Дневникът на V :]

Прескочи до:

Днес - почивен. Само на басейна един час.

Храната: 500 гр патешко филе (това е месо номер 1 за мен), 3 глави айсберг с оризово олио, картофено пюре към 300 гр.

Не пиша, но ползвам доста допълнителни нещица към храната - хималайска сол, морска сол, черен пипер, червен пипер, кимион, чесън на прах, зелени билки, канела, стевия, ванилия.

Струва ми се, че започвам да усещам промяна по себе си от новата програма.
Не мисля, че си внушавам. Краката ми определено ги усещам доста по-плътни. Раменете и ръцете като че ли имат прогрес.
Рано е, разбира се, за такива заключения. А и аз имам толкова излишна вода и мазнини, че мускулите само на усещане си ги карам за сега :D :D :D
Обаче вчера един клиент от залата (не ме беше засичал известно време) вика: “Ама как си напомпала бицепсите”.

Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

Корем -4 серии, повдигане на прави крака от земя

Квадрицепс
Първи трисет, повторен 4 пъти: клек на смит машина (4 х 50 40 30 30 кг добавена тежест) + лег преса (8 х 130 кг) + лег екстензии (15 х 15 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преден клек (4х 30 30 20 20) + хакен клек (8х 50 кг добавена тежест) + аддуктор (15 повт х всички плочки)

Трисет за глутеус, повторен 8 пъти: лег преса широк разкрач (4 х първите 3 кръга на 140 кг, 4-7 кръг на 130 кг и последен на 120 кг добавена тежест) + клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред (8 х 30 кг на първи и 20 кг добавена тежест на останалите трисети) + хиптръстъри на уред за бедрено сгъване от лицев лег (15х 45 кг в първите 4 трисета, след което за останалите 4 трисета - абдуктор за 15 повт на всички плочки)

храна: 2 пъстърви, 2 кг айсберг, 130 г оризовки, олио, кафе; евентуално ще добавя салата със зелении

Трябва да си преглеждам предходните тренировки, защото понякога забравям с какви тежести работя и днес се надцених на клека с тези 50 кг добавена тежест. Справих се, ама ми е рано за тях. Този смит е мноого тежък :)))

Едно видео от днес, втори кръг на първи трисет; и снимка в “студено” състояние хахах (преди тренировката; после краката станаха двойни :D)

Мила

18.12.14
15:45

2 кг. айсберг...след повече от 6-7 години сред хранителни режими това е единственото нещо, на което не успях да се науча. Тези зеленчуци....

Иначе не е ли много тази салата, де да знам, сигурно така ми се струва, защото на мен ми е мъка това със зеленчуците.

Мнението беше редактирано от Мила на 18.12.14 15:46.

18.12.14
15:48

Ела да видиш на 0 като бях.. с по 600гр риба, една цяла зелка + 2-3 марули изяждах само и само да ми се подуе корем от вода, защото си е вода и да не усещам глад.
Пффф ужас, като се сетя, че пак ще минавам през това и отсега ми става лошо :D

Оо.. объркала съм. 2 кг китайско зеле :) вчера беше айсберг...
Ами.. за някои е много, за мен е добре. Определено не е малко, около мен никой не яде толкова :)
Но се чувствам добре и го рязпределям на 6 хранения. Месото ми е 500 г за всичките 6 хранения. Та, така надробено не е много :)
Алкално-киселинният баланс ми е много добър, откакто ям толкова зеленчуци. Не се тъпча, наистина толкова ми се яде :)

Коледа идва!
Да покажем, че може да бъде здравословна!:)

Предизвиквам всички, които обичат да творят в кухнята :)
Как? -> Влез ТУК, прочети условията и запретвай ръкави.

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – 4 серии за коси мускули (2 упражнения)

Рамо
Първи трисет, повторен 3 пъти: раменна преса с дъмбели (4 х14кг) + вертолет (8х24кг) + вертолет зад гърба с дискове, от седеж (15 х5 кг)
Втори трисет, повторен 3 пъти: раменна преса на смит машина зад врат ( 4 х 6 4 4 4 кг добавена тежест) + разтваряния в страни (8 х 7кг всеки дъмбел) + задно рамо на портален скрипец с кабели (15 х 10 кг на ръка) 

Трисет за бицепс, повторен 4 пъти: сгъване с щанга от стоеж, опряна на стена (4 х 20 кг) + скотово с крив лост (8 × лост + 12 12 12 10 кг) + чуково с дъмбели (15 х 5 4 4 3 кг)

Трисет за трицепс, повторен 4 пъти: горен скрипец с прав лост, разгъване (4 х 45 40 40 40 кг) + долен скрипец - разгъване на въже над глава (8х 15 15 15 10 кг) + кик бек с дъмбели (15х 2 кг)

пътека 20 мин наклон/ходене/бягане

храна: 500 г свинско, задушавано на бавен огън в йенско стъкло с кокосово мляко, куркума и други подправки; гречка - сварена и после пасирана с бульона от месото  мммммммм; 2 глави карфиол на пара, 60 мл мазнина; после сигурно ще пийна какао с джинджифил

трета тренировъчна седмица по програмата - отметната :)

Храна: 350 гр пилешко, 2 дози телешки протеин бисквитки и крем, 3 парчета царевичен кекс (2 парчета само царевично брашно и кокосово мляко; 1 парче с ябълки и канела), 1 кг зелени чушки, 1 кг броколи на пара, 60 мл олио от гроздови семки, 80 г шоколад (40 гр натурален; 40 г с червени боровинки) + 1 чаша червено вино;

Бях приготвила 500 гр месо и нямах намерение да пия протеин, но пред блока имаше 2 кученца, които хич не бяха щастливи; едното имаше каишка. И ме гледаха много тъжно... :) Първо видях само едното, и му дадох едно старо (но не развалено) кюфте. Обаче отнякъде изникна второ и ми стана гадно, че гледаше как другото яде. Качих се до нас и взех от пилешкото. Добре, че никой не ме гледаше, че щеше да се спука от смях как влизам и излизам през 1 мин:)

Иначе.. спокоен ден - спах до късно, разбира се, рисувах; излизахме за малко и сега се наслаждавам на комбинация от вино и шоколад.

Мила

21.12.14
13:42

Оооо, трисети :) Яко. Тъй като съм изпуснала доста от случващото се, какви са целите (сигурно си го казвала, извинявам се за повторението ако е така)

Мнението беше редактирано от Мила на 21.12.14 13:42.

Всъщност, все още никъде не съм писала какви са ми целите със започването на “тежко-средно-леко”, като се замисля :D
Може би, защото нямам очаквания - един ден, докато се ровех в сайта, статията ми се навря в лицето :) Четох, харесах и така си остана. Обаче, след време пак ми се навря в лицето. И си казах - тука става нещо :D
Сашо я е обявил за сила и хипертрофия, и ще се радвам, ако ми се отрази така. До скоро включвах холистичен принцип при рамо, гърди и гръб и ми се отрази доста добре в силово отношение. А като идея се доближава до тези трисети (брой повторения на определени тежести).

Не съм си променяла храната спрямо новата програма.

Може би очаквам подобрение на телесния състав, защото по този начин тренирам доста повече (по-обемно) спрямо предишните ми протоколи. След като не съм увеличила калорийния прием, а имам увеличение на енергийния разход (което е повече от очевидно), значи реално има как да се случи нещо интересно :) Вече 3 седмици тренирам така и смятам, че се възстановявам добре, което пък от друга страна значи, че и храната, и сънят ми са достатъчни.

Кеф ми е, програмата е много тежка и се забавлявам искрено. Това е най-важното, пък като станат 2 месеца по нея, подобно на Колето ще направя преди-след и впечатления. След което е доста вероятно да продължа да тренирам така.

До тук имам видимо подобрение в краката, особено в задното бедро, имам по-добра дефиниция на мускулите по краката.

___
Днес: 500 г телешко, задушени картофи, 3 глави айсберг, 50 мл олио, няколко сурови ядки и малко питка с мед, защото бях на прощъпулник на кръщелника ми :) После спах 3 часа следобеден сън, при условие, че имах близо 8 часа плътни през нощта... Егаси поспаланата съм :))

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.12.14 17:37.

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 5 серии, машина с тежести

Гръб
Първи трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, широк надхват (4 х 55 кг)+ чукчета (8 х 54 50 50 50 кг) + придърпване на машина със свободни тежести с успореден хват (15 х 20 кг добавени)
Втори трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, раменен подхват (4 х50 45 45 45 кг) + пулдаун (8 х 35кг) + хиперекстензии с тежест (15 х 15 кг диск)

Трисет за задно бедро, повторен 4 пъти: glute-ham raises (4 повт) + румънска тяга (8 х 50 кг)+ хиперекстензии с акцент на задно бедро, бавно темпо (15 повт)
и две допълнителни серии бедрено сгъване от лицев лег

20 мин пътека: 10 мин пулс 145-150, 10 мин пулс 135

2 пъстърви, 1 пакет оризовки, 60 мл олио, 2 бр китайско зеле

fire.is.my.nature

23.12.14
10:53

Хм, Верка, тая сутрин случайно да си се разхождала с една неоново розова чанта в Борово? :Д

Мисля, че те видях от колата, но предвид трипластовото ескимоско яке едвам си завъртях вратлето, за да преценя :Д

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 23.12.14 10:56.

Амии бях днес в Борово, но съм с черна раница :) иначе съм с цикламен сиучър и яке черно, бяло и коралово. И бях с много шарен клин. Тотална шарения :D

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 3 серии, на земя, повдигане на крака

Гърди
Първи трисет, повторен 4 пъти: лег с дъмбели (4 х 20 24 20 18 кг) + обратен наклон на смит машина (8 х 24 14 14 10 добавена т + полулег с дъмбели (15 х 10 10 7 7 кг)

Втори трисет, повторен 4 пъти: преси на машина (4 х 40 кг добавена т.) + полулег на смит машина (8 х 4 4 4 0 кг добавена т.) + флайс с дъмбели (15 х 5 кг)

Трисет за прасци, повторен 4 пъти: лег преса (4 х 90 кг) + повдигане от стоеж на смит машина (8 х 50 кг добавена т.) + повдигане със собствено тегло (15 повт)

пътека 20 мин пулс 160-135

Храна: 500 г свинско, 2.5 кг карфиол, оризово олио, паница гречка с какао и стевия (сварена и пасирана); 4 мандаринки, 30 г суров десерт

Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

Корем -3 серии коремни преси на земя, свити крака

Квадрицепс
Първи трисет, повторен 4 пъти: клек на смит машина (4 х 40 30 30 30 кг добавена т.) + лег преса (8 х130 кг добавена т.) + лег екстензии (15 х15 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преден клек (4 х 20 кг добавена т) + хакен клек (8 х 50 60 60 60 кф) + аддуктор (15 х всички плочки)

Трисет за глутеус, повторен 8 пъти: лег преса широк разкрач (4 х 140 кг първите 3 кръга; 150 кг в останалите 5) + крек плие с дъмбел (8х 32 кг ) +клек с широк разкрач на хакен машина (15 х 30 кг добавена т) за първите 4 трисети и абдуктор за останалите  15 х всички плочки

пътека 15 мин (не че имаше много смисъл :D то краката като откажат.. ходи прави нещо :)
Имам уникалната способност да си правя мазохистични комбинации, особено за краката. Ама и това си е талант :D

Храна:
По план 600 г патешко филе, задушено в кокосово мляко, 4 краставици, 5 зелени чушки (сигурно ще има и още); 120 г царевично брашно под формата на шоколадови курабийки (лично производство; като ги усъвършенствам, ще има рецепта; че станаха случайно, но много добро попадение)
Извън плана: сушени червени чушки пълнени с боб.. ии каквото още си харесам от трапезата :) дала съм инструкции на мама какво да направи и за нас с Роско.

Желая светла и топла нощ! Весело посрещане на Коледа :)

Ето и рецептата за нашия билдърски ябълков пай, който често ядем.
Сега е в специален коледен вариант :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 24.12.14 13:45.

24.12.14
16:58

Здравей :) Мисля да пробвам рецептата, изглежда апетитна. Поръчах си течна стевия на НАУ, ти каква ползваш и как я дозираш, че идея си нямам колко да слагам

Здравей :) Ще де радвам, ако ти хареса!
Изборът ти на стевия е супер :)
Количеството е наистина на вкус. Съветвам те да смесиш всички съставки (без содата и лимонената киселина), да подправиш със стевия като слагаш постепенно - бъркаш - опитваш, докато нацелиш желаната сладост. После слагаш содата и лимонената киселина, за да направят реакция, бъркаш отново и слагаш в тавата :)
Може би 7-8 капкомера за цялото това количество.

24.12.14
17:14

Благодаря за отговора. Отдавна си бях харесала тази стевия и най-накрая се наканих да си я купя, даже гледам, че има и с някакви вкусове- шоколад, лешник, тофифи. Ако остана доволна ще ги пробвам. Явно със стевията ще е на проба- грешка с десертите, но ще намеря точната дозировка :)
Весели празници!

Няма да сгешиш, каквото и да избереш. Аз предпочитам натурална, за да имам по-голяма свобода с избора на аромати при отделните сладкиши.
Тази стевия е качествена и подслажда доста (на Now). Ще уцелиш, разбира се, дозировката, но по-добре започвай от малко количество към голямо (ако сложиш прекалено, може да горчи) :))

Весели празници!

http://www.bb-team.org/articles/4994_za-edna-zdravoslovna-koleda

Весела Коледа!
Честито Рождество Христово! :)
Бъдете здрави и обичащи се! Мир и светлина :)

Много ми е мило, че някои от вас се включиха в нашето предизвикателство за коледната BB маса - толкова е празнично и хубаво с тази здравословна трапеза :)
Благодаря за емоциите!

И сега - понеже ще е много двулично, ако навсякъде около мен подканвам за здравословно меню (дори и през тези празници), а аз самата да не разкрия какви ги свърших :D

Та, вчера храната извън плануваната беше: 2
сушени чушки с боб (бобът не беше пържен и нямаше брашно), 2 лозови сарми с ориз, 1 резен домашно изпечен царевичен хляб (с Росен се храним без глутен), домашни фъстъци и малко сок от ошаф (със стевия).
Днес хапваме пуйка и ориз, гъби, маслини и праз лук. Аз имам и броколи на пара. Коледният десерт изядох на закуска и това бяха сушени сливи и смокини.
Не мога да кажа количества, но не е много. Просто хапнах бонус въглехидрати.

Днес ми е почивен ден за тренировки, но Роско трябваше да прави крака, така че отидох с него за компания и бягах 30 мин на пътека. За щастие, фитнесът на моя преподавател по физическо от гимназията работеше и днес :) единствената работеща зала в Ботевград. Добре се раздвижихме :)))

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – 3 серии, коси коремни с тежест

Рамо
Първи трисет, повторен 3 пъти: раменна преса с дъмбели (4 х14 кг) + вертолет (8 х 24 кг) + вертолет зад гърба с дискове, от седеж (15 х 5 кг)
Втори трисет, повторен 3 пъти: предно рамо на долен скрипец, крив лост, раменен подхват (4 х 20 кг) + разтваряния в страни (8 х 7 кг дъмбел) + задно рамо с дъмбели от наклон напред (15 х 4 кг) 

Трисет за бицепс, повторен 4 пъти: сгъване с щанга от стоеж (4 х 20 кг) + скотово с крив лост (8 х лост+14 кг в първите 2 трисета, после с 10 кг.) + чуково с дъмбели (15 х 4 кг)

Трисет за трицепс, повторен 4 пъти: горен скрипец, прав лост (4 х 45 45 40 40 кг) + горен скрипец с въжена ръкохватка (8 х 20 25 25 20 кг) + горен скрипец - разгъване с V- образен лост (15 х 10 кг)

30 мин пътека бягане-ходене

2 пъстърви, китайско зеле, паница (към 200г) картофено пюре с шарлан, 3-4 сини сливи, кафе

Струва ми се, че съм задържала малко вода. Просто организмът ми се чувства по-добре на малко въглехидрати (100 г) и определено да не ги ям за вечеря :D

Вчера имах силно главоболие - лежах и спах през по-голямата част от времето; в моментите, когато отшумяваше болката, но все пак не можех да стоя права - четях книга (Стивън Кинг - Дума Ки - страхотна!). Не знам какво ми се случи, отдавам го на малко по-отрицателни емоции.
Вечерта бях пушка.

Храна: свинско на кюфтета, карфиол, гречка, тиква с лешников тахан, крем-супа от коприва, лимон с джинджифил

Днес:
направихме си домашно коледно парти с момичетата от отбора (водната аеробика не е състезателен спорт, но ние сме толкова задружни и сплотени - като един отбор) - събрахме се в нашата “шефка” (реално погледнато ни е шеф, и за да ме разберете - няма как иначе да го напиша; но всъщност, тя ни е приятел, треньор, ментор, вдъхновяващата искра), която се беше постарала да превърне следобеда в истинска приказка.
Няма да изпадам в подробности, защото това е прекалено лично, но желая на всички такъв “шеф” като нея :)

Храната ще споделя: имаше 2 вида домашни питки, домашно телешко (винен кебап), домашни чушки и сарми с ориз и месо, телешки суджук, печени чушки, баклава (домашна), фъч (домашен), сладки, домашен сладкиш с овесени ядки и ябълки... За мен имаше броколи и моркови (леко задушени, с подправки) - винаги се съобразяват, без дори да питат. Това е жест, който оценявам високо :) Ядох от тях, от чушките, и разбира се - от месото :)
Отделно за деня имам и 400 гр телешко на кайма + малко китайско зеле.

Утре ми е deloading седмицата, в която няма да тренирам по “тежко-средно-леко” протокол. Сплитът, обаче, няма да бъде променен :) След това започвам втори месец по програмата.

Гръб, корем, задно бедро

5 упражнения за гръб, 5 упражнения за корем, 3 упражнения за задно бедро. Всичките - с по 3 серии.
Гръб и корем - суперсерии.

Постарах се да не стигам до откази :)
Усещах много сила в гърба... Направи ми впечатление, че не само, че не са ми намалели работните тежести от “старите” тренировки, но даже мога да натисна със значително по-високи килограми...навсякъде :D

30 мин пътека, ходене, наклон, пулс 135-137

Храна: 500 гр кокошка, ориз, броколи, моркови, китайско зеле (имам остатъци в хладиника и трябва да ги изям, защото най-мразя да се изхвърля храна; иначе по план трябваше да са чушки :)), какао с джинджифил

казано от Вероника Налбатска на 29.12.14, 16:48:

Направи ми впечатление, че не само, че не са ми намалели работните тежести от “старите” тренировки, но даже мога да натисна със значително по-високи килограми...навсякъде :D

Абсолютно нормално като за след ‘тежко-средно-леко’... ;)

Да, Коле...
Въпреки че днешната ми тренировка на някои хора би се сторила тежка, тя бледнее пред “тежко-средно-леко” :)
Имах чувството, че имам сили да овършея фитнеса.

Не се усещах смазана или невъзстановена след един месец доста тежки тренировки, но реших да те послушам и да направя малка почивка. Все пак - предстои ми още един месец размазване. Ако не си давам почивки (макар и да не усещам, че имам нужда), в един момент мога да дам яко назад. Умно трениране - преди всичко. И “бързай бавно” :D

Днес съчетах гърдите с квадрицепса и глутеуса (за всеки случай, тъй като утре е малко мъглива програмата - да знам, че съм се изтренирала)

4 упражнения за гърди, всичките с по 3 серии с изключение на лежанката, където бяха 5 силови (3-4 повт)
3 упражнения за квадрицепс и 3 за глутеус

След това плувах близо километър (50 дължини по 18.5м) - 12 дължини бруст, 12 дължини упражнение кроул, 12 дължини координация кроул, 14 дължини бруст.

Преди няколко седмици ми се скъса любимата шапка, която беше единствена - ако не в България, то в София със сигурност. Дълго време не можах да си намеря достоен заместител, но днес съдбата ми се усмихна :) Е, няма да съм уникална, но поне е достатъчно шарена, тъкмо като за мен :)

Довечера смятам да направя малко прасец + кардио

храната: телешко, картофи, айсберг, оризово олио, 80 г шоколад със стевия, кафе

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.12.14 15:55.

Днес: 700г пуешко, гречка, карфиол, шарлан, какао.
Провали ни се плана за празнуването довечера, но поне ще сме на топло :)

Пожелавам на всички весело посрещане на 2015-та година! Независимо къде сте - дори и да сте си вкъщи (решили да не празнувате), мислено изпратете 2014-та с добри думи, отблагодарете се, че сте здрави :)
Аз, поне, така ще направя. Трудности винаги ще има, но най-ценно е здравето.

В този ред на мисли ви пожелавам ХАРМОНИЯ: хармония между тяло, дух и околна среда.

Благодаря, че съм част от BB-Team. Страхотни сте :) Нашият форум е... цветен;) а Рони Колман обича шареното.

Поздравявам ви с това ангелче - тази фигурка ми подари една жена на басейна, казвайки ми: “Когато те видях за първи път, ми заприлича на ангелче”. Пожелавам ви да бъдете добри като ангели и да правите добрини, защото има смисъл! :)

Честита да е новата година!:)

Бъдете здрави и много усмихнати!

На 31ви пих вино, шампанско и ядох фурми (отделно от заплануваното).
Вчера - 500 гр свинско, зелени чушки, айсберг, пакет оризовки, оризово олио

Днес: 2 парчета домашен кекс с фурми и кокосово мляко; 500 гр пилешко, 2 бр. китайско зеле
Тренировка: рамене, бицепс и трицепс в домашни условия (така и така е deload тренировка, а вкъщи имаме един лост (10 кг) + 2х5 кг диска + 2х10 кг диска - за тази тренировка ми бяха перфектни).
Утре смятам да направя едно кардио + плуване/водна аеробика.

Успях да си направя заплануваното!
Наспах се, нахраних се добре, че даже и поспортувах: 30 мин пътека, ходене, пулс 135 + 20 мин плуване, бруст + 50 мин водна аеробика, без да стъпвам на дъното и без помощни средства (ниво за напреднали ;)

Храна: 500 гр свинско, 2 глави айсберг, картофи, олио от гроздови семки, червени боровинки

ПП: Днес трябва да е вторият ми рожден ден, защото Роско се прибра и е донесъл и тиква, и черен шоколад със стевия........... мляс!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 03.01.15 17:01.

03.01.15
18:36

казано от Вероника Налбатска на 03.01.15, 16:47:

ПП: Днес трябва да е вторият ми рожден ден, защото Роско се прибра и е донесъл и тиква, и черен шоколад със стевия........... мляс!

По едно стечение на обстоятелствата и ние днес се прибрахме от пазаруване с тиква и черен шоколад със стевия. Второто беше импулсивна покупка - не съм опитвам такова нещо досега. :) Само че се сдобих и с няколко бири, та шоколадът ще си чака реда.

Боби, значи аз, ти и жена ти имаме втори рожден ден днес!!!!!!!!!!

Аз много харесвам този шоколад. Едва ли е най-здравословното нещо, но за веднъж седмично е ОК. Сподели впечатления после. Много обичам комбинацията от него и чаша червено вино. Но днес си го изядох самостоятелно :)

Обаче тиквата - напоследък ми е много любима. С канела, с тахан, или просто ей така :)

Никога не се подигравайте злобно на някой заради външния му вид.
Външният вид е преходно нещо. Не се знае как ще се завърти колелото на Живота.

Днес попаднах  на едни снимки.
Хората, които най-силно ми се подиграваха преди години, когато бях дебела (наистина много обидни думи, непрекъснат тормоз), в момента са... далеч от слаби.

04.01.15
13:35

казано от Вероника Налбатска на 03.01.15, 20:00:

Боби, значи аз, ти и жена ти имаме втори рожден ден днес!!!!!!!!!!

Аз много харесвам този шоколад. Едва ли е най-здравословното нещо, но за веднъж седмично е ОК. Сподели впечатления после. Много обичам комбинацията от него и чаша червено вино. Но днес си го изядох самостоятелно :)

Обаче тиквата - напоследък ми е много любима. С канела, с тахан, или просто ей така :)

Ей сега хапнахме по едно парче шоколад и се оказа доста вкусен :) А печената тиква ми е редовна закуска почти всеки ден (sun)

Бях сигурна, че ще ви хареса.
И с червените боровинки е много приятен.

Вчера си направих тиквата с какао, стевия и малко вода - всичко пасирано. Получи се много добро кремче :D

04.01.15
13:47

Аз към стевията винаги съм бил негативно настроен. Пробвах преди време на чай и кафе да слагам, но и двете стават страшно блудкави със стевия и се отказах. По-добре е от синтетичните боклуци, но предпочитам мед или меласа, пък дори по малко на връхчето на лъжичката, колкото да раздразнят рецепторите.
Шоколадът обаче се оказа учудващо приятен. То нямам как нещо с 30% и нагоре какаово масло да не е приятно, де. :)

04.01.15
14:14

Ах, Вери, колко ми е познато това с подигравките. Тук с пълна сила важи “Аз може да отслабна, ама ти по-умен няма да станеш”.
А за шоколад със стевия, силно препоръчвам този, в него също няма млечни.

04.01.15
17:19

казано от Phophy_ на 04.01.15, 13:47:

Аз към стевията винаги съм бил негативно настроен. Пробвах преди време на чай и кафе да слагам, но и двете стават страшно блудкави със стевия и се отказах. По-добре е от синтетичните боклуци, но предпочитам мед или меласа, пък дори по малко на връхчето на лъжичката, колкото да раздразнят рецепторите.

И аз имам същите впечатления от стевията - просто разваля вкуса на всичко, в което попадне. ;)
Защо всички използват меласата за подсладител? Само на мен ли ми е горчива на вкус?

Никога не съм ползвала меласа.
А стевията ми допадна от първия момент, в който я пробвах. Радвам се, защото иначе щеше да ми е доста трудно :)

Много обичам и кленов сироп, но го ползвам мнооого рядко.

Днес: почивен ден; пъстърва, червено зеле, броколи, гречка, още малко тиква

Нямам търпение да дойде утре, защото отново ще щангирам по “тежко-средно-леко” - започвам втори месец по програмата:) ЙЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

05.01.15
09:27

казано от Маргарита Манева на 04.01.15, 17:19:

Защо всички използват меласата за подсладител? Само на мен ли ми е горчива на вкус?

Една идея по-малко калорична е от захарта, а и аз я слагам съвсем по малко и на практика само на кафе, така че няма как да усетя горчив вкус. Но пък е ароматна и според мен обогатява вкуса.

05.01.15
11:51

Аз ви отворих за този шоколад.. или поне Ронката :D И с червени боровинки и стевия е доста як ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1