Дневникът на Светлето или "Как открих топлата вода"

Прескочи до:

05.01.15
10:20

казано от Светлето на 04.01.15, 16:23:

Вашите защо реши, че са се развалили? Замирисали ли са?
За солта първо зависи колко е сложено в самата смес, а и по мои наблюдения, ако се пече вече почти изсъхнал суджук става много солено, затова пека докато са още пресни и оставям във фризера (ако има спукани + още няколко) специално за целта.

Светле, мерси за инфото. Да, замирисаха на развалено. Ние обаче не ги сушим така открито, че ни наплашиха от гарги, които ги ядат, та  са покрити с хартия за печене. Ама май ги сложихме и когато навън си бяха по-високи температурите, а балконът ни е южен..., въпреки че не е остъклен.
Ще пробваме да ги спасяваме печени и това си е :)

06.01.15
12:21

05.01.2015

Сън: 6 часа, ставане: 06:10

Закуска: Ръжена сиренка;
Обяд: 200 гр. конски кюфтета + 200 гр. задушени зеленчуци микс + 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер;
Следобедно: Сандвич (1 филия протеинов хляб, 20 гр. крем сирене, 30 гр. пушена сьомга, айсберг)
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 2 оризовки със слъдко от ягоди без добавена захар и подсладители;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, чушка, червен пипер) + пастет от 200 гр. извара, 100 гр. доматена паста, пресен лук, подправки + 6 оризовки + люти чушки;
ККал.: 2064, В: 213, М: 53, Б: 179.

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, BCAA,
Аугментин, Назик, Био баланс;
Вода: Около 1.5 л.;
Кафета: 4
Чай: 2.

Тренировка:
-  20 мин. спринтове до 15.3 км/ч;
-  Ротации и т.н. загрявка;
1. Заден клек: 1х10х20, 1х10х30, 1х8х40, 4х6х50, 5х5х60;
2. Преден клек: 5х4-5х50
3. Лег преса: 1х15х70, 1х10х90, 1х10х110, 2х10х120;
4. Български клек: 3х12 (с всеки крак) х15;
5. Бедрено сгъване на машина: 4х15х30;
6. Аддуктор: 4х20х35;
7. Donkey kick: 3х20 с всеки крак без почивка;
8. Повдигане на пръсти на 1 крак: 3х15 с всеки крак без почивка.

Много народ тренира, много нещо (похвално, разбира се)! Кой дал новогодишно обещание да влезе във форма, кой навксва след празниците - ЛУД-НИ-ЦА!
Чаках за стойката за клек, където двама младежи правеха военна преса и гребане с щанга, но не и клек. Като дойде време за римската ми тяга нямаше свободен лост, а нямаше и място където да я правя, същото се отнася и за хип тръстера, затова тези двете с голямо нежелание ги пропуснах.
Като цяло не почувствах съществено удовлетворение (и умора) от тренировката, малко смешничка ми се стори, ама нейсе. Също така схемата ми да не тренирам през уикенда май няма да е много удачна. Нарочно тренировката за крака я бях сложила в неделя, защото е по-спокойно. Ще опитам така 1-2 седмици, ако не се получават нещата ще го мисля пак...

Welcome to the jungle!
Хората са се напочивали едно хубаво и понеделнишки ми спряха тока. От 10 сутринта до обяд получих “само” 54 имейла, 80% от които спешни. Оправих ги де, къде ще ходя :) Още повече, че супер шумната ми колежка я нямаше, та можах да се съсредоточа и работата вървеше.
Имахме и разговор с шефката за някои структурни промени във фирмата. Не са много хубави, ама се налага...

А новата партида конско или е от някой мега затлъстял кон, или е смесено с друго, защото е доооста по-мазно от предния път. Не ме устройва много за обяд (като имам въглехидрати в храненено гледам месото да не е мазно), но пък е доста вкусно :)
Корема ми е много подут - като в 5-6 месец някъде. Не знам от антибиотика ли е, от пробиотиците ли, или от двете накуп. Не ме боли, не чувствам дискомфорт, просто съм раздута като балон. Хм...

07.01.15
10:11

06.01.2015

Обяд: 200 гр. конски кюфтета + 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер + краставица;
Следобедно: Сандвич (1 филия протеинов хляб, 20 гр. крем сирене, 30 гр. пушена сьомга, айсберг);
Вечеря: 200 гр. вратна пържола + салата (айсберг, домат, краставица);
Между другото: 2 бразилски ореха и около 100 гр. извара;
ККал.: 1840, В: 116, М: 78, Б: 155.

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Osteo Move (и него го пия всяка сутрин, но съм забравила да го пиша),
Вода: Около 1 л.;
Кафета: 3
Чай: 5.

Тренировка: Няма

Смешната понеделнишка тренировка добре ми е гипсирала краката обаче (giggle)

В офиса стандартно - много работа, но днес не бях толкова продуктивна, че ме разсейваха непрекъснато.

Дойде потвърждението за плащане на разервацията и фактурата за лятната почивка (sun) Сега само чакаме да дойде и юли месец ;)

Ухото още ми бучи, но вече го няма това задръстване на носа и гърлото, т.е. по-добре съм :)

08.01.15
10:42

07.01.2015

Сън: 6.5 часа, ставане: 06:10

Закуска №1: Шейк (киви с протеин)
Закуска №2: Бърканица (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко 4%, 50 гр. извара, 15 гр. чиа, стевия, канела);
Обяд: 200 гр. конски кюфтета + 200 гр. задушени зеленчуци микс + 60 гр. императорски ориз;
Следобедно: Сандвич (1 филия протеинов хляб, масло, 40 гр. дивечова луканка)
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 2 оризовки със сладко от ягоди без добавена захар и подсладители;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 150гр. извара, пресен лук, червен пипер) + 6 оризовки + люти чушки;
ККал.: 2054, В: 210, М: 43, Б: 190.

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Osteo Move, Креатин
Кафета: 4;
Чай: 4.

Тренировка:
-  10 мин. разходка + тръс на пътеката;
1. Права лежанка: 1х10х20, 1х8х25, 1х5х30, 5х4х35;
2. Лицеви опори на дъмбели: 4х10 (тук положението е много зле - първите 3-4 нормални и после от колене, а преди можех повече...);
3. Военна преса: 1х10х10; 1х8х15; 5х5х17.5 (някои от последните с пуш), 1х6х15;
4. Странично разтваряне с дъмбели: 3х12х4;
5. Упражнение за задно рамо: 4х10х5;
6. Трицепсово разгъване на скрипец: 4х12х25-30-30-25;
7. Кофички на пейка: 4х15;
8. Страничен планк с разгъване за задно рамо: 3х10х2 с всяка ръка.
9. 20 мин. спринтове до 15.3 км/ч, докато слушах това и това.
С болните ми уши май не е много добра идея да забивам и слушалките, но иначе абсолютно НЕ мога да се мотивирам за каквото и да било от музиката в залата.
Ядосаха ме двама от “силните” “мъже” в залата: След хоризонталната лежанка исках да правя наклонена. Както обикновено лоста беше зарязан натоварен, аз си го разтоварих и понеже някои от големите дискове доста цапат, отидох за 1 мин. само да си измия ръцете и хоп - двамка, дето се мотаха наоколо докато разтоварвах се заредили на лежанката. Питах ги не им ли е малко неудобно, при положение, че ме видяха, че разтоварвам, а те ме гледат малоумно и ми викат ”Ми ние не знаехме, че ти искаш да правиш тука. Ей сега само по 4-5 серии правиме и сме готови” (badwords)
Не бе, аз просто ей така си разтоварвам щангите, за разнообразие, баси! (badwords)
Казах им, че нямам намерение да ги чакам да се лигавят (дали може някой път да си изкарам боя?) и си правих лицеви опори.

Нормален ден иначе.
Слънчицето много хубаво ми се усмихваше, напичаше през прозореца и създаваше положително настроение. А пък някаква едра муха-морж-екстремист се намъкна в стаята единия път като отварях да влезе въздух. От мен да мине, не я убих, а само я изгоних :)
Понякога се чудя, аз ли съм сбъркана, че отварям да проветрявам? Колежките в съсдената стая изобщо не го правят. Дори в понеделник, след n почивни дни не си отвориха да им се смени въздуха, а едната от тях продължава да смърди потресаващо, въпреки няколкото разговора, които имаше по въпроса.

Вечерта Дани пусна вкъщи поледния “Хобит”, ама аз шетах насам - натам и не можах да го изгледам като хората. Ще трябва да го повторим ;)

Мнението беше редактирано от Светлето на 08.01.15 11:20.

09.01.15
10:20

08.01.2014

Сън: 6.5 часа, ставане: 06:10

Закуска №2: Бърканица (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко 4%, 50 гр. извара, 10 гр. чиа, малко ленено семе, стевия, канела);
Обяд: Салата (250 гр. риба тон, айсберг, краставица, чери доматки, лимон) + 4 оризовки;
Следобедно: 150 гр. котидж с 1 с.л. ленено масло;
Вечеря: 200 гр. свински врат + салата (айсберг, домат, краставица) с 1 с.л. орехово масло + люти чушки;
Между другото: 1 бразилски орех и 100-тина гр. извара;
ККал.: 1912, В: 133, М: 70, Б: 182.

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Osteo Move,
Аугментин, Био баланс;
Кафета: 3;
Чай: 5.

Добре съм се поизмъчила с лицевите предния ден - усещаше се мускулна треска на гърдите. И на рамената също, но по-малко.

Доста работа имаше и естествено не успях да я свърша цялата. Взех си за вкъщи, но вечерта окапах и предпочетох да си легна към 11 и нещо и да стана в 4, отколкото да бачкам полузаспала...

Имах отново разговор с колежките от съседната стая за “ароматите” и задушевната им обстановка, и макар и за малко имаше някакъв ефект - отвориха си 2-3 пъти прозореца за по 2-3 минути :)
Обаче казуса с миризливата особа остава. Започвам да си мисля, че според нея пуловерите се перат веднъж годишно - след края на сезона... Още малко остана де - ще я съкращаваме в края на февруари.

Иначе вкъщи хубава, спокойна и усмихната вечер - от тези, дето уж нищо особено не са, а ти зареждат душата с топлинка (h)

Мнението беше редактирано от Светлето на 09.01.15 10:41.

10.01.15
11:45

09.01.2014

Сън: 4 часа, ставане 04:00 ч.

Закуска №2: Овесена палачинко - питка;
Обяд: 170 гр. патешко филе + 60 гр. императорски ориз + краставица + домат;
Следобедно: Сандвич (филия протеинов хляб, масло, 30 гр. кашкавал);
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 2 оризовки със сладко от ягоди
Вечеря: Омлет (4 белтъка, задушени зеленчуци, много табаско) + пастет от 150 гр. извара, доматена паста, пресен лук и подправки + 6 оризовки;
За лека нощ: 100-тина гр. извара;
ККал.: 2154, В: 217, М: 49, Б: 200.

Аугментин, Био баланс;

Тренировка:
- 23 мин. спринтове на пътечката до 15.5 км/ч;
- Загрявка;
1. Мъртва тяга: 1х10х50, 1х7х65, 1х5х80, 1х3х90, 1х1х95, 3х1х100, 1х2х90;
2. Набиране (тесен подхват): 3, 2, 2, 2 (слабичко, но ми се бях изморили ръцете от тягата и се набирах на неудобно място, т.к. обичайното ми беше заето);
3. Гребане с дъмбел от опора: 4х10х12.5 кг.;
4. Пулдаун в подхват: 3х10х35 кг.;
5. Ренегатско гребане: 3х7 (с всяка ръка) х9 кг.;
6. Обратна коремна преса от полулег: 4х15;
7. Колелце за корем: 3х12;
8. Някакъв крънч (повдигане на краката и ръцете едновременно без да ги отпускам докрай): 2х15 със 7 кг гиричка.

Биваше тренировчицата, въпреки че ми беше поизморено и май силата не беше много с мен.
В залата е пълно с разни нови елементи - някои наистина си тренират, други просто блуждаят.
Заради един от последните си направих една тяга на 100 кг. до половината (не съм я смятала в бройките по-горе). Случайно ми влезе в полезрението в огледалото докато дърпах. Така се беше опулил и зяпнал с широко отворена уста, че ми стана супер смешно и пуснах щангата (по принцип не се оглеждам наоколо, но този беше застанал точно зад мен и неволно фиксирах несвойственото държание в оглелдалото).

Калориите ми дойдоха в повечко. 100 и кусур в излишък, а още не съм заличила празничните поражения :(
Не е справедливо - мъжа ми редовно не може да си ги достигне и само обикаля около хладилника за още нещо, а аз така неусетно ги прехвърлям. Не е справедливо...

Много работа иначе, вечерта се чувствах като пребита.
Обикновено като си легне синковеца, оставам при него да си поприказваме малко - тогава ми разказва случки от деня и т.н. Толкова бях изморена, че то детето ми говори, а аз заспивам и уж му отговарям, но явно само наум ;) Отварям си по едно време очите - той седи и ми се хили, `щото явно съм измучала нещо нечленоразделно вместо отговор (wasntme)

И като стана дума за дечко, много ми е притеснено да не се разболее, защото в детската градина, някак си е намокрил краката до степен да джвакат, а учителката единствено му е казала да си остави пантофите да изсъхнат като си тръгва и не е изискала от него да си смени чорапите, макар да има резервни. Колко време е стоял така не е ясно и още по-лошо - не си е казал на жената, която го взима (а не пускат родители до шкафчетата и тя не е видяла още там какво е станало), та са се поразходили час и половина с нея след градината с мокрите крака...
Бясна съм направо от безхаберието и нежеланието с което си върши работата едната учителка! Тя е поне 120 кг. и НЕ става от стола си каквото и да се случва.
Ако се разболее не знам какво ще трябва я направя...

Подсетих се, докато чета дневници тук, че може би не е лоша идеята за известно време да походя на солариум 2-3 пъти в седмицата с цел набавяне на малко витамин Д. По цял ден затворена в офиса слънце не ме вижда...

Мнението беше редактирано от Светлето на 10.01.15 11:55.

10.01.15
22:49

10.01.2015

Сън: Почти 6 часа, ставане: 06:10

Закуска №2: Ръжена сиренка (h) ;
Обяд: Салата 170 гр. патешко филе + 65 гр. пълнозърнести макарони + домати;
Вечеря: 320 гр. сьомга (доядох и на детето, че му остана. Будала!) + към 300 гр. броколи;
Между другото: 2 бразилски ореха;
ККал.: 1935, В: 131, М: 67, Б: 192.

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Osteo Move, Креатин;
Аугментин, Био баланс;

Какво направих днес, пак стабилно си прескочих калориите (blush) А съм и още гладна. 

Мега каръшки ден се оказа...
Бяхме на работа за да си помогнем за ДДС-то, за сметка на 24-ти и аз без да искам прецаках една база. Цял ден после се опитвах да я възстановя, на архива имаше собствено мнение. Възстановяваше се частично, дублираше записи... Чак в късния следобед благоволи да мине както трябва, та днес нищо не можах да свърша. Да си бях останала вкъщи...

На седмичен пазар ходихме след това - рафтовете, особено плодове и зеленчуци, бяха опоскани като след хунско нашествие (giggle)

Тръшвам се сега, че заспивам както седя и пиша :)

12.01.15
00:29

11.01.2014

Сън: 9.5 часа, ставане: 08:30 Ухааа!!!

Закуска №2: Ръжена сиренка  ;
Обяд: Около 100 гр. патешко филе + 65 гр. пълнозърнести макарони + 100 гр. броколи + люти чушки;
Следобедно: Филия протеинов хляб с 50 гр. пушена сьомга;
Вечеря: 200 гр. конски кюфтета + салата от червено зеле с 1 и 1/2 с.л. орехово масло;
Между другото: 1 бразилски орех;
ККал.: 1821, В: 131, М: 71, Б: 160.

Аугментин, Био баланс;
Вода: Малко...;
Кафета: 4 (засега);
Чай: 3 (засега).

Само един почивен ден доникъде не ми стигна.
Цял ден шетане из къщи + голямото неделно готвене.

Изключително ефектно и със страхотен замах убих кухненския робот (blush)
Стои в един от високите шкафове и докато го свалях, качена на стол, ми се изплъзна от ръцете, а в опитите си да го спася, го подхвърлих ооооще малко по-нагоре, и в крайна сметка го изплющях със засилка от поне 2 м. височина (wasntme)
Разбира се купата стана на сол, а тялото му може да се използва като маракас...
Нищо де, счупеното нали уж носело щастие :) Той и без това ни служи почти 10 години (подарък ни беше за сватбата). Тъкмо повод да си купим нов.
Повече ме хвана яд, че направих кратер на ламината, ама го замазах с пастел, та не се вижда много, надявам се...
Аааа, и зелката за салатата се наложи да я режа на ръка, като е за отбелязване, че не успях да добавя мръвка в нея

Намерението ми беше да работя целия ден, защото доста информация загубих след вчерашното ми мазало (от последния архив до сега), но успях само до обяд да побачкам, поради което тази нощ няма да се спи...

А утре е ден за крака (giggle)

Мнението беше редактирано от Светлето на 12.01.15 01:55.

12.01.15
20:15

12.01.2015

Сън: 0 (Нула, Zero) :(

Закуска №2: Ръжена сиренка  ;
Обяд: 200 гр. конско руло със зеленчуци + 60 гр. (сурово т.) див и бял ориз + чери доматчета (снимка);
Следобедно: Филия протеинов хляб с 50 гр. пушена сьомга;
Вечеря: 200 гр. руло + краставица + 1 с.л. орехово масло + люти чушки;
ККал.: 1854, В: 131, М: 73, Б: 162.

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Osteo Move;
Аугментин (последно!), Био баланс;
Вода: Не знам... Малко е обаче;

Имах желанието да спретна някаква лека тренировчица, ама капката останал ми здрав разум ми прошепна да се прибера да си почивам, а и ми е нещо тежко на корема, та не знам как щях да клякам...
Утре :) 

Поне на 90% си оправих бакиите, дето ги забърках в събота :)

Нещо още си мислех, че трябва да напиша, но повече от половината ми мозък спи и забравих какво беше...
Хапвам и лягам!

Мнението беше редактирано от Светлето на 12.01.15 21:20.

14.01.15
17:30

13.01.2015

Сън: 8.5 часа, ставане: 07:20

Закуска: 150 гр. котидж с 1 с.л. зехтин (по 10 мл. са моите лъжици)+ 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер + кисели краставички;
Обяд: 200 гр. патешко филе + 60 гр. ориз + краставица, домат и люти чушки;
Следобедно: Сандвич (1 филия протеинов хляб, 30 гр. пушена сьомга)
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 2 оризовки с шоколад;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, чушка) + пастет от 200 гр. извара, 100 гр. доматена паста, пресен лук, подправки + 6 оризовки + кисели краставички + люти чушки;
ККал.: 2011, В: 190, М: 53, Б: 172.

Чай: 3.

Тренировка:
-  20 мин. спринтове до 15.5 км/ч;
- 3 серии сгъвания за корем докато чакам за стойката;
1. Клекове (Преден и заден в СС): до 5х5х50;
2. Лег преса: 1х15х70, 1х12х90, 1х10х110, 2х10х120;
3. Аддуктор: 4х20х35;
4. Бедрено сгъване на машина: 2х15х35, 2х15х30;
5. Български клек: 3х12 (с всеки крак) х15 кг;
6. Римска мъртва тяга: 4х10х50;
7. Donkey kick: 3х20 с всеки крак без почивка;
8. Повдигане на пръсти на 1 крак: 3х15 с всеки крак без почивка.

Клековете много тегаво, не знам защо. Все едно за първи път хващам щанга... До преди месец кляках с 90 кила, а сега на 50 пуфтях и пръхтях като кон, егати регреса! Вярно, че и протокола е друг, ама и силата е намаляла (wasntme)
Отново страшен гъч в залата. На лег пресата поисках да се включа при един младеж. Той вика, че било тежко, аз му казах, че ще се пробвам ;) Като досложих върху неговите килограми се отказа.
На машината за бедрено сгъване някакви изморени от тренировка девойки се излежаваха и видимо им причиних голям дискомфорт, като поисках да се подместят, за да мога да я ползвам по предназначение.
Също така, за втори пореден път пропускам хип тръстера, поради липса на място, където да го правя.
Извод: За съжаление май ще трябва да върна краката обратно в неделя.

Сутринта жестоко се успах. Изключила съм си алармата и съм отнесла отново. Вместо в 6:10 станах в 7:20, но поне се наспах след безсънната минала нощ.

Страшно натоварен ден в работата, направо ми гръмна главата!

14.12.2014

Сън: 5.5 часа, ставане: 06:10

Закуска: Бъркотия (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко 4%, 50 гр. извара, 10 гр. ленено семе, 10 гр. кокосови стърготини, стевия);
Обяд: 200 гр. патешко филе + 65 гр. пълнозърнести спагети + краставица, домат и люти чушки;
Следобедно: Сандвич (1 филия протеинов хляб, 30 гр. пушена сьомга)
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 2 оризовки с шоколад;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 150 гр. извара, пресен лук) + 6 оризовки + краставица + люти чушки;
ККал.: 2017, В: 209, М: 50, Б: 183.

Вода: Уффф, почти не съм пила, не съм сигурна, че и до литър съм я докарала.

Тренировка:
1. Права лежанка: 1х10х20, 1х8х25, 1х5х30, 5х4х35;
2. Лицеви опори на дъмбели: 4х10-12;
3. Военна преса: 1х10х10; 1х8х15; 5х5-6х17.5 (някои от последните с пуш);
4. Странично разтваряне с дъмбели: 3х12х3 (нямаше свободни 4 и 5 кг);
5. Някакво гребане с дъмбели от полунаклон: 4х12х10;
6. Трицепсово разгъване на скрипец: 4х12х25-30-30-25;

В залата беше митинг, взе едно е безплатно ;)
Всички гирички заети и си ги стискат, все едно са си техни. Много ме дразни единия инструктор - вменява на клиентите си, че имат ексклузивни права върху уреда/тежестите с които тренират и никой не може да им ги пипа, докато не приключат. В конкретния случай: младеж и девойка половин час! правят ходещи напади съответно с 2х5 и 2х4 кг. и дори докато си почиват не ги дават.

Малко инфарктен ден в службата. От много време не бях оставала с неподадени ДДС-та до последния ден, а на всичко отгоре стана и някакъв проблем със сървъра, та съвсем изпуших.
Една фръцла, дето е счетоводител от година и половина и води 5 фирми с по 6 фактури има неблагоразумието да изкоментира с висок и назидателен тон, че било недопустимо да се оставят неща за последния срок, което беше капката, която ми преля чашата и се разфучах жестоко. Шефката само се подсмихваше, докато мъчеше и тя едно закучило се ДДС :)
Закрепихме някак сървъра, подадох всичко мое, помогнах и на друга колежка, и преди малко пак се срина, обаче вече не ми ПУ-КА! Утре сутринта ще дойдат ИТ-тата да го лекуват.
Не че съм си свършила цялата работа, даже напротив, но следващите дни ще се диша по-леко :)

Сутринта вкъщи имах неблагоразумието да се кача на кантара. Направо получих шамар! Ковна 55 кила точ-но!
На 31.12.2014 бях 52.4.
Вода, вода, стига толкова да е вода... Май си е сланинка, особено в талията. Като се замисля, това може да означава две неща:
1. Храната ми е много;
2. Енергоразхода ми е малко
Ще трябва да реша кое от двете да пипна (или и двете), но първо ще трябва да се мерна и с метъра.
Мъжа ми казва, че не ме вижда да съм се освинила, даже съм си била ОК, което донякъде ме успокоява, ама все пак, не трябва да се отпускам, нали ;)

Дежурната мускулна треска на д-то след тренировката за крака. Чудя се от кое ми се гипсират задните части всеки път - от българския клек или от Donkey kick-а

Мнението беше редактирано от Светлето на 15.01.15 11:53.

16.01.15
10:26

15.01.2014

Сън: 5.5 часа, ставане: 06:10 + още половин час вечерта ;)

Закуска №2: Бъркотия (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко 4%, 50 гр. извара, 10 гр. ленено семе, канела, пектин, стевия) ;
Обяд: 200 гр. патешко филе + 65 гр. пълнозърнести спагети + 150 гр. домати + люти чушки;
Следобедно: Сандвич (филия протеинов хляб, масло, 30 гр. кашкавал, кисела краставичка);
Вечеря: 150 гр. печен суджук + салата + люти чушки;
Между другото: 1 бразилски орех, 20 гр. кашкавал;
ККал.: 2011, В: 140, М: 95, Б: 153.

Вода: 1 л.;

Брутален излишък (211 ккал) заради суджука. Всъщност не знам точно каква му е енергийната стойност - данните с които разполагам са доста противоречиви. От една страна намерих в нета следното за 100 гр.: ККал.: 463, В.: 0, М.: 38, Б.:30. Но пък на опаковката на един дивечов суджук, който взимаме понякога, хранителните стойности са доста по-различни: ККал.: 223, В.: 1, М.: 19, Б.:29.
Аз смятам по-високите стойности за всеки случай  ;)
И какво съм се отворила на люти чушки напоследък - като ламя съм. Омитам по половин бурканче на ядене и то само защото се ограничавам! Ама все не улучвам на истински люти - да си взема една и да ме запали така, че да не поискам друга. Освен да започна да ги топя в табаско, че да ми залютят както трябва ;)

Миналия уикенд си взех ето от този чай “Детокс” (белия). Не знам колко е детоксикиращ, но е доста приятен на вкус. Понеже не пише по колко на ден могат да се пият, си правя по един такъв дневно, а останалите - зелени.

В офиса беше сравнително спокойно. Работата е много, но нямаше пожари (поне под мойто четирибуквие ;) )

Вкъщи от много време насам не ми се беше случвало нищо да нямам за вършене. Дребния поиска да си цъка на лаптопа и се кротна, баща му трепеше зомбита на таблета, а аз се гушнах в едно мекичко одеялце и си дремнах половин час преди вечеря. Много добре ми се отрази :)
После и за нощния сън успях малко след 11 да се паркирам, което си е истинско постижение за отбелязване!

Мнението беше редактирано от Светлето на 16.01.15 11:15.

16.01.15
11:38

Може мускули да си качила, не се шашкай. 200 гр. са в рамките на статистическата грешка, не са брутални ;)

16.01.15
13:58

Абе колкото и да ги гледам, от 52.4 до 55 кг не са 200, ами 2600 гр. ;) Би било чудесно всичко да е мускул или пък вода, но едва ли...
Ще гледам да се измеря и с метъра през уикенда да видя дали ще ми стигне за талията, или ще трябва да го наставям ;)

А ако си имала предвид 211-те ми калории излишък - пак са повече от 11% от полагащите ми се в нетренировъчен ден ;)

16.01.15
14:59

казано от Светлето на 16.01.15, 13:58:

Абе колкото и да ги гледам, от 52.4 до 55 кг не са 200, ами 2600 гр. ;) Би било чудесно всичко да е мускул или пък вода, но едва ли...
Ще гледам да се измеря и с метъра през уикенда да видя дали ще ми стигне за талията, или ще трябва да го наставям ;)

А ако си имала предвид 211-те ми калории излишък - пак са повече от 11% от полагащите ми се в нетренировъчен ден ;)

Това със задържането на вода е супер неприятно за нас, жените. Последните два дена драстично намалих калориите и увеличих водата и чая след един рожден ден и едва днес сутринта вече кантарът показа с 1.600 кг по-малко, т.е. старите ми кила. Направо бях в потрес колко вода можем да задържаме, защото обиколките не ми се бяха променили. При мъжете няма чак толкова рязка разлика.

17.01.15
13:42

16.01.2015

Сън: 7 часа, ставане 06:10 ч.

Закуска №1: Шейк (киви с протеин);
Закуска №2: Ръжена сиренка;
Обяд: Салата (135 гр. риба тон, айсберг, краставица, лимон) + 6 оризовки;
Следобедно: Сандвич (филия протеинов хляб, масло, 30 гр. кашкавал, кисела краставичка);
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 2 оризовки със сладко от горски плодове без добавена захар;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, задушени зеленчуци) + пастет от 150 гр. извара, доматена паста, пресен лук и подправки + 6 оризовки + люти чушки;
За лека нощ: 100-тина гр. извара;
ККал.: 2158, В: 215, М: 46, Б: 203.

Тренировка:
- 20 мин. спринтове на пътечката до 15.5 км/ч;
- Загрявка;
1. Мъртва тяга: 1х10х50, 1х7х65, 1х5х80, 1х3х90, 1х1х95, 5х1х100;
2. Набиране (тесен подхват): 4х3;
3. Хоризонтално набиране с краката в/у пейка: 3х5;
4. Гребане с дъмбел от опора: 3х12х12.5 кг.;
5. Пулдаун в подхват: 2х10х35, 2х10х30 кг.;
6. Ренегатско гребане: 3х7 (с всяка ръка) х10 кг.;
7. Обратна коремна преса от полулег: 4х15;
8. Крънч (повдигане на краката и ръцете едновременно без да ги отпускам докрай): 4х15 с 8 кг гиричка.
- Малко разтягане :)

Нямам много сила напоследък, но за първи път от много време насам, това не ме побърква, което не знам добре ли е или е зле. Имам предвид, че е хубаво да ги приемем по-спокойно нещата, но и да не губя мотивация все пак :)
Иначе като цяло ми беше приятна тренировката и се почувствах заредена.
Не излязох много от зоната на комфорта, та не знам колко е била ефективна, но колкото - толкова...

В офиса ми беше много спокоен ден. Отметнах някакви неща, но без да си давам зор. Две фирми са ми с готово годишно приключване и така...

Голям глад ме гонеше целия ден и особено вечерта. Глад за извара и люти чушки (giggle)

18.01.15
11:24

17.01.2015

Сън: 8.5 часа, ставане: 08:30

Обяд: 200 гр. кюфтета + краставица + люти чушки;
Вечеря (срам - несрам ще я напиша (blush) ): Салата (айсберг, краставица, домат, авокадо, царевица) + яйчна салата с домашна майонеза + малко мезета (кашкавал, сирене, суджук) + поне 200 гр. печен суджук + задушени зеленчуци + домашен щрудел + 2 или 3 чаши червено вино (като си нацъках калориите леко лошичко ми стана, сложих си и очилата да видя да не съм объркала нещо, ама уви - не бях);
ККал.: 3435, В: 155, М: 204, Б: 196. (wasntme) (blush)

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Osteo Move, (забравих си креатина);
Вода: 1.5 л.;

Сутринта се мерих.
Положението е... Ами такова, каквото е - нагоре съм навсякъде освен в ръцете.
Единствената причина да не съм изпаднала в истерия е защото половинката е на мнение, че преди съм била по-слаба от необходимото (нямало къде да ме хване човек (giggle) ) и сега му харесвам повече. Да речем, че за момента съм склонна да му повярвам ;)
Единствено е адски несправедливо, че заради структурата ми всичко се качва на талията (която и без това я няма).

Нормален съботен ден иначе, с обичайните домашни задължения - готвене, пазаруване, шетане и т.н.

Вечерта имахме форумни гости - готини и ненатоварващи хора, с които си изкарахме много приятно :)

Мнението беше редактирано от Светлето на 18.01.15 11:48.

18.01.15
14:18

Какво значи “ненатоварващи” хора? Любопитно ми е просто.

18.01.15
14:51

Ами такива, общуването с които не ме натоварва и изморява (субективно е, нали се сещаш), намираме общи теми, разговора върви леко и т.н., и т.н. :)

18.01.15
15:37

Аз пък си помислих, че натоварващите са тия, които се оплакват и ми стана странно хах

19.01.15
00:45

18.01.2014

Сън: 8 часа, ставане: 08:30

Обяд: 150 гр. (печено) суджук + краставица + люти чушки;
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 2 оризовки със сладко от горски плодове без добавена захар;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, задушени зеленчуци) + пастет от 200 гр. извара, доматена паста, пресен лук и подправки + 6 оризовки + люти чушки;
За лека нощ: 2 овесени-бананови сладки + 150 гр. извара;
ККал.: 2095, В: 205, М: 50, Б: 192.

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Osteo Move, Креатин, Л-Карнитин
Чай: 1.

Тренировка:
1. Заден клек: до 5х3х70;
2. Лег преса: 1х15х70, 1х12х90, 1х10х110, 3х10х120;
в СС с
4. Бедрено сгъване на машина: 2х15х35, 3х15х30;
6. Римска мъртва тяга: 4х10х40;
7. Хип тръстер с щанга: 4х12х50;
8. Donkey kick: 3х20 с всеки крак без почивка;
9. Повдигане на пръсти на 1 крак: 3х15 с всеки крак без почивка.

Прилична тренировчица с получи. Имах енергия :)
Предвиждам голяяяма мускулна треска ;)

Мързелива неделя иначе - мотах се из нас, малко поработих, после тренирах... Трябваше да измия банята, но ме домързя и го оставих за утре.

19.01.15
23:32

19.01.2015

Сън: 5 часа, ставане: 06:10

Закуска №2: Бъркотия (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко 4%, 50 гр. извара, 10 гр. ленено семе, канела, пектин, стевия);
Обяд: 170 гр. конски кюфтета + 65 гр. императорски ориз + 150 гр. домати + люти чушки;
Вечеря: 270 гр. сьомга филе + краставица;
Между другото: 2 бразилски ореха;
ККал.: 1805, В: 140, М: 67, Б: 157.

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Osteo Move и пак забравих креатина;
Вода: 1,5 л.;

До 11:30 бях в офиса и свърших работа като за почти цял работен ден, после трябваше да ходя на един семинар.
Заради това обядвах в 11:00 ч. и си бях взела сандвич за следобед. Мислех да го изям в последната почивка, но тя пък не се състоя и в 18:15, когато приключихме, бях на ръба да убия някой за храна. Излетях навън като стрела и сгънах сандвича докато си хвана такси. Иначе организаторите се бяха подготвили - и за добре дошли, и в почивката имаше богат избор от сладкишчета и кексчета, които колегите счетита нападаха на орди, даже се поблъскваха тук-там. Някои си пъхаха шоколадови бонбони по чантите - егати падението.

И понеже ме нямаше цял следобед в офиса, досега оправях спешните неща, които бяха възникнали.

Утре съм цял ден на обучение, но за да не ми е съвсем лежерно, ще трябва да отида сутринта да отключа. Разбрала съм се с една колежка да дойде 10-15 мин. по-рано за да мога да се класирам до 9:30 за първата лекция.

22.01.15
10:49

20.01.2015

Сън: Около 6 часа, ставане: 06:10

Храна: В прикачения файл.

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Л-Карнитин;
Вода: 2 л.;

21.01.2014

Сън: 5.5 часа, ставане: 06:10

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Л-Карнитин, Креатин;
Вода: Около 2 л.;

Тренировка:
-  25 мин. спринтове до 15.5 км/ч;
1. Наклонна лежанка: 1х10х20, 1х8х25, 5х5х30
2. Права лежанка: 1х10х20, 5х8-9х27.5;
3. Военна преса: 1х10х10; 1х8х15; 2х5х20; 2х5х17.5 (някои от последните с пуш);
4. Странично разтваряне с дъмбели: 3х12х3 (нямаше свободни 4 и 5 кг);
5. Гребане с дъмбели от полунаклон: 4х12х12.5;
6. Лежанка тесен хват (трицепс): 4х9-10x20;

И двата дни на семинар - бръмна ми главата!
Отделно разни големи издънки в офиса са станали, та сега ми е доста натопорчено, ама ще си налегна парцалките и ще ги оправя някак си.

Поне в събота няма да идвам на работа (изработих си го на 10-ти ;) )

Мнението беше редактирано от Светлето на 22.01.15 17:20.

23.01.15
14:01

22.01.2015

Храна: В прикачения файл (Пиша набързо докато хапвам и ми е по-лесно така вместо да я описвам).

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Креатин, Л-Карнитин;

Доста натоварен ден! Много работа свърших, но още повече задачи изскочиха, така че баланса не е в моя полза.
В офиса е тотално бедствие, защото освен наистина многото работа която си имаме по принцип, а и сега покрай годишното приключване:
1. Смрадливата колежка явно е решила да ни отмъщава, че я съкращаваме в края на февруари и мирише все по-силно и все по-кисело с всеки изминал ден! На шефката не и се занимава да говори за пореден път с нея, защото така или иначе си отива, а и на мен честно казано не ми се занимава. Нали не сме в една стая, гледам да не минавам по коридора известно време след като тя е минала и така ;) Единствено ми е неудобно като идват клиенти при тях, защото може малко да им люти на очите...
2. Друга колежка пък, да вземе да седне на компютъра на трета и да и цъка из пощата, и да отвори прикачения зипнат файл на някакъв имейл с вирус (CryptoLocker или друг от този род, и то при положение, че миналата седмица ИТ-то изрично ги предупреди, че върлуват разни неща, да не отварят съмнителни мейли), само защото в подателя и в бодито на имейла имало някакви йероглифи, които и се сторили интересни и любопитни (WTF!!!). Резултата е, че компютъра вече трети ден е в реанимацията, а двете (иначе първи клю-клю дружки) са във война.
Казах им ако искат да се скубят, ако искат да си подливат вода - не ме интересува, стига да не води до грешки в работата и да не ме занимават мен! Наистина, не мога да съм пъдар и да следя всичко и всички!!!
3. Има някакъв теч, който пак аз трябваше да локализирам пускайки и спирайки разни води насам - натам за да кажа на шефката да вика майстори.

Милите ми мъже вкъщи, докога ли ще ме търпят (h)

А, и очите ми са много възпалени от един мицеларен разтвор за почистване на грим. Уж на реномирана марка, ама явно не ми понесе... Утре май ще се ходи на лекар.

Та такива ми ти работи...
Като оплакване изглежда, ама не се оплаквам, наистина. Просто споделям :)
Някои неща даже ме развеселяват.

23.01.15
14:08

Нещо не ти върви :) Очи, уши ... Да вземеш да си режеш главата :) ;)

24.01.15
12:39

23.01.2015

Сън: 7 часа, ставане: 06:10

Тренировка:
- 22 мин. спринтове на пътечката до 15.5 км/ч (общо 3,5 км);
- Загрявка;
1. Мъртва тяга: 1х10х50, 1х7х65, 1х5х80, 1х3х90, 1х1х100, 1х1х102.5, 1х1х105, 2х1х100;
2. Набиране (тесен подхват): 1х4, 1х3;
3. Хоризонтално набиране с краката в/у пейка: 3х6-7;
4. Гребане с дъмбел от опора: 1х12х12.5, 3х10х15кг.;
5. Пулдаун в подхват: 1х12х30, 3х10х35кг.;
7. Сгъване за бицепс с крив лост: 10-7-6-6х13 кг.
8. Обратна коремна преса от полулег: 4х15;
9. Крънч (повдигане на краката и ръцете едновременно без да ги отпускам докрай): 4х15 с 8 кг гиричка.
- Малко разтягане

Много съм доволна от тренировката!
Имах сила и мисля, че направих доста добра тяга :) На останалите упражнения вече чувствах умора в ръцете (хвата), но пак що-годе добре ми се получиха.
Най-вероятно дъжда беше отказал част от народа да тренира и беше сравнително спокойно - може би 20-25 души имаше, което си е направо нищо за нашия фитнес.
Имаше и весела част: Все пак, макар и почти празно, се намериха двама младежи (нови елементи), които ми грабнаха дъмбела с който гребах без да попитат, макар да ми стоеше в краката. Много любезно им казах, че аз правя с него, но може да се редуваме, ако искат, а те ме погледнаха, видяха ми кървясалите и подути очи, смотолевиха нещо, което не разбрах и се изнесоха набързо в другия край на залата. Стана ми много смешно :) Дани после каза, че сигурно са помислили, че съм се я назобила, я надрусала... Ще ми излезе лошо име (wasntme)

В службата макар много неща да правих, нищо особено не свърших. Не обичам така, ама се случва понякога.
Много държа да отбележа, че не съм си взела нищо за домашно за уикенда и дори си изключих служебния компютър за да не се изкушавам!

Осъзнах, че почти седмица не съм отваряла Facebook!

Мнението беше редактирано от Светлето на 24.01.15 12:40.

24.01.15
15:55

казано от Светлето на 24.01.15, 12:39:

23.01.2015
1. Мъртва тяга: 1х10х50, 1х7х65, 1х5х80, 1х3х90, 1х1х100, 1х1х102.5, 1х1х105, 2х1х100;

Браво Светле за тягата! Супер си :)

25.01.15
11:57

Благодаря (blush)
Гледам когато усетя, че имам сила максимално да се възползвам.

25.01.15
12:31

24.01.2015

Сън: 7,5 часа, ставане: 08:00

Бях си отработила предварително тази събота, но половинката отиде да ъпдейтва и да мигрира разни сървъри, та си бяхме сами с дребосъчния.
Докато се обърна и деня мина покрай пазаруване, пускане на 4 перални и 3 сушилни, миене на баня и подреждане...
През уикенда направо свят ми се завива от пране! Хем пускаме почти всеки ден през седмицата, хем в събота и неделя като сменим чаршафи, хавлии, постелки и т.н. едвам наваксваме...

Прави ми впечатление от известно време, че почти нямам мускулни трески. Предполагам, че е от Л-Карнитина или от Креатина.

Очите ми са доста по-добре :) Аз и гледах да ги щадя днес - минимум компютър и телевизия, то не че ми остана и време де ;)

26.01.15
01:22

25.01.2015

Сън: 8.5 часа, ставане: 09:00

Храна: Find attached

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Креатин, Л-Карнитин

Тренировка:
1. Заден клек: до 4х3х70;
2. Лег преса: 1х15х80, 1х12х100, 2х10х120, 2х10х130;
4. Бедрено сгъване на машина: 4х15х35;
6. Римска мъртва тяга: 4х10х50 (сложих фитили за да не мисля за ръцете, че я правих и с един от по-дебелите лостове, и наистина този път добре я усетих в бедрата);
7. Хип тръстер с щанга: 4х12х60;
8. Donkey kick: 3х20 с всеки крак без почивка;
9. Повдигане на пръсти на 1 крак: 3х15 с всеки крак без почивка.

Тренировката си я биваше, въпреки че малко ме мързеше да изляза от вкъщи (blush)
В залата пак имаше веселба: Някакъв елемент, който виждам за първи път се опитваше да ми говори нещо докато загрявам, но от слушалките не го чух. Започнах с клековете и на първата серия, само с лоста, както си клякам аз до долу и задържам по малко за да се разтегна, тоя ненормалник дойде и започна да ми дърпа лоста от раменете!!! Изкара ми акъла! Бил се притеснил да не ми е тежко  (тук много ми липсват емотиконите)! Казах му да не ми се меси, а също и че не го чувам от слушалките, да не се хаби да ми говори, обаче той тъпо и упорито продължаваше да досажда ту на мен, ту на две други девойчета. Още няколко пъти застава зад мен докато клякам и накрая направо му се разкрещях да се разкара. Даже съвсем по кифленски го заплаших, че ако аз не съм достатъчно ясна, ще викна някой да му го изясни (giggle) В това време се появиха няколко младежи от редовния контингент и онзи се изнесе тихомълком. Егати смешника, личеше му, че е влизал в зала броени пъти и със сигурност имам повече мускули от него!
За първи път ми се случва такова нещо. Със сигурност нито изглеждам, нито се държа по начин, който предразполага подобно поведение. Че и не разбира от дума бе!

Сууупер мързелива неделя :) Само малко готвих за следващите дни за обяд и това е...
Очичките ми са съвсем наред вече. Готова съм за следващата работна седмица.

Мнението беше редактирано от Светлето на 26.01.15 01:25.

:D Ей, разсмя ме с глас, значи!
Бой по канчето с лоста и да не ти пука! :D
Ма поне привличаш контакти! :P Аз явно много лошо гледам, та откакто в предната зала един ми каза, че приличам на СС-овец, другите все отдалеч ме заобикалят! :D Пък аз да съм толкова приветлив и добър човек! :D :D :D

26.01.15
07:30

Хахах, питай ги младежите, дето ги стреснах с кървясалия поглед онзи ден, дали съм им била привлекателна :D :D :D
И на мен са ми казвали, че гледам лошо, и явно наистина така изглежда, защото досега не ми се е случвало някой да досажда. С повечето хора сме на “Здрасти” и дотам, което идеално ме устройва :)

Мнението беше редактирано от Светлето на 26.01.15 07:33.

27.01.15
11:45

26.01.2015

Сън: 5,5 часа, ставане: 06:10

Закуска №2: Бъркотия (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко 4%, 50 гр. извара, 10 гр. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: 220 гр. хек + 60 гр. ориз (див и бланширан) + доматки, краставица, люти чушки;
Вечеря: 200 гр. конска плескавица + салата (айсберг, краставица, доматки, авокадо, лимон) + 30 гр. бразилски орех;
Между другото: 20 гр. пъстърма;
ККал.: 1853, В: 153, М: 71, Б: 158.

Нещо не си сметнах макротата както трябва и лошото е, че започна често да ми се случва ;)

Нали се оплаквах, че нямам мускулни трески напоследък... Е, сега имам (giggle) Не е от най-зловещите, но е там - в д-то ми ;) Българския клек и хип тръстера направо ми разказват играта на задните части. Много ги обичам!

Нищо особено през деня иначе:
Работата както обикновено беше в изобилие, но не си взех нищо за домашно.
Вкъщи цяла вечер зяпах ревюта на куФненски роботи, че трябва да вземем някакъв след като видях сметката на предишния. Драмата е голяма - не мога да избера (wasntme)
На малкия носа започна да се опитва да тече и да се запушва, та ще го спрем за ден - два от градина. Дано го пресечем!

Мнението беше редактирано от Светлето на 27.01.15 11:46.

28.01.15
12:10

27.01.2015

Закуска №2: Ръжена палачинко-питка (75 гр. ръжени ядки, 1 яйце, 2 белтъка, 10 гр. ленено семе, стевия, канела);
Обяд: 220 гр. хек + 60 гр. ориз + краставица + домат + люти чушки;
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 2 оризовки със сладко от боровинки;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, чушка, люти чушки) + пастет от 150 гр. извара, пресен лук, 100 гр. доматена паста и подправки + 6 оризовки.
ККал.: 2090, В: 230, М: 43, Б: 189.

Вода: максимум 1.5 л.;

Тренировка:
-  18 мин. разходка + спринтове до 15 км/ч;
1. Права лежанка: 1х10х20, 1х8х25, 1х6х30, 1х5х35, 5х3х37.5;
2. Лицеви опори на дъмбели: 4х10-12 (първите 3-4 от серия нормални и после от колене);
3. Военна преса: 1х10х10; 1х8х15; 4х5-6х17.5;
4. Странично разтваряне с дъмбели: 3х12х4 кг.;
5. Гребане с дъмбели от полунаклон: 4х12х12.5;
6. Разгъване на скрипец за трицепс: 1х12х25, 2х10х30 (ама трудничко), 1х12х25;
7. Кофички на пейка: 4х15х5 кг. добавена тежест;

Не съм много доволна от тренировката, имам чувството, че не се раздадох достатъчно...
Спринтовете би мяха по малко, защото пътеката изпуши :D
Абе тичам си аз, тичам, усещам някаква миризма на изгоряло, ама к`во от това - можеше да е отвсякъде. По едно време обаче взе бая да понамирисва, поогледах се така, а девойката от съседната пътека ми вика “Здраво пушиш!” и се хили (giggle)
Мислех да се местя на друга за последните два спринта, но и без това краката и дупето ми бяха доста напрегнати от мускулната треска и не знах дали ще могат да издържат, та приключих скоропостижно.
После все имах чувството, че се мотая а не тренирам, въпреки, че реално може би не е било съвсем така, но такъв вкус ми остави...
Искаше ми ми се да сложа още малко на лежанката, или поне да добавя по още едно повторение, но нямаше никой подходящ да помоля да ме пази.

Усещам се, че съм станала някак си по-обемна, особено в краката, а според Дани и в рамената (те по принцип добре ми вървят, даже може да им резна някое упражнение, ако продължат да растат), тегло също съм качила, омазнила съм се естествено, но сякаш не е фрапантно - пресата (или поне горната част от нея) още си личи ;) Също така лицето ми не е така изпито, както беше, което всъщност ми харесва :)
Една част от обема е възможно да се дължи на креатина.
Трябва да се измеря с метъра и да помисля как искам да изглеждам и дали да порменям тренировките и диетатата...

Много интересна птица съм обаче: Заради колита ми, от почти всички плодове и зеленчуци се подувам, получавам спазми и дискомфорт, а от лютите чушки нищо ми няма :)

Мнението беше редактирано от Светлето на 28.01.15 12:12.

29.01.15
10:16

28.01.2015

Сън: Почти 6 часа, ставане: 06:10

Закуска: Ръжена сиренка (75 гр. ръжени ядки, 4 белтъка, 60 гр. биволско сирене);
Обяд: 320 гр. хек + 65 гр. пълнозърнести макарони + краставица + люти чушки;
Вечеря: 200 гр. конско руло + 200 гр. задушени зеленчуци + 12 гр. масло + люти чушки;
ККал.: 1801, В: 121, М: 69, Б: 165.

Тоя хек, дето го ям вече 3 дни беше уникално гаден този път! Опитах се последната порция да я пробутам на Дани, ама той ме отряза, та я изядох аз с известна доза отвращение. Напоследък много трудно намирам хубава постна риба (с мазните нямам проблем) :( Последните пъти и тилапията беше скапана, а мерлуза филе от много време не мога да открия. Взимам цели мерлузи, но половинката не обича да му попадат костици...

Нищо особено през деня.
В офиса продължава сръднята мужду двете колежки. Едната изхленчи, че било много напрегнато така, пък на мен ми е екстра - тишина и спокойствие - иначе като закудкудякат нямат спирка. Може малко да съм гадничка, ама това е от моята камбанария (wasntme)

Синковеца нито е болен, нито е здрав, та си е вкъщи от вторник. Подкашля от задната хрема... Дано се разминем без пристъп този път.

Продължавам да умувам над кухненския робот. Ужасна съм (blush)

Мнението беше редактирано от Светлето на 29.01.15 10:17.

30.01.15
01:00

29.01.2015

Закуска №2: Ръжена палачинко-питка (75 гр. ръжени ядки, 1 яйце, 2 белтъка, 10 гр. ленено семе, стевия, канела);
Обяд: 200 гр. патешко филе + 65 гр. пълнозърнести макарони + 200 гр. задушени зеленчуци + люти чушки;
Следобедно: Протеин + 30 гр. бразилски орехи;
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 2 оризовки със сладко от боровинки;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, пресен лук, люти чушки, 150 гр. извара) + 6 оризовки + краставица + люти чушки.
ККал.: 2050, В: 228, М: 45, Б: 187.

Вода: максимум 1.5 л.;

Тренировка:
- 22 мин. спринтове на пътечката до 15.5 км/ч (общо 3,5 км);
- Загрявка;
1. Мъртва тяга: 1х10х50, 1х8х65, 1х5х80, 1х3х90, 1х2х100, 0х102.5, 0х100, 2х1х100;
2. Набиране (тесен подхват): 4х3;
3. Хоризонтално набиране: 3х7-8;
4. Гребане с дъмбел от опора: 1х12х12.5, 3х10х15кг.;
5. Пулдаун в подхват: 1х12х30, 3х10х35кг.;
7. Сгъване за бицепс с крив лост: 1х10х10,5, 3х6-7х13 кг.
8. Обратна коремна преса от полулег: 4х15;
9. Крънч (повдигане на краката и ръцете едновременно без да ги отпускам докрай): 4х15 с 8 кг гиричка.

Супер пълна беше залата!
Трима души правихме 3 различни упражнения с 3 лоста на 3 кв.м. площ. Най-голямата глупост беше, когато тъкмо отлепях щангата със 100 кг., един тип ми я прескочи откъм дисковете за да мине напряко. Като цяло не можах да се съсредоточа и тягата не беше добре. 
После малко хаотично, ама все пак потренирах :)

Поръчах си робот :) Дано дойде по-скоро

31.01.15
11:30

30.01.2015

Сън: 5 часа, ставане: 06:10

Закуска №2: Бъркотия (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко 4%, 50 гр. извара, 10 гр. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: 250 гр. патешко филе + 65 гр. императорски ориз + краставица + люти чушки;
Следобедно: Сандвич (филия протеинов хляб, масло, 30 гр. кашкавал, айсберг);
Вечеря: 300 гр. херинга филе (много хубава рибка) + 200 гр. броколи;
ККал.: 1827, В: 137, М: 65, Б: 168.

Супер много работа! Има и обилно за домашно този уикенд :(
Наложи се на ходя и до НОИ, колкото и да не обичам да се мотая по такива места, но поне се поразходих...

Нали щях да ходя на солариум... Ами забравих (blush) Ще опитам да намеря време и за това.

Вечерта дребния пак се опита да направи пристъп. Не му се размина Вентолина и този път...

Доставиха ми робота, супер е! :)
На доставчиците им увиснаха ченетата като си грабнах кашона с една ръка и го метнах подмишница пред входа (giggle)
Търпилото ми не изтрая - забърках набързо маслено тесто за курабийки и го оставих да си отлежава в хладилника за през нощта.

За какво се използва пектинът,помага ли при запек? Ами лененото семе помага ли? Благодаря,предварително :)

31.01.15
13:59

Честит да ти е новият робот! :)

Какъв взе, ако не е тайна? Нашият още си работи, но никога не е излишно човек да посъбере отзиви. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.01.15 14:00.

31.01.15
18:53

казано от Ники Асенова на 31.01.15, 12:47:

За какво се използва пектинът,помага ли при запек? Ами лененото семе помага ли? Благодаря,предварително :)

По принцип и двете би трябвало да помагат при запек. Също така пектина уж подсилва имунната система, а на мен също така ми допада и лекият ябълков намек, който придава на бъркочите ми.
Лененото семе имай предвид, че трябва да е смляно или поне начукано за да се усвои от организма, иначе преминава през системата цяло и непокътнато ;)

казано от Boby_ на 31.01.15, 13:59:

Честит да ти е новият робот! :)

Какъв взе, ако не е тайна? Нашият още си работи, но никога не е излишно човек да посъбере отзиви. :)

BOSCH MUM56Z40 взехме. Направо съм в екстаз, страхотна машина! Има си всичко, включително и месомелачка за домашна каймица, а също така много други приставки могат да се вземат допълнително. Единствено няма сокоизтисквачка, но ние така или иначе не правим сокове.

Ей тези ги спретнах сутринта от снощното тесто (не са нито здравословни, нито диетични, за което моля да ме извините):

Мнението беше редактирано от Светлето на 31.01.15 18:55.

01.02.15
13:39

31.01.2015

Сън: 1-2 часа, ставане: 5 и нещо

Обяд: Салата с двойна риба тон от Кete + 5 оризовки (носих си ги в чантата ;)  );
Следобедно: Протеин + 30 гр. бразилски орех;
Вечеря: 300 гр. херинга филе + салата (айсберг, авокадо, краставица, домат);
ККал.: 1913, В: 129, М: 76, Б: 181.

Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Л-Карнитин;
Вода: 1.5 - 2 л.;

Нощта беше безсънна, тъй като дребния кашляше и не можа да спи. Станахме окончателно към 5 и нещо и правихме курабийки.
Следобед за щастие успях да дремна около час.
Иначе нормална събота - пазаруване, чистене и т.н.
Вечерта останах до никое време да работя.

Мнението беше редактирано от Светлето на 01.02.15 18:43.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1