27.12.05
14:26
Здравейте.На 14 години съм и не мога да правя повече от 10 лицеви опори.На какво се дължи този проблем.Искам да заякна и имам постоянството и упоритоста да го постигна.Всеки ден правя лицеви опори,но не успявам да направя повече от 10.Моля ви кажете ми на какво се дължи това и как мога да се оправя.
ооо спокойно пич :lol: аз правех по 10-12 миналата година сега правя 56 така че си прави и ше стане
27.12.05
14:37
Ебахму майката.Чак до другата готина ли трябва да чакам.Трябва да има нещо.
Внимавай с езика , подбирай си думите
DJGorgio-Astor
27.12.05
14:37
Спокойно - това не е проблем. Прави ги през ден...3 серии по максимум повторения, примерно. Трябва и да почиваш също. ;)
27.12.05
14:56
[quote author=”Палпатин”]Спокойно - това не е проблем. Прави ги през ден...3 серии по максимум повторения, примерно. Трябва и да почиваш също. ;)
ОК.Благодаряя.Ще пробвам.А я кажете некви други упражнения в домашни условия,щото не ми се ходи на фитнес.Нисък съм и съм чувал че децата не трябва да ходад на фитнес защото им спира растежа.Ако сега спра да раста ше си ебе майката.Висок съм около 160см.Благодаря предварително.
27.12.05
15:02
Принципно няма да имаш проблем с растежа. Ходи си на фитнес, тренирай си лекичко, учи се да правиш упражненията правилно(с правилна техника). Храни се повечко, чети в сайта информация и се образовай. ;)
27.12.05
15:21
Споко пич.Аз в началото трудно правех 4-5.Пак ся прая 55 някаде.Тай че си ги прави през ден 3-4 серий по колкото можеш повторения и постепенно ще видиш че ще имаш сила за още повторения.btw колко тежиш?
27.12.05
15:35
50kg.Тази година съм пораснал с поне 10см и съм качил около 8-10кг.Много бързо пораснах.А ще можете ли да ми кажете някакви упражнения в домашни условия за натрупване на мускулна маса на гърдите.Сега правя лицеви опори с широко разтворени ръце и още едно упражнение от сайта ама не се сещам как се казваше мисля че се казваше “ФЛАЙС”.Натрупах мускулна маса но само от външната страна на гърдите(Откъм мишниците,там е и най-голямото натоварване при лицевите опори с широко разтворени ръце).Искам и от вътрешната страна да натрупам мускулна маса.Кажете и някакви хранителни добавкикоито да ми дават повече сила и издръжливост,но да не са много скъпи окло 10 кинта.Благодаря много.
27.12.05
15:39
Не ти трябват хранителни добавки все още. Просто се храни разнообразно и често. Прочети информация в сайта за храненето.
27.12.05
15:45
Благодаря на всички.Ще можете ли да ми дадете няква програма да тренирам по нея.Искам в нея да се набляга на бицепсите,трицепсите,гърдите и прасците.Разполагам с обичайните за една къща мебели и две гири (Едната тежи 2кг а другата 3кг).10х
27.12.05
17:47
[quote author=“MARTO_CSKA”]А я кажете некви други упражнения в домашни условия,щото не ми се ходи на фитнес
Виж момче, в сайта има толкова полезна информация, изчети го целия и си прецени сам какво искаш да правиш ! Ту така - ту иначе не става.
27.12.05
21:53
Пич щом искаш да тренираш по програма и да заякнеш почни да ходиш на фитнес или намери по тежки дъмбели,лежанка,лост,тежести, с тия дъмбели(дето са с различна тежест) няма да заякнеш. Не се притеснявай за растежа, колкото ти е писано толкова ще пораснеш :wink: .
като ще се хвалиме аз правя 120!
ама след стотака рацете ужасно ми треперят :)
пич,на тия години те съветвам да изпълняваш упражнения само със тежеста на тялото-лицеви опори,набирания,кофички,коремни преси и т.н.наблягай на правилното изпълнение без да бързаш и да гониш рекорди!началото винаги е трудно но резултатите през първата година са окуражаващи
28.12.05
17:56
Прави и до отказ, или път увеличавай броя на повторенията в сериите си, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ТЪПЧЕШ НА ЕДНО МЯСТО !!!
Упоритост и търпение :) В началото на годината бях много зле както и да го погледнеш. Обратна кофа (тесни рамене голям задник:)), ръка 30 и бях сигурно около 1.80. Абе бех си яко слабичък но имах огомен задник и огромно шкембе пък ръце като солети и гръден кош сигурно 80 да е бил :) Имаше момент когато не можех и една лицева да направа (сериозно :)). И всичкото това на около 80кг тегло :) Ма се хванах яко да тренирам мотивирах се :) В началото слагах 30 на лежанката и ме пазиха даже :) Но за около 3 месеца вече си правех и лицеви и си дигах що горе нормални тежести :) Така че момче давай без да се отказваш и бъди упорит резултатите ще дойдат и ще те мотивират още повече :) Късмет :wink:
28.12.05
22:39
ми аз ползвах начина на лицеви опори на колене и така започнах защото до преди 6 месеца не можех и аз а сега успешно правя 30-40
29.12.05
14:59
Благодаря на всички.Помогнахте ми.Вече почвам да се оправям.Вече правя лицеви опори през ден по 3 серий както ми казахте.Правя по 10-12 лицеви на серия.Вече усещам много по-голяма лекота на първите 5-6,но после пак е трудничко.Ще продължавам да тренирам и се надявам резултатите да са задоволяващи.
29.12.05
16:20
Пич и аз като теб преди 1 гoдина бяx Taka.Ceга cъм на 13 и правя пo 25 лицеви без прoблем.C времетo ще ce oправиш cпoko