Хобит Unleashed: Barbells, Kettlebells & Second Breakfast

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

07.01.15
11:43

06.01.2015 (31) [1]

Закуска:

крем от тиква, чай

Междинно:
синьо сирене (боц-боц само, докато готвих)

Обяд:
5 гъби, напълнени с масло, синьо сирене и отгоре кашкавал; пънчетата нарязах и сложих на дъното на тавата, заедно с една връзка зелен лук - много вкусно, ама си е инвестиция :))))
салата от домат, краставица и печена чушка
филийка препечен Бонус

Междинно:

3 компотени кайсии

Още едно междинно:
1 киви

Вечеря:
малко пържени картофи, салата, под 100гр печена наденица, две-три глътки червено вино

Движение:
- мобилност таз
- мобилност глезени
- 3х10 тяга с 10кг
- 10 минути кростренажор
- 40 минути йога

Литър чай
Литър вода

Коленете и едното рамо ме тормозят от понеделничната тренировка*

Т. Тодорова

08.01.15
16:54

07.01.2015 (32) [2]

Закуска:
- чай
- 1/2 банан
- чай
- парченце баклава с локум, голямо колкото кибрит

Междинно:
- фреш от лимон и грейпфрут

Обяд:
- две яйца на тигана & салата от домат, краставица и маслини (без дресинг)

Вечеря:
- омлет с лук, морков и магданоз; салата от домати, маслини, червен лук, варен нахут и много лек дресинг (лимон,шарлан,хим. сол)

Тренировка:

* 4 кръга от по 5 упражнения, всяко по 40 секунди, почти без почивка (е, аз си спирах, естествено, особено на коремните и на лицевите):
- бърпи без лицева (другите го правиха на една ръка, но аз, нали. :) )
- 8кг пудовка : минава между краката, отива в другата ръка и от там, при изправянето, се спира на противоположно рамо (иди рАзбери :D )
- скачащи напади на TRX (аз не скачах, но пак си ползвах тиерекса)
- висок планк - лицева, докато гърдите опрат в медицинската топка под тях- връщане в изходна позиция и докосване на топката с една ръка
- коремни сгъвания : лягаш по гръб, вдигаш крака нагоре и при сгъването пляскаш с ръце зад дупиту. Да ама аз не плясках, щото ми е голямо и не мога да го прегърна чак така :D

* Всичко беше със зор, естествено, но някак по-добре от предните няколко пъти - останах до край и разтегнах с другите. Някои неща от загрявката си ги спестявам, щото има много скачане - особено като трябва да правим джакове, ама и да се движим в същото време, ми е много гадно, болезнено и дискомфортно. Затуй си джиткам на едно място, а на други упражнения направо спирам и просто обикалям насам-натам, колкото да не протестира сърцето.

Т. Тодорова

08.01.15
22:18

08.01.2015 (33) [3]

* забравих да впиша, че до залата вчера отидох пеша и на другарчето ми по разходка гарминоподобната гривна отчете 2км май, та  и това си е нещо :)

Закуска днес:
- чай

Обяд:

- омлет с лук и моркови, салата от домат, маслини, лук, магданоз, нахут; пак с лек дресинг

Междинно:
- отвратително смути от кокос и киви :D , не знам що ги смесих, може би щото само това имах, ама не мога да не вметна, че този път кокосът беше повече от гаден

Още едно междинно:
- още малко от омлета

Вечеря:
- пълнена чушка, без ориз - само с кайма, лук и микс от зеленчуци : грах, царевица, червена чушка, моркоФ; сложих масло и много подправки, и стана много прилично; филийка препечен Бонус

Течности:

- 500-600мл чай
- 1,2-1,4л вода

АпчИнцЪ:

- 2х1 магнерич
- 2х1 вит. Ц , 1000мг

Движение:

- Щъкане, домакинска работа, игра и разходка с кучето - не съм стояла на едно място, но и не тренирах (не, че ми остана и кой знае какво време), заради коленете - нещо не ми вдъхват доверие;

Сега е почти 22:30 и подозирам, че ще нагъна един портокал :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.01.15 22:19.

Т. Тодорова

10.01.15
10:48

09.01.2015 (34) [4]

Закуска:
- чай, кокос

Обяд:
- пълнена чушка, салата от китайско зеле и нахут

Междинно:
4 бисквити “Роден край” с масло

Още едно междинно:
- праз (манджа)

Вечеря:
- женско парти у на К. сестра му, 7 кокошки на едно място + коктейли (Маргарита) + домашно приготвена пица + цигари

Тренировка:
- не, дори в залата се отказах да отида - дясното коляно ме скъсваще от болка, дори в покой; но пък се поразходих

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.01.15 10:51.

Т. Тодорова

11.01.15
17:18

10.01.2015 (35) [5]

Закуска:

- банан, 2 кивита, чай

Обяд:
- салата от : домат, краставица, гъби, лук, чесън, праз, семки и ръжени кълнове (не ми харесаха и на мен), шарлан и лимон
- сирене
- препечена филия

Вечеря:
Бяхме на гости у приятели, които се бяха постарали супер много и бяха приготвили само и единствено домашни неща.
Аз ядох:
- салата от цвекло и малко моркови, орехи , овкусена много леко със зехтин и лимон
- 1с.л. изцяло домашна руска салата
- 2 сърми (изцяло домашни)
- 1 свинско ребро, печено на фурна, само с малко сол - домашното месо, искам да подчертая (не, че е нещо ново), има ужасно различен вкус и не мога да си кривя душата - за разлика от купешкото, което често смърди на квото може да се сети човек (и ако не го погребеш под една педя подправки, просто не става), това беше много добре. Като количество месо беше около сто (или по-малко) грама
- домашно червено вино

За десерт - 1 “парче” пишмание, донесено от Турция - беше много вкусно :)

Тренировка:

- бих до нарекла “движение” : 20 минути кростренажор, 20 минути йога.
Коляното ме скъсваше до днес, мисля, че успя да си почине, а утре го подпуквам пак.

Ще си включа един гладен ден седмично - само на вода, вода с лимон и чайове. Само тоя лимон на гладно малко ме смущава?

* Започвам най-накрая работа и то такава, която освен някакъв доход, мисля, че ще ми носи удовлетворение и ще ми е интересна. Хъ!

* Откакто се опитвам да съм по-добър, по-позитивен и по-организиран чиляк :), някак започват да ми се случват приятни неща :)

11.01.2015 (36) (6)

Закуска:
- 3в1 кафе, от което щях да си изповръщам душата, ако не бях навън - много гадна работа, няма да пия повече изобщо.

Обяд:
- салата от : домат, тиквичка, гъби, червен лук, слънчогледово и сусамово семе, конопено брашно, дресинг от лимон и зехтин
- сирене (50-70гр?)
- 1 яйце
- препечена филия

Вечеря:
- ще е навън и си мисля за хумус с арабски хляб, щото много хубаво го правят на това място

<3
- чаша червено вино

Тренировка:
- не, само дълха разходка и игра с куче + домакинска работа

Повечко вода с лимон, чайове

:)

Т. Тодорова

12.01.15
11:36

Снощната вечеря, естествено, пропадна и хумусът отиде,и виното. Завърших с чинийка печени картофи, малко сирене и две чаши бира.
О, и две кивита, много вкусни :)

11.01.2015 (36) [6]

Стартирах деня с чаша изворна вода с лимон. Напоследък, освен по време на тренировка, изобщо не ме кефи да пия чиста вода.

Час по-късно закусих със смути от: предварително накиснати овесени ядки, червени боровинки, 11 какаови зърна, 1 ябълка, малко повече от лъжичка кокосова захар, конопено семе и вода. Ньом!

За обяд си мисля за кус кус с домати, босилек и сирене (купувам само на Маджаров, по БДС и има доста приличен вкус)

За вечеря - стотина грама извара; за гарнитура - салата от маслини (неосолени), домати, броколи и червен лук, пак с много малко кус кус

Междинно може : киви, бадеми (ако изобщо ми се прииска)

Тренировка:
- 20 минути кростренажор, интервално
- 20 минути йога (стречинг по-скоро)
- раздвижвания на всеки час (имам много за четене от комп и ще трябва да разкършвам)

1,5л вода с лимон
500-600мл чай

2х2 Еve витамини
2х1 вит. Ц 1000мг

* добавям 100гр домашна баница и киселини след нея..

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.01.15 14:17.

Т. Тодорова

13.01.15
16:55

12.01.2015 (37) [7]

Закуска:
- шепа сурови бадеми

Обяд:
- свинско с гъбен сос и картофено пюре : изглеждаше като да е читаво, поне на вкус, месото беше малко - под 100гр пак, картофеното пюре беше три малки топчици. Без хляб.

Днес ми беше нещо като първи работен ден, ама без да работя :).Ще трябва да си нося храна от вкъщи, че до залата няма кой знае какъв избор, а и не ми се чини рентабилно да ям съмнителна

Тренировка:
4 кръга, 10 повторения от всяко:
- тръстер с 8кг пудовка
- лицеви от колене
- ходещи напади (20 крачки- по 10 на крак), първите два кръга с 8кг, другите два- с 5
- клийн с 8кг пудовка
- 3 пъти планк до отказ

Междинно:
- смути от 2с.л. овесени ядки, малко тиква (сурова, замразена, от градината на баба :P), 10 какаови зърна, конопено семе

Вечеря:
- печена скумрия, салата от домат, авокадо, маслини, зелен лук и кускус, овкусена със зехтин и лимон

Течности:

- 1,5л вода
- 1л чай

Добавки:
1х1 вит. Ц 1000мг
1х2 EVE витамини
1х2 ZMA преди лягане

Хич не ме бива да пия хапове - забравям ги най-редовно, а да следвам схема - майчице! :)))

Допълнително движение:
- 1,5км ходене с около 6-7кг раница на гърба

Преди лягане:
- напътствана медитация, поне 25 минути

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.01.15 17:14.

Т. Тодорова

15.01.15
11:01

13.01.2015 (38) [8]

Станах в 5:30, и върших малко физическа работа, не много тежка, но активна

Закуска:
- смути от овес, ябълка, конопено семе, какаови зърна, канела и малко кокосова захар

”Обяд”:
- 2 варени яйца, един домат

Междинно:
- 50гр микс от ядки и сушени боровинки

Междинно:
- 20 био солети от лимец

Тренировка:
5 кръга, 40 секунди всяко упражнение:
- скок до клек и обратно на ТРХ
- планк със свиване на колене към корем (с едни хлъзгави подложки под стъпалата), в петия кръг правих само планк, преден
- изометричен клек на стена (с прекъсвания, щото ми отива много брутално в коленете)
- лицеви опори на WOW Bag - сложена под коленете (малко над тях, всъщност)
- коремни сгъвания с 8кг Уау торба - краката свити, торбата пред гърдите, тръгваш с ръцете и заедно с изправянето на торса, изтласкваш торбата нагоре към тавана

Имам зверска мускулна треска днес, нещо, което не ми се беше случвало отдавна. Едва мърдам :D
Ще правя нещо за корем и йога днес, да поразпъна :)

След тренировката бяхме навън с групата и колегите, и консумирах следните неща:

- 2 чаши червено вино
- броколи с 3 вида сирена и сметана (на фурна)

В нас, щото бях освирепяла (нормално, с един домат и няк’во яйце за деня... много хитро):
- кускус с масло и сирене

1л вода
1л чай
1х2 EVE
1х1 вит. Ц

Т. Тодорова

15.01.15
18:44

15.01.2015 (40) [10]

Не разбрах какво е станало, но съм пропуснала някакъв ден или съм объркала датите някъде - няма значение, днес е 15-ти.

Цял ден не седнах - много ходене, игра с куче (включвам го като движение, защото си е зор, особено когато си играем с пръчка - хващам я с двете ръце в двата края, тя захапва по средата и се дърпаме. Много силен дзвер - малко ако олабя, ще ме пльосне по очи.. сигурно и сега може, ама не се напъва достатъчно). пазаруване, мъкнене на торби зарзават (хих), чистене, пак обикаляне... Седнах за пръв път в 15:30, в 8 пак изчезвам да се движа час и половина.

Не закусих.

На обяд ядох една принцеса на крак, щото минах през нашите и вече почваше да ми става лошо от неядене и непиене (до към 1:30 не бях докоснала ни храна, ни вода), и две фурми с шоколад.

Вечерята беше в 17 и нещо - маринована херинга, салата от домат, краставица, тиквичка, семки, ръжени кълнове, зехтин и ябълков оцет, и хималайска сол + голяяяяма филия домашно изпечен хляб от ръж и лимец. 4 фурми с шоколад.

Докато легна, ще наливам вода с лимон. Страшно ми се спи, а пак няма да заспя преди 12-1. Тюх.

Тренировката отказвам да изпълня - ще се изкъпя само и ще се намажа с магнезиево олио.

Купих си на Або Фарма (за олиото още приказвам), не знам дали става. Пише, че е 31% магнезиев хлорид + други : магнезиев сулфат, калиев хлорид, натриев хлорид, калциев хлорид и бром (как гладко си прочетох формулите - да можеше да ме види сега госпожата по химия :D). Пише също да не се превишава препоръчаната дневна доза - 5мл? Понеже не аз не разбира, бих искала да попитам - колко реално мога да мацам? Тия 5мл за кое по-напред? :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.01.15 07:20.

Т. Тодорова

17.01.15
10:56

16.01.2015 (41) [11]

Старт:
- вода с лимон

Тренировка 1:

- 10 минути кростренажор
- 8 минути коремни преси от блендера (8 minute abs), мисля, че общо 160 са като бройки - 4 двойки от по 20 повторения, различни вариации (те правят по 30, ама аз не мога толкоз заега)
- 20 минути йога

Закуска:
- банан, 5 бразилски ореха, 10бр кашу;
- чай

Обяд:

- леща (стана много вкусна - направих й нещо като запръжка, но не запръжка :), с нахутено брашно, червен пипер и шарлан)
- много тънка филийка хляб от лимец и ръж

Междинно:
- бонбон
- банан
- 5 бразилски ореха, 20 кашу

Друго междинно:

- още един бонбон
- домашен мъфин от банани и брашно

Преди тренировка:
- 1 домашна, здравословна меденка - едно от момчетата в залата беше правило и донесе да опитаме

Тренировка 2:

- скокове на въже или джакове (редувах ги): 50-20-50-90-30-30 (общо: 270)
- трицепсови лицеви от колене (не с перфектна форма, пускам се съвсем до долу, докато съвсем вече няма напрежение, и се избутвам обратно:  15-15-10 (общо 40)
- клек със СТ: 30-40-40-20 (общо: 130)
- коремни сгъвания (със свити крака, почти
се изправяш до седнало положение): 20-20-20 (общо 60)

След това отидох на по бира с две приятелки, а после се преместихме на кръчма, за да вечеряме:
- свински дроб със сос от стриди и гъби (не можах да изям и половината, щото, естествено, не беше готино; обрах лука и гъбите, и т’ва беше - от дроба ядох много малко.
- червено вино
- бая цигари

* Завихриха се там няк’ви разговори за здраве и начин на живот, и установих, че съм започнала да избягвам конфликти (с когото искам да ги избегна :) ), хехе - така, де, и да не съм съгласна, трая си, щот’ тия дискусии досега не са ми донесли никаква полза, евър. Пък и всеки си има глава на раменете (т’ва също е прогрес, защото преди обичах да се ядосвам, да се налагам и да осъждам, а сега казвам веднъж какво мисля и после всеки се оправя така, както намери за добре - и дори не е лицемерно, защото вътрешно оставам супер спокойна и най-живо ме вълнува как живеем в моята си къща).

Добавки:
- вит. Ц
- ДМАЕ
- EVE

Т. Тодорова

17.01.15
22:04

17.01.2015 (42) [12]

Честит имен ден на празнуващите! Пожелавам ви, както винаги, да сте здрави, щастливи и добри! (h)

Беше ми много неприятно сутринта от цигарите, които изпуших снощи, чувствах се като отровена, затова стартирах със сто грама кисело мляко (Тертер, 2%).

Около два часа по-късно - половин помело.

Тренировка вкъщи:
- BeachBody Turbo Jam, 20 минути - с тежести от по 450гр на китките
- Коремните - този път правих по 23 от вид - общо станаха 184
- 20-минутната ми йога (почвам да имам подобрения, затова скоро ще увелича времето и ще сменя програмата
- 10 минути водена медитация

Половин час след това:
- от вчерашната леща (доволна купичка ;) ), 50гр сирене (по БДС)

Половин час след лещата:
- притеснително количество тахан с мед :D. Ако мерим по бурканчето, може да се каже, че е малко под 100гр :D

Вечеря:
- задуших един голям картоф в масло, добавих му пакет зеленчуци (броколи, морков и карфиол), дозадуших (картофите станаха на пюре и се получи много приятна основа за останалото), после запекох във фурната с пармезанец и кашкавал; 1/2 домат, скилидка чесън (пресована), нарязани маслини (неосолени), малко зехтин, ябълков оцет и морска сол;

Чорби:
- 1,2л вода със сок от половин лимон
- 1,3л чиста вода, като половин литър беше почти гореща, че температура няк’ва вдигнах и не ми беше добре

Добавки:

- 2х1 вит. Ц 1000мг
- магнезиево олио, мазане
- 2x1 ZMA

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.01.15 23:59.

Т. Тодорова

18.01.15
21:11

18.01.2015 (43) [13]

Закуска:

- смути : овес, банан, киви, сушени боровинки, какаови зърна

Обяд:
- спанак с елда и булгур, 70-80гр пилешко бяло месо, салата от домати, маслини, тиквичка, семки, конопено брашно, пармезан и зехтин

Вечеря:
- 4 фурми с шоколад, чаша бира

Тренировка:

- не, уж почивка, но седнах за пръв път в 17:00 - чистих избата, направих сигурно 20 курса по стълбичките и до коша за боклук в края на улицата; после чистене, пране, готвене, разхождане на кучета и то си стана :)

Течности:
- 1,2л вода с лимон
- 1,3л чиста вода

Добавки:
- вит. Ц
- мазане с магнезий

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.01.15 10:16.

Т. Тодорова

19.01.15
10:16

Киноа, киноа сложих в спанака, не елда.

Много често получавам нещо като обрив по врата, в зоната под брадичката и малко отстрани - все едно нещо ме е нахапало, сърби известно време и после минава (и с’я, ако имаше емотиконки, щях да използвам най-недоволната :) ).

Вдъхнових се от Файъра с нейните маски и понеже имам само кокосово масло на Икаров в момента, снощи се намазах с него преди лягане - игати :P, муцуната ми е като бебешки гъз (на пипане само!) тая сутрин :))))))

Слагам кутиите в раницата и заминавам към офисО, а после - функционална кардио тренировка. :)

fire.is.my.nature

19.01.15
10:24

Я, неслучайно усетих, че съм спомената в този дневник :Д Интуицията не ме предава :Д

Радвам се, че ти е помогнало! Развивам кампания “Жени без бръчки” :Д

fire.is.my.nature

19.01.15
10:49

Между другото това с обрива може да е алергия към храна или от стрес.
Аз имам нещо подобно, когато съм МНОГО стресирана и не правя нищо, за да се “дестресирам”. Излиза ми на лявата ръка 3-4 см обрив на точно определено място все едно ме е ухапало нещо и ме сърби ужасно, а аз го дера докато не ми падне кожата. В момента, в който се успокоя и започна да се грижа за психиката си, изчезва.

Т. Тодорова

19.01.15
11:38

Страшна телепатия, а? Т’ва от медитациите, шъ знаиш :P

Ми аз не съм много стресната, да ти кажа :D

Въпреки че разни вътрешни конфликти и терзания винаги имам.

Може и от няк’ви препарати да е - имам чувството, че допирът на косата ми предизвиква нещо - шампоани, парфюм? Никва идея.

На първата бригада щях да пукна от извергски обриви по цялото тяло (бяха ме докарали почти до лудост, вЕрвай), които предположих, че са от перилния препарат. Смених го с един без аромат и цвят :), бебешки, и мина.

От изгорелите газове в градския транспорт (както и ако вървя по булевардите), ми се повръща, ама истински. Случвало се е и да премина към действие... Не е кат’ да нямам бъгове, а? :D

А за маслата, радвам се, че ме подсети - по едно време използвах само такива - и за лице, и за тяло. Това лято се награбих от Америка с разни душ-гелове, лосиони и спрейове. Да ми се чуди човек. Ще ги изшиткам.

:)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.01.15 11:43.

Т. Тодорова

19.01.15
20:29

19.01.2015 (44) [14]

Закуска:
- смути от : овес, бадеми, ябълка, коноп, какаови зърна и червени боровинки

Обяд:
- от спанака с киноа и булгур, малко салата

Тренировка:
5 кръга, 6 упражнения, всяко по 40 секунди:
- скачане на въже (в последния кръг правих джакове, щото въжето ми беше късо и ме лупкаше по китарата всеки път :D)
- скок от клек до планк и от планк до клек, но, разбира се, аз не се и доближих до правилната форма и много почивах, защото като си натежа на раменете и не ми е изобщо комфортно (не говоря за комфорт откъм “лесно упражнение” - усещам как си смазвам ставата)
- трицепсови лицеви от колене - пускам се съвсем до долу и като избутвам, кръстът ми увисва леко, не съм изобщо силна все още
- коремни сгъвания с крака, изправени нагоре, а пръстите на ръцете се опитват да докоснат маратонката; аз си стигам до малко след средата на пищяла :D
- скачащ сумо клек; в първите 4 кръга половината го скачах, после само кляках, а в петия кръг скочих 2-3 пъти и завърших по стандартния начин
- планк и после коляно към лакът (с почивки, естествено)

Тръгнах си с рейс и слязох на 25 минути от вкъщи (енергично ходене), за да се довърша, а и навън беше приятно хладно :). Само раницата ми тежи, щото нося дрехи, компютри и т.н.

Прибрах се и между другото хапнах :
- 2 варени яйца, 2 кисели краставички (от по-малките) и 20гр пилешко бяло месо

Спретнах тренировка на любимия и трябваше да му показвам упражненията, а някои ги правих с него:
* първо загрявка на стави и малко скок-подскок, за да затоплим мускулите
* после 3 кръга, 6 упражнения, всяко по 30 секунди с 15 секунди почивка между тях:
- клек с повдигане на пръсти при изправянето
- лицеви
- редуващи напади
- преден планк
- джакове
- планински катерач, но не “тичащия” вариант, а само с прибиране на коленете към корема

Грубо съм направила по десетина от всяко, с изключение на лицевите.

Ще вечерям със задушени зеленчуци (броколи, морков, карфиол), поръсени с пармезан + 50гр сирене.

Течности:

- 150мл вода с лимон
- 2л вода
- 300мл какаов чай
- 300мл чай “Неврокоп” - мащерка, жълт кантарион, риган и бял бъз
* общо: 2,750л

Добавки:

- вит. Ц
- EVE
- мазане с магнезий

Усмих :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.01.15 20:45.

Т. Тодорова

20.01.15
17:56

20/02/2015 (45) [15]

Закуска:
- Смути от : кокосова вода, няколко парчета кокос, няколко парчета сурова тиква, чиа, какаови зърна, малко кокосова захар и канела.
Не мога да нацелвам количествата нещо и смутитата ми винаги стават огромни – това също беше към 400-500мл

Час по-късно:
- Какаов чай, литър (не наведнъж, но за час и малко замина) + вит. Ц и EVE витамините

Днес работих от вкъщи (опция, която наистина оценявам) и си надух швейцарската топка, за да стоя на нея, вместо на стола. Момичетата в офиса така седят и реших да пробвам. Удобно е и някак идва естествено за гръбнака да е в изправено положение, доволна съм.

Към 11:30 :
- Бях до майка и опитах едно парче домашен суджук и домашния майонезен сос с чесън, който беше приготвила. Не беше лошо.

НЯКОЙ ПРАВИЛ ЛИ Е ДОМАШНА МАЙОНЕЗА В БЛЕНДЕР? И КАКВА МАЗНИНА МОГА  ДА ИЗПОЛЗВАМ, ВМЕСТО РАФИНИРАНОТО ОЛИО?

12:10 :
- 4 бисквиДи „Роден край“- сметана + 20-30гр тахан с десетина грама мед (ах,прасьо! :D)

12:50 Раздвижване 1:
- Бицепсови сгъвания с 3кг гирички
- Трицепс над глава със същите
- Тяга с прави крака, пак с тях – колкото за размърдване на кръвта
- БГ клек
- Ето това упражнение за колене

15:10
- 3 сушени смокини

16:20 Раздвижване 2:
- 8 мин коремни преси от блендера – този път по 25 от вид, общо 200 на брой
- Едни махове за заздравяване на коленете
- 50 джака
- Малко кучешки пози, ембрионалната

17:00
Свински дроб на фурна (стана много вкусен, досега не съм имала такова постижение с дроб точно) – 100-120гр; 3 с.л. от спанака с елда и киноа (такова количество пак съм направила, че ще го предъвквам една седмица сигурно); краставица; вит. Ц, EVE

17:30
- още 4 бисквити, но без нищо

19:00 Раздвижване 3:
- 2 кръга от 10 въздушни клека и 10 лицеви от колене
- 20 минутния ми йога стреч

Не мисля, че ще ям повече – ще изкарам до сутринта на чай и вода с лимон.

Общо течности : към 2,5л (не вярвам да станат повече, но ще се постарая да не са и по-малко)

ZMA и мазане с магнезий преди лягане.

O, направих си маска с хума (понеже нямах с с какво да я смеся, капнах й малко какаов чай :D), измих се и се намазах с кокосово масло. Резултатът е доста приятен, но кожата ми е все пак ужасна. Не знам какво стана на тая бригада, все едно се състарих с 10 години :/

Май ме почва пак ПМС, а е едва 15тият ден от МЦ :D. Ставам раздразнителна, кисела и проклета, и много бих искала да се тъпча с шоколад, докато избухна. Хм, сгодна женица си е взел моят мъж :D
Но движението определено ми помага в борбата с тия състояния.

Мама <3 , която май е единственият човек, който не ме дразни в момента :), ме зарадва, защото мина през нас, за да ми подари калинка-магнитче :) и ето този ръчно направен бухльо :

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.01.15 18:40.

20.01.15
19:25

казано от Т. Тодорова на 20.01.15, 17:56:

НЯКОЙ ПРАВИЛ ЛИ Е ДОМАШНА МАЙОНЕЗА В БЛЕНДЕР? И КАКВА МАЗНИНА МОГА  ДА ИЗПОЛЗВАМ, ВМЕСТО РАФИНИРАНОТО ОЛИО?

:

Да, става си без проблем. Пускаш да се разбие само яйцето и после през дупката на тънка струйка наливаш мазнината. Аз харесвам със зехтин, но си се усеща по-тръпчивият вкус. Може да сложиш шарлан или олио от гроздови семки. На края изстискваш малко лимон и слагаш сол и подправки на вкус. Лимона я прави много стегната и гъста - абе майонеза си става.
Я кажи за свинския дроб - аз до сега сполучлив не съм правила

Т. Тодорова

20.01.15
20:22

Нарязах го на филийки, малко по-дебели, измих го много добре и го оставих допълнително за 5 минути под течаща вода. После го прехвърлих от гевгира в една купа и го залях с една чаша прясно мляко, оставих да поседи 1 час. Отцедих пак в гевгира, върнах в купата и го обърках с дижонска горчица, морска сол, черен и червен пипер, и чубрица (от ситната). Нарязах на ситно глава лук, разбърках пак и подредих в тава (няма нужда от разстояние между парчетата, може и да ги сбуташ едно в друго, ако ти дойде тясно мястото). Разтопих масло във вода на котлона и го залях цялото. Фолио отгоре + час и малко на 200 градуса във фурната. После го поръсих с пармезан и го запекох леко.

Стана много пухкав и вкусен, но предполагам, че зависи и от самото месо в някаква степен. Досега не ми се беше получавал никога. А, не, веднъж - бях писала някъде из старите дневници и го бяхме коментирали с Атомчето.

Майонезата ще я пробвам така, само не знам какъв вкус има гроздовото масло? Колко яйца и колко мазно слагаш? И на каква степен пускаш блендера?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.01.15 20:23.

20.01.15
21:17

Не знам как да обясня вкус.
1 яйце +‘1 ч.ч. (200ml) мазнина. Моят робот е 1200W, на 1ва степен я правя.. предполагам че е 600W

Т. Тодорова

21.01.15
14:45

20/02/2015 (45) [15]

Станах в 5:30, подвижих се известно време - час и половина щъкане, чистене и т.н. - на бързи обороти;

Закуска:
- смути от овес, ябълка, червени боровинки, коноп, сурово какао и мед

Обяд:
- около 100гр, а може и да беше по-малко, от вчерашния дроб, един малък домат

Час по-късно:
- чай : био шоко и био енърджи нещо си (с джинджифил); лъжичка кафява захар

Към 3:30
- 2 варени яйца, шепа бадеми

18:00 - 19:00 Тренировка, която ще впиша по-късно, както и останалото ядене, ако има такова.

Изродско емоционално изтощение си докарах преди обяд - така се натоварих, че сега ми е трудно да се помръдна, спи ми се ужасно, и изпитвам такава физическа умора, че едва си вдигах вилицата, докато обядвах.

Някой със съвет за борба с подобни ситуации?

Яде ми се сладко така, както не ми се е случвало скоро - мога без проблем да омета цял шоколад, че и повече, ама знам, че после ще ми стане още по-тъпо.

Мрън :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.01.15 14:51.

Т. Тодорова

22.01.15
09:51

Тренировката:
* стави
* загряване (с интензитета на това от Инсенити)
* 4 кръга:
- планк на медицинска топка и от тази позиция - десен крак към дясна ръка, ляв крак към лява. Някои го правиха с подскоци, аз не, но пак си беше .
- супермен, който я правих, я не, щото бях пила много вода и... :D
- набиране на TRX (таз и гърди към тавана)
- редуващи отпади с WOW Bag - като слезе кракът до долу, торбата се избутва над глава. 8кг, щото не съм свикнала с уреда още
- за корем : сядаш, гръб назад, краката прави, леко свити в коленете и повдигнати от пода, и ги усукваш вляво, после вдясно - малииии....

4 кръга, 40:20

С яденето свинщинка си устроих - купих си и шоколад, но не го изядох целия, ядох и дроб със сирене, изпих и една бира, и за лъскав завършек - тахан с мед :D

Но ми мина желанието за сладко и тъпкане, и днес отново в релси.

Всъщност, яде ми се баница и мисля да си позволя парченце, но комбинирано със салата :)

До неделя ще го карам на раздвижвания, че ми идва съквартирантката от бригадата на гости за кратко (h)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.01.15 11:05.

Т. Тодорова

22.01.15
14:04

22/02/2015 (46) [16]

Добре, тоя ден е ненормален просто.

Имам какво да правя от 9 сутринта до 12 вечерта, почти НОН-СТОП.

Одеве седнах веднъж, чак сега сядам за втори път - да скролна фейса, че там някакъв общ чат се вихри и да видя ББ Тийм, докато обядвам.

Ям баница с домат и айрян. Днес няма да ям повече.

Ще пия вода с лимон и чай до утре, хубаво му идват тия течности на организма, особено след като не бях пила нищо свястно с месеци.

Ще си пия и скромните добавки :
- вит. Ц (2х1000мг)
- EVE (2х2)
- мазане с магнезий преди лягане

Имам много обикаляне, подготвяне на къщата, работата, която с гости или без - все трябва да я свърша, щото все пак за това са ме наели, къпане на кучета, чистене на офиси, изобщо ще е тра-ла-ла :)

Допълнителни раздвижвания ще направя разни с гирички и някое друго упражнение за коленете.

Ей ни с чудото, което Чехия е дала на света - любов голяма!
До преди няколко дни ми беше едно... идва на гости - окей. Ама сега вече, понеже утре я взимам, наистина нямам търпение да й видя ухилената физиономия и блестящите, огромни, сини пльокали :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.01.15 14:06.

22.01.15
18:55

казано от Т. Тодорова на 22.01.15, 14:04:

22/02/2015 (46) [16]

Добре, тоя ден е ненормален просто.

Значи не съм само аз. ;) Олекна ми.

Т. Тодорова

23.01.15
10:23

Мне, Марго, не си, разбирам ти мъката :)
Днес ще е още по-голяма лудница, а вечерта сме на рожден ден на сестрата на К (той беше вчера, де, ама заради чешкото съкровище трябваше да отложим с един ден)

Да си добавя за снощи само:

- 2с.л. тахан с мед
- шампанско (едно много приятно, френско) с портокалов сок - изключително лек и свеж коктейл

Т. Тодорова

25.01.15
11:37

23/01/2015 (47) [17] - 25/01/2015 (49) [19]

Бяха приятни два дни, но бих ги определила като не особено здравословни :)

Ягох баница, гирос (който, между другото, беше много по-добре от всеки дюнер, който съм виждала- някак по-свеж), пуших МНОГО цигари. Пих и някакъв алкохол, но нищо особено.

Останалото беше приемливо. Снощи вечеряхме суши на едно много приятно място (h)

Боли ме нещо от дясната страна, под най-долните две ребра. Моментна, сравнително честа, пареща, гадна болка, която ме кара леко да се свивам всеки път. Може би жлъчка? Трябва да отида най-накрая да се изследвам от главата до петите, но нали за такива неща все не остава време.. Ще си направя тази седмица няколко ехографии (на всички органи, в общи линии) и ще пусна една биохимия, за да видя там какво става.

В следващите дни ще се опитам да пия повече вода с лимон и да ям основно зелени неща. Не, че и те не са пълни с какви ли не химични извращения, ама дето каза една приятелка : удряш пет молитви и се надяваш, че всичко ще е наред.

И да питам : някой приемал ли е Д-Лимонен и струва ли си да го пробвам?

Т. Тодорова

26.01.15
12:02

26/01/2015 (50) [20]

Хильоу :)

Продължавам да съм болна. До вчера имах добро настроение, но сега неприятните болки, напиращата температура, световъртежите,  гърлоболът и т.н. се комбинират с ПМС :D :D :D

На глас се изсмях като го прочетох - представям си се рошава, без грим, зла, затворена в някоя пещера и не пускам никой да припари, хехе! Сигурно всеки така си ме представя :D

Добре, де, настроение имам някакво :)

Останах вкъщи, може би ще е така до края на седмицата.

Направих си напитка : вода с лимонов сок, настърган джинджифил и настъргана краставица. Вкусно е, свежо. И сигурно почиства организма :). Не ми се яде нищо, пък съм гладна. Може би задушени зеленчуци някакви и салата (по-късно).

Ще си пия витамин Ц-то и женския комплекс и ще се пораздвижа с кростренажора, а ако има нещо за допълване, ще го впиша по-късно.

Ето го и домашният офис :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.01.15 12:05.

26.01.15
20:15

Тодорова, кокиченцата са прекрасни!

Т. Тодорова

27.01.15
19:48

Дихателни упражнения за ентусиасти, хехе!

Днес не тренирах, пих чай и сок от ябълка, портокал и грейпфрут, ядох филии с домашен хумус, който най-накрая ми се получи, и домат.

Положението с протестиращия орган (който и да е той) е същото. Имам час за четвъртък при доки.

Усмих :)

Т. Тодорова

29.01.15
12:31

Вчера, 28.01

Чайове разни, лимони, доста тахан с мед, какаови зърна; пчелен прашец, яйца, салата...вода. И някакъв джънк имаше по едно време... а, май “Чудо”.

Не съм тренирала, някакви раздвижвания от сорта на разтяжки, фоумролери, клекове и лицеви - през час-два, щото ми се схваща душата на тоя стол.

Ядосана съм днес, затуй е мрачен постът.

Бях на лекар, пуснах си кръв, урина за биохимии, утайки и т.н. - утре следобед ще има резултати.

1. За пръв път малко ме ядоса джипка, щото й казах какви направления искам и вика : ако нямаш оплаквания, няма смисъл. Що пък трябва да чакам, докато започна да имам оплаквания, вместо да си преглеждам някои конкретни органи профилактично, веднъж в годината? И за гинеколога така вика - нали нищо не ме притеснявало... Като гледам как ми измират наборите, не ми се ще да почна да се разпадам, за да започна да проверявам тепърва какво и къде става - за да не изглеждам вманиачена, представете си. Пука ми как изглеждам (фингър). И странно, че се държа малко.. бе все едно съм някое куку, дето си търси повод да ходи по лекари и да му изписват лекарства. Аз точно, дето търпя какви ли не зверства от грип, настинки и к’во ли не, но повече от вит. Ц и магнезий не взимам.

За пръв път ми прави такова включване, а съм при нея от поне 10 години. Хм.

Би-Би Тийм, айде вече оправяйте иконките, че да мога да изразявам по-нагледно възмущението си :D

2. Не разбирам защо всеки си мисли, че като работя вкъщи, всъщност съм пълен айляк и единственият ми ангажимент е да служа на околните - независимо дали са близки или просто комшии. Пак целият ден замина, и има още поне 3 прекъсвания, които очаквам. Най-якото е, че така ми се поставя всяка “молба”, че да е ясно, че съм длъжна да зарежа всичко останало и да свърша работа.

От другата седмица - в офиса, 3 дни в седмицата ще ходя там, в дните, в които тренирам, на сигурно място; поне мога да си работя спокойно, да си джугам :) с пудовки, докато си почивам - ще ми се малко техника да придобия и да си правя някои тренировки само и единствено с тях. Много ги харесвам. Гуши-гуши! Даже в момента с ами по-симпатични от повечето хора, хехе! :D

Довечера ще изскоча с по-приятен пост :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.01.15 12:33.

Т. Тодорова

30.01.15
00:52

Добре, днес :)

Закусих с ананас, обядвах със сърми с някакъв сос, купешки, щото нямах време и желание да сготвя; филия хляб от лимец, който си измесих на ръка, вместо в машината  и се получи много по-добре;

вит. Ц, пчелен прашец, какаов чай, вода, някакъв плодов сок;

Един “Марс”.

Без тренировка, с раздвижвания и за приключване на деня - трябваше да изчистим основно офисите, които поддържаме - отидоха повече от 4 часа нон-стоп, което, признавам, измори ме ужасно, но съм по-доволна, отколкото бях на обяд :)

Сега ще си накисна нахут, който сутринта да направя на хумус, но мисля да го сваря, че иначе много бързо се вкисва и ме дразни (което не е много трудно за постигане тези дни, хихи).

Обривите продължават да си ми избиват - за някоя минута и после се махат, винаги в една и съща област : по ръба на челюстта и малко надолу, където се падат сливиците горе-долу. Излезе ми и някакъв херпес и сега съм като кокоши гъз :D, ама ще го преборя тая нощ :)

Т. Тодорова

30.01.15
11:19

Забравила съм да добавя 150гр кисело мляко Тертер, 6% + 5 бисквити роден край, малко червени боровинки и лъжичка мед. Грух :)

Т. Тодорова

30.01.15
13:40

В мойта къща майонеза не става и т’ва е. Ни с блендер, ни с пасатор, ни с миксер, ни с молитви.

Колко време се бърка в блендера?

30.01.15
13:48

казано от Т. Тодорова на 30.01.15, 13:40:

В мойта къща майонеза не става и т’ва е. Ни с блендер, ни с пасатор, ни с миксер, ни с молитви.

Колко време се бърка в блендера?

В блендер няма да стане. Успявал съм само с ръчен пасатор.
Разковничето е в това да има достатъчно киселина - лимоновият сок трябва да е много. Ако нямаш лимон, става и с готов лимонов сок (макар че той си е лимонена киселина отвсякъде).

Т. Тодорова

30.01.15
14:07

Д**ба.

Майонеза не стана, но добавих към яйцето и гроздовото олио следните джиджи-биджита: 1 кофичка кисело мляко Тертер (6%) , сол, черен пипер, лимонов сок, овесени трици и сурови семки (за допълнителен сгъстител, че страшна чорба стана). Получи се много вкусен, тлъст дресинг за... нещо :D Ама наистина е много вкусно. И как да не е- на каквото и да шльопнеш малко чесън, все става за ядене :D

Ръчният ми пасатор има пък дупки отгоре, не е затворен и пак става като вода. После еволюира в чеснова вода :D

Радостта ни форумна, неземна, обяснява, че ставало в нейния блендер. Чета и разни други форуми - мацките правят, в youtube има клипове, които ясно показват, че става. На моя мъж сестра му само с поглед я прави, даже и без уреди :D Онзи ден и домашен пастет е приготвила, ще трябва да го опитам днес, че ми е много любопитно - свински дроб, гърди и още някакъв мръв. Не съм опитвала без свински зурли, крака, консерванти и боя- интересен експириънс ще да е :D

Забранена любов e може би тази между мен и майонезата :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.01.15 15:27.

30.01.15
16:25

Учудена съм, че не ви се получава - аз нямам пропуск до сега. Не че правя ежедневно ама поне 5-6пъти съм правила.
Сещам се, че съм чела че ако не се втвърдява трябва да сложи още лимон.

Т. Тодорова

31.01.15
10:53

Радост, ще пробвам пак като свърши тоя сос, който много добре се котира, между другото :)

Вчера папах, каквото си сготвих :)

Прекалявам тия дни, мисля. Отдадох се на ПМС, заради болките в дроба, които поизчезнаха, не съм и тренирала, защото не исках да го товаря, пък нямах и желание.

30/01/2015 (54) [24]

Движението : обикаляне, скромни домашни раздвижвания;

Ядох: хумус с домати (два пъти), от майонезения сос, от домашния пастет, хляб от лимец и ръж, 2 бонбона Рафаело, няколко сладки... 2 чаши бира;

Пих: малко чай, много малко вода

Днес ще се сложа на тренажора малко, поне 40 минути, и ще гледам филм, докато въртя :)

Купих за мен и за К. кутии за храна. Но не тези от ББ Тийм, колкото и да ме кефят, а едни други - имат 3 отделения отгоре, сравнително дълбочки и едно голямо отдолу. В голямото горно има шишенце за напитка. BPA Free са, произведени в Нова Зеландия и изглеждат доста удобни.
Ще ги пробвам в понеделник. Бях се вкиснала, че не мога да си позволя да дам много пари за  такова нещо, камо ли за двама, а пък са си необходимост, щото иначе трябва да мъкнеш 80 отделни кутиийки, две пликченца, едно бурканче ... или да смесиш всичко на едно място, което често убива чара на каквото си си приготвил - но ме спаси Ибей, хих. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.01.15 21:51.

Т. Тодорова

31.01.15
22:56

31/01/2015 (55) [25]

Закуска:
- сок от зелени ябълки, цвекло и морков; тахан с мед, пчелен прашец и какаови зърна;

Тренировка:
- Кростренажор : 40 минути интервално; понеже не работи дисплеят, броих си “крачките” : 30 на най-висока степен, 15 на ниска или малко под средната; такава вода се лееше от мен на десетата минута, каквато отдавна не бях виждала/усещала да ми се стича отвсякъде - на изключен климатик и отворени прозорци;
- 20 минути йога стреч - мисля, че вече го правя доста добре, лесно ми е, освен една поза, която не знам как се казва, но ми е много тежка на китките и сега ме болят - от downward dog се вдига единия крак във въздуха и тазът леко се извърта навън - тежестта пада на китките и оставя трайни болежки. Не е само от килограмите - когато бях с 30кг по-лека, пак ми беше ужасна. Трябва да си намеря нещо друго вече, както споменах преди седмица - има една 40-минутна йога, пак от на Шалийн Джонсън програмите. Шива Рей? Но нейните май са доста дълги, не помня. Трябва да прегледам стария хард - там има сигурно 400ГБ тренировки :D

Обяд:

- 2 цели яйца + 2 белтъка: в тигана с малко масло и червен пипер;  половин голям домат, хумус, малко от провалената майонеза; препечен хляб от лимец и ръж; вода с лимон

Междинно:
- 2 бонбона Фереро Роше - веднага след тях киселини; отказвам да ям повече такива неща, ще си купя продукти, когато мога и ще си правя само домашни; очевидно с тези не става нищо добро;

Вечеря:
- домат с хумус и малко от майонезата, филия препечен хляб от същия

Течности :

- 1л вода с лимон
- 500мл билков чай

Хапове и мазила:
- вит. Ц
- магнезиево олио

Едно ми е такова... температурно, сополиво и кривашко. Често ми става случва - уж тръгвам да се разболявам и до другия ден всичко е заминало. И след няколко дни пак така - няколко часа дискомфорт, после пак съм все едно не е било.

Болка в дроба и жлъчката нямам вече - пих сок от зелени ябълки, който съм забравила да впиша + един чай, който подобрявал функцията на точно тези органи и ги пречиствал.

С джипка се чух по телефона, каза, че изследванията били добре, но още не съм ги видяла лично. По въпроса, който споменах миналия ден, говорих с нея, по-точно й казах какво мисля по въпроса. Извини се. Каза, че съм права.

Включвам се към предизвикателството на Файъра, защото, както и в нейния дневник казах, имам нужда да работя повече над позитивизма си, все още има мегдан да стана и по-готина :).
А и усетих, че е вярно, че каквото мислиш, в това се превръщаш - напоследък, с промяната в поведението и нагласата си, привличам около себе си само готини хора, хубави неща ми се случват. Е, има си и проблеми, разбира се, но някак успявам да ги сборя, защото вярвам, че мога. Винаги съм твърдяла, че нямам късмет, а напоследък просто си ми тръгна (пу,пу); отношенията с хора, скоито съм си мислила, че скоро съвсем няма да се разбираме, започнаха да се променят към добро. И ми е едно такова слънчево, и обичливо :)
Е, мързи ме малко и ПМС-вам като пълен трол по 2-3 часа на ден, ама минава :)

С две думи- много ми е променено вътрешно, но се присъединявам към Мирела, защото има още доста да поработя :)

Отивам да пийна една чаша червено вино. Хлъц ;)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.03.15 22:16.

Т. Тодорова

01.02.15
15:29

Относно предизвикателството : още сутринта се провалих; Трябваше да мина през невиждан скандал с любимия - минах и още съм крива. Не успях да се преборя, но и аз имам вина.

Единственото положително е, че си мисля, че каквото и да последва, все ще е за добро.

Направих една от тренировките на Зузана и ми мина малко, де.

Толкоз по емоциите, довечера ще добавя храната и спорта.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1