамин Ц, рибено масло, магнезий;

Вчера бяхме на консултация - за две седмици Дамянецът е качил 400гр. и е пораснал с 1см, много добре, каза педиатъра, за човече, което е само на кърма си е пушка.

Уф, трябва да намеря тези дни някой да го гледа, за да ида аз на доФтор, вече външният шев е зарастнал, минали са 45 дена от раждането, значиии би трябвало вече да мога да се размърдам, че от това седене (то не, че не мога да спра седенето като просто се движа из къщи докато бебини спи, но някак не се получава, все си седя) май имам хемороид (то не, че не е нормално след раждането, ама такова късно проявление, ако е това, го отдавам на заседяването).

19.12.14
22:09

19.12.2014г.

Храна:

НЕдомашен кекс;
овесена палачинка;
пилешка супа, шопска салата;
Недомашен кекс;
картоф, варено яйце;
домашна наденичка;

Течности:

Вода - 2л;
Айрян - 500мл;

Добавки:

бендеиктински трън, сминдух, магнезий, рибено масло, витамин Д, витамин Ц;

Раздвижване:

3 кръга:
30 секунди централен планк;
30 секунди ляв планк;
30 секунди десен планк;

2-3 негативни набирания подхват;
2-3 четвъртинки набирания подхват;

С пОдУвка Без почивка:
50 х руски суинг@....8кг :D;
25 х суинг с лява ръка@8кг;
25 х суинг с дясна ръка@8кг;

Днес вече не издържах и се присъединих към Десо, докато тренираше! Ама внимателската, че да не получа здрава мускОлна треска .

Вчера и днес с Дамянеца сме от 12 до 18 навън, много ни е гот, само да не прихване нещо или да не се простуди...ама на това време е грехота да държа детето и себе си вкъщи. Вчера дори го заведох на гости на татко му в работата, вече е напълно запознат с харнителните добавки! :D

Така, така, всичко върви по план с малкия билдър.
И с теб, както виждам. Много се радвам, че си се раздвижила :)

Само този НЕдомашен кекс ми пречи на очите, но ей сега ще си избърша очилата... :)

19.12.14
22:52

казано от Вероника Налбатска на 19.12.14, 22:15:

Само този НЕдомашен кекс ми пречи на очите, но ей сега ще си избърша очилата... :)

Амааа останал е от Погачата, заедно с едни бонбони, от ония с морските форми, дето са едни такива пълнички вътрееееее :D

Виж, вече ще бъда сериозна.
Бъзик, бъзик, но той е до време.

ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ВСИЧКАТА ЗАХАР, КОЯТО Е ОСТАНАЛА У ВАС СЛЕД ПОГАЧАТА!

Деско ще си побърка инсулина, а пък на теб хич не ти трябва:)

Довечера ще е първата Бъдни вечер на Дамян. Утре ще е първата му Коледа...
Моля ви, дайте му добър пример - не бива да се яде бързо и не е хубаво, ако изядем всичко, което видим (Деско...).

Игличе, весели празници! Бъдете здрави :)

25.12.14
13:33

казано от karfi4ka на 19.12.14, 22:09:

Вчера дори го заведох на гости на татко му в работата, вече е напълно запознат с харнителните добавки! :D

Аз пък си мислех, че татко му работи в адвокатска кантора отдавна.

Мнението беше редактирано от maria на 25.12.14 13:33.

29.12.14
17:58

Ронкоооо, благодаряяяя, дадохме почти напълно добър пример. Ще публикувам снимки :*

Мария, татко му никога не се е стремил да си сменя работата за адвокатска кантора, татко му има доста различни юридически стремежи, назад си с информацията, в нашето семейство адвокатурата е доста назад като вариант...към момента.

Карфи, очаквам вече да имаш всеки ден ъпдейти за това какво правиш с второто ти “бебе” ;) :P

02.01.15
11:24

Херцоже, ако се пресметнеш, чисто като бройка, това е четвъртото ми бебе, а хронологично е третото :D

Десо знае ли... :D :D :D

03.01.15
21:47

Честита нова година, бб-хора! Да е здрава и мирна!

Тук забелязвам, че е модерно да се правят обзор на изминалата и план за предстоящата...та като един супер следващ модните тенденции човек и аз ще се включа :D

2014-та...отлична година. Осъществих най-важното, заради което смятам, че съм дошла на земята, случи ми се най-голямото възможно щастие - забременях и родих бебето Дамян. Благодарна съм, благодаря всеки ден, не, всяка секунда благодаря, че решихме да не се пазим, не се пазихме и то стана :D Благодаря, че успях да го опазя девет месеца, благодаря, че го родих срванително леко, благодаря, че е жив и здрав, че аз съм жива и здрава. Просто благодаря... Това събитие ме променя всеки ден, без да прави от мен нов човек. Допълва ме, развива ме. Даде ми да разбера нещо, което и преди знаех, но сега важи с всичка сила - че е много важно да гледам сламката в моите очи, преди да търся гредата в чуждите, защото сега от моето поведение зависи какъв човек ще изградя. Изживях невероятни моменти - от момента, в който с Десо се чудехме дали този тест е положителен или не, до момента в който ми дадоха в ръцете резултата от теста. Бременността беше невероятно преживяване, констатирах, че всички ужасии, които се говорят са глупости, аз бях щастлива бременна, дори, когато ми беше трудно да се движа и ми беше кофти. И бях уплашена. Не бяха редки моментите, в които се ядосвах - на хора, на постъпки. Въпреки това и двамата с бебето останахме невредими. Благодаря. На този, който се погрижи да съм здрава. Благодаря и на този, които ме застрашиха, те ми дадоха чудесен урок. Но квинтесенцията е, че 2014-та ме направи най-щастливият човек на света.

С Десо ссключихме граждански брак. Това беше едно доста вълнуващо събитие. Но с оглед, че в крайна сметка и двамата сме юристи, с брак или без брак, ние сме си ние. Един граждански брак единствено урежда чисто правни въпроси. Друго е важното. Надявам се тази сделка да не е само сделка, но това само времето ще покаже. Важното е да се обичаме, уважаваме, да се допълваме и развиваме, да бъдем коректив един на друг...занапред...както е досега. Но май преминах в бъдещето, а тук нали правим обзор.

В професионален план 2014-та донесе нов директор, за добро или зло, даде ми възможност за мини-уини период от 3 дни да се подвизая като “за Директор”, което много ме развълнува. Обаче нещата не се промениха в по-добра насока и това засили желанието ми да сменя работата. Точно бях започнала да ходя на интервюта и..тестът се оказа положителен :D Засега сме на изчакване в това отношение.

Успоредните ми цели - борбата за мечтата “черна тога” - отново се у/овенча с неуспех. НО е много важно да имаМ предвид самата аз, че това бяха най-високите оценки, отлични и двете, които съм изкарвала някога и то с доста по-малко учене, заради гаденето. Просто отново малшанс (не мога да стана “доказал се човек” и това си е :D). Раждането обаче леко нанесе корекции в кариерните ми виждание. По този параграф нещата също са на изчакване.

Във връзка с магистратските изпити 2014-та ми донесе едно по-голямо страдание от собствения ми неуспех, Десо беше на едно единствено място разстояние, последният приет човек беше с неговия бал, но с една по-висока оценка от държавните изпити. Този малшанс полях с доста сълзи. Вярвам, че Господ си знае работата, вярвам, че просто не е трябвало да стане съдия през 2014. Ще видим.

Какво друго стана през 2014-та...почистих около себе си, установих, че имам невероятно верен инстинкт за хората, поставих под съмнение политиката си да давам втори шанс след като съм била разочарована. Установих, че има лоши хора, но се опитвам да не съдя, защото не съм аз лицето, което да съди. Засега :D О, установих, в една форумна ситуация, че има хора, които реагират и постъпват по един начин, а има втори хора, които постъпват по друг начин, и мен ме кефи да общувам с вторите, ‘щото са много готини, много адекватни, и търсят проблема в себе си, и гледат как да го решат, и тези хора, вторите, тях ги обичам, и се радвам, че са част от живота ми.

През 2014-та бях здрава, имам две настинки, едната от климатик. По време на бременността качих 13 кг (горе-долу), свалих 10кг с раждането, имам да махна 5 до моето тегло, понеже забременях в не най-добра форма.

Май това е за 2014-та, щастлива, мнооооого щастлива година, дано следващата е поне толкова щастлива.

За 2015-та....нямам смелостта да правя планове (нали знаем как се разсмива Господ - като му споделим плановете си). Искам само живот и здраве - за детето ми, за мен, за семейството ми, за приятелите ми, за познатите ми, за всички (дет’ се вика, искам световен мир). И мир. И светлина и надежда в държавата ни. Обичам си я, искам да живея тук, искам да се развивам тук, искам да си гледам децата тук. И вярвам, и ще работя лично по въпроса. Ако стане - стане, ако не - ще знам, че съм опитвала и работила и ще прехвърля надеждите в 2016-та.

О, Боже! Пропуснах едно от най-важните събития за 2014-та!!! Станах модератор! За всички изброени в обзора събитяи благодаря на Господ, за това - на Митака, че ми гласува доверие, те с Господ са горе-долу еднакви по ранг.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.01.15 22:15.

Обичам ви!

Ей!
Две са важните неща, на които трябва да научиш Дамян:

1. Да бъде добър.
2. Да ходи да яде сладолед (от онзи) само, ако преди това е направил зверска тренировка за крака!

Като се замисля, има и трето нещо:
3. Да не гледа баща си как яде бързи захари.

:)

ПП: “бързи захари” хахаххахахха
Ама как издадох, че бързите въглехидрати на Деско идват от захарни бони-бони...

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.01.15 09:36.

казано от Вероника Налбатска на 04.01.15, 00:02:

Ей!
Две са важните неща, на които трябва да научиш Дамян:

1. Да бъде добър.
2. Да ходи да яде сладолед (от онзи) само, ако преди това е направил зверска тренировка за ръце!

Като се замисля, има и трето нещо:
3. Да не гледа баща си как яде бързи захари.

:)

Рони, поправих те, защото иначе билдърите ще те анатемосат! :D

Ники, но така даваш на Колето солидно оправдание да ходи всеки път на сладоледи (какъвто е плажен)... А не е честно, нали?

Хайде, за Дамян да има специална клауза, пък нека ме анатемосат :D

04.01.15
00:23

Ронко, работим по въпроса. Отделно той в момента вае плочки, защото е започнал да се опитва да става, след като вече стабилно държи главата, тоест ценностната му система съдържа като първа точка да може да си държи главата, а като втора да има плочки. Типичен билдър...

04.01.15
21:01

04.01.2015г.

Храна:

овесени ядки с банан, чия и кисело мляко;
овесена палачинка;
домашен суджук, картофи на фурна, малко сладолед;
пица “Капричоза”;

Течности:

Чай - 2л;

Добавки:

няма;

С течностите се изложихме. По празниците съм яла хубава храна, не съм яла боклуци. Е, не абсолютно, но сравнително :Д В следващия един месец планирам (разбира се допускам отклонение от плана, в по-горе казах нещо за плановете) да се храня 100% чисто, да видим какво ще стане. Не, че сега не го правя, но имам отклонения тук-таме. Сега ще пробвам дори без тях, изключая срещите в Конфети, разбира се, на тях не мога да посегна!

Малко коледно-новогодишни снимчици :D

05.01.15
12:09

Така, въвеждаме мерки!

Тегло - 53кг;
Талия - 66 см;
Ханш - 91 см;
Гърди - 93 см (все пак съм кърмачка, да се има предвид! :D);

За другите ме домързя да се събличам :D:

05.01.2015г.

Храна:

04:00 - банан;
12:00 - овесени ядки с банан, кисело мляко и чия;
15:00 - варени яйца с пюре от карфиол, зехтин и черен сусам, бадеми, кремче от тиква, фурми, кашу;
21:30 - авокадо, бейбибел;
22:00 - пюре от карфиол, свинска вратна,  варен картоф;

Течности:

Вода - 1,5л;
Чай - 2л;

Добавки:

сминдух, бенедиктински трън, витамин Ц, витамин Д, рибено масло;

И Храната и Течностите ще ги допиша после. Планирам да направя някое друго упражнение за корем. Чудя се от къде да започна. Коремът ми е страшно слаб - не мога да се набера нито веднъж, защото ми е слаб коремът, а не заради липса на силна в ръцете или гърба. Пробвах няколко лицеви опори - не ми влиза гърбът въобще и не мога да ги направя стриктни до долу, усещам напрежение в старата травма в рамото. Вероятно ще трябва да започна с упражнения за корем, там щетите са най-големи, както каза Десо, все едно бомба е паднала :D Вътре, де, не отвън, отвън е желиран, ама не е толкоз катастрофално положението, търпи се, а и аз все пак никога не съм имала видими плочки, дори в най-топ формата си през лятото на 2011г. Ако планът ми д апонаправя някое упражнение сработи - ще допиша.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.01.15 21:32.

06.01.15
20:24

06.01.2015г.

Храна:

04:30 - овесени ядки с банан, кисело мляко и чия;
11:30 - бадеми;
14:00 - овесена палачинка, бейбибейл, овесени ядки с банан, кисело мляко и чия;
17:00 - овесена палачинка,;
19:00 - 3-4 фурми;
21:00 - пъстърва на фурна, пюре от карфиол;

Течности:

Вода - 2л;
Чай - 1,5л;

Добавки:

сминдух, бенедиктински трън, витамин Ц, витамин Д, рибено масло;

Раздвижване:

40 клека (правилно, 40 са :D) - 20 със собствено тегло, 20 с 5300гр бебе;

Струва ми се добра идея да започна любимото предизвикателство с клекове, започвам го съвсем от начало, а не от стотака, както беше преди...отдавна...когато бях във форма :D Мисля, че ще е едно енангажиращо приятно раздвижване.

Днеска с Дамянеца направихме пак доста дълга 5-6 км разходка, добре ни се отразява излизането.

Ходих на лекар...имам фисура..и сега трябва да я лекувам! Блякс!

08.01.15
12:27

07.01.2015г.

Храна:

03:30 - овесени ядки с банан, кисело мляко и чия;
10:00 - овесена палачинка;
12:00 - домашен суджук;
17:00 - пъстърва на фурна;
19:00 - 3-4 фурми;
21:00 - свински шницел на фурна, кашкавал, орехи, пюре от карфиол;

Течности:

Вода - 2л;
Чай - 1,5л;

Добавки:

рибено масло, сминдух, бенедиктински трън.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.01.15 12:28.

08.01.15
12:47

08.01.2015г.

Храна:

03:30 - райска ябълка;
12:30 - пъстърва на фурна, пюре от карфиол;
16:00 - плодова пита (недомашна), фурми, сини сливи;
21:00 - пъстърва на фурна, свински шницел;

Течности:

Вода - 1,5л;
Чай - 1,5;

Добавки:

бенедиктински трън, сминдух, рибено масло; ох забравям си витамин Ц-то!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.01.15 09:44.

13.01.15
13:00

13.01.2014г.

Храна:

07:00 - овесени ядки с кисело мляко и чия;
12:00 - овесено-лимецови палачинки, домашен суджук;
16:00 - басмати с чубрица, кашкавал;
. .

Течности:

Вода - 2л;
Чай - 1л;

Добавки:

Рибено масло, витамин Ц;

Уф, на Дамян му е запушен носът и не мога д аго отпуша. Заведох го на доктор и му изписаха едни капки, които ми направиха в аптеката - физиологичен разтвор с адреналин (?!). Давам му и по половин ампула витамин Ц, само дето не знам дали е усвоил първата, която му дадох, щото пет минути след като му я дадох, той повърна! Голямо шиле ей, в опитите да му сложа физиологичен разтвор, целият става мокър от шаване и цалото му лице е във физиологичен разтвор!

Нареченото предизвикателство с клекове не се изпълнява заради фисурата, която между другото май помина вече, ама в четвъртък ще ида да ме видят. Трябва да ида на зъболекар, че имам един счупен зъб от сватбата, ама нли докато бях бременна не можех да ида на зъболекар, а пък откак съм родила, не съм намерила време! Трябва да ида и на контролен гинеколог, както и на мамолог!

Настъпват няколко гадни месеца. Дойде време пак за магистратски изпити. Подозирам, че тая година ще я пиша дъждовна, защото птосто не виждам как ще стане. Проблемът не е толкова, че нямам време, колкото, че съм ужасно уморена и ако не спя когато детето спи, ще пуклясам. Друго щеше да е ако можех да пийна някой стимулант! Ама не мога!!!! Нищо, каквото стане, тази година вече имам право да се явявам и за първоначално назначаване, а не само за младши, така, че ще имам и друга възможност. Доста съм разколебана върху детето ли да се съредоточа, кариерата ли да гоня!? Не знам. Времето с детето никой няма да ми върне, от друга страна не бива да пропускам опити. Някак си не мога и да се събера да уча! Приемам коментари по темата.

Ето го и човекът с дъмбелите, подарък от кръстниците! Умни кръстници, знаят какво да подарят!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.01.15 13:03.

13.01.15
13:44

Карфиче, добре си се замислила, че времето с детето няма кой да го върне. А децата много виждат и много разбират. И противно на всички очаквания, колкото са по-малки, толкова повече разбират.
Примери много, ще ти дам един само, с мен самата. Майка ми замина за чужбина, когато бях на 14 - с идеята да работи и да праща пари на мен и баба ми. Ами, нито веднъж не е чула “Благодаря ти, мамо, че реши да ме подсигуриш материално, оставяйки ме 5 години сама”.
Малко е краен примера, вашата ситуация е далеч по-мека, но истината е, че децата грам не оценяват материални придобивки, кариери и т.н. Но съдят, съдят много жестоко, когато са пренебрегнати.

13.01.15
13:56

Там е работата, че вероятно на майка ти й е било още по-трудно да те остави и д аотиде да работи. Мисля, че за това се нуждае от благодарност. Защото все пак всичко е било, за да си добре. И в случая аз не мисля само за себе си. Да стана съдия, това е не само сбъдване на моята мечта, но означава и, че имам пдосигурена работа...почти доживот, и оттам бих вървяла само нагоре. Разбира се, говоря за честен труд, а не визирам нещо, което дори няма да споменавам, но което беше отбелязано от едно лице в дневника ми преди време. там за един купен апартамент в Англия. Аз не съм такъв човек.

Голяма дилема! Така е, права си, аз не искам детето ми да ме съди, а още по-малко искам да го оставям, за да уча. иска ми се да постигна златна среда, хем той да не страда, хем аз да положа усилия. Затова планирах да използвам моментите докато спи...но е трудно, с това среднощно ставане и късно лягане и после просто искам да поспя, докато той спи сутрин.

Не знам дали съм писала тук, в последно време се чувствам малко като неудачник от професионална гледна точка. Имам си една цел, нея си преследвам, но тя все ми се изплъзва, три години подред. Двете ми колежки, най-близки от университета, вече станаха едната пркурор на последните изпити, а другата съдия на предишните. А на мен все ми се изплъзва, всее ми се изплъзва...И вече съм толкова уморена да уча...отново и отново...ето на, днес отворих учебника, ми то ми с егади като започна д аго чета...за н-ти път, знам го на изуст...ама ми се изплъзва да му се не види!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.01.15 14:05.

13.01.15
14:10

Чудесно те разбирам. На мен така ми се изплъзва бакалавъра. Всичко се нарежда, може да е по-бавно, но важното е да е качествено!

Карфичке , и аз подкрепям мнението на Дона Флор , децата просто усещат , пред тях преструване няма и в стремежа си родителите да осигурят материално рожбата си някакси им се изплъзва другата част..
Давам ти пример - била съм невероятно проблемно , тревожно бебе и до 2 годинки и повече не съм спирала да рева.На никой родител не пожелавам това което за мен са ми разказвали.И в един момент - около година и малко мама е казала че просто не издържа на безсъние , стрес и подобни и тръгнала на работа , а баща ми си остана вкъщи с мен.Нещо като бащино майчинство със заплата от фирмата 30лв на месец.Така година и половина.Ама тати имаше едно такова търпение , спокойствие и в един момент съм се успокоила и аз , започнала съм да спя нормално.И са ми казвали че им е било много трудно с една заплата и от много неща са се лишили  , тати пропусна кариерно развитие което си навакса чак миналата година.Според мен златна среда е винаги най - добре наистина.
Пожелавам много здраве на прекрасното ти бебенце! (sun)

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 13.01.15 14:59.

13.01.15
16:17

Карфичке, лошата новина е, че което и от двете да избереш, после все ще съжаляваш :) Все пак, желая ти успех с избора !

13.01.15
16:22

Аз пък разсъждавам съвсем различно: детето копира поведение от родителите и когато вижда устремени и борбени личности и то ще стане такава един ден. Ти ако поемеш(продължиш) пътя, който желаеш не означава, че Дамян ще остане съвсем необгрижен. Ще го лишиш от малко внимание, но това ще му позволи да общува с други хора и да събира различна информация. Да посвети живота си на детето (не визирам конкретно теб) не е добре нито за майката, нито за самото дете. Особено за момче: той трябва да се научи да е независим и самостоятелен и това почва да се гради в характера още първите дни, хайде месеци...

Фисурата от бременността/раждането ли е? Ех, как не ти се размина.. голяма гадост е сигурно :(

Адреналина има съдосвиващ ефект и затова са го изписали на Дамян. Може да пробваш с капки сребърна вода висок процент (20-30 например) - има добри резултати с тях при подобни проблеми, плюс че нямат никакви странични ефекти.

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 13.01.15 16:29.

13.01.15
16:30

Трудно е с малък мишок да се намери баланс, (имам 2 броя момчирляци на 3 и 1/2 и 1г и 3м респективно). Стискам ти палци да правиш нещата, които искаш, когато имаш време и сили. :)

пс. като се разредят кърменията, можеш да започваш леки „ стимуланти”, но ти сигурно си го знаеш :)

13.01.15
16:36

Карфиче, кога са тези изпити за магистратурата ?
Ако са сега пролетта или лятото, аз бих те посъветвала да не изтърваш възможността да пробваш. Подкрепям тезата на Радост, че ние сме прекрасен пример за децата си.
Освен това Дамянче е малко бебче все още, и ако аз бях на твое място бих учила сега докато е бебе, от колкото след като стане на 1 год., 2 год. или 3 год. е тогава ще видиш колко е важно да не го лишиш от внимание.
Може и да прозвучи грубо за някой, но той е доста мъничък сега и кърменето и гушкането за му достатъчни като внимание. После вече - няма да са му достатъчни :)

13.01.15
16:38

Радост, напълно съм съгласна!!!

Сторм, аз няма да избирам. Въпросът не стои толкова дълбоко екзистенциално, аз не съм пред избор детето/семейството или кариерата. Аз дори не съм пред избор. Върпосът е много по-елементарен - да го приспивам ли насила, за да сядам да чета; да издевателствам ли над организма си и във времето, в което той спи, аз да чета, въпреки,ч е съм смачкана (понеже това е сутрин); д аго държа ли вкъщи, когтао анвън е слънчево, за да спи вкъщи, а аз да чета или да излизаме навън, където той спи на хладничко и е щастлив, но аз не мога да чета. Не се касае за някакъв зверски избор. В крайна сметка аз си имам работа, имам и време пред себе си да се развивам. Въпросът в момента стои мнооого по-еементарно от кариерата или детето, касае се за отнемане на вниманието от него за 4-5 часа дневно. И разбира се има още един фактор. И той е, че Десо също трябва да чете, т.е. и с него трябв ада се съобразя, не е като да може той да го гледа. Там където съм написала, че се чудя относно въпроса, че никой няма д ами върне времето с детето, точно това имам предвид, на съвсем елементарно ниво - колко да вложа в ученето, така, че да не страда детето. Основно, каквото казах и по-горе, ще ми се да използвам времето докато той спи, за да уча, но не мога да се концентрирам без стимуланти, а не мога д аизползвам такива.

Аз не съм кариерист, не съм супер амбициозен човек, даже по-скоро съм инертна. Анализирала съм се, дължи се на някакъв мой си страх, че ще се проваля. Трудно е за обяснение, а и не стига, че съм го обърнала на бг-мама, да взема да го обърна на психо-форум... Знам кое е по-важното за мен - за мен е достатъчно да имам стабилна, доволно платена работа, с което да живея нормален живот и даетео ми да не страда от кой знае какви липси, да мога да си позволя второ и трето дете, които също да живеят нормално, да мога да ида на почивка, да мога д акупя нормален подарък... Нямам амбицията да стана супер мега гига известен съдия-перко. По-елементарно е, аз просто искам да диктувам на секретаря определения :D :D :D И някое човече като ми чете решенията, да си каже: “Брей, хубаво решение, взимам го рпедвид.”. Нищо повече. Затова и смятам, че по-дълбоко екзистенциялния въпрос - кариера или семейство - за мен е решен в полза на семейството и кариера на едно средностатистическо ниво.

Тук се колебая просто за момента как да се организирам. Точно тази година (защото другата няма да е по-леко с току=що проходило дете :D).

13.01.15
16:42

Хоп, не бях видяла коментара на Веси.

Весич, не е магистратура, аз съм си магистър от завършването си, излизаме си магистри. Касае се за магистраТСКИ, изпити - съдия, прокурор, следовател, тези, на които се явявам всяка година. Те се провеждат март-април-май, зависи кога се обяви, но по закон се обявява януари и се провежда март-април.

Радост, не е от раждането фисурата. След раждането всичко беше перфектно, нямаше проблем. Яви се преди Коледа, никой не знае защо, аз обвинявам заседяването!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.01.15 16:47.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1